Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Πατρίς, θρησκεία, αιματοχυσία

Γράφει ο ΙΟΣ

ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΗΡΩΑ

Η αναζωπύρωση του πολέμου στη Μεσοποταμία μετά την πρόσφατη προέλαση των ανταρτών του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIS) ίσως αποδειχτεί καθοριστική για τη δρομολόγηση ενός νέου Ψυχρού Πολέμου. Με τον Ομπάμα ν’ αντιμετωπίζει κατηγορίες περί εθνικής μειοδοσίας επειδή απέσυρε τα κατοχικά στρατεύματα των ΗΠΑ και «παρέδωσε τη χώρα στους ισλαμιστές», οι προοπτικές της νέας αμερικανικής (ακρο)δεξιάς ενισχύονται αισθητά. Οπως ακριβώς συνέβη το 1980, όταν η ισλαμική επανάσταση του Ιράν και η σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν «απαντήθηκαν» με την εκλογική νίκη των Ρέιγκαν-Μπους και τον ενταφιασμό της Υφεσης, φέρνοντας την ανθρωπότητα στο χείλος του πυρηνικού ολοκαυτώματος.

Γυμναστήρια φυτώρια πορτιέρηδων και μπράβων. Ο “σκοτεινός” κόσμος των αναβολικών που δεν συγχωρεί

dfb33-cebdceb5cebfcebdceb1ceb6ceaf2bcebcceaccebdceb72bcebacebfcebccebcceaccf84ceb7cf822bceb4cebfcebbcebfcf86cebfcebdceafceb12bcebaceb1c
Τα δελτία παραγγελίας φαρμακευτικών σκευασμάτων που βρέθηκαν στο σπίτι του ενός από τα θύματα του διπλού φονικού στη δυτική Μάνη, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας.
Πρόκειται για δελτία που δείχνουν, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο Τύπος της Κυριακής, την αγορά σκληρών αναβολικών, όμοιων με αυτά που διακινούνται σε διάφορα γυμναστήρια.
Οι αστυνομικοί φοβούνται, ότι τα ίδια σκευάσματα μπορεί να καταναλώνονται και από άλλους νεαρούς, ακόμα και από ανήλικους, στην Καλαμάτα και για τον λόγο αυτόν ερευνούν με προσοχή το ενδεχόμενο έμμεσης ή άμεσης εμπλοκής κάποιου κυκλώματος διακίνησης παράνομων ουσιών.

Καλοκαίρι σε Γάζα και Τελ Αβίβ (φωτογραφίες)


Τα ψυγεία παγωτών στην Γάζα δεν έχουν πια μέσα παγωτά. Έχουν νεκρά παιδάκια και χρησιμοποιούνται ως ψυγεία νεκροτομείων. 

ΑΠΛΩΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΛωρίδα της Γάζας: Οι φονιάδες ισοπέδωσαν 13ώροφη πολυκατοικία – Ζούσαν 44 οικογένειες μέσα-

Δολοφονική ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατέστρεψε μια πολυκατοικία 13 ορόφων στο κέντρο της πόλης της Γάζας.
Η μόνη επιβεβαιωμένη πληροφορία μέχρι στιγμής κάνει λόγο για 17 τραυματίες, ενώ σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής στο κτίριο έμεναν 44 οικογένειες.
Ο ισραηλινός στρατός -τηρώντας την πάγια τακτική του- επιχειρεί να καλύψει το νέο έγκλημα ισχυριζόμενος ότι στην πολυκατοικία στεγαζόταν κέντρο διοίκησης της Χαμάς.

902

Κόκκινος πολιτοφύλακας “Αρτιόμ”: “Δεν πήγαμε εμείς στον πόλεμο, ο πόλεμος ήρθε σ’ εμάς!”

l8dw3xjklxcΜεταφράζουμε συνέντευξη του πολιτοφύλακα με την κωδική ονομασία “Αρτιόμ” που μάχεται στην περιοχή του Ντονμπάς της Ανατολικής Ουκρανίας. Ο “Αρτιόμ” είναι μέλος της αριστερής ουκρανικής οργάνωσης Μπορότμπα (Borotba) απ’ το site της οποίας αντλήσαμε τη συνέντευξη.Ο τραυματισμός του κι η νοσηλεία του σε νοσοκομείο έδωσε την ευκαιρία να παραχωρήσει αυτή τη συνέντευξη στον Viktor Shapinov
Σύντροφε, πες μου, πώς εντάχθηκες στην πολιτοφυλακή;

Ο Abdel-Majed Abdel Bary, γνωστός ως «Τζιχάντι Τζον», αποκεφάλισε τον Τζέιμς Φόλεϊ Η δράση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (επανα)διαμορφώνει τις συμμαχίες και τον χάρτη στη Μέση Ανατολή

foley_976680240
Ο Abdel-Majed Abdel Bary, 23 ετών, γνωστός με το όνομα «Τζιχάντι Τζον», είναι ο άνθρωπος που αποκεφάλισε τον 40χρονο Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ,σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας.

Φόβοι για πάνω από 250 νεκροί μετανάστες στις λιβυκές ακτές Μετά το βύθιση του σκάφους στο οποίο επέβαιναν. Για εκατοντάδες παγιδευμένα πτώματα κάτω από το νερό κάνουν λόγο οι τοπικές αρχές .

Libya-fouskoto-nauagio-ditesΠάνω από 250 μετανάστες μπορεί να έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος τους βυθίσθηκε ένα χιλιόμετρο ανοικτά των λιβυκών ακτών. «Πιστεύουμε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν περισσότερα από 250 πτώματα παγιδευμένα κάτω από το νερό», δήλωσε ο αξιωματούχος της ακτοφυλακής Μοχάμαντ Αμπντελατίφ. «Όταν κατεβήκαμε στο βυθό ανακαλύψαμε πως το σκάφος ήταν πολύ μεγαλύτερο απ' ό,τι πιστεύαμε».

«Παρέλαση» αιχμαλώτων στην Ουκρανία - όπως το 1944

Παρέλαση αιχμαλώτων στην Ουκρανία - όπως το 1944. Στα ανατολικά της χώρας οι φιλορώσοι αυτονομιστές στους κεντρικούς δρόμους της πόλης Ντόνετσκ - όπως στην Μόσχα το 1944 - παρουσίασαν Ουκρανούς αιχμαλώτους ως τους «νέους φασίστες».
Στο Κίεβο, χιλιάδες Ουκρανοί γιορτάζουν σήμερα την ανεξαρτησία τους από τη Μόσχα. Όμως, στα ανατολικά της χώρας οι φιλορώσοι αυτονομιστές στους κεντρικούς δρόμους της πόλης Ντόνετσκ – όπως στην Μόσχα το 1944 - παρουσίασαν Ουκρανούς αιχμαλώτους ως τους «νέους φασίστες».

Ενώ στο Κίεβο 1500 στρατιώτες παρέλασαν στην πλατεία Μαϊντάν για να γιορτάσουν την ανεξαρτησία της χώρας, με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Ποροσένκο να υπόσχεται επιπλέον δύο δισεκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της στρατιωτικής προσπάθειας της κατάπνιξης του αποσχιστικού κινήματος στην ανατολική Ουκρανία, αυτό που βλέπουμε σήμερα από το Ντόνετσκ πρόκειται για τον απόλυτο εξευτελισμό.

Το Ιράν έχει στείλει άρματα μάχης στο Ιράκ

Image
Σε μια κίνηση που θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες συνέπειες για την Μέση Ααντολή, η Τεχεράνη φέρεται να αποφάσισε να στείλει άρματα μάχης στο βόρειο Ιράκ.

Στις 21 Αυγούστου, σύμφωνα με το War is boring, σε κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης Κούρδοι δημοσίευσαν φωτογραφίες που φαίνεται να απεικονίζουν στοιχεία της ιρανικής 81ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας που εισέχεται στο νότιο Κουρδιστάν μέσω της Κανεγκάιν, βόρεια της Γιαλάβλα, μιας πόλης μόλις 20 χιλιόμετρα από σύνορα με το Ιράν, η οποία τις τελευταίες βδομάδες έχει αλλάξει πολλές φορές χέρια.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ VIP ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

Πόσο μας κοστίζουν οι πτήσεις ελικοπτέρων "σωτηρίας" στο Αιγαίο;

ImageΚαθώς ο λαός μας παρακολουθεί άλλο ένα επεισόδιο της προκλητικής ταξικής πολιτικής με τον ΥΠΕΞ Ευ.Βενιζέλο να δικαιολογεί την καταβολή του τιμήματος μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τα δημόσια ταμεία ως αντίτιμο της διαφύλαξης του ιερού θεσμού των διακοπών του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ένα άλλο γεγονός αποδεικνύει ότι ο στρατός εξυπηρετεί πλέον με ξεκάθαρο τρόπο συγκεκριμένες ταξικές ανάγκες του αστικού κόσμου.

Μετά τη διάλυση της δημόσιας υγείας -με καταστροφικές συνέπειες και στα νησιά-η Πολεμική Αεροπορία κατά κύριο λόγο, αλλά και το ΠΝ και ο Στρατός Ξηράς περνούν ένα εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι στο Αιγαίο. Τα καθημερινά και πάρα πολλά αιτήματα αεριδιακομιδών ασθενών και τραυματιών από τα νησιά του Αιγαίου, έχουν εξαντλήσει προσωπικό και μέσα. 

"Τελειώνοντας την δουλειά" στο Ιράκ [ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ]

από τον Rοb Urie, καλλιτέχνης και πολιτικός οικονομολόγος (μετάφραση, επιμέλεια Sylvia)

Υπάρχει μια αφελής παιδικότητα στην αμερικανική πολιτική ψυχή, που ενάντια σε όσα αποδεικνύει η ιστορία και η λογική, πιστεύει στα παραμύθια ενάντια στην άγρια ​​δυστυχία που δημιουργούν οι ΗΠΑ. Ακριβώς πόσο εύλογο είναι, ότι οι ίδιες βόμβες που χρησιμοποιούνται από το Ισραήλ για τη σφαγή αθώων ανθρώπων στη Γάζα, τώρα χρησιμοποιούνται για να προστατεύσουν δήθεν αθώους ανθρώπους στο Ιράκ; Με βάση την επίσημη λογική δεν θα έπρεπε οι ΗΠΑ να βομβαρδίζουν τις θέσεις του IDF, ώστε να τερματιστεί η σφαγή στη Γάζα;  Και ποιοί είναι αυτοί που απειλούν αθώους  στο Ιράκ; Βάση ενός δίκαιου υπολογισμού, είναι ακριβώς ο ίδιος στρατός που οπλίστηκε και εκπαιδεύτηκε ως «μαχητές της ελευθερίας» από τις ΗΠΑ στα σύνορα του Ιράκ στη Συρία. Η ικανότητα να συμβιβάσουν την εκ νέου «ανθρωπιστική» βομβιστική επίθεση στο Ιράκ, με τη μαζική σφαγή αθώων ανθρώπων στη Γάζα, αποτελεί πραγματικά μια παραλογία που φτάνει σε οριακό σημείο.

ΒΑΡΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

A tank with a flag of Novorossia (union of Donetsk people's republic and Lugansk people's republic) drives in central Donetsk late on August 23, 2014. (AFP Photo / Max Vetrov)
Μετά από συνεχή αμυντική μάχη ενάντια στον ουκρανικό στρατό στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ κατά το μήνα Αύγουστο, οι αντάρτες είναι τώρα αναφορά των εγκλωβισμό δύο μεγάλες ομάδες του Κιέβου στρατευμάτων και την κατάσχεση στρατιωτικού υλικού σε μια αντεπίθεση.

Video: ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, Το Star ξεπλένει τον δολοφόνο χρυσαυγίτη, σβήνοντας live την σβάστικα από το μπράτσο του!



Σώνει και καλά να μας βγάλουν φιλήσυχους πολίτες και άκακους τους φασίστες σε αντίθεση με τους αντιφασίστες που είναι άπλυτοι και κίνδυνος για την δημοκρατία.
Το κανάλι που έχει γίνει συνώνυμο του life style εξαφανίζει κατά την διάρκεια της προβολής την σβάστικα στο μπράτσο του ενός δράστη και μας τον παρουσιάζει σαν φερέλπι νεανία.Είναι απολύτως λογικό,αφού το ίδιο το life style γαλούχησε τις γενιές στον φασισμό.Αν οι νέοι φασίστες είναι οι μαθητές τα κανάλια σαν το star είναι οι δάσκαλοι.Οι θαμώνες των σκυλάδικων και των διάφορων big brother,voice κτλ,είναι οι σημερινοί ψηφοφόροι των ναζί γιατί έμαθαν να εκτιμούν μόνο σκουπίδια.
Δείτε πως ξεπλένεται μια σβάστικα από το 0:27 μέχρι το 0:30.Σε τρία δευτερόλεπτα το star την κάνει αόρατη!





Οταν η Ελλάδα "έβρισκε" τον Κολοσσό της Ρόδου

Με αφορμή την “μανία” για τον τάφο του Αλεξάνδρου το WE του news247 πηγαίνει 27 χρόνια πίσω τότε που ήταν επιτακτική μία σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη. Ευτυχώς για το σήμερα υπάρχουν σημαντικές διαφορές με την περίπτωση της Αμφίπολης
 

ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΝΑΖΙ;

Phantom, 23, a fighter in the Azov battalion, outside its HQ in the Ukrainian seaside town of Urzuf
Τεράστια και σημαντικότατα ερωτηματικά προκαλεί το κείμενο του , με τίτλο "Ukraine crisis: the neo-Nazi brigade fighting pro-Russian separatists" στον Τelegraph. Εκεί ισχυρίζεται ότι Έλληνες φασίστες πολεμούν στο πλυερό των Ουκρανών ΝΑΖΙ και συμμετέχουν στις δολοφονίες αμάχων και στους βιασμούς στις περιοχές που επιχειρούν να καταλάβουν από τους ρωσόφωνους αντάρτες.

Φυσικά, οι Έλληνες φασίστες, οι Χρυσαυγίτες δεν είναι η πρώτη φορά που πολεμούν ως άτακτοι μισθοφόροι φονιάδες καθώς κάτι τέτοιο έπραξαν στη Βοσνία, αλλά και πρόσφατα στην Συρία.  

Eπιχείρηση τρομοκράτησης και "ποινικοποίησης του φρονήματος" απέναντι στην συλλογικότητα Δίκτυο Ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος (Βίντεο)

Τον Δεκέμβριο του 2009, στην ιστοσελίδα της Επιτροπής αλληλεγγύης Στρατευμένων, δημοσιεύεται επιστολή στρατευμένων στο ΚΕΝ Γρεβενών, οι οποίοι καταγγέλλουν απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στο στρατόπεδο, σοβαρότατα προβλήματα υγιεινής, ατομικά και συλλογικά καψώνια από αξιωματικούς, καθημερινή προσβλητική συμπεριφορά προς τους φαντάρους και καταχρηστικές ποινές.
Μετά τη δημοσίευση, ο διοικητής του στρατοπέδου, Δ. Βούτσης κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση!!!
Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος εμπλούτισε το κατηγορητήριο.
Όπως καταγγέλλουν οι διωκόμενοι από πίσω κρύβονται πολύ μεγαλύτερα κέντρα εξουσίας όπως η ΕΥΠ... Ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος κάνει μία αναδρομή στο κίνημα και αναφέρει ιδιαίτερα ανησυχητικές "προειδοποιήσεις" του παρακράτους όπως χειροβομβίδες σε αμάξια, απειλητικά τηλεφωνήματα κ.α.
Συγκεκριμένα το Δίκτυο Ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος και η επιτροπή αλληλεγγύης Στρατευμένων δέχονται μία ακόμα δίωξη.
Στην παρουσίαση της εκπομπής ο Χρήστος Αβραμίδης

Περίεργα κόλπα με… Ομόσπονδη Σιβηρία: Επέμβαση Κρεμλίνου

Έκπληξη προκαλεί στον λιγότερο έμπειρο παρατηρητή των ρωσικών θεμάτων, η «επιμέλεια» και η αποφασιστικότητα με την οποίο το Κρεμλίνο έδρασε για να μη δημοσιοποιηθεί η πρωτοβουλία «τρελο-καλλιτέχνη», του Αρτιόμ Λοσκούτοφ, ο οποίος από το Νοβοσιμπίρσκ, ζητά… ομοσπονδοποίηση της Σιβηρίας!
Ο εν λόγω, οργάνωσε καλλιτεχνικό «δρώμενο διαμαρτυρίας» για τις 17 Αυγούστου, με τίτλο «Πορεία για την Ομοσπονδοποίηση της Σιβηρίας». Χωρίς να αποτελεί ιδιαίτερη καινοτομία, αφού τέτοιες απόψεις έχουν διατυπωθεί και στο παρελθόν, κυρίως τη δεκαετία του 1990, παράλληλα με το αίτημα τα φορολογικά έσοδα να παραμένουν στη Σιβηρία και να μην πηγαίνουν στην κεντρική κυβέρνηση για διαχείριση και κατανομή, προκάλεσε συναγερμό στο Κρεμλίνο…

θέλετε φτηνό εργατικό δυναμικό; απευθυνθείτε στο πλησιέστερο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών, τιμές Μανωλάδας

Yarl's Wood detention centre















Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που "διαχειρίζονται" τα "κέντρα κράτησης" μεταναστών στην Μεγάλη Βρετανία κερδίζουν εκατομμύρια λίρες δίνοντας "δουλειά" στους κρατούμενους μετανάστες για την οποία πληρώνονται μία λίρα την ώρα (περίπου ενάμιση ευρώ). Δεν είναι κακό ντηλ... Αν λοιπόν αρχίζω να τα ονομάζω κι εγώ στρατόπεδα εργασίας ποιος θα με εγκαλέσει;

Home Έφυγε από τη ζωή ο Εμμανουήλ Κριαράς

EMMANUEL_KRIARAS2Πλήρης ημερών σε ηλικία 107 ετών πέθανε το βράδυ της Παρασκευής στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη ο φιλόλογος, ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Εμμανουήλ Κριαράς.
Ο Εμμανουήλ Κριαράς γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου του 1906 στον Πειραιά από οικογένεια κρητικής καταγωγής, ενώ τα πρώτα παιδικά του χρόνια έζησε στη Μήλο. Το 1914 με την οικογένειά του εγκαταστάθηκε στα Χανιά της Κρήτης, όπου και τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Το 1924 ξεκίνησε τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1929. Από το 1930 έως το 1950 εργάστηκε στο Μεσαιωνικό Αρχείο της Ακαδημίας Αθηνών, αρχικά ως συνεργάτης και από το 1939 ως διευθυντής.

ΝΤΟΝΜΠΑΣ: Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ & Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

Αντρέι Στένιν, Ρώσος φωτορεπόρτερ διεθνούς φήμης.
Έχει απαχθεί από τις 5 Αυγούστου και κρατείται ΠΑΡΑΝΟΜΑ
από τις ουκρανικές δυνάμεις Ασφαλείας
χωρίς να του έχει απαγγελθεί επίσημα ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
Το "αδίκημά" του είναι ότι είναι Ρώσος, είναι φωτορεπόρτερ
και έδειχνε στις φωτογραφίες του την αλήθεια για την κατάσταση στο Ντονμπάς.

γράφει ο Βασίλης Μακρίδης *

Βραζιλία: Η στρατιωτική αστυνομία επιτίθεται σε απεργούς εκπαιδευτικούς με σκοπό να καταστείλει την απεργία στο πανεπιστήμιο.

20ago2014---grevistas-da-usp-universidade-de-sao-paulo-e-pm-policia-militar-entram-em-confronto-na-manha-desta-quarta-20-funcionarios-e-alunos-fazem-bloqueio-nas-tres-portarias-da-universidade-1404 απεργοί τραυματίστηκαν, όταν η στρατιωτική αστυνομία επιτέθηκε στο πανεπιστήμιο για να καταστείλει τις διαμαρτυρίες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου δημόσιου εκπαιδευτικού ιδρύματος της πόλης του Σάο Πάολο.
Η διοίκηση του πανεπιστημίου σχεδιάζει την απόλυση 3000 υπαλλήλων , με σκοπό να εξοικονομήσει από τους μισθούς τους 20000 δολάρια τον μήνα, χρήματα που θα διοχετευτούν σε μεγαλοστελέχη και ιδιωτικούς συμβαλλόμενους. Οι απεργοί καταγγέλλουν ότι η συνεχιζόμενη μείωση του δημόσιου προσωπικού οδηγεί στην κατάρρευση του πανεπιστημίου και ανοίγει τον δρόμο για την σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίησή του.

18 εκατομμύρια Βρετανοί αρνήθηκαν να πληρώσουν – έτσι έπεσε η Θάτσερ! – Poll Tax Riots London 1990

Εμείς μπορούμε να ξεμπερδεύουμε μέσα σε δυο βδομάδες με τα Aνδρείκελα που έχουμε πλέξει …σταματήστε να πληρώνεται το τέρας που είναι έτοιμο να σε καταβροχθίσει
0
Η εμπειρία αυτού του κινήματος πρέπει να μελετηθεί και να αξιοποιηθεί από εμάς, γιατί έχει πολύτιμα συμπεράσματα και για τους δικούς μας αγώνες. Στο βαθμό που οργανωθούμε σε κάθε γειτονιά, με μαζικό και δημοκρατικό τρόπο, και αρνηθούμε να πληρώσουμε τους φόρους που μας επιβάλλουν, μπορούμε να έχουμε αντίστοιχες επιτυχίες!

Οι σταυροφορίες, οι τζιχαντιστές και το νεύμα Ομπάμα στον Ασαντ

Λένε ό,τι η ιστορία επαναλαμβάνεται κι αν ανατρέξει κανείς στις σελίδες της, θα διαπιστώσει πως, αυτό ισχύει απόλυτα για κάποια μέρη.Έχουν περάσει σχεδόν χίλια χρόνια πό την τελευταία φορά που η περιοχή, βίωνε περιστατικά αντίστοιχης βιαιότητας και παραλογισμού με τα σημερινά.Δέκα αιώνες πριν, ξεκίναγε η πρώτη Σταυροφορία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Οι Σταυροφόροι στραφηκαν κατά της Αυτοκρατορίας των Σελτζούκων Τούρκων και το εντυπωσιακό στοιχείο εκείνης της περιόδου, είναι πως η πτώση των Σελτζούκων ξεκίνησε από Χαλέπι, ακολούθησε Δαμασκός, έπειτα η Μοσούλη, η Βασόρα, η Βαγδάτη για να καταλήξουν στη Ιερουσαλήμ.

Γιατί η Γάζα είναι μόνη της;

της Λουτσιάνα Καστελλίνα
To Iσραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις στη Γάζα, ρίχνοντας στο κενό τις απόπειρες κατάπαυσης του πυρός. Η επιχείρηση "Προστατευμένη Παρυφή" που ξεκίνησε στις 8 Ιούλη συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στα κορμιά των Παλαιστινίων. Το Barikat δημοσιεύει σήμερα ένα άρθρο μιας από τις σημαντικότερες μορφές του κομμουνιστικού κινήματος στην Ιταλία, της Λουτσιάνα Καστελλίνα. Τοάρθρο αυτό το οποίο δημοσιεύτηκε στην il manifesto, αναφέρεται στην τραγωδία του παλαιστινιακού λαού και την αδυναμία του αντιπολεμικού κινήματος να πάρει πάνω του την υπόθεση της μαζικής κατακραυγής στο Ισραήλ και της έμπρακτης αλληλεγγύης στους παλαιστίνιους που βιώνουν για χρόνια τη φρίκη.

Παλαιστίνιος έφηβος: Με χρησιμοποίησαν σαν ανθρώπινη ασπίδα στη Γάζα

Ο Αχμάντ Αμπού Ράιντα κρατάει το γράμμα που έγραψε ενώ κρατείτο από Ισραηλινούς στρατιώτες και χρησιμοποιήθηκε ως ανθρώπινη ασπίδα στη Γάζα, για πέντε μέρες από τις 23 Ιουλίου 2014 στην Χούζα, στη Λωρίδα της Γάζας (φωτογραφία: DCI-Παλαιστίνης).Ο Αχμάντ Αμπού Ράιντα κρατάει το γράμμα που έγραψε ενώ κρατείτο από Ισραηλινούς στρατιώτες και χρησιμοποιήθηκε ως ανθρώπινη ασπίδα στη Γάζα, για πέντε μέρες από τις 23 Ιουλίου 2014 στην Χουζάα, στη Λωρίδα της Γάζας (φωτογραφία: DCI-Παλαιστίνης).
Του Samer Badawi,

Ukraine crisis: the neo-Nazi brigade fighting pro-Russian separatists

Phantom, 23, a fighter in the Azov battalion, outside its HQ in the Ukrainian seaside town of Urzuf
ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΗΠΑ-Ε.Ε. ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΟΝ!


Νεοναζί από ολόκληρη την Ευρώπη στην υπηρεσία της... "δημοκρατικής και ευρωπαϊκής προοπτικής" της Ουκρανίας. Δεν τα γράφει καμιά ρωσική εφημερίδα ούτε καμιά αριστερή λαϊκίστικη. Της βρετανικής "Τέλεγκραφ" είναι το ρεπορτάζ. 
Αξίζει να διαβαστεί από όσους γνωρίζουν αγγλικά. Εξαιρετικά διαφωτιστικό και ανατριχιαστικό στις λεπτομέρειες των αποκαλύψεων που κάνει.

Kiev throws paramilitaries – some openly neo-Nazi - into the front of the battle with rebels

Η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από ακροδεξιούς στη Ρωσία, έλληνες και ρώσους επιχειρηματίες

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

30.1
Τις αναπτυγμένες και βαθιές σχέσεις της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» με τους Ρώσους ακροδεξιούς αλλά και τα «παρακλάδια» τους, που αγγίζουν το Κρεμλίνο και το καθεστώς Πούτιν, φέρνει στην επιφάνεια έκθεση της οργάνωσης «Human Rights First» που παρουσιάζεται αναλυτικά στην ιστοσελίδα Tvxs.
Πρόκειται για το θέμα που έχει ήδη παρουσιάσει με εκτενές πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ το UNFOLLOW στο τεύχος Ιουνίου. Το ρεπορτάζ παρουσίαζε στοιχεία για τις ρωσικές πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, αλλά και για τις σχέσεις που έχουν αναπτύξει τα στελέχη της Χρυσής Αυγής με Ρώσους αξιωματούχους που κινούνται στο περιβάλλον του Κρεμλίνου.

Η λίστα της ΝΤΡΟΠΗΣ της τέχνης και της παραγωγής και του αθλητισμού

10593087_703034799751697_4918581268538824748_nΕδώ η λίστα της ΝΤΡΟΠΗΣ της τέχνης και της παραγωγής και του αθλητισμού που κατάφερε το σιωνιστικό κίνημα να μαζέψει μετά από 40 μέρες επαφών και εκβιασμών, για να στηρίξουν τα εγκλήματα πολέμου του στρατού του στην κατεχόμενη Παλαιστίνη. Οι συγκεκριμένοι “κύριοι” της “τέχνης” και του “αθλητισμού” στηρίζουν τις δολοφονίες παιδιών και γυναικών των Παλαιστινίων και την γενοκτονία εναντίον του λαού της Παλαιστίνης επειδή-πέρα το γεγονός ότι αρκετοί είναι δηλωμένοι ιδεολογικά υπέρ του σιωνισμού- άλλοι το κάνουν επειδή έτσι μπορούν να εξασφαλίζουν θέσεις και καριέρες στο αμερικανικό κινηματογράφο και στη μουσική παραγωγή και βέβαια προβολή στα ελεγχόμενα από το σιωνιστικό κίνημα στις ΗΠΑ αρκετά ΜΜΕ.
Arnold Schwarzenegger, Michael Adler, Avi Arad, Tom Arnold, Jeff Astrof, Craig Balsam, Roseanne Barr, Elana Barry, Jonathan Baruch, Aaron Bay-Schuck, Lainie Sorkin Becky, Steven Bensusan, Adam Berkowitz, Greg Berlanti, Jordan Berliant, Mayim Bialik, Joshua P Binder, Todd Black, Michael Borkow, Scooter Braun, Dan Brecher,