Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

"Ο αγώνας": ντοκιμαντέρ για το κοινωνικό κίνημα εργαζομένων, φοιτητών & αστέγων (1974-1980)




http://www.enallaktikos.gr/ar4611el_o-agwnas-ntokimanter-gia-to-koinwniko-kinima-ergazomenwn-foititwn-astegwn-19741980.html

Σκότωσαν τον «παραμυθά» της Γάζας

g32677etFile-350x219Του Αρη Χατζηστεφάνου
Η δολοφονία από το Ισραήλ του πρωταγωνιστή μιας δημοφιλούς παιδικής σειράς φέρνει και πάλι στο φως έναν τεράστιο μηχανισμό προπαγάνδας και παραπληροφόρησης που τροφοδοτεί τα δυτικά ΜΜΕ με πλαστές ειδήσεις για τη Μέση Ανατολή.
»Η Δύση έχει το μονοπώλιο στην κατασκευή της εικόνας του αραβικού κόσμου»
Εντουάρντ Σαΐντ

Υπογραφές για μαζικές παραιτήσεις αξιωματικών


Υπογραφές για μαζικές παραιτήσεις αξιωματικών
Υπουργοί και αρχηγοί στο Πεντάγωνο ετοιμάζουν βαλίτσες για διακοπές αυτή την εβδομάδα χωρίς να έχουν καταλάβει τι αφήνουν πίσω. Αξιωματικοί συγκεντρώνουν υπογραφές γα να υπάρξουν μαζικές παραιτήσεις – μήνυμα προς την κυβέρνηση και την στρατιωτική ηγεσία . Έχουν γίνει τηλεφωνικές επαφές και υπάρχει όπως λένε οι πληροφορίες μια λίστα ονομάτων που ξεπερνουν ήδη τους 50 ,μόνο στο ναυτικό.Όχι ότι η κατάσταση σε στρατό και αεροπορία είναι καλύτερη αλλά στο ναυτικό έχει προχωρήσει το πράγμα.
Όσοι έχουν πιστέψει ότι και η περικοπή του εφάπαξ θα περάσει χωρίς συνέπειες για το στράτευμμα μάλλον ζουν αλλού και πρέπει να επιστρέψουν στην πραγματικότητα.http://armynews.gr/?p=24664

Ιράκ: Εδώ χάνεται η χώρα και αυτός κάνει …πραξικόπημα!


Ασύλληπτη είναι η μωρία του πρωθυπουργού του Ιράκ, Νούρι Αλ Μάλικι, ο οποίος αρνείται να εγκαταλείψει την εξουσία και κάνει μίνι-πραξικόπημα, παρότι όλοι του οι πολιτικοί σύμμαχοι τον έχουν εγκαταλείψει, του Ιράν συμπεριλαμβανομένου και οι μαχητές του «χαλιφάτου» βρίσκονται σε απόσταση μόλις μερικών δεκάδων χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Βαγδάτη. 
Ο Αλ Μάλικι που όλα αυτά τα χρόνια είχε φροντίσει να τοποθετήσει δικούς του πιστούς αξιωματικούς στις κορυφαίες θέσεις, ανεξαρτήτως ουσιαστικών προσόντων (δεν είναι τυχαία η κατάρρευση του στρατεύματος ενώπιον του ISIL…), έβγαλε τα άρματα μάχης στον δρόμο, δηλώνοντας ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την εξουσία. 

ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΤΟΥ-ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ, ΜΑΝΩΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ!

"Αρχηγός Αυτοκράτορας" ο Α/ΓΕΕΘΑ με νόμο που παραπέμπει σ΄άλλες εποχές

“Τέτοιες αρμοδιότητες δεν είχε ούτε ο Αγγελής επί χούντας”. Το σχόλιο ανήκει σε υψηλοβαθμο αξιωματούχο του ΥΠΕΘΑ ,ο οποίος διαφωνούσε και διαφωνεί με τα όσα προβλέπονται για τον “νέο” Α/ΓΕΕΘΑ στο νομοσχέδιο “Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας”.
Στο άρθρο 1 του νομοσχεδίου γίνεται σαφές ότι τα πάντα ακόμη και τα διοικητικά θέματα των Γενικών Επιτελείων περνάνε στα χέρια του εκάστοτε Α/ΓΕΕΘΑ. Ο Μιχαήλ Κωσταράκος δεν θα προλάβει να κάνει χρήση των προνομών αυτών για πολύ.

Εξέγερση στο #ferguson στην Αμερική, ύστερα από τη δολοφονία του μαύρου έφηβου Michael Brown (φωτογραφίες)

4Εξέγερση στο ‪#‎ferguson‬ στην Αμερική, ύστερα από τη δολοφονία του μαύρου έφηβου Michael Brown(17). Το παιδί σήμερα θα πήγαινε στη πρώτη του μέρα στο κολλέγιο. Σύμφωνα με αμερικάνικα media, στο Ferguson ο μαυρος πληθυσμός ανέρχεται στο 65% του συνολικού πληθυσμού, αλλά αποτελεί το 92% των αστυνομικών ελέγχων.
Εκτεταμένες λεηλασιές σε ολη τη περιοχή, έχουν γίνει αναφορές για πυροβολισμούς. Τα Αμερικάνικα media παρουσιάζουν το παιδί σαν κλέφτη ρούχου αξίας 1,5 δολαρίου απο το mall της περιοχής, ενώ ολοι οι μάρτυρες επιμένουν ότι ήταν άοπλος και είχε σηκώσει ψηλά τα χέρια.








Λιμπερασιόν: Ο Ερντογάν παίρνει τη ρεβάνς από τον Κεμάλ


ImageΤο μεγαλύτερό του χάρισμα είναι η ρητορεία. Αυτοί οι φλογεροί λόγοι, όπου ανακατεύονται οι λέξεις του δρόμου μ'εκείνες του τζαμιού. Πρώην μαθητής ενός «ιμάμ χατίπ» (θρησκευτική σχολή που προορίζεται να εκπαιδεύει ιμάμηδες), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλάει όπως ο λαός του, αλλά κυρίως μιλάει καθαρά.

Ο Ερντογάν είναι πλέον ο ισχυρότερος πολιτικός άνδρας της Τουρκίας μετά τον Κεμά
«Η θέση του προέδρου δεν είναι φτιαγμένη για να ξεκουράζεσαι, ο λαός θέλει έναν πρόεδρο ενεργό», επαναλάμβανε ο Ερντογάν σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Οι φιλοδοξίες του είναι σαφείς: «Οι περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες έχουν ένα προεδρικό σύστημα, άρα πρέπει κι εμείς να αλλάξουμε το πολιτικό μας σύστημα»

Ο στόχος είναι να εγκαθιδρυθεί μια προεδρική δημοκρατία αμερικανικού τύπου ή μια ημιπροεδρική δημοκρατία γαλλικού τύπου. Σε πρώτη φάση βέβαια, καθώς δεν διαθέτει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για να αλλάξει το Σύνταγμα ή ακόμη και για να οργανώσει ένα δημοψήφισμα, ο Ερντογάν θα διευρύνει όσο μπορεί περισσότερο τις εξουσίες που διαθέτει ήδη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ιράκ: Έθαψαν παιδιά ζωντανά οι τζιχαντιστές - Εκατοντάδες νεκροί Φρίκη

Τουλάχιστον 500 μέλη της θρησκευτικής μειονότητας Γεζίντι έχουν σκοτώσει οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ) στο βόρειο Ιράκ, θάβοντας ορισμένα από τα θύματά τους ζωντανά, ανάμεσά τους και παιδιά, όπως ανακοίνωσε η ιρακινή κυβέρνηση. H EE κατήγγειλε τα «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» στο βόρειο Ιρακ.  Παράλληλα, έχουν απαγάγει περίπου 300 γυναίκες για να τις χρησιμοποιήσουν ως σκλάβες, δήλωσε επίσης στο Reauters, ο ιρακινός υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μοχάμεντ Σία αλ-Σουστάνι.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 200000 ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ

Ο Mohammed Zeyara πρόσθεσε 2 νέες φωτογραφίες.
Received these images today from Photographer Sayed Dhansay in Cape Town, South Africa. Almost 200,000 people came out and protested against Israel. That is a huge number!
We’re are so proud of you South Africa!