Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

O ΑΓΕΣ ΜΑΝΩΛΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΕΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ

Το ΓΕΣ όχι μόνο δεν παίρνει θέση για τις αποκαλύψεις σχετικά με την επικίνδυνα, αντιδημοκρατικά και παράνομα περιστατικά που κυριαρχούν στην εκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων, αλλά  δείχνει ότι κινείται με διάθεση συγκάλυψης.
Είναι ενδεικτικό ότι ο ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος Μανωλάς, ένας αξιωματικός εξάλλου που προέρχεται από τον συγκεκριμένο χώρο και γνωρίζει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει, αντί να λάβει τα απαιτούμενα και προβλεπόμενα μέτρα, ουσιαστικά επέλεξε να "στηρίξει" τους πρωταγωνιστές των απαίσιων γεγονότων και όσους τους καλύπτουν.
Αντί λοιπόν να διατάξει τη προβλεπόμενη ΕΔΕ, την Πέμπτη 07 Αυγούστου 2014, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς, επισκέφθηκε τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο Αττικής, όπου παρακολούθησε την εκπαίδευση στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ)!

Ταυτόχρονα σε Ιράκ, Συρία και Λίβανο το μέτωπο των τζιχαντιστών

Image
(πηγή χάρτη: Institute for the Study of War Iraq Updates)

Συγκρούσεις στο Κίεβο και σφοδρές μάχες στην Ουκρανία - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ


Image
-Σφοδρές ταραχές στο Κίεβο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
-Ανεστάλη η εκεχειρία γύρω από τον τόπο της συντριβής του Μπόινγκ 
-Ο ΓΓ του NATO Ράσμουσεν στο Κίεβο 
-Πυρά βαρέων όπλων στο Ντονέτσκ 

Σφοδρές ταραχές στο Κίεβο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ REUTERS

Ένταση ξέσπασε για μια ακόμη φορά στην κεντρική πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, την πλατεία που ταυτίστηκε με τις δραματικές διαδηλώσεις του Φεβρουαρίου, όταν δημοτικοί υπάλληλοι επιχείρησαν να εκκαθαρίσουν την περιοχή από σκηνές και άλλα υλικά που έχουν εναποθέσει οι διαμαρτυρόμενοι διαδηλωτές. Η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου και οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις ασφαλείας οι οποίες προχώρησαν σε συλλήψεις.

Η Ρωσία διευρύνει την χορήγηση ασύλου στον Σνόουντεν


ImageΤριετής άδεια παραμονής χορηγήθηκε από τις ρωσικές αρχές στονΈντουαρντ Σνόουντεν 

-Ομάδα ρώσων χάκερς υπέκλεψε 1,2 δισ. ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης 
-Η ενέργεια αυτή πειρατείας στον κυβερνοχώρο, μπορεί να είναι ημεγαλύτερη που πραγματοποιήθηκε ποτέ
Ο πρώην συνεργάτης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) τωνΗΠΑ  Έντουαρντ Σνόουντεν έλαβε τριετή άδεια παραμονής από τις αρχές της Ρωσίας, όπως δήλωσε ο ρώσος δικηγόρος του στους δημοσιογράφους σήμερα. «Η απόφαση σχετικά με το αίτημα ελήφθη και έτσι από 1ης Αυγούστου 2014 ο Έντουαρντ Σνόουντεν έλαβε τριετή άδεια παραμονής», ανέφερε ο Ανατόλι Κουτσέρενα.

H διαρκής κίνηση του προλεταριάτου: Απ΄το Πακιστάν, τη Συρία, την Αφρική στο στρατόπεδο συγκέντρωσης

diarkhskinhsh φωτό antifa scripta
Η διαρκής κίνηση
Η διαρκής κίνηση του προλεταριάτου έχει περιγραφεί με διάφορους τρόπους απ’ τα αφεντικά στον δυτικό κόσμο: το ”μεταναστευτικό φαινόμενο”, το ”μεταναστευτικό πρόβλημα”, οι ”λαθραίοι” κ.λ.π. Όλες ανεξαιρέτως οι κυρίαρχες αφηγήσεις είτε έχουν ανθρωπιστικό πρόσημο είτε όχι, υποκρύπτουν ξεκάθαρα την ταξική διάσταση των μεταναστευτικών ροών (πακέτο με μερικά άλλα σημαντικά πραγματάκια…), την εξαναγκαστική μετακίνηση, δηλαδή, τον ξεριζωμό, του πολυεθνικού προλεταριάτου απ τις ανά τη γη πατρίδες του.

Only 36% of Israelis believe that Israel won the conflict


The latest Israeli public opinion poll shows that only 36% of Israelis believe that Israel won the war in Gaza, while 51% think that neither side won the conflict.
According to the poll, which was conducted by al-Hewar Center in favor of the Haaretzhebrew newspaper, on Tuesday which marks the first day of the truce, only 26% of the Israelis believe that the objectives of the war declared by Benjamin Netanyahu and his Minister of the army Moshe Yaalon, mainly the destruction of tunnels and deterring and hitting Hamas, have been fully achieved.
56% of Israelis said that they think these objectives have been achieved in part, with over 13% of the participants believing that nothing of the war goals was achieved and 5% saying that they don not know.

Το PFLP επαινεί τις άμεσες δράσεις υπέρ της Παλαιστίνης και προτρέπει σε κλιμάκωσή τους

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) επαινεί τις άμεσες δράσεις που πραγματοποιούνται από διάφορες ομάδες σε όλο τον κόσμο προκειμένου να σταματήσουν οι επιχειρήσεις της πολεμικής μηχανής που επιτίθεται στον Παλαιστινιακό λαό, και καλεί να αυξηθούν και να κλιμακωθούν αυτές οι δράσεις παντού όπου είναι παρόντες ο κατακτητής και οι υποστηρικτές του. Το Μέτωπο χαιρετίζει τις ποικίλες άμεσες δράσεις σε όλο τον κόσμο με στόχο τις ισραηλινές πρεσβείες, τα προξενεία, τα ιδρύματα και τις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων της διήμερης κατάληψης ενός εργοστασίου όπλων της Elbit έξω από το Μπέρμινγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον αποκλεισμό της ισραηλινής πρεσβείας στη Χάγη, το κλείσιμο των γκισέ εισιτηρίων της El Al στην Αθήνα, την αφαίρεση Ισραηλινών προϊόντων από ράφια στην Ιρλανδία, τις δράσεις στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο, στο Σαν Φραντσίσκο και στην Αλμπουκέρκη εναντίον ισραηλινών αποστολών και προξενείων, της τράπεζας Leumi, της τράπεζας Israel Discount, της Boeing και της Lockheed Martin καθώς και τον επικείμενο αποκλεισμό ενός ισραηλινού πλοίου ZIM στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. 

66% of Israelis say offensive against Gaza has failed

According to a new poll, more than 60 percent of Israelis believe a month-long offensive by Tel Aviv’s ground and aerial forces against the besieged Gaza Strip has failed to achieve its goals.
The latest survey by the Israeli institute, Panels Politics, reveals that 66 percent of Israel’s public believes the war did not achieve its objectives.
This comes as Israeli forces retreated from Gaza, claiming that they have achieved their objectives, including destruction of cross-border tunnels in Gaza.
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu had earlier hailed the Gaza offensive as a success.

Ηλεκτρονικά «παιχνίδια» με στόχο τη σκέψη των παιδιών


Το παιχνίδι «Βομβαρδίστε τη Γάζα», που, τελικά, απέσυρε η Google, δεν είναι το μοναδικό που εξοργίζει. Κάθε φορά που πραγματοποιείται μια δολοφονική επέμβαση στην Παλαιστίνη, όπως και αλλού, οι εταιρείες βγάζουν κι ένα ηλεκτρονικό «παιχνίδι», δηλητηριάζοντας τα μυαλά των μικρών παιδιών. Δεν είναι τυχαίο πως σε τέτοιου είδους «παιχνίδια», πάντα, ο παίκτης είναι με το Ισραήλ ή τις ΗΠΑ.
Αξιοποιούνται οι μηχανισμοί ταύτισης, που στις μικρότερες ηλικίες είναι ιδιαιτέρως ισχυροί,  και το παιδί κινδυνεύει να διαμορφώσει μια στρεβλή συνείδηση, αθωώνοντας τη δολοφονία αμάχων. Ανήλικοι εξοικειώνονται με εικόνες που δεν θα έπρεπε να τους φαίνονται φυσιολογικές και γίνονται θύματα μιας προπαγάνδας, που στόχο έχει το χρήμα και, παράλληλα, την εύκολη επιρροή στον τρόπο σκέψης.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

«ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ» ΣΤΡΑΤΟΥ - ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΔΗΜΑΡΧΩΝ 
Όταν σου κλέβουν το ψωμί από το τραπέζι, σου φτιάχνουν τεράστιες σημαίες σπέρνοντας το μίσος 
Η επιστημονική κοινότητα αλλά και οι πιο καινοτόμες προσεγγίσεις των συλλογικοτήτων του εργατικού κινήματος έχουν συσχετίσει την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης και τα συγκεκριμένα άγρια αντιλαικά μέτρα που υιοθετούνται στο όνομα της, με την άνοδο του εθνικισμού. Συχνά τα μεγαλύτερα θύματα είναι και οι μειονοτικοί πληθυσμοί που όχι μόνο υφίστανται τις τραγικές συνέπειες των αστικών πολιτικών που περικόπτουν κοινωνικές δαπάνες-μισθούς-συντάξεις και ιδιωτικοποιούν-εμπορευματοποιούν κάθε κοινωνικό αγαθό, αλλά και τους τυχοδιωκτισμούς των πιο αντιδραστικών τμημάτων τους που διαπλέκονται με τις Μητέρες Πατρίδες και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αναζητώντας προστασία, σε πρώτη φάση. 

Συλλήψεις παιδιών της Παλαιστίνης από τον Ισραηλινό στρατό κατοχής



Αμερικανοί στρατιώτες δουλεύουν παιδάκια για λίγο νερό



Στα "νύχια" του ΤΑΙΠΕΔ η ακίνητη περιουσία των ταμείων στρατιωτικών - Αυτός είναι ο στόχος


ImageΗ κυβερνητική έφοδος στα μετοχικά ταμεία των στρατιωτικών δεν σταμάτησε. Οι διαβεβαιώσεις Βρούτση στη Βουλή αποτελούν μια αναδίπλωση ,μια ανασύνταξη δυνάμεων και τίποτα παραπάνω. Ο υπουργός Εργασίας μπορεί να μην είχε ενημερώσει το ΥΠΕΘΑ για το άρθρο 221 και γενικότερα για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του που είχαν να κάνουν με τα ταμεία των στρατιωτικών, αλλά ποιος μπορεί να πιστέψει ότι λειτούργησε μόνος του; Αυτά είναι παραμύθια που ούτε μικρά παιδιά μπορούν να πιστέψουν.
Η έφοδος έγινε ,οι αντιδράσεις “μετρήθηκαν”, τώρα θα δοθούν διαβεβαιώσεις και “όρκοι” και αμέσως μετά από τις εκλογές -που ενδεχομένως δεν είναι μακρυά λένε πολλοί- η “επιχείρηση” θα ολοκληρωθεί με συνοπτικές διαδικασίες.

ΤΟΝ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ...Φάντασμα με… τσεκούρι εμφανίστηκε σε πολεμικό πλοίο!


Φάντασμα με… τσεκούρι εμφανίστηκε σε πολεμικό πλοίο!
Αίσθηση και… τρόμο έχει προκαλέσει ένα φάντασμα με τσεκούρι (!) που εντοπίστηκε σε παλιό πολεμικό πλοίο! Τη φωτογραφία τράβηξε εργοδηγός ο οποίος δουλεύει στην αποβάθρα όπου «αναπαύεται» η εγκαταλελειμμένη στρατιωτική φρεγάτα, δίνοντας τροφή για μεταφυσικές συζητήσεις που διαφέρουν ωστόσο από τις τυπικές ιστορίες φαντασμάτων. Η δημοσιοποίησή της μάλιστα προκάλεσε και έρευνα των Αρχών, η οποία ωστόσο αποδείχθηκε άκαρπη, επιτρέποντας στο – τρομακτικό – πέπλο μυστηρίου να απλωθεί ανεξέλεγκτα.

Εμπλοκή στο Πεντάγωνο για… αρβύλες και «φούστες»


Εμπλοκή στο Πεντάγωνο για… αρβύλες και «φούστες»
Μαίνεται στο Πεντάγωνο ο «αρβυλοπόλεμος», καθώς ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Λαμπρόπουλος καταλόγισε πρόθεση «εξυπηρέτησης συμφερόντων» σε όσους υπηρεσιακούς παράγοντες αρνούνται από τον Φεβρουάριο του 2010 να παραλάβουν την καινούργια μηχανή παραγωγής αρβύλων, παρότι το Ελεγκτικό Συμβούλιο έχει δώσει το «πράσινο φως». Τώρα ο υφυπουργός Αμυνας, με τη σύμφωνη γνώμη των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, ζητά εγγράφως να παραληφθεί αμέσως η μηχανή και να ξεκινήσει η παραγωγή αρβύλων που αποδεδειγμένα είναι καλύτερης ποιότητας από τα άρβυλα που φοράνε σήμερα οι οπλίτες…

Στρατός και ΠΑ πίνουν γάλα από ...ATM και επιμένουν ελληνικά


ImageΕπιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Γάλα χωρίς μεσάζοντες στην Πολεμική Αεροπορία και τον Στρατό Ξηράς!  Ναι, και στο στράτευμα βρήκε οπαδούς και υποστηρικτές η  προσπάθεια κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας και της Πιερίας να πωλούν γάλα χωρίς μεσάζοντες από αυτόματα μηχανήματα τύπου ...ΑΤΜ, απευθείας στους καταναλωτές, με χαμηλότερη τιμή από αυτήν που πωλείται σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα και η οποία προβάλετε από το πρακτορείο Reuters, με το χαρακτηριστικό τίτλο «Στον ελληνικό πόλεμο του γάλακτος, οι γαλακτοπαραγωγοί κόβουν τους μεσάζοντες». 
Στον ''πόλεμο'' αυτόν, αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του  OnAlert , έχει μπει ήδη  η 110 Πτέρυγα Μάχης και η Α' Στρατιά του Στρατού Ξηράς- αμφότεροι σχηματισμοί της περιοχής Λάρισας-  εγκαθιστώντας αυτόματα μηχανήματα πώλησης γάλακτος και ...χύμα σε χώρους προσέλευσης στρατιωτικών και των οικογενειών τους,  σε φθηνότερες τιμές από τον ανταγωνισμό!
Αλλωστε και η γενικότερη -πέραν του στρατεύματος - προσπάθεια,  έχει αφετηρία την Θεσσαλική πρωτεύουσα:  Ο συνεταιρισμός «ΘΕΣ γάλα ΠΙΕΣ» ιδρύθηκε στα τέλη του 2010, με αφετηρία τη Θεσσαλία και την Πιερία και με έδρα τη Λάρισα. όπου σήμερα μπορεί κανείς να βρει 14 αυτόματα μηχανήματα πώλησης που με ένα πάτημα του κουμπιού βγάζουν όχι αναψυκτικά ή σάντουιτς, αλλά… γάλα.

Την περίοδο 2011 – 2014, πάνω από 16 δισ. ευρώ του ελληνικού ΑΕΠ, έχουν πάει σε ΝΑΤΟικές

AVRAMIS_OPLO
Νικος ΜπογιοπουλοςΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ •  συγχαρητήρια του κ.Ράσμουσεν, του ΓΓ της συμμαχίας, διότι όπως είχε ανακοινώσει, η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα μετά τις ΗΠΑ, που κατά την παρελθούσα διετία είχε διαθέσει πάνω από το 2% του ΑΕΠ της για ΝΑΤΟικές στρατιωτικές δαπάνες







Φέτος, μόλις πριν λίγες μέρες, τα συχαρίκια επαναλήφθηκαν. Νέος έπαινος από τον κ.Ράσμουσεν, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο «Atlantic Council», για το γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει μεταξύ των «συμμάχων που επενδύουν τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ τους στην άμυνα»…

ΦΥΣΙΚΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ...Εξαιρούνται από την αξιολόγηση 1.300 υπάλληλοι της ΕΥΠ(;)


Εξαιρούνται από την αξιολόγηση 1.300 υπάλληλοι της ΕΥΠ(;)
Από τη διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων εξαιρούνται συνολικά 1.300 υπάλληλοι της ΕΥΠ σύμφωνα με διαρροές κυβερνητικών στελεχών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών δεν θα ενταχθούν στη διαδικασία της αξιολόγησης και μισθολογικών προσαρμογών, όπως ανάλογα είχε συμβεί και με την εξαίρεσή τους από τα προηγούμενα μνημόνια, όταν δεν είχαν υποστεί καμία περικοπή του μισθού τους. 

ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ: ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΞΙΑΣ 700 ΕΚΑΤ. ΔΟΛ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να προβούν στην πώληση 5.000 πυραύλων τύπου AGM-114K/N/R Hellfire της Lockheed Martin προς το Ιράκ, σε μια συμφωνία ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τις κυβερνητικές δυνάμεις να ανακτήσουν το χαμένο από τους ισλαμιστές του ISIL έδαφος…

Τους πυραύλους αυτούς οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις τους αξιοποιούν επιχειρησιακά επί των αεροσκαφών AC-208 Cessna Caravan, καθώς επίσης και επί ελικοπτέρων, ενώ έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικοί, σε μια περίοδο που οι Ιρακινοί αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την επέλαση του ISIL.
Η πώληση κρίθηκε αναγκαία, καθώς μέχρι στιγμής γινόντουσαν τμηματικές πωλήσεις. Μόνο τον Ιούλιο υπήρξε δραματική αύξηση, αφού το Ιράκ παρέλαβε 466 πυραύλους Hellfire, ενώ το σύνολο από τις αρχές του έτους ανέρχεται στις 780 μονάδες. Τον τρέχοντα μήνα έχει προγραμματιστεί η παράδοση 366 Hellfire.

Ιταλία: Διαδικτυακή καμπάνια για μια «Δίκη της Νυρεμβέργης» κατά του Ισραήλ


 Εκατοντάδες Ιταλοί έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα μία διαδικτυακή καταγγελία-απαίτηση για… επανάληψη της Δίκης της Νυρεμβέργης με το Ισραήλ στο εδώλιο, με την κατηγορία της γενοκτονίας, στη Λωρίδα της Γάζας.


  Από τη Μαρία Λίλα για το insideoutborders.com
Την καταγγελία υπογράφουν, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ» (Haaretz), κυρίως, ακαδημαϊκοί που αποδοκιμάζουν την ισραηλινή πολεμική μηχανή και την πολιτική του κράτους του Ισραήλ, που μεθοδεύει μια «αργή γενοκτονία» των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας για την οποία ζητούν μια ανάλογη με τη Δίκη της Νυρεμβέργης διαδικασία κατά του Τελ-Αβίβ για την «καταστροφή» της Παλαιστίνης.


Η Coca-Cola ακυρώνει τη διαφήμιση σε κρατικά Ρωσικά κανάλια-Ο Πούτιν απαγόρευσε τις εισαγωγές από χώρες που έχουν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία


Ο Αμερικανικός γίγαντας ποτών Coca-Cola αναφέρει ότι η απόφαση της να ακυρώσει τη διαφήμιση από τέσσερα ρωσικά κρατικά κανάλια δεν έχει καμία σχέση με τις κυρώσεις. Η Coca-Cola έχει σταματήσει τη διαφήμιση από το Ren-TV, το Channel Five, το Home και το Star, τα τρία από τα τέσσερα αυτά κανάλια συνδέονται με την Τράπεζα Rossiya, στην οποία οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει κυρώσεις από το Μάρτιο 

Τι αλλάζει στη χορήγηση αδειών ανατροφής τέκνου στο στρατιωτικό προσωπικό

Υπεγράφη χθες από την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, υπουργική απόφαση με την οποία τροποποιείται το υφιστάμενο καθεστώς χορήγησης άδειας ανατροφής τέκνου στο στρατιωτικό προσωπικό.
Πιο συγκεκριμένα, παρατείνεται το δικαίωμα χορήγησης της άδειας ανατροφής...
μέχρι τη συμπλήρωση 30 μηνών της ηλικίας του τέκνου από 14 που ίσχυε έως σήμερα. Με τον τρόπο αυτό, παρέχεται πλέον στα στελέχη η δυνατότητα εξάντλησης της εννεάμηνης άδειας ανατροφής, ακόμη και σε περιπτώσεις κατά τις οποίες οι σύζυγοι λαμβάνουν, ως ασφαλισμένες στο ΙΚΑ, άδεια λοχείας 63 ημερών και ειδική άδεια μητρότητας 6 μηνών.

Χρυσή Αυγή: Εξορία (και πάλι) στα νησιά για τους αριστερούς!

Τα αφεντικά των ΜΜΕ πανηγυρίζουν!

«Αν η υιοθέτηση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών χαρακτηρίζει θετικά ένα πολίτευμα, αντίθετα η μη υιοθέτησή της ταυτίζεται με την αυταρχική άσκηση της εξουσίας.» Δεν το διαβάσαμε σε προκήρυξη «αριστεριστών», σε βιβλίο μελέτης του Συντάγματος το διαβάσαμε.  Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, βέβαια, δεν θα μας εντυπωσιάσει να ακούσουμε στα δελτία των 8 ότι τέτοιες απόψεις είναι «εξτρεμιστικές» και βάζουν σε κίνδυνο την «ομαλή πορεία» της χώρας…
mme_5
Άλλωστε, ποιος θυμάται τώρα πια ότι η δικαιοσύνη θα ’πρεπε να ελέγχει την εξουσία και όχι να της εξασφαλίζει ασυλία; Θα ’πρεπε να απονέμεται αναλογικά κι όχι να φυλακίζει τον άνεργο και να χάνει από τα μάτια της τον οφειλέτη της λίστας Λαγκάρντ; Ακόμη χειρότερα, ποιος θυμάται ότι η «τέταρτη» εξουσία, τα ΜΜΕ, είναι αυτή που θα πρεπε να ελέγχει (εδώ πια γελάμε) την κυβέρνηση, να αποκαλύπτει τα ψέματά της, να βγάζει στη φόρα την κατάχρηση της εξουσίας και τα καθημερινά σκάνδαλα;