Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΣΑΛΑΜΙΣ ΚΑΙ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ-ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ;

ImageΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΑΠΕΙΛΗ  Στην Λιβύη επικρατεί κόλαση, καθώς η επέμβαση των πρόθυμων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που έπεσαν σαν ίαινες πάνω στον πλούτο της χώρας, είχε για μια ακόμη φορά ως πρόφαση την επιβολή δημοκρατίας, αλλά προκάλεσε ένα ακόμη εμφύλιο πόλεμο. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες   τουλάχιστον 75 ανθρώπινες σοροί, οι οποίες στην πλειονότητά τους ανήκαν σε στρατιώτες, βρέθηκαν στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης έπειτα από δύο ημέρες σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε ισλαμιστές μαχητές και παραστρατιωτικές ομάδες που έχουν συμμαχήσει μαζί τους, από την μια πλευρά, και τις ένοπλες δυνάμεις από την άλλη, κατά τη διάρκεια των οποίων οι ισλαμιστές κατέλαβαν μια βάση του στρατού, όπως ανέφεραν η Ερυθρά Ημισέληνος της Λιβύης και ιατρικές πηγές νωρίτερα σήμερα. 

ΤΕΛΙΚΑ Η ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ. ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ...

Ερχονται μαζικές παραιτήσεις ενστόλων για να γλιτώσουν τις μειώσεις

Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που λαμβάνουν οι αστυνομικοί και οι συνταξιούχοι ιδρυμάτων του εμπορικού ναυτικού έρχονται από 1-1-2015, καθώς εντάσσονται στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης. 
Την ίδια στιγμή, όλες οι ομάδες ένστολων (στρατού, αεροπορίας και ναυτικού)...
θα πρέπει να αποφασίσουν για την τύχη των κλάδων και των μετοχικών τους ταμείων που χορηγούν εφάπαξ, καθώς θα τεθεί σε εφαρμογή ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο - σκούπα που κατατέθηκε στη Βουλή. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Διαδήλωση Ελλήνων και Τούρκων στην Στοκχόλμη το 1974, ενάντια στον "Αττίλα 1".

Διαδήλωση Ελλήνων και Τούρκων στην Στοκχόλμη το 1974, ενάντια στον "Αττίλα 1".
Το πανό λέει. - "Ιμπεριαλιστές δολοφόνοι των λαών" και το κρατάω μαζί με τον Γιάννη Μπούρο.

Στο "κόκκινο" οι αντιδράσεις μετά την δικαστική απόφαση για τους φραουλάδες- "Βράζει" ο τόπος σε Αχαϊα και Ηλεία- Πικετοφορία αύριο στην πλατεία Γεωργίου απο το ΠΑΜΕ

Στο "κόκκινο" οι αντιδράσεις μετά την δικαστική απόφαση για τους φραουλάδες- "Βράζει" ο τόπος σε Αχαϊα και Ηλεία- Πικετοφορία αύριο στην πλατεία Γεωργίου απο το ΠΑΜΕ Για δικαστική απόφαση «σκάνδαλο» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της Η ΚΕΕΡΦΑ"Βράζει" ο τόπος μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Πάτρας για την υπόθεση των πυροβολισμών  εναντίον των εργατών στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας ενώ ετοιμάζονται κινητοποιήσεις σε Πάτρα και Ηλεία.
Η γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ καλεί αύριο Πέμπτη 8 μμ στην πλ. Γεωργίου στην Πάτρα συγκέντρωση πικετοφορία διαμαρτυρίας, για την δικαστική αθωωτική απόφαση για το μακελειό στη Μανωλάδας, όταν οι μετανάστες εργάτες γης διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους και δέχτηκαν την επίθεση της εργοδοσίας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Συνελήφθη ο Νόρμαν Φινκελστάιν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ της Παλαιστίνης (φωτο-βίντεο)

a1sx2_Original1_norman.jpg
Ο καθηγητής και ακτιβιστής Νόρμαν Φινκελστάιν συνελήφθη, μαζί με αρκετούς άλλους διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της Παλαιστίνης, την Τρίτη 29 Ιουλίου.

15 νεκροί και 150 τραυματίες στη Γάζα

15 νεκροί και 150 τραυματίες στη ΓάζαΟ βομβαρδισμός που σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην αγορά της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό, και ενώ είχε ανακοινωθεί τετράωρη εκεχειρία στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το Associated Press, οι νεκροί Παλαιστίνιοι υπολογίζονται σε 15 και οι τραυματίες σε 150.




ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΒΥΣΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΤΗΣ Χ.Α.

Από τη πρώτη στιγμή είχαμε τοποθετηθεί απέναντι στους τότε υποψήφιους ευρωβουλευτές της ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας τονίζοντας ότι τόσο ο στρατηγός των Ειδικών Δυνάμεων Συναδινός, όσο και ο στρατηγός του Πυροβολικού Επιτήδειος που υπήρξαν ως στρατιωτικοί από τους πλέον ευνοημένους του κομματικού κατεστημένου, είχαν ταπεινά κριτήρια και φασιστική ιδεολογία. 

Ο βουλευτής Οικονόμου έρπει πολιτικά και επιχειρεί να αναρριχηθεί εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα των φαντάρων

Μια ακόμη πτυχή της βάρβαρης αστικής πολιτικής και των άθλιων μεθόδων πολιτικής αναρρίχησης αποτελεί η στάση του πρώην ΠΑΣΟΚ, πρώην ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, πρώην ΔΗΜΑΡ  ( κόμματα από τα οποία έφυγε γιατί μεταξύ άλλων κανένα δεν του εξασφάλισε υπουργοποίηση στο Υπουργείο Άμυνας) τον Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου.
Εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα των φαντάρων και της ανησυχίες των κατοίκων στη Νέα Πέραμο Αττικής, βρήκε την ευκαιρία να λιβανίσει την ΥΦΕΘΑ  Φώφη Γεννηματά, δηλώνοντας παρόν και προσδοκώντας μια θεσούλα στην όποια κεντροαριστερά ξημερώσει, καθώς πλήθος σεναρίων παρουσιάζουν την εν λόγω πολιτικό –που κληρονόμησε και αυτή μεγάλο πολιτικό όνομα και συνακόλουθα ρόλο σωτήρα του λαού μας- με αρχηγικές φιλοδοξίες.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Β.Οικονόμου , σε κοινοβουλευτική ερώτηση (Αρ. Πρωτ. 646/01/07/2014)  «με την οποία εξέφραζε την αγωνία τόσο του στρατιωτικού προσωπικού όσο και των κατοίκων της Νέας Περάμου, για το κρούσμα μηνιγγίτιδας που εμφανίστηκε σε στρατόπεδο στη Νέα Πέραμο Αττικής», δεν επιχείρησε να ζητήσει εξηγήσεις για τους λόγους εκδήλωσης του επικίνδυνου φαινομένου και την κατάσταση που επικρατεί στις μονάδες, αλλά να πλέξει το εγκώμιο της Φώφης Γεννηματά.

Γάζα: Κραυγή απόγνωσης από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα - Τα παιδιά πεθαίνουν μέσα σε λίγα λεπτά!

Τη φρίκη του πολέμου και του αίματος από τις ισραηλινές επιθέσεις με θύματα κυρίως αμάχους και πολλά παιδιά στην Γάζα περιγράφει στο Newsit ο Απόστολος Βεϊζης Διευθυντής του Προγράμματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
Γάζα: Κραυγή απόγνωσης από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα - Τα παιδιά πεθαίνουν μέσα σε λίγα λεπτά!
Όπως λέει τα δυο τρίτα των περιστατικών ειναι παιδια. Πάνω απο το 80% των τραυματιών που μεταφέρονται στο νοσοκομείο Αλ Σίφα ειναι άμαχος πληθυσμός. Κυρίως παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι. Τα παιδια φθάνουν σε πολύ άσχημη κατάσταση και εκτός από την φρίκη να ακούς τις κραυγές ενός παιδιού, είναι μεγαλύτερη δυστυχία να βλέπεις τα μισά να χάνουν την ζωή τους μέσα στα πρώτα λεπτά.
«Είναι παιδιά που δυστυχώς ακόμα και αν σωθούν παραμένει ένα μόνιμο τραύμα. Ένα τραύμα που βλέπουμε καθημερινά στην Γάζα. Οι μισοί από τους ασθενείς οι οποίοι χρήζουν ψυχικής φροντίδας είναι κάτων των 18».

Απροκάλυπτη σφαγή αμάχων χωρίς ίχνος ντροπής στη Γάζα – ΟΗΕ: Είχαμε ενημερώσει 17 φορές το Ισραήλ για το σχολείο – Εκεχειρία για τα μάτια του κόσμου

Απροκάλυπτη σφαγή αμάχων χωρίς ίχνος ντροπής στη Γάζα – ΟΗΕ: Είχαμε ενημερώσει 17 φορές το Ισραήλ για το σχολείο – Εκεχειρία για τα μάτια του κόσμου
- "Ανθρωπιστική" εκεχειρία μέχρι τις 19:00 στη Γάζα κήρυξε το Ισραήλ 
- Δεν θα ισχύσει σε περιοχές όπου γίνονται επιχειρήσεις
- Κατακραυγή για τον βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ όπου είχαν βρει καταφύγιοΠαλαιστίνιοι 
- ΟΗΕ: Διεθνής ντροπή η επίθεση στη Τζαμπαλίγια - Είχαμε ενημερώσει 17 φορές το Ισραήλ πως εκεί έμεναν άμαχοι
- Καταγγελίες πως είχε κρύψει εκεί ρουκέτες η Χαμάς 
- Έλληνες Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Μη στέλνετε φάρμακα στη Γάζα, δε θα φτάσουν ποτέ!

Ισραηλινός στρατιώτης διέρρευσε πληροφορίες που αποκαλύπτουν ότι ο Ισραηλινός στρατός διέπραξε εκδικητικές επιθέσεις εναντίον αμάχων της Γάζας

Ο Eran Efrati, μέλος της ομάδας “Σπάζοντας τη σιωπή”, αποκάλυψε την Τρίτη 29 Ιουλίου ότι την περασμένη εβδομάδα ισραηλινοί στρατιώτες πήραν έγκριση από τους ανωτέρους τους για τη διάπραξη εκδικητικών επιθέσεων εναντίον αμάχων της Γάζας.
Σε μια δημοσίευση στο διαδίκτυο ο Efrati ανακοίνωσε ότι αυτό διατάχθηκε “προκειμένου να επιτραπεί στους στρατιώτες να εκτονώσουν την απογοήτευση και τον πόνο τους από την απώλεια συναδέρφων τους στρατιωτών πάνω στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες της γειτονιάς. Με το πρόσχημα της λεγόμενης “απειλής για την ασφάλεια” στρατιώτες κατευθύνθηκαν να εκτελέσουν μια προσχεδιασμένη επίθεση εκδίκησης εναντίον Παλαιστινίων αμάχων. “
“Μετά τους πυροβολισμούς ενάντια στα ισραηλινά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, που σκότωσαν επτά στρατιώτες της ταξιαρχίας Golani, ο Ισραηλινός στρατός διέπραξε τη σφαγή στη γειτονιά της Shuja’eyya,” συμπλήρωσε ο Efrati.
Η σφαγή της 19ης Ιουλίου άφησε 63 νεκρούς Παλαιστινίους, συμπεριλαμβανομένων 17 παιδιών.

In this lecture, Tariq Ali argues that Israel faces a new wave of resistance from Palestinians



http://www.counterfire.org/articles/video/17350-tariq-ali-a-defining-moment-for-palestinian-resistance

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Udi Segal walks in the direction of the Draft Center in Haifa, where he will refuse to enlist.
WATCH: Israeli teen refuses to serve in army, likely to face jail time

Dozens of supporters, including past refusers, hold demonstration outside Haifa draft board office in solidarity with 19-year-old Udi Segal.
By Moriel Rothman-Zecher and Yuval Orr For the past month, the news in Israel/Palestine has been filled with reports of more and more people killed, the vast majority of them Palestinians. As much of Israeli society is swept up in the fever of the most recent war on Gaza, there are those voices that refuse to accept a present, or future, filled with violence, occupation, fear and hostility. One of those voices belongs to Udi Segal, a 19-year-old Israeli from Kibbutz Tuval, who was sent to jail on Monday for refusing to enlist in the Israeli military.

Απόφαση-ντροπή για τη Μανωλάδα

manoladaΠαρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως έδρας, το δικαστήριο της Πάτρας αθώωσε τους κατηγορούμενους για την επίθεση τον Απρίλιο του 2013 στους αλλοδαπούς εργαζόμενους στα φραουλοχώραφα που διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, σε μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας έκρινε ομόφωνα αθώο τον φραουλοπαραγωγό της Νέας Μανωλάδας που κατηγορούνταν για την επίθεση εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο φραουλοπαραγωγός κ. Βαγγελάτος αθωώθηκε και για την κατηγορία παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών.

Why It Matters That Norman Finkelstein Just Got Arrested Outside the Israeli Consulate

Israeli-Palestinian peace protesters in New York City on July 29, 2014. Photo by Michelle Goldberg.
Israel Palestine protestAt 12:30 pm today, a few dozen people laid down in the street at the intersection of 43rd Street and Second Avenue, stopping traffic from reaching the 42nd Street block housing the Israeli Consulate. Around them, a hundred or so people chanted from the sidewalks for the end of the occupation and the slaughter in Gaza. The writer Norman Finkelstein, a fierce critic of both Israel and of the BDS movement, had called the protest the day before. “A lot of people feel that going to a demonstration every three days doesn’t rise to the occasion, the immensity of the horror,” he told me. He noted that the Israeli bombing of Gaza is now in its twenty-first day, “which means it’s one day short of Cast Lead,” the assault on Gaza that began at the end of 2008. And there is no sign that this war is going to stop anytime soon.

Θα μετανιώσετε και θα κλάψετε πολύ για κάθε παιδί της Γάζας που δολοφονείτε σιωνιστές...

Ο Nasim Alatras B πρόσθεσε 2 νέες φωτογραφίες.
Θα μετανιώσετε και θα κλάψετε πολύ για κάθε παιδί της Γάζας που δολοφονείτε σιωνιστές...
Μια επίλεκτη ομάδα του σιωνιστικού στρατού ..έπεσε στη φάκα που της είχ
αν νωρίτερα ετοιμάζει οι Αντάρτες της Γάζας στην περιοχή Faraheen το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται μέσα στη Νεκρή Ζώνη. Η Ειδική σιωνιστική ομάδα μετά από την περικύκλωση της με πυρά των Ανταρτών κατέφυγε σε παγιδευμένο με βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά σπίτι. Μόλις μπήκε μέσα ο τελευταίος και έκλεισε τη πόρτα ...σείστηκε η γη κάτω από τα πόδια τους. Αυτή τη στιγμή το πυροβολικό και τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα των σιωνιστών σφυροκοπούν όλη τη περιοχή για να διευκολύνουν την είσοδο τα σωστικά συνεργεία του σιωνιστικού στρατού στην περιοχή ...

Νέο αμυντικό δόγμα: Πρόθυμους συμμάχους την Ελλάδα και την Κύπρο θέλει το Ισραήλ


Η Κύπρος και η Ελλάδα περιλαμβάνονται στις χώρες με τις οποίες το Ισραήλ θα πρέπει να προωθήσει συμμαχίες. Η θέση αυτή καταγράφεται στο νέο αμυντικό δόγμα του Ισραήλ, το οποίο διαφοροποιείται λαμβάνοντας υπόψη τα ενεργειακά αποθέματα, αλλά και ευρύτερα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. 
Σύμφωνα με ρεπορταζ στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», είναι αξιωσημείωτο ότι ενώ η Κύπρος και η Ελλάδα αναφέρονται ονομαστικά, δεν υπάρχει ο,τιδήποτε για την Τουρκία, με την οποία το Ισραήλ πριν μερικά χρόνια είχε ιδιαίτερη στρατιωτική συνεργασία και προχωρούσαν και σε κοινά εξοπλιστικά προγράμματα. Αντίθετα, η Τουρκία παρουσιάζεται ως μία από τις πηγές προβλημάτων για το Ισραήλ.  Στο νέο αμυντικό δόγμα του Ισραήλ σημειώνεται πως αυτό κρίνεται αναγκαίο, γιατί τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί άρδην τα τελευταία 60 χρόνια, δηλαδή από τότε που σχεδιάστηκε το πρώτο ανάλογο δόγμα για το εβραϊκό κράτος.

ΟΤΑΝ Η ΦΩΦΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΟΥΛΤΕΨΗ…Τι είπε για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στο στρατό η ΥΦΕΘΑ Γεννηματά

ImageΓια μια ακόμη φορά αποκαλύπτονται όχι μόνο οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στην καθημερινότητα των στρατευμένων από τις άθλιες συνθήκες υγιεινής των μονάδων και τη λειτουργία των Στρατιωτικών Υγειονομικών υπηρεσιών, αλλά κυρίως ότι δεν υπάρχει καμιά διάθεση να αντιμετωπιστούν παρά μόνο να κρυφθούν τα προβλήματα.
Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού οι υπεύθυνοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση είναι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που με τις πολιτικές τους αποφάσεις για περικοπές οξύνουν τα ήδη ακραία προβλήματα. Όταν στις περισσότερες μονάδες και τα Κέντρα Εκπαίδευσης χλωρίνη-γάντια μιας χρήσης-καθαριστικά  πάνε οι φαντάροι και  οι οικογένειες τους, καταλαβαίνουμε όλοι γιατί αυξάνονται τα κρούσματα μηνιγγίτιδας.

Νέο αιματοκύλισμα στη Γάζα - Οι Ισραηλινοί χτύπησαν ένα ακόμη σχολείο - καταφύγιο

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα σχολείο του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο βομβαρδίστηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις, σε άλλη μια νύχτα «κόλασης». Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, οβίδες από άρματα μάχης έπληξαν δύο αίθουσες σχολείου της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια.

Ο Στρατός του Κοσσυφοπεδίου σκότωσε Σέρβους και πούλησε τα όργανα τους!!

Έρευνα της ΕΕ έχει βρει "σημαντικές ενδείξεις" ότι από τα σώματα δέκα Σέρβων αιχμαλώτων αφαιρέθηκαν όργανα και πουλήθηκαν στη μαύρη αγορά οργάνων κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο 1998-1999. Ωστόσο καθώς αυτή η πρακτική δεν ήταν ευρέως διαδεδομένη (!!) δεν θα υπάρξει δίκη, είπε ο επικεφαλής της έρευνας Clint Williamson. 

"Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η πρακτική αυτή συνέβη σε περιορισμένη κλίμακα και ότι ένας μικρός αριθμός των ατόμων έχασαν τη ζωή τους με σκοπό την αφαίρεση και την διακίνηση των οργάνων τους," είπε σε δημοσιογράφους. Το πρόβλημα όμως πρόσθεσε είναι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία αυτή τη στιγμή να διωχθούν οι δράστες των εγκλημάτων. 

STRATFOR-Friedman: Γάζα, ένας πόλεμος… «για το τίποτα»

Για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια ένας νέος πόλεμος διεξάγεται στη Γάζα. Οι Παλαιστίνιοι ρίχνουν ρουκέτες στο Ισραήλ, με μηδαμινά αποτελέσματα και οι Ισραηλινοί σφραγίζουν τα τούνελ στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. Όπως και οι προηγούμενοι πόλεμοι και αυτός δεν θα οδηγήσει σε καμία λύση.
Του George Friedman, «Gaming Israel and Palestine»

ΠΗΓΗ: STRATFOR, GEOPOLITICAL WEEKLY, 29 Ιουλίου 2014

ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας

Το Ισραήλ θέλει να καταστρέψει τις ρουκέτες της Χαμάς. Μπορεί όμως να το πράξει μόνο αν καταλάβει τη Γάζα και οι δυνάμεις του παραμείνουν για πολύ χρόνο εκεί, ώστε να ανακαλύψουν τα τούνελ και τις αποθήκες οπλισμού της Χαμάς. Με τον τρόπο αυτό όμως το Ισραήλ θα υποστεί μεγάλες απώλειες και δεν θα έχει περιθώριο να υποχωρήσει. Κατά συνέπεια η Χαμάς θα συνεχίσει να εκτοξεύει ρουκέτες, προκαλώντας όμως, χάρη στην έλλειψη ακρίβειας των ρουκετών και το σύστημα Iron Dome, ελάχιστη βλάβη στο Ισραήλ.

Πήραν πτυχίο οι μάγειρες του ΚΕΕΜ

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 24 Ιουλίου έλαβαν τα πτυχία τους,  ειδικότητος μάγειρα, οι οπλίτες της 2014 Γ’ ΕΣΣΟ. Της απονομής, που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της σχολής Μαγείρων του 3ου Τάγματος του ΚΕΕΜ στο Γύθειο, προηγήθηκε η δοκιμασία της σχετικής εκπαιδεύσεως.
Ο διοικητής του Κέντρου ευχήθηκε στους νέους μάγειρες καλή επαγγελματική αποκατάσταση στην αγορά εργασίας μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, έχοντας ως εφόδιο το πιστοποιημένο πτυχίο του ΚΕΕΜ/KΔΒM-2

ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΠΛΑ!

ImageΤι θα γίνει με το εφάπαξ των στρατιωτικών - Θρίλερ με τις αλλαγές που γίνονται όλο και χειρότερες!


Πραγματικό θρίλερ με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας και το άρθρο 221 που προβλέπει αλλαγές προς το χειρότερο για το εφάπαξ των στρατιωτικών. 

Από του ΥΠΕΘΑ μεταδίδονταν αργά το βράδυ αισιόδοξα μηνύματα,αλλά το κείμενο που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα  της Βουλής είναι σε τελείως διαφορετικό κλίμα.
Το επίμαχο άρθρο 221 όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά έγινε αυστηρότερο. Όσοι έχουν διαβάσει το νομοσχέδιο που είναι αναρτημένο στο σάϊτ της Βουλής ,λένε ότι η νέα διατύπωση θέτει χρονικό όριο όχι την 1η Ιανουαρίου 2015 ,αλλά την 30 Οκτωβρίου 2014! Και προσθέτει ότι όσα ΔΣ ταμείων δεν θα συμμορφώνονται θα αντικαθίστανται.

Πέθανε ο εγκληματίας πιλότος που έριξε την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα-Είχε το θράσος να υπερασπίζει αυτό το απίστευτο έγκλημα κατά της αναθρωπότητας


ImageΠέθανε σε ηλικία 93 ετών το τελευταίο μέλος του πληρώματος του αεροσκάφους Enola Gay που έριξε την πρώτη ατομική βόμβα στην Ιαπωνική πόλη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου του 1945. Ο Θίοντορ Βαν Κερκ άφησε την τελευταία του πνοή σε ένα γηροκομείο της πολιτείας Τζόρτζια των ΗΠΑ, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης.

Ο Βαν Κιρκ ήταν ο πιλότος του αεροπλάνου που έριξε την πρώτη ατομική βόμβα που χρησιμοποιήθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο ίδιος είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι από τη στιγμή που είδε την βόμβα να εκρήγνυται, δεν ήθελε να δει ποτέ ξανά να χρησιμοποιείται ένα τέτοιο όπλό.

Ωστόσο, είχε υπερασπιστεί τη χρήση της βόμβας, χαρακτηρίζοντάς τη ως το μικρότερο από τα δύο κακά, σε σύγκριση με τις συνεχείς εναέριες επιθέσεις σε κύρια ιαπωνικά νησιά και την προγραμματισμένη εισβολή των ΗΠΑ.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ


ImageO χώρος της Μεσογείου, είναι  το κλειδί των δομικών γεωπολιτικών αλλαγών με παγκόσμια σημασία που αυτή τη περίοδο συντελούνται, οδηγώντας ουσιαστικά σε μία νέου τύπου "Γιάλτα" με επαναχάραξη συνόρων και χωρών και τέτοιες αλλαγές ιστορικά γίνονται δυστυχώς με αίμα και πόνο για τους απλούς ανθρώπους.

Όμως στον γεωστρατηγικό πόλεμο των συμφερόντων , δεν υπάρχει ούτε ηθική , ούτε συναίσθημα, ενώ το διεθνές δίκαιο δυστυχώς ερμηνεύεται κατά το δοκούν από την ισχύ των δυνατών. Αυτά σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στον 9,84 και τον Γιώργο Σαχίνη, ο υποστράτηγος εν αποστρατεία, γεωπολιτικός αναλυτής και συγγραφέας Νίκος Καρατουλιώτης

Ο ίδιος συνέδεσε την εξουδετέρωση των χημικών της Συρίας νότια της Κρήτης, τις εξελίξεις σε Λιβύη, Αίγυπτο, Γάζα, Συρία και Ιράκ μέχρι και την Ουκρανία με ένα κοινό νήμα τοποθετήσεων των ισχυρών που ήδη όπως είπε επιδίδονται σε οικονομία πολέμου και κινήσεις τακτικής "πιονιών" στη γεωπολιτική σκακιέρα.

Νέες κυρώσεις στη Ρωσια ανακοίνωσε ο Ομπάμα


ImageΝέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για το ρόλο της στην ουκρανική κρίση ανακοίνωσαν  οι ΗΠΑ, βάζοντας στη “μαύρη λίστα” τρεις τράπεζες και ένα ναυπηγείο.
Η Ουάσινγκτον απαγορεύει στο εξής στους Αμερικανούς πολίτες να έχουν συναλλαγές με την VTB, τη δεύτερη σε μέγεθος ρωσική τράπεζα, τη θυγατρική της, τη Bank of Moscow και την Russian Agriculture Bank, την τράπεζα που χορηγεί δάνεια σε αγρότες. Έτσι, οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις σε όλες τις μεγάλες τράπεζες στις οποίες το ρωσικό δημόσιο κατέχει άνω του 50% των μετοχών, εκτός από την Sberbank.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείου Οικονομικών, επιβλήθηκαν κυρώσεις και στο ναυπηγείο United Shipbuilging Corp που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη. Οι ΗΠΑ θα παγώσουν τυχόν περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας που βρίσκονται σε αμερικανικό έδαφος ενώ απαγορεύουν και τις δοσοληψίες μαζί της.
Oι οικονομικές κυρώσεις που ενέκριναν οι πρεσβευτές των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν μία «ισχυρή προειδοποίηση» προς τη Ρωσία, όμως μπορεί να αρθούν εάν οι ηγέτες της Ρωσίας σταματήσουν να αποσταθεροποιούν την Ουκρανία προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Φαν Ρομπάι.
«Οι κυρώσεις που αποφασίστηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστούν ένα ισχυρό μήνυμα που απευθύνεται προς τους ηγέτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας: η αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας ή οποιασδήποτε άλλης γειτονικής χώρας θα έχει τεράστιο κόστος στη ρωσική οικονομία» επιβεβαίωσε ο Χέρμαν Φαν Ρομπάι σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα απόψε στις Βρυξέλλες.

Tουρκόφωνοι ισλαμιστές ξεσηκώθηκαν στην Κίνα!

Κίνα: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από τρομοκρατική επίθεση στην επαρχία Σιντζιάνγκ
Image
Μια «τρομοκρατική επίθεση» που σημειώθηκε χθες Δευτέρα το πρωί στην επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας προκάλεσε δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα επικαλούμενο την τοπική αστυνομία.
Η κινεζική αστυνομία σκότωσε δεκάδες ανθρώπους που επιτέθηκαν χθες Δευτέρα το πρωί με μαχαίρια εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος και κυβερνητικών κτιρίων σε δύο πόλεις της δυτικής επαρχίας Σιντζιάνγκ, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα. 
Μια ομάδα ανθρώπων οπλισμένων με μαχαίρια επιτέθηκε πρώτα εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος και στη συνέχεια κυβερνητικών κτιρίων στην πόλη Ελίσκου στην κομητεία Σάτσε, σύμφωνα με την ίδια πηγή η οποία επικαλείται την τοπική αστυνομία. Στη συνέχεια οι δράστες πήγαν στη γειτονική πόλη Χουάνγκντι και επιτέθηκαν εναντίον πολιτών, ενώ λεηλάτησαν και πυρπόλησαν έξι οχήματα.

ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΙ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΜΑΧΟΥΣ

Ο βρώμικος πόλεμος του Ισραήλ: χτυπούν τις εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης

Έκθεση: Το 70% των εγκαταστάσεων ύδρευσης στη Λωρίδα της Γάζας υπολειτουργεί
Ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Ύδρευσης Shaddad Attili
επιβεβαίωσε ότι το 70% των εγκαταστάσεων ύδρευσης στη Λωρίδα της Γάζας
υπολειτουργεί είτε επειδή έχουν γίνει στόχος επίθεσης του ισραηλινού
στρατού, είτε λόγω έλλειψης ηλεκτρισμού και καυσίμων. Αυτό έχει
οδηγήσει σε μείωση της τάξης του 70-80% σε σύγκριση με τις αρχικές
ποσότητες, καθώς και σε χειροτέρευση της ποιότητας του νερού, της
υγείας και της περιβαλλοντικής κατάστασης.
Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Attili προειδοποιεί για τους σοβαρούς
κινδύνους που αντιμετωπίζει ο λαός στη Λωρίδα της Γάζας, ένα από τα
πιο πυκνοκατοικημένα μέρη στον κόσμο, από τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό
και από τη μόλυνση του νερού και την έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος με
αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν ζωτικές εγκαταστάσεις.

New photo from Gaza today looks like actual hell on earth


http://imgur.com/gallery/H0NSLBk

Το «μυστήριο» με τους Δίδυμους Πύργους - 2.500 διασώστες της 11ης Σεπτεμβρίου πάσχουν σήμερα από καρκίνο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Post, 2.518 άτομα πάσχουν από καρκίνο από τα 37.000 που συμμετείχαν στη διάσωση μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, το 2001. Ανάμεσα σ’ αυτά τα άτομα, οι 863 είναι πυροσβέστες. Ένας 63χρονος πυροσβέστης, που πλέον ζυγίζει μόλις 38 κιλά ενώ έχει ύψος 1,87, ανέφερε στην εφημερίδα: «Ήξερα ότι μία μέρα πολλοί από εμάς θα αρρωστήσουν». Το 2013, είχαν διαγνωστεί 1.140 κρούσματα της «κακής» ασθένειας. Αυτό σηματοδοτεί τον διπλασιασμό τους σε σχέση με τα περσινά δεδομένα.

Γράμμα στη μάνα και στον πατέρα

Γεια σου Πιτσιρίκο. Εύχομαι να είσαι καλά. Είμαι ο Στέλιος από Λονδίνο. Η ιστορία-γράμμα μου είναι μεν λυπηρή ως επηρεασμένη από την “σκληρή πραγματικότητα”, αλλά συνάμα είναι αισιόδοξη, εύθυμη και έχει έρωτα! Είναι δε (σχεδόν) ολωσδιόλου φανταστική κι αποφάσισα να την μοιραστώ μαζί σου!
Γράμμα στην μάνα και στον πατέρα
Αγαπημένοι μου γονείς !
Επιτέλους ξέκλεψα λίγο χρόνο και κάθισα να σας γράψω για πρώτη φορά μετά από τόσο καιρό που βρίσκομαι στα ξένα.
Μη ρωτάτε ξανά, ποια ξένα, όλα ίδια είναι, αφού παντού ζυμώνεται το πικρό και μαύρο ψωμί της ξενιτιάς.
Που να μην αφήσει ο Θεός να το δοκιμάσουνε τα παιδιά μου – όταν θα κάνω με το καλό – και εγγόνια σας, αλλά να τα βρούνε όλα έτοιμα, όπως τα είχαμε βρει εμείς, πριν ξεσπάσει η μπόρα και γίνει η χώρα ένας ατέλειωτος χείμαρρος που μας παρέσυρε στο διάβα του, μαζί με τις φθηνές μπανάνες, τα οικογενειακά παγωτά και τα γιαουρτάκια με φρούτα και δημητριακά από τα LIDL.

Ιστορικό του αγώνα των εξόριστων γυναικών στο Τρίκερι

trikeriΜε αφορμή το camping που διοργανώνει η νεολαία Πορεία τον Αύγουστο στον Πλατανιά Πηλίου, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο νησί Τρίκερι.
Το Τρίκερι πέρασε στη λαϊκή μνήμη σαν τόπος εξορίας χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών που πάλεψαν για ελευθερία, ειρήνη κι ανεξαρτησία στα χρόνια της κατοχής και του εμφυλίου. Αγωνιστές εξορίστηκαν στο νησί από το 1947 ως το 1949, χρονιά που μεταφέρουν εκεί τις γυναίκες, για να τις πάνε το 1950 στη Μακρόνησο και μετά πάλι στο Τρίκερι από το 1951 ως το 1953.               Οι εξόριστες γυναίκες έγραψαν στο Τρίκερι τη δική τους ιστορία μέσα από την υποδειγματική αντοχή, τη λεβεντιά και τη σοφία τους.Στο ιστορικό του αγώνα των εξόριστων γυναικών στο Τρίκερι, αναφέρεται το σημείωμα που ακολουθεί.

Τραγική ειρωνεία! Πέθανε ο "ήρωας" κατά του Έμπολα από αυτή την ασθένεια

citypatras_88ad

Ο επικεφαλής γιατρός του κέντρου αντιμετώπισης του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα στην Κενέμα της Σιέρα Λεόνε πέθανε σήμερα… από την ασθένεια αυτή, όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες υγείας της χώρας.
«Ο Δρ. Όμαρ Χαν πέθανε στις 2 το μεσημέρι», ανακοίνωσε ο Δρ. Μπρίμα Κάργκμπο, ο νέος αρχίατρος της υπηρεσίας.

Όταν ο Ισραηλινός στρατός αντιμετωπίζει την Παλαιστινιακή αντίσταση και όχι αμάχους


Θα προτιμούσα να πεθάνω με αξιοπρέπεια, παρά να ζήσω σε ανοιχτού τύπου φυλακή.

  Palestinian human rights worker in Gaza
Η Γάζα είναι δύσκολος τόπος. Είναι μικρή, πολυπληθής και πολιορκημένη.
Όμως οι άνθρωποι είναι καλοί, το φαγητό νόστιμο και η παραλία, αν και βρώμικη, μας δίνει μια ψευδαίσθηση ελευθερίας. Το ηλιοβασίλεμα στην παραλία μας παραμένει μαγικό, σε πείσμα των Ισραηλινών πολεμικών πλοίων που στιγματίζουν τον ορίζοντα. Βολτάρωντας στους δρόμους συναντάς πιτσιρικάδες υπαίθριους πωλητές να διαλαλούν την πραμάτεια τους. Παίρνεις ταξί και μέχρι να το καταλάβεις, ανταλλάσεις τηλέφωνα με έναν καινούριο φίλο... τον ταρίφα σου! 

Αλληλεγγύη και από το Ηράκλειο στον λαό της Παλαιστίνης (Φωτό)


Αλληλεγγύη και από το Ηράκλειο στον λαό της Παλαιστίνης (Φωτό)
Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, το απόγευμα, στα Λιοντάρια.
Τη συγκέντρωση οργάνωσε η Τ.Ο. Ηρακλείου της Ανταρσύα.
Στην ανακοίνωση αναφερόταν:
«Κάλεσμα της Τ.Ο. Ηρακλείου για συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, Τρίτη 29/7, ώρα 19:00 στα Λιοντάρια
Να σταματήσει ΤΩΡΑ η σφαγή στη Γάζα!!
Τις τελευταίες μέρες κλιμακώνεται η χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 1.050 και τους τραυματίες να ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες . 1,8 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, εγκλωβισμένοι στην ποντικοπαγίδα της λωρίδας της Γάζας δέχονται ανηλεή επίθεση από στεριά, θάλασσα και αέρα.

Αντιμεταναστευτικός παροξυσμός από τον Κάμερον


«Θα σας βρούμε και θα σας στείλουμε πίσω στη χώρα από την οποία ήρθατε», είπε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, απευθυνόμενος στους μετανάστες, εντείνοντας την δεξιά ρητορική στη χώρα
Σε συνέντευξή του στο BBC, ο βρετανός πρωθυπουργός απείλησε τους μετανάστες με απέλαση. «Όταν σας βρούμε -και θα σας βρούμε- θα σιγουρευτούμε ότι θα σταλείτε πίσω στη χώρα από την οποία ήρθατε» είπε.
«Είναι δίκαιο να γνωρίζει ο βρετανικός λαός ότι έχουμε δίκαιο σύστημα μετανάστευσης που λέει στον κόσμο: αν είστε εδώ παράνομα, πρέπει να επιστρέψετε σπίτι σας» τόνισε ο Κάμερον.