Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Μια Εβραία που μισεί τον εαυτό της;

Hedy Epstein (Φωτογραφία: Steven Hsieh/The Nation)Hedy Epstein (Φωτογραφία: Steven Hsieh/The Nation)
Κόρη θυμάτων του Ολοκαυτώματος, πολιτική ακτιβίστρια, υπέρμαχος των δικαίων των Παλαιστινίων, η εύψυχη 90χρονη Γερμανοεβραία Hedy Epstein, αποτελεί την ενσάρκωση της ηθικής και πολιτικής συνείδησης. Πριν από μια βδομάδα συνελήφθη στο Μιζούρι κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της δολοφονίας του άοπλου μαύρου έφηβου Michael Brown από τον λευκό αστυνομικό Darren Wilson στο Φέργκιουσον του Μιζούρι στις 9 Αυγούστου. Το γεγονός αυτό υπήρξε η αφορμή της τηλεφωνικής μας συνομιλίας μαζί της.
Αισθάνεστε ειρηνεμένη με τον εαυτό σας;
Αισθάνομαι ειρηνεμένη με τον εαυτό μου, όταν νιώθω ότι κάνω το σωστό. Αυτή τη χρονική στιγμή το σωστό είναι να συμπαραστέκομαι στους ανθρώπους του Φέργκιουσον, να συμπαραστέκομαι στους ανθρώπους στη Γάζα, να συμπαραστέκομαι σε όσους καταπιέζονται. Κι όταν το κάνω, νιώθω πως κάνω το σωστό. Τότε νιώθω ειρηνεμένη, αν αυτό είναι δυνατό. Γιατί ο πόνος που αισθάνομαι για τους ανθρώπους που βιώνουν την καταπίεση είναι τεράστιος.

ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΗΣ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ" ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ-Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΗΘΕΛΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!

Kathimerini.grΗ “Καθημερινή” δείχνει από το 2007 βουλευτές με ακροδεξιά δράση και νεοφασιστικό παρελθόν

Μια και συζητάμε πολύ τον τελευταίο καιρό για ναζισμό, για νεοναζισμό, για ακροδεξιά, για φασισμό και νεοφασισμό και ποιος πρώτος έχει μιλήσει και καταδικάσει το φαινόμενο, θέλω πραγματικά να βγάλω το καπέλο στην Καθημερινή του Πάσχου του Μπάμπη και του Άρη.
Ρε σαΐνια, σας παραδέχομαι!!!! Βγάλατε λαγό αυτή τη φορά!!!!
Κρίμα που δεν έχουν υπογραφή τα άρθρα για να δώσω προσωπικά τα συγχαρητήρια!!!

ΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ Αγριοι και δολοφόνοι

Η χριστιανική θρησκεία διαθέτει εκατοντάδες άγιους, μάρτυρες-ήρωες, ή ενάρετους φιλάνθρωπους με σπουδαίο έργο που αγιοποιήθηκαν μέσα από το λαό. Ωστόσο πίσω από τα εικονίσματα κρύβονται μερικές φορές δολοφόνοι και εγκληματίες κατά συρροήν που όμως... μετανόησαν ή έγιναν «χορηγοί» της Εκκλησίας που τους αγιοποίησε.

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΟΦΩΡΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! Πόσο μας κοστίζουν οι πτήσεις αεροσκαφών-ελικοπτέρων "σωτηρίας" στο Αιγαίο;

Μεταφορές Οκτώ! Ασθενών, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά και ένα νεογνό, με την πολεμική αεροπορία από τα νησιά
Οκτώ ασθενείς, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά και ένα νεογνό, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα τη νύχτα από τα νησιά σε νοσοκομεία της Αθήνας. Πρόκειται για ένα νεογνό μόλις 10 ωρών, παιδιά ηλικίας 6, 9, 10, 11, 13 και μια κοπέλα 23 ετών, που παρελήφθησαν τις μεταμεσονύκτιες ώρες από νησιά του Αιγαίου από αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας.
Αρχικά, Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε αργά το βράδυ της Πέμπτης από την Πάρο στην Ελευσίνα ένα 10χρονο αγόρι με επιληπτικές τάσεις αλλά και μια 23χρονη έγκυο που απέβαλε.
Στη συνέχεια, μεταφορικό αεροσκάφος τύπου C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στην Ελευσίνα από την Κω, μεταφέροντας έναν 11χρονο πολυτραυματία, όπως και έναν 13χρονο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία.

Πόσο μας κοστίζουν οι πτήσεις ελικοπτέρων "σωτηρίας" στο Αιγαίο;

Αντίθετο με τον αφοπλισμό της παλαιστινιακής αντίστασης το 93,2% των κατοίκων της Γάζας

Παλαιστίνιοι αντιστασιακοί στην Ιερουσαλήμ το 1948.
Παλαιστίνιοι αντιστασιακοί στην Ιερουσαλήμ το 1948.Το 93,2% των κατοίκων της Γάζας είναι αντίθετο με τον αφοπλισμό των οργανώσεων της παλαιστινιακής αντίστασης και το 81,4% τάσσεται υπέρ της προσφυγής της Παλαιστινιακής Αρχής στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) της Χάγης εναντίον του Ισραήλ για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Προστατευτική Αιχμή/Μασημένο Άχυρο», σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στη Γάζα από το Παλαιστινιακό Κέντρο Κοινής Γνώμης και δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 19 Αυγούστου 2014, κατά τη διάρκεια της προσωρινής εκεχειρίας, σε τυχαίο δείγμα 1.000 Παλαιστινίων άνω των 18 ετών, προερχόμενο από διάφορες δημογραφικές κατηγορίες, που κατοικεί στη Λωρίδα της Γάζας.

Η «οργή» του Noam Chomsky

Ο διάσημος Αμερικάνος φιλόσοφος, πολιτικός αναλυτής και ακτιβιστής Noam Chomsky δημοσίευσε στο περιοδικό Znet ένα εκτενές κείμενο για την υποκρισία των ΗΠΑ -και της δύσης γενικότερα- σε σχέση με τις περιπτώσεις της Ουκρανίας και της Γάζας, αναφέροντας μια σειρά από περιστατικά που δεν είναι γνωστά στην ευρύτερη κοινή γνώμη. Θεωρήσαμε ότι η αξία του κειμένου είναι μεγάλη και πήραμε την άδεια του περιοδικού να το μεταφράσουμε για το ελληνικό κοινό:Σχεδόν κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες νέων φοβερών εγκλημάτων αλλά μερικά από αυτά είναι τόσο ειδεχθή, φριχτά και κακόβουλα που καλύπτουν όλα τα άλλα. Ένα από αυτά τα σπάνια γεγονότα έλαβαν χώρα στις 17 Ιουλίου, όταν η πτήση MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία, σκοτώνοντας 298 ανθρώπους.

Διπλή δολοφονία στη Μάνη: «Δεν είμαι δολοφόνος, ούτε αδίστακτος κακοποιός» Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο δράστες-Ολόκληρο το απολογητικό υπόμνημα του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων με το οποίο ζητεί να αφαιθεί ελεύθερος-Τι ρόλο έπαιξαν τα παράνομα αναβολικά στη δολοφονία

bb
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο δράστες  της διπλής δολοφονίας  στη Μεσσηνία μετά την απολογία τους στον ανακριτή Καλαμάτας. 

Στο επίκεντρο διεθνούς συνεδρίου στα Χανιά τα χημικά της Συρίας

XHMIKA-SYRIAS
Το θέμα της καταστροφής των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο με τη μέθοδο της υδρόλυσης εν πλω, θα βρεθεί στο επίκεντρο του 4ου Παγκόσμιου Επιστημονικού Συνεδρίου: “Διαχείριση Επικίνδυνων και Βιομηχανικών Αποβλήτων” (“Hazardous and Industrial Waste Management”), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Κολυμπάρι Χανίων από τις 2 έως τις 5 Σεπτεμβρίου. Οι εργασίες του συνεδρίου, όπως ανακοίνωσε το Εργαστήριο Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, θα διεξαχθούν στον συνεδριακό χώρο του AVRA Hotel στο Kολυμπάρι Χανίων.

Πέταξαν μολότοφ σε σκοπιά Στρατοπέδου της Αλεξανδρούπολης !

Ένα ασυνήθιστο γεγονός σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου σε στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης.
Τρεις νεαροί πέταξαν βόμβα μολότοφ σε σκοπιά του στρατοπέδου Ζήση που βρίσκεται στην είσοδο της Αλεξανδρούπολης, κάτω από αδιευκρίνιστους λόγους. Στο στρατόπεδο σήμανε συναγερμός, ενώ κλήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία...
και η οποία έσβησε την φωτιά, η οποία προξένησε ευτυχώς μόνο μικρές υλικές ζημιές. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άτομα που βρισκόταν κάτω υπό την επήρεια αλκοόλ.

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΝΑΚΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥΣ!

skafos-venizelos

Θα απαγορευτεί η είσοδος Συναδινού και Επιτήδειου στην Αυστραλία;

Η κυβέρνηση επέστρεψε από τις διακοπές της –με την πανάκριβη αναψυχή του ΥΠΕΞ και Αντιπροέδρου Ευ.Βενιζέλου να μας κοστίζει 100000 ευρώ- και έπιασε δουλειά. Με τον νέο ποινικό κώδικα  ο αστικό σύστημα εξουσίας εξαπολύει νέα τρομοκρατική επίθεση περιφρουρώντας την ταξική πολιτική και τα Μνημόνια, απαγορεύοντας την αμφισβήτηση και την προοπτική της κοινωνικής απελευθέρωσης. Ταυτόχρονα, ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός περιορίζει τις ποινές για όσους καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα και έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον. Ειδικά άρθρα (111, 112, 113 και 114) που αφορούν την προσβολή του πολιτεύματος προβλέπουν ποινές κάθειρξης για όσους προσβάλλουν το πολίτευμα και μέσω Διαδικτύου. Αναφέρεται ότι «όποιος επιχειρεί με βία ή απειλή βίας να καταλύσει, να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού ή να αποστερήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αυτόν που ασκεί προεδρική εξουσία, τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση ή τη Βουλή από την εξουσία, που έχουν κατά το Σύνταγμα, τιμωρείται με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη από 15 ως 20 χρόνια». Η αστική όμως δικτατορία που βιώνουμε είναι αδίστακτη και δεν ξέρουμε μέχρι που μπορεί να φτάσει.

Ιαπωνία: Επιδημία καρκίνου σε παιδιά μετά το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα

Image
Πάνω απο 100 πιθανά και επιβεβαιωμένα κρούσματα καρκίνου του θυρεοειδούς κατέγραψαν οι εξετάσεις σε χιλιάδες παιδιά και εφήβους κάτω των 18 στη Φουκουσίμα 

Μια μελέτη για τις συνέπειες της ραδιενέργειας η οποία εκλύθηκε όταν σημειώθηκε η πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα έδειξε ότι 103 παιδιά και έφηβοι στην περιοχή, ηλικίας κάτω των 18 ετών τη στιγμή του δυστυχήματος, ανέπτυξαν καρκίνο του θυρεοειδούς, όμως η σχέση των κρουσμάτων αυτών με το δυστύχημα δεν έχει ακόμη επαληθευτεί.

Στρατιωτικό και Πολιτικό χάος στην Λιβύη


Image
Οι μάχες που βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε εξέλιξη στη Λιβύη χαρακτηρίζονται οι χειρότερες μετά από εκείνες του εμφυλίου που οδήγησε στην ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι το 2011.

Πυρκαγιά κατέστρεψε τον τερματικό σταθμό στο κυριότερο αεροδρόμιο της Τρίπολης χθες Κυριακή, μία ημέρα μετά την κατάληψή του από τους μαχητές που προέρχονται από την πόλη Μισράτα της Λιβύης. Δεν είναι σαφές ποιοι έκαψαν τις εγκαταστάσεις στο αεροδρόμιο. Υποστηρικτές αντίπαλων ένοπλων ομάδων αλληλοκατηγορήθηκαν μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης. Το κύριο κτίριο κάηκε τελείως, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Όλα τα αεροσκάφη που βρίσκονταν μπροστά από αυτό υπέστησαν ζημιές, όπως και πολλές κατοικίες και γραφεία στον δρόμο από και προς το αεροδρόμιο. 

Ισραήλ: Επιχείρηση "Σκούπα" κατά Παλαιστινίων ηγετών


ImageΗ επιχείρηση που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ εναντίον της Χαμάς "θα συνεχισθεί μέχρι να επιτύχει το στόχο της (...) αυτό μπορεί να πάρει καιρό", προειδοποίησε χθες ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.Πρόσθεσε πως η σύγκρουση θα μπορούσε να συνεχιστεί και κατά το σχολικό έτος, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου. 

Στο στόχαστρο οι ηγέτες της Χαμάς, εντός και εκτός συνόρων

Κορυδαλλός: Για τα προνόμια των Χρυσαυγιτών στοιβάζουν εκατό γυναίκες κρατούμενες

 Κορυδαλλός: Για τα προνόμια των Χρυσαυγιτών στοιβάζουν εκατό γυναίκες κρατούμενες ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ
Πριν λίγο καιρό ενημερώθηκαμε ότι σχεδιάζεται η έκτακτη μεταγωγή μας απ” την πτέρυγα Β των γυναικείων φυλακών στον όροφο της πτερυγας που κρατούνται οι νεοναζί βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Η πτέρυγα των χρυσαυγιτών αρχικά προοριζόταν για εμάς τις γυναίκες κρατούμενες, τώρα όμως θέλουν να μας στριμώξουν σαν τα ποντίκια στον έναν όροφο για να μην χάσουν τα προνόμια τους οι χρυσαυγίτες. Δηλαδή σε 2 ορόφους ίδιας χωρητικτητας θέλουν στον έναν να βάλουν εκατό γυναίκες κρατούμενες την μια πάνω στην άλλη, ενώ στον άλλον όροφο θα μείνουν οι 6 χρυσαυγίτες βουλευτές. Φυσικά το προαύλιο θα παραμένει στα χέρια των χρυσαυγιτών ενώ εμείς θα πρέπει να προαυλιζόμαστε στο παλιό προαύλιο περνώντας μέσα απο τα μαγειρία κι άλλους κοινόχρηστους χώρους. Επίσης επειδή υπάρχει οπτική επαφή με τους νεοναζί θα είμαστε εκτεθειμένες στα υβριστικά και σεξιστικά σχόλια τους καθώς η συμπεριφορά τους παραμένει ρατσιστική και χυδαία.

Λίστα ισραηλινών εταιριών που μποϋκοτάρουμε στην Ελλάδα

Η λίστα είναι ενδεικτική και όχι εξαντλητική. Η αρχική πληροφόρηση αναρτήθηκε το 2010. Έκτοτε έχουν υπάρξει αλλαγές. Θα επικαιροποιείται κατά διαστήματα.  Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε σε εταιρίες που σχετίζονται με τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά (ή άλλα αραβικά) εδάφη, ή που σχετίζονται με άλλον τρόπο άμεσα με την κατοχή. Γι΄αυτό και χωρίσαμε τις εταιρίες σε αντίστοιχες κατηγορίες. (Συμπεριλαμβάνουμε και κάποιες εταιρίες παρόλο που δεν πωλούν υπηρεσίες ή προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, για λόγους αντιπληροφόρησης.)
Βοηθήστε μας να επισημάνουμε ισραηλινές εταιρίες ή ελληνικές εταιρίες που συνεργάζονται ή εισάγουν προϊόντα, επικοινωνόντας στο μέιλ του Συλλόγου (intifada.el[at]gmail.com)

Ισραηλινές εταιρίες με εγκαταστάσεις στους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά (ή άλλα αραβικά) εδάφη 

Χειρότερες οι συνθήκες διαβίωσης στην Αθήνα, σύμφωνα με τον Economist



Χειρότερες οι συνθήκες διαβίωσης στην ΑθήναΗ Μελβούρνη είναι η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς, για τέταρτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με την λίστα του Economist (EIU), και η Δαμασκός η χειρότερη, όπως μαθαίνουμε από το ισπανικό "La Opinion".
Σύμφωνα με το ισπανικό δημοσίευμα, η μελέτη του Economist, υπογραμμίζει επίσης την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης στην Ουκρανία και την αστάθεια στη Μέση Ανατολή.
Η αυστραλιανή πόλη έρχεται πρώτη και καλύτερη στον κατάλογο με τις 140 πόλεις, με την Βιέννη ης Αυστρίας να ακολουθεί και στη συνέχεια έρχονται το Τορόντο και το Βανκούβερ του Καναδά.

Πάνω από 300 Εβραίοι, επιζώντες του Ολοκαυτώματος και απόγονοί τους, καλούν σε οικονομικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του Ισραήλ.


Επιζώντες του Ολοκαυτώματος καταδικάζουν με επιστολή τους την «γενοκτονία» στη ΓάζαΗ ανακοίνωση που εξέδωσε το Διεθνές Δίκτυο Εβραίων αντι-σιωνιστών τοποθετήθηκε ως διαφήμιση στην εφημερίδα New York Times.

Ζητά την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και καλεί σε οικονομικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ.

Οι υπογράφοντες εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τον «αποικισμό της ιστορικής Παλαιστίνης» και καταδικάζουν την «ρατσιστική απανθρωπιά των Παλαιστινίων στην ισραηλινή κοινότητα, που έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της».

«Ως Εβραίοι, επιζώντες και απόγονοι των επιζώντων και των θυμάτων της ναζιστικής γενοκτονίας καταδικάζουμε απερίφραστα τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα και την συνεχιζόμενη κατοχή και τον εποικισμό της ιστορικής Παλαιστίνης» αναφέρει η δήλωση.

ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΙΣΡΑΗΛ

Ενώ η αδίστακτη ακροδεξιά ισραηλινή κυβέρνηση, με την στήριξη του δυτικού ιμπεριαλιστικού κόσμου ΗΠΑ-Ε.Ε. συνεχίζει την σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, αυξάνοντας τον αριθμό των παιδιών και αμάχων που τσακίζονται και δολοφονούνται στο πλαίσιο της νέας τρομοκρατικής επίθεσης που επιδιώκει την καθυπόταξη του πνεύματος και της διάθεσης Αντίστασης και Απελευθέρωσης.
Στο ίδιο το Ισραήλ παρουσιάζεται ένας νέος βαθύς κοινωνικός και πολιτικός διχασμός, καθώς η πλειοψηφία της ισραηλινής κοινωνίας εκφασίζεται, ενώ μια ηρωική μειοψηφία του ειρηνικού και αντιμιλιταριστικού διαλόγου στέκει απέναντι στο πόλεμο και τη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Διοικητές δίνουν 6 ευρώ (!) σε αξιωματικούς για να αγοράσουν τα "προβλεπόμενα" για τη στολή!


ImageΑπίστευτος διάλογος αποτυπώνεται σε αναφορά στελέχους των ΕΔ με ανώτερό του. Διάλογος που αποκαλύπτει τις δραματικές συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι στρατιωτικοί μετά από τον ορυμαγδό των περικοπών που παράνομα τους επιβλήθηκαν.Αλλά και το πως κάποιοι ανώτεροί τους διαχειρίζονται τα καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν.
Μετά τη δημοσιοποίηση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών υποδείγματος αναφοράς για αδυναμία αγοράς από το εμπόριο της υποχρεωτικής λευκής μπλούζας που καθιέρωσε το ΓΕΣ, αξιωματικός κατέθεσε αναφορά γράφοντας:

Οταν η τάξη συναντά τη φυλή

afromissouri
Οι εξελίξεις των τελευταίων ετών καταδεικνύουν τη βαθιά διαίρεση των καπιταλιστικών κοινωνιών, οι οποίες πολλαπλασιάζουν τις ανισότητες μεταξύ των εύπορων τάξεων και των λιγότερο προνομιούχων, αλλά και τις διαιρέσεις μεταξύ των φτωχών, με βάση κριτήρια όπως η φυλή, το έθνος, το φύλο κ.λπ.ου Τάσου Τσακίρογλου

Η εν ψυχρώ δολοφονία δύο Αφροαμερικανών νέων στο Φέργκιουσον του Μιζούρι και ένα άρθρο του θρύλου του NBA, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, με τίτλο «Ο επερχόμενος πόλεμος δεν θα είναι φυλετικός», κυριαρχούν στην ειδησεογραφία για τις ΗΠΑ και έχουν ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση διεθνώς.

Ο Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΦΕΡΕΤΖΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ!


ImageΗ λειτουργία Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας που θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα στη Βουλή.
Την λειτουργία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων είχε προαναγγείλει ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος από τις αρχές του χρόνου. 
Η υπηρεσία θα στελεχωθεί από στρατιωτικό προσωπικό και θα λειτουργήσει σε γενικές γραμμές στα πρότυπα που λειτουργεί η υπηρεία της ΕΛΑΣ. Ασφαλώς στις ΕΔ υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες. Τι θα ερευνά η “χακί υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων”; 

Γάζα-Μιζούρι: Κρατική βία και καταστολή με αεροπορικές και επίγειες επιδρομές ‒ Πόλεμος ενάντια στον «εχθρό λαό»

ΗΠΑ – ΜΙΖΟΥΡΙ
Μια ρατσιστική δολοφονία ενταγμένη στον πόλεμο ενάντια στον «εχθρό λαό»
Τις βαθιά ταξικές και φυλετικές ανισότητες στις φτωχογειτονιές αστικών κέντρων όπως το Φέργκιουσον του Μιζούρι και την εντεινόμενη στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας στις ΗΠΑ ανέδειξαν τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του 18χρονου άοπλου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν, το απόγευμα της 9ης Αυγούστου, από τα πυρά του λευκού αστυνομικού Ντάρεν Γουίλσον.
Αν μη τι άλλο, η δολοφονία του Αφροαμερικανού εφήβου ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι της λαϊκής οργής να ξεχειλίσει για τα χρόνια, κραυγαλέα κρούσματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας σε βάρος ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων της αμερικανικής κοινωνίας, ιδιαίτερα σε βάρος των Αφροαμερικανών.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ISIS;

Yvonne RidleyΔεν έχω καμία ιδέα για το από πού προήλθε το Ισλαμικό Κράτος / ISIS / ISIL ή οποιοδήποτε όνομα χρησιμοποιεί, και είμαι εξίσου αμήχανη για τις ρίζες της βίαιης ιδεολογίας της. Αν και ποτέ δεν ισχυρίζονται ότι μιλούν για την ποικιλόμορφη κοινότητα των μουσουλμάνων που ζουν στη Βρετανία σήμερα, νομίζω πως οι απόψεις μου για το θέμα αυτό θα πρέπει να πλαισιωθούν από την πλειοψηφία που έχουν παρακολουθήσει με αυξανόμενη ανησυχία την πρωτοφανή άνοδο της ομάδας αυτής.
'Make no mistake, ISIS's domination of Iraq is nothing short of breath-taking; it has achieved in a matter of weeks what the US and its allies failed to do in 10 years of occupation.'

Το 8,3% του παγκόσμιου πληθυσμού, ελέγχει το 83,3% του παγκόσμιου πλούτου!

capitalism1

Προκλητικός πλούτος για τους πολύ λίγους και ανείπωτη εξαθλίωση για τους πάρα πολλούς.  Αυτή είναι η εικόνα που αναδύεται από τη μελέτη της Βoston Consulting Group σχετικά με τις εισοδηματικές ανισότητες σ”  όλο τον κόσμο.

Μίλησε κανείς για ΄΄Ολοκληρωτισμό΄΄;

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα που προτείνει η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης πρόκειται να επιφέρει ανατροπή σε τομείς της Δικαιοσύνης και της Δημόσιας Τάξης.
Μεταξύ των αλλαγών που προτείνονται είναι οι μετατροπές ποινών από ισόβια σε 20 χρόνια κάθειρξη (με κατάργηση του νόμου 1608/1950) για τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος και παράλληλο ...εξευρωπαϊσμό των ποινών για τα εγκλήματα διαφθοράς, ενώ προβλέπεται και η εισαγωγή νέων θεσμών, όπως η κοινωφελής εργασία, αλλά και η έκτιση ποινών κατ' οίκον, η οποία θα συνοδεύεται με ηλεκτρονική επιτήρηση. Μην ξεχνάμε ότι ο θεσμός με το «βραχιολάκι» έχει ήδη εισαχθεί.

Αν. Ουκρανία: Η ποντικοπαγίδα των δημοσιογράφων (styx.gr)

Στον εμφύλιο της Ουκρανίας πρώτο θύμα η ενημέρωση
Μακρύς ο κατάλογος των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν, απήχθησαν ή συνελήφθησαν καλύπτοντας τα γεγονότα στην αν. Ουκρανία.

Τι σύμπτωση. ISIS (IS) οδήγηση καινούργια οχήματα Toyota Hilux. Χάρη στις ΗΠΑ

Γάζα: Το νέο σχολικό έτος αναβάλλεται «επ' αόριστον»

sc5.jpg
Το παλαιστινιακό Υπουργείο Παιδείας ανέβαλε επ' αόριστον την έναρξη του νέου σχολικού έτους στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς συνεχίζεται η ισραηλινή επίθεση που έχει προκαλέσει ζημιές σε τουλάχιστον 141 σχολεία.

Παγκόσμια αποκλειστικότητα! Στη Γάζα… μέσα στα τούνελ της Χαμάς, που το σιωνιστικό ισραηλινό ναζιστικό καθεστώς ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε!

Ενώ το σιωνιστικό-ναζιστικό καθεστώς διαβεβαιώνει την καταστροφή όλων των τούνελ στη Γάζα, ένας δημοσιογράφος κι ένας οπερατέρ αποδεικνύουν με φωτογραφίες ότι η Αντίσταση στη Γάζα δεν έχει απώλειες!

Σφοδρές μάχες στη Συρία: Οι τζιχαντιστές έχουν κατακτήσει ένα στρατηγικά σημαντικό αεροδρόμιο

Τίποτε προς το παρόν δεν φαίνεται να μπορεί να σταματήσει την τρομοκρατική ορμητικότητα του κινήματος τζιχάντ στην Μέση Ανατολή: η τρομοκρατική πολιτοφυλακή από το αυτοαποκαλούμενο «Χαλιφάτο» έφερε το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τάμπκα της Συρίας υπό την κατοχή της. Στην μεγάλη αυτή στρατιωτική βάση υπάρχουν πολεμικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, άρματα μάχης και πυροβολικό, τα οποία θα μπορούσαν τώρα να έχουν πέσει στα χέρια των μαχητών τζιχαντιστών. Μετά από εβδομάδες σκληρών μαχών η τρομοκρατική ομάδα έχει φέρει υπό τον έλεγχό της το αεροδρόμιο της επαρχίας Ράκα στην βόρεια Συρία. Οι μάχες γύρω από το αεροδρόμιο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια ΜΚΟ με έδρα την Βρετανία που επικαλείται η αγγλόφωνη έκδοση της Al Arabiya News, δεν έχουν κοπάσει.

ΛΙΒΥΗ: Ισλαμιστές πήραν τον ελεγχο του αεροδρομίου της Τρίπολης


ImageΙσλαμιστές πολιτοφύλακες ανακοίνωσαν ότι πήραν τον έλεγχο του διεθνούς αεροδρομίου της Τρίπολης έπειτα από δέκα ημέρες βίαιων συγκρούσεων με εθνικιστές.
"Η Φατζρ Λίμπια (Αυγή της Λιβύης) ανακοινώνει ότι ελέγχει πλήρως το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης", ανακοίνωσε το τηλεοπτικό κανάλι, που πρόσκειται στους ισλαμιστές, αναρτώντας τον χαρακτηρισμό έκτακτη είδηση στην οθόνη.

Το αεροδρόμιο, που βρίσκεται 30 χλμ. νότια της πρωτεύουσας και παρέμενε κλειστό από την έναρξη των συγκρούσεων, βρισκόταν στα χέρια των πολιτοφυλάκων της πόλης Ζέντεν (δυτική Λιβύη) μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011.



ΚΑΛΥΠΤΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ...


Τους έκαναν `πλάτες` οι αστυνομικοί; – Καταγγελία Κούγια για το διπλό φονικό στην Καρδαμύλη Για πιθανές "πλάτες" των αστυνομικών υπέρ των δυο θυμάτων τους διπλού φονικού στην Καρδαμύλη έκανε λόγο ο συνήγορος του ενός από τους δύο 19χρονους δράστες. Ο κ.Κούγιας μίλησε για παράνομες πράξεις των δύο θυμάτων τις οποίες ωστόσο ενώ γνώριζα, όπως είπε οι αστυνομικοί, άφηναν χωρίς να κάνουν επέμβαση καθώς τα θύματα ανήκαν σε συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο.
Το θέμα των αναβολικών ουσιών που από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι στάθηκε η αιτία είναι μια από τις δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι δύο δράστες. 

Το Ισραήλ παραδέχεται Κλοπή ζωτικών οργάνων από Παλαιστίνιους

israel-Stealing-Palestinian-Organs“If such is what they are willing to admit, imagine how much they are concealing,” Knesset member Teibi told IOL. By Khalid Amayreh* | Sabbah Report | www.sabbah.biz
OCCUPIED JERUSALEM — For the first time, Israel has tacitly admitted stealing Palestinian body parts for transplant in Jewish patients, vindicating accusations leveled by Palestinians and rights groups over the past years. “We started to harvest corneas…whatever was done was highly informal. No permission was asked from the family,” pathologist Yehuda Hiss, the former head of the Abu Akbar Center, also known as the L. Greenberg Institute for Forensic Medicine, told Nancy Sheppard-Hughes, now a professor of Anthropology at the University of California-Berkeley, in a documentary aired by the Israeli Channel Two.

Είσαι καλός χριστιανός κ. Σαμαρά; Απόδειξη.

Του Γ. Γ.

Για το θεόπνευστο ποιμαντικό έργο του δεσπότη  Μεσογαίας, Νικόλαου, έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στην ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε: «Από την νεκροφιλία-χριστεμπορία, στην καθοδήγηση του "ποίμνιου" του τι θα ψηφίσει».

Απ’ ότι διαβάζουμε τώρα ο αρχιρασοφόρος, με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο –που η κυβέρνηση το παρέπεμψε στις καλένδες- ξαναπαρουσιάστηκε με «αγιασμένο» μακροσκελές ακαταλαβίστικο –πέρα απ τον διάχυτο μισανθρωπισμό του- στην κυριολεξία τροπάρι:
«Κοινωνίες όμως που απαγορεύουν τον στιγματισμό και τον έλεγχο των ψυχοκοινωνικών διαστροφών, όπως είναι και οι γενοκτονίες και οι ομοφυλίες, αλλά και ο ρατσισμός, αυτές οι κοινωνίες ούτε κοινωνίες είναι ούτε και δημοκρατίες. Ας μας εξηγήσουν οι υποστηρικτές του νόμου γιατί να προστατεύεται ο αντιρατσισμός και να απαγορεύεται η "ομοφοβία".
Για να χτυπήσεις το μίσος δεν είναι μονόδρομος το να πνίξεις τον σεβασμό και την ελευθερία του λόγου. Για να εξαφανίσεις την κακία δεν υποχρεούσαι να απαγορεύσεις το Ευαγγέλιο. Υποχρεούσαι να το αναστήσεις», μας ψάλει ανάμεσα στα άλλα.