Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Η Ελληνική κυβέρνηση χαιρεντίζεται με τους εκπροσώπους του κράτους-τρομοκράτη, αδιαφορεί για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που έκανε τον γύρο του διαδικτύου η φωτογραφία-ντροπή με τον άθλιο ΑΓΕΑ, αντιπτέραρχο Ευ. Τουρνά να συγχαίρει τον Ισραηλινό ακόλουθο άμυνας και να του εύχεται καλή συνέχεια

στην γενοκτονία που προχωράει η κυβέρνησή του στον Παλαιστινιακό λαό.
Και την ίδια στιγμή που αξιωματούχοι της άθλιας συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου χαριεντίζονται με εκπροσώπους του κράτους-τρομοκράτη, ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Αθήνα, Τουμπάσσι, δηλώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα απαντήσει στο αίτημά της Παλαιστινιακής Αρχής να ορισθεί μια συνάντηση μαζί της για τις δραματικές εξελίξεις στην Γάζα. 

Εξετάζουν κλιμάκωση, διαπραγματεύονται εκεχειρία

http://www.panosharitos.com/articles_det.asp?ID=892
Πρίν από περίπου πέντε ημέρες στον τηλεοπτικό αέρα του CNN βρισκόταν ο εκπρόσωπος τύπου του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μάρκ Ρέκεβ. Αφού είχε προηγηθεί το βίντεο με ρεπορτάζ από τη Γάζα καθώς και από το Ισραήλ, η παρουσιάστρια εστίασε στον υπερβολικά υψηλό αριθμό νεκρών και τραυματιών στις τάξεις των αμάχων και του ζήτησε μια εξήγηση. Απαντώντας ο κ. Ρέγκεβ τόνισε πως υπέυθυνοι για αυτό είναι η Χαμάς, διότι χρησιμοποιεί τους άμαχους ως ανθρώπινες ασπίδες και βάλει κατά του Ισραήλ από κατοικημένες περιοχές.Η δημοσιογράφος επανήλθε λέγοντάς του «Μα εδώ μιλάμε για σχολεία, καταφύγια αμάχων, κτίρια του ΟΗΕ, νοσοκομεία. Έχετε άραγε σκεφτεί το ενδεχόμενο να δημιουργείτε περισσότερους εχθρούς από όσους εξοντώνετε με την επιχείρηση αυτή»;Η απάντηση στο ίδιο μήκος κύμματος με την προηγόυμενη τοποθέτηση, περί των ευθυνών της Χαμάς και της προσπάθειας που καταβάλει το Τελ Αβιβ να αποφύγει τις απώλειες αμάχων.

Ιράκ: Πολύνεκρες μάχες Κούρδων - «Ισλαμικού Κράτους» στη Μοσούλη

Εκτεταμένες πολύνεκρες συγκρούσεις στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν τουλάχιστον 87 άνθρωποι σημειώθηκαν σήμερα, όταν δυνάμεις της σουνίτικης οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» επιτέθηκαν σε μια πετρελαϊκή εγκατάσταση και ένα φράγμα στο βόρειο Ιράκ, στη Μοσούλη, τα οποία ελέγχονται από τις Κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας πεσμεργκά.
Δυνάμεις του «Ισλαμικού Κράτους», που ελέγχουν από τις 10 Ιούνη τη Μοσούλη, επιτέθηκαν την Παρασκευή «εναντίον μιας θέσης των πεσμεργκά (των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας) στη Ζούμαρ και ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις», δήλωσε ένας αξιωματούχος τηςΠατριωτικής Ενωσης του Κουρδιστάν (PUK). 

Μια λίστα του Σίντλερ για την Παλαιστίνη

merkel-hitler
Στην ταινία η λίστα του Σίντλερ υπάρχει η περίφημη σκηνή όπου ένας ναζιστής αξιωματούχος κάνει την πρωινή του εξάσκηση στην σκοποβολή εκτελώντας από απόσταση γυναίκες μέσα σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Η ιστορία φαίνεται πως επαναλαμβάνεται (και όχι σαν φάρσα) από ισραηλινούς στρατιώτες (από αυτούς που προστατεύει το Indymedia και η ελληνική κυβέρνηση) οι οποίοι εξασκούνται εδώ και χρόνια εκτελώντας ανήλικα παιδιά.

Christian, Muslim and Jewish faith groups demand US stop arming Israel

The mother and aunt of Palestinian girl Layan al-Silk, killed in an Israeli attack, mourn during her funeral in Gaza City on 31 July.   (Ashraf Amra / APA images)
More than two dozens faith groups representing Christians, Muslims and Jews are calling for an arms embargo on Israel and an end to the $3.1 billion a year in military aid the US gives to the country.
The statement comes as the death toll from Israel’s horrific bombardment of Gaza reached 1,437, surpassing the total from “Operation Cast Lead,” Israel’s assault on the besieged territory in 2008-2009.

Warplane delivery makes Italy complicit in Israeli crimes

The Italian chief of defense General Vincenzo Camporini on a 2010 visit to Israel.
 (Israeli military)
Italy has offered more concrete support for Israel’s latest attack on Gaza than perhaps any other European Union country. As the massacres began earlier this month, two Italian-made M-346 jet trainer aircraft were delivered to Hatzerim, an Israeli Air Force base in theNaqab (Negev).

Ισπανοί φίλαθλοι ζητούν την αποβολή της Μακάμπι από την Euroleague

Την αποβολή της Μακάμπι Τελ Αβίβ από την ερχόμενη διοργάνωση της Euroleague ζητούν οι οργανωμένοι οπαδοί έξι ισπανικών ομάδων, δηλώνοντας πως δεν θέλουν να αγωνιστούν «με μια μπάλα λεκιασμένη με αίμα».
Οι οπαδοί που υπογράφουν την κοινή ανακοίνωση με την οποία ζητούν να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα και να αποβληθεί η Μακάμπι είναι αυτοί της Μπαρτσελόνα (Dracs 1991, Sang Cule), της Λαμποράλ Κούτσα (Indar Baskonia), της Εστουντιάντες (Demencia), της Ομπραντόιρο (Zona Norte), της Μάλαγα (Impresentables) και της Φουενλαμπράδα (Fuenlabrada Blues).
«Έχουμε μια πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία εκπροσωπεί μια χώρα που ισοπεδώνει τις παγκόσμιες αξίες. Είμαστε αντίθετοι με τη συμμετοχή της Μακάμπι στη Euroleague μέχρι να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα! Πετάξτε τους από τη διοργάνωση» αναφέρει η ανακοίνωσή τους.

2 Αυγούστου: Παγκόσμια Μέρα του Ολοκαυτώματος των Ρομά από τους ναζί. Ένα λησμονημένο ολοκαύτωμα.

Του Άγγελου Χατζηνικολάου*
Με τη λήξη του 2ου  Παγκόσμιου Πολέμου ξεκινάν οι προσπάθειες των λαών της Ευρώπης να μαζέψουν τα συντρίμμια τους από τη ναζιστική θηριωδία. Ταυτόχρονα ξεκινά ένας άλλος αγώνας ο δυσκολότερος ίσως αυτός της καταγραφής των θυμάτων και της απόδοσης της δικαιοσύνης. Ένας αγώνας που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Από τις καταγραφές των θυμάτων του ναζισμού για πολλά χρόνια απουσίαζαν οι αναφορές στους Ρομά (Τσιγγάνους), ενώ γνωρίζουμε ότι μαζί με τους Εβραίους, τα άτομα με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες αποτελούσαν μόνιμο στόχο του ναζιστικού καθεστώτος.

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΝΑΖΙ ΑΠΑΓΑΓΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 18-60. ΣΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

SOTT EXCLUSIVE: Kiev regime fuels bloody civil war with nationwide military recruitment drive


Latest reports from Ukraine indicate that the Kiev junta has begun forceful mobilization of all men from 18-60 years of age. Everyday more and more families receiving draft notices. Young men are being abducted on streets or on trains and are being taken away by force. They are being rounded up and loaded on trucks bound for the country's restive Eastern parts, like cattle to slaughter.

Το μυστικό εγχειρίδιο προπαγάνδας των ισραηλινών πρεσβειών, που όπως φαίνεται χρησιμοποιούν και Ελληνες δημοσιογράφοι

The secret report that helps Israel hide facts

The slickness of Israel's spokesmen is rooted in directions set down by the pollster Frank Luntz

Κατ΄ εξαίρεση μετάθεση: γιατί το ΓΕΣ και τα στελέχη τυραννούν φαντάρους και γονείς

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΝ.
Σκέτη τυραννία έχει καταντήσει για τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων που δικαιούνται  κατ΄ εξαίρεση μετάθεση και τις οικογένειες τους, η ικανοποίηση του δικαιώματος τους.
Στα ΚΕΝ τα αρμόδια στελέχη δεν ενημερώνουν για τις περιπτώσεις κατ΄εξαίρεσης μετάθεσης των Ι3-Ι4 συναδέλφων.
Στις μονάδες πάλι συχνά όσοι επανδρώνουν τα Γραφεία Προσωπικού είτε γιατί βαριούνται, γιατί δεν γνωρίζουν όπως όφειλαν, ή γιατί έχουν χαμηλή επαγγελματική συνείδηση, λένε ψέματα και αποθαρρύνουν τους συναδέλφους. Τέλος, η αρμόδια υπηρεσία του ΓΕΣ, είτε χρονοτριβεί, είτε απορρίπτει με απίστευτη ευκολία τις αιτήσεις τους –ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι διαδικασίες κινούνται ταχύτατα…-, ενώ δε λείπουν και οι καταγγελίες για εμπαιγμό, καθώς απαιτούνται απίστευτα έγγραφα-δικαιολογητικά, με σκοπό την αποθάρρυνση και απόρριψη της όποιας δίκαιης απαίτησης.

"ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στο 11ο ΣΠ η 2014 Δ΄ ΕΣΣΟ


Οι ορκωμοσίες στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Τρίπολη και το ιστορικό στρατόπεδο 
"Θεόδωρος Κολοκοτρώνης " συνεχίζονται.
Στην ορκωμοσία τιμώμενο πρόσωπο ο Τξχος Αχιλλέας Τσίπαρης Υποδιοικητής ΔΙΚΕ.
Στην  ημερήσια διαταγή που διάβασε ο Διοικητής του 11ου ΣΠ Γιώργος Αργυρόπουλος
 αναφέρθηκε στην πατρίδα και την θρησκεία τα οποία πρέπει να έχουν οι νεοσύλλεκτοι
 σαν οδηγό τους κατά την θητεία τους. 

Ορκωμοσία της 2014 Δ΄ΕΣΣΟ στα Γρεβενά

Την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014, πραγματοποιήθηκε, στο 586 Τάγμα Πεζικού στο στρατόπεδο «Λ/ΓΟΥ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ» στα Γρεβενά η  τελετή ορκωμοσίας των Νεοσύλλεκτων Οπλιτών της 2014 Δ΄ ΕΣΣΟ. Στη τελετή χοροστάτησε ο Τοποτηρητής στη Μητρόπολη Γρεβενών Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ .
Η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής έγινε από τον  Διοικητή του 586 Μηχανοποιημένου....
Τάγματος Πεζικού  Αντισυνταγματάρχη Κωνσταντίνο Αδάμο, ενώ στην ορκωμοσία παρευρέθηκαν ο Διοικητής της 9ης Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ Ταξίαρχος Γρηγοριάδης Γρηγόρης ως εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης,  ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιάτσιος ως εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας, ο δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Γιάννης Μπουμπούκας, αξιωματικοί του Κέντρου, αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας, γονείς και συγγενείς των νεοσυλλέκτων.

Ορκωμοσία της 2014 Δ΄ΕΣΣΟ στο Ναύπλιο

Παρουσία του Ταξίαρχου της Διεύθυνσης Μηχανικού του ΓΕΣ Α.Κονδύλη, του διοικητή της σχολής δοκίμων του Μηχανικού στο Λουτράκι Ταξίαρχου Μηνά Παπαδάκη και του διοικητή του ΚΕΜΧ, Σχη(ΜΧ) Ανδρέα Κορωνάκη , πραγματοποιήθηκε σήμερα 
στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Μηχανικού Ναυπλίου η ορκωμοσία των οπλιτών Μηχανικού και Πεζικού της 2014 Δ΄ ΕΣΣΟ .

Λαμία: Ορκωμοσία της Δ΄ΕΣΣΟ 2014 στο ΚΕΥΠ (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩ

Ακόμη μια ορκωμοσία στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου στη Λαμία  της Δ΄ ΕΣΣΟ του 2014 ορκίστηκαν πίστη στην πατρίδα. Συγγενείς και φίλοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας ήρθαν στη Λαμία για την ξεχωριστή αυτή ημέρα για τους νεοσύλλεκτους. Η ορκωμοσία έγινε παρουσία των Στρατιωτικών και Πολιτικών Αρχών του τόπου. Το ΓΕΣ εκπροσώπησε ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Υλικού Πολέμου Ταξίαρχος Ν. Μιχελόπουλος.

Στη Γαλλία οι βίαιες διαδηλώσεις δεν ήταν μόνο για τη Γάζα


Όπως σε πολλά μέρη του κόσμου, έτσι και στη Γαλλία, οργανώθηκαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την πολεμική εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα, μέσα στον Ιούλιο, και ενώ το Ισραήλ συνεχίζει τους καταστροφικούς βομβαρδισμούς. Στη Γαλλία δεν ζουν πολλοί Παλαιστίνιοι, ενώ το εβραϊκό στοιχείο είναι αρκετά έντονο. Παρ' όλα αυτά, οι κινητοποιήσεις ήταν σημαντικές και πολυπληθείς και συχνά ταραχώδεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι διαδηλώσεις έκλεισαν με συγκρούσεις, γεγονός που σχολιάστηκε εκτενώς.
(Φωτογραφία: Παρίσι, 13 Ιουλίου 2014. Kenzo Tribouillard/AFP/Getty Images)

ΑΠΟ ΝΑΣΙΜ ΑΛΑΤΡΑΣ: Στη Γάζα των Ανταρτών οι μεγαλοστομίες εθνικιστών και μιλιταριστών πληρώνονται:

Έφτασαν τους 61 οι νεκροί ισραηλινοί στρατιώτες
Ο "κύριος".. ο σιωνιστής αξιωματικός που θα δείτε στο βίντεο ανήκει στην επίλεκτη μονάδα διείσδυσης και ανίχνευσης στις γραμμές του "εχθρού", η οποία διοικείται από την Ταξιαρχία Τζιφάτι, γνωστή από το 1947, ως η ταξιαρχία της εθνοκάθαρσης. Στο βίντεο μιλάει στους στρατιώτες του, πριν μπουν στην Γάζα..προσπαθεί να τους τονώσει το ηθικό και να τους ενθαρρύνει για να μπουκάρουν στη Γάζα. Τους λέει στο βίντεο κατά τη διάρκεια ενός ρεπορτάζ στο Κανάλι-2: "Οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες είναι δειλοί ..μόλις θα σας δουν θα φοβηθούν και θα αφήσουν τα όπλα τους και θα φύγουν τρέχοντας ..άντε πάμε στη Γάζα να τους πάρουμε τα όπλα ..που τα αφήνουν πίσω τους"" ...Ο συγκεκριμένος "κύριος" τον στείλανε αδιάβαστο οι αντάρτες της Γάζας μόλις μπήκε στη Γάζα. Σε μάχη με τους Αντάρτες στη Ράφα χθες σκοτώθηκε..δηλαδή δυο μέρες μετά ..Στη Γάζα των Ανταρτών όλα πληρώνονται "κύριε" ειδικά οι μεγαλοστομίες...

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ
Κατά των προσφύγων από την Συρία που, υποτίθεται φιλοξενεί η Τουρκία, στράφηκε ο μανιασμένος τουρκικός όχλος, στην επαρχία Σανλιουρφά, μετά από «φήμες» ότι πρόσφυγες έδειραν δύο παιδιά. Όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, δύο παιδιά 12 και 14 ετών δάρθηκαν από νεαρούς Σύρους έξω από ένα αρτοποιείο, όπου είχαν σταλεί να αγοράσουν ψωμί. Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των Σύρων και των Τούρκων. Μια ομάδα 20 περίπου Σύρων επιτέθηκε κατά του αρτοποιείου και άρπαξε όσα ψωμιά βρήκε. Άλλο ένα  κατάστημα, προφανώς τροφίμων, λεηλατήθηκε από τους πρόσφυγες, οι οποίοι, από ότι φαίνεται, δεν τρέφονται και πολύ καλά από τους «φιλάνθρωπους» Τούρκους κυβερνητικούς.

Αυτή τη φορά η απαγωγή Ισραηλινού είναι πραγματική

Δύο ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας στη διάρκεια μιας επιχείρησης η οποία οδήγησε και στην απαγωγή ενός αξιωματικού του στρατού από παλαιστίνιους μαχητές, ανακοίνωσε ο στρατός.

ΠΗΓΗ: REUTERS, AFP, DPA, APE-MPE,http://mignatiou.com/
Ο στρατός αποκάλυψε επίσης την ταυτότητα του στρατιώτη ο οποίος χωρίς αμφιβολία αιχμαλωτίστηκε. Ανέφερε ότι πρόκειται για τον Χαντάρ Γκόλντιν, έναν ανθυπολοχαγό 23 ετών που κατάγεται από την πόλη Κφαρ Σάμπα βόρεια του Τελ Αβίβ.

ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΝΕΟΣΥΛΕΚΤΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ ΤΗΣ 2014 Δ΄ΕΣΣΟ ΣΤΟ ΚΕΕΜ

 

Η λογική, οι αριθμοί και ...το "γαμώτο" οδηγεί χιλιάδες στρατιωτικούς στην παραίτηση


ImageΤου ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Σε κλίμα “καθησυχαστικό” οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων “συμβουλεύουν” τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να μην ανησυχούν “κι όλα θα πάνε καλά”. Δεν γνωρίζουμε που στηρίζουν την αισιοδοξία και από που αντλούν τις πληροφορίες τους αλλά τίποτα δεν δείχνει ότι έχουν δίκιο. Αντιθέτως όλα συγκλίνουν στο “όλα θα πάνε στραβά”.
Απλή λογική. Οι παραιτήσεις των στελεχών που αναμένονται να εκτοξευθούν σε τετραψήφιους αριθμούς θα αποδυναμώσουν κι άλλο τα ταμεία . Που είναι ήδη σε κατάσταση αποσύνθεσης. Εξαιτίας μεγάλων σφαλμάτων του παρελθόντος αλλά και εξαιτίας καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης. Μόνο που και για τα δύο δεν ευθύνεται ο μέσος αξιωματικός που καλείται τώρα να “πληρώσει το λογαριασμό” χωρίς να έχει κάνει …τη ζημιά.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΑ ΤΟΝ ΑΓΕΣ ΜΑΝΩΛΑ

 Διαβάζουμε στο onalert.gr
Image

Ποιοι παρουσιάζουν τον Α/ΓΕΣ Μανωλά ως "συνδικαλιστή" και γιατί; Παρασκήνιο


Κλοπή καυσίμου από αγωγό της Αεροπορίας! – Τρεις Συλλήψεις



ImageΒοιωτία:  Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ), μετά τη διαπίστωση απώλειας καυσίμου από αγωγό της στην ευρύτερη περιοχή Οινόης Βοιωτίας, προχώρησε στη διερεύνηση της υπόθεσης από τα αρμόδια όργανά της, από την οποία προέκυψε αφαίρεση καυσίμου, που γινόταν σε σημείο του αγωγού εκτός χώρου ευθύνης της, σε ερημική τοποθεσία.
Κατόπιν αυτών η ΠΑ ενημέρωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) και συνεργάστηκε με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, στην οποία παρείχε όλα τα μέχρι τότε γνωστά στοιχεία, για περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης, δεδομένου ότι η ΠΑ δεν μπορούσε να δράσει εκτός των ορίων της Μονάδας της.
Ακολούθησε συστηματική και εν τέλει επιτυχημένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014, κατά την οποία συνελήφθησαν τρία (3) άτομα.

ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ-Ολονύχτιες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας και 107 νεκροί

Τουλάχιστον 107 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από χθες στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού μετά την εξαφάνιση ενός Ισραηλινού στρατιώτη ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα αιχμαλωτίστηκε στη Λωρίδα της Γάζας, κοντά στη Ράφα.

Ολονύχτιες επιχειρήσεις Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας – 107 νεκροίΟι επιθέσεις σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας. Τουλάχιστον 35 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Ράφα από χθες τα μεσάνυχτα από τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις. Ανάμεσα στα θύματα, τα 15 ανήκαν στην ίδια οικογένεια και πέντε από αυτά ήταν παιδιά, ηλικίας από 3 έως 12 ετών.
Από τις 8 Ιουλίου που ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.640 Παλαιστίνοι, κυρίως άμαχοι. Από την πλευρά του Ισραήλ, έχουν χάσει τη ζωή τους 63 στρατιώτες και τρεις πολίτες.

Η Αργεντινή σωστά χρεοκόπησε

του Κώστα Λαπαβίτσα
economy argentinaΠαραθέτω την ελληνική μετάφραση άρθρου που θα δημοσιευθεί στη μεγάλη εφημερίδα του Μπουένος Άιρες,Pagina 12, και το οποίο έγραψα από κοινού με τον Ντανιέλ Μουνέβαρ. Για τη μετάφραση ευχαριστώ θερμά το ThePressProject. Να παρατηρήσω μόνο ότι η λέξη default που υπάρχει στον αρχικό τίτλο δεν αποδίδεται καθόλου εύκολα στα ελληνικά, ενώ η λέξη «χρεοκοπία» δεν έχει ακριβώς την ίδια έννοια. Ο τίτλος θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί ως «Η Αργεντινή είχε δίκιο να κάνει στάση πληρωμών».

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ. ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ...

Λιβύη: Έκλεισε τα σύνορα η Τυνησία, χάος με τους πρόσφυγες (video)

Το κρατικό τυνησιακό πρακτορείο ειδήσεων TAP, επικαλούμενο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας, ανέφερε ότι αποφασίστηκε να κλείσει η διάβαση του Ρας Ζντιρ, εξαιτίας του χάους. Περίπου 50 Ινδονήσιοι κατάφεραν να περάσουν, χάρη στην παρέμβαση διπλωματών της χώρας τους, ενόψει της απομάκρυνσής τους από την περιοχή και την επιστροφή τους στην Ινδονησία. Δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής για πόσο διάστημα θα παραμείνουν κλειστά τα σύνορα.

Συγκλονιστικό σποτ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τη Γάζα



Οι εικόνες που βλέπουν οι ομάδες της οργάνωσης στη Γάζα είναι σοκαριστικές. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα υποστηρίζουν το κεντρικό νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας, με μία πλήρη χειρουργική ομάδα, ιατρικό εξοπλισμό και προμήθειες έκτακτης ανάγκης, έχοντας προσφέρει πακέτα έκτακτης ανάγκης στην Κεντρική Αποθήκη Φαρμάκων νότια και βόρεια της Γάζας. 

Ο "ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ" ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ - ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ- ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΕΜΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο ΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ ΒΑΡΑΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ
Επίθεση του Νίκου Μαστοράκη στη Χαρούλα Αλεξίου – Διαβάστε τι της έγραψε!
Σκληρή κριτική στη Χαρούλα Αλεξίου έκανε από το προφίλ του στο Facebook ο Νίκος Μαστοράκης.

Οι λωρίδες της Γάζας

Θανάσης Σκαμνάκης
Το δράμα δεν είναι μόνο εκείνο που φαίνεται. Αυτό είναι το κύριο και το συνταρακτικό. Αλλά ακριβώς επειδή είναι συνταρακτικό, αποκαλύπτει το βαθύτερο δράμα της «πολιτισμένης» ανθρωπότητας που δενσυγκλονίζεται πλέον με τα δράματα.