Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΟΤΑΝ Ο ΠΑΝΤΑ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΣ "ΙΟΣ" ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!

Το καψόνι της απελευθέρωσης
1.   2. 
Στρατοπαγίδες για κορίτσια στη Θράκη

Γνωρίζετε ότι οί έλληνες εθνικιστές, οι τουρκοφάγοι -όσοι τέλως πάντων ανησυχούν συστηματικά για τα λεγόμενα εθνικά μας θέματα και ιδίως για τη Δ. Θράκη-, είναι ταυτόχρονα και ορκισμένοι υπερασπιστές της απελευθέρωσης των μουσουλμάνων γυναικών της ακριτικής μας περιοχής; Οχι μόνο ζητούν την υποχρεωτική στράτευση των φυλετικά γνησίων ελληνίδων πολιτών, αφού σταμάτησαν να γεννάνε πολεμιστές, αλλά μας εξηγούν και γιατί το μέτρο εφαρμοζόμενο και επί των γυναικών της μειονότητας θα ευνοήσει την εθνοκάθαρση στο ελληνικό κομμάτι της Θράκης, χωρίς μάλιστα να πέσει ούτε μιά τουφεκιά.

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΟΤΑΝ Ο ΠΑΝΤΑ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΣ "ΙΟΣ" ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!

Το καψόνι της απελευθέρωσης
1.   2

Πώς και πώς περιμένουν τη στράτευση των γυναικών μέσα στους στρατώνες. Τέρμα, λένε, η αγγαρεία των μαγειρείων και το πρωινό καθάρισμα της τουαλέτας. Επιτέλους θα αποκατασταθεί ο φυσικός καταμερισμός εργασίας στις ένοπλες δυνάμεις.

Κορίτσια ο στόλος, ο στρατός και η αεροπορία!

Προσλαμβάνονται 3.000 Ειδικοί Φρουροί, Οπλίτες και εποχικοί Πυροσβέστες το 2014

4Σε δημοσίευση προκηρύξεων για 2.500 προσλήψεις στο Στρατό, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική θα προχωρήσουν τα αρμόδια υπουργεία για την κάλυψη των άμεσων αναγκών που έχουν προκύψει στα Σώματα Ασφαλείας και συγκεκριμένα για προσλήψεις Ειδικών Φρουρών και Οπλιτών σε Στρατό Ξηράς και Ναυτικό, αλλά στην Πυροσβεστική στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δυνάμεων για την νέα αντιπυρική περίοδο.

ΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΥ ISIS ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ [ΒΙΝΤΕΟ]


Image
Αμερικανικά όπλα στα χέρια των εγκληματιών του Ισλαμικού κράτους. Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό. 
Δείχνει τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους  κοντά στο  στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Χαλέπι να έχουν στην κατοχή τους αμερικανικό πυροβόλο  M198. 
Οι φανατικοί έχουν στην κατοχή τους περισσότερα από 50 τέτοια πυροβόλα. Το   M198 Πυροβόλων έχει  σύστημα  GPS  και εμβέλεια   20 μιλίων . Καθένα απ΄ αυτά κοστίζει μισό εκατομμύριο δολάρια. Είναι πολύ πιθανό να   χρησιμοποιήσουν αυτά τα πυροβόλα  εναντίον  σιιτών πλήττοντας  ιερούς τόπους στη Σαμάρα και στη Καρμπάλα. 

"Έλληνες νεοναζί πολεμούν στην Ουκρανία"! Δημοσιεύματα από Βρετανία προβληματίζουν



ImageΠληθαίνουν ανησυχητικά οι πληροφορίες που θέλουν Έλληνες ακροδεξιούς και νεοναζί να πολεμούν στο πλευρό ουκρανών νεοναζί!

Ένα κειμενο του  Tom Parfitt, με τίτλο "Ukraine crisis: the neo-Nazi brigade fighting pro-Russian separatists" στην εφημερίδα Τelegraph ισχυρίζεται ότι “Έλληνες φασίστες πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών ΝΑΖΙ και συμμετέχουν στις δολοφονίες αμάχων και στους βιασμούς στις περιοχές που επιχειρούν να καταλάβουν από τους ρωσόφωνους αντάρτες”.

Έλληνες εθελοντές στο πλευρό των μαχητών της ανατολικής Ουκρανίας;

Έλληνες εθελοντές στο πλευρό των μαχητών της ανατολικής Ουκρανίας;Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Ria Novosti, που επικαλείται πληροφορίες της ρωσόφωνης εφημερίδας Athens Courier, Έλληνες εθελοντές έχουν βρεθεί στις τάξεις του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, για να βοηθήσουν τους κατοίκους να αμυνθούν στους βομβαρδισμούς της κυβέρνησης του Κιέβου. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Έλληνες εθελοντές έχουν ταξιδέψει μέχρι την ανατολική Ουκρανία για να βοηθήσουν την ελληνική κοινότητα που κατοικεί στην πλειοψηφία της στην πόλη Μαριούπολη και τονίζει ότι οι Έλληνες του Πόντου που κατοικούν στην Ελλάδα θα έπρεπε να ενδιαφέρονται για την τύχη των Ελλήνων της Μαριούπολης.

Η Ουκρανία ως το έναυσμα του επόμενου γύρου στο Μεγάλο Παιχνίδι

Η Ουκρανία ως το έναυσμα του επόμενου γύρου στο Μεγάλο Παιχνίδι  (Getty Images)
Η κρίση της Ουκρανίας που ξέσπασε στις αρχές του 2014 έφερε ένα τέλος στο μεταψυχροπολεμικό στάτους κβο στην Ευρώπη. Η Ρωσία αισθάνεται προδομένη από τους δυτικούς εταίρους της, λόγω της υποστήριξής τους για την αλλαγή του καθεστώτος στο Κίεβο, και έχει κάνει ορισμένα βήματα για την προστασία των ζωτικών συμφερόντων της -που η Δύση τα είδε ως επιθετική κίνηση μιας ρεβιζιονιστικής δύναμης. Η επόμενη σύγκρουση θα διαρκέσει πολύ και αναμένεται να έχει αντίκτυπο πολύ πέρα από την Ευρώπη.

 Ο ανταγωνισμός των Μεγάλων Δυνάμεων είναι επίκαιρος

Εγκατέλειψε το αεροσκάφος αφού πρώτα το έριξε μακριά από κατοικημένη περιοχή

Ο ηρωισμός και η ψυχραιμία που επέδειξε ο νεαρός πιλότος του Corsair A7, το οποίο συνετρίβη χθες το πρωί στην Κομοτηνή, έσωσαν όχι μόνο τη ζωή του, αλλά αποσόβησαν τα χειρότερα, τον θάνατο αθώων πολιτών! Ο 28χρονος υποσμηναγός Σπύρος Σώζος από τη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος συμμετείχε σε άσκηση στην πρωτεύουσα της Ροδόπης, κατόρθωσε να βγει σώος από το «ιπτάμενο φέρετρο» και ταυτόχρονα να ρίξει το αεροσκάφος μακριά από κατοικημένη περιοχή!

"Στρατόπεδο συγκέντρωσης" το Κάρντιφ λόγω ΝΑΤΟ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Image
-Φράχτης περιμέτρου 16χμ έχουν κατασκευάσει οι αρχές αποκλείοντας τους πολίτες από ιστορικά σημεία και πάρκα
- Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου κορυφής 4-5 Σεπτεμβρίου του ΝΑΤΟ στο Κάρντιφ, στην Ουαλία.
-Η ασφάλεια είναι τεταμένη καθώς υπάρχουν βάσιμοι φόβοι ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης από εξτρεμιστές ισλαμιστές.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δημοσιεύτηκαν από την Walesonline

Δράσεις της πρωτοβουλίας Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία


  • Χτές έγινε μία ιδιαίτερα μαζική συνέλευση της πρωτοβουλίας και αποφασίσαμε:
Πορεία στην ουκρανική πρεσβεία. Συγκέντρωση την Τετάρτη 10/9, 18:30, στο μετρό Πανόρμου.
- Επανέκδοση της αφίσας της Καμπάνιας σε μεγαλύτερο μέγεθος
- Διοργάνωση συζήτησης με Sergei Kirichuk

- Συμμετοχή/Στήριξη του Καραβανιού Αλληλεγγύης των Banda Bassotti

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΠΛΗΡΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Συγκέντρωση απόστρατων έξω από το Υπ. Εθνικής Άμυνας (Pics+video)Συγκέντρωση απόστρατων έξω από το Υπ. Εθνικής Άμυνας
Την πλήρη ταύτιση των θέσεων της θεσμικής Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ) με τις πιο ακραίες θέσεις του ακροδεξιού πρωθυπουργικού συμβούλου Μπαλτάκου, του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος του ΔΙΚΤΥΟΥ 21 και της ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει η δημοσιοποίηση  των προτάσεων τους που υποβλήθηκαν στον υφυπουργό Ιωάννη Λαμπρόπουλο. Αποκαλύπτοντας ακόμη πιο σκοτεινές πτυχές του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού όπου και πάλι το αντιδραστικό σλόγκαν «ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» όχι μόνο ανοίγει το δρόμο στο φασισμό, αλλά βασικά ντύνει εθνικά τα ξεχωριστά ιδία συμφέροντα. 

Α ΡΕ ΠΑΛΙΟΒΥΣΜΑΤΑ...ΝΑ Ο ΒΟΥΡΤΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ: Ναύτες στη …Νάξο, νάρκες στην Άνδρο και “ναύαρχος” ο Βρούτσης!


Ναύτες στη …Νάξο, νάρκες στην Άνδρο και “ναύαρχος” ο Βρούτσης!
“Στην Πάρο και στη Νάξο τον αέρα μου θ΄αλλάξω”, λέει το νησιώτικο άσμα. Προς το παρόν στο ναυτικό δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στην Νάξο που φαίνεται να αποτελεί “νευραλγικό στρατηγικό” σημείο του Αιγαίου για …βύσματα. Τουλάχιστον 15 ναύτες έχουν μετατεθεί στο νησί!
Κι αυτό δεν είναι τίποτα. 
Στην Άνδρο που έχει μόνο ένα ναυτικό παρατηρητήριο μετατίθεται όπως μαθαίνουμε γυναίκα στέλεχος του ναυτικού με ειδικότητα τεχνίτη ναρκών!!! Ειδικότητα πολύ σημαντική η οποία όμως έχει θέσεις μόνο στους ναυστάθμους Σαλαμίνας και Κρήτης όπου υπάρχουν νάρκες!

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΗΠΑ-ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗ ΝΤΡΕΝΤ...

Μετά την εξαιρετικά επιτυχή συνεργασίας των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων των δυο χωρών στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, προχωρούν στη σύσταση ομάδας όπως η «Task Force Black» που εξουδετέρωσε την Αλ Κάιντα στο Ιράκ (σε δύο χρόνια 3.500 νεκροί…), με μια αποστολή που είναι εξαιρετικά σαφής και τελεί υπό την ηγεσία της CIA…

Πρόκειται στην κυριολεξία για «ομάδα δολοφόνων» που αποστολή τους είναι με αστραπιαίες επιχειρήσεις, αξιοποιώντας πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, να επιδιώξουν να εξολοθρεύουν σημαίνοντα αλλά και μεσαία στελέχη του Ισλαμικού Κράτους (IS) στη Συρία και το Ιράν, ή οπουδήποτε αλλού εντοπιστούν.
Στην αποστολή τους υπάρχει η λέξη «αιχμάλωτος», μόνο για ανάκριση, εάν συνεργαστούν, θα τους περιμένει μια νέα ζωή και χρήματα, εάν όχι, κακό του κεφαλιού τους. «Δόγμα» της ομάδας είναι, «εάν δεν τους καταδιώξουμε, θα κινηθούν εναντίον μας αυτοί», οπότε άλλη ολιγωρία θα αποβεί μοιραία.

‘Σύμμαχοι’ με το Ιράν οι ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

Από τον περασμένο Ιούνιο η προσοχή της Διεθνούς κοινότητας στράφηκε στο Ιράκ, όπου οι τζιχαντιστές κατέλαβαν μεγάλες περιοχές της χώρας και ανακήρυξαν το νέο χαλιφάτο. Η συνεργασία ΗΠΑ – Ιράν για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών δεν έχει γίνει, πάντως, εξίσου γνωστή.
ΠΗΓΗ: STRATFOR
ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας

Οι εξελίξεις στο Ιράκ και κυρίως το ζήτημα της διατήρησης της ακεραιότητάς του και το ζήτημα των Κούρδων, έχουν φέρει Ουάσινγκτον και Τεχεράνη κοντά, αν και η καχυποψία και οι περί του αντιθέτου φωνές στο εσωτερικό και των δύο χωρών, υπονομεύουν την συνεργασία αυτή.

WSJ: Έναρξη πρώτης φάσης επιχειρήσεων στο Ιράκ και τη Συρία

Αναγνωριστικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροχήματα θα αποστείλουν, σε πρώτη φάση, οι ΗΠΑ στη Συρία, για να καταγράψουν τις κινήσεις των ισλαμιστών του ΙS και να προετοιμάσουν έτσι τις επόμενες κινήσεις τους, στις οποίες θα περιλαμβάνεται και ο βομβαρδισμός των θέσεων των φανατικών σουνιτών. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι αναγνωριστικές πτήσεις θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα. 

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 500 ΜΠΑΤΣΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΝΕ..

Προκήρυξη τον Σεπτέμβριο για 500 νέους ειδικούς φρουρούς στην ΕΛ.ΑΣ.

• Την έγκριση των κονδυλίων από το Γενικό Λογιστήριο αναμένει η Ελληνική Αστυνομία για τις προσλήψεις, μετά την έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή • ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ: Η κατάταξη των υποψηφίων θα γίνει αρχικά βάσει των τυπικών προσόντων. Όσοι προηγούνται έως έναν αριθμό μεγαλύτερο των θέσεων θα κληθούν να περάσουν από υγειονομικές εξετάσεις, ψυχομετρικά τεστ και αθλητικές δοκιμασίες 
προκειμένου να διαπιστωθεί η σωματική, ψυχική και διανοητική τους κατάσταση.

Αλ-Κάιντα και Ισλαμικό Κράτος: Συγκριτική Ανάλυση του Stratfor

Image
Επιμέλεια-Μετάφραση: onalert.gr

πηγή: Stratfor



Σε μια συνέντευξη που έδωσε ο Σκοτ Στιούαρτ (Scott Stewart), αντιπρόεδρος του Στράτφορειδικός σε θέματα τακτικής, στον στρατιωτικό αναλυτή, Πολ Φλόυντ (Paul Floyd) του Στράτφορ, αναπτύχθηκαν με σαφήνεια οι βασικές ομοιότητες και διαφορές που παρουσιάζουν οι ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις Αλ- Κάιντα και Ισλαμικό Κράτος, υπό το πρίσμα της πρόσφατης στρατιωτικής δράσης τους.

Η Ολλανδία αποσύρει τα Patriot από την Τουρκία


Image

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ.
Η Ολλανδική κυβέρνηση, αποφάσισε να μην παρατείνει τη διάρκεια αποστολής των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot, που είχε στείλει. με αίτημα του ΝΑΤΟ, στην Τουρκία, πέρσι τον Ιανουάριο, ως προληπτικό μέτρο κατά ενδεχόμενης συριακής επίθεσης.
Με σχετική απόφαση της ολλανδικής Κάτω Βουλής, τα συστήματα Patriot της χώρας, θα επιστρέψουν τον Ιανουάριο του 2015, ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική κυβέρνηση,
Η Ολλανδία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει συστήματα Patriot στο τουρκικό έδαφος από τις αρχές του 2013 για να προστατεύσουν την σύμμαχο Τουρκία από τυχόν επιθέσεις από την Συρία. Η εκπρόσωπος Τύπου του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας πάντως, είπε ότι η Ολλανδία αποσύρει τα Patriot, για οικονομικούς λόγους. Η ολλανδική κυβέρνηση ενημέρωσε σχετικά και το ΝΑΤΟ.

Είμαστε όλοι υπό παρακολούθηση

harding3
Ο βραβευμένος δημοσιογράφος της Guardian, Luke Harding, μίλησε στον Θεοδόση Μίχο για την οργουελική saga του Edward Snowden, τονίζοντας ότι η NSA μπορεί να παρακολουθεί «όλα τα δεδομένα, όλων των ανθρώπων, όλες τις ώρες».
«Η ιστορία του Edward Snowden, που με τη διαρροή απόρρητων εγγράφων αποκάλυψε τις οργουελικές διαστάσεις της NSA, διαβάζεται σαν μυθιστόρημα του Le Carré με κάτι από Kafka, στο νέο βιβλίο του Luke Harding, The Snowden Files» έγραψαν οι New York Times και πράγματι κάπως έτσι είναι.

Τελικά ο Χίτλερ βγήκε με εκλογές;

Του Άρη Χατζηστεφάνου

Μερικές σκέψεις με αφορμή ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο του Ν.Σαραντάκου

Καταρχήν τα καλά νέα: Ο Ν. Σαραντάκος, διαβάζει το info-war.gr – γεγονός για το οποίο δηλώνουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι.
Τα κακά νέα είναι ότι διαφωνεί με έναν παλαιότερο κείμενο με τίτλο «Και ο Χίτλερ με εκλογές βγήκε».

Παραλήρημα εθνικισμού

Στρατιωτικοί και καθηγητές ζητούν με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό να μην ανεγερθεί το τέμενος στον Βοτανικό.

Η νέα παλινωδία της Νέας Δημοκρατίας με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στο στρατόπεδο της σκληρής εθνικοφροσύνης και διευρύνει τα θέματα στα οποία ζητείται η υπαναχώρηση της κυβέρνησης. Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τα κόμματα, 34 πολίτες και ανάμεσά τους καθηγητές από Πανεπιστήμια, Στρατιωτικές Σχολές και Κολέγια των ΗΠΑ και της Ελλάδας, ζητούν να μην ανεγερθεί το τέμενος στον Βοτανικό.

Όταν η Coca Cola φοβάται το facebook

coca_cola_3e_370734138
  • του Πέτρου Κατσάκου
Συμπληρώνονται 310 ημέρες αγώνα για τους απολυμένους της 3Ε και ο αγώνας τους θυμίζει όλο και περισσότερο τη μάχη των 595 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Ένας αγώνας διαρκείας, χωρίς υποχωρήσεις, κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας και στην κραυγαλέα απουσία των συστημικών ΜΜΕ. Ένας αγώνας που, παρά τα ασφαλιστικά μέτρα, τις αγωγές και τις απειλές της εταιρείας, συνεχίζεται με το ίδιο πείσμα από τους εργαζόμενους της 3Ε. Με καθημερινές αγωνιστικές παρεμβάσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. 

Οι 16 πιο σοκαριστικές φωτογραφίες στην Ιστορία [εικόνες]

Οταν ο φωτογράφος κάνει κλικ στον πόνο, το φόβο, την αγωνία, την οργή
Η φωτογραφία είναι ένα ισχυρό μέσο. Μπορεί να εκθέσει αλήθειες και να δείξει συναισθήματα το οποία οι λέξεις δεν μπορούν να αποτυπώσουν
Μπορεί να μετατρέψει έναν καθρέφτη στο βαθύτερο φόβο μας αλλά και να δώσει ελπίδα. Μια φωτογραφία απλά, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. 
Από το 1942 το βραβείο Πούλιτζερ απονέμεται κάθε χρόνο και σε φωτογραφίες και φωτογραφικά άλμπουμ που ξεχωρίζουν, συνήθως σε φωτορεπόρτερς που καλύπτουν γεγονότα. Δεν είναι τυχαίο ότι στις βραβευμένες με Πούλιτζερ φωτογραφίες περιλαμβάνονται μερικές από τις πιο εμβληματικές που έχουν ληφθεί ποτέ. 

H Παλαιστίνη πανηγυρίζει για τη νίκη (Βίντεο)


«Το Ισραήλ αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι στον πόλεμο που ξεκίνησε μόνο ναζιστικές θηριωδίες έχει να επιδείξει με τους αγωνιστές της Παλαιστινιακής Αντίστασης να έχουν ελάχιστες απώλειες και να διατηρούν αλώβητες τις δυνάμεις κρούσεις τους. Αυτό είναι που τρομάζει τους δολοφόνους κυβερνήτες του Ισραήλ  με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου  να δηλώνει χτες ότι «η στρατιωτική δράση στη Λωρίδα της Γάζας θα μπορούσε να συνεχιστεί επ΄αόριστον», ομολογώντας ουσιαστικά ότι έχει εμπλακεί σε ένα αδιέξοδο πόλεμο  και  προσπαθώντας να προλάβει τις γκρίνιες στο εσωτερικό της χώρας που ήδη έχουν αρχίσει. …

Το Ισραήλ έχει ηττηθεί.

 Οι μέρες του αποκλεισμού είναι μετρημένες.
Το Ισραήλ έχει χάσει 
από τον *SUNERA THOBANI (μετάφραση, επιμέλεια Sylvia)

Το Ισραήλ μπορεί να κερδίσει αυτή την τρέχουσα μάχη στη Γάζα, αλλά μόνο με τη δολοφονία ακόμη περισσότερων Παλαιστινίων, τους οποίους  κρατά φυλακισμένους και χωρίς κανέναν τρόπο διαφυγής. Το Ισραήλ είναι, φυσικά, μια σημαντική στρατιωτική δύναμη, στην πραγματικότητα, είναι η πιο στρατιωτικοποιημένη χώρα στον κόσμο. Αλλά αυτό είναι το αποτέλεσμα της στήριξης, που απολαμβάνει από την πιο ισχυρή στρατιωτική μηχανή προπαγάνδας, που έχουν δημιουργήσει ποτέ οι άνθρωποι, τις ΗΠΑ. 

Ξεσκεπάζοντας την Ισραηλινή Αριστερά (Μέρος 1ο)

α/ Οι “ξεφτιλισμένοι μαχητές”
Όταν το Ισραήλ εξαπέλυσε την πρόσφατη επίθεσή του στη Γάζα, την Επιχείρηση με το παρατσούκλι “Protective Edge” [“Αιχμή Προστασίας”], είχε την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ισραηλινών. Με το μακελειό συμφωνούσαν όχι μόνον οι δεξιοί και οι δηλωμένοι φασίστες˙ στους θερμούς υποστηριχτές του συμπεριλαμβανόταν το Εργατικό Κόμμα του Ισραήλ [το μεγαλύτερο κόμμα της “αντιπολίτευσης” στην Κνέσετ (βουλή)], η φιλελεύθερη υπουργός δικαιοσύνης Τζίπι Λίβνι(1) και το κόμμα Meretz (2), που οι ίδιοι διακηρύσσουν ότι είναι σοσιαλδημοκράτες και “το μοναδικό σιωνιστικό αριστερό κόμμα”. Το Meretz θα κάνει πίσω τελικά, όπως ακριβώς συνέβη και στο μακελειό του 2008-2009, που έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι, στην πραγματικότητα, ευθύς εξαρχής ήταν αντίθετοι με τον πόλεμο.

Ξεσκεπάζοντας την Ισραηλινή Αριστερά (Μέρος 2ο)


β/ Οι Ισραηλινοί ριζοσπάστες
Ενώ είναι απαραίτητο και επείγον να απονομιμοποιήσουμε τους φιλελεύθερους σιωνιστές, είναι λιγότερο ξεκάθαρη η θέση που πρέπει να κρατήσουμε απέναντι στην αντι-σιωνιστική αριστερά. Οι αντι-σιωνιστές Ισραηλινοί είναι τόσο λίγοι και διάσπαρτοι, που σχεδόν δεν μπορούν να θεωρηθούν ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής ή κοινωνικής σφαίρας στο Ισραήλ, αλλά παρ' όλα αυτά καλύπτονται δυσανάλογα πολύ – ιδιαίτερα από τις ανταποκρίσεις των προοδευτικών ΜΜΕ.
Ξέρουμε, ωστόσο, ότι αυτή η αντιπαράθεση παραμένει ελιτίστικη, γίνεται κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα και στην μπλογκόσφαιρα, και δεν απασχολεί τους περισσότερους Παλαιστίνιους εκεί έξω, αφού δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχει μια μειοψηφία αντι-σιωνιστών. Μάλιστα, για να είμαστε ειλικρινείς, ούτε υπάρχει λόγος να ενδιαφερθούν.