Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ελληνο-αμερικανική πολεμική εκπαίδευση «με κανόνες γραμμένους με αίμα»

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΟΥΑΛΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ
Ελληνο-αμερικανική άσκηση με κανόνες γραμμένους με αίμα  (USAF)Τόσο το δημοσίευμα όσο και ο τίτλος της ελληνοαμερικανικής άσκησης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των πραγματικά επικίνδυνων σχεδιασμών των δύο κυβερνήσεων. Σχεδόν 20 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Fighting Falcon από την 480η Μοίρα Μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο Σπάνγκταλεμ της Γερμανίας (κύριο καθήκον η καταστολή εχθρικής αεράμυνας) μετεγκαταστάθηκαν στην Σούδα, σε μια στρατηγικά κρίσιμη περιοχή του κόσμου, για τον σκοπό της συνεκπαίδευσής τους με τα πληρώματα της των 340Μ και 343Μ της 115 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορία το διάστημα 11-23 Αυγούστου 2014.

ΠΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ! Η Κροατία παραλαμβάνει «Μπλακ» Χωκ και μεταβιβάζει τα δικά της στην Ουκρανία

Αυτή τη στιγμή η Κροατία έχει 14 Mi-8 MTV και 10 Mi-171SH. Στο παρελθόν, η Κροατία έχει υπογράψει μια σύμβαση με την Ουκρανία για την επισκευή έξι Mi-8 MTV-1. Για τέσσερα από αυτά οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί, αλλά η κατάσταση είναι περίπλοκη για τα υπόλοιπα δύο, όπως τα απαραίτητα ανταλλακτικά για την επισκευή έπαψαν να φτάνουν στην Κροατία εδώ και τρεις μήνες.
Η Κροατία σχεδιάζει να μεταβιβάσει την Ουκρανία 14 ελικόπτερα Mi-8 MTV και σε αντάλλαγμα θα παραλάβει από τις Ηνωμένες Πολιτείες ελικόπτερα UH-60. Σύμφωνα με τα κροατικά μέσα ενημέρωσης, η συμφωνία του Ζάγκρεμπ με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι λόγω της έλειψης ελικοπτέρων στην ουκρανική πλευρά. Τα ελικόπτερα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν στις πολεμικές επιχειρήσεις των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία.
Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν στο Ζάγκρεμπ κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης Αμερικανού αξιωματούχου με εκπροσώπους της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Κροατίας. Ο Αμερικανός Χάρολντ Ρότζερς, υπεύθυνος της επιτροπής για την έγκριση της στρατιωτικής βοήθειας προς φίλες και σύμμαχες χώρες των ΗΠΑ, είχε σχετικές διαβουλεύσεις με την κροατική ηγεσία. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το ζήτημα της εκατέρωθεν ανταλλαγής των ελικοπτέρων.

Χιλιάδες οι Νεοναζί στην σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία

«Το πιο σημαντικό, το πνεύμα τους και η επιθυμία τους για να κάνουν την Ουκρανία ελεύθερη και ανεξάρτητη. [...] Ένα άτομο που παίρνει ένα όπλο για να υπερασπιστεί την πατρίδα του, είναι ένας ήρωας. Και οι πολιτικές τους απόψεις είναι δική τους υπόθεση».
Νεοναζί επιτίθονται χωρίς έλεος σε μια πόλη στην Ευρώπη. Σκόπιμα στέλνει η ουκρανική κυβέρνηση τις πολιτοφυλακές των Νεοναζί στα ανατολικά της χώρας, έτσι ώστε να καταδιώκουν τους ρωσικής καταγωγής κατοίκους εκεί - ή «υπάνθρωπους», όπως καλούνται στη γλώσσα αυτών.

Πρόσφατα μετά την κατάληψη της μικρής πόλης της Μαρίνκα από το τάγμα Azov, κυμάτιζε στην πόλη η σημαία με το «Βολφσάνγκελ», ένα ρουνικό σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε από τα Ες-Ες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το τάγμα Azov επιτίθεται επίσης στην πόλη της Ντόνετσκ, ένα από τα εναπομείναντα προπύργια των Ρωσόφιλων αυτονομιστών.

Amnesty International Sends Team into Latest Hotbed of Third World Unrest – Ferguson, Missouri (Video)

Right-wing racism is taking its toll on America. Nowhere else is that more plain, than in Ferguson, Missouri.
On August 14, 2014, Amnesty International deployed a team of twelve human rights monitors to Ferguson, Missouri. This marks the first time in U.S. history that an international human rights organization has been deployed to deal with a human rights situation on American soil.
According to Steven W. Hawkins, director of Amnesty International US, the monitors will gather testimony, seek meetings with local officials and offer support to the local community. Delegates will also be training local activists in methods of non-violent protest.

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ 90ΧΡΟΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

View image on Twitter
Hedy Epstein, a 90 y.o. Holocaust survivor, was among the those arrested for blocking Nixon office bldg. 1:13 AM - 19 Aug 2014

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ-ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΘΑΛΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Oaklandportnew3
An Israeli ship that was scheduled to dock at the port of Oakland in California on Saturday remained at sea as between 2,000 and 3,000 pro-Palestinian activists streamed towards the port entrance, chanting and waving flags.

H Χωροφυλακή στην Κατοχή και τον Εμφύλιο

Χωροφύλακας σε κοίνή περιπολία με Γερμανό στρατιώτη στον Πειραιά, μετά τον βομβαρδισμό του
Η  Χωροφυλακή ιδρύθηκε το 1828 στο Ναύπλιο με τον τίτλο της Πολιταρχείας και καταργήθηκε το 1984 όταν συγχωνεύθηκε με την Ελληνική Αστυνομία Πόλεων.

Στο άρθρο αυτό θα επιχειρήσουμε μιαν ανάλυση ως προς τον ρόλο που η Χωροφυλακή διαδραμάτισε κατά την περίοδο του Εμφυλίου και της τριπλής Κατοχής. Έναν εν πολλοίς, άχαρο ρόλο που περνά από τον φασιστικό χαφιεδισμό του Μεταξά στα κρεμασμένα κεφάλια του Εμφυλίου. 

Η Χωροφυλακή ως σώμα ήταν οργανωμένη κατά τα δυτικοευρωπαϊκά πρότυπα. Ήταν ένα ένοπλο, στρατιωτικά οργανωμένο τμήμα, που είχε ως λειτουργία της την διατήρηση και αποκατάσταση της τάξης. Η επάνδρωση της Χωροφυλακής ξεκίνησε εθελοντικά και ο εθελοντικός της χαρακτήρας διατηρήθηκε μέχρι την διάλυσή της με ορισμένα επιπρόσθετα κριτήρια.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ από τις New York Times

Οι μετανάστες της Πάτρας από τους New York Times
Η καταγραφή υλικού από τις New York Times ξεδιπλώνει μια σχεδόν άγνωστη πτυχή της χώρας μας. Αποκαλύπτει τη ζωή των μεταναστών στην Πάτρα, τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες ζουν, και τον αγώνα για επιβίωση σε μία χώρα που αλλιώς είχαν φανταστεί.

Πολλοί άνδρες, ψάχνοντας τρόπους διαφυγής από τη χώρα τους, καταλήγουν τις περισσότερες φορές, στην Ελλάδα η οποία, μέσω των συνόρων της με την Τουρκία, θεωρείται εύκολο πέρασμα. Η αρχική επιδίωξη είναι να φτάσουν στη Δυτική Ευρώπη, στη λεγόμενη “γη της επαγγελίας”, ωστόσο μετά από ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι η χώρα στην οποία κατέληξαν, δεν φαντάζει και τόσο ιδανική. Ιδίως, όταν αυτή η χώρα είναι η Ελλάδα, η οποία αγωνίζεται πρωτίστως, για την επιβίωση του δικού της λαού.

ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΛΑΟ-#Ferguson: Απίστευτες φωτογραφίες pic.twitter.com/me017vGdnV

o



H G4S πάει Γκουαντάναμο

της Κλέαρ Σάμπροοκ

Η εταιρία ασφαλείας G4S έχει κερδίσει συμβόλαιο αξίας 118 εκατομμυρίων δολλαρίων για τη λειτουργία του Γκουαντάναμο Μπέι, την αμερικανική στρατιωτική βάση στην Κούβα όπου η Αμερικανική κυβέρνηση κρατά παράνομα 149 άτομα, ισχυριζόμενη πως είναι τρομοκράτες.
Τα νέα για την ανάληψη του συμβολαίου αναρτήθηκαν στο τεύχος της Δευτέρας του καθημερινού δελτίου πληροφόρησης του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΙΡΑΚ!