Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Σοκαριστικό και αποκαλυπτικό βίντεο της ναζιστικής διείσδυσης στις Ειδικές Δυνάμεις


ΕΤΣΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Τώρα δε μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν ξέρει. Οι έρευνες των επιτελείων με τις λευκές σελίδες για τη διείσδυσης των ΝΑΖΙ στις Ένοπλες Δυνάμεις που διέταξε ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος κάλλιστα μπορούν να συμπεριλάβουν τα φασιστικά και εθνικιστικά συνθήματα, τις κραυγές μίσους που αποτελούν το πλαίσιο εκπαίδευσης των Ειδικών Δυνάμεων.
Αυτές είναι οι Ειδικές Δυνάμεις, έτσι εκπαιδεύονται, έτσι γαλουχούνται, όπως περιγράφει το βίντεο:
η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία, γαμιέται η Τουρκία
Γνώρισα μια πουτάνα που τη λένε Τσιλέρ, γνώρισα έναν πούστη που τον λένε Τσεμιρέλ, τους γάμησα τη μάνα και την αδελφή και κάναν ένα γιο με πατέρα λοκατζή. Μεγάλωσε το αγόρι και πήγε στον Στρατό και έμαθε να λέει Τουρκία σε γαμώ
Λοκατζής, λοκατζής, σε βουνό χωρίς φαί, χωρίς νερό, μόνο αίμα και τι αίμα Τουρκικό, Σκοπιανό, Αραβικό, Αλβανικό, αίμα να΄ ναι, ότι να΄ναι, τα G3 να βαράνε, χήρες και ορφανά να χαλάνε και τα σπίτια τους να καίνε

Μέσα στο εθνικιστικό, ακροδεξιό στρατόπεδο του Ισραήλ Pro-War



Καθώς οι επιθέσεις των Ισραηλινών στην Γάζα έχουν κοστίσει τις ζωές σε πάνω από 1.800 ανθρώπους, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα ποσοστά των Ισραηλινών που τάσσονται ενάντια στην κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και υπέρ του πολέμου είναι ιδιαίτερα υψηλά. Οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις είναι βέβαια γεγονός και στο Ισραήλ όπου πολλοί διαφωνούν με την πολιτική Νετανιάχου. Ωστόσο, οι ομάδες των εθνικιστών βρίσκονται εξίσου συχνά στο δρόμο διαδηλώνοντας υπέρ της συνέχισης της ισραηλινής επίθεσης και στρέφονται ενάντια σε όποιον διαφωνεί μαζί τους. Επιμέλεια: Μαρία Αγγελοπούλου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του The Real News, οι ομάδες των εθνικιστών έχουν επωφεληθεί κατά πολύ από την προσοχή που τους δείχνουν τα ΜΜΕ. 

Stopping Israel-Israel and its allies cannot hold back the struggle for democracy, human rights, and self-determination for much longer.

201273193019734734_20Israel has unleashed another round of destruction and suffering on the Gaza Strip, even more ferocious than its 2008-9 invasion. Hundreds of thousands of Palestinians have yet again been displaced, over 1,817 have been killed and 7,553 injured (mostly civilians), thousands of buildings have been fully or partially destroyed (including numerous mosques, schools, and hospitals directly targeted).
Neighborhoods in Shujai’yya and Khuza’a have been leveled and turned into piles of concrete and mangled iron. Witness accounts tell of whole families wiped out, collective assassinations, endless shooting at unarmed civilians, and around 430 children killed. There is no safe place in the Strip — not even UN schools turned into shelters that house well over 220,000 internally displaced Palestinians. After eight years of siege and blockade, forty-seven years of occupation, and sixty-six years of national dispossession, 1.8 million Gazans have been living in fear and terror for nearly a month now. The strongest army in the region is again bombarding its long-suffering population.

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΙΣΤΕΙ Η ΒΟΥΛΤΕΨΗ-Δύο κοπέλες αυτοκτόνησαν λόγω απόλυσης

Δύο κοπέλες αυτοκτόνησαν λόγω απόλυσης
Τραγικό θάνατο επέλεξαν..
Τραγικό θάνατο επέλεξαν να έχουν δύο κοπέλες μετά την πρόσφατη απόλυσή τους. Η πρώτη ήταν 20χρονων και αυτοπυρπολήθηκε ενώ η δεύτερη έπεσε από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας.
Η κοπέλα που έπεσε στο κενό από πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Υμηττού και Τιμοθέου στο Παγκράτι εργαζόταν ως νοσοκόμα. Η αδερφή της προσπάθησε να την κρατήσει και να την αποτρέψει από την αυτοκτονία ωστόσο δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να τη χάσει μέσα από τα χέρια της.
Η δεύτερη κοπέλα αυτοπυρπολήθηκε το βράδυ της Τρίτης πίσω από το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έμενε στην ευρύτερη περιοχή των Μελισσίων.
ΠΗΓΗ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Το μεγάλο ντιλ με τη διαπλοκή ολοκληρώνεται

Πάγκαλοςγιατί ναι, αυτοί μαζί τα φάγανε...
από την Εφημερίδα των Συντακτών του Δημήτρη Τρίμη
Πρώτα κλείνουμε την ΕΡΤ και εκχωρούμε όλη την πανάκριβη μπίζνα της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή των ηλεκτρονικών Μέσων, στην Ενωση Καναλαρχών, την Digea (που βεβαίως εκτός από τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς κατέχει και όλα τα άλλα είδη ενημερωτικών, πολιτιστικών, διαφημιστικών και λοιπών επιχειρήσεων. Δηλαδή: καράβια, πετρέλαια, κατασκευές, τράπεζες, τουρισμό, ποδοσφαιρικές ΠΑΕ, εμπόριο όπλων κ.λπ.).

Χιλή: Μαζική διαδήλωση ζήτησε από την κυβέρνηση Bachelet να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ

 Πηγήelciudadano.cl
Περισσότεροι από 10 χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν υπέρ του παλαιστινιακού λαού το Σάββατο στο Σαντιάγο της Χιλής, καλώντας   την πρόεδρο της χώρας  Michelle Bachelet να διακόψει τις  διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, εξ αιτίας της γενοκτονίας που πραγματοποιείται στο πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας και μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει περισσότερες από 1700 ζωές, κυρίως αμάχων, παιδιών, γυναικών και γερόντων που βομβαρδίστηκαν στα σπίτια τους.

112 Π.Μ.: ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΣΜΗΝΙΤΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Με κακώσεις νοσηλεύονται οι τρεις σμηνίτες

Ατύχημα με τρεις τραυματίες στην 112 Πτέρυγα Μάχης
Ατύχημα με τρεις τραυματίες, ευτυχώς ελαφρά, σμηνίτες, σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην 112 Πτέρυγα Μάχης. Το περιστατικό συνέβη όταν όχημα τύπου unimog ανετράπη, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας οι σμηνίτες έχουν υποστεί κακώσεις, κάταγμα καρπού και κερκίδας και έχουν μεταφερθεί στο 251 ΓΝΑ για περίθαλψη. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα διερευνώνται.
Την παραπάνω είδηση αναπαράγουν όλα τα ΜΜΕ χωρίς κανείς να θέτει τα απλά ερωτήματα:
Τι δουλειά έχουν οι στρατευμένοι να οδηγούν αυτά τα οχήματα;

ειμαι βροχη και δεν ειμαι κανενος

Σφίξτε μου τα σχοινιά
απαγορέψτε μου τα τετράδια και τα τσιγάρα,
κλείστε το στόμα μου με χώμα. Το τραγούδι
είναι το αίμα της καρδιάς
τ' αλάτι του ψωμιού
το νερό του ματιού
γράφεται με τα νύχια, το λαρύγγι και τα μάτια...
Θα το λέω
στο κρατητήριο
στην τουαλέτα
και στο στάβλο
με χειροπέδες, κάτω από το βούρδουλαv κάτω από τα δεσμά των αλυσίδων.
Πουλιά μυριάδες πάνω στης καρδίας μου τα κλαδιά
πλάθουνε το μαχόμενο τραγούδι
Μαχμούντ Νταρουίς

Φιλομεταξικό παραλήρημα ανήμερα της 4ης Αυγούστου

Σε έντυπα και ιστοσελίδες της Χρυσής Αυγής στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης υμνούν τους δικτάτορες, ενώ δυσφημούν τη δημοκρατία.
Του Τάσου Τσακίρογλου
«Η Χρυσή Αυγή έχει να δώσει στον ελληνικό λαό μια πρόταση διακυβέρνησης που ταιριάζει στον ελληνικό χαρακτήρα… Ο Εθνικισμός είναι η φυσική τάξη πραγμάτων, είναι η Ελληνική ιδέα. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι εθνικιστές, ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν από συνήθεια ή άγνοια». Μ’ αυτές τις… βαθυστόχαστες απόψεις στο κύριο άρθρο της χρυσαυγίτικης εφημερίδας «Εμπρός», η διευθύντριά της Ειρήνη Δημοπούλου-Παππά, σύζυγος του φυλακισμένου «υπαρχηγού» της οργάνωσης, Χρήστου, και διορισμένη στη Βουλή, επιχειρεί να μας πείσει ότι όλοι είμαστε εθνικιστές, αλλά (ίσως) δεν το ξέρουμε.

Η κληρονομιά της «4ης Αυγούστου»

Oι σύγχρονοι οπαδοί του δικτατορικού καθεστώτος θέλουν να μας πείσουν ότι εκτός από «αντιφασίστας» λόγω του «Οχι» ο Μεταξάς είχε κοινωνικό πρόσωπο και δήθεν έφτιαξε το ΙΚΑ, τις συλλογικές συμβάσεις και το οκτάωρο.
Του Δημήτρη Ψαρρά
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι κρυφοί οπαδοί του μεταξικού καθεστώτος περιορίζονταν στο επιχείρημα ότι ο Μεταξάς είπε το «Οχι», επομένως είναι εθνικός ηγέτης και οπωσδήποτε δεν μπορεί να μείνει στην ιστορία ως φασίστας, εφόσον αυτός είναι που πολέμησε τον φασισμό. Είδαμε όμως από το 2006, με αφορμή τα εβδομήντα χρόνια της δικτατορίας της «4ης Αυγούστου», να αναπλάθεται σε καθωσπρέπει Μέσα Ενημέρωσης και ο μύθος του «κοινωνικού» Μεταξά, με την επανάληψη της θεωρίας ότι ο δικτάτορας είναι εκείνος που ίδρυσε το ΙΚΑ, που θέσπισε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που επέβαλε το οκτάωρο και το εξαήμερο στην εργασία.

Σουηδοί (και όχι μόνο) Ναζιστές -εθνικοσοσιαλιστές και φιλελεύθεροι- πολεμούν στο πλευρό της κυβέρνησης του Κιέβου


Το Τάγμα της ΑΖΟΦΙΚΗΣ. Photo Sergei Chuzavkov/TT

Το οχτάωρο, ο Μεταξάς και οι μύθοι

 
Το οχτάωρο, ο Μεταξάς και οι μύθοι
Ο Μεταξάς δεν καθιέρωσε την οχτάωρη εργασία, δεν δημιούργησε το ΙΚΑ, δεν καθιέρωσε την αργία της Κυριακής
 
του Γιώργου Δαμιανού

"ΕΜΕΙΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ.." ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ-ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Israel Suspends Attack in Parts of Gaza, but Strike Kills Girl

JERUSALEM — Minutes after Israel began a unilateral and partial cease-fire in Gaza on Monday, the air force struck a house in the Shati refugee camp in Gaza City, killing a girl, 8, and wounding at least 29 others.

More than six hours later, there was still no official comment about the strike from the Israeli military, which continued to withdraw many of its ground forces from populated areas in Gaza, about why it struck the house.

Έργα και ημέρες μιας συμμορίας. Αποσπάσματα από το βιβλίο του Νίκου Μπελογιάννη "Το ΞΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ στην ΕΛΛΑΔΑ", αναφερόμενα στα άνομα συμφέροντα που υπηρέτησε η Μεταξική δικτατορία

Εβδομήντα οχτώ χρόνια, σήμερα, από την 4η Αυγούστου 1936, όταν η Μεταξική συμμορία με την ανοχή και ενθαρρυνόμενη ουσιαστικά από τα χρεοκοπημένα πολιτικά κόμματα της ολιγαρχίας της αστικής τάξης, κατέλαβε με πραξικόπημα την κυβερνητική εξουσία, εγκαθιστώντας τη γνωστή μοναρχοφασιστική Μεταξική δικτατορία.
Η δικτατορία του Μεταξά που στην προμετωπίδα της είχε "την καταπολέμηση του κομμουνιστικού κινδύνου" ασφαλώς είχε πολύ σοβαρά καθήκοντα να εκπληρώσει για λογαριασμό των αφεντικών της, της ντόπιας ολιγαρχίας και του ξένου κεφαλαίου και, φυσικά, σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. 

ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ....
ΑΣ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΤΟΥΣ....
Α ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΝ..
GARNIER!!!
Μποϋκοτάρετε τα προϊόντα της, μετά την ξεδιάντροπη υποστήριξή της στους χασάπηδες του Ισραήλ!!!
"Είναι τιμή μας να παραδώσουμε αυτά τα πακέτα γυναικείας φροντίδας, στις γυναίκες-μαχητές του Ισραηλινού στρατού"........

Περιμένοντας τη Μετάθεση: Συνάδελφοι η αγωνιστική στάση των φαντάρων Μειώνει το κόστος της Θητείας και είναι ο μόνος τρόπος για τη βελτίωση των συνθηκών

Συνάδελφοι Μην Ψαρώνετε-Αγωνιστικά και Συλλογικά να Υπερασπίζουμε τα Δικαιώματα μας
Μετά  την ορκωμοσία και αυτής της σειράς των συναδέλφων μας και την πρώτη τους μετάθεση στις μονάδες όπου θα υπηρετήσουν για τους επόμενους μήνες, θα θέλαμε να ενημερώσουμε για κάποια θέματα που αφορούν τη στρατιωτική ζωή τους καθώς και το πως μπορούν να μειώσουν το κόστος της θητείας τους.
ΜΙΣΘΟΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ: Φτάνοντας στις μονάδες τους μετά την άδεια ορκομωσίας, οι συνάδελφοι θα παραδώσουν στο γραφείο μισθοδοσίας της μονάδας τους το Φύλλο Διακοπής Μισθοδοσίας (ΦΔΜ) που έχουν πάρει από το ΚΕΝ που παρουσιάστηκαν. Κάτι που οι περισσότεροι αγνοούν είναι πως υπάρχουν πολλές κατηγορίες/κριτήρια που ορίζουν ότι κάποιος δικαιούται πάνω από τα 8.62 ευρώ που παίρνουν οι περισσότεροι ανα μήνα θητείας. Ειδικές κατηγορίες όπως πολύτεκνοι, άτομα με γονείς άπορους ή μακροχρόνια ανέργους κ.α χορηγούν μισθό μέχρι και 135 ευρώ ανα μήνα θητείας. Ενημερωθείτε το συντομότερο δυνατό για αυτές τις κατηγορίες και για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. [ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ακόμα και αν κάποιος κάνει τα χαρτιά του ενώ βρίσκεται στο ενδιάμεσο ή το τέλος της θητείας του, δικαιούται αναδρομικά όσα χρήματα δεν του χορηγήθηκαν στους προηγούμενους μισθούς]

40% μείον στο εφάπαξ στρατιωτικών ακόμη κι αν παραιτηθούν σήμερα!


ImageΑκόμη και 40% του εφάπαξ κινδυνεύουν να χάσουν στρατιωτικοί έστω κι αν παραιτηθούν σήμερα. 
Οι πληροφορίες είναι πολλές η μία χειρότερη από την άλλη κι όλα δείχνουν ότι τους στρατιωτικούς τους περιμένουν δυσκολότερα από τα δύσκολα που πέρασαν.
Είναι χαρακτηριστικό το κείμενο που έχουν αναρτήσει στην ιστοσελίδα τους οι Απόφοιτοι της ΣΣΑΣ. Ο Σύνδεσμός τους είναι πάντα συγκρατημένος σε σχόλια και εκτιμήσεις. Διαβάστε τα κακά μαντάτα που γράφει:

Συριακό δίδαγμα: Οι λιποτάκτες δεν κρίνουν έναν πόλεμο


Όχι πολύ καιρό πριν, κάθε αποστασίας από τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας χαιρετίζονταν ως μια ακόμη ένδειξη ότι ο στρατός της χώρας ήταν έτοιμος να καταρρεύσει - και μαζί με αυτόν, το καθεστώς στο σύνολό του. Σε μια δραματική δημόσια αντίστροφη μέτρηση, το Al Jazeera είχι εγκαταστήσει ένα κινούμενο στρατιώτη (animation) στην ιστοσελίδα του, καταμετρώντας ανά λεπτό κάθε αποστάτη, λες και ήταν να αποδείξει ότι ήταν μόνο θέμα χρόνου έως ότου ο στρατός της Συρίας εξαντληθεί λόγω μαζικής φυγής και χαμηλού ηθικού. 

Ρωσία: Μη ανεκτή η κλιμάκωση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Την ανησυχία της εξέφρασε η Ρωσία για τις νέες συγκρούσεις μεταξύ Αζέρων και Αρμένιων που ξέσπασαν στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 15 στρατιωτών. Στην περιοχή διεξήχθησαν πραγματικές μάχες μεταξύ αζερικών στρατιωτικών δυνάμεων και Αρμενίων πολιτοφυλάκων.

Η Μόσχα προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε κλιμάκωση της σύγκρουσης. Σε επίσημη ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο των Εξωτερικών κάνει λόγο για προσπάθεια από κάποιους να παραβιάσουν τις συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός που ισχύουν από τη δεκαετία του 1990.
Η σύγκρουση Αζέρων και Αρμένιων για το Ναγκόρνο Καραμπάχ ξεκίνησε το 1991 και τερματίστηκε το 1994 με την υπογραφή σχετικής συμφωνίας. Ωστόσο, από τότε τα επεισόδια είναι συνεχή και εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στη διαφιλονικούμενη 

Νέο μισθολόγιο από Σεπτέμβριο "κούρεμα" 40% στην απόφαση του ΣτΕ και το σήμα του Α/ΓΕΕΘΑ

Νέο μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς εντός του φθινοπώρου, ίσως και μέσα στον Σεπτέμβριο. Όπως διαβάζουμε στο onalert.gr το υπουργείο Οικονομικών έχει “παραγγείλει” στο ΓΕΕΘΑ την συνολική πρότασή του και αυτό με τη σειρά του έχει ζητήσει από τα Γενικά Επιτελεία απόψεις και θέσεις. Όποιες κι αν είναι αυτές ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι ένας και μοναδικός:
•Το νέο μισθολόγιο να αποτελέσει ουσιαστικά και την “εφαρμογή” -τα εισαγωγικά απαραίτητα- της απόφασης του ΣτΕ.

Καταργείτε η ταξιαρχία Κιλκίς;



Εντονη  ανησυχία  επικρατεί  στις  τάξεις  του  στρατεύματος  στο  ν.  Κιλκίς  με  την
  φημολογία  ότι  στον  σχεδιασμό  του  επιτελείου  είναι η  κατάργηση  της  ταξιαρχίας  Κιλκίς.
  Η ανησυχία  αυτή  ήρθε  να  φουντώσει  στα  μέσα  της  εβδομάδος  όταν  έγινε  γνωστό  ότι  200  αξιωματικοί  παίρνουν μετάθεση  σε άλλες  μονάδες , ενω  η αναπλήρωση  τους    θα  γίνει  με  20    μόνο !!!! αξιωματικούς.
 Πέραν αυτού ,  με επίσημο  έγγραφο  ζητείται  από  τους  διοικητές  να  μειώσουν  στο  70%  των  σκοπιών   διότι  δεν  υπάρχουν  τόσο  φαντάροι  όσο  και   αξιωματικοί.
   Μετά  την  κατάργηση  του  κέντρου  εκπαίδευσης, την κατάργηση  της  μεραρχίας  λέτε  να έφθασε  η  ώρα  να  πληγεί    περισσότερο  το  Κιλκίς  με την κατάργηση  της  ταξιαρχίας;

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-Ποιός φταίει για την πολύνεκρη έκρηξη σε εργοστάσιο στην Κίνα

Αξιωματούχος της υπηρεσίας εργασιακής ασφάλειας της Κίνας χαρακτήρισε τα γεγονότα που οδήγησαν στην πολύνεκρη έκρηξη στο εργοστάσιο ανταλλακτικών αυτοκινήτων "πολύ σοβαρή παράλειψη καθήκοντος", μετέδωσε σήμερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ποιός φταίει για την πολύνεκρη έκρηξη σε εργοστάσιο στην ΚίναΗ έκρηξη στο εργοστάσιο Kunshan Zhongrong Products Co Ltd factory στην πόλη Κουνσάν το Σάββατο προκάλεσε τον θάνατο 75 ανθρώπων και τον τραυματισμό 185, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας, η έκρηξη προκλήθηκε από την ανάφλεξη βιομηχανικής σκόνης που βρισκόταν σε υψηλή συγκέντρωση σε χώρο του εργοστασίου.
Η εταιρεία Kunshan Zhongrong, που επεξεργάζεται ζάντες αλουμινίου για την General Motors και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για την αποθήκευση επικίνδυνων υλικών, δεν διέθετε το κατάλληλο σύστημα εξαερισμού και διέθετε ακατάλληλο σύστημα ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας. 

Βόμβα Spiegel: Το Ισραήλ παρακολουθούσε τα τηλεφωνήματα του Κέρι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη Μέση Ανατολή – 7ωρη εκεχειρία στη Γάζα

Βόμβα Spiegel: Το Ισραήλ παρακολουθούσε τα τηλεφωνήματα του Κέρι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη Μέση Ανατολή – 7ωρη εκεχειρία στη Γάζα- Τα τηλεφωνήματα του Αμερικανού ΥΠΕΞ παρακολουθούνταν από τουλάχιστον δυο μυστικές υπηρεσίες
- Εκτός από το Ισραήλ ίσως τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Τζον Κέρι να παρακολουθούσαν Ρώσοι και Κινέζι σύμφωνα με το Spiegel
Ισραήλ για τον βομβαρδισμό στο σχολείο του ΟΗΕ με τους 10 νεκρούς: Ένα μηχανάκι θέλαμε να "πετύχουμε"!
- Νέα εκεχειρία στη Γάζα
- Άλλοι 10 νεκροί Παλαιστίνιοι τα ξημερώματα, 1.822 έχουν χάσει τη ζωή τους μετά από τέσσερις εβδομάδες επιχειρήσεων

Ken Loach Slams BBC Coverage Of Israel's War On Palestine At Broadcaster's Bristol HQ

Celebrated film-maker claims many BBC staff embarrassed by their employer's pro-Israeli bias Film-maker Ken Loach yesterday tore into the BBC for its biased coverage of Israel’s assault on Gaza as he joined an ongoing occupation outside the broadcaster’s headquarters in Bristol.
Speaking to the Morning Star from the front lawn of the BBC Bristol offices, Mr Loach said: “The protesters are doing a terrific job even as the BBC is threatening to get them evicted from the site.
“We should note that many at the BBC, including senior staff, are embarrassed by the broadcaster’s coverage that has an obvious pro-Israel bias.

ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ...

Γάζα και Τελ Αβίβ, την ίδια μέρα.
Απέχουν λιγότερο απ' όσο η Αθήνα με την Κόρινθο.
Λέω να κρατήσω ίσες αποστάσεις!...

Κάποτε η Χανα Άρρεντ είχε γράψει για τη κοινοτοπία του κακού. Διαβάστε αυτό το άρθρο στην Times of Israel . Γιατί η κοινοτοπία του κακού δε γνωρίζει φυλές και θρησκείες.

Does this war make me look fat?

Rachel WeinsteinRachel is a medical social worker by trade who teaches Krav Maga to women and girls, and is the co- 
Rachel WeinsteinTry as may, I cannot stop rockets with M&M’s. Hershey’s syrup doesn’t stop the sound of booms, Cocoa Pebbles don’t stop sirens, and chocolate, glory be thy name, doesn’t stop war. I have tried in earnest to employ all of these methods and alas, Operation Tzuk Eitan is still in full swing. My name is Rachel and I am a chocoholic.
I have lost nearly 30 pounds since making aliyah and have a significant amount more to go. Despite a love of exercise and vegetables, I find myself eating not to alleviate hunger, but to satiate the worry, the fear, and the reality that we are in. Though I live in Beit Shemesh, an area not nearly as badly hit as those in the south and Gaza belt, the sound of that dreaded siren means the same thing no matter where you live; there’s a missile aimed at us, shot by people who want us dead. Even one of those is enough to make you freak out. Dare I add, even one those is enough to make the people who love you who don’t live in Israel, freak out, too.

100 χρόνια από το θάνατο του Jean Jaurès,

Ο Jaurès πιστεύει σε ένα συνδυασμό του μαρξισμού και των επαναστατικών και δημοκρατικών ιδεών της γαλλικής επανάστασης του 1789 αλλά και των επαναστάσεων του 19ου αιώνα, δηλαδή την επανάσταση του 1848 και την Παρισινή Κομμούνα το 1871.
Jean-Jaurès-870x418Βασιζόμενος στις ιδέες του Μαρξ περί του κινδύνου της καπιταλιστικής συγκέντρωσης, τη θεωρία της υπεραξίας και την ανάγκη ενότητας του προλεταριάτου επιτίθεται δριμύτατα στην αστική τάξη για τις αποτρόπαιες συνθήκες διαβίωσης των εργατών και στηρίζει την πολιτική του δράση σε τρεις αξίες: τη δικαιοσύνη, την αδελφότητα και τον πασιφισμό, θεωρώντας πως ο αγώνας για την πραγματοποίηση των τριών αυτών ιδεών μπορεί να γιατρέψει την κοινωνική αδικία.

Is the American Media Finally Waking Up to the Truth about Israel's Assault on Gaza? There are more signs Israeli assaults on Gaza are solidifying a perception that Israeli leadership has lost its moorings.

A Palestinian youth carries a bicycle from the wreckage of a building which was hit in an Israeli strike on the southern Gaza town of Rafah, on August 2, 2014 Photo Credit: AFP

WikiLeaks: Israel Intentionally Kept Gaza on Brink of Economic Collapse

A Palestinian youth carries a container with drinking water at Shati refugee camp in Gaza City, Sunday, June 20, 2010. The United Nations High Commission for Refugees marks June 20th as World Refugee Day. (AP Photo/Adel Hana)  AP PHOTO

“”Εβραϊκά σκυλιά”” στην υπηρεσία του Τρίτου Ράιχ και του σιωνισμού..

10579984_726747424064326_5986438043441238427_n
Έχει ο καιρός γυρίσματα ..Προχθές μέσα στο μεγάλο παζλ του πολέμου εναντίον της Γάζας ..δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες στο σιωνιστικό καθεστώς μια είδηση για θάνατο πέντε στρατιωτών της ειδική μονάδας “Oketz Unit dogs” στη Γάζα…Ποια είναι αυτή η μονάδα και πως ιδρύθηκε…:

28η Οκτωβρίου 1940: Το «Όχι» του λαού και το καθεστώς του Μεταξά

στη φωτό: Ο Μεταξάς υποδέχεται στην Αθήνα τον Γιόζεφ Γκέμπελς στις 20 Σεπτέμβρη 1936
στη φωτό: Ο Μεταξάς υποδέχεται στην Αθήνα τον Γιόζεφ Γκέμπελς στις 20 Σεπτέμβρη 1936Γιατί κάθε χρονιά τόση επιμονή των φασιστών και των αστικών δυνάμεων, όλων των αποχρώσεων, για τον Ι.Μεταξά και την επέτειο του Όχι; Τι ήταν τελικά ο Μεταξάς; Ήταν ο μεγάλος πατριώτης ηγέτης που οδήγησε όλο το έθνος στις κρίσιμες στιγμές του 1940;
Το καθεστώς της
4ης Αυγούστου 1936
Όταν ο Μεταξάς κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα και διέλυσε την κοινοβουλευτική δημοκρατία, ήταν ήδη πρωθυπουργός με τη στήριξη των δύο μεγάλων αστικών κομμάτων της εποχής –το κόμμα των Φιλελευθέρων (βενιζελικοί) και των Λαϊκών (μοναρχικοί)– όπως και του βασιλιά Παύλου.

Ο "Γύπας" που ήπιε το αίμα της Ελλάδας και τώρα ορέγεται την Αργεντινή - Ένα άρθρο του Γρέγκ Πάλαστ από το BBC

Μετάφραση: Δημήτρης Ιωάννου
Ποιος είναι ο Πολ Σίνγκερ, ο άνθρωπος πίσω από τα funds που ηγούνται της κερδοσκοπικής επίθεσης κατά της Αργεντινής, ο οποίος μάλιστα δεν μας είναι διόλου άγνωστος στην Ελλάδα, καθώς το 2012 εκβίαζε το ελληνικό κράτος; Δημοσιεύουμε ένα σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο του ερευνητή αμερικανού δημοσιογράφου Greg Palast,Billionaires & Ballot Bandits: How to Steal an Election in 9 Easy Steps, που κυκλοφόρησε τα τέλη του 2012 από τον οίκο Seven Stories Press.

Εικόνα του Τεντ Ραλ
ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΤΕΝΤ ΡΑΛ

Τα αφεντικά μου στο Κέντρο Τηλεόρασης του BBC, στο Λονδίνο, δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα από τη Νέα Υόρκη. Στην άλλη άκρη της γραμμής, ένας απ’ τους αγροίκους που πληρώνονται από τον δισεκατομμυριούχο Πολ Σίνγκερ, νούμερο ένα χρηματοδότη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Νέα Υόρκη, δωρητή ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο super-PAC του Μιτ Ρόμνεϊ[1] και κορυφαίου χρηματοδότη της προεκλογικής εκστρατείας των Ρεπουμπλικανών για τη Γερουσία. Πιο γνωστός ως «Σίνγκερ ο Γύπας».
«Ξέρουμε κάποια πράγματα για τον Γκρεγκ Πάλαστ».
Α ναι, προφανώς και ξέρουν.
Κι εγώ ξέρω κάποια πράγματα γι’ αυτούς.
Είχα μόλις επιστρέψει από ένα ταξίδι μου στον Ποταμό Κονγκό για λογαριασμό του BBC και του Guardian. Ο μπράβος του Σίνγκερ υπονόησε πως ο κ. Σίνγκερ θα προτιμούσε το BBC να μην ασχοληθεί μαζί του — ιδίως σε ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τα βασανισμένα του θηράματα: τα παιδιά και τα θύματα της χολέρας.
paul-singer
Όπως όλα τα όρνεα, ο Σίνγκερ το γλεντάει όταν κάποιοι πεθαίνουν. Κυριολεκτικά. Για παράδειγμα, έβγαλε ένα κάρο λεφτά αγοράζοντας τη χρεοκοπημένη εταιρεία αμιάντου Owens Corning.