Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

OI ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΗΣ ΕΡΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ-ΠΟΕΣΥ

era ioanninwn1Οι αγωνιστικοί δεσμοί μεταξύ των αγωνιζόμενων φαντάρων του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, των μελών της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και των απτόητων εργαζόμενων της ΕΡΤ, της ΕΡΤ3 και των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ, που χτίστηκαν με όρους αλληλεγγύης και κοινής πάλης απέναντι στο «ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ» της κυβέρνησης Σαμαρά, πέρσι το καλοκαίρι, ήρθαν να ενισχυθούν σήμερα ακόμη πιο περισσότερο με την ομόφωνη απόφαση στήριξης της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΩΝ, που τον Οκτώβρη καλείται στη δικαστική αίθουσα να απαντήσει στην κυβερνητική και κρατική απόπειρα Πολιτικής Δίωξης και Τρομοκράτησης. 

Άλλη μια τραγική απώλεια. Νεκρός απο ανακοπή 42χρονος Αξιωματικός στην Ορεστιάδα

Άλλη μια δυσάρεστη είδηση ήρθε να βουτήξει στη θλίψη το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά κυρίως να βαρύνει με ανύποτο πόνο την οικογένεια ενός αξιωματικού του Πυροβολικού που έφυγε εντελώς πρόωρα. 
Ο Αξιωματικός που υπηρετούσε  στην 117  Αυτοκινούμενη Μοίρα Πυροβολικού στα  Ρίζια Έβρου, έφυγε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από ανακοπή Καρδιάς!
Πρόκειται για τον Νικόλαο Γκούτρα παντρεμένο και πατέρα 2 ανήλικων κοριτσιών  που κατάγεται από την Καλαμπάκα! 
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του άτυχου στελέχους. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ;Ψηφιοποίηση των Στοιχείων των πεσόντων του Ελληνικού Στρατού


Η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, από τον Νοέμβριο του 2012, έχει συστήσει ειδική ομάδα εργασίας, η οποία ασχολείται αποκλειστικά με την ακριβή αποτύπωση, σε βελτιωμένη βάση δεδομένων, των στοιχείων των πεσόντων του Ελληνικού Στρατού κατά τις πολεμικές περιόδους του έθνους, από το 1897 έως σήμερα. Τα στοιχεία που καταχωρίζονται βασίζονται κυρίως σε σχετικές εκδόσεις της ΔΙΣ, αλλά και σε στοιχεία που προκύπτουν μετά από έρευνα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ..

Δύο στρατιώτες κατηγορούνται ότι βίασαν έγκυο στην Ιταλία

Δύο Αμερικανοί στρατιώτες που κατηγορούνται ότι βίασαν και χτύπησαν μία ιερόδουλη από τη Ρουμανία η οποία ήταν έγκυος, στη Βιντσέντσα (βόρεια) θα παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη της Ιταλίας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.
Οι δύο άνδρες, ηλικίας 21 και 22 ετών, που υπηρετούν σε μια μονάδα αλεξιπτωτιστών που εδρεύει στη Βιντσέντσα, συνελήφθησαν προχθές Τετάρτη.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-Στη Βουλή η αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Ε ΡΕ ΔΟΥΛΕΜΑ..."Κούρεμα γουλί" στην απόφαση του ΣτΕ! Επιστροφή αναδρομικών σε βάθος 5ετίας


Image“Κούρεμα γουλί” σ΄ όσα δικαιούνται να πάρουν πίσω οι στρατιωτικοί και το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας με την απόφαση του ΣτΕ προωθεί η κυβέρνηση. Το σενάριο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο για τις επιστροφές χρημάτων που σκόπιμα …βαφτίζονται “αυξήσεις” γίνεται όλο και χειρότερο. Η επιστροφή αναδρομικών από την διετία που ακουγόταν μέχρι τώρα έχει φθάσει στα πέντα χρόνια και …κουρεμένα. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην οικονομική εφημερίδα Ημερησία η κυβέρνηση προωθεί:

Συγκέντρωση για την Κυριακάτικη αργία 27 Ιούλη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ–ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
 ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΟΥΛΗ, ΚΟΡΝΑΡΟΥ & ΕΡΜΟΥ, 11:00

Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ
ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ


Στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και μιας ακόμα πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του εμπορίου, Την Κυριακή 20 Ιούλη το Συντονιστικό ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια προχώρησε σε μια σειρά δράσεων στο κέντρο της Αθήνας. 

Οι απεργιακές παρεμβάσεις μας που διήρκησαν για πάνω από 6 ώρες, περιλάμβαναν απεργιακές περιφρουρήσεις σε καταστήματα της Ερμού και της ευρύτερης περιοχής, απεργιακούς αποκλεισμούς αρκετών καταστημάτων που στη συνέχεια άνοιξαν – και σε κάποιες περιπτώσεις το οριστικό κλείσιμο καταστημάτων, όπου πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή εργαζομένων από το εμπόριο, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων σε αυτά.

Πώς βάψαμε τους «κίτρινους» στο… αίμα


Εξήντα ένα χρόνια από το τέλος του Πολέμου της Κορέας και τη συμμετοχή του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος

«Κι ο Στρατός μας που πήγε στην Κορέα

να πολεμήσει για ψηλά ιδανικά

έβαψε τους κίτρινους στο αίμα

δείχνοντας τους τί θα πει λευτεριά»

( Εμβατήριο που τραγουδούσαν υποχρεωτικά οι έλληνες στρατιώτες μέχρι την πτώση της Χούντας το 1974)


Φεντερασιόν

Σαν σήμερα το 1909 ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη η πολιτική-συνδικαλιστική οργάνωση της «Φεντερασιόν», μία από τις πιο μαχητικές, μαζικές και συνεπείς σοσιαλιστικές οργανώσεις, που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ενοποίηση του σοσιαλιστικού κινήματος της χώρας μας. Πολυεθνική στη σύνθεσή της, η εφημερίδα της έβγαινε σε 4 γλώσσες (ελληνικά, τουρκικά, βουλγαρικά και ισπανοεβραϊκά).

ΚΟΤΕΣ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Οι δειλοί σιωνιστές στρατιώτες από το φόβο τους και από τη τρομάρα τους, άφησαν πίσω τους στα πρώτα 200 μέτρα μέσα στη Νεκρή Ζώνη της Γάζας, ένα τανκ Μερκαβα σχεδόν διαλυμένο από ένα παλαιστινιακό αντιαρματικό. Αυτό είναι το πιο θωρακισμένο άρμα μάχης στον κόσμο..ναι ναι έτσι το διαφήμιζαν οι σιωνιστές σε όλο τον κόσμο ...Πάει και αυτός ο μύθος του σιωνισμού κατέρρευσε ...Αν δεν είχαν οι κότες του σιωνισμού στα χέρια τους τα πιο σύγχρονα αμερικανικά πολεμικά αεροπλάνα..το κράτος τους θα είχε ανατροπή εδώ και πολύ καιρό ...Με αυτά τα πολεμικά αεροπλάνα δολοφονούν στοχευμένα και μεθοδευμένα τα παιδιά και τις γυναίκες και τον άμαχο πληθυσμό ...

Η Coca Cola καταρρέει εξαιτίας των social media-Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης

urlΙστορικό: Από την πρώτη Οκτωβρίου 2013 οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Coca Cola Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με αποκλειστικό αίτημα την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την ακύρωση των απολύσεων. Ως μέσο πίεσης χρησιμοποιούν την πρακτική του Μποϋκοτάζ: «Ούτε γουλιά Coca Cola μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης».
Το σύστημα πληροφόρησης: Σε όλο αυτό το διάστημα η ενημέρωση για τον αγώνα των απεργών αποσιωπήθηκε (και αποσιωπείται) συστηματικά από τα μεγάλα κανάλια και τις εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας. Οι απεργοί αποδίδουν το γεγονός στη μεγάλη ισχύ που έχει η Coca Cola λόγω των τεράστιων κονδυλίων που διαθέτει για διαφήμιση και για άλλες μορφές προβολής, όπως οι «χορηγίες», «δραστηριότητες» κλπ.

“Τώρα τα ρίξανε τα χημικά. Με τις υγειές μας”!

10475458_10152251225067285_1279115686571507077_nΆρθρο της Νέλλης Ψαρρού | Το συγκεκριμένο άρθρο το έγραψε η δημοσιογράφος και πολιτικός επιστήμονας Νέλλη Ψαρρού λίγο πριν ξεκινήσουν τα πλοιάρια για την αναζήτηση του Cape Ray για να κρίνει τη στάση πολλών συμπολιτών μας που από τη μία ημέρα στην άλλη κι επειδή “το κακό έγινε”, σταμάτησαν να είναι ενεργοί στο θέμα των χημικών. H Νέλλη Ψαρρού, βρίσκεται μέσα σε ένα από τα πλοιάρια, το “Άη Νικόλαος”, αυτό το πλοιάριο που αντιμετώπισε δυσκολίες χθες κατά την πρώτη ημέρα του ταξιδιού εξαιτίας της κακοκαιρίας. Της ευχόμαστε, όπως και σε όλα τα μέλη του πληρώματος των πλοίων, καλή επιτυχία. Ακολουθεί το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στην προσωπική της ιστοσελίδα:

Banda Bassotti - NO PASARAN!


http://static.becrowdy.com/assets/d7a30/cache/im/project_show/uploads/project/image/d9d4f495e875a2e075a1a4a6e1b9770f.jpeg
Italian Version: (VIDEO)

Ηλέκτρα 25 Ιουλίου 1944


Του Νίκου Σκοπλάκη

Στις 25 Ιουλίου 1944, συνελήφθη από πράκτορες της Ειδικής Ασφάλειας μια από τις γλυκύτερες και αγαπητές φυσιογνωμίες του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος και της Αντίστασης, η Ηλέκτρα Αποστόλου, στη συμβολή των οδών Ιθάκης και 3ης Σεπτεμβρίου, στην Κυψέλη. Μεταφέρθηκε στα κολαστήρια της Ειδικής Ασφάλειας, ένα άντρο τρομοκρατίας οργανωμένο για να διώκει την κοινωνική και πολιτική Αριστερά κατά τον Μεσοπόλεμο, το οποίο μεταβλήθηκε σε ένα από τα πιο φανατικά στηρίγματα των γερμανικών αρχών Κατοχής και της κατοπινής εθνικοφροσύνης. Πολύ λίγοι κατάφεραν να βγουν ζωντανοί και αρτιμελείς από εκεί. Το σύμπλεγμα της Ειδικής Ασφάλειας στεγαζόταν σε ένα κτήριο με δαιδαλώδεις διαδρόμους, υπόγεια και γραφεία στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου 106. Επειδή οι «αρμοδιότητες» της Ειδικής Ασφάλειας είχαν αναβαθμιστεί στο διάστημα 1941-1944, οι εγκαταστάσεις της επεκτάθηκαν και σε παραρτήματα, πίσω από το κυρίως κτήριο, επί της οδού Ελπίδος 3 και 7, δηλαδή κατέληγε στην πλατεία Κυριακού (σημ. Βικτωρίας). Το σύμπλεγμα ήταν κατά τόπους κλειστό με συρματοπλέγματα και δρακόντεια περιφρουρημένο από γερμανοτσολιάδες αλλά και γερμανοτσολιαδίνες.

Πολιτική αστάθεια και συγκρούσεις στη Λιβύη

Φωτογραφία αρχείου Η κυβέρνηση της Λιβύης προειδοποίησε για κίνδυνο «κατάρρευσης του κράτους» καθώς συνεχίζονται για 13η συνεχόμενη ημέρα οι συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ομάδων στην Τρίπολη.
Σε ανακοίνωσή της η μεταβατική κυβέρνηση της χώρας ζήτησε εκ νέου τον τερματισμό των μαχών, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο «κατάρρευσης του κράτους». Η κυβέρνηση υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός Αμπντάλτα αλ Τένι εμποδίστηκε την Πέμπτη από μια πολιτοφυλακή να επιβιβαστεί σε στρατιωτικό αεροπλάνο στη Μίτιγκα, που βρίσκεται δίπλα στην Τρίπολη.
Το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης είναι κλειστό από τις 13 Ιουλίου οπότε ξέσπασαν οι συγκρούσεις, από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 47 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί 120, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας.

Στροφή της γερμανικής οικονομίας υπέρ των κυρώσεων

Κυρώσεις στη Ρωσία ναι, αλλά χωρίς κόστος για την οικονομία ήταν μέχρι πρόσφατα ο στόχος της ΕΕ. Όμως τώρα εκπρόσωποι της γερμανικής οικονομίας εμφανίζονται έτοιμοι να στηρίξουν ακόμα και οικονομικές κυρώσεις.
Οι επιπτώσεις της κρίσης στην Ουκρανία είναι ήδη εμφανείς στη Γερμανία, λέει ο Εκαρντ Κόρντες, επικεφαλής της επιτροπής Ανατολικής Ευρώπης της γερμανικής οικονομίας. Το τρέχον έτος οι γερμανικές εξαγωγές σε Ρωσία και Ουκρανία αναμένεται να μειωθούν κατά 6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κινδυνεύουν έως και 25.000 θέσεις εργασίας.Το εντυπωσιακό στις δηλώσεις του Έκαρντ Κόρντες όμως είναι ότι δεν εκφράζεται, όπως θα ανέμενε κανείς, εναντίον αυστηρότερων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας Μιλώντας στην οικονομική εφημερίδα Hnadelsblatt τόνισε ότι σε περίπτωση που Βερολίνο και Βρυξέλλες αποφασίσουν σκληρές οικονομικές κυρώσεις η γερμανική οικονομία θα στηρίξει την κίνηση αυτή. Για την οικονομία μια τέτοια απόφαση θα είναι επίπονη, αλλά «αν θα πρέπει να καταβληθεί ένα τίμημα, είμαστε έτοιμοι να το καταβάλλουμε», δήλωσε ο γερμανός αξιωματούχος.

ΒΙΝΤΕΟ-ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΦΩΣΦΟΡΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΝΑΖΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΕ-ΗΠΑ-ΣΑΜΑΡΑ

Aftermath of an artillery attack by the Ukrainian army on the Artyom district in Slavyansk. (AFP Photo / Andrey Stenin)

Ukraine used phosphorous incendiaries, cluster bombs against cities – Russian military

Ukrainian troops have on many occasions used incendiary weapons and cluster bombs against militia-held cities, acts that are banned under the international law regulating warfare, the Russian military said.

Η επίθεση στον ΓΓ του ΚΚ Ουκρανίας στην ουκρανική βουλή από τους ΝΑΖΙ συμμάχους Ε.Ε.-ΗΠΑ-Σαμαρά

Σε μία άλλη “Δημοκρατία”, παράλληλη της δικής μας, που επιθυμεί διακαώς η Ευρωπαϊκή Ένωση να την εντάξει στους κόλπους της, αφού έκαψαν το σπίτι του ΓΓ του ΚΚ Ουκρανίας Π. Σιμονένκο, αφού εκδίωξαν την οικογένειά του, αφού δολοφόνησαν στελέχη του ΚΚ Ουκρανίας, αφού λεηλάτησαν τα πολιτικά γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας, αφού με μία πραξικοπηματική ενέργεια αποφάσισαν την διάλυση της ΚΟ του ΚΚ Ουκρανίας (παρά το γεγονός ότι είναι ένα νομίμως εκλεγμένο κόμμα), οι ακροδεξιοί – ναζί του κοινοβουλίου της Ουκρανίας επιτέθηκαν μέσα στο κοινοβούλιο, στην ΚΟ του ΚΚ και στον ΓΓ του, Π. Σιμονένκο.

Για να αντιληφθείτε την κατάσταση, η αγέλη αυτή έχει αρχηγό με τον οποίο συνομιλεί η Μέρκελ και ο Ομπάμα για “δημοκρατία”!! Μιλάμε για την ίδια αγέλη, όπου την ώρα που έγινε το λιντσάρισμα ένας εκ των φασιστών, αφαίρεσε το σταυρό από τον λαιμό του Σιμονένκο και τον έβαλε στην τσέπη του!!! Δείτε το βίντεο…

o

Ο ΗΘΙΚΑ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΟΡΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ...

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ!
Φωτογραφία: 17,000 likes!
Wow!! Thank you so much!!

WE❤️IDF!!
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΤΕΙΑ, Ο ΦΟΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΞΙΣΜΟΣ, Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ.

Η χρησιμοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας ενάντια στο εαμικό αντιστασιακό κίνημα στην κατοχική Αθήνα

ΕΑΜΤου Μενέλαου Χαραλαμπίδη
Η μελέτη των διοικητικών μηχανισμών του ελληνικού κράτους αποτελεί ακόμη και σήμερα ζητούμενο για την ιστορική έρευνα. Είναι ελάχιστα τα πράγματα που γνωρίζουμε για τη συγκρότηση του κρατικού μηχανισμού, για τη διάρθρωση και τη λειτουργία των Υπουργείων ή άλλων κρατικών υπηρεσιών. Το πλέον δυσπρόσιτο και σκοτεινό κομμάτι για την ιστορική έρευνα είναι αυτό των Σωμάτων Ασφαλείας και του ρόλου που διαδραμάτισαν στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.
Πριν τον πόλεμο, δύο ήταν τα Σώματα που είχαν την αρμοδιότητα για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας. Η Βασιλική Χωροφυλακή, που ήδη από το Μεσοπόλεμο είχε αναλάβει τη διαφύλαξη του κοινωνικού καθεστώτος και η Αστυνομία Πόλεων, που είχε αρμοδιότητες τήρησης της τάξης. Στα τέλη της δεκαετίας του 1920, όταν ο υπερτιμημένος κίνδυνος του κομμουνισμού προσφέρονταν για πολιτική εκμετάλλευση, η κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου σύστησε τη Διεύθυνση Ειδικής Ασφαλείας του Κράτους, που υπαγόταν στην Χωροφυλακή.[1] 

Το κυνήγι μαγισσών του αντισημιτισμού

Του Άρη Χατζηστεφάνου
Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να «ενώσει» την Κου Κλουξ Κλαν με αριστερές οργανώσεις, τους φασίστες της Ουκρανίας ή της Ελλάδας με ένα αμερικανικό συνδικάτο και ορισμένους ορκισμένους ρατσιστές με ακαδημαϊκούς όπως ο Νόαμ Τσόμσκι; 

Οι μόνοι που φαίνεται να τα καταφέρνουν είναι μια σειρά οργανώσεων, με διασυνδέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, που υποτίθεται ότι μάχονται ενάντια στον αντισημιτισμό.

Tι Συμβαίνει στην Λωρίδα της Γάζας και Γιατί;

Photo by VICE NewsΕνώ όλος ο κόσμος είναι κολλημένος στις οθόνες των τηλεοράσεων παρακολουθώντας το «δραματικό» τελικό του Μουντιάλ κι ενώ από το παράθυρό μου ακούγονται οι κραυγές των πωρωμένων οπαδών και η -εκστασιασμένη κατά διαστήματα- φωνή του εκφωνητή, εγώ περνώ την βραδιά μου παρακολουθώντας τα δραματικά γεγονότα που διαδραματίζονται μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στη Λωρίδα της Γάζας.

3 πλοιάρια στη θάλασσα της Μεσογείου αναζητούν τα μεγαθήρια των χημικών του πολέμου [φωτορεπορτάζ] Από Γιάννης Αγγελάκης

photo 5
Με 34 άτομα πλήρωμα ξεκίνησαν τα τρία πλοιάρια με σκοπό να σταματήσουν την καταστροφή των χημικών της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης εν πλω εντός του Cape Ray. O προορισμός τους; Άγνωστος ακόμα. Και είναι άγνωστος ο προορισμός γιατί κανείς δεν είναι βέβαιος πού βρίσκεται το Cape Ray. Για την επικίνδυνη αυτή Αποστολή με τον έντονο συμβολικό χαρακτήρα μιλούν στον «Α.τ.Κ.» οι Άρης Χατζηστεφάνου, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Παύλος Πολάκης, Αθηνά Γιαννουλάκη. Δείτε τις φωτογραφίες.

Five Israeli Talking Points on Gaza—Debunked

Smoke from an Israeli strike rises over the Gaza Strip. (AP, Hatem Moussa)
Israel claims that it is merely exercising its right to self-defense and that Gaza is no longer occupied. Here’s what you need to know about these talking points and more.
Israel has killed almost 800 Palestinians in the past twenty-one days in the Gaza Strip alone; its onslaught continues. The UN estimates that more than 74 percent of those killed are civilians. That is to be expected in a population of 1.8 million where the number of Hamas members is approximately 15,000. Israel does not deny that it killed those Palestinians using modern aerial technology and precise weaponry courtesy of the world’s only superpower. In fact, it does not even deny that they are civilians.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Με την πλήρη στήριξη ΗΠΑ-Ε.Ε.-κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-βλέπε πολιτική ίσων αποστάσεων- το κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ προχωρά σε ένα τεράστιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που μας βοηθά να αντιληφθούμε η φιλότιμη προσπάθεια του  Βασίλη Μακρίδη, ο οποίος μετάφρασε το άρθρο που ακολουθεί και το ανάρτησε στο διαδίκτυο.  Το άρθρο του Αντιπροέδρου της Ισραηλινής Κνέσετ (Βουλής) και μεγαλοστελέχους του δεξιού κόμματος "Λικούντ" (μείζονος εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού στο Ισραήλ) Μοσέ Φέιγκλιν, από την προσωπική ιστοσελίδα, όπου αποκαλύπτεται διεξοδικότατα ποιες είναι οι πραγματικές σκέψεις της ισραηλινής ηγεσίας για το ζήτημα της Λωρίδας της Γάζας. 

Βερολίνο: Διαδηλώσεις για τη Γάζα

Περίπου 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν την Παρασκευή στο Βερολίνο εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, την ίδια ώρα που ήταν σε εξέλιξη μια αντιδιαδήλωση υπέρ του Ισραήλ. 
Οι φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες, φώναζαν αντισιωνιστικά συνθήματα, μετά την προειδοποίηση των γερμανικών αρχών να αποφύγουν τις ρατσιστικές και αντισημιτικές εκδηλώσεις.

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη, έξω οι ρατσιστές, έξω οι φασίστες» και «Οι σιωνιστές είναι φασίστες» ήταν τα συνθήματα που κυριαρχούσαν στη συγκέντρωση.

Γάζα: Δωδεκάωρη κατάπαυση του πυρός - Πάνω από 900 οι νεκροί

Το hashtag στο Twitter: #GazaUnderAttack και #Gaza - Η συνεχής ενημέρωση από τον βρετανικό Guardian, την ισραηλινή Haaretz και επίσης από το live blog του Αλ Τζαζίρα
Δεκαεννιά ημέρες  μετά την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα κι εννιά μετά τη χερσαία εισβολή, φαίνεται ότι απέχουμε πολύ από το οριστικό τέλος του πολέμου. Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που συμφωνήθηκε χτες μεταξύ του Ισραήλ, της Χαμάς και των υπόλοιπων παλαιστινιακών οργανώσεων, θα διαρκέσει μόνο 12 ώρες.

Δόξα τω Θεώ είμαι άθεος

ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ, ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΙΩΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Βρετανό δημοσιογράφο ανακήρυξαν ως persona non grata στην Ουκρανία

Γιατροί στη Γάζα έσωσαν τη ζωή ενός αγέννητου μωρού, μετά τη δολοφονία της μητέρας του...VIDEO


Πηγή: aljazeera

Ο Ismat Sabri(Παλαιστίνιος πολιτικός αναλυτής), απαντά για τη Χαμάς και όχι μόνο ...VIDEO