Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΝΑΤΟϊκό σώμα 10.000 στρατιωτών για την Ουκρανία Παιχνίδια Πολέμου

Το ΝΑΤΟ φέρεται να εξετάζει τη δημιουργία ενός εκστρατευτικού σώματος, το οποίο θα αποτελείται από 10.000 στρατιώτες από επτά διαφορετικά κράτη – μέλη, ως «απάντηση στην κλιμακούμενη ένταση με τη Ρωσία για την Ουκρανική κρίση». Σύμφωνα με τους Financial Times, αιχμή του δόρατος στην εν λόγω δύναμη θα αποτελέσει η Βρετανία, ωστόσο θα συμμετέχουν στρατιώτες και από τη Δανία, τη Λετονία, την Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Νορβηγία και την Ολλανδία. Ενδιαφέρον για συμμετοχή φέρεται να έχει εκφράσει και ο Καναδάς, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του. 

ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ-ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΑ UAV ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΤΡΕΝΤ, ΔΟΛΟΦΟΝΩΝΤΑΣ ΣΥΧΝΑ ΑΜΑΧΟΥΣ!

Αποστρατεύτηκε ο επικεφαλής των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων

Ο αρχηγός των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ  ναύαρχος Γουίλιαμ ΜακΡάβεν αποστρατεύτηκε την Πέμπτη.
Ο  ΜακΡάβεν αρχιτέκτονας  της νέας αμερικανικής στρατιωτικής στρατηγικής η οποία ευνοεί την απόσυρση των χερσαίων στρατευμάτων υπέρ των στοχευμένων παρεμβάσεων με ειδικές δυνάμεις, είχε την εποπτεία της επιχείρησης στην οποία σκοτώθηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτούσε τον ISIS στη Συρία

Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτούσε τον ISIS στη ΣυρίαΤου Ηρακλή Οικονόμου
Αν υπάρχει ένα πράγμα που ποτέ δεν αμφισβητείται, αυτό είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αν υπάρχει ένα άλλο πράγμα που επίσης δεν αμφισβητείται ποτέ εντός της ΕΕ, αυτό είναι η εξωτερική πολιτική της. Η ΕΕ είναι δύναμη ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας – το ξέρετε ήδη φαντάζομαι, θα το έχετε ακούσει εδώ κι εκεί, από δεξιούς κι αριστερούς, μνημονιακούς και άλλους. Κι αν η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει μ’ αυτό, τόσο το χειρότερο γι’ αυτήν – για την πραγματικότητα.
Μια σχετικά άγνωστη πτυχή της ιστορίας του ISIS – της ισλαμιστικής οργάνωσης που σπέρνει τον τρόμο σε Ιράκ και Συρία – είναι η υποστήριξη που έλαβε από την ΕΕ. Για την ακρίβεια: η ΕΕ χρηματοδότησε τον ISIS. Πώς; Μέσω της άρσης του εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Συρία.

ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 51 ΜΕΡΕΣ ΚΤΗΝΩΔΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Ο χρήστης ‎شهاب‎ πρόσθεσε 4 νέες φωτογραφίες.

"Τσούζει" το μποϊκοτάζ την Coca Cola - αλληλεγγύη στους απεργούς

"Τσούζει" το μποϊκοτάζ την Coca Cola - αλληλεγγύη στους απεργούς
"Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Coca Cola ενάντια στους απεργούς του εργοστασίου Θεσσαλονίκης", ήταν ο τίτλος της είδησης που από το απόγευμα της Παρασκευής διανεμήθηκε από το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων σε πολλά ΜΜΕ ανά την Ελλάδα. Η εκδίκαση έγινε για την καμπάνια για το μποϊκοτάζ και θα την αναδημοσιεύσουμε πιο κάτω.

Υπόθεση σοβαρή Χρυσή Αυγή μέρος 2ο - Ο Βαρδινογιάννης ξεπλένει τους νεοναζί δολοφόνους (φωτογραφίες)

Η υπόθεση σοβαρή Χρυσή Αυγή και ηθική και πολιτική νομιμοποίηση του ναζισμού είχε ξεκινήσει δύο χρόνια πριν τις εκλογές του 2012 με πρωτεργάτη τον υπόδικο Κομιστή και μόνιμο πια κάτοικο Ζυρίχης, Θέμο Αναστασιάδη.
Συνεχίστηκε μετά τις εκλογές μέσω διαφόρων λάιφστάιλ εκπομπών (βλέπε Ελεωνόρα Μελέτη, Θέμου Κομιστή Αναστασιάδη, Γιώργου Λιάγκα) και έφτασε στο αποκορύφωμά της λίγες μέρες πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από συγκροτημένο τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, με τον δημοσιογράφο-φερέφωνο (και πρώην ανώτατο τραπεζικό στέλεχος) του εφοπλιστή και καναλάρχη Αλαφούζου, Μπάμπη Παπαδημητρίου. Ο κυρ-Μπάμπης στην θρυλική εκείνη ατάκα εξέφρασε την απορία του γιατί όχι μια συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με μια (σοβαρή) Χρυσή Αυγἠ;

ΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΝΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΑΝΔΡΟΣ

Μεγάλο πρόβλημα οι γυναίκες του κουρδικού στρατού, για τους μαχητές του ISIS


Last week, we mentioned the
growing role of the PKK, the Kurdish Workers' Party, in the fighting.
Despite being designated a terrorist group by the United States for
waging a decades-long battle against Turkey, the group has become a
formidable opponent in the battle against ISIS. Helping to lead the way
have been female guerrillas who enlisted in the battle to fighting
alongside the Kurdish Peshmerga. As Joe Parkinson reported:

Syrian commanders say the security and quality of life is improving
as their guerrilla forces expand rapidly, propelled by thousands of
young volunteers. Recruitment is boosted by the deployment of women
soldiers on the front line, often in all-female units.

Women Power MT @JoeWSJ: ISIS hate fighting female PKK because if a woman kills you, no heaven.

Λιβύη: Παραιτήθηκε η μεταβατική κυβέρνηση


Η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης υπέβαλε χθες την παραίτησή της, εν μέσω μιας πολιτικής κρίσης άνευ προηγουμένου και ενώ στη χώρα συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων οργανώσεων και ομάδων.

Η κυβέρνηση του Αμπντάλα αλ Τένι ανακοίνωσε ότι το πρόσφατα εκλεγμένο κοινοβούλιο θα αναλάβει να διορίσει νέο πρωθυπουργό και ένα υπουργικό συμβούλιο «που θα εκπροσωπεί όλους τους Λίβυους».

Η παραίτηση της κυβέρνησης σημειώνεται λίγες ημέρες αφότου η προηγούμενη βουλή, το Εθνικό Κογκρέσο – η θητεία του οποίου έληξε τον Φεβρουάριο – συνεδρίασε και πάλι στην Τρίπολη και ανέθεσε στον ισλαμιστή καθηγητή Όμαρ αλ Χάσι να σχηματίσει «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας».

Χαμηλότερα πετούσε το Μπόινγκ που συνετρίβη στην Ουκρανία

Το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines που συνετρίβη στα μέσα Ιουλίου στην Ουκρανία, πιθανότατα αφού χτυπήθηκε από πύραυλο, πετούσε 1.000 μέτρα χαμηλότερα απ' ό,τι προέβλεπε το σχέδιο πτήσης του, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας.

"Η πτήση ΜΗ17 έπρεπε, με βάση το σχέδιο πτήσης, να βρίσκεται σε ύψος 11.000 μέτρων όμως έλαβε εκ μέρους των ουκρανικών αρχών την εντολή να πετά σε ύψος 10.000 μέτρων", αποκάλυψε ο υπουργός Φρανς Τίμερμανς, απαντώντας σε επερωτήσεις στο κοινοβούλιο.

Η αλλαγή αυτή ενδέχεται να έγινε "ώστε να εξασφαλιστεί αρκετή απόσταση μεταξύ της πτήσης MH17 και ενός άλλου αεροσκάφους που πετούσε στα 11.000 μέτρα", πρόσθεσε.

Ανησυχία ΟΑΣΕ για την κατάσταση στην Ουκρανία

Την ανησυχία του για την πρόσφατη επέκταση των συγκρούσεων στα ανατολικά της Ουκρανίας καθώς και για τις πληροφορίες περί άφιξης ρωσικών στρατευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού εξέφρασε ο επικεφαλής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Ντιντιέ Μπουρχάλτερ.
Ο Μπουρχάλτερ, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, «εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για την επέκταση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης σε νέες περιοχές στα ανατολικά της Ουκρανίας και την επακόλουθη κλιμάκωση της έντασης», αναφέρει ανακοίνωση του ΟΑΣΕ.
Επιπλέον, «τα στοιχεία για την αύξηση της ροής στρατιωτικού προσωπικού και στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Ρωσική Ομοσπονδία προς την Ουκρανία είναι βαθιά ανησυχητικά και πρέπει να γίνει μια πλήρης έρευνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αμερικανοί πολίτες πολεμούν για το ISIS»

«Αμερικανοί πολίτες πολεμούν για το ISIS»Διπλάσιος ο αριθμός τους από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τους New York Times 

«Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και υπηρεσίες επιβολής του νόμου έχουν εντοπίσει σχεδόν μια ντουζίνα Αμερικανών που έχουν ταξιδέψει στη Συρία για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία, που η κυβέρνηση Ομπάμα λέει ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες από την Αλ Κάιντα, πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001», αναφέρει σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times.

Το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας καταγράφεται μετά τη δήλωση της εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Κέιτλιν Χέιντεν, η οποία ανέφερε ότι «γνωρίζαμε ότι ο Αμερικανός πολίτης Ντάγκλας Μακόθουρ Μακέιν βρισκόταν στη Συρία» και «σήμερα, είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε τον θάνατό του. Συνεχίζουμε να αξιοποιούμε κάθε μέσον για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση όσων επιστρέφουν από τα πεδία των μαχών σε Συρία και Ιράκ».

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ..

Ukraine is fighting against outsiders and fascists for a century....
1918: Έξω οι αντεπαναστάτες και οι ξένοι εισβολείς!
1941: Έξω οι ντόπιοι φασίστες και οι ναζί εισβολείς!
2014: Έξω οι φασίστες του Κιέβου και οι δυτικοί υποστηρικτές τους!
Ο λαός της ανατολικής Ουκρανίας αγωνίζεται με το όπλο στο χέρι. Και όπως νίκησε τότε θα νικήσει και τώρα!

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ. Ο ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ "ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ" ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ!

Μαζικές μετακινήσεις προσφύγων κατευθύνονται προς την Ελλάδα!

ImageΜια από τις πιο αποκαλυπτικές αποδείξεις της κτηνωδίας της αστικής πολιτικής και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων αποτελεί το φαινόμενο της μετανάστευσης. Ένα φαινόμενο που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον πόλεμο, τις επεμβάσεις και τη φτώχεια.
Το τελευταίο μάλιστα διάστημα, στα νερά του Αιγαίου, μια από τις βασικές πύλες των απελπισμένων προς την Ευρώπη, σημειώνονται απίστευτα δραματικά γεγονότα καθώς οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Πως όμως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν παράλληλα σημειώνονται τα εξής: Οι Σύριοι πρόσφυγες έχουν φθάσει τα τρία εκατομμύρια, ο μισός συριακός πληθυσμός έχει εκτοπισθεί

ΤΙ ΚΡΙΜΑ.. ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΑΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΝΑΤΟΙΚΗ ΜΠΟΥΚΑΛΑ...Οι Αμερικανοί δεν ψηφίζουν Κωσταράκο για πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO


ImageΗ αμερικανική ψήφος θα είναι η καθοριστική για την εκλογή του νέου προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO. Θέση που ως γνωστόν διεκδικεί ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο. Τα νέα από τις ΗΠΑ δεν είναι ευχάριστα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert οι αμερικανοί “προκρίνουν ως πιο ενδεδειγμένη λύση την εκλογή του υποψηφίου από την Ιταλία”.
Ο Ιταλος Αρχηγός Luigi Binelli Mantelli, μπορεί να μην έχει τις εξαιρετικές προσωπικές που έχει ο Μιχαήλ Κωσταράκος με τον Αμερικανό Αρχηγό Μάρτιν Ντέμπσεϋ, η χώρα του όμως είναι σαφές ότι έχει μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική συμμετοχή στις νατοϊκές επιχειρήσεις ακόμη και στις πιο δύσκολες.

Όγδοη στρατιωτική δύναμη η Τουρκία μαζί με τη Γερμανία


Το περιοδικό Business Insider που θεωρείται από τα κορυφαία στον χώρο των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας, δημοσίευσε μια λίστα με τους ισχυρότερους 35 στρατούς του κόσμου. Στην κορυφή είναι η Αμερική, ενώ η Τουρκία μαζί με την Γερμανία είναι στην 8η θέση. 
To δημοσίευμα που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα Star με τον τίτλο «Η μεγάλη επιτυχία του τουρκικού στρατού»,.είναι του περασμένου Ιουλίου και μεταξύ άλλων - πέραν του γραφήματος- αναφέρει ότι για την εκτίμηση της στρατιωτικής ισχύος των 106 χωρών λαμβάνονται υπόψη  περισσότεροι από 50 παράγοντες 
συμπεριλαμβανομένων του συνολικού στρατιωτικού προϋπολογισμού, του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού, και του  εξοπλισμού που κάθε χώρα έχε στο  οπλοστάσιό της, καθώς και την πρόσβαση σε πόρους. 

Πούτιν απευθύνεται στην πολιτοφυλακή

Letter from Putin to the leaders of Novorossiya (29/08/2014).
President of Russia Vladimir Putin addressed Novorossiya militia
August 29, 2014, 01:10
It is clear the militia has achieved a major success in intercepting Kiev’s military operation, which represents a grave danger to the population of Donbass and which has already led to the loss of many lives among peaceful residents.

Ειδικά με τους εξωγήινους είχε μεγάλες επιτυχίες .

Στη μνημη του Παυλου Φυσσα απο την Τουρκια

ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ: Τον θυμάστε τον αντιμνημονιακό Τράγκα; Ξεχάστε τον!

6Αφού κατάφερε να ντυθεί με την προβιά του αντιμνημονιακού και μέσα από τον Real Fm να κάνει να τον ακούν και να τον παίρνουν στα σοβαρά όλοι οι αμνήμονες Έλληνες, που έκαναν ότι αγνοοούσαν το παρελθόν του “Θείου”, ήρθε η ώρα να σοβαρευτεί…..
Και πιο συγκεκριμένα, να αποκαλύψει τον πραγματικό του εαυτό, και να οδηγήσει τα πλήθη των ακροατών του πίσω στα μνημονιακά “μαντριά” κάνοντας αρχή με άρθρο στο ενημερωτικό site του, που καλεί ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Αν. Έλληνες, ΛΑΟΣ, και λοιπούς να φτιάξουν μία ενωμένη Κεντροδεξία, χωρίς να αναφέρει με τι πολιτική βέβαια.

Αυστραλία: 35.000 Έλληνες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών


Περίπου 35 χιλιάδες Έλληνες έζησαν εφιαλτικές στιγμές στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών Μπονεγκίλα της Αυστραλίας στις δεκαετίες του '50 και του '60, ενώ πολλοί δραπ[έτευσαν από τους πρώην ναζί δεσμοφύλακές τους!

Αυστραλία: 35.000 Έλληνες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστώνΗ Μπονεγκίλα, περίπου 300 χιλιόμετρα από τη Μελβούρνη στη βορειο-ανατολική Βικτώρια, και άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις ονομάστηκαν, από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας, Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών. Οι περισσότεροι από όσους έζησαν εκεί γνώρισαν την Μπονεγκίλα είτε ως κέντρο κράτησης, είτε ως στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Κέντρα Κράτησης Μεταναστών: Τα Ελληνικά Στρατόπεδα Συγκέντρωσης


Κομοτηνή, Κέντρο Κράτησης, 2014 | Φωτογραφία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
MSF_Komotini1
… Να σας πω την αλήθεια, μας μεταχειρίζονται πολύ σκληρά. Είχα δυνατό πονόδοντο και ζητούσα γιατρό για αρκετές εβδομάδες. Τελικά με μετέφεραν στο νοσοκομείο επειδή αιμορραγούσα αφού είχα βγάλει το δόντι μόνος μου.
Άνδρας, 34 ετών, 17 μήνες σε κράτηση.

ΙΟΣ - Η αλήθεια για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, Η γοητεία της «ξενηλασίας»

ΙΟΣ - Η αλήθεια για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, Η γοητεία της «ξενηλασίας»Εκτός από την ποινική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, καιρός είναι να αμφισβητηθεί και η ρατσιστική της προπαγάνδα που δηλητηριάζει τα τελευταία χρόνια την πολιτική ζωή 

Ιράκ: Περισσότεροι από 1,6 εκατ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους από την αρχή του χρόνου

Ιράκ: Περισσότεροι από 1,6 εκατ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους από την αρχή του χρόνου
Περισσότεροι από 1,6 εκατ. άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί φέτος από τις συγκρούσεις που μαίνονται στο Ιράκ, εκ των οποίων οι 850.000 μόνο τον Αύγουστο, μήνα κατά τον οποίο οιισλαμιστές μαχητές συνέχισαν την προέλασή τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετανάστευσης(ΙΟΜ).


Η καταμέτρηση του ΙΟΜ περιλαμβάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τη βία των σουνιτών ανταρτών στο δυτικό τμήμα του Ιράκ από τις αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια από τον Ιούνιο και μετά λόγω της προέλασης των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.