Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ) για τις διαγραφές φοιτητών


eaak725
«Το καλοκαίρι σιγά-σιγά τελειώνει. Όμως για την κυβέρνηση είναι σαν να μην έφτασε ποτέ, αφού δεν δίστασε να εντείνει την επίθεσή της προς το λαό και τους εργαζόμενους, με την ψήφιση νέων αντιλαϊκών μέτρων! Σειρά μέσα στον Αύγουστο πήρε και το υπουργείο Παιδείας, με τις απειλές του ότι θα διαγράψει τους φοιτητές, που «περισσεύουν», από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Με αμείωτη ένταση οι σφαγές στη Συρία


Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καταγγέλλει το θάνατο πάνω χιλιάδων ανθρώπων και παιδιών στις συγκρούσεις που έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο στη Συρία, ενώ κάνει δριμεία κριτική στη “διεθνή” παράλυση που ενθαρρύνει τους “δολοφόνους”.
Τουλάχιστον 191.369 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία από την έναρξη της σύγκρουσης στη χώρα, τον Μάρτιο του 2011, μέχρι τα τέλη του Απριλίου του 2014, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με πριν από έναν χρόνο και πιθανόν υποτιμημένος σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ καταγγέλλοντας τη "διεθνή παράλυση" που ενθαρρύνει τους "δολοφόνους".

Συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και της κρίσης σε Ουκρανία και Εγγύς Ανατολή

Οι γερμανικές εξαγωγές αρχίζουν να χάνουν σε δυναμικότητα λόγω γεωπολιτικών κρίσεων. Την ίδια στιγμή αυξάνονται ανησυχητικά τα αρνητικά μηνύματα γερμανικών εμποροβιομηχανικών επιμελητηρίων ανά τον κόσμο.

Ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας είχαν προβλέψει οι οικονομικοί αναλυτές για το 2014. Δεν είχαν όμως υπολογίσει πλήθος αστάθμητων παραγόντων, όπως τους πολέμους στην Εγγύς Ανατολή, αλλά κυρίως την ουκρανική κρίση και την ένταση με τη Ρωσία, παράγοντες δηλαδή που αρχίζουν να έχουν εμφανείς επιπτώσεις στην οικονομία.

Με εντολή Μόσχας, ξεκίνησε το ρωσικό κονβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια για το Λουγκάνσκ

«Εισβολή» του ρωσικού κονβόι στην ανατολική ΟυκρανίαΜε σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας διεμήνυσε πως δεν θα ανεχθεί καμία άλλη καθυστέρηση της ρωσικής αυτοκινητοπομπής που μεταφέρει βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία και έδωσε εντολή να ξεκινήσει το κονβόι που βρίσκεται ακινητοποιημένο εδώ και μία εβδομάδα στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, περιμένοντας το “πράσινο φως” από το ΚίεβοΤα πρώτα 70 λευκά φορτηγά KamAZ ξεκίνησαν ήδη με κατεύθυνση το Λουγκάνσκ. 

Βράζει ξανά η εκπαίδευση στη Χιλή(video)

Chile: 300000 have rallied in Santiago, millions across the country against reforms. #PorLosQueVienen #YoMarchoEl21  ѕyndιcalιѕт ‏@syndicalisms
Περίπου 80 χιλιάδες Χιλιανοί φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν χτες ενάντια στη νομοθεσία για τη μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης της προέδρου Μισέλ Μπατσελέτ, η οποία έχει υποσχεθεί να κάνει μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της κεντροαριστερής κυβέρνησης, που παραμένει στάσιμη από την εποχή του Πινοσέτ.
Η πορεία σηματοδότησε την τρίτη διαδήλωση κατά τους τελευταίους μήνες ζητώντας από την κυβέρνηση, δωρεάν εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα, και βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης.

Εκ των ημετέρων δυνάμεων, δύο χρυσαυγίτες νεκροί

Υπάρχει μια φράση από την ιστορία των ταγμάτων ασφαλείας που συνοψίχει όσο ελάχιστες το πνεύμα του Ελληνικού δοσιλογισμού.
imageΓραμμένη σε ένα κομμάτι χαρτί, η χειρόγραφη επιστολή του ταγματασφαλίτη αξιωματικού στην Εύβοια, Χ. Γερακίνη, κατέληγε ως εξής:«Απώλειαι: Εκ των ημετέρων εις Γερμανός βαρέως τραυματίας».
Θυμήθηκα τη συγκεκριμένη φράση βλέποιντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν αρκετά ελληνικά ΜΜΕ τη δολοφονία των δυο εμπόρων αναβολικών ουσιών.
Ήταν σαν να είχαν χάσει δυο “δικούς τους ανθρώπους”. “Δυο νέους ανθρώπους με αγάπη για τα τατουάζ” όπως έγραψε κάποιος.

Μαθήματα φοροδιαφυγής (1) - Ρεκόρ στον τουρισμό, πλούσιοι ξενοδόχοι και ζημιογόνα ξενοδοχεία!

Μαθήματα φοροδιαφυγής (1) - Ρεκόρ στον τουρισμό, πλούσιοι ξενοδόχοι και ζημιογόνα ξενοδοχεία!Αύξηση κατά 57% σημειώνει φέτος ο “τουρισμός πολυτελείας” στην Ελλάδα (δείτε σχετικό άρθρο). Εξ' ίσου καλές ήταν οι επιδόσεις και για το 2013. Και όμως! Οι περισσότερες από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τεσσάρων και πέντε αστέρων, πέρυσι, εμφάνισαν ζημιές ή έστω ελάχιστα κέρδη, ενώ εξακολουθούν να χρωστούν εντυπωσιακά ποσά στις τράπεζες.
Και πώς γίνεται αυτό; Πώς γίνεται να επιμένουν οι επιχειρηματίες ξενοδόχοι να κτίζουν πανάκριβα ξενοδοχεία (πολλές φορές και με επιδοτήσεις του Κράτους ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και να δαπανούν τεράστια ποσά, όταν το πιθανότερο είναι να καταλήξουν σε ζημίες; Υπάρχει κάποιο σημείο που δε γνωρίζουμε;

ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΣΕ ΓΡΑΜΜΟ-ΒΙΤΣΙ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Επετειακές Εκδηλώσεις σε Γράμμο και Βίτσι

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) στα πλαίσια    του ετήσιου μνημοσύνου,που τελείται στο ΓΡΑΜΜΟ και ΒΙΤΣΙ,υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά την περίοδο των επιχειρήσεων της περιόδου 1946-49, σας προσκαλεί όπως παρευρεθείτε στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο ΓΡΑΜΜΟ (ΒΟΥΡΜΠΙΑΝΗ ΚΟΝΙΤΣΗΣ) και ΒΙΤΣΙ, αντίστοιχα,την Κυριακή 31 Αυγ.2014 και απο ώρα 09.30. 
Μετά τιμής. Υπτγος ε.α. Ευάγγελος Ν.Δανιάς.
                              Πρόεδρος Δ.Σ|Ε.Α.Α.Σ.
Για μια ακόμη χρονιά οι γνωστοί ακραίοι κύκλοι των Ενόπλων Δυνάμεων, τα ανδρείκελα της ΝΔ στον Στρατό που φέρνουν τον κομματικό έλεγχο, την χειραγώγηση και την εξάρτηση του μόνιμου προσωπικού, σπέρνουν το εθνικιστικό μίσος και καλλιεργούν κλίμα εμφυλίου, διεκδικώντας να πάρουν ρεβάνς. Αγαστή συνεργασία συναντούν στο ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής.

ΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΜΑΝΗ ΓΙΑ 800 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ

ΦΟΝΟΙ ΓΙΑ 800 ΕΥΡΩ

Ακροδεξιά σύμβολα, καραμπίνες, μαχαίρια, ναρκωτικά και απειλές - Αυτοί είναι οι δολοφόνοι της Μάνης! (upd)Ακροδεξιά σύμβολα, καραμπίνες, μαχαίρια, ναρκωτικά και απειλές - Αυτοί είναι οι δολοφόνοι της Μάνης! (upd)

Δύο αμούστακα παιδιά 18 ετών είναι οι δολοφόνοι των δύο φίλων στη Μάνη και η αιτία ήταν μια οικονομική διαφορά που είχαν. Η Αστυνομία έδωσε λεπτομέρειες της υπόθεσης για το πως έγινε το έγκλημα και όλες της λεπτομέρειες του εγκλήματος ενώ οι νεαροί πήραν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Δευτέρα.Οι δύο νεαροί σχεδίασαν πώς θα παρασύρουν τα θύματά τους σε ερημική τοποθεσία και ο ένας από αυτούς τους «γάζωσε» με την καραμπίνα της μητέρας του.

Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών: "Έρχονται χακί κατάσκοποι" να καλύψουν το κενό της ΕΥΠ που δεν προλαβαίνει να παρακολουθεί τον εσωτερικό εχθρό!

ImageΣύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες "έρχεται η Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών. Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή θα περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις για την Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών που ως σχέδιο και ιδέα υπάρχει εδώ και χρόνια. Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να τεθεί σε πραγματική λειτουργία.¨

Ας παρακολουθήσουμε την πορεία εξέλιξης των πραγμάτων μέσα από την αρχική ανακοίνωση της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ: 

Δεν προλαβαίνουν οι χαφιέδες της ΕΥΠ να μας Παρακολουθούν και αναβαθμίζουν την Στρατιωτική ΕΥΠ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Νέες απώλειες αεροσκαφών και ελικοπτέρων των κυβερνητικών ναζιστικών δυνάμεων

Διευρύνεται ο πίνακας των απωλειών της αεροπορικής δύναμης της Ουκρανίας, μετά τις χθεσινές και σημερινές καταρρίψεις, όπως καταρρίφθηκαν επιπλέον δύο ελικόπτερα επίθεσης και δύο αεροσκάφη βομβαρδισμού. Συγκεκριμένα χθες, στην περιοχή Λουγκάνσκ καταρρίφθηκαν δύο ελικόπτερα επίθεσης Mil Mi-24 και κατά πάσα πιθανότητα δύο αεροσκάφη βομβαρδισμού στόχων εδάφους, ένα Su-25 και ένα Su-24M, το τελευταίο σήμερα.
Οι απώλειες της αεροπορικής δύναμης της Ουκρανίας, κατά το τελευταίο πεντάμηνο, με την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία, αφορούν συνολικά 38 περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, συνολικά 19 αεροσκάφη διαφόρων κατηγοριών και τύπων, 16 ελικόπτερα επίθεσης και μεταφορών, έχουν καταρριφθεί/καταστραφεί (απωλεσθεί) από τις αρχές Μαρτίου έως και την 21η Αυγούστου 2014. Η τύχη των πληρωμάτων σε αυτά τα περιστατικά, διαφέρει. Ανεφέρονται απώλειες ζωών, τραυματισμοί, διασώσεις από φίλιες δυνάμεις, ή καθεστώς αιχμαλωσίας.

Ιράκ: Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Γεζιντί και τζιχαντιστές


ImageΜια ομάδα αυτοάμυνας της μειονότητας των Γεζίντι σκότωσε τουλάχιστον 22 μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε συγκρούσεις στη βόρεια πόλη Σιντζάρ, δήλωσε ένα μέλος της μειονότητας που εκπροσωπεί την ομάδα αυτή.
Η πολιτοφυλακή των Γεζίντι, που ονομάζεται Μάλικ αλ Τάους («Βασιλιάς Παγόνι») συγκρούστηκε με τους άνδρες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Σιντζάρ, δυτικά της πόλης της Μοσούλης, που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, και σκότωσε 22 εξ αυτών, είπε ο Χουντίντα αλ Χασκάνι στον ιρακινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Αλ Σουμάρια.
«Πέντε θωρακισμένα οχήματα του Ισλαμικού Κράτους κάηκαν στην ίδια επιχείρηση», είπε ο ίδιος. Οι μαχητές των Γεζίντι δεν υπέστησαν απώλειες, πρόσθεσε ο αλ Χασκάνι.

Ποιά χώρα κέρδισε 23 δισ. ευρώ από την κρίση σε Ιράκ και Ουκρανία


Ποιά χώρα κέρδισε 23 δισ. ευρώ από την κρίση σε Ιράκ και ΟυκρανίαΜε συνολικά 23 δισεκατομμύρια ευρώ γέμισε το κρατικό ταμείο η χώρα της Νορβηγίας μέσα σε ένα τρίμηνο από την κρίση στο Ιράκ και την Ουκρανία!
Το ράλι των ενεργειακών μετοχών και των αναδυόμενων αγορών το δεύτερο τρίμηνο του 2014, εν μέσω των κρίσεων σε πολλές περιοχές του κόσμου, έφερε υπερ-κέρδη στη Νορβηγία
Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg, το εκπληκτικό είναι ότι το κρατικό ταμείο για τις συντάξεις στη Νορβξηγία κατέγραψε συνολικά κέρδη 3,3% το δεύτερο τρίμηνο του 2014, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ταμείο που διαχειρίζεται συνολικά 880 δισεκατομμύρια δολάρια, είχε αποδόσεις 4% από τις μετοχές, 2% από ομόλογα, ενώ το real estate απέδωσε 3%.  

"Αθώα Παιδιά" και Αθώα Παιδιά


"Ε και επειδή ήταν δηλαδή νεοναζί; Τώρα είναι νεκροί! Δεν ντρέπεστε λίγο να βάζετε ΤΑΜΠΕΛΕΣ σε νεκρούς ανθρώπους; Είναι φασιστικό να βάζετε ΤΑΜΠΕΛΕΣ σε νεκρούς ανθρώπους! Ήταν δυο νέα παιδιά και αυτοί. Σαν και τα άλλα τα νέα παιδιά στο Ν. Ηράκλειο. Δεν έχουν σημασία οι πολιτικές τους πεποιθήσεις!"

Λαμβάνοντας υπόψιν τις παραπάνω ηλίθιες και παράλογες φράσεις που κυκλοφορούν σε υπερπληθυσμό στα social media από χθες και μάλιστα όχι από συντρόφους των δολοφονημένων φασιστών, αλλά από όψιμους αριστερούς, αντιφασίστες, ακόμα και αναρχικούς, θα μπορούσαμε να διευρύνουμε το σκεπτικό.

Νεκροί τρεις διοικητές της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας Νέοι βομβαρδισμοί

Τουλάχιστον 26, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, είναι οι νεκροί από τους ισραηλινους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας την Πέμπτη. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και τρεις στρατιωτικοί διοικητές της Χαμάς. Πρόκειται για τους Μοχάμεντ Αμπού Σαμάλα, Ραέντ αλ-Άταρ και Μοχάμεντ Μπαρχούμ.

Τα τατουάζ των δύο θυμάτων στη Καλαμάτα: The russian connection; Tvxs Ρεπορτάζ

Στην υπόθεση της δολοφονίας των 2 νέων στη Καλαμάτα, εντύπωση έχει προκαλέσει ότι τα θύματα είχαν και τατουάζ της οργάνωσης της ρωσικής μαφίας Vor v Zakone. Πρόκειται για το αστέρι με τις 8 ακτίνες, σήμα κατατεθέν της διαβόητης οργάνωσης, η οποία δρούσε την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης με την ανοχή των αρχών ενώ γιγαντώθηκε μετά την διάλυση της.