Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Να στρατηγοί, να μάλαμα: Οι φαύλοι απόστρατοι της Χρυσής Αυγής εξαπάτησαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσλαμβάνοντας -ως συνεργάτιδα- ο ένας την κόρη του άλλου!


Να στρατηγοί, να μάλαμα: Οι φαύλοι απόστρατοι της Χρυσής Αυγής εξαπάτησαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσλαμβάνοντας -ως συνεργάτιδα- ο ένας την κόρη του άλλου!
Η φαυλότητα αλλά και η υποκρισία διακρίνει τους δύο στρατηγούς που έστειλαν οι Χρυσαυγίτες ψηφοφόροι, μαζί με την ηγεσία της οργάνωσης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Αυτοί που ενδύθηκαν με τον μανδύα του αδέκαστο φρόντισαν, αμέσως μετά την εκλογή τους, να προσλάβουν ως συνεργάτιδες τις… κόρες τους!
Κι επειδή ο κανονισμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απαγορεύει την ανάθεση τέτοιων καθηκόντων (που έχουν παχυλότατους μισθούς) σε συγγενείς α’ βαθμού, έθεσαν σε εφαρμογή το δόλιο σχέδιό τους.
Προσέλαβε ο ένας την κόρη του άλλου κι έτσι η Μάρθα Συναδινού και η Θεοδότη Επιτηδείου, θα φτιάξουν την… προίκα τους για τα επόμενα 5 χρόνια, όσο θα διαρκέσει η θητεία των πατεράδων τους!
http://armynews.gr/?p=24252

Η παλαιστινιακή αντίσταση προτείνει εκεχειρία που απορρίπτει το Ισραήλ – Διαρροή πρότασης Κέρι – Διπλωματική πρωτοβουλία Ιράν – Συνέντευξη Μεσάαλ

Το μεσημέρι της Κυριακής οι παλαιστινιακές οργανώσεις πρότειναν 24ωρη εκεχειρία μετά από παρέμβαση του ΟΗΕ, την οποία απέρριψε εν συνεχεία το Ισραήλ. Η επίθεση στη Γάζα συνεχίζεται. Η Κυριακάτικη Χααρέτζ έφερε στη δημοσιότητα σχέδιο εκεχειρίας που προωθούσε ο Κέρι με το οποίο «έφριξαν» οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι. Έντονο διπλωματικό ρόλο αναλαμβάνει το Ιράν. «Μπορούμε να συνυπάρξουμε με Εβραίους, αλλά όχι με κατακτητές» δηλώνει σε συνέντευξή του σε αμερικανικό ΜΜΕ ο επικεφαλής της Χαμάς. Αναλυτικά: Δύο πολύ διαφορετικές προτάσεις εκεχειρίας

ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: Ποιος χρησιμοποιεί τελικά «ανθρώπινες ασπίδες»; Μαρτυρίες, φωτογραφίες και βίντεο

human_shieldΟ όρος «ανθρώπινες ασπίδες» χρησιμοποιείται με δύο διαφορετικές έννοιες. Η μία, η «θετική» αφορά ανθρώπους που κατά τη διάρκεια μιας σύρραξης εθελοντικά βρίσκονται σε ένα σημείο, γιατί με την παρουσία τους πιστεύουν ότι μπορεί να αποτρέψουν μια επίθεση. Σαν τους διεθνείς ακτιβιστές του ISM και όχι μόνο, που συνοδεύουν σωστικά συνεργεία ή ασθενοφόρα ή απλούς πολίτες όταν αναζητούν τραυματίες σε βομβαρδισμένες ή επικίνδυνες περιοχές ή που παραμένουν σενοσοκομεία για να μη χτυπηθούν. Αν και συχνά τέτοιοι διεθνείς ακτιβιστές απορρίπτουν τον όρο.
Η άλλη, η «αρνητική» αφορά τη χρησιμοποίηση αμάχων από μια ένοπλη δύναμη, ώστε να μην τους χτυπήσει ο εχθρός. Πρόκειται για μια σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, και με αυτήν θα ασχοληθούμε σε αυτό το άρθρο.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Καλεί στην Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Γάζα, Πέμπτη 31 Ιουλίου, 7μμ,Σύνταγμα

20115145420263734_20
Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη - Να τερματιστεί τώρα η πολιορκία της Γάζας και η φονική επιδρομή κατά αμάχων! -Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση -  Νίκη στην Ιντιφάντα! 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ 
Πέμπτη 31 Ιουλίου, 7 μμ, Σύνταγμα
Για τρίτη συνεχή εβδομάδα το κράτος των εγκληματιών του Ισραήλ βομβαρδίζει ανελέητα αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, προσπαθώντας μάταια να λυγίσει την παλαιστινιακή αντίσταση. Συνεχίζοντας τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, το ισραηλινό κράτος χτυπάει αδιακρίτως, ακόμα και τα σχολεία των Ηνωμένων Εθνών,  στα οποία έχουν καταφύγει πάνω από 150.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι, αφαιρώντας τους και την ελάχιστη αίσθηση ασφάλειας,  αλλά και  νοσοκομεία παίδων και βαριά ασθενών, ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικό.  Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 1000 -και αυξάνεται όσο συνεχίζεται η περισυλλογή των πτωμάτων μέσα από τα ερείπια - και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 6.000.  

Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ



Σταύρος Θεοδωράκης: Η χώρα δεν μπορεί να σηκώσει χιλιάδες μετανάστεςΈνα έμμεσο αλλά επίσης ξεκάθαρο ρατσιστικό κρεσέντο ήταν η τοποθέτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για το ζήτημα της μετανάστευσης.
Ο άνθρωπος που οι εκδότες-καναλάρχες-εργολάβοι έκαναν αρχηγό κόμματος μίλησε για όλα και ξέχασε τα πάντα, όταν  συνοδευόμενος από τη δικηγόρο και στέλεχος του κινήματος Ζωή Αποστολοπούλου, συναντήθηκε με τη διευθύντρια της Υπηρεσίας Μαρία Σταυροπούλου και τον αντιστράτηγο και γενικό επιθεωρητή του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας των Συνόρων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Κατριαδάκη
«Είκοσι εφτά χιλιάδες πρόσφυγες έχουν φθάσει στη χώρα μας από τη Συρία, χιλιάδες πρόσφυγες από τη Βόρεια Αφρική, από τη Μέση Ανατολή. Αναμένονται αιτήματα ασύλου και από τους Παλαιστίνιους, από τους Ουκρανούς που κι αυτοί έχουν εμφύλιο πόλεμο πια και θα ζητήσουν άσυλο στη χώρα μας» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ότι αυτό «είναι ένα τεράστιο βάρος που δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της η Ελλάδα». 

Διαμαρτυρία στην Ιρλανδία για την Παλαιστίνη

Ευρωβουλευτές που διορίζουν ο ένας τα παιδιά του άλλου -Ολο το παρασκήνιο Πηγή: Ευρωβουλευτές που διορίζουν ο ένας τα παιδιά του άλλου -Ολο το παρασκήνιο | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/164844#ixzz38mILES2h

Ευρωβουλευτές που διορίζουν ο ένας τα παιδιά του άλλου -Ολο το παρασκήνιο
Eυρωβουλευτές που εξελέγησαν στις πρόσφατες ευρωεκλογές βρήκαν ευκαιρία να αποκαταστήσουν συζύγους, παιδιά, συγγενείς διαφόρων ειδών και κομματικούς φίλους.



Χρυσή Αυγή: Η οικογένεια πάνω απ’ όλα


Πέντε χρόνια μετά: Τι άλλαξε στο τραπεζικό τοπίο στην Ευρώπη και στη χώρα μας

Τα στατιστικά στοιχεία για τις ευρωπαϊκές τράπεζες που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχουν μεγάλο ενδιαφέρον γιατί καταγράφουν τις αλλαγές που έγιναν στον συγκεκριμένο τομέα μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ (E.U. structural financial indicators / 2013):
Μειώθηκε ο αριθμός των καταστημάτων: Σε σύγκριση με το 2009 ο αριθμός των τραπεζικών καταστημάτων μειώθηκε κατά 11,2% στην Ευρωζώνη και κατά 14,5% στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.). Η μεγαλύτερη αριθμητική μείωση καταγράφηκε στην Ισπανία (έκλεισαν 10.718 καταστήματα – το 50% περίπου του συνολικού αριθμού) και η αντίστοιχη ποσοστιαία στη Δανία (-37,1%). Στην Ελλάδα έκλεισαν 969 καταστήματα ή το 23,8% του συνόλου.

Ο φωτογραφικός φακός στα συντρίμμια της Σατζάγια

 Ο φωτογραφικός φακός της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro βρέθηκε στην ρημαγμένη από τους βομβαρδισμούς πόλη της Σατζάγια στη Γάζα κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας και κατέγραψε τις στιγμές απόγνωσης και καταστροφής που βιώνουν οι επιζήσαντες Παλαιστίνιοι.   Μετά την επίτευξη της 12ωρης εκεχειρίας του Σαββάτου μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, οι κάτοικοι της Σατζάγια βγαίνουν στους βομβαρδισμένους δρόμους της πόλης τους και μετρούν τις πληγές 
τους.

10 παιδιά νεκρά από ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε νοσοκομείο και πάρκο

Βομβαρδισμός πριν λίγο πάλι σε νοσοκομείο στη Γάζα και σε πάρκο που έπαιζαν παιδιά....
TEN CHILDREN KILLED! Then bombing the most densely populated hospital in Gaza, al-shifa! The Israeli pilot knew for a fact he will be murdering hundreds. But did not give a damn! Because that’s who they are. They are terrorist, blood and war loving creatures. Wake up people. Everyone should be speaking up against these illegal war crimes.

Χιλιάδες διαδήλωσαν υπέρ των Παλαιστινίων στην Ολλανδία

Περίπου 10.000 διαδήλωσαν την Κυριακή στο Ρότερνταμ, στο δυτικό τμήμα της Ολλανδίας, εναντίον των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας που έχει κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους.
Οι διαδηλωτές αποκάλεσαν τις επιχειρήσεις αυτές  «γενοκτονία» και σύμφωνα με τους οργανωτές η κινητοποίηση ως στόχο είχε να προσελκύσει την προσοχή στον αριθμό των παιδιών που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα.
Πολλοί διαδηλωτές ανέμιζαν παλαιστινιακές σημαίες, κρατούσαν πανό που ανέγραφαν συνθήματα όπως «μποϊκοτάζ στο Ισραήλ» ή «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Η Χαμάς δεν απήγαγε και δεν σκότωσε τους 3 Ισραηλινούς εφήβους.

Η αλήθεια ως γνωστόν, είναι το πρώτο θύμα του πολέμου, και ο ισραηλινός πόλεμος στη Γάζα δεν αποτελεί εξαίρεση. Χθες ο Jon Donnison του BBC τράβηξε το χαλί κάτω από πρόσχημα της ισραηλινής κυβέρνησης για την επίθεση στη Γάζα με μια σειρά από tweets, σχετικά με μια συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό εκπρόσωπο της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ για την απαγωγή και τη δολοφονία των τριών Ισραηλινών έφηβοι στη Δυτική Όχθη τον Ιούνιο.
Τα αγόρια δεν σκοτώθηκαν από την Χαμάς, ο Rosenfeld είπε στον Donnison, όπως ανέφερε στο Twitter:

ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΠΤΩΜΑΤΑ
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Σε επιστολή συναδέλφου ναύτη αποκαλύπτονται σημαντικές πτυχές της καθημερινής δράσης του Πολεμικού Ναυτικού, που κρατά μακριά από το φως της δημοσιότητας, συστηματικά κρυμμένες από την κοινή γνώμη. Αποκαλύπτεται μεταξύ άλλων η εμπλοκή 5 κανονιοφόρων του Π/Ν στη δίωξη μεταναστών και η εμπλοκή εφέδρων ναυτών. Πέρα από την όποια πολιτική τοποθέτηση, αξίζει να επισημανθεί η έλλειψη εκπαίδευσης, καθώς απλώς οι έφεδροι καλύπτουν φθηνότερα τις υπηρεσίες του μόνιμου προσωπικού που κοστίζει ακριβότερα – όπως και στις αποστολές εκτός συνόρων! Δηλαδή, οι κληρωτοί ναύτες αναλαμβάνουν να καταδιώκουν τους μετανάστες και να μαζεύουν τα πτώματα από τα νερά του Αιγαίου.

Εκείνες που καθάρισαν για μας

Video: 595 καθαρίστριες, 10 μήνες αγώνα, μία μέρα γιορτής   Ο ρ/σ Στο Κόκκινο και η "Αλληλεγγύη για όλους" διοργανώνουν μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών με την Χάρις Αλεξίου.   - See more at: http://stokokkino.gr/article/10502/595-katharistries-10-mines-agona-mia-mera-giortis#sthash.40RfFauX.dpuf

ERTOPEN.GR: Με το Νίκο Αργυρίου από την επιτροπή Αλληλεγγύης στρατευμένων μιλάμε για τους αρνητές στράτευσης στο Ισραήλ

 Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στον συναγωνιστή Παναγιώτη Κούστα την Παρασκευή 25/7 στην ERTOPEN.GR



Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ...


Τα όσα προβλέπονται στο δυσκολονόητο κείμενο του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τους στρατιωτικούς μπορούν να περιγραφούν με δυο λέξεις: Εφάπαξ τέλος!
ImageΑυτό είναι το νόημα που βγάζουν όσοι μπορούν να ερμηνεύσουν το κείμενο των επίμαχων άρθρων που αποκάλυψε το Onalert.gr. Ο νέος τρόπος πρόβλεψης θα ισχύσει όπως αναφέρεται από την 1-1-2015 και αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι το επόμενο 5μηνο ενδέχεται να ζήσουμε το μεγαλύτερο κύμα φυγής στελεχών από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Από την αποκάλυψη των προβλέψεων του πολυνομοσχεδίου και μόνο η συζήτηση που έχει προκύψει μεταξύ των στελεχών που έχουν δικαίωμα παραιτήσεως είναι πότε θα την καταθέσουν!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

Ο ΣΩΓΑΜΠΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ....ΚΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΚΑΒΓΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ: ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ!

Πρωτοφανής και αήθης διαδικτυακή επίθεση νεόκοπου Ντορικού κατά του Αβραμόπουλου (εικόνα)
Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος ήταν ένα παιδί που εμφανίστηκε πριν από καμιά δεκαριά χρόνια στο χώρο της δημοσιογραφίας ως πολιτικός συντάκτης της «Αυγής», της εφημερίδας του Συνασπισμού.

Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΝΑΖΙ ΠΟΥ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ...Δεκάδες νεκροί στη Gorlovka από πυρά των Ουκρανών δυο παιδιά ανάμεσα στα θύματα Βίντεο.


Τουλάχιστον 13 άμαχοι και πιθανότατα δεκάδες άλλοι έχουν σκοτωθεί από μπαράζ του Ουκρανικού Πυροβολικού, καθώς τα κυβερνητικά στρατεύματα συνεχίζουν να κυκλώνουν τις θέσεις της πολιτοφυλακής γύρω από την πόλη της Gorlovka στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η Δύση: Τρείς μύθοι και μία αλήθεια

Με ένα άρθρο στο «ημιεπίσημο» STRATFOR με τίτλο «Μπορεί ο Πούτιν να επιβιώσει;» ο ιδρυτής του think tank Τζορτζ Φρίντμαν, θέτει ένα ερώτημα το οποίο έχει αρχίσει να εμφανίζεται όλο και πιο συχνά στον ημερήσιο Δυτικό Τύπο αλλά και σε αναλύσεις εξειδικευμένων οργανισμών. Το ερώτημα το οποίο φαίνεται να απασχολεί την Δύση, μετά την τραγωδία του Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών πάνω από την ανατολική Ουκρανία, είναι το κατά πόσο ο Βλαδίμηρος Πούτιν θα επιβιώσει της δύσκολης θέσης στην οποία έχει βρεθεί η Ρωσία.   Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη

Ενδο-αραβικά παιχνίδια εις βάρος της Γάζας Πηγή:www.capital.gr



Του Κώστα Ράπτη  Σε άρθρο που δημοσίευσε στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz στις 7 Ιουλίου, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Turki al-Faisal υπενθύμισε ένα από τα “μεγάλα μυστικά” της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, το οποίο επισκιάζει η τρέχουσα προσήλωση της “αντιτρομοκρατικής ρητορικής” στο ποιος “ήρξατο χειρών αδίκων” στον εκάστοτε γύρο ανάφλεξης.

Ελληνικό τάνκερ μεταφέρει κουρδικό πετρέλαιο στις ΗΠΑ

Μπορεί επισήμως οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν ταχθεί εναντίον των απευθείας πωλήσεων πετρελαίου από την αυτόνομη κουρδική κυβέρνηση στο Βόρειο Ιράκ, έχει «παραλείψει» όμως να απαγορεύσει τέτοιες συναλλαγές στις αμερικανικές εταιρίες.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τις επόμενες ώρες, ένα δεν έχει ήδη αφιχθεί, να καταφθάνει σε διυλιστήριο του Τέξας, πετρελαιοφόρο φορτωμένο με ένα εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου τα οποία φόρτωσε στον τουρκικό λιμένα Τζεϊχάν, όπου καταλήγει ο αγωγός που ξεκινάει από το Κιρκούκ του βορείου Ιράκ που ελέγχεται από τους Κούρδους.

ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥΝΕΛ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Άλλα 13 τούνελ που ενώνουν τη Λωρίδα της Γάζας με τη χερσόνησο του Σινά κατέστρεψε ο αιγυπτιακός στρατός. Συνολικά οι πραξικοπηματίες της Αιγύπτου έχουν καταστρέψει 1.639 τούνελ που είχαν ανοίξει οι Παλαιστίνιοι για να μεταφέρουν κρυφά στη Γάζα προιόντα και όπλα.

Η Αίγυπτος, μετά την πτώση του ισλαμιστή Μόρσι, έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους στη μεθόριο με τη Λωρίδα της Γάζας. Η κίνηση της κυβέρνησης Σίσι, την ώρα που οι Παλαιστίνιοι μάχονται κατά του Ισραήλ, αποδεικνύει την βαθύτατη απέχθεια του αιγυπτιακού καθεστώτος για την παλαιστινιακή αντίσταση και την ταύτιση τους με τα ισραηλινά και αμερικανικά σχέδια.
Το μένος των δικτατόρων της Αιγύπτου εντείνεται  από την σχέση της Χαμάς με τους Αδερφούς Μουσουλμάνους που καταδιώκουν με τον πλέον σκληρό τρόπο.

Η κρίση στη Μέση Ανατολή με μια ματιά σ΄ ένα γράφημα - ημερολόγιο!

Είναι δύσκολο ακόμη και για όσους ασχολούνται συστηματικά με την Μέση Ανατολή να παρακολουθήσουν τις δραματικές και ραγδαίες εξελίξεις που προκαλεί η αναμέτρηση της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ με την Χαμάς. Εξελίξεις που πρώτα και πάνω απ΄ όλα προκαλούν κάθε ώρα που περνά νέα θύματα. Τα περισσότερα προέρχονται από τον άμαχο πληθυσμό.
Το γράφημα - ημερολόγιο που δημιούργησε ο Βασίλης Γιαννακόπουλος από το geostrategy.gr περιλαμβάνει την περίοδο από τις 12 Ιουνίου έως τις 26 Ιουλίου. Σ΄ αυτό μπορείτε να δείτε όλα τα γεγονότα που οδηγούν ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα στην απίστευτη κλιμάκωση της κρίσης, που ακόμη κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν και πότε θα εκονωθεί.
Image




Israel Grants First Golan Heights Oil Drilling License To Dick Cheney-Linked Company

golan heights
Israel has granted a U.S. company the first license to explore for oil and gas in the occupied Golan Heights, John Reed of the Financial Times reports.
A local subsidiary of the New York-listed company Genie Energy — which is advised by former vice president Dick Cheney and whose shareholders include Jacob Rothschild and Rupert Murdoch — will now have exclusive rights to a 153-square mile radius in the southern part of the Golan Heights.
That geographic location will likely prove controversial. Israel seized the Golan Heights in the Six-Day War in 1967 and annexed the territory in 1981. Its administration of the area — which is not recognized by international law — has been mostly peaceful until the Syrian civil war broke out 23 months ago.

Μαρκούζε: To Δικαίωμα της Αντίστασης [Πηγή: www.doctv.gr]

Το διαχρονικό κείμενο του Χέρμπερτ Μαρκούζε για το δικαίωμα της πολιτικής ανυποταγής DOC TV 24.07.2014 ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για το δικαίωμα της αντίστασης, γιατί ανακαλύπτω με κατάπληξη πόσο λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η αναγνώριση αυτού του δικαιώματος -δηλαδή της «πολιτικής ανυποταγής»,- ανήκει στα αρχαιότερα και ιερότερα στοιχεία του δυτικού πολιτισμού. Η ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ είναι τόσο παλιά, όσο κι ο ίδιος ο πολιτισμός μας. Ιδού λοιπόν η διαμάχη ανάμεσα σε δύο δίκαια: Οιαδήποτε αντιπολίτευση, που ξεπερνά την ιδιωτική σφαίρα, είναι υποχρεωμένη να την αντιμετωπίσει. Γιατί η «καθεστηκυία» τάξη κατέχει το νόμιμο μονοπώλιο της ισχύος, του κράτους, και το θετικό δικαίωμα, το χρέος μάλιστα, να μεταχειριστεί τη βία για την αυτοάμυνά της. ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΣΚΕΙ ΕΝΑ ΑΝΩΤΕΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. 

INFOGRAPHIC: Timeline of the Arab-Israeli wars since 1948

  1. Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
  2. https://twitter.com/AFP/status/493515209366306817/photo/1

Not just numbers: online memorial publishes names, faces of Palestinians killed in Gaza

Asem Khalil Abed Ammar
Qassem Talal Hamdan, 23, was killed on 13 July 2014 in Beit Hanoun in northern Gaza. An engineering student, his “dream was to be a successful engineer to build and develop his country.”

Gaza destruction revealed in UN satellite image

A United Nations agency releases satellite imagery showing the level of destruction of buildings and infrastructure in the Gaza Strip.
Click on the image above to see the full Unosat/Unitar report. Credit: Unosat/Unitar

India covers up Israeli war crimes in Gaza


By Deepal Jayasekera  26 July 2014
The response of India’s new government to Israel’s military onslaught against the Palestinian population in Gaza indicates that the Hindu supremacist Bharatiya Janatha Party (BJP) is looking to forge a closer alliance with Israel. For over a fortnight, the government maintained a virtual silence as Israel mounted a murderous air war on Gaza and then launched its ground assault on the Palestinian territory.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Γάζα, Πέμπτη 31 Ιουλίου, 7μμ,Σύνταγμα

20115145420263734_20Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη - Να τερματιστεί τώρα η πολιορκία της Γάζας και η φονική επιδρομή κατά αμάχων! -Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση -  Νίκη στην Ιντιφάντα! 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ 

Πέμπτη 31 Ιουλίου, 7 μμ, Σύνταγμα

Για τρίτη συνεχή εβδομάδα το κράτος των εγκληματιών του Ισραήλ βομβαρδίζει ανελέητα αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, προσπαθώντας μάταια να λυγίσει την παλαιστινιακή αντίσταση. Συνεχίζοντας τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, το ισραηλινό κράτος χτυπάει αδιακρίτως, ακόμα και τα σχολεία των Ηνωμένων Εθνών,  στα οποία έχουν καταφύγει πάνω από 150.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι, αφαιρώντας τους και την ελάχιστη αίσθηση ασφάλειας,  αλλά και  νοσοκομεία παίδων και βαριά ασθενών, ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικό.  Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 1000 -και αυξάνεται όσο συνεχίζεται η περισυλλογή των πτωμάτων μέσα από τα ερείπια - και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 6.000.  

Gaza fighting continues as both sides reject others' ceasefire announcements Death toll rises to more than 1,030 as Unicef says 218 children have been killed, two-thirds of them under the age of 12

An Israeli tank heads towards Gaza
An Israeli tank heads towards Gaza as fighting resumes. Photograph: Atef Safadi/EPA
  • The Guardian
  • Fighting between Hamas and Israel continued on Sunday despite a series of ceasefire announcements by both sides, each of which was rejected by the other amid mutual blame and recrimination.