Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΣΤΗΝ 35η ΜΟΙΡΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (ΚΥΠΡΟ) ΤΑ ΕΜΕΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΚΑΤΖΗΔΩΝ

ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Το παραπάνω σύνθημα καθώς όμως και το "Η Κύπρος είναι ελληνική γ.....αι η Τουρκία" ξεστομίζονται από ομάδες λοκατζήδων που εκπαιδεύονται στο Σταυροβούνι στην Κύπρο.
Το συγκεκριμένο βίντεο ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας το αναλόγως.

Συνδικάτα σε όλη την Ευρώπη μποϊκοτάρουν το Ισραήλ

boycott_israeli_goods_latoff
Την απόφαση του να στηρίξει τη διεθνή προσπάθεια, εμπορικού, καλλιτεχνικού και ακαδημαϊκού μποϊκοτάζ του Ισραήλ, ανακοίνωσε το βρετανικό συνδικάτο UNITE, το οποίο αριθμεί 1.3 εκατομμύριο μέλη.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΕΣ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ; [ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ]

Μπορεί το βίντεο να κατέβηκε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, όμως όχι μόνο άφησε πίσω του τεκμήρια, αλλά πολύ περισσότερο έγινε αντιληπτό από το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας.

ImageΤο ερώτημα επομένως είναι γιατί οι ΑΓΕΣ Μανωλάς, ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος και ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος δεν κινούνται σύμφωνα με τον νόμο αντιμετωπίζοντας τα παράνομα και εμετικά άσματα μιας καθαρά ψυχολογικής επιχείρησης, τις βρισιές και τους τραμπουκισμούς των εκπαιδευτών που κλωτσούν τους εκπαιδευόμενους, ενώ παράλληλα βιντεοσκοπούν την όλη διαδικασία ενώ είναι γνωστό ότι ακόμη και το κινητό με κάμερα απαγορεύεται στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όμως  ΓΕΣ και ΥΠΕΘΑ δεν έβγαλαν ούτε ανακοίνωση, ωθώντας όλους να καταλάβουν ποιοι δίνουν το ελεύθερο στους ΝΑΖΙ να δρουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, πως και γιατί εκπαιδεύονται οι Ειδικές Δυνάμεις. ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

71 A/M Λόχος Διαβιβάσεων: μεγάλη υπήρξε η αλλαγή προς το καλύτερο μετά τις καταγγελίες των φαντάρων ‏



Μήνυμα που λάβαμε από τους συναδέλφους που υπηρετούν στην συγκεκριμένη μονάδα μας ενημέρωσε ότι αποτέλεσμα της επιστολής καταγγελίας ήταν η άμεση κινητοποίηση της διοίκησης και η λήψη των απαραίτητων μέτρων για τη βελτίωση της κατάστασης.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ποτέ το βύσμα δε μπορεί να φέρει κανένα συλλογικό αποτέλεσμα. Ποτέ η λογική "άστο να περάσει-μη μιλάς-κάτσε στα αυγά σου-κάνε υπομονή και αργότερα θα βελτιωθεί η κατάσταση" δεν άλλαξε τίποτε.
Συνάδελφοι πρέπει να υπερασπιστούμε με συλλογικό και μαχητικό τρόπο τα δικαιώματα μας. Βγείτε Παραπονούμενοι στην Αναφορά, γράψτε επιστολές καταγγελίας.
Μόνο έτσι μπορούμε να σταθούμε απέναντι στην χακί εκμετάλλευση-κακομεταχείριση-αυθαιρεσία.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com
   
  

Η Coca Cola καταρρέει εξαιτίας των social media

Όσο  τα social media δε σιωπούν, η Coca Cola κινδυνεύει…Του Όμηρου Ταχμαζίδη
Ιστορικό: Από την πρώτη Οκτωβρίου 2013 οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Coca Cola Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με αποκλειστικό αίτημα την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την ακύρωση των απολύσεων. Ως μέσο πίεσης χρησιμοποιούν την πρακτική του Μποϋκοτάζ: «Ούτε γουλιά Coca Cola μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης».
Το σύστημα πληροφόρησης: Σε όλο αυτό το διάστημα η ενημέρωση για τον αγώνα των απεργών αποσιωπήθηκε (και αποσιωπείται) συστηματικά από τα μεγάλα κανάλια και τις εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας. Οι απεργοί αποδίδουν το γεγονός στη μεγάλη ισχύ που έχει η Coca Cola λόγω των τεράστιων κονδυλίων που διαθέτει για διαφήμιση και για άλλες μορφές προβολής, όπως οι «χορηγίες», «δραστηριότητες» κλπ.

Η λαίλαπα του Ισλαμικού Κράτους φτάνει και στο Λίβανο



Το Ισλαμικό Κράτος [IS/ΙΚ] έκανε την πρώτη εισβολή στο Λίβανο με την οργάνωση να επιτίθεται σε ακριτική πόλη, ενώ η ιρακινή κυβέρνηση λέει ότι θα προσδώσει στους Κούρδους αεροπορική υποστήριξη, για πρώτη φορά, καθώς βρίσκονται σε κίνδυνο να υπερφαλαγγιστούν από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ . 

ΗΠΑ: Πρωτοφανείς προσφορές στην Ινδία αποκαλύπτουν…

Με ένα χωρίς προηγούμενο «πακέτο» προσφορών προς την Ινδία, φθάνει σήμερα στο Νέο Δελχί ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, για τριήμερη επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας.
Τα προβλήματα που ταλανίζουν τις διμερείς σχέσεις δεν είναι και λίγα, με τον Αμερικανό υπουργό να εμφανίζεται αποφασισμένος να δείξει δια των έργων ποια είναι η θέση της Ινδίας στον γεωστρατηγικό σχεδιασμό της χώρας του για την περιοχή.

Οι πέντε διασημότεροι χάκερ στην ιστορία

xakersΚάποιοι θα ζήλευαν τη δόξα τους. Το WE έψαξε και βρήκε τους χάκερ-ορόσημο που έγραψαν τη δική τους ιστορία στον κόσμο του διαδικτύου (Pics).
Πόσο απέχει η τρέλα από την ιδιοφυΐα; Οι παρακάτω διαδικτυακοί αστέρες του εγκλήματος, κατάφεραν να συνδυάσουν και τα δύο και να “ανοίξουν” δρόμους για τους χάκερ του μέλλοντος.


Το FBI τους μίσησε αλλά και τους αγάπησε κατά το δοκούν. Ανάλογα δηλαδή με το αν δέχονταν να συνεργαστούν. Οι παρακάτω πέντε διαδικτυακοί εγκληματίες είναι εκείνοι που έδρασαν τον καιρό που τα νερά του διαδικτύου ήταν ακόμα αχαρτογράφητα και ο τρόπος για να συλληφθούν, παραπάνω από δύσκολος.

Ο Πούτιν ανοίγει τις δουλειές για τις αμυντικές βιομηχανίες! "Το NATO πρέπει να εξοπλιστεί" λένε


ImageΗ κρίση στην Ουκρανία που γρήγορα μετατράπηκε σε μια κρίση διαρκείας της Δύσης με τη Ρωσία, έχει προκαλέσει έναν παροξυσμό που οδηγεί ολοταχώς σ΄ έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο. Ο οποίος δεν περιορίζεται πλέον σε αιχμηρές ανταλλαγές διπλωματικών δηλώσεων αλλά οδηγεί σε μια στρατιωτική-εξοπλιστική αντιπαράθεση. Άλλο που δεν θέλουν οι ισχυρές αμυντικές βιομηχανίες της Δύσης οι οποίες δεν αντέχουν “κι άλλη ειρήνη”.
Τις τελευταίες ημέρες τα σημάδια για επιστροφή στο ψυχροπολεμικό κλίμα πληθαίνουν. Ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του NATO μίλησε για ανάγκη αλλαγής των σχεδίων της Συμμαχίας.
Και τώρα έρχεται το κύριο άρθρο της “ναυαρχίδας” του καπιταλισμού της Wall Street Journal να επισημάνει την ανάγκη εξοπλισμού των χωρών του NATO.

Παγώνει τις εξαγωγές όπλων η Ισπανία προς το Ισραήλ

Σε μια περισσότερο συμβολική παρά ουσιαστική κίνηση, η Ισπανία αποφάσισε να αναστείλει την υλοποίηση εξοπλιστικών συμβολαίων με το Ισραήλ, εξαιτίας της «ανησυχητικής», σύμφωνα με την επίσημη φρασεολογία, αύξηση του αριθμού των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας.

Την απόφαση έλαβε στρατιωτική επιτροπή της χώρας της ιβηρικής χερσονήσου και έχει ισχύ από τις 31 Ιουλίου, ενώ δηλώνεται ότι η απόφαση θα επανεξεταστεί… τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Οι εξαγωγές αμυντικού υλικού της Ισπανίας στο Ισραήλ, ανέρχονται σε ποσοστό μόλις 1% των συνολικών του εβραϊκού κράτους. Για παράδειγμα, το 2013 οι εξαγωγές αυτές ανήλθαν στο ύψος των 4,9 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ, περιλαμβάνονται στρατιωτικά οχήματα, ρουκέτες, πύραυλοι και βόμβες. Η Ισπανία, στην πολύ προσεκτική ρητορική της, αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, την προστασία δηλαδή των πολιτών της από τις ρουκέτες και τους πυραύλους της Χαμάς, επικαλούμενη το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο…

ΒΙΝΤΕΟ: Ντέρμπι θανάτου! Ένας ιστορικός ποδοσφαιρικός αγώνας

ImageΤου Βενιζέλου Λεβεντογιάννη

Έντεκα ποδοσφαιριστές της Ντιναμό Κιέβου, εκτελέστηκαν σαν σήμερα το 1942, μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα με επίλεκτη ομάδα της Βέρμαχτ, γιατί δεν κάθισαν να χάσουν.
Τριάντα εννιά χρόνια μετά η αυταπάρνηση των 11 αυτών ποδοσφαιριστών, έδωσε τροφή για να γίνει μια από τις γνωστότερες ταινίες του κινηματογράφου, με κάποιες αλλαγές φυσικά στο σενάριο. Στην ταινία του 1981, "Η Μεγάλη απόδραση των 11", μια ομάδα αιχμαλώτων πολέμου, σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, στα σύνορα με τη Γαλλία, καλείται να αντιμετωπίσει μια Γερμανική ομάδα σε ένα προπαγανδιστικό, υπέρ των Ναζί, ποδοσφαιρικό αγώνα. Οι αιχμάλωτοι δεν παίζουν το παιχνιδάκι των Γερμανών και δεν τους χαρίζονται...

ΒΙΝΤΕΟ: ΧΙΡΟΣΙΜΑ - Πως το Enola Gay έριξε την βόμβα


ImageΠλάνα από την αποστολή ρίψης της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα από το Enola Gay, μαζί με “μπλεγμένα” με “δραματοποιημένα” γυρίσματα συνθέτουν ένα δεκάλεπτο βίντεο που αποδίδει νομίζουμε -όσο αυτό είναι δυνατό- το τι συνέβη στη Χισροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945.

Ένας βομβαρδισμός ατιμώρητο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που ήθελε να στείλει πολιτικό μήνυμα, δίνοντας άλλη διάσταση στον  Ψυχρό Πόλεμο αλλά άνοιξε το “κουτί της Πανδώρας” για όλη την ανθρωπότητα με την κούρσα των εξοπλισμών που ακολούθησε. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΛΥΚΟΥΔΗΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΙΑΤΡΙΔΗ ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"

Πέρασαν τον νόμο και την φωτογραφική τροπολογία για τα δάση με την βοήθεια Λυκούδη(ΔΗΜΑΡ), Χρυσής Αυγής και της Μίκα Ιατρίδη
"Πέρασαν" μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι δύο επίμαχες διατάξεις για τα δάση. Ειδικότερα, συνολικά ψήφισαν 97 βουλευτές εκ των οποίων οι 50 "ναι" και οι 47 "όχι"..  Η έκπληξη (όχι για εμάς) είναι ότι η τροπολογία θα μπορούσε να είχε μπλοκαριστεί και να μην πέρναγε αν 3 βουλευτές της "αντιπολίτευσης" δεν απουσίαζαν. Και μιλάμε για τις απουσίες του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Σπύρου Λυκούδη, ενός βουλευτή της Χρυσής Αυγής που  μας διέφυγε το όνομα, και της ανεξάρτητης, πρώην Αν. Ελ, Μίκας Ιατρίδη!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΟΧΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΒΥΣΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


ImageΈνας απόστρατος αξιωματικός, μάχιμος δημοσιογράφος πλέον που δέχτηκε λυσσαλέα επίθεση από τους χρυσαυγίτες όταν άσκησε κριτική εναντίον των απόστρατων που έγιναν ευρωβουλευτές, σχολιάζει τα όσα αποκαλύφθηκαν με τις προσλήψεις συγγενικών τους προσώπων σε θέσεις συμβούλων.

Γράφει ο Χρήστος Καπούτσης:
H κόρη του Στρατηγού Γ. Επιτήδειου που είναι και ευρωβουλευτής του κόμματος της Χ.Α. προσλήφθηκε, αξιοκρατικά φυσικά, ως βοηθός του ΑΛΛΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ – ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ. Τα θερμά μας συγχαρητήρια, για την αποκατάσταση του παιδιού. Άλλωστε το κόμμα της Χ.Α. είναι υπέρ της οικογενειοκρατίας. Ο Αρχηγός του κόμματος και η σύζυγος του είναι βουλευτές, η κόρη τους δημοτική σύμβουλος και ο γαμπρός τους επίσης βουλευτής.

Η Μανωλάδα πριν από την απόφαση της Τετάρτης: ο εφιάλτης συνεχίζεται, του Στάθη Κουτρουβίδη

newego_LARGE_t_1041_105981181Την προηγούμενη Κυριακή, όταν ξεκινούσαμε με το λεωφορείο του Αλληλεγγύη για Όλους από την Αθήνα, μαζί με μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, των μεταναστευτικών οργανώσεων και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για να επισκεφτούμε τον καταυλισμό των εργατών φράουλας στην Μανωλάδα και να τους παραδώσουμε τρόφιμα, οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέραμε τι θα συναντούσαμε. Ορισμένοι είχαν ξαναπάει και είχαν δει τι ακριβώς συνέβαινε.