Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ-Ναύτες πατρίκιοι και πληβείοι! Τι γίνεται στο ΓΕΝ

Ναύτες πατρίκιοι και πληβείοι! Τι γίνεται στο ΓΕΝ
ΑΛΗΘΕΙΑ, Ο ΑΓΕΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΡΟΛΟ;
Ναύτες υπηρετούντες και Ναύτες εξαφανισμένοι!!
Πολλές καταγγελίες έχει περιέλθει σε γνώση μας όσο και των δημοσιογράφων σχετικά με του ναύτες του ΠΝ.
Σύμφωνα με την σχετική αρθρογραφία, που έρχεται να δικαιώσει πλήρως τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες μας, με ευθύνη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, στο Πολεμικό Ναυτικό, που για χρόνια έχει μετατραπεί σε βασίλειο του βύσματος -ποιος θυμάται άραγε το αμαρτωλό σύστημα των Μετατάξεων με το οποίο Μειμαράκης-Μιχαλολιάκος βόλευαν τους ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ και τους γόνους των πλουσίων μειώνοντας σε επικίνδυνο βαθμό την επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου-, αντιμετωπίζει πλέον εξαιτίας των βυσμάτων ένα ιδιαίτερο πρόβλημα: την κατανομή των “συστημένων” ναυτών εις βάρος των υπολοίπων “κοινών θνητών” που κατατάσσονται για να υπηρετήσουν τη μαμά Πατρίδα όπως υποχρεούνται από το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους. Οι ναύτες που έχουν “μπάρμπα από την Κορώνη” και μεταφορικά και “κυριολεκτικά” είναι σχεδόν άφαντοι.

Το απόλυτο εγχειρίδιο της προπαγάνδας του Ισραήλ

Του Αρη Χατζηστεφάνου - "Επίκαιρα" 

Η μυστική αναφορά που βοηθάει το Τελ Αβίβ στην επικοινωνιακή διαχείρηση των γεγονότων στη Γάζα
Καθώς ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπούσε για μια ακόμη φορά τη Γάζα, στα τέλη του 2008 και τις πρώτες εβδομάδες του 2009, αρκετοί Ισραηλινοί αξιωματούχοι λάμβαναν ένα απόρρητο έγγραφο στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.
Γραμμένο από τον Αμερικανό πολιτικό αναλυτή και σύμβουλο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Φρανκ Λουντζ, το κείμενο αποτελούσε το απόλυτο εγχειρίδιο προπαγάνδας, το οποίο θα έπρεπε να χρησιμοποιεί κάθε αξιωματούχος που βρίσκεται «στην πρώτη γραμμή του επικοινωνιακού πολέμου».

Εξοπλιστικά και χρηματιστήριο... «οι φούσκες του αιώνα» Tvxs Αφιέρωμα

Το ταραγμένο ιστορικό παρελθόν της Ελλάδας, θα πίστευε κανείς ότι θα λειτουργούσε σαν οδηγός για την οικοδόμηση μιας ισχυρής δημοκρατίας με στόχο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, στη βάση της διαφάνειας. Η δημοκρατική διαδρομη ωστόσο αποδείχτηκε ότι, όχι μόνο δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, αλλά απεναντίας με αγκάθια, που πλήγωσαν την πίστη του πολίτη στην εκλεγμένη από τον ίδιο εξουσία.Μετά τα μικρής εμβέλειας σκάνδαλα των πρώτων χρόνων της Μετοπλίτευσης, αλλά και την πολύκροτη υπόθεση Κοσκωτά που εκπαίδευσε το φιλοθεάμον κοινό στην σκανδαλολογία, η περίοδος της ευμάρειας που ακολούθησε αποτέλεσε και το πιο πρόσφορο έδαφος για «τις φούσκες του αιώνα». 

Στο τηλέφωνο με ένα τζιχαντιστή: «Έχουμε τεράστια δύναμη» Στη γραμμή

Τηλεφωνική συνομιλία που είχε Ιταλός δημοσιογράφος με εκπρόσωπο των τζιχαντιστών του Ιράκ δημοσιεύει η εφημερίδα Corriere della Sera. Ο Χατζί Οτμάν δηλώνει στον δημοσιογράφο ότι ο κόσμος δεν έχει ακόμα δει τίποτα από τη δύναμη των τζιχαντιστών και μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι οι Χριστιανοί που εκδιώχθηκαν μπορούν να γυρίσουν πίσω αν ασπαστούν το ισλάμ ή αν πληρώσουν κεφαλικό φόρο. 

Δυστυχώς, κακά τα μαντάτα από το κουρδικό μέτωπο…

Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν δύο εξαιρετικά δυσάρεστες ειδήσεις από το μέτωπο της σύγκρουσης των Κούρδων με τους ισλαμιστές αντάρτες – εγκληματίες του ISIL…

Το πρώτο είναι η αιχμαλωσία άγνωστου αριθμού μαχητών Πεσμεργκά από τους Ισλαμιστές. Τους συνέλαβαν χθες στην περιοχή Μακμούρ, ανατολικά της Μοσούλης, όπου μαίνεται η σύγκρουση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η σύλληψη έγινε, όταν οι κουρδικές δυνάμεις έχασαν προσωρινά τον έλεγχο της πόλης. Η τύχη των Πεσμεργκά αγνοείται, αν και σε γενικές γραμμές είναι γνωστό, πως είτε θα τους χρησιμοποιήσουν για να αποσπάσουν σοβαρά ανταλλάγματα για τους Κούρδους, είτε θα εκτελεστούν για παραδειγματισμό και αποστολή του γνωστού αιμοσταγούς επικοινωνιακού μηνύματος.

Ρωσία: Διπλασιάζονται οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις της…

Στην απόφαση διπλασιασμού του αριθμού των αερομεταφερόμενων δυνάμεων, (VDV) έχει καταλήξει η ρωσική ηγεσία, «διαβάζοντας» ταχύτατα τα διδάγματα από τις εμπλοκές των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και της απαιτήσεις για την ταχεία ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες συνθήκες στην περιφέρεια της αχανούς χώρας του Βλαντιμίρ Πούτιν…

Η «οροφή» της συνολικής δύναμης θα αγγίξει τους 72.000 άνδρες και η αλλαγή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2019. Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ITAR-TASS, το οποίο επικαλείται σε σχετική ανάλυση επί του θέματος ο έγκυρος βρετανικός οργανισμός αμυντικών πληροφοριών IHS Jane’s, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει ήδη εγκρίνει τις αλλαγές.

79 ΑΔΤΕ: Το… ψωμάκι του φαντάρου, νέο αρτοποιείο στη Σάμο

artopoieio_Samos_5Την Πέμπτη 07 Αυγούστου 2014, στο Στρατόπεδο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑ» στην περιοχή Κοκκαρίου Σάμου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μόνιμου Στρατιωτικού Αρτοποιείου της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών των Μονάδων της νήσου.

Ντοκουμέντο: Ο Αλέκος Παναγούλης μιλά για την απόπειρα κατά Παπαδόπουλου - ΒΙΝΤΕΟ


ImageΤο τηλεοπτικό ντοκουμέντο είναι μια συνέντευξη του Αλέκου Παναγούλη ,την ημέρα της αποφυλάκισή του.
Σαν σήμερα ,13 Αυγούστου 1968, ο Αλέκος Παναγούλης επιχείρησε να τινάξει στον αέρα το δικτάτορα Γιώργο Παπαδόπουλο.
Στο βίντεο η συνέντευξη που παραχώρησε, ο Παναγούλης με κάθε μυστικότητα, στον Ιταλό δημοσιογράφο SILVANO AGOSTI λίγες μέρες μετά την αμνήστευση που απένειμε το καθεστώς των συνταγματαρχών στους πολιτικούς κρατουμένους στις 21/8/1973. To πολύτιμο αυτό ντοκουμέντο παραχωρήθηκε από τον S. AGOSTI στην ΕΡΤ. 
Πριν την προβολή του παρατίθενται χρονολογικά τα γεγονότα-σταθμοί της αντιδικτατορικής δράσης του μεγάλου αγωνιστή, όπως η λιποταξία του από το στράτευμα μετά την επιβολή της χούντας, η ίδρυση της οργάνωσης Ελληνική Αντίσταση και η στήριξη της ένοπλης πάλης κατά του απριλιανού καθεστώτος. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του δικτάτορα ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ τον Αύγουστο του 1968, που οδήγησε στη σύλληψη και καταδίκη του δις εις θάνατον από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών, καθώς και στον «εντοιχισμό του» για τεσσεράμισι χρόνια στις στρατιωτικές φυλακές Μπογιατίου. 

ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ-The Gatekeepers-Εξι Ισραηλινοί πρώην διοικητές αποκαλύπτουν τις αγριότητες εις βάρος των Παλαιστινίων

ebraioi2
Εξι Ισραηλινοί πρώην διοικητές αποκαλύπτουν τις αγριότητες εις βάρος των Παλαιστινίων και προτάσσουν τόν διάλογο ώς την μόνη λύση.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΒΥΛΑΣ ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΕΣ


Η “μάχη της αρβύλας” καλά κρατεί. Ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος έχει διατάξει την άμεση παραλαβή της νέας μηχανής παραγωγής αλλά φαίνεται ότι μέχρι να δούμε “άρβυλα νέας τεχνολογίας” θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε πολλά.

ImageΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών δημοσιοποιεί μια ανώνυμη καταγγελία την οποία έλαβε. Σ΄ αυτή υπάρχουν ισχυρισμοί για κακούς χειρισμούς στην διαδικασία επιλογής της μηχανής. Υποστηρίζει ο καταγγέλων ότι υπήρχε φθηνότερη ιταλική μηχανή. 

Επειδή το θέμα με τ΄ άρβυλα το Onalert το ανέδειξε θα μας επιτρέψετε να χωρίς ασφαλώς να διεκδικούμε το αλάθητο να εκφράσουμε την άποψή μας με βάση την εικόνα που έχουμε σχηματίσει από τις πληροφορίες και τα έγγραφα που έχουμε δημοσιεύσει:

Mεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη, μια πολλά υποσχόμενη αγορά

Σήμερα κανείς δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η αεροπορική κυριαρχία είναι το ισοδύναμο της εγγύησης της νίκης. Η αεροπορία έχει εξελιχθεί σε ένα εργαλείο που μπορεί να μετατρέψει την έκβαση του πολέμου, ακόμη και σε περίπτωση σημαντικής υπεροχής του εχθρού στο έδαφος, όπως ήταν για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Λιβύη, ή να επιβάλλει τους όρους της λήξης του πολέμου, ακόμη και χωρίς πολεμικές επιχειρήσεις στο έδαφος, όπως το κλασικό παράδειγμα της επιχείρησης του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας το 1999. Ωστόσο, τα αεριωθούμενα υπερηχητικής ταχύτητας που είναι σε θέση να καταστρέψουν τον εχθρό σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο που απογειώνονται, με χειρουργικής ακρίβειας τόνους βομβών και πυραύλων, έχουν ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα. Είναι ακριβά. Πολύ ακριβά. 

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Η Κύπρος αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη λύση για πολλά από δεινά που υφίσταται σήμερα η ΕΕ. Πέραν της Γερμανίας και μερικών άλλων εξαιρέσεων, η οικονομία των χωρών της ΕΕ βρίσκεται σε ιστορικό σημείο ύφεσης. Ενεργειακά η ΕΕ εξαρτάται από τη Ρωσία, η οποία παρέχει τα 1/3 των αναγκών της Ένωσης σε φυσικό αέριο. Και οι λοιποί προμηθευτές βρίσκονται επίσης εκτός ευρωπαϊκών συνόρων.
Του Roudi Baroudi, «The Cyprus solution – How European–Mediterranean energy collaboration can solve problems all around»ΠΗΓΗ: http://www.executive-magazine.com/


ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας

ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΕΙΤΕ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΙΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Η 95 ΑΔΤΕ απαντά ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί στρατόπεδο ως κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών

Δεν γίνεται καμία εργασία στο στρατόπεδο στους Τρεις για την αναδιαμόρφωσή του ώστε αυτό να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών όπως φημολογείται πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα.
Τουλάχιστον αυτό διαβεβαιώνει η 95 ΑΔΤΕ τη δημοτική αρχή σε σχετικό ερώτημα. Παρόλα αυτά οι πολίτες είναι σε εγρήγορση και εκφράζουν την έντονη τους αντίδραση σε μία τέτοια προοπτική.

Stratfor: Οι γεωστρατηγικές φιλοδοξίες της Τουρκίας

ImageΜετάφραση Επιμέλεια onalert.gr
πηγή: Stratfor/ Robert D. Kaplan, Reva Bhalla

Σε μια εποχή όπου στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου κυβερνούν αδιάφοροι ηγέτες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρωθυπουργός της Τουρκίας εδώ και μια δεκαετία, μπορεί και βλέπει με ξεχειλίζει από φιλοδοξίες. Ίσως ο μόνος άλλος ηγέτης μεγάλου εθνικού κράτους σε παγκόσμιο επίπεδο που διαθέτει αντίστοιχη δυναμική, να είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας, με τον οποίο η Δύση αισθάνεται το ίδιο άβολα όπως και με τον Ερντογάν.
Τόσο ο Ερντογάν όσο και ο Πούτιν είναι φιλόδοξοι επειδή αμετανόητα εστιάζουν σε γεωπολιτικά ζητήματα. Ο Πούτιν αναγνωρίζει πως κάθε υπεύθυνος Ρώσος ηγέτης πρέπει να εξασφαλίζει ότι η Ρωσία διατηρεί ζώνες προστασίας κάποιου είδους σε μέρη όπως είναι η Ανατολική Ευρώπη και ο Καύκασος. Ο Ερντογάν γνωρίζει πως η Τουρκία πρέπει να γίνει μια σημαντική δύναμη της Μέσης Ανατολής, προκειμένου αυξήσει την επιρροή του στην Ευρώπη. Το πρόβλημα του Ερντογάν είναι ότι η γεωγραφική θέση της Τουρκίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης εμπεριέχει τρωτά σημεία όσο και οφέλη. Αυτό κάνει τον Ερντογάν να περπατάει σε τεντωμένο σχοινί. Αλλά υπάρχει μια ιστορική και γεωγραφική λογική πίσω από τις υπερβολές του. 

Το Κίεβο είπε ΟΧΙ στην ανθρωπιστική οχηματοπομπή της Ρωσίας...


ImageΤο Κίεβο διαμηνύει ότι δεν θα επιτρέψει στη ρωσική οχηματοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια να εισέλθει στο ουκρανικό έδαφος αν έχει στρατιωτική συνοδεία 
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Ολάντ εξέφρασε την «ανησυχία» του στον πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν για μια ενδεχόμενη «μονομερή» ρωσική αποστολή. 
Η ΕΕ εκταμιεύει 2,5 εκατ. ευρώ βοήθεια προς τους Ουκρανούς 
Μια ρωσική αυτοκινητοπομπή 280 φορτηγών, τα οποία μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία, αναχώρησε σήμερα εν μέσω δυτικών προειδοποιήσεων να μην χρησιμοποιηθεί η βοήθεια ως πρόσχημα για μια εισβολή.