Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Το Πατριαρχείο της....Ολιγαρχίας!

Του Σπύρου Γουδέβενου

Η εικόνα της ηγεσίας της ορθόδοξης εκκλησίας σε Κωνσταντινούπολη και Αθήνα, μία ηγεσίας που κάνει μπίζνες, που συνευρίσκεται θρησκευτικά και κοινωνικά με εκπροσώπους φορέων καταπίεσης λαών, με επιχειρηματίες με ύποπτο παρελθόν και παρών, είναι τραγική. Αποτελεί στρουθοκαμηλισμό όσοι σπεύδουν να αναμετρηθούν με έναν άθεο, με έναν που εξισώνει τις θρησκείες με τις "άρρωστες" ηγεσίες τους που σε αντίθεση με το πεπραγμένα του Ιησού τρέχουν να προσφέρουν στήριξη σε ότι καταπιέζει τους λαούς σήμερα, και δεν στοχοποιούν πρώτα και κύρια αυτές τις "ηγεσίες".

ΜΠΟΥΚΑΛΑ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ: Πολυάνδρειο ή Ηρώο ο τύμβος της Αμφίπολης Μιλούν η ανασκαφέας Κατερίνα Περιστέρη και ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Λεφαντζής που έκαναν την αναπαράσταση του μνημείου κορυφής

Επιμελημένος ο περίβολος του Τύμβου της Αμφίπολης (4ος αι. π.Χ.), έγινε από έμπειρους τεχνίτες και σπουδαίο αρχιτέκτοναΟ τύμβος της Αμφίπολης, που έσπευσαν οι ντόπιοι δημοτικοί παράγοντες να προδικάσουν ότι πρόκειται για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή της γυναίκας του Ρωξάνης και του γιου του Αλεξάνδρου Δ' (το παιδάκι είναι θαμμένο στους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας πλάι στον παππού του, τον Φίλιππο Β', στον «τάφο του Πρίγκιπα», κάτι που υποστήριζε με πάθος ο αείμνηστος Μανόλης Ανδρόνικος), έχει τη δική του ιστορία
Επιμελημένος ο περίβολος του Τύμβου της Αμφίπολης (4ος αι. π.Χ.), έγινε από έμπειρους τεχνίτες και σπουδαίο αρχιτέκτονα

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙ Η ΔΕΞΙΑ...

Όπου κι αν βρίσκεται η μισή μας η καρδιά, η άλλη μισή βρίσκεται στους ήρωες/ίδες αντιφασίστες/στριες της Ουκρανίας.


Kostas Gousis:
Όπου κι αν βρίσκεται η μισή μας η καρδιά, η άλλη μισή βρίσκεται στους ήρωες/ίδες αντιφασίστες/στριες της Ουκρανίας. Στο ρωσικό ρεπορτάζ παρακάτω εικονίζονται οι δυο νέοι Ισπανοί που αυτό το καλοκαίρι του 2014 αποφάσισαν να πάνε να πολεμήσουν στην Αν. Ουκρανία. Πολιτικά στρατευμένοι στην ισπανική αριστερά καταθέτουν το πολιτικό σκεπτικό τους για τη διεθνή κατάσταση ανάμεσα σε εικόνες από τη στρατιωτική τους εκπαίδευση. Ο 22χρονος Angel πήρε την απόφαση μετά τη σφαγή στην Οδησσό. Ενώ τα καλάσνικοφ κρέμονται απ' τους ώμους τους, ο ένας κλείνει με Αντόνιο Γκράμσι και ο άλλος με ένα χαμόγελο που μαρτυρά την αυτοπεποίθησή τους ότι ο φασισμός θα ηττηθεί.

Ο λαός του #ferguson αψηφά τον στρατιωτικό νόμο και την απαγόρευση κυκλοφορίας (livestreaming)

f1608
Αστυνομία και διαδηλωτές συγκρούστηκαν σήμερα ξημερώματα Κυριακής στους δρόμους της εμπόλεμης πόλης, λίγες ώρες μετά την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τον κυβερνήτη του Missouri Jay Nixon από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε π.μ. Η καταστολή στο έπακρο: πολλοί πυροβολισμοί και 7 συλλήψεις.

[ΒΙΝΤΕΟ] Κηρύσσεται κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η πόλη Φέργκιουσον, προκειμένου να κατασταλούν οι βίαιες διαδηλώσεις που ξέσπασαν εκεί μετά τη δολοφονία του 18χρονου άοπλου αφροαμερικανού, Μάικλ Μπράουν,


Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στo Φέργκιουσον στις ΗΠΑ.Ο κυβερνήτης της πολιτείας Μιζούρι των ΗΠΑ Τζέι Νίξον υπέγραψε το βράδυ του Σαββάτου διάταγμα με το οποίο κηρύσσεται κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η πόλη Φέργκιουσον, προκειμένου να κατασταλούν οι βίαιες διαδηλώσεις που ξέσπασαν εκεί μετά τη δολοφονία του 18χρονου άοπλου αφροαμερικανού, Μάικλ Μπράουν, το περασμένο Σάββατο, από πυρά αστυνομικού. 

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Επί ώρες δεμένος διεφθαρμένος πολιτικός σ΄ένα στύλο, απ΄τους πολίτες

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Επί ώρες δεμένος διεφθαρμένος πολιτικός σ΄ένα στύλο, απ΄τους πολίτες
Επί ώρες δεμένος σ΄ένα στύλο, απ΄τους πολίτες της Μάτα Γράντε της πολιτείας Αλαγόας, στη Βραζιλία.
Είναι ο πολιτικός Μαρσονόλιο Μέντεζ ντα Κόστα, κατηγορούμενος, για κλοπή δημοσίουχρήματος.
Η αθώωση του από το διεφθαρμένο δικαστήριο προκάλεσε αυτή την οργισμένη αντίδραση των κατοίκων!!!

ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ! ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ...

Δυο ναύαρχοι πάνε για…κουστουμάκι εκτός αν επιμείνει η Συγγρού
Αν τα πράγματα πάνε όπως έχουν υπολογιστεί ,ο Α/ΓΕΕΘΑ πάει στο NATO και ο Α/ΓΕΝ πάρει τη θέση του, δεν αποκλείεται δύο ναύαρχοι που περιμένουν πως και πως να πάρουν θέσεις να χρειαστεί αντί για στολή να ράψουν …κουστουμάκι.
Μαθαίνουμε ότι το κλίμα είναι πάρα πολύ βαρύ γι΄ αυτούς:
1.Από το προσωπικό που έχει μάθει με το νι και με το σίγμα τις απόψεις τους για τις περικοπές. Ο ένας ναύαρχος δεν έβγαλε τσιμουδια μέσα στο ανώτατο ναυτικό συμβούλιο όταν ετέθη το θέμα της περικοπής και του εφάπαξ. Ο δεύτερος δεν έκανε τον κόπο καν να συμμετάσχει στο συμβούλιο συνεχίζοντας τις διακοπές του. Αυτά είναι γνωστά και ουδείς τους τα συγχωρεί.

Ο Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΛΗΡΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ!

Ο Δ.Αβραμόπουλος ιδιαίτερα από την στιγμή που εξασφάλισε τη μετακίνηση του στην θέση του Επιτρόπου της Ε.Ε έχει προωθήσει και επιταχύνει την υπογραφή σειράς συμβολαίων εξοπλιστικών προγραμμάτων αξίας δις ευρώ. 

ImageΓια να γίνει αρεστός στις ΗΠΑ, να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Ελλήνων βιομηχάνων όπλων και να εξοπλίσει τον Στρατό που έχει ανάγκη ο ελληνικός αστικός κόσμος που διεκδικεί την αναβάθμιση του ως χωροφύλακας της Ανατολικής Μεσογείου. Εξάλλου έτσι πάντα έκαναν καριέρα οι αστοί πολιτικοί. Αυτό τον φέρνει σε σύγκρουση με τους Αρχηγούς των Επιτελείων, που είναι επιλογές των μνημονιακών κυβερνήσεων για να μην ξεχνούμε, οι οποίοι όμως φοβούνται να εκτεθούν βάζοντας την υπογραφή τους. Μεταξύ των οποίων και ο ΑΓΕΑ Τουρνάς.


ΚΟΙΤΑ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ...Καπέλωμα αρχηγών πεισματάκια ναυάρχων


Καπέλωμα αρχηγών πεισματάκια ναυάρχων
“Καπέλωμα” θεώρησε ότι “έφαγε” από τον αρχηγό του ΠΝ Βαγγέλη Αποστολάκη ο αρχηγος του στόλου αντιναύαρχος Λίτσας . Γι΄ αυτό λένε άνθρωποί του αποφάσισε να μην πάει στην Τήνο. Η απουσία του δεν μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από τους ναυαρχαίους που με τις παραδόσεις και τις τελετές.
Τα “πεισματάκια” των ναυάρχων θα ενταθούν στο άμεσο μέλλον αφού βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσεων. Ο Λίτσας όσο να ΄ναι ανησυχεί μήπως κάτι πάει στραβά και δεν γίνει αρχηγός του ναυτικού κάτι που περιμένει δυο χρόνια τώρα . Και η τύχη του Λίτσα θα κρίνει και την τύχη κάποιων “γαλάζιων” ναυάρχων.

10000 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Thousands gather at a pro-peace rally in Tel Aviv, calling for a just peace and an end to violence in Gaza, Tel Aviv, August 16, 2014. (photo: Activestills)
Under a coalition of Israeli left-wing political parties and organizations, thousands gathered in Tel Aviv’s Rabin Square in the largest anti-war demonstration since the outbreak of violence in Gaza.

(Moriel Rothman-Zecher and Haggai Matar contributed to this report)
Some 10,000 Israelis flooded Tel Aviv’s Rabin Square under the slogan “Changing direction: toward peace, away from war” in the largest anti-Gaza war demonstration in Israel since the outbreak of hostilities more than one month ago.

Να πως οι Τούρκοι γλιτώνουν πάλι την κουρδική ανεξαρτησία

Τον Ιούνιο οι Κούρδοι άγγιξαν το όνειρο της ανεξαρτησίας. Οι Κούρδοι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή του Κιρκούκ, μετά την επίθεση του ISIL κατά της Μοσούλης, στις 10 Ιουνίου. Αμέσως μετά ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, είχε ανακοινώσει ότι θα διεξάγονταν δημοψήφισμα στην περιοχή με το ερώτημα της ανεξαρτησίας.

Της VERDA ÖZER, ΠΗΓΗ: «Hurriyet»,
ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας

Το ΙΚ εκτελεί άλλους 700 ανθρώπους



Άλλο ένα έγκλημα από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους το οποίο περνάει ατιμώρητο από τη Δύση. Η οποία θα πρέπει να ξεπεράσει τους φόβους της για αντίποινα και να δράσει αποτελεσματικότερα σβήνοντας από προσώπου γης το εγκληματικό Ισλαμικό Κράτος. 

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (IS) εκτέλεσε 700 ανθρώπους από συριακή φυλή την οποία πολεμούσε τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην ανατολική Συρία. Πάλι φυσικά η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν άμαχοι. 

ΟΑΕΔ και ΙΚΑ σε ξένους "επενδυτές"


Μεθοδευουν την είσοδο εισπρακτικής εταιρείας για τις οφειλές στο ΙΚΑ και ψάχνουν επενδυτές για ΟΑΕΔ-Ταφόπλακα στο κράτος πρόνοιας. Με θολές μεθοδεύσεις σκέφτονται να «πουλήσουν» κομμάτια του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ σε ιδιώτες επενδυτές. Επί της ουσίας δηλαδή βάζουν την ταφόπλακα σε ότι έχει μείνει από αυτό που κάποτε αποκαλούσαμε κοινωνική πρόνοια. Για όσους δεν κατάλαβαν το τονίζουμε απλά για να γίνει ευκόλως αντιληπτό: 

- Ξένοι επενδυτές θα διαχειρίζονται τα προγράμματα απασχόλησης, τις συντάξεις και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων. 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ στην πιο Στρατηγική περιοχή του Πλανήτη!


ImageΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ του Χρήστου Α. Καπούτση 
(xkapout@otenet.gr)
Ζούμε σε ένα ασταθές και δυνάμει ανατρεπτικό διεθνές περιβάλλον. Έχουμε αιματηρές αντιπαραθέσεις πολιτισμών και συνασπισμών κρατών, αλλά και οικονομικές «συμπλοκές» ισχυρών ιδιωτικών συμφερόντων. 
ΗΠΑ, Ε.Ε., ΝΑΤΟ, ΡΩΣΙΑ, ΚΙΝΑ, αλλά και ισχυρές περιφερειακές δυνάμεις όπως Ισραήλ, Ουκρανία, Τουρκία, Ιράν, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, είναι στην αφετηρία μιας συγκρουσιακής πορείας. Μια πολυδιάστατη αντιπαράθεση στον πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό, ενεργειακό και στρατιωτικό τομέα. 

ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΔ.ΚΥΡΟΥ

Image

Τι ωφελεί η καλοσύνη;

gaza-vivlia 1

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ