Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Η μάχη της Μαριούπολης: Οι Ρώσοι προελαύνουν – Νέο βίντεο από το μέτωπο

Η μάχη της Μαριούπολης: Οι Ρώσοι προελαύνουν – Νέο βίντεο από το μέτωπο
Μεγάλη αντεπίθεση των Ρώσων αυτονομιστών είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Μαριούπολη. Ο ουρανός είναι κόκκινος από τους βομβαρδισμούς, που ακούγονται παντού, μέσα και έξω από την πόλη.

"kids for cash" το σκάνδαλο που συγκλόνισε τις ΗΠΑ το 2008

Η συγκλονιστική ιστορία για το πώς χιλιάδες παιδιά στην Πενσυλβάνια φυλακίστηκαν από δύο διεφθαρμένους δικαστές που έλαβαν 2.600.000 δολάρια σε μίζες από τους κατασκευαστές και τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών φυλακών.
Περισσότερα στο: democracynow
και στο:wikipedia 

Γιούνκερ: Ο Αβραμόπουλος "φωτογραφίζεται" ως ο νέος Eπίτροπος Mετανάστευσης


ImageΣύμφωνα με έγγραφο που είδε η EurActiv, η Ελλάδα πιθανώς κατάφερε να εξασφαλίσει το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Εσωτερικών Υποθέσεων στη νέα Κομισιόν του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Το έγγραφο είναι εμφανές πως δεν είναι το τελικό και αποτελεί σχέδιο οργανογράμματος που προετοιμάστηκε από τις υπηρεσίες του νέου Προέδρου της Κομισιόν με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου.

Ελλάδα και Κύπρος

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ImageΣύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη, πανικός επικράτησε στο Πεντάγωνο και πιο συγκεκριμένα στο ΓΕΝ, μετά την καταγγελία πολιτικής δίωξης υπαξιωματικού με ειδικότητα σερβιτόρου, που μετά από 33χρονη υπηρεσία, δέχτηκε την εκδικητική μετάθεση από τη Διεύθυνση ΓΕΝ, εξαιτίας των πολιτικών του πεποιθήσεων.
Το γεγονός είναι αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικρατεί στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, και του τρόπου που τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ελέγχουν και καθυποττάσουν το προσωπικό. Αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ποια είναι τα επιχειρησιακά κριτήρια με τα οποία γίνονται οι μεταθέσεις.
Γιατί με τον ίδιο τρόπο που ο ΣΥΡΙΖέος σερβιτόρος μετακινήθηκε προκειμένου να βουλευτεί το γαλάζιο ή πράσινο δικό τους παιδί, με τον ίδιο τρόπο γίνονται οι αξιολογήσεις-μετακινήσεις-τοποθετήσεις στον Στόλο, στις θέσεις εξωτερικού, παντού.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ 3 ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ 2020, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΝΩ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΣΤΕΓΟΙ!

Image
ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Ισραήλ: Το ανατριχιαστικό ιστορικό της δολοφονίας των 3 εφήβων - Δικάζεται ο απαγωγέας

Τρεις κατηγορίες για "σκόπιμη πρόκληση θανάτου" αντιμετωπίζει ο Χουσάμ Καουάσμεχ που φέρεται ότι απήγαγε τρεις εφήβους και τους σκότωσε κοντά στη Χεβρώνα. Η απαγωγή και η δολοφονία των τριών νέων ήταν μία από τις αφορμές που πυροδότησαν τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας που στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

'οι ξεδοντιάρηδες' του Φρανσουά Ολάντ

Η γαλλική κυβέρνηση, στην οποία επικρατεί αναταραχή λόγω της έκδοσης ενός εκδικητικού βιβλίου για τον Φρανσουά Ολάντ από την πρώην πρώτη κυρία Βαλερί Τριερβελέρ, απηύθυνε σήμερα έκκληση για "αξιοπρέπεια", με την Σεγκολέν Ρουαγιάλ, υπουργό και πρώην σύντροφο του προέδρου η οποία αναφέρεται στο βιβλίο, να κάνει λόγο για "ανοησίες".
Το βιβλίο αυτό, στο οποίο η Βαλερί Τριερβελέρ παρουσιάζει ένα ελάχιστα κολακευτικό πορτρέτο του σοσιαλιστή προέδρου, έχει προκαλέσει αντιδράσεις αγανάκτησης και πολύ έντονες δηλώσεις στους πολιτικούς κύκλους, ενώ οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά.
Έρχεται τη χειρότερη στιγμή για τον πρόεδρο, η δημοτικότητα του οποίου βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο στις δημοσκοπήσεις ενώ παράλληλα είναι εξασθενημένος μέσα στο ίδιο το στρατόπεδό του αφού πραγματοποίησε μια σοσιαλφιλελεύθερη στροφή.

Κατάπαυση του πυρός ανακοινώνει ο Ποροσένκο Προς εκεχειρία;

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως την Παρασκευή θα διατάξει κατάπαυση του πυρός προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός σχεδίου για την ειρηνική επίλυση της κρίση στην Ουκρανία. Ο Ποροσένκο, μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου της κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, ανέφερε πως η εφαρμογή της εκεχειρίας αυτής θα εξαρτηθεί από το εάν θα φέρει αποτέλεσμα η σύνοδος της ομάδας επαφής στο Μινσκ της Λευκορωσίας, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή. Στην ομάδα συμμετέχουν απεσταλμένοι της Ουκρανίας, της Ρωσίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Φιντέλ Κάστρο: Ιδού ο άνθρωπος που εκκόλαψε και ανάθρεψε το Ισλαμικό Κράτος

o-fintel-kastro-milaei-se-dimosiografous-se-ena-eklogiko-kentro-stin-abanaΤο  προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές των ΗΠΑ του 2008 κ. John McCain θεωρεί ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας κ. Φιντέλ Κάστρο ότι κρύβεται πίσω από την δημιουργία, άνδρωση και επέκταση του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή. «Ο γερουσιαστής McCain είναι ο πιο αδιαμφισβήτητος σύμμαχος του Ισραήλ, μπλεγμένος στα πλοκάμια της Μοσάντ, κάτι που ούτε ο χειρότερος αντίπαλος δεν θα ήταν ικανός να φανταστεί», γάφει ο Φιντέλ Κάστρο σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Ή θα θριαμβεύσουν οι ιδέες της δικαιοσύνης ή η καταστροφή». «Ο McCain συμμετείχε μαζί μ’ αυτή την (μυστική) υπηρεσία στην δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους που πήρε στην κατοχή του ένα αρκετά υπολογίσιμο και ζωτικό μέρος του Ιράκ, καθώς και όπως επιβεβαιώνεται, το ένα τρίτο του εδάφους της Συρίας. Αυτό το Κράτος ζει με έσοδα από πολυεκατομυριούχους και απειλεί την Σαουδική Αραβία και άλλα Κράτη αυτής της περίπλοκης περιοχής που προμηθεύει τη μεγαλύτερη ποσότητα του παγκόσμιου καυσίμου»

Μαζικές αντιπολεμικές διαδηλώσεις στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ No to War

Εκατοντάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο Νιούπορτ στην Ουαλία για να διαμαρτυρηθούν απέναντι στις πολιτικές του ΝΑΤΟ, η Σύνοδος του οποίου είναι σε εξέλιξη στην πόλη, υπό την σκιά της ουκρανικής κρίσης. Οι διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται από τις 30 Αυγούστου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν σε κατασκήνωση στο πάρκο Τρεντεγκάρ όλη την νύχτα και σήμερα πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το κέντρο της πόλης λίγα τετράγωνα από το Celtic Manor Hotel, όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος.

Γαλλία: 1 δις θα κοστίσει η αναστολή παράδοσης Mistral στη Ρωσία


Image
Ένα δισεκ. ευρώ κινδυνεύει να κοστίσει στο Παρίσι η αναστολή της παράδοσης του Mistral στη Μόσχα. 
Η Ρωσία βλέπει αμερικανικό δάκτυλο πίσω από την απόφαση, αλλά θεωρεί ότι τελικώς το συμβόλαιο θα εκτελεστεί 

Η απόφαση της Γαλλίας να αναστείλει ως τον Νοέμβριο την παράδοση του πρώτου ελικοπτεροφόρου πλοίου Mistral στη Ρωσία κινδυνεύει να κοστίσει στο Παρίσι τουλάχιστονένα δισεκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με αξιωματούχους. Σύμφωνα με σημερινή δήλωση στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγής που είναι ενήμερη για την υπόθεση και διατήρησε την ανωνυμία της, η χθεσινή απόφαση του Παρισιού δεν σημαίνει ότι θα ανασταλεί και η ναυπήγηση των Mistral.

Τη μαφία του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα ξεσκεπάζει ο Ολιβιέ Καπό Ο Γάλλος πρώην μέσος της ομάδας της Βοιωτίας σε συνέντευξή του μιλά για τη διαφθορά, τα στημένα παιχνίδια και τις απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάς του

Unknown
Για τη μαφία στο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, τη διαφθορά, του στημένους αγώνες, αλλά και τις απειλές κατά της ζωής του, μίλησε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού κ. Ολιβιέ Καπό. Ο Γάλλος πρώην μέσος της ομάδας της Βοιωτίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της χώρας του «sofoot.com», αναφέρει:

Ανοιχτή επιστολή προς το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και συνεργάτες: η συνεργασία με το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο και η αποδοχή υποστήριξης από την Ισραηλινή Πρεσβεία παρά τη σφαγή στη Γάζα, ξεπερνούν τη συνενοχή

pacbi
Ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Καμπάνιας για το Ακαδημαϊκό και Πολιτιστικό Μποϊκοτάζ το Ισραήλ (PACBI) μεταφρασμένη από τον ιστότοπό της

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΦΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση και σοβαρούς προβληματισμούς προκάλεσε η παρουσία λεγόμενων ΑΝΤΙΦΑ με ισραηλινές σημαίες απέναντι από την κινητοποίηση 8 συλλογικοτήτων αλληλεγγύης στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης που σε συνεργασία με την Ισραηλινή πρεσβεία(!) και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ διοργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια για το θέατρο από 3 μέχρι 10/9 και που θα παρουσιάσουν την παράσταση Lysistrata-X στις 11 έως 13 Σεπτεμβρίου. Αντιπροσωπεία των συλλογικοτήτων μπήκε μέσα και διάβασε στους συμμετέχοντες την διαμαρτυρία καλώντας τους να αποχωρήσουν, μην συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις που οργανώνει το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ. Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν δεκάδες αλληλέγγυοι και υπήρξε ισχυρή αστυνομική παρουσία. 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ – ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ

1966914_10152229934400951_3275236061500526581_nΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρέμβαση – διαμαρτυρία στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για τη διεξαγωγή θεατρικών σεμιναρίων που συνδιοργανώθηκαν με την Ισραηλινή Πρεσβεία και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. Τη στιγμή που τα θύματα της βάρβαρης πολιτικής του  κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ – νεκροί, τραυματίες,  άστεγοι – ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες μόνο από την τελευταία σφαγή του φετινού καλοκαιριού, δεν νοείται συνεργασία με το κράτος – τρομοκράτη  και μάλιστα σε πολιτιστικό επίπεδο.
Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν οι οργανώσεις: Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Ιντιφάντα, Σύλλογος Al Awda για το Δικαίωμα της Επιστροφής Προσφύγων, Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα, Παλαιστινιακή παροικία Ελλάδας, η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο και η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό.

ΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΦΡΑΓΚΟ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΓΙΑ ΥΕΘΑ ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!


Κατ΄ ευθείαν από Μαξίμου δημοσίευμα υπέρ Φράγκου για να γίνει υπουργός Άμυνας!
ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ..
ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ
ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ 
Κατ΄ ευθείαν από Μαξίμου έχει δοθεί το δημοσίευμα του Βήματος που “σπρώχνει” άγρια Φράγκο για την θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Κι όταν λέμε κατ΄ ευθείαν μιλάμε για πολύ ψηλά. Το θέμα είναι ότι πάλι από το Μαξιμου είχε γίνει διαρροή ότι ο Σαμαράς δεν έχει πειστει για λύση από το χώρο των αποστράτων. Παρακαλούνται οι …φράξιες να συντονιστούν.
Πάντως το όνομα του Γιάννη Μιχελάκη που γράφτηκε εκνεύρισε πάρα πολύ κάποιους “κοντινούς” του Σαμαρά. Ο Μιχελάκης έχει θέματα ανοιχτά δκαστικά. Αλλά θα πρέπει κάποιος να τους πει ότι και ο Φράγκος έχει ανάλογα μπερδέματα. Μεγάλη έλλειψη υπουργών ρε παιδί μου.http://armynews.gr/?p=25271

Φαντάσματα δισεκατομμυρίων στις Ένοπλες Δυνάμεις από τα ΑΩ - Κάντε την πρόσθεση


Image
Τι πραγματικά συμβαίνει με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα και πόσο μας έχουν κοστίσει δεν το γνωρίζουν απ΄ ότι φαίνεται καλά καλά ούτε όσοι κατά καιρούς αλλά και σήμερα έχουν την ευθύνη αποφάσεων. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που γνωρίζουν καλά το θέμα και γράφουν στο Onalert.
Τι γράφουν; Ιδού:
"Φαντάσματα από το χρονοντούλαπο του παρελθόντος γέμισαν τις τηλεοπτικές οθόνες όσων παρακολούθησαν από την τηλεόραση την συζήτηση που έγινε στη Βουλή για τη νέα νομοθετική ρύθμιση γύρω από τα ληγμένα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα.

ΑΠΟΨΗ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΟΥΣ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΗ-Η “αποτυχημένη” στρατηγική του ΝΑΤΟ

Η “αποτυχημένη” στρατηγική του ΝΑΤΟΜεγάλα λάθη στον τρόπο που αντιμετωπίζει τη Ρωσία όσον αφορά την ουκρανική κρίση επιρρίπτει στο ΝΑΤΟ ο πρώην πρόεδρος του στρατιωτικού συμβουλίου της συμμαχίας, Χάραλντ Κούγιατ, σε συνέντευξή του προς τη Deutsche Welle.  Η κρίση στην Ουκρανία και ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης της Ρωσίας αναμένεται να κυριαρχήσουν στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ της Ουαλίας, στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου. Ποια μορφή όμως θα πρέπει να έχει η νέα στρατηγική της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας έναντι της Μόσχας; Όπως εκτίμησε σε συνέντευξή του προς τη Deutsche Welle ο πρώην πρόεδρος του στρατιωτικού συμβουλίου της συμμαχίας Χάραλντ Κούγιατ:

Η Ουάσιγκτον στέλνει κι άλλους στρατιώτες στην Βαγδάτη


Η Ουάσιγκτον στέλνει κι άλλους στρατιώτες στην Βαγδάτη
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκα Ομπάμα έδωσε διαταγή να σταλούν στην Βαγδάτη επιπλέον 350 στρατιωτικοί με αποστολή να προστατεύσουν την πρεσβεία και τα μέλη της διπλωματικής αποστολής των Ηνωμένων Πολιτειών στην ιρακινή πρωτεύουσα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. «Ο πρόεδρος έχει καταστήσει σαφή τη δέσμευσή του να κάνει ότι απαιτείται για να παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια για το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Κομάντος από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία στο πλευρό των Κούρδων;

Αμερικανοί και Γερμανοί στρατιώτες μάχονται στο πλευρό των Κούρδων στο Ιράκ, χωρίς διακριτικά, παρά τις επίσημες διαψεύσεις. Σύμφωνα με αμερικανικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων έλαβαν μέρος στη μάχη για την ανακατάληψη του Ζουμάρ, δύο ημέρες πριν, υπό την κάλυψη πάντα αμερικανικών μαχητικών. «Δεν φορούσαν κανένα διακριτικό, αλλά ήταν εμφανώς ξένοι. Είχαν αφήσει γενειάδα», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, κάτοικος του Ζουμάρ. Οι Κούρδοι επίσης έχουν αφήσει να εννοηθεί, ότι στο πλευρό τους πολεμούν κρυφά και Γερμανοί στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων. Το αμερικανικό Πεντάγωνο, πάντως, διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες. Αντίθετα, από το γερμανικό υπουργείο Άμυνας δεν υπήρξε ούτε διάψευση, ούτε παραδοχή, παρά μόνο εκκωφαντική σιωπή.

Η πραγματική κρίση στην Ουκρανία έρχεται

Η πραγματική κρίση στην Ουκρανία έρχεται (Getty Images)
Όπως η Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία πλησιάζει - και η υποστήριξη της Ρωσίας για τους Ουκρανούς αυτονομιστές μεγαλώνει, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι συμμάχοι τους αντιμετωπίζουν όλο και μεγαλύτερη πίεση για να κάνουν κάτι. Ελκυστικές ακούγονται οι απλές λύσεις, όπως οι πρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Δυστυχώς, αυτές οι δυτικές επιθυμίες για να αποτρέψουν τη Μόσχα από την μια, και από την άλλη να βοηθήσουν το Κίεβο βραχυπρόθεσμα, αποκρύπτουν κάποιες ατυχείς πραγματικότητες και μερικά επώδυνα μαθήματα από άλλους εμφύλιους πολέμους. Η κατώτατη γραμμή είναι ότι ακόμα και εάν η Μόσχα επιτρέψει το Κίεβο να νικήσει στρατιωτικά τους αυτονομιστές, κάτι που φαίνεται εξαιρετικά απίθανο σε αυτό το σημείο της σύγκρουσης, η εύρεση μιας βιώσιμης λύσης θα είναι εξαιρετικά δαπανηρή και αρκετά δύσκολη.

Η Πορτογαλία ανέλαβε την εναέρια υπεράσπιση των χωρών της Βαλτικής

Η Πορτογαλία ανέλαβε την 1η Σεπτεμβρίου την ευθύνη για την Εναέρια Αστυνόμευση της Βαλτικής, στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ, από την Πολωνία που εξασκούσε από το Μάιο τον ρόλο αυτό - με την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου και της Δανίας.

Έξι μαχητικά αεροσκάφη Lockheed Martin F-16 Fighting Falcon της Força Aérea Portuguesa έχουν ήδη αρχίσει με τις δραστηριότητες της αστυνόμευσης από την αεροπορική βάση Σιαουλιάι στη Λιθουανία, που υποστηρίζονται από τέσσερα Boeing F/A-18 Hornet (CF-18 / CF-188) της Βασιλικής Καναδικής Πολεμικής Αεροπορίας.

ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Έναρξη εκπαιδευτικών σχολείων ΠΕΝΕΦΥΟ


Η Πανελλήνια Ένωση Υπαξιωματικών και Οπλιτών, ανακοινώνει την έναρξη των  ετήσιων σχολείων της από 1η Οκτωβρίου 2014. 

Τουλάχιστον 900 Ταλιμπάν σκότωσαν δυνάμεις του Πακιστάν- Όμως η κυβέρνηση παραπαίει!


Image
Ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει σκοτώσει περισσότερους από 900 ισλαμιστές από την έναρξη, τον Ιούνιο, μιας επιχείρησης στα προπύργια των Ταλιμπάν στην περιοχή των φυλών του Βόρειου Ουαζιριστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν.
Στα μέσα Ιουνίου οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν εξαπέλυσαν την επιχείρηση Ζαρμπ-ε-Αζμπ —από την ονομασία του σπαθιού του προφήτη Μωάμεθ— εναντίον των Πακιστανών Ταλιμπάν της οργάνωσης Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν (TTP), των συμμάχων τους της Αλ Κάιντα και τωνΟυζμπέκων και Ουιγούρων μαχητών. Από το 2007 το ΤΤΡ έχει πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις του σε όλη τη χώρα κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι συνεργάζεται με τις ΗΠΑ στον "πόλεμο κατά του τρόμου" και δεν εφαρμόζει τη σαρία, τον ισλαμικό νόμο.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ: ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΦΑ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΙΣΡΑΗΛ!

Λοιπόν έχουμε για πρώτη φορά την επίσημη εμφάνιση των "Αντιφά" υποστηρικτών του Ιμπεριαλιστικού κράτους του Ισραήλ στον δρόμο.Έκαναν σήμερα αντισυγκέντρωση στην συγκέντρωση των αλληλέγγυων συντρόφων έξω από το ίδρυμα Κακογιάννη.  Είχαν στην κατοχή τους δυο σημαίες,μία μαυροκόκκινη και έγραφε αντιφασιστική δράση (στα γερμανικά) και μία του κράτους τους Ισραήλ.

Μακριά από τη διατήρηση της ειρήνης, το ΝΑΤΟ είναι μια απειλή για την

Ήταν η προοπτική της Ουκρανίας να μπει μέσα στη Δυτική στρατιωτική συμμαχία που προκάλεσε συγκρούσεις
Matt Kenyon on Ukraine and Nato
‘Western powers are resisting the negotiated settlement that is the only way out in Ukraine for fear of seeming weak.' Illustration: Matt Kenyon

Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης και η ελληνική Αριστερά. Μία περίπτωση συμβολικής αναδρομικής οικειοποίησης

του Σταύρου Παναγιωτίδη
Πότε η καμπάνα του λαού
του γερο Μακρυγιάννη
λεύτερο χώμα κι ουρανό
για όλους θα σημάνει
(Προσμονή, Πάνος Καλαποθαράκος, 1967)
Η παραπάνω στροφή είναι ενδεικτική μιας εικόνας που συγκροτήθηκε κατά την μεταπολεμική ελληνική συγκυρία για τον στρατηγό Μακρυγιάννη. 

Η ΔΕΞΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΦΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ-ΜΟΝΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

Απαλλάσσονται από την υποβολή φορολογικής δήλωσης όσοι μοναχοί παίρνουν σύνταξη κάτω από 9500 ευρώ, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσαν 16 βουλευτές της ΝΔ και έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο
Αφορολόγητο για εισοδήματα μέχρι του ποσού των 9.500 ευρώ για τους μοναχούς που οι συντάξεις τους είναι ιδιαίτερα χαμηλές και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για επισκευαστικές εργασίες σε κελιά, αλλά και λόγω της μοναχικής τους ιδιότητας, προβλέπει τροπολογία 16 "γαλάζιων" βουλευτών που έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Παιδείας κ. Αν. Λοβέρδο.

Οι τζιχαντιστές απειλούν με βίντεο και τον Πούτιν

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δημοσιοποίησαν ένα βίντεο μέσω του οποίου απειλούν τον Βλαντιμίρ Πούτιν πως θα εισβάλουν στη Ρωσία και «θα ελευθερώσουν την Τσετσενία και τον Καύκασο».
Οι τζιχαντιστές την περασμένη εβδομάδα κατέλαβαν μια βάση στην Τάμπκα στη βόρεια Συρία, στην οποία υπήρχαν απαρχαιωμένα αεροσκάφη Σουκχόι της εποχής της Σοβιετικής Ένωσης. Το βίντεο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προέρχεται από την εν λόγω βάση. Οι τζιχαντιστές μπροστά από τα αεροσκάφη λένε στα αραβικά όπως αναφέρει το RT:

Ο «αντικαπιταλισμός» της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και το «Λαϊκό Κράτος»- Τι δείχνει η ιστορία

nazi2
Η αντισυστημική- αντικαπιταλιστική ρητορική είναι ένα από τα κύρια γνωρίσματα του φασισμού και στη σύγχρονη και στην ιστορική του διάσταση. «Ο φασισμός- έλεγε ο Δημητρόφ στην εισήγησή του στο 7ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς- έρχεται στην εξουσία σαν κόμμα επίθεσης ενάντια στο επαναστατικό κίνημα του προλεταριάτου, ενάντια στις λαϊκές μάζες που βρίσκονται σε αναβρασμό. Ωστόσο παρουσιάζει τον ερχομό του στην εξουσία σαν ένα ‘‘επαναστατικό’’ κίνημα ενάντια στην αστική τάξη, στο όνομα ‘‘ολόκληρου του έθνους και για τη ‘‘σωτηρία’’ του έθνους» (Γκεόργκι Ντιμιτρόφ: «Ο Φασισμός», εκδόσεις Πορεία, Αθήνα 1974, σελ. 26).

Σύντροφος του Χρυσαυγίτη Καπελώνη, η δημοσιογράφος Λελεδάκη που έκανε το φωτομοντάζ στον Τσίπρα


Η δημοσιογράφος του "THE TOC" Ευδοκία Λελεδάκη, άναψε τα "αίματα" σήμερα στο τουίτερ με την παραποιημένη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα, που τον παρουσιάζει στα εφηβικά του χρόνια με αφίσα του Αντρέα Παπανδρέου στο δωμάτιο του, όπως γράψαμε ΕΔΩ!.

Παλαιστίνη: Δραματικός ο επίσημος απολογισμός της επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα

Μια εικόνα της δραματικής κατάστασης που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός, στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τις 52 ημέρες που διήρκεσε η ισραηλινή επέμβαση, δίνει ο επίσημος απολογισμός που έδωσε στη δημοσιότητα η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και η Παλαιστινιακή Αρχή.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 2133 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΟΑΠ, ακόμη δεν έχει καταλήξει στον αριθμό των μικρών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους καθώς η καταμέτρηση συνεχίζεται. Πάνω από 11 χιλιάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Μήνυμα Ken Loach στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες. Τι ιστορία! Μας εμπνέει η δύναμη και η αποφασιστικότητά σας

ΚΕΝ ΛΟΟΥΤΣ
Dear Friends,

I have heard of your situation from friends in England. What a story! Your strength and determination to fight for real jobs with fair wages is inspiring. We have many stories like yours here, as I’m sure you know.  The constant pressure to privatise our public services is destroying the services and bringing poverty and insecurity to working people. The European Union and big corporations, supported by the politicians, are formidable enemies. But you too are formidable!
 We need to support each other, as you say. Paul Laverty, who writes our film scripts, including Bread & Roses, will be in Athens at the end of October for a couple of days (25 – 27th Oct). He may have a busy schedule at the film festival then, but he hopes he can meet with you then. 

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ, Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Νέο φασιστικό-Χρυσαυγίτικο παραλήρημα του Μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα!!!

"Στην περίπτωση που οι κομμουνιστές είχαν νικήσει στον εμφύλιο, θα ήταν οι τζιχαντιστές της Ελλάδας"
Πιστός στο ραντεβού του με τη μισαλλοδοξία, τον φασισμό και τον εθνικό διχασμό ήταν και φέτος στην 65η γιορτή μίσους στο Γράμμο-Βίτσι ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, που δεν έχασε την ευκαιρία να αναπτύξει και πάλι στο ακροατήριο της Χρυσής Αυγής, την αντικομμουνιστική-μοναρχοφασιστική "πραμάτεια" του. Το ρατσιστικό μενού του, είχε και φέτος -όπως άλλωστε κάθε χρόνο- αντιδραστικές, εθνικιστικές και θρησκόληπτες κορώνες. Πιο συγκεκριμένα, στην ομιλία μίσους που πραγματοποίησε, όχι μόνο δεν είπε λέξη για τους αντιφασίστες και κομμουνιστές που πολέμησαν για τη λευτεριά του λαού και την απελευθέρωση του τόπου απ’ τους ξένους κατακτητές, αλλά καταφέρθηκε εναντίον τους, τονίζοντας (15:18) ότι: "Στην περίπτωση που οι κομμουνιστές είχαν νικήσει στον εμφύλιο θα ήταν οι τζιχαντιστές της Ελλάδας"