Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ουκρανός στρατιώτης που έχει παραδοθεί:"Lyuba, μην ανησυχείτε, είμαι σε αιχμαλωσία"

Translator: Daniel Mihailovitch / Edited by @GBabeuf
Photo: Aleksander KOTS Dmitriy STESHIN
Photo: Aleksander KOTS Dmitriy STESHIN
I have two small children!” A woman slaps a Ukrainian Army prisoner on the cheek. “They almost lost their voices!”

ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα ανοίγουν την Ουκρανία στους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς.

 Eντέλει έστω ελάχιστα η κρίση στην Ουκρανία έχει άρχισει λαμβάνει κάποια διεθνή προσοχή.Στις 28 Ιουλίου, το Ινσιτούτο του Όκλαντ με έδρα την Καλιφόρνια, δημοσίευσε μια έκθεση που αποκαλύπτει ότι η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα με τους όρους των δανείων προς την Ουκρανία, αξίας $ 17 δισεκατομμυρίων, θα ανοίξουν την χώρα στις γενετικά τροποποιημένες (ΓΤ) καλλιέργειες και στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) στη γεωργία. Η έκθεση έχει τίτλο «Περπατώντας στη Δυτική Πλευρά: Η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ στην σύγκρουση της Ουκρανίας». 

IISCA Think Tank: H επέμβαση του Ρώσικου στρατού σε Ουκρανία αλλάζει τα δεδομένα.



Η καθαρή πλέον επιθετική στάση της Ρωσίας με δυνάμεις τεθωρακισμένων εντός της Ουκρανίας σηματοδοτεί πολλά πράγματα. Η εισβολή της Ρωσίας εντός ξένης χώρας με διασταυρωμένες πληροφορίες (http://www.theguardian.com/world/2014/aug/28/ukraine-russia-emergency-un-nato-eu-meetings-invasion-claim )  είναι η δεύτερη κατά σειρά επέμβαση μετά την Οσετία. Η παρέμβαση του Ρωσικού στρατού κατά την άποψη του IISCA ήρθε μετά από μια τελμάτωση της κατάστασης στην περιοχή αλλά και στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της ίδιας και του συνόλου σχεδόν του Δυτικού κόσμου. 

Τακτικές "ανταρτοπολέμου" των ΗΠΑ κατά της Κίνας.

Για να αποδυναμώσεις έναν ισχυρό στρατό ο καλύτερος τρόπος είναι η συνεχή πρόκληση του σε υψηλή επιφυλακή. Αυτό θα φέρει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη φθορά και κούραση του, ενώ ταυτόχρονα θα επιφέρει και μείωση σταδιακά της επαγρύπνησης και προσοχής του, στα «σωστά σημεία».
Το παραπάνω είναι ένα σημείο τακτικής ανταρτοπόλεμου, απέναντι σε ένα πολύ ισχυρότερο εχθρό που δεν μπορεί να πολεμηθεί απευθείας. Σε αυτό το πλαίσιο μοιάζει να κινείται η κόντρα ΗΠΑ και Κίνας , με «οχήματα φθοράς» την αιώνια διαμάχη μεταξύ των χωρών της Νοτίου Ασίας.

Αντάρτες της Λιβύης "δοκιμάζουν" την πισίνα της πρεσβείας των ΗΠΑ


ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Πηγή κειμένου και φωτογραφιών: Wales Online
ImageΜετάφραση- Επιμέλεια: onalert.gr

Αστυνομικοί κατέκλυσαν στο κέντρο της πόλης του Κάρντιφ αυτό το Σαββατοκύριακο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην αναμφισβήτητα μεγαλύτερη επιχείρηση της αστυνομίας που έχει δει ποτέ η πρωτεύουσα της Ουαλίας.
Η αυξημένη παρουσία της αστυνομίας οφείλεται στο γεγονός ότι το Κάρντιφ σε λίγες ημέρες θα φιλοξενήσει τα δείπνα εργασίας των ηγετών από 28 χώρες που εντάσσονται στην στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνόδου κορυφής. 

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΗΓΑΝ ΩΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ-Είκοσι (20) πρώην Γερμανοί Μισθοφόροι έγιναν τζιχαντιστές

Μπορεί η Γερμανία να πήρε μια ιστορική απόφαση να εξοπλίσει τους Κούρδους μαχητές για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, όμως όπως αναφέρει το Spiegel τα όπλα αυτά ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν εναντίον πρώην Γερμανών στρατιωτών που έχουν συνταχθεί με τους τζιχαντιστές. Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας, που επικαλείται το περιοδικό, αναφέρουν ότι περίπου 20 πρώην μέλη του ομοσπονδιακού στρατού ταξίδεψαν στην Συρία και το Ιράκ προκειμένου να ασπαστούν το τζιχάντ. Είχαν προηγηθεί 400 Γερμανοί πολίτες που έκαναν το ίδιο, χωρίς όμως να είναι οι μόνοι. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για αρκετούς νεαρούς «με ευρωπαϊκά διαβατήρια» να ταξιδεύουν στην Συρία.

Σύμβολο αγώνα οι Παλαιστίνιοι

Πηγή: Του Αρης Χατζηστεφάνου - "Πριν"

Είναι φαίνεται γραφτό στη μοίρα του παλαιστινιακού λαού να γιορτάζει τις ηθικές αλλά και στρατιωτικές νίκες του πάνω σε σωρούς ερειπίων.
Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί που ακολούθησαν την ανακοίνωση της εκεχειρίας με το Ισραήλ δεν ήταν η χαρά του ανίσχυρου, που πιστεύει ότι τελείωσαν τα δεινά του, αλλά η κραυγή χαράς ενός λαού που απέδειξε ότι μπορεί να αντισταθεί σε έναν από τους ισχυρότερους στρατούς της Μέσης Ανατολής.
Παρά το γεγονός ότι θρηνούν περισσότερους από 2.000 νεκρούς, περίπου 100.000 άστεγους και τρομακτική καταστροφή βασικών υποδομών, οι Παλαιστίνοι θα αποτελούν για αρκετές ακόμη δεκαετίες το απόλυτο σύμβολο ενός λαού που αντιστέκεται.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ-ΜΟΝΙΜΟΥΣ: Η ΝΤΟΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΥΠΕΘΑ-ΓΥΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΛΟΓΩ ΕΝΦΙΑ!


Η Ντόρα δεν πάει… ΥΕΘΑ – Έβγαλε το πρόσωπό της απ’ το κάδρο αφήνοντας αιχμές για τον ΕΝΦΙΑ
Τέλος στα σενάρια που την εμφάνιζαν να εισέρχεται στην κυβέρνηση αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο έδωσε αιφνιδίως το πρωί η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον Real Fm, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον της κυβέρνησης και των επιλογών της περί του ΕΝΦΙΑ. Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πώς πρέπει να αποκατασταθούν οι αδικίες που δημιουργήθηκαν από την επιβολή του φόρου για να συμπληρώσει:

Τα τρόπαια των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας

Ρωσόφιλος αντάρτης παρακολουθεί την φυγή ουκρανικής μονάδας από το πεδίο μάχης. (AP Photo / Sergei Grits)
Κλυδωνισμένα και συρρικνωμένα παρουσιάζονται τα ουκρανικά κυβερνητικά στρατεύματα τις τελευταίες ημέρες στο πολεμικό θέατρο της ανατολικής Ουκρανίας, όπως οι ρωσόφιλοι αντάρτες συνεχίζουν με γρήγορο ρυθμό την αντεπίθεσή τους.
Με βάση το δημοφιλές βίντεο της 30ης Αυγούστου του 2014 οι πολιτοφυλακές της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ ήταν σε θέση να φέρουν στην κατοχή τους στο χωριό Σταρομπεσέβο (περιοχή Ντόνετσκ) σχεδόν ανέπαφα πέντε άρματα μάχης T-64BV και ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης ΒΜΡ-2 από μια ουκρανική στρατιωτική μονάδα (πρόκειται μάλλον για την 17η Ανεξάρτητη Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία), της οποίας οι άνδρες στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν της περικύκλωσης των ανταρτών άφησαν πίσω μέρος του βαρύ υλικού τους.

ΠΛΗΡΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΟΦΩΝΩΝ-Τα αεροδρόμια του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία αλλάζουν χέρια

Σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται να βρίσκεται μια συντονισμένη επίθεση των ρωσόφιλων πολιτοφυλακών στα δύο κύρια αεροδρόμια της ευρύτερης περιοχής - του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ.
Τα αεροδρόμια βρίσκονται υπό μερικό έλεγχο των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων, αλλά οι μονάδες που τα υπερασπίζονται είναι ήδη αποδυναμωμένες από τις μάχες των προηγούμενων ημερών, και παράλληλα απαιτείται μια ενίσχυση των ουκρανικών δυνάμεων που είναι περικυκλωμένες νότια του Ντονιέτσκ.

Τι αλλάζει σε άδειες στρατιωτικών με απόφαση Συνηγόρου του Πολίτη


Image
Μετά την αποδοχή από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης της θέσης ότι η εξάμηνη άδεια προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ παύει να αφαιρείται από την ενιάμηνη άδεια ανατροφής τέκνου που χορηγείται στον ένα ή και στους δύο γονείς ανεξαρτήτως φύλου, ο Συνήγορος του Πολίτη δέχτηκε σειρά αναφορών από στρατιωτικούς ότι τα παραπάνω δεν εφαρμόζονται στην περίπτωσή τους.
Με σχετική παρέμβαση της ανεξάρτητης Αρχής, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την έκδοση της Διαταγής Μόνιμης Ισχύος Φ.440/42/791750/Σ.247/01/08.2013 όρισε ότι στις περιπτώσεις που η σύζυγος του στρατιωτικού λαμβάνει από τον ΟΑΕΔ εξάμηνη ειδική άδεια προστασίας μητρότητας, ο άνδρας στρατιωτικός δικαιούται ενιάμηνη άδεια ανατροφής, την οποία δύναται να λάβει μόλις η σύζυγός του επιστρέψει στην εργασία της.

Διαδηλώσεις Τουρκοκυπρίων κατά Ερντογάν στα κατεχόμενα



Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, εκπρόσωποι του Κόμματος Ενωμένης Κύπρου (BKP), του Σοσιαλιστικού Κόμματος Κύπρου (KSP) και του Κόμματος Νέα Κύπρος (YKP), κάποιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και ΜΚΟ συγκεντρώθηκαν κοντά στην πύλη Κερύνειας στην κατεχόμενη Λευκωσία, χθες βράδυ.

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΛΑ'Ι'ΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΝΟΒΟΡΩΣΙΑΣ

(Kυρ.31/8/2014 - 17:25)

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Τη στιγμή που δεκάδες μισθοφόροι από ιδιωτικές εταιρείες πολεμούν στις τάξεις του Ουκρανικού στρατού, δεκάδες εθελοντές από ευρωπαϊκές χώρες έχουν ενταχθεί στο Λαϊκό Στρατό της Νοβορωσίας. Οι εθελοντές προέρχονται και από χώρες της Ε.Ε, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Βρετανία αλλά και από άλλες χώρες όπως η Σερβία.
Ο Α. Mozgovoy, διοικητής της ταξιαρχίας «Prizrak», από την Περιφέρεια Lugansk, δήλωσε, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο MK.ru, ότι σε ένα τάγμα του υπάρχουν μαχητές από τη Βουλγαρία, τη Σλοβακία και τη Γερμανία.

Ουκρανία: Γνωρίστε τους Ισπανούς εθελοντές που αγωνίζονται απέναντι στην στρατιωτική επίθεση του Κιέβου


https://www.youtube.com/watch?v=pSpStuMVEIc

ΣΕ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΤΑΝΚΣ

Τανκ Μ1Α1 Abrams
Μόσχα, 5 Αυγούστου (RIA Novosti) - Το αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο Dewayne T. Williams αναμένεται να καταφθάσει στο μικρό νορβηγικό χωριό Namdalseid στις 10 Αυγούστου. Μεταφέρει βαριά τανκ, τεθωρακισμένα οχήματα προσωπικού και αποβατικά πλοιάρια, ανέφερε η τοπική εφημερίδα Adresseavisen την Τρίτη.

Το φορτίο θα περιλαμβάνει μαχητικά τανκ τρίτης γενιάς, τύπου M1A1 Abrams. Αυτός ο καινούργιος, βαρύτερος εξοπλισμός θα αντικαταστήσει τα φορτηγά και τα οχηματαγωγά τα οποία ήταν πριν αποθηκευμένα στα ορεινά μπούνκερ της κεντρικής Νορβηγίας.

Eξολόθρευτηκε το ναζιστικό τάγμα Aydar από τους μαχητές του Ντονμπάς (βίντεο) Πορτοφόλια γεμάτα δολάρια!

Το τάγμα του Aydar αποτελούνταν από Ουκρανούς πολιτικοφύλακες του "δεξιού τομέα" που δρούσε στην περιοχή του Ντονμπάς και έχει κατηγορηθεί για πολλαπλές φρικαλεότητες.
Καταστράφηκε ολοσχερώς όταν παγιδεύτηκε όπως και άλλα Ουκρανικά στρατεύματα από τους αυτονομιστές της περιοχής.Πηγές αναφέρουν για 700 Ουκρανούς αιχμαλώτους(en.itar-tass).
Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε και εκατοσταδόλαρα σε πορτοφόλι πολιτικοφύλακα Aydar.



Το βίντεο που ακολουθεί σας προειδοποιούμε περιέχει πολύ σκληρές εικόνες.

Έως και 15.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν σταλεί στην Ουκρανία

Image
-Ο στρατός υποχώρησε από το αεροδρόμιο του Λουχάνσκ. 
-Έως και 15.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν σταλεί στη χώρα, σύμφωνα με ρωσική ΜΚΟ
-Πολωνία: Η ευρωπαϊκή και η ευρωατλαντική αλληλεγγύη «να λάβει μια πρακτική διάσταση»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι έχει εξαπολύσει "ευθεία και ανοικτή επίθεση", η οποία έχει μεταβάλει ριζικά εις βάρος του Κιέβου την ισορροποία στο πεδίο της σύγκρουσης για την αντιμετώπιση των φιλορώσων αυτονομιστών.
Ο στρατός υποχώρησε από το αεροδρόμιο του Λουχάνσκ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΣ: «ΠΑΙΖΟΥΝ» ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ;

ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
Το θέμα με το διπλό φονικό στη Μάνη, με θύματα έναν λαθρέμπορο αναβολικών και το φίλο του Επαγγελματία Οπλίτη στο Ελληνικό Στρατό, με εμπλοκή θυμάτων και δολοφόνων με την ναζιστική συμμορία Χρυσή Αυγή,  ανοίγει μια σειρά από θέματα: τη σχέση του φασισμού με το κοινό ποινικό έγκλημα, με το κοινωνικό περιθώριο, τη ροπή στα όπλα και τη βία, αλλά και την ναζιστική διείσδυση στις Ένοπλες Δυνάμεις, την συγκάλυψη της δράσης της από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, τους λόγους που συμβαίνει αυτό.
Ανοίγει όμως και ένα άλλο ζήτημα που δεν διακρίνεται με την πρώτη ματιά. Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι το εμπόριο αναβολικών ουσιών γινόταν μόνο έξω και δεν γινόταν μέσα στο στρατό. Είναι ευκαιρία να μιλήσουμε ανοικτά για τα αναβολικά στο στρατό και ξεκινάμε παρουσιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Την ανώτερη στρατιωτική σχολή, που σχετικά πρόσφατα αμαυρώθηκε από τη δράση των ακροδεξιών σπουδαστών που επέλεξαν να μετατρέψουν σε Γιορτή της Χούντας των Συνταγματαρχών, τη μέρα Μνήμης και Τιμής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Θυμίζουμε ότι και πάλι επί υπουργίας Δ.Αβραμόπουλου στο ΥΠΕΘΑ, οι πρωταγωνιστές ακροδεξιοί σπουδαστές «είχαν πέσει στα μαλακά»… 

ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ-ΕΓΚΛΗΜΑ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ


Ο «Λύκος του Ζβόρνικ» που έγινε ο βασιλιάς των αναβολικών ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Φωτογραφία από τον εμφύλιο της ιουγκοσλαβίας, η οποία κατασχέθηκε από το σπίτι του Λευτέρη Σπ.
Φωτογραφία από τον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας, η οποία κατασχέθηκε από το σπίτι του Λευτέρη Σπ.ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Η άγνωστη ιστορία του Ελληνα «Λύκου του Ζβόρνικ», κατά κόσμον Λευτέρη Σπ., 45 ετών, αποκαλύπτει τη σύνδεση της «μαφίας» των αναβολικών με τον χώρο της νεοναζιστικής ακροδεξιάς. Ο Σπ. συνελήφθη το 2012 από το ΣΔΟΕ, κατηγορούμενος για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ενέσιμων και μη αναβολικών που εισήγαγε, κυρίως, από Μαλαισία και Ταϊλάνδη. Μίσθωνε ταχυδρομικές θυρίδες χρησιμοποιώντας πλαστά χαρτιά και «έσπρωχνε» τις απαγορευμένες ουσίες στη Δυτική Ευρώπη, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ισπανία και αλλού. Στην κατοχή του οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ είχαν βρει ενέσιμες αμπούλες, χάπια και gel με εμπορικές επωνυμίες όπως «Testo - Gel», «T - Cypbolin», «Danabol DS», «Tamoxifei» κ.ά. Ο Λευτέρης Σπ. είχε αρχικά κριθεί προφυλακιστέος λόγω της μεγάλης ποσότητας αναβολικών που είχε βρεθεί στην κατοχή του.Μερικούς μήνες αργότερα, ωστόσο, αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους και η εκδίκαση της υπόθεσής του παραμένει σε εκκρεμότητα.

Αναβολικά: "Δημιουργούν διαταραχή προσωπικότητας, χτυπούν το κεντρικό νευρικό σύστημα"

Πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις που διατύπωσε ο Σταύρος Χάντζος, ένας γιατρός που έχει ασχοληθεί με τα θέματα της φαρμακοδιέγερσης,
Με αφορμή το διπλό φονικό στην Μάνη, μιλώντας στην ιστοσελίδα pamesports κάνει αναφορά για το τι επιπτώσεις έχουν τα αναβολικά στον ανθρώπινο οργανισμό, εκτιμώντας παράλληλα ότι «ο τζίρος από το εμπόριο των αναβολικών είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο των ναρκωτικών. Και συχνά πιο επικίνδυνος».

Παραθέτουμε το σχετικό δημοσίευμα:
Ο γιατρός Σταύρος Χάντζος είναι κατηγορηματικός. Με αφορμή τα όσα έγιναν στη Μεσσηνιακή Μάνη μιλά για το νέο κοινωνικό πρόβλημα που λέγεται «αναβολικά σε γυμναστήρια». Ένα πρόβλημα που σε λίγο θα συναγωνίζεται ευθέως το άλλο μεγάλο πρόβλημα, αυτό των ναρκωτικών.
«Τα γυμναστήρια υπόσχονται σώματα… φέτες στα ανυποψίαστα θύματά τους. Σαν γιατρός που έχει ασχοληθεί με τα θέματα της φαρμακοδιέγερσης μπορώ να βεβαιώσω κατηγορηματικά: Δεν γίνονται φέτες χωρίς αναβολικά».

Εκβιασμός για μίζα:"Θέλω 200 χιλιάδες να σας λύσω το θέμα"! - Αποκαλυπτικά έγγραφα


Αμερικανική εταιρεία κολοσσός στον χώρο της άμυνας κατήγγειλε σε επαφή της με την ελληνική κυβέρνηση ότι της ζητήθηκε να δώσει “μίζα” 200.000 δολάρια για να “ξεμπλοκάρει” έργο που είχε αναλάβει στο νοσοκομείο της Πολεμικής Αεροπορίας 251 ΓΝΑ, το οποίο αποτελούσε “αντισταθμιστικό όφελος” για τους κινητήρες των αεροσκαφών F 16 που είχαν αγοραστεί επί Άκη Τσοχατζόπουλου! Το Onalert   έχει στην διάθεσή τoυ όλα τα έγγραφα και την αλληλογραφία της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών με την εταιρεία Pratt and Whitney, από την οποία είχαν αγοραστεί οι κινητήρες για  60 F 16 που είχαν αγοραστεί. Αναφέρεται μάλιστα και το όνομα του ανθρώπου που παρουσιάστηκε και ζήτησε τις 200.000 ευρώ για να “λύσει το θέμα”!

Η έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από τη διήγηση ενός ναζί

Ο Χίτλερ έχει στείλει ήδη από το 1935 μηνύματα για τις επεκτατικές βλέψεις του προχωρώντας σε απροκάλυπτο απανεξοπλισμό παραβιάζοντας τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, αλλά και το 1936 με την επαναστρατιωτικοποίηση της  Ρηνανίας. Στη συνέχεια το 1938 με βίαιο τρόπο διασφαλίζει την ενσωμάτωση της Αυστριακής Δημοκρατίας στη Γερμανία, ενώ η κρίση που ξέσπασε σχεδόν αμέσως μετά με τους Σουδήτες Γερμανούς, οι οποίοι ζούσαν στις παραμεθόριες περιοχές της δυτικής Τσεχοσλοβακίας, έληξε με τη Συμφωνία του Μονάχου και την παραχώρηση τσεχοσλοβακικών εδαφών στη Γερμανία.

"Επέλαση" του ΤΑΙΠΕΔ! Πουλάει ενεργά στρατόπεδα και η κυβέρνηση δεν "το ΄χει αντιληφθεί"


Image“Επέλαση” του ΤΑΙΠΕΔ στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων,οι οποίες παραμένουν απροστάτευτες από την κυβέρνηση ακόμη κι όταν στρατόπεδα “βγαίνουν στο σφυρί”.
Το Onalert είχε ασχοληθεί με το θέμα της “αρπαγής” στρατοπέδου καταδρομών στην Κάλαθο της Ρόδου.
Αυτό που προκύπτει από την συζήτηση που έγινε στη Βουλή είναι ότι η κυβέρνηση μέχρι το θέμα να αποκαλυφθεί από την εφημερίδα Ροδιακή είτε δεν γνώριζε το θέμα ,είτε έκανε πως δεν το γνωρίζει. Κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό .
Ο Θοδωρής Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή και τα όσα αναφέρει είναι ιδιαιτέρως διαφωτιστικά για το τι συμβαίνει με το ΤΑΙΠΕΔ και τις ΕΔ:

Η γέννηση ενός κράτους

Του Περικλή Κοροβέση
korovesis2
Με τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας και τον ακήρυχτο πόλεμο στην Ουκρανία, στην ουσία μεταξύ Δύσης-Ρωσίας μαζί με τους στρατιωτικούς συμμάχους (Λευκορωσία, Τατζικιστάν, Κιργιστάν, Αρμενία και Καζακστάν), η κρίση από την περιφέρεια της Ευρώπης περνάει στο κέντρο της. Το πανίσχυρο λόμπι των γερακιών του πολέμου στην Ουάσινγκτον, που θέλει τις ΗΠΑ παγκόσμια αυτοκρατορία και τον 21ο αιώνα αμερικανικό, επιθυμεί τον πόλεμο τώρα για να ξοφλάμε μια ώρα γρηγορότερα. Παρά τις τεράστιες στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ, εξαπλάσιες από αυτές της Κίνας, δεν είναι σε θέση να ανοίξουν πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Η στρατιωτική δύναμή τους βρίσκεται μειωμένη. Και για να ακριβολογήσουμε: ποτέ δεν ήταν τόσο άσχημα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Γι’ αυτό τα μάζεψαν από το Ιράκ και ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν. Η προσοχή είναι στραμμένη στην Κίνα που βρίσκεται κυκλωμένη από εννιά στρατιωτικές βάσεις και δύο στόλους. Τον τρίτο και τον έβδομο. Και αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής πολιορκίας.

Το Ισραήλ κατάσχει 4.000 στρέμματα παλαιστινιακής γης νότια της Βηθλεέμ


Την Κυριακή οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν την κατάσχεση περίπου 4.000 στρεμμάτων παλαιστινιακής γης, που ανήκει σε ιδιώτες, νότια της Βηθλεέμ στη νότια Δυτική Όχθη. Ο οργανισμός Ειρήνη Τώρα που παρακολουθεί την επέκταση των εποικισμών δήλωσε ότι πρόκειται για κίνηση χωρίς προηγούμενο από τη δεκαετία του 1980 που δύναται να μεταμορφώσει δραστικά το τοπίο της περιοχής, καθώς και ότι μαχαιρώνει πισώπλατα τον πρόεδρο Αμπάς και τις μετριοπαθείς παλαιστινιακές δυνάμεις, αποδεικνύοντας και πάλι ότι η βία αποδίδει ισραηλινές παραχωρήσεις, ενώ η μη βία οδηγεί στην επέκταση των εποικισμών.

1997: ΤΟ ΓΕΣ ΓΥΡΝΟΥΣΕ CULT ΑΝΤΙΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΒΑΖΑΝ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Ο ΛΟΓΟΣ;
ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΘΑΥΜΑΣΤΕ"ΤΑ ΕΡΓΑ" ΤΟΥ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ LIFE STYLE ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΝ ΟΤΙ Η ΙΔΙΑ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ - 1997 FULL MOVIE

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ-Κωσταράκος-Μανωλάς ολέθρια σχέση…


Κωσταράκος-Μανωλάς ολέθρια σχέση…
Κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει μεταξύ των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ. Μιλάμε για…ολέθρια σχέση. Από που φαίνεται; Ο Μανωλάς κυριολεκτικά δεν έχει πατήσει σε καμία από τις κοινωνικές εκδηλώσεις του Κωσταράκου. Και καλά αυτές που έχουν σχέση με το αξίωμά του αν και πάλι δεν δικαιολογείται. Δεν πήγε όμως ούτε στην κηδεία του πατέρα Κωσταράκου, ούτε στο μνημόσυνο που γινόταν σήμερα. Όλοι ήταν εκεί ,οι αρχηγοί εννοούμε μόνο ο Μανωλάς έλειπε.  Κι επειδή ο Μανωλάς αγενής δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό έχει γίνει και τον έχει ενοχλήσει. http://armynews.gr/?p=25171

ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΗ!


Image
Το Πολεμικό Ναυτικό πολλά χρόνια τώρα αρνείται πεισματικά να κάνει μετατάξεις υπαξιωματικών του σε αξιωματικούς. Οι δικαιολογίες που κάθε χρόνο χρησιμοποιούνται προφανώς και δεν ευσταθούν. Στρατός Ξηράς και Πολεμική Αεροπορία κάθε χρόνο -και φέτος- εκδίδουν σχετικές προκηρύξεις. Το ΠΝ ποτέ αν και ο σχετικός νόμος που προβλέπει τις μετατάξεις ισχύει από 1996 ποτέ.
Κι έτσι δεν μπορεί κάποιος εύκολα να αντικρουσει τους ισχυρισμους υπαξιωματικών που μιλούν για ρατσισμό εναντίον τους.
Δεν είναι μόνο το θέμα των μετατάξεων. 

ΔΕΘ: «Τέλος ανακωχής!» το σύνθημα των διαδηλώσεων

Σε ανεξάρτητη εργατική συγκέντρωση το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, στην Καµάρα, στις 6 µ.µ., µε αφορµή την παρουσία Σαµαρά στα εγκαίνια της ∆ΕΘ, καλούν πάνω από 100 συνδικαλιστές της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, µέλη ∆Σ σωµατείων, εργατικών κέντρων, οµοσπονδιών κ.ά. (κάλεσµα και υπογραφές στο http://www.narnet.gr/). Ανάλογο προσανατολισµό έχουν το ΚΚΕ (µ-λ), το ΕΕΚ, εργαζόµενοι του αυτόνοµου και ελευθεριακού χώρου, ενώ επιδιώκεται η συνάντηση µε το κίνηµα αλληλεγγύης στους κατοίκους της Χαλκιδικής. Παράλληλα προτείνεται µια ενιαία διαδήλωση των εργαζοµένων όλων των συγκεντρώσεων.

Επιταχύνεται η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ και της Ιταλίας προς την Τυνησία με πρόσχημα τη μάχη κατά των μουσουλμάνων τρομοκρατών...

Φωτογραφία: EPA/MOHAMED MESSARAΣτρατιωτική βοήθεια ύψους 60 εκατ. δολαρίων (45 εκατ. ευρώ) θα δώσουν οι ΗΠΑ στην Τυνησία για να τη βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τους ισλαμιστές αντάρτες, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης στην Αφρική, στρατηγός Ντέιβιντ Ροντρίγκες.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δωρίσει 10 τόνους εξοπλισμό, όπως κράνη, ασπίδες και αλεξίσφαιρα γιλέκα για τον εξοπλισμό των ειδικών αντιτρομοκρατικών μονάδων της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας της Τυνησίας, καθώς μάχονται έναντι μιας αυξανόμενης τοπικής και περιφερειακής τρομοκρατικής απειλής.

Φόρος τιμής στον Andrey Brazhevsky. Όλα στην Οδησσό έγιναν.

του Κώστα Γούση   αναδημοσίευση από το Περιοδικό

andrey Brazevsky3Ο Andrey Brazhevsky στις 30 Αυγούστου θα γιόρταζε τα 27α γενέθλιά του.
Πόσο θα θέλαμε, αγαπημένε μας Μαγιακόφσκι, ο στίχος «όλα στην Οδησσό έγιναν» να μας θυμίζει σύννεφα με παντελόνια, άψογα τρυφερούς εραστές, τζοκόντες που πρέπει να κλαπούν. Κι όμως από τις 2 Μαΐου του 2014 η μακρινή και πένθιμη Οδησσός θα μας θυμίζει για τώρα και για πάντα τη θηριωδία των νεοναζιστών του Δεξιού Τομέα, την οργανωμένη δολοφονική επιχείρηση στο κτίριο των συνδικάτων. Τα δυτικά μέσα έγραψαν για 48 νεκρούς. Οι μαρτυρίες μιλούν για πολύ περισσότερους.

Αρματομαχίες στη Ντόνμπας

Αρματομαχίες στη Ντόνμπας (lostarmour.info)
Όπως στις αρχές Απριλίου οι ρωσόφιλες πολιτοφυλακές στη Ντόνμπας δημιούργησαν τα πρώτα οδοφράγματα στην περιοχή, προφανώς εις αναμονή της έλευσης ρωσικών στρατευμάτων - στο πρότυπο της Κριμαίας, οι λιγότεροι θα ανέμεναν ότι λίγους μήνες μετά αυτοί οι πολίτες στα οδοφράγματα θα αποτελούσαν τον πυρήνα του ημιτακτικού στρατού - της «Νοβορόσια», όπως αποκαλείται.

Στις 29 Αυγούστου του 2014 οι δυνάμεις της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ» απώθησαν τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις από το χωριό Νοβοσφετλόφκα (Novosvetlovka) στην περιοχή Λουγκάνσκ, αποκαθιστώντας έτσι πλήρως την σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο M04 (E40), ο οποίος οδηγεί σε ρωσικό έδαφος. Υπενθυμίζεται ότι οι ουκρανικές δυνάμεις (1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, 80η Ανεξάρτητη Ταξιαρχία, 24ο Τάγμα "Aydar") έφεραν στις 13 Αυγούστου το χωριό Νοβοσφετλόφκα υπό τον έλεγχό τους, και στη συνέχεια όλη την περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο, το οποίο είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην άμυνα της πόλεως Λουγκάνσκ. Στη συνέχεια οι δυνάμεις των ρωσόφιλων πολιτοφυλακών προσπάθησαν να επανακτήσουν το χαμένο έδαφος στην περιοχή, και στις 29 Αυγούστου το κατόρθωσαν.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΝΑΖΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ... Το "άλλο Ολοκαύτωμα" - Συγκλονιστικό βίντεο από ναζιστικά εγκλήματα


Image
Οι νοσταλγοί (!) του ναζισμού έχουν φτιάξει το δικό τους παραμύθι για να υπερασπιστούν τις απόψεις τους: αρνούνται συστηματικά το Ολοκαύτωμα με επιχειρήματα ανόητα και παράλογα. Όμως εκτός από την Τελική Λύση για τους Εβραίους, εκτός από τους φούρνους οι ναζί έκαναν τόσα πολλά απάνθρωπα εγκλήματα που τίποτα και κανείς έχοντας την κοινή λογική δεν μπορεί να αιτιολογήσει. 
Το βίντεο έχει σκληρές εικόνες από το "άλλο Ολοκαύτωμα" που έζησαν οι λαοί της Ευρώπης. Με τον δικό μας το λαό να έχει δυστυχώς νοιώσει την αγριότητα του ναζισμού σε βαθμό υπερθετικό. 

Βιάζουν τις γυναίκες των Γιαζίντι και τις πουλάνε για 25 δολάρια

Βιάζουν τις γυναίκες των Γιαζίντι και τις πουλάνε για 25 δολάριαΌπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, πάνω από 700 γυναίκες των Γιαζίντι, οι περισσότερες νεαρές, κρατούνται σε φυλακή στη Μοσούλη από το Ισλαμικό Κράτος.
Το Daily Beast περιγράφει τις ανατριχιαστικές καταστάσεις που βιώνουν αυτές οι ανυπεράσπιστες γυναίκες στα χέρια των αιμοσταγών τζιχαντιστών. Όσες δέχονται να εξισλαμιστούν, πωλούνται στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από 25 έως 150 δολάρια η μία, εξαρτάται από την ομορφιά και την ηλικία η τιμή. Οι άλλες που κρατάνε την πίστη τους, βιάζονται συνεχώς, ώστε ή να αποφασίσουν να γίνουν μουσουλμάνες για να έχουν μόνο έναν βιαστή, τον τζιχαντιστή «σύζυγο», ή να πεθάνουν.

Η ιμπεριαλιστική φαντασίωση της Τουρκίας

Η ιμπεριαλιστική φαντασίωση της ΤουρκίαςΔιαβάστε το άκρως ενδιαφέρον άρθρο του Behlul Ozkan, που δημοσιεύτηκε στους New York Times, 29/8/2014, για τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, με τίτλο «Η ιμπεριαλιστική φαντασίωση της Τουρκίας» και μεταφράστηκε από τις εκδόσεις «Ποιότητα».
Ο Behlul Ozkan είναι επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά και ο συγγραφέας του βιβλίου Από την κατοικία του Ισλάμ στην τουρκική Vatan: Η πραγμάτωση μιας εθνικής πατρίδας στην Τουρκία.
Κωνσταντινούπολη. Τέλη της δεκαετίας του 1990, καθώς η Τουρκία παραπαίει από διάφορες πολιτικές και οικονομικές κρίσεις, υπήρξε μια πανεθνική συζήτηση για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το κατά πόσο η ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση θα επιλύσει τα προβλήματα της χώρας.