Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ για Γάζα – Τρίτη 22 Ιουλίου, 7 μμ, Σύνταγμα

tumblr_lzp5tdVraT1rpcyylo1_500
Να τερματιστεί τώρα η πολιορκία της Γάζας και η φονική επιδρομή κατά αμάχων! -Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση -  Νίκη στην Ιντιφάντα!
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ
Τρίτη 22 Ιουλίου, 7 μμ, Σύνταγμα
Πάνω από 350 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 2.500 οι τραυματίες από τους έως τώρα συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς για δέκατη τρίτη μέρα κατά αμάχων στη λωρίδα της Γάζας. Ήδη από την Πέμπτη, το τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ ανακοίνωσε την έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα. Η θαρραλέα και ακλόνητη αντίσταση που συναντούν οι ισραηλινοί στρατιώτες εμποδίζει την προέλαση του ισραηλινού στρατού. Αδυνατώντας να προκαλέσουν οποιαδήποτε σημαντική φθορά στις δυνάμεις και τις υποδομές της αντίστασης, το ισραηλινό πυροβολικό και πολεμικό ναυτικό και τα παρατεταγμένα στα σύνορα ισραηλινά τανκ, προκαλούν τεράστιες καταστροφές σε νοσοκομεία και υποδομές κοινής ωφέλειας, αφήνοντας τη λωρίδα της Γάζας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς νερό, δολοφονώντας άμαχο πληθυσμό, παιδιά και ηλικιωμένους.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της ισραηλινής αεροπορίας. Οι πιλότοι και τα αεροσκάφη που αρκετές φορές έχουν έρθει στην Ελλάδα για ασκήσεις τα τελευταία χρόνια, αυτές τις μέρες βομβαρδίζουν σπίτια και ξεκληρίζουν οικογένειες στη Γάζα.

Σφαγή στη συνοικία Σατζάγια – Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Γάζα (Σκληρές εικόνες)

Περισσότεροι από 60 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 380 τραυματίστηκαν σήμερα, όταν η ισραηλινή αεροπορία σφυροκόπησε τη συνοικία Σατζάγια στην ανατολική Γάζα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των παλαιστινιακών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών. 


Επιστολή του ήρωα Νορβηγού γιατρού που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Γάζα, Dr. Mads Gilbert MD PhD

Συγκινητική η στήριξη των Κρητικων από το Αϊβαλί στους Κρητικούς που αντιστέκονται ενάντια στα χημικά (φωτός)

10559774_10152633891654665_357178353368676848_n
Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των Κρητικών ενάντια στην υδρόλυση εν πλω στη Μεσόγειο εκφράζουν και κρητικοί από το Αϊβαλί.

ΕΝΑΣ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΟΧΗΣ: 50000 επιπλέον εφέδρους καλεί το Ισραήλ, μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ από τούνελ


Το Ισραήλ κάλεσε επιπλέον 50.000 έφεδρους 

Το Σάββατο το βράδυ, καθώς εντάθηκαν οι συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας, ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε την κλήση επιπλέον 50000 εφέδρων.  Δυο ισραηλινοί στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους όταν μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ μέσα από τούνελ και χτύπησαν το τζίπ στο οποίο επέβαιναν. Οι μαχητές της Χαμάς -ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του επιτόπου κατά τη διάρκεια της συμπλοκής- προσπάθησαν να μπούνε σε κατοικημένη περιοχή στο Ισραήλ αλλά αναχαιτίστηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες και προσπάθησαν να υποχωρήσουν πίσω στο τούνελ από το οποίο βγήκαν όπου και χτυπήθηκαν με πύραυλο της Ισραηλινής Αεροπορίας. Χθες βράδυ ένας Παλαιστίνιος μαχητής της Χαμάς σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να διαρρήξει σπίτι στη περιοχή Eshkol. Αυτό ήταν το πρώτο επίσημο σχόλιο του Ισραηλινού Στρατού σχετικά με δήλωση της Χαμάς ότι ομάδα μαχητών της εισέβαλε από την κεντρική Γάζα στο Ισραήλ και προκάλεσε απώλειες σε μάχη με Ισραηλινούς στρατιώτες .. 

Πόλεμος στη Γάζα: υπάρχει νικητής;

Γράφει η Δημοσιογράφος ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ  
Όσο κορυφώνεται η σφοδρή σύγκρουση Χαμάς – Ισραήλ, στη Γάζα, τόσο πιο δύσκολο είναι να διακρίνει κάποιος έναν “νικητή” ανάμεσα στους δυο αντιπάλους.  Το Ισραήλ θεωρητικά διαθέτει υπεροπλία και σφυροκοπεί με όλα του τα μέσα τη Γάζα νύχτα και μέρα, με ελάχιστες μέχρι στιγμής απώλειες, μόλις δυο νεκρούς. Καταγράφει σημαντικά πλήγματα, στη Χαμάς κυρίως εντοπίζοντας και καταστρέφοντας το οπλοστάσιό της. Ωστόσο, ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός νεκρών αμάχων και κυρίως παιδιών (που μέχρι στιγμής ξεπερνούν τους 400) κάνει το Ισραήλ να φαίνεται ως αδίστακτος δολοφόνος στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης, η οποία είναι και το πραγματικό πεδίο της μάχης.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΣ ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ....Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ...

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ

ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΦΕΔΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Yesh Gvul

Ενώ το Κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ δολοφονεί αδίστακτα αμάχους στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη επιδιώκοντας τη διαιώνιση της Κατοχής και της κυριαρχίας του.
Το Αντιπολεμικό και Αντιμιλιταρσιτικό Κίνημα λέει ΟΧΙ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ.
Και μάλιστα αυτό το υπερήφανο και γεμάτο ανθρωπιά ΟΧΙ διατυπώνεται μέσα στον Στρατό και ενάντια στην ακροδεξιά και κτηνώδη κυβέρνηση Νετανιάχου.
Είναι ένα ακόμη ΟΧΙ στα κοράκια του Ισραήλ από τους έφεδρους στρατιώτες.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ YESH GVUL  
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στην διάθεση μας, δεκάδες είναι οι αρνητές στράτευσης που έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν στην τρέχουσα στρατιωτική επιχείρηση. Τουλάχιστον ένας έφεδρος στρατιώτης έχει καταδικαστεί σε 20ήμερη φυλάκιση (έρχοντας να προστεθεί στον ίδη φυλακισμένο αρνητή Uriel Ferrera). Ένας ακόμα αρνητής στάλθηκε σπίτι του από την στιγμή που αρνήθηκε να συμμετάσχει. Ενώ δύο αρνητές, στρατιωτικοί ιατροί, εγκατέλειψαν την βάση τους. 

To βίντεο των ΝΑΤΟϊκών μισθοφόρων στη Συρία, που εξοπλίζει και στηρίζει το Ισραήλ, χρησιμοποίησε η Μοσάντ για ν' αποδείξει δήθεν πως η Χαμάς χρησιμοποιεί παιδιά στη Γάζα για "ασπίδα"!

To βίντεο των ΝΑΤΟϊκών μισθοφόρων στη Συρία, που εξοπλίζει και στηρίζει το Ισραήλ, χρησιμοποίησε η Μοσάντ για ν' αποδείξει δήθεν πως η Χαμάς χρησιμοποιεί παιδιά στη Γάζα για "ασπίδα"! 
Κανένα από τά ΜΜΕ, κανένας δημοσιογράφος (όλοι στις καταστάσεις μισθοδοσίας της Μοσάντ) δεν λένε λέξη! Ποτέ η ελληνική δημοσιογραφία δεν ήταν τόσο ξεφτιλισμένη!Το πρώτο βίντεο που προώθησε η ΜΟΣΑΝΤ και έγινε καραμέλα στους υπαλλήλους των σιωνιστών σ' όλο τον κόσμο και εκείνο από το οποίο πήραν το απόσπασμα, με τη δράση των τρομοκρατών που επιχειρούν να "εκδημοκρατίσουν" την Συρία:

Νομπελίστες και προσωπικότητες καλούν σε στρατιωτικό εμπάργκο στο Ισραήλ

Να επιβληθεί άμεσα στρατιωτικό εμπάργκο στο Ισραήλ ζητούν προσωπικότητες που έχουν βραβευθεί με Νόμπελ Ειρήνης και άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού, καθώς και βουλευτές και συνδικαλιστές από πολλές χώρες του κόσμου. Μεταξύ αυτών ο βραβευμένος με Νόμπελ αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου, ο ακαδημαϊκός Ιλάν Πάπε, οι σκηνοθέτες Άκι Καουρισμάκι, Κεν Λόουτς και Μάικ Λι, ο Πρώην Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ για τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη Ρίτσαρντ Φολκ, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εργατών (I​TUC​) Ζοάο Φελίτσιο, οι δημοσιογράφοι Τζον Πίλτζερ και ο βραβευμένος με Πούλιντζερ Κρις Χέτζες και πολλοί άλλοι. Μία συντομευμένη επιστολή και λίστα υπογραφόντων δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 18 Ιουλίου στον Guardian. Η έκκληση διακινείται ηλεκτρονικά από το BDSMovementγια τη συγκέντρωση υπογραφών. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο με όλες τις αρχικές υπογραφές και στο τέλος του τα σχετικά λινκ:

Εμετικός! Όταν ο Θ.Τζήμερος δικαιολογεί τις σφαγές αμάχων στη Γάζα...

Επανήλθε και πάλι το γνωστό θατσερικό φερέφωνο των εργοστασιαρχών και πρόεδρος του ανύπαρκτου κόμματος «Δημιουργία Ξανά» Θάνος Τζήμερος, αυτή τη φορά εκφράζοντας την... άποψη του για τα τεκταινόμενα στη Γάζα. Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι τύποι σαν τον Τζήμερο δεν θα δίσταζαν να πάρουν το μέρος των ιμπεριαλιστών, όσες φρικαλεότητες αυτοί κι' αν κάνουν, όσο προφανείς κι' αν είναι αυτές. Αυτό, λοιπόν, χωρίς ίχνος ντροπής έκανε για άλλη μια φορά ο τραγελαφικός αυτός ανθρωπάκος.
Γράφει στο εμετικό του άρθρο (στο iporta.gr) μεταξύ άλλων ο Τζήμερος: «Ποια είναι η θέση της Χαμάς για το Ισραήλ; Η πλήρης εξαφάνιση. Η καταστροφή του και η αντικατάστασή του με ένα παλαιστινιακό ισλαμικό κράτος στην περιοχή που είναι τώρα το Ισραήλ, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας. Πώς θα γίνει αυτό; Φυσικά με ιερό πόλεμο. Η διακήρυξη της Χαμάς μιλάει για τζιχάντ. Πιστεύει κανένας ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό; Πιστεύει κανένας ότι οι Ισραηλινοί, κάτοχοι και πυρηνικών όπλων, θα καθήσουν με σταυρωμένα χέρια; Άρα, πού οδηγεί το όραμα της Χαμάς; Σε ολοκαύτωμα, πρωτίστως των Παλαιστινίων». 

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ...Πραγματικός διάλογος θαλάσσιων επικοινωνιών μεταξύ Αμερικάνων και Ισπανών!

Ισπανοί: Εδώ Α-835, για να αποφύγετε τη σύγκρουση. παρακαλώ αλλάξτε την πορεία σας 15 μοίρες βόρεια. Αυτή τη στιγμή βρίσκεστε 25 μίλια μακριά και κατευθύνεστε ακριβώς καταπάνω μας.

Αμερικανοί: Αλλάξτε εσείς την πορεία σας 15 μοίρες νότια.
Ισπανοί: Αρνητικό! Επαναλαμβάνω, αλλάξτε πορεία 15 μοίρες βόρεια.
Αμερικανοί: Σας ομιλεί ο πλοίαρχος σκάφους των ΗΠΑ! Αλλάξτε πάραυτα την πορεία σας 15 μοίρες νότια!!
Ισπανοί: Την υπόδειξή σας δεν τη βρίσκουμε ούτε λογική ούτε εφικτή. Εάν δεν θέλετε να προσκρούσετε επάνω μας, αλλάξτε την πορεία σας 15 μοίρες βόρεια.

ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΠΑΛΛΑΓΩΝ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Φάκελος: Το βρώμικο κύκλωμα των Απαλλαγών Στράτευσης πλουσίων και καλλιτεχνών!

Image
Η αστική δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή. Είναι ταξική όπως η κυβέρνηση και η πολιτική της, τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που στηρίζει και πριμοδοτεί. Αυτό αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά η δημοσιογραφική έρευνα και πιο συγκεκριμένα το άρθρο του Βασίλη Ευθυμίου με τίτλο «ΕΧΕΙΣ ΧΑΡΗ… ΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ» που δημοσιεύτηκε στο τεύχος 57 του περιοδικού HOTDOC. Ουσιαστικά το περιοδικό αποκαλύπτει ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί που εξαγόρασαν την στρατιωτική τους θητεία, καλύπτουν πολιτικά τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ.Αθανασίου (και επιστρατεύσεων των εργατικών αγώνων, απαγόρευσης του συνδικαλισμού και δημιουργού των Λευκών Κελιών-εξόντωσης των πολιτικών διαφωνούντων), που με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας (και των Μνημονίων) δίνει χάρη στον Αλέξανδρο Μάρκου Κακλαμάνη.

Εκπρόσωπος του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος μιλά στον Νίκο Χατζηδούρο και στον Ράδιο Θήβα 97,5

Ο Νίκος Αργυρίου εκπρόσωπος του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος μιλά στον Νίκο Χατζηδούρο και στον Ράδιο Θήβα 97,5 για ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ
00:46:11
Added on 7/19/2014
13 views

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διεκπεραιώθηκαν εκατοντάδες στρατιώτες και τόνοι υλικού
Στο βάθος ένα Antonov 225 (το μεγαλύτερο μεταγωγικό αεροσκάφος στον κόσμο, με μάξιμουμ φόρτο 253 τόνους) ξεφορτώνει στρατιωτικά οχήματα για την EUFOR RCA
Ενας σημαντικός αριθμός ανδρών και ένας εντυπωσιακός όγκος εφοδίων και υλικού έχουν διεκπεραιωθεί ήδη στην πολύπαθη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (ΚΑΔ) στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής επιχείρισης της ΕΕ, EUFOR RCA.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από τις συγκρούσεις στη Βηθλεέμ

Νεαροί Παλαιστίνιοι στη Βηθλεέμ συγκρούονται σχεδόν καθημερινά με τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής τις τελευταίες δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονία του νεαρού Παλαιστίνιου Μουχάμαντ Αμπού Χντέιρ και τη συνεχιζόμενη ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Η προδοσία της Κύπρου σ΄ ένα έγγραφο-φωτιά! Οι χουντικοί ήξεραν για την τουρκική απόβαση και παραθέριζαν!

Image
Προδότες χωρίς δισταγμούς Οι χουντικοί που παρίσταναν τους υπερπατριώτες -όπως και πολλοί νοσταλγοί τους- είχαν έγκαιρα ειδοποιηθεί για τις τουρκικές στρατιωτικές ετοιμασίες για την απόβαση στη Κύπρο. Αδιαφόρησαν απολύτως και γι΄ αυτό όλοι πια έχουν πειστεί ότι επρόκειτο για προδοσία. 

Η μαύρη λίστα των καταρρίψεων πολιτικών αεροσκαφών - Πως και ποιοι τα κατέρριψαν


Image
Η τραγωδία με την κατάρριψη του Μπόϊνγκ των Μαλαισιανών αερογραμμών συγκλονίζει. 295 ανθρώπινες ζωές χαμένες. Και πάνω από τα πτώματα ένα λυσσαλέο διπλωματικό παιχνίδι .
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που αθώοι άνθρωποι πληρώνουν με τη ζωή τους τα γεωπολιτικά,διπλωματικά και στρατιωτικά παιχνίδια κρατών,κυβερνήσεων,μικρών και μεγάλων δυνάμεων. Η ιστορία δείχνει ότι αυτά τα παιχνίδια έχουν παρελθόν .
1973: Ένα Μπόϊνγκ 727 των Λιβυκών αερογραμμών καταρρίπτεται από τους ισραηλινούς. Ήταν 21 Φεβρουαρίου 1973. Το αεροσκάφος είχε παρεκκλινει της πορείας του λογω βλάβης και μπαίνοντας στη Χερσόνησο του Σινά καταρρίφθηκε από δυο ισραηλινά μαχητικά. 108 νεκροί ,πέντε επιζώντες.

Σύντομο ιστορικό του «κυπριακού ζητήματος» μέχρι την ανεξαρτησία της Κύπρου




Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται αύριο από τις 20 Ιούλη 1974, από την ημέρα που οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις εισέβαλαν στην Κύπρο, με τον «Αττίλα Α'», ενώ και με τον «Αττίλα Β'» στο διάστημα 14-16 Αυγούστου, έθεσαν υπό την κατοχή τους και διατηρούν έως σήμερα το 36,3% του κυπριακού εδάφους. Νωρίτερα, στις 15 Ιούλη 1974, είχε προηγηθεί στρατιωτικό πραξικόπημα ανατροπής της κυβέρνησης Μακαρίου στην Κύπρο, με την αμέριστη συμβολή της στρατιωτικής δικτατορίας της Ελλάδας.
Από τότε μέχρι σήμερα, παρά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ του 1977 και 1979, για δίκαιη, βιώσιμη λύση, για Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, αδέσμευτη, αποστρατιωτικοποιημένη, που αναγνώριζαν το πρόβλημα ως διεθνές λόγω στρατιωτικής εισβολής και κατοχής μέρους των εδαφών της από την Τουρκία, το κυπριακό πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Η ΘΗΡΙΩΔΙΑ

Του Uri Avnery
Ισραηλινού συγγραφέα και ακτιβιστή, ιδρυτή του κινήματος Ειρήνης Gush Shalom

Βόμβες πέφτουν σαν βροχή στη Γάζα και ρουκέτες στο Νότιο Ισραήλ, οι άνθρωποι πεθαίνουν και τα σπίτια καταστρέφονται.
Πάλι.
Και πάλι χωρίς κανένα σκοπό.
Πάλι με τη βεβαιότητα ότι, αφού όλα τελειώσουν, τα πάντα θα είναι ουσιαστικά τα ίδια όπως ήταν πριν.
Αλλά μετά βίας μπορώ να ακούσω τις σειρήνες που προειδοποιούν για ρουκέτες που έρχονται προς Τελ Αβίβ. Δεν μπορώ να πάρω το μυαλό μου από το φρικτό πράγμα που συνέβη στην Ιερουσαλήμ.
Αν μια συμμορία νεοναζί είχε απαγάγει ένα 16χρονο αγόρι σε μια εβραϊκή συνοικία του Λονδίνου στο σκοτάδι της νύχτας, το είχε οδήγησε στο Hyde Park, το είχε ξυλοκοπήσει, είχε χύσει βενζίνη στο στόμα του, και το είχε περιλούσει ολόκληρο βάζοντας του φωτιά – τι θα είχε συμβεί;

“Είσαι βρωμοαριστερός;” Ισραηλινοί φασίστες επιτίθενται σε ακτιβιστές που διαδήλωναν στο Tel Aviv ενάντια στους βομβαρδισμούς στη Γάζα

Screen Shot 2014-07-20 at 1.32.19 AMΟ Yossi θέλει από την αρχή της συζήτησης να μου ξεκαθαρίσει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσω το πραγματικό του όνομα. Ο Rotem, ο φίλος του και μεταφραστής, εξηγεί: “Είναι φοβισμένος. Είμαστε όλοι φοβισμένοι. Οι φασίστες ψάχνουν τα προφίλ μας στο facebook ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία για μας στο διαδίκτυο. Μας κυνηγούν.” Αυτό που αρχικά φαίνεται υπερβολή είναι στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς που περιγράφουν την τελευταία εβδομάδα Εβραίοι ακτιβιστές που εναντιώνονται στην κατάληψη της Γάζας: συμμορίες ακροδεξιών κυνηγούν ειρηνικούς διαδηλωτές και τους επιτίθενται βίαια στο κέντρο της Δυτικής Ιερουσαλήμ και του Tel Aviv.
Το Σάββατο το βράδυ, 12 Ιουλίου, μερικοί εκατοντάδες διαδηλωτές μαζεύτηκαν στην πλατεία Habima στο Tel Aviv για να διαδηλώσουν για την συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα. Η πλατεία Habim, σύμφωνα με τον Rotem, είναι το μέρος του Tel Aviv όπου γίνονται οι maistream διαδηλώσεις. Εκατοντάδες διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί εκεί , όμως για τα τελευταία χρόνια καμία δεν εξελίχθηκε τόσο βίαια όσο αυτή του Σαββάτου. Ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πικέτες στην πλατεία, μια ομάδα περίπου 60 αντιδιαδηλωτών, μερικοί από τους οποίους φορούσαν φασιστικά σύμβολα σε πολύ εμφανή σημεία, πλησίασαν το σημείο και άρχισαν να τρομοκρατούν το πλήθος. Η αστυνομία δεν έκανε πολλά πράγματα για να χωρίσει τις δύο ομάδες.

Κρήτη: Σε κλοιό διαδηλωτών η βάση της Σούδας, ενάντια στα «χημικά του θανάτου»

Ηχηρό μήνυμα κατά του πειράματος της υδρόλυσης των χημικών όπλων της Συρίας εν πλω στη θάλασσα της Μεσογείου στέλνουν πολίτες από όλη την Κρήτη, που από το μεσημέρι του Σαββάτου έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης της Σούδας στο Μαράθι του νομού Χανίων.
Ο αποκλεισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη θα διαρκέσει τρεις ημέρες ως μέσο πίεσης προς τα κέντρα εξουσίας να σταματήσει η διαδικασία της υδρόλυσης που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο αμερικανικό πλοίο Cape Ray δυτικά της Κρήτης.

Λονδίνο: Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν κατά των βομβαρδισμών στη Γάζα

Η διαδήλωση που οργανώθηκε μετά το κάλεσμα εφτά ενώσεων μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι Stop the War, Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη ή το Islamic Forum of Europe (Ισλαμικό Φόρουμ της Ευρώπης), ξεκίνησε το μεσημέρι μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Η πορεία κατευθύνθηκε στη συνέχεια έως την πρεσβεία του Ισραήλ, στη συνοικία του Κένσινγκτον, στα δυτικά της πρωτεύουσας.

Τρόμος και θάνατος στη Γάζα: 3η μέρα της χερσαίας εισβολής του ισραηλινού στρατού (ενημέρωση)

Τη ζωή σε 46 ανθρώπους στοίχισαν το Σάββατο οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ανεβάζοντας στους 342 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν χάσει την ζωή τους από την αρχή των ισραηλινών επιχειρήσεων πριν από 12 ημέρες, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης. 
Oι εξελίξεις των προηγουμένων ημερών, ως το βράδυ του Σαββάτου 19 Ιουλίου 2014 (2η ημέρα της χερσαίας ισραηλινής επέμβασης)
Το hashtag στο Twitter: #GazaUnderAttack και #Gaza - Η συνεχής ενημέρωση από τον βρετανικό Guardian και επίσης από το live blog του Αλ Τζαζίρα

Στη Γάζα δολοφονούν παιδιά... (βίντεο)


Ένα βίντεο για τα παιδιά της Γάζας, για τα παιδιά της Παλαιστίνης.... - See more at: http://left.gr/news/sti-gaza-dolofonoyn-paidia-vinteo#sthash.StUkmeew.IBW4Xrve.dpuf

Πωλ Κρούγκμαν: Το λάθος να φορολογείς του φτωχούς και να ελαφρύνεις τους πλούσιους…

pol_3
Με παραδείγματα ο οικονομολόγος-σταρ Πολ Κρούγκμαν αποδεικνύει ότι διάφοροι τσαρλατάνοι προωθούν τη θεωρία ότι πρέπει να φορολογούνται τα φτωχά εισοδήματα και να μειώνονται οι φόροι στις επιχειρήσεις και στους πλούσιους για να αναπτυχθούν -δήθεν- οι οικονομίες.

Πριν από δύο χρόνια, η πολιτεία του Κάνσας προχώρησε σε ένα αξιοπερίεργο δημοσιονομικό πείραμα. Μείωσε ραγδαία τους φόρους εισοδήματος χωρίς να έχει ιδέα περί του πώς θα αντικαθιστούσε τα έσοδα που θα έχανε. Ο κυβερνήτης Σαμ Μπράουνμπακ, έπειτα από διαβούλευση με τον οικονομολόγο Αρθουρ Λάφερ, προέβλεψε πως η μείωση των φόρων θα οδηγούσε την οικονομία του Κάνσας σε ανάπτυξη. Κάτι που, όμως, δεν έγινε.

Ο εργασιακός μεσαίωνας της Πλαισίο Computers - καταγγελία από το σωματείο εργαζομένων


Ο εργασιακός μεσαίωνας της Πλαισίο Computers - καταγγελία από το σωματείο εργαζομένων
Το σωματείο εργαζομένων στην εταιρεία Πλαίσιο, κάνει γνωστά τα ακόλουθα: "Είναι πλέον πρόδηλο ότι η εταιρεία Πλαίσιο έχει κυρήξει τον πόλεμο στους εργαζομένους της. Μοναδικός της σύμβουλος είναι η υπεροψία. Μια εταιρεία που έχτισε το όνομα της στα πτώματα των απολυμένων και εξοθούμενων σε παραίτηση υπαλλήλων της, οι οποίοι αριθμούν πάνω από 500 τα τελευταία 3 χρόνια. Διακηρύσει ότι δίνει εργασία σε 1100 άτομα αλλά αποκρύπτει το γεγονός ότι είναι μια εταιρεία πλυντήριο εργαζομένων.

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ - Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ


του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
Σε μια περιοχή που επί Γιουγκοσλαβίας κατείχε το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών που δήλωναν... εθνικά Γιουγκοσλάβοι αλλά
δοκιμάστηκε σκληρά απ’ τη σύγκρουση τριών εθνικισμών στα εδάφη την περίοδο ’92-’95, έχουμε κάθε λόγο να χαμογελάμε με τέτοια νέα.
“Αυτός που σπέρνει πείνα, θερίζει θυμό”, αυτό προειδοποιούσε ένα κόκκινο γκραφίτι σε ένα κυβερνητικό κτίριο του Σαράγεβο αυτή την εβδομάδα. Το μήνυμα υπαινισσόταν το βάθος της φτώχειας και της απογοήτευσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη που έχει οδηγήσει τους ανθρώπους να πάρουν μέρος σε διαδηλώσεις σε όλη τη διαιρεμένη χώρα όπου η ανεργία αγγίζει το 40%. Οι διαδηλωτές έχουν έκτοτε εισβάλλει και λεηλατήσει κυβερνητικά κτίρια στην 
Τούζλα, τη Ζένιτσα, το Μόσταρ και την πρωτεύουσα του Σαράγεβο όπου το κεντρικό κτίριο της προεδρείας τυλίχτηκε στις φλόγες.

«Σφαγή» στα Lidl της Λαμίας - Καταγγελία εργαζομένων

«Σφαγή» στα Lidl της Λαμίας - Καταγγελία εργαζομένων
Διαβάστε τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα Lidl Λαμίας
Συνάδελφε, συναδέλφισσα στα LIDL
Το τελευταίο διάστημα η επιχείρηση έχει εξαπολύσει ένα πραγματικό ανθρωποκυνηγητό στην προσπάθεια της να ξεμπερδέψει από όλους τους εργαζόμενους που τόσα χρόνια με τον κόπο τους και τον ιδρώτα τους έφτιαξαν αυτή την εταιρεία όπως είναι σήμερα.
Από την μια έχουμε εργαζόμενους που κάτω από την πίεση και την ένταση της δουλειάς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (οι επισκέψεις σε γιατρούς για ζητήματα με τη μέση, με τα πόδια τα χέρια κτλ γίνονται όλο και πιο συχνές) και από την άλλη έχουμε την εταιρεία που μας κατηγορεί ότι δεν προσπαθούμε. Έχουμε εργαζόμενους που δουλεύουν από 4ώρα 8ωρα, και από την άλλη η εταιρεία λέει ότι είμαστε πολλά άτομα.

9 Iσραηλινοί στρατιώτες νεκροί σε ισραηλινό έδαφος


Νεώτερη ενημέρωση:
Επετράπη από την ισραηλινή λογοκρισία η παρακάτω είδηση: Άλλοι δύο ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σάββατο, ανεβάζοντας [μαζί με τους άλλους δύο που σκοτώθηκαν το Σάββατο και έναν την Παρασκευή] τον αριθμό των νεκρών στρατιωτών σε 5 από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης την Πέμπτη. Ο τέταρτος στρατιώτης που πέθανε είναι ο ανθυπολοχαγός Μπαρ Ραχάβ, 21 ετών από το Ραμάτ Γισάι, που υπηρετούσε σε μονάδα μηχανικού. Χτυπήθηκε από αντιαρματική ρουκέτα που εκτοξεύτηκε εναντίον τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού «Puma», κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων στα προσφυγικά στρατόπεδα στην κεντρική Γάζα. Τραυματίστηκε σοβαρά και απομακρύνθηκε από την περιοχή, αλλά αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.Ο πέμπτος στρατιώτης, λοχίας Μπένια Ρόβελ, 20 ετών από το Χολόν, επίσης σκοτώθηκε το Σάββατο. Στο μεταξύ ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων έχει ξεπεράσει τους 345.