Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Το Αντιμιλιταριστικό κίνημα στο Ισραήλ δεν κρατά ίσες αποστάσεις-αμφισβητεί τα «εθνικά δίκαια»

Το ΑΡΝΟΥΜΑΙ των Ισραηλινών εφέδρων
Το αντιμιλιταριστικό κίνημα στο Ισραήλ, που βρίσκει την οργανωμένη του μορφή στην οργάνωση «Yesh Gvul-Υπάρχει ένα Όριο» αποτελεί πηγή έμπνευσης για το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, κάθε συνιστώσα του αντιμιλιταριστικού-αντιπολεμικού κινήματος καθώς σε συχνά πολεμικές συνθήκες στέκεται απέναντι στην ισραηλινή κυβέρνηση και τις κατοχικές στρατιωτικές δυνάμεις, αμφισβητώντας τη βαρβαρότητα τους και τα εθνικά δίκαια που προφασίζονται για να διαιωνίζουν την σκλαβιά του Παλαιστινιακού λαού.
Γράφαμε λοιπόν στο οπισθόφυλλο του βιβλίου «ΑΡΝΟΥΜΑΙ. ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ-ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΔΙΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥΣ» (εκ. Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση) με συγγραφέα τον αείμνηστο  συναγωνιστή Peretz Kidrom:      
«Όταν το καλοκαίρι του 2001 μάθαμε για την ύπαρξη της Yesh Gvul και για το κίνημα της άρνησης στον ισραηλινό στρατό, πραγματικά νομίζαμε πως πρόκειται για φάρσα ή το πολύ για μια προσπάθεια παρανοϊκών περιθωριακών. Τα στερεότυπα στην ελληνική κοινωνία είναι πολύ ισχυρά: οι Ισραηλινοί είναι οι Εβραίοι και, όσο κι αν ο αντισημιτισμός δεν έχει πραγματικές ρίζες στην Ελλάδα, ο Εβραίος ταυτίζεται με το "κακό" της υπόθεσης. Στο χώρο της αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου η αντίληψη έχει και μια άλλη διάσταση.

ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Gaza_Marine.bmpBombing for Oil: Gaza, Israel and the Levant Basin

With recent developments between Palestine and Israel we feel its necessary to bring the following facts and potential un-discussed motives into the light.  This article will focus on the large oil discoveries made in the Levant Basin, off the coast of the Gaza Strip in recent years and the war surrounding who will reap the billions of dollars when those wells become a new major producer in the area.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 50 ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ

Israeli cannons fire toward Gaza this week. (Menahem Kahana/AFP/Getty Images)

We are Israeli reservists. We refuse to serve.

Whenever the Israeli army drafts the reserves — which are made up of ex-soldiers — there are dissenters, resisters, and AWOLers among the troops called to war. Now that Israel has sent troops to Gaza again and reserves are being summoned to service, dozens are refusing to take part.

ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ρωσικό βραβείο Λογοτεχνίας στον Ελληνα Αλέξη Πάρνη

Ρωσικό βραβείο Λογοτεχνίας στον Ελληνα Αλέξη ΠάρνηΠηγή: RIA Novosti
Ο Ελληνας δραματουργός, ποιητής και μεταφραστής, Αλέξης Πάρνης, έλαβε την περασμένη Πέμπτη το ρωσικό λογοτεχνικό βραβείο «Γιουγκρά», στην κατηγορία «Συμβολή στην παγκόσμια Λογοτεχνία».

Τεράστια Νίκη των φαντάρων η επιστροφή των καταστάσεων επιβίβασης-δωρεάν εισιτήρια από παραμεθόριο

Mε σημερινό δημοσίευμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ που έχει τίτλο «Έξοδα Κίνησης Ε.Δ.» τα έξοδα κίνησης όλων των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον ταξιδεύουν με άδεια τουλάχιστον τεσσάρων ημερών», θα καλύπτονται από την υπηρεσία, αναφέρεται σε τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Κύπρο «οι καταστάσεις επιβίβασης χορηγούνται για την  κίνηση του στην Ελλάδα και την επάνοδο του στην Κύπρο». Επίσης, όσοι μεταβαίνουν σε άδεια στο εξωτερικό και δικαιούνται κατάσταση επιβίβασης, αυτή θα χορηγείται μέχρι τον τελευταίο ελληνικό σταθμό ή λιμένα». 
Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είχε προβλεφθεί αρχικά στο ν/σ για τους φάρους που ρύθμιζε σειρά στρατιωτικών θεμάτων, για να αποσυρθεί αργότερα από τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο, όταν κρίθηκε «ακριβή», προκαλώντας τα δυσμενή σχόλια των στρατιωτικών συντακτών, την οργισμένη αντίδραση των φαντάρων, των λαικών οικογενειών και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 

ΜΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ; Αιχμές από τον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΕΦ στην Κύπρο που μίλησε για "προσωπικά συμφέροντα"


Image
Αποχώρηση με αιχμές από την ηγεσία του ΓΕΕΦ. Ο αντιστράτηγος Στέλιος Νάσης παρέδωσε τα καθήκοντά του στον Γιώργο Μπασιακούλη αναφερόμενος σε αξιωματικούς και υπαξιωματικούς οι οποίοι εξυπηρετούν, προσωπικά ή άλλα συμφέροντα. Μιλησε επίσης ο απερχόμενος αρχηγός για σπίλωση της αξιοπρέπειας στελεχών και παράκαμψη της στρατιωτικής δεοντολογίας. 

Αναφερόμενος στα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, τους κάλεσε να μη διακοσμούν τις θέσεις και τις καρέκλες τους και να μην επιτρέψουν σε ελλειμματικούς επαγγελματικά, να κατευθύνουν τις εξελίξεις.  Για φατριασμό μίλησε όμως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας νωρίτερα, αναφέροντας ότι φαινόμενα φατριασμού δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά και ότι άτομα που προωθούν τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση στην Εθνική Φρουρά. 

Ύποπτα προγράμματα στα σχολεία


Εργομετρικά τεστ και μπανάνες Dole στα σχολεία;

Δεν είναι μόνο οι παρεμβάσεις της αστυνομίας στα σχολεία και το φακέλωμα παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών. Από ό,τι φαίνεται, το Υπουργείο Παιδείας προχωρά με βήματα σταθερά, αργά και καλά καλυμμένα σε ευρύτερο φακέλωμα, αλλά και στη διαφήμιση ύποπτων εταιριών τροφίμων μέσω αμφιλεγόμενων προγραμμάτων.

Ήδη, από το 2012, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την πολυεθνική εταιρία τροφίμων DOLE μέσω του εγχώριου παρακλαδιού της ΝΤΟΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ εντάσσοντας στην ευέλικτη ζώνη του προγράμματος των δημοτικών σχολείων ένα πρόγραμμα ενημέρωσης με χορηγό την αμαρτωλή εταιρία. Το πρόγραμμα, μάλιστα, περιλαμβάνει και δωρεάν διανομή μπανάνας (!) ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η διαφήμιση!

Εβραίοι και Αραβες δεν είναι εχθροί: Το παγκόσμιο κίνημα ειρήνης για την Παλαιστίνη, που κατέκλυσε το Twitter [εικόνες]

jews-arabs660Την ώρα που η αιματοχυσία συνεχίζεται δίχως τέλος στη Λωρίδα της Γάζας, ένα παγκόσμιο κίνημα ειρήνης και αγάπης μεταξύ Αράβων και Εβραίων, που στόχο έχει να αφυπνίσει την κοινή γνώμη αναφορικά με την κατάσταση στην Παλαιστίνη αλλά και τη Μέση Ανατολή γενικότερα, έχει κατακλύσει το Twitter.
Εβραίοι και Αραβες σε κάθε γωνιά του πλανήτη αγκαλιασμένοι τραβούν φωτογραφίες και με το hastag #JewsAndArabsRefuseToBeEnemies (Εβραίοι και Αραβες αρνούνται να είναι εχθροί) απαιτούν να δοθεί τώρα τέλος στο αιματοκύλισμα στη Γάζα.
Εν τω μεταξύ, δύο ακόμη ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο ισραηλινός στρατός. Συνολικά 27 ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί συνολικά από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.

24 χρόνια μετά τα γεγονότα «ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΜΑΤ» της Νομαρχίας και ο αγώνας ενάντια στα χημικά [φωτός]

nomarxia-1990-a04
Σαν σήμερα συμπληρώνονται 24 χρόνια από την ημέρα όπου ο λαός των Χανίων βγήκε μαζικά στους δρόμους για να προασπίσει την αξιοπρέπειά του, αλλά και για να διατρανώσει τα φιλειρηνικά αισθήματά του, την πίστη του στην ελευθερία. 

Για αυτά τα τούνελ ξεκίνησε το Ισραήλ τον πόλεμο στη Γάζα [εικόνες]


Το ισραηλινό υπουργείο Αμυνας διαμηνύει ότι η επιχείρηση προστασίας των συνόρων που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με την επίθεση στη Γάζα είχε ως στόχο να αποτρέψει τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ. Επιθέσεις που στηρίζονταν στα τούνελ που έχουν αναπτυχθεί κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας. 

Οπως αναφέρει το National Geographic οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας έχουν εδώ και χρόνια σκάψει και χρησιμοποιούν αυτές τις υπόγειες σήραγγες. 

Επισήμως η χημική "μπουγάδα" στη Μεσόγειο άρχισε - Ζωσμένη η Σούδα από τη ... συνοδεία του Cape Ray Διαβάστε Περισσότερα στο: http://www.ekriti.gr/article/episimos-i-himiki-mpoygada-sti-mesogeio-arhise-zosmeni-i-soyda-apo-ti-synodeia-toy-cape-ray#ixzz38InJiCFn Follow us: @ekriti_gr on Twitter | ekriti.gr on Facebook

Ωκεανολόγοι και περιβαλλοντιστές εκτιμούσαν πως οι καιρικές συνθήκες δεν θα επέτρεπαν να ξεκινήσει άμεσα η υδρόλυση των χημικών στη Μεσόγειο. Έκαναν λάθος!!! Με μία λακωνική ανακοίνωση χθες το Αμερικανικό Πεντάγωνο ενημέρωσε πως η διαδικασία ρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και μάλιστα " έχει ήδη εξουδετερωθεί περίπου 15% της ουσίας μεθυλφωσφορικό διφλοορίδιο (DF), χημικό από τα οποίο παράγεται το αέριο σαρίν» είπε ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου John Kirby.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, ΑΥΞΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ SUCCES STORY!

Μια πρώτη ανάγνωση των δημοσιευμάτων που από τη μια μεριά περιγράφουν τις νέες βάρβαρες εργασιακές σχέσεις, τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και τις καινούργιες περικοπές των κοινωνικών δαπανών, ενώ από την άλλη κάνουν λόγο για πραγματοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων και ένταση συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων στους στρατιωτικούς ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς, ωθούν στη διαπίστωση του παραλογισμού της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την «εθνική κρίση».
Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ολομέτωπη ταξική επίθεση μέσω της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής και των μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ-τραπεζών, που αφού χρεοκόπησαν τον εργαζόμενο λαό μας για να σώσουν τις τράπεζες και τους τοκογλύφους. Αφού εκμεταλλεύτηκαν την οξύτατη καπιταλιστική κρίση για να επιβάλλουν σκληρές αντεργατικές ρυθμίσεις και να εμπορευματοποιήσουν-ιδιωτικοποιήσουν κάθε κοινωνικό αγαθό [παιδεία, υγεία-ασφάλιση και τώρα νερό, ηλεκτρικό, ακτές, γη κλπ].  Τώρα έρχονται με την αναδιάρθρωση των κατασταλτικών και των στρατιωτικών τους μηχανισμών να διαμορφώσουν τους όρους της πλήρους δουλοποίησης του εργαζόμενου λαού και να πατάξουν κάθε αντίσταση [φυλακές με Λευκά Κελιά, απαγόρευση κάθε έννοιας ασύλου, του δικαιώματος στην απεργία και στον συνδικαλισμό, στην συνάθροιση και διαδήλωση] για να διαφυλάξουν το νέο γύρο καπιταλιστικής ανάπτυξης των κερδών τους και την αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης.

Γενική επιστράτευση στην Ουκρανία!


Γενική επιστράτευση στην Ουκρανία!
Γενική επιστράτευση για τις ηλικίες μέχρι 50 ετών, κήρυξε η Ουκρανία σε μια προσπάθεια να μπορέσει να βρει στρατεύματα ώστε να καταλάβει τις δύο μεγάλες πόλεις της Νεας Ρωσίας του Λούγκανσγκ και του Ντονέτσκ.
“Περισσότεροι από 40.000 ρώσοι στρατιώτες και εκατοντάδες βαρέα όπλα έχουν συγκεντρωθεί στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα”, δήλωσε σήμερα ο γραμματέας του ουκρανικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας Αντρί Παρούμπιι ενώπιον του κοινοβουλίου, το οποίο ενέκρινε προεδρικό διάταγμα για την επιστράτευση εφέδρων κάτω των 50 ετών για να πολεμήσουν τους ρωσόφωνους στην ανατολική Ουκρανία και να υπερασπισθούν τα σύνορα της χώρας τους έναντι της συγκέντρωσης στρατευμάτων στη Ρωσία.

Υπάρχει κίνδυνος ανοίγματος βορείου μετώπου στο Ισραήλ;

Καθώς η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα συνεχίζεται, ο πόλεμος επηρεάζει το σύνολο σχεδόν του ισραηλινού εδάφους. Στις βόρειες επαρχίες του Ισραήλ, οι άνθρωποι δεν κλείνονται στα καταφύγια εξαιτίας της Χαμάς, αλλά εξαιτίας ρουκετών που εξαπολύονται από τον Λίβανο και την Συρία. Οι διάφορες ισλαμικές ομάδες, δείχνουν, με τον τρόπο αυτό, την αλληλεγγύη τους στους τρομοκράτες της Χαμάς, προκαλώντας όμως φόβους για μια άκρως επικίνδυνη κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Του Nadav Pollak, «KEEPING ISRAEL’S NORTHERN FRONT UNDER CONTROL»,

Washington Institute for Near East Policy, PolicyWatch 2288, July 21, 2014ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας

"ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ" ΠΙΕΣΕΙΣ ΗΠΑ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Το Τελ Αβίβ εμφανίζεται εξοργισμένο της με την απόφαση της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπλοΐας (FAA: Federal Aviation Administration) να απαγορεύσει για λόγους ασφαλείας τις πτήσεις προς τον διεθνή αερολιμένα «Μπεν Γκουριόν», αρχικά για 24 ώρες
Την απόφαση ακολούθησαν και μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες, όπως οι Lufthansa Airlines και Air France, η KLM, η γαλλική Air France, η βελγική Brussels Airlines, η EasyJet, η Air Canada, η Turkish Airlines, καθώς επίσης και οι δικές μας Κυπριακές Αερογραμμές.

Ενδεικτικό είναι το ότι στην υπόθεση παρενέβη ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος παρότι ζήτησε από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, το να επιτραπούν εκ νέου οι πτήσεις, επί της ουσίας τον κατηγόρησε ότι με τη στάση του επιβραβεύει την Χαμάς, αφού αιτία της απαγόρευσης ήταν η εκτόξευση ενός πυραύλου προς τη γενική κατεύθυνση του αεροδρομίου

Αρχισαν τα όργανα μεταξύ Αγκυρας και Κούρδων

Αρχισαν τα όργανα μεταξύ Αγκυρας και Κούρδων
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και κούρδους αντάρτες στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού σήμερα, στο πιο σοβαρό επεισόδιο που έχει αναφερθεί αφότου οι αυτονομιστές κούρδοι μαχητές της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) κήρυξαν μονομερώς εκεχειρία πέρυσι.

Η «Δωδεκάτη» του Μπέλφαστ: εθνικισμός και κοινωνικό περιθώριο, του Γιάννη Τσιουλάκη

 Δύσκολο πράγμα ο έρωτας χωρίς ανταπόκριση. Να της αφιερώνεις την ψυχή σου, να μην κάνεις τίποτε άλλο στη ζωή σου παρά να τη λατρεύεις, να ντύνεσαι και να ξυρίζεσαι με μόνη έγνοια να αρέσεις σ’ εκείνη που δε θέλει να σε δει ούτε ζωγραφιστό – γιατί είσαι πολύ μπας κλας, που έλεγε κι η Λάσκαρη. Έτσι κάπως είναι οι εορτασμοί της «Δωδεκάτης» (The Twelfth), που ξεκινούν στα τέλη Ιουνίου και κορυφώνονται στις 12 Ιουλίου κάθε χρόνο στη Βόρειο Ιρλανδία. Προτεστάντες από τα χαμηλότερα οικονομικο-κοινωνικά στρώματα της χώρας εκφράζουν μέσα από μια γκάμα επιτελέσεων (παρελάσεις, πάρτι, «φωτιές θριάμβου») την πίστη τους στο Στέμμα (loyalism) και τη «βρετανικότητά» τους (unionism), επιτιθέμενοι συνάμα σε οτιδήποτε «ιρλανδικό» (τρίχρωμη σημαία της Ιρλανδίας, εμβλήματα του IRA και του αυτονομιστικού κόμματος Sinn Féin, καθώς και καθολικά σύμβολα όπως εικόνες του Πάπα).

From Israel to Ukraine, from Iraq to Afghanistan: U.S. Empire Reaches Breaking Point


The historian who chronicles U.S. Empire, William Blum, issued his 130th Anti-Empire Report last week. In it he notes that the U.S., by far, is seen by the people of the world as “the greatest threat to peace in the world today” with 24% taking that view. Only 2% see Russia as such a threat, and 6% see China

Ποιους υποστηρίζει η Μόσχα στη Μέση Ανατολή

middle_east
Του Γκεβόργκ Μιρζαγιάν
Τις τελευταίες εβδομάδες, η Μόσχα τήρησε μια κάπως παθητική στάση στα γεγονότα της Μ. Ανατολής. Αυτό εξηγείται, αν λάβουμε υπόψη ότι τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας, σε αντίθεση με μια σειρά άλλων κρατών, απαιτούν τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή.

Boston subway ads are shocking– ‘and so is the reality on the ground’

(Photo:Ads Against Apartheid)
(Photo:It'sApartheid)Bostonians have been checking out the “ONE WORD” campaign in their subway system, describing Israel’s crimes against Palestinians. The ad campaign was launched this week by Ads Against Apartheid (AAA), a local Boston-based nonprofit.

Ενεργοποήθηκε για πρώτη φορά επικίνδυνη διάταξη του τρομονόμου

Σήμερα θα δει ο εισαγγελέας Μυτιλήνης τελικά κάποιους από τους δεκάδες μάρτυρες που είχαν σπεύσει στις 4 Ιουλίου, κατά την εξέταση των τριών γνωστών μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατουμένους σε Τουρκία, του Ερκάν, της Φαντίκ και της Χαρικά, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από περίπου έναν μήνα, έπειτα από εντάλματα που είχαν εκδώσει οι αρχές συνδέοντάς τους με την υπόθεση μεταφοράς οπλισμού ανοιχτά της Χίου. Τότε ο εισαγγελέας είχε αρνηθεί να δει τους μάρτυρες και είχε δοθεί η σημερινή ημερομηνία για όσους θα μπορούσαν να πάνε στη Μυτιλήνη, καθώς ο εισαγγελέας θέλει να τους εξετάσει εκεί. 

«Ο στρατός μας δικαιούται Νόμπελ Ειρήνης» λέει ο Ισραηλινός πρεσβευτής στις ΗΠΑ


Οι Ισραηλινοί στρατιώτες δικαιούνται το Νόμπελ Ειρήνης για την «απίστευτη αυτοσυγκράτηση» που έχουν επιδείξει στον αγώνα τους κατά της Χαμάς, υποστήριξε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η χώρα του έχει το δικαίωμα να αμύνεται απέναντι στις επιθέσεις. 



Οι δηλώσεις του διπλωμάτη Ρον Ντέρμερ έγιναν το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση της οργάνωσης Ενωμένοι Χριστιανοί για το Ισραήλ, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook.

Ο νέος Άξονας και ο παγκόσμιος ολοκληρωτικός πόλεμος

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΦΟΥΑΝΤ Σινιόρα στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, εκτός από υπενθύμιση της ανθρώπινης συντριβής απέναντι στην ωμή ισχύ (η οποία ακόμα δεν δίδαξε πως ο περιστασιακός θρίαμβος δεν διασφαλίζει κανέναν από το να περιέλθει ο ίδιος αύριο στην ελεεινή κατάσταση του θύματος), θα έπρεπε να είναι επίσης δάκρυα μετάνοιας για τις επιλογές του. Ο σημερινός πρωθυπουργός τού Λιβάνου ανήκε στην αντισυριακή μερίδα της χώρας του που επεδίωξε με κάθε τρόπο να ενισχύσει τους δεσμούς της με τη Δύση – την Ευρώπη και τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι επισκέψεις του στον Λευκό Οίκο και τα φιδίσια διπλωματικά χαμόγελα πίστεψε ότι εξασφάλιζαν ένα μέλλον ειρήνης και ευημερίας για τη χώρα που δοκιμάστηκε τόσο σκληρά στο πρόσφατο παρελθόν, υπό την εγγύηση των ισχυρών του κόσμου. Διαψεύσθηκε οικτρά. 

Ο Αθανασίου κατήργησε νόμο που απειλεί με φυλακή πολιτικούς που «λαδώνονται»

Ο Αθανασίου κατήργησε νόμο που απειλεί με φυλακή πολιτικούς που «λαδώνονται»Νόμο που προέβλεπε εκτός από αυστηρά χρηματικά πρόστιμα και ποινή φυλάκισης για πρόσωπα που κάνουν ψευδή δήλωση πόθεν έσχες, για τις συζύγους τους και για τα τέκνα τους, κατήργησε πριν από τέσσερις μήνες ο Χαράλαμπος Αθανασίου, με διάταξη που πέρασε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος μέσα στο περιβόητο πολυνομοσχέδιο των 800 σελίδων, το οποίο ψηφίστηκε από τη Βουλή μέσα σε μόλις 48 ώρες, στα τέλη Μαρτίου.

ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ-Νέες αυξήσεις 11% στο ρεύμα των αδύναμων νοικοκυριών από τη διοίκηση της ΔΕΗ!

Νέες αυξήσεις 11% στο ρεύμα των αδύναμων νοικοκυριών από τη διοίκηση της ΔΕΗ!
Αυξήσεις της τάξης του 11% για τους οικιακούς πελάτες με κατανάλωση έως 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο και μειώσεις έως 3,4 % στα τιμολόγια της ΔΕΗ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και για την ηλεκτροδότηση κοινόχρηστων χώρων ισχύουν από 25 Ιουλίου 2014.

Τα οικιακά τιμολόγια για όσους έχουν κατανάλωση μεγαλύτερη από 800 κιλοβατώρες, το νυχτερινό τιμολόγιο όπως και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο παραμένουν αμετάβλητα, ενώ όσοι έχουν κατανάλωση μέχρι 800 κιλοβατώρες μπορούν, αν δεν το έχουν ήδη κάνει και εφόσον πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις, να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

The truth about Israel's new war on Gaza – the energy rush

Gas Pipeline
While Israel has deployed its media machine, telling the world that it has the right to defend itself against foreign aggression, arguing that no country should ever be made to tolerate systematic terror, even though under international law such narrative holds no legal ground as Israel has been de facto occupying Gaza, rendering null and void the notion of Gaza as a foreign entity, little has been said of Israel's real motives.

Στο όνομα των ιδιωτικοποιήσεων


Γράφει ο Sergei Kirichuk, συντονιστής της οργάνωσης Borotba (αριστερή οργάνωση ''Αγώνας'')
Απόδοση : Θ.Κ.


''Ουκρανία σ'αγαπώ!''


Αυτό αναγραφόταν από τους νεοσύλλεκτους στις οβίδες του πυροβολικού που εκτοξεύτηκαν σε πόλη της περιοχής Donbass. Νέοι, υγιείς άνδρες, με πατριωτικό αίσθημα, από χωριά και από τις φτωχότερες οικογένειες των πόλεων πολεμούν για την Ουκρανία, για το δικό τους μέλλον...ή αυτό τουλάχιστον τους είπαν! Πιστεύουν ακράδαντα πως οι περιοχές στις οποίες ρίχνουν τις οβίδες είναι γεμάτες από τρομοκράτες και ''αυτονομιστές'', αλλά σίγουρα όχι από Ουκρανούς πολίτες όπως είναι και οι ίδιοι.

Δείτε το ντοκιμαντέρ της Μελίνας για τον Αττίλα που η ΕΡΤ έκρυβε επί 22 χρόνια!

Τον Ιούλιο του 1975 η Μελίνα Μερκούρη βρέθηκε στην Κύπρο και γύρισε για λογαριασμό της ΕΡΤ ένα ντοκιμαντέρ, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την εισβολή του «Αττίλα». Το ντοκιμαντέρ αυτό δεν προβλήθηκε ποτέ και όταν η ίδια η Μελίνα Μερκούρη το αναζήτησε μετά από μερικά χρόνια – ως υπουργός Πολιτισμού – δεν κατάφερε να το εντοπίσει. Το 1997, τρία χρόνια μετά τον θάνατό της, η ΕΤ1 μετέδωσε για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ, το οποίο βρέθηκε στο αρχείο της δημόσιας τηλεόρασης σχεδόν ακέραιο.

Στο μοναδικό αυτό ντοκουμέντο, η Μελίνα Μερκούρη συνομιλεί με συζύγους και μητέρες των αγνοουμένων, με μέλη της Εθνικής Φρουράς, με τον τότε εκπρόσωπο της ελληνοκυπριακής πλευράς στις διακοινοτικές συνομιλίες Γλαύκο Κληρίδη, καθώς και με τον αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Ο Αττίλας σε φωτογραφίες που τράβηξαν Τούρκοι! Εικόνες από ομαδικούς τάφους

Οι φωτογραφίες είναι από αφιέρωμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας ΧΟΥΡΙΕΤ.


ΑΘΛΙΟΣ: Μπλόκο Καμίνη σε ψήφισμα για τη Γάζα

Ο Γιώργος Καμίνης
Μπλόκο σε ψήφισμα καταδίκης της δολοφονικής επίθεσης των Ισραηλινών στη Γάζα από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τα στελέχη της παράταξής του που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ
Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αθηναίων αντιτάχθηκε στη σύνταξη ψηφίσματος για τη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούμε να βγάζουμε ψηφίσματα για το παραμικρό και αρνήθηκε να μπει σε ψηφοφορία το ενδεχόμενο να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σε δήλωσή του ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, αναφέρει:
«Με μια προκλητική τοποθέτηση ότι δεν μπορούμε να βγάζουμε ψηφίσματα για το παραμικρό, ο δήμαρχος Αθηναίων αρνήθηκε την καταδίκη από το δημοτικό συμβούλιο της δολοφονικής επίθεσης των Ισραηλινών στη Γάζα.
»Ταυτισμένος με τις λογικές των ίσων αποστάσεων και εξίσωσης του θύτη με το θύμα, αρνιόταν ακόμα και να μπει σε ψηφοφορία το αν θα συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο.
»Στην ψηφοφορία που επιβλήθηκε τελικά τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν την έκδοση ψηφίσματος του δήμου».
Τρίτη 22 Ιουλίου 2014
© 2010-2014 ThePressProject.gr

Οι Κούρδισες που πολεμούν τους φονταμενταλιστές των ISIS – ISIL Το «κουρδικό ζήτημα», αν και λίγο φωτίζεται στα διεθνή ΜΜΕ, αναδεικνύεται, αργά αλλά σταθερά, σε βασικό παράγοντα των αιματηρών συγκρούσεων στη Συρία και το Ιράκ. Στις περιοχές που αναμετρώνται οι Κούρδοι, ειδικά με τις δυνάμεις των φονταμενταλιστών, οι Κούρδισες αντάρτισσες παίζουν μεγάλο ρόλο

10422235_1483485108558245_514200743250744214_n