Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Στο Βίτσι και στον Γράμμο ξεθάβουνε το μίσος

Του Γιάννη Μπασκάκη
vitsi
Ο -κατά Ν. Μιχαλολιάκο- «λεβέντης» της ιεραρχίας, ο μητροπολίτης Κονίτσης, έβαλε κατά κομμουνιστοσυμμοριτών, γκέι, αμβλώσεων κ.ο.κ., διέκοψε για... διαφημιστικό διάλειμμα εθνικιστικών βιβλίων και το κοινό τον «αποθέωνε» εν μέσω χειροκροτημάτων.

«Ο Χριστός και η Ελλάδα θα νικάνε, ο κομμουνισμός δεν θα νικήσει! Να το ξέρετε! Γι’ αυτό να πούμε όλοι μαζί, ζήτω ο στρατός μας! Ζήτω η Ελλάδα μας!» Με αυτά τα λόγια ο μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας έκλεισε εν μέσω χειροκροτημάτων τον μισαλλόδοξο λόγο του, τον οποίο εκφώνησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίσους σε Γράμμο – Βίτσι στις 31 Αυγούστου. Ανάμεσα στο ακροατήριο βρίσκονταν απόστρατοι στρατιωτικοί και βέβαια μέλη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

8 Σεπτεμβρίου 1962. Η αιματοβαμμένη εξέγερση των καπνοπαραγωγών της Ακαρνανίας

αγρινιοτου Γιώργου Αλεξάτου Το 1962 είναι η χρονιά κατά την οποία ο ελληνικός μεταπολεμικός καπιταλισμός εισέρχεται στη «Χρυσή Εποχή» της ραγδαίας ανάπτυξής του, σύμφωνα με την εύστοχη διατύπωση των Γιάννη Μηλιού και Ηλία Ιωακειμίδη, που κράτησε μέχρι το 1973. Ήδη, έχει κλείσει η πρώτη περίοδος της οικονομικής ανασυγκρότησης και η δημιουργία της αναπτυξιακής υποδομής, και το ελληνικό κεφάλαιο επενδύει δυναμικά σε μια σειρά τομείς (εμπορική ναυτιλία, κατασκευές, βιομηχανία κ.λπ.), έχοντας εξασφαλίσει εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους μεγάλης κερδοφορίας.

Το σκίτσο της ημέρας

Το σκίτσο της ημέρας
Δια χειρός Κώστα Κουφογιώργου

«Είμαι Βρετανός τζιχαντιστής και θέλω να γυρίσω στο σπίτι μου» Brihadists

Βρετανοί τζιχαντιστές που αγωνίζονται στη Συρία έχουν απογοητευτεί και θέλουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Υποστηρίζουν ότι αντί να πολεμούν τις δυνάμεις του προέδρου Assad, έχουν βρεθεί να αγωνίζονται εναντίον των αντίπαλων ομάδων ανταρτών. Ωστόσο, φοβούνται να επιστρέψουν στη Βρετανία καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με δίκη και κατόπιν με φυλάκιση έως και 30 ετών.Επιμέλεια: Μαρία Αγγελοπούλου

Περισσότεροι από 500 Βρετανοί πολίτες, λέγεται ότι έχουν ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών. Είκοσι από αυτούς έχουν σκοτωθεί, οι έξι από αυτούς σε μάχες εναντίον άλλων ανταρτών. Περίπου 260 έχουν ήδη επιστρέψει στη Βρετανία και αναμένεται να δικαστούν.

Οι κίνδυνοι και οι παρενέργειες της Ανεξαρτησίας της Σκωτίας στην ΕΕ

Οι κίνδυνοι και οι παρενέργειες της Ανεξαρτησίας της Σκωτίας στην ΕΕ (Getty Images)
Στις 18 Σεπτεμβρίου οι Σκωτσέζοι ψηφίζουν για την ανεξαρτησία της χώρας τους από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μια απόφαση υπέρ της ανεξαρτησίας θα έχει σοβαρές συνέπειες για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αντιμέτωπο με μια ιστορική απόφαση: σε δύο εβδομάδες, 5,3 εκατομμύρια Σκωτσέζοι ψηφίζουν για το αν θα τερματίσουν την 300 ετών διάρκειας Ένωση με τη Μεγάλη Βρετανία και εάν επιθυμούν να γίνει η Σκωτία μια ανεξάρτητη χώρα. Το δημοψήφισμα είναι καλά προετοιμασμένο: το 2012, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συμφώνησε με τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας, Αλεξ Σαλμάνοντ, να αποφασίσουν οι Σκωτσέζοι για την ανεξαρτησία τους και η απόφασή τους θα γίνει αποδεκτή από τη βρετανική κυβέρνηση. Κατά το χρόνο όλα έδειχναν ότι η Ένωση θα συνεχιστεί. Μέχρι πριν από τρεις μήνες, το στρατόπεδο κατά της Ανεξαρτησίας είχε μέχρι και 20% προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις.

ΚΡΙΜΑΙΑ: ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ

Στην Κριμαία αναμένουν την οικονομική ανάπτυξη (Getty Images)
Ενώ η διεθνής προσοχή επικεντρώνεται στην ανατολική Ουκρανία, η Κριμαία παραμένει μια ανοιχτή πληγή και ένας πολιτικός εφιάλτης. Τέσσερις μήνες μετά ενσωμάτωση της Κριμαίας και της πόληςKRIMAIA της Σεβαστούπολης στη Ρωσική Ομοσπονδία ως μεμονωμένα στοιχεία, η οικονομική κατάσταση έχει αρχίσει να αποσυντίθεται και η απάντηση της Μόσχας φαίνεται μάλλον ανεπαρκής σε αυτό το σημείο. Με το ρεύμα των επιδοτήσεων από την Ουκρανία να έχει σταματήσει εντελώς, η Ρωσία έχει τώρα να βρει γρήγορα λύσεις, για να διασφαλιστεί η οικονομική επιβίωση των δύο νεότερων εδαφικών οντοτήτων της.

ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΩΙΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ: ΠΟΣΟΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ

• Ολοένα και λιγότεροι νέοι αξιωματικοί θα παίρνουν το ... ξίφος τους • 812 μόλις οι εισακτέοι σε όλες τις στρατιωτικές σχολές, από 1.414 που ήταν το 2010. 50% έφτασε η μείωση των επιτυχόντων στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, όπου «μπήκαν» 34... 17.875 μόρια η βάση για το Τμήμα Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων από 16.819 που ήταν το 2013 • Η ελαχιστοποίηση των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και η οικονομική κρίση δεν αφήνουν ανεπηρέαστες τις Ε.Δ. 

Μείωση των επιτυχόντων στη στρατιωτική εκπαίδευση 40% εφέτος σε σχέση με το 2010-11 

ΟΗΕ: Έκθεση καταπέλτης για τα παιδιά των πολέμων



Image-Στη «σύγκρουση στη Γάζα», σκοτώθηκαν πάνω από 500 παιδιά και τραυματίστηκαν περισσότερα από 1.300

-Έχουν σκοτωθεί ή ακρωτηριαστεί μέχρι 700 παιδιά στο Ιράκ από την αρχή του 2014, συμπεριλαμβανομένων εκτελέσεων με συνοπτικές διαδικασίες.
-Η Μπόκο Χαράμ έχει επιτεθεί σε σχολεία στη Νιγηρία, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 100 μαθητών και 70 καθηγητών μέσα στο 2013 και πάνω από 200 κορίτσια που απήχθηκαν τον περασμένο Απρίλιο εξακολουθούν να αγνοούνται

«Ο πολλαπλασιασμός των κρίσεων που πλήττουν τα παιδιά από την αρχή του 2014 δημιουργεί πρωτοφανείς προκλήσεις που επισκιάζουν την πρόοδο που επιτεύχθηκε για την προστασία τους από τις επιπτώσεις του πολέμου» τόνισε σήμερα η Λέιλα Ζερούγκι, ειδική επιτετραμμένη τουΓενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά και τις Ένοπλες Συγκρούσεις, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ουκρανία: Ο Ποροσένκο διέταξε να ενισχυθούν οι δυνάμεις στη Μαριούπολη


ImageΟ πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο επισκέφθηκε τη Μαριούπολη, μια πόλη της ανατολικής Ουκρανίας όπου βρίσκεται ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας και την οποία είχαν αρχίσει να πολιορκούν οι αυτονομιστές, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κατοίκους της, ενώ δεσμεύθηκε να την υπερασπιστεί από τους φιλορώσους αντάρτες οι οποίοι είχαν προωθηθεί σε αυτήν την περασμένη εβδομάδα μέχρι που κηρύχθηκε εκεχειρία.
«Αυτή είναι η ουκρανική μας γη, δεν θα την παραδώσουμε σε κανέναν», έγραψε ο Ποροσένκο στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Κατά την άφιξή του στην πόλη των 500.000 κατοίκων, όπου βρίσκεται ένα λιμάνι που είναι κρίσιμο για τις εξαγωγές χάλυβα της Ουκρανίας, ο Ποροσένκο δήλωσε ότι «έδωσα διαταγή (στον στρατό) να ενισχύσει την άμυνα της Μαριούπολης με πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών, άρματα μάχης και αεροπορική κάλυψη», για να προσθέσει: «ο εχθρός θα υποστεί μια συντριπτική ήττα».

Ανατροπή στρατιωτικού οχήματος στην Σύμη - Δύο τραυματίες



ImageΑνατροπή οχήματος με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ευτυχώς ελαφρά ο οδηγός και ο συνοδηγός του στην Σύμη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ , “στις 13:40 περίπου, όχημα MS 290 GD της δύναμης του  549 Τάγματος Εθνοφυλακής στη ν. Σύμη, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. Οι Υπαξιωματικοί διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Σύμης, όπου ο  οδηγός του οχήματος, ΕΜΘ Επιλοχίας (ΠΖ) Χ. Μ., διεγνώσθη με  μετατυχηματικό στρες και ο δεύτερος ΕΠΟΠ Λοχία (ΠΖ) Λ.Κ. ελαφρά τραυματισμένος.
Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και  Προανάκριση από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα”.

127 Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν μόνο κατά την προηγούμενη βδομάδα

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις συνέλαβαν 127 Παλαιστίνιους σε όλη τη Δυτική Όχθη μόνο κατά την πρώτη βδομάδα του Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε την Κυριακή ένα παρατηρητήριο για τα δικαιώματα των κρατουμένων.
Η Ένωση Παλαιστινίων Κρατουμένων ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι συλληφθέντες προέρχονται από την περιοχή της Χεβρώνας όπου 28 Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις.
Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι 23 κρατούμενοι προέρχονται από την περιοχή της Τζενίν στη βόρεια Δυτική Όχθη, 21 από τη Ραμάλα, 20 από την Ιερουσαλήμ, 12 από τη Βηθλεέμ, 8 από την Τουλκάρεμ, 6 από τη Νάμπλους, 6 από την περιοχή Τούμπας/Σαλφίτ και 3 από την Καλκίλια.

Ουκρανία: ΕΕ και ΝΑΤΟ… άνω κάτω

νατοΤις «ένδοξες» ημέρες πριν από την κατάρρευση του Ανατολικού μπλοκ, όταν το ΝΑΤΟ είχε ως βασική αποστολή την αντιμετώπιση της Μόσχας, ένιωσαν οι πολιτικοί ηγέτες αλλά και οι στρατηγοί στη διήμερη σύνοδο τη Συμμαχίας που πραγματοποιήθηκε στην Ουαλία. Καθώς ξεκινούσε από το απόγευμα της Παρασκευής η κατάπαυση του πυρός, μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών, οι νατοϊκοί αξιωματούχοι συζητούσαν τρόπους για να ενισχύσουν την φιλοφασιστική κυβέρνηση που οι χώρες τους επέβαλαν στο Κίεβο.

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ...

Αυτο το πράγμα να πηγαίνουν παπάδες και να ευλογούν όπλα που θα αφαιρέσουν ανθρώπινες ζωές με τρελαίνει !!!!!!

Στο 295 ΤΕ στην ΚΩ οι φαντάροι πεινάνε: δίνουν λειψές μερίδες φαγητού για να αγοράζουν χαρτί και μελάνια!

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΩ...

Την κατάσταση που βιώνουν οι φαντάροι στον ελληνικό στρατό αντικατοπτρίζει με το καλύτερο τρόπο η επιστολή καταγγελίας γονιού που το παιδί του υπηρετεί εκεί.
Την στιγμή λοιπόν που ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος υπογράφει συμβόλαια για νέους εξοπλισμούς αξίας 2 δις ευρώ και η κυβέρνηση δέχεται τα συγχαρητήρια του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ γιατί χρηματοδοτεί τον δολοφονικό αυτό διεθνή οργανισμό με το υψηλότερο ποσοστό του ΑΕΠ μετά τις ΗΠΑ (2,1%), έχοντας καταβάλει μόνο την τελευταία διετία 8,5 δις ευρώ.
Την ίδια στιγμή οι φαντάροι πεινάνε γιατί οι διοικητές των μονάδων κάνουν περικοπές στην σίτιση προκειμένου να εξασφαλίσουν την κάλυψη άλλων λειτουργικών αναγκών.

Ο ελληνικός "ρόλος κλειδί" για τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς κατά τζιχαντιστών

Επιμέλεια Λ .ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
ImageΞεκίνησαν οι αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών κοντά στο φράγμα της πόλης Χαντίθα του Ιράκ, έτσι ακριβώς όπως το είχε αναγγείλει ρητώς ο αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας από το Νιούπορτ της Ουαλίας μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ: Ο κ.Μπαράκ Ομπάμα  δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα κυνηγήσουν τους τζιχαντιστές του <<Ισλαμικού Κράτους>> και θα «εξοντώσουν» τους ηγέτες τους, με στόχο να διαλύσουν την οργάνωση. «Θα επιτύχουμε τον στόχο μας. Θα υποβαθμίσουμε και τελικά θα νικήσουμε το ISIL με τον ίδιο τρόπο που κυνηγήσαμε την Αλ Κάιντα» είπε προχθές  ο αμερικανός Πρόεδρος δίνοντας και το στίγμα των επιχειρήσεων - που υπό μια έννοια ενδιαφέρει και την Ελλάδα!

Όταν η δουλειά μπορεί να συνδυαστεί και με την διασκέδαση ακόμη και δίκες γίνονται


Όταν η δουλειά μπορεί να συνδυαστεί και με την διασκέδαση ακόμη και δίκες γίνονται
Στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2014 είχαν οριστεί δικάσιμοι του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου στην Ξάνθη.
Ερώτημα: Γιατί προσδιορίστηκαν εν μέσω δικαστικών διακοπών, αφού κατά την περίοδο αυτή τα στρατιωτικά δικαστήρια (αλλά και τα κοινά ποινικά δικαστήρια) δικάζουν ΜΟΝΟ υποθέσεις για τις οποίες επίκειται παραγραφή ή προβλέπεται προθεσµία εκδίκασης ή αφορούν τον καθορισµό συνολικής ποινής ή αιτήσεις ακύρωσης διαδικασίας ή απόφασης ή αιτήσεις αναβολής της δίκης ή διακοπής της ποινής ή αντιρρήσεις ή αµφιβολίες για την εκτέλεση ποινής ή την ανασταλτική δύναµη ενδίκου µέσου;

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΖΕΝΤΑ-Χένρι Κίσιντζερ: Πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ ασφάλειας & ηθικής…

Την άνοιξη του 1947 ο Αιγύπτιος δάσκαλος και θρησκευτικός ακτιβιστής Χασάν αλ Μανά πρότεινε στον τότε βασιλιά Φαρούκ την ίδρυση ενός θρησκευτικού ισλαμικού κράτους. Ο αλ Μπανά εξέφρασε τότε τις αρχές και τις προσδοκίες των Αιγύπτιων Αδελφών Μουσουλμάνων, η οποία ιδρύθηκε το 1928, με σκοπό να πολεμηθεί η δυτική επιρροή στον παραδοσιακό τρόπο ζωής των μουσουλμάνων Αιγυπτίων. Του Χένρι Κίσιντζερ, «The world in flames», 31 Αυγούστου 2014
ΠΗΓΗ: http://www.thesundaytimes.co.uk/ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας

Μια ορεινή σύγκρουση στα πρόθυρα της αναζωπύρωσης

«Είναι μόνο το πρώτο στάδιο» (Getty Images)
A mountainous conflict | The Economist | Μετάφραση και επιμέλεια: fox2magazine.net

ΜΕΣΩ μια σχισμής σε ένα πέτρινο καταφύγιο, στρατιώτες από την δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ βλέπουν τους Αζέρους εχθρούς τους, μόλις 150 μέτρα μακριά. Σε αυτά τα βουνά μεταξύ των δύο πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, υπάρχουν απόηχοι της Ουκρανίας. Αυτό το καλοκαίρι ήταν «πιο τεταμένο από ό, τι πριν», λέει ένας αξιωματικός στο μπροστινό μέρος αυτής της, για μεγάλο διάστημα, σιγοβράζουσας σύγκρουσης.

ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΕΑ ΤΟΥΡΝΑ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ... ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!

Ο Σαμαράς "έδειξε" τον επόμενο Α/ΓΕΕΘΑ με την ομιλία του στην ΔΕΘ - Ποιος είναι

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ,μπορεί να μην αποκάλυψε ούτε τον χρόνο, ούτε τον τρόπο με τον οποίοα θα εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ακύρωση των περικοπών στους στρατιωτικούς, φαίνεται όμως ότι “έδειξε” ποιον προτιμά ο ίδιος ή κάποιοι συμβουλοί του για επόμενο Α/ΓΕΕΘΑ. Κι αυτός όπως έχει γράψει εδώ και μέρες το Onalert  ειναι ο Α/ΓΕΑ Βαγγέλης Τουρνάς. 
Που διαβάζουν κάποιοι στο κείμενο της ομιλίας Σαμαρά την κυβερνητική προτίμηση;

Στο απόσπασμα που κάνει αναφορά στους στρατιωτικού ο κ.Σαμαράς λέει: 

Το Ισλαμικό Κράτος βγάζει εκατομμύρια διακινώντας αρχαιότητες μέσω Τουρκίας!

Μετάφραση Επιμέλεια OnAlert

Πηγή αλ Μόνιτορ

ImageΤο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), χρηματοδοτείται από χορηγίες των υποστηρικτών του, από την επιβολή «φόρων» στις κατακτημένες περιοχές, αλλά και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες όπως η καταβολή λίτρων από απαγωγές δυτικών πολιτών, αλλά και το σύγχρονο δουλεμπόριο γυναικών που ανήκουν σε αλλόθρησκες μειονότητες της Συρίας και του Ιράκ. 
Τώρα, μια νέα εγκληματική δραστηριότητα του Ισλαμικού Κράτους βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς υπάρχουν σημαντικά στοιχεία πως το Ισλαμικό Κράτος έχει πωλήσειαρχαιότητες αξίας εκατομμυρίων δολαρίων μέσω Τουρκίας. Μάλιστα, η λεηλασία των ιστορικών μνημείων ενδέχεται να έχει αναχθεί στην κύρια πηγή εσόδων των τζιχαντιστών! Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις ενός σύριου αρχαιολόγου, η Τουρκία και Τούρκοι υπήκοοι έχουν διαδραματίσει βασικό ρόλο σε αυτήν την επονείδιστη υπόθεση.


Inside Isis: from border bootcamp to battle, jihad is run with ruthless skillCharting the journey of foreign recruits who join the terror group and the juggernaut advance of its battle-hardened leadership

islamic state
After 30 days of Islamic study, weapons training and frugal living, Islamic State recruits are locked in to a lifestyle that few ever rescind. Photograph: Reuters
The last leg of the journey to jihad starts on goat trails near the Turkish-Syria border and ends through one of many holes in a barbed wire fence stretching several hundred miles.
Just beyond, in some cases no more than several kilometres away, new recruits are received by extremist leaders waiting in boot camps in towns, villages and abandoned Syrian regime buildings.

Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος: 100 χρόνια από τη μεγάλη σφαγή

Αφιέρωμα στον α’ παγκ. πόλεμο. Το άρθρο είναι γραμμένο από τον σύντροφο Τόνι Σόνουα (Tony Saunois) και η μετάφραση έγινε από τη συντρόφισσα Άννα Κλείτσα

Αυτό τον Αύγουστο συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από την έναρξη του πρώτου παγκοσμίου πολέμου που κράτησε τέσσερα χρόνια αφήνοντας πίσω του εκατομμύρια θύματα. Το αφιέρωμα που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στο SocialismToday, θεωρητικό περιοδικό του βρετανικού τμήματος της CWI, σε ειδική έκδοση αφιερωμένη στον α’ παγκ. πόλεμο. Το άρθρο είναι γραμμένο από τον σύντροφοΤόνι Σόνουα (Tony Saunois) και η μετάφραση έγινε από τη συντρόφισσα Άννα ΚλείτσαΟνομάστηκε ο «Μεγάλος Πόλεμος», ο «Πόλεμος που θα τερμάτιζε τους Πολέμους». Ωστόσο, για τα δέκα εκατομμύρια των νεκρών και τα άλλα τόσα των σοβαρά τραυματισμένων, δεν υπάρχει κανένα «μεγαλείο». Οι μάχες που εκτυλίχτηκαν κατά τη διάρκειά του ήταν από τις πιο αιματηρές στην ανθρώπινη ιστορία.

Μακεδονία ξακουστή, του Σαμαρά η χώρα

amfipoli5Ποιο είναι το αναμενόμενο επιστέγασμα ενός ακροδεξιού παραληρήματος που εκστομίζεται από το στόμα ενός πρωθυπουργού, ο οποίος στα πρόσωπα των ανθρώπων της βιοπάλης που αγωνίζονται βλέπει υπονομευτές και στα πρόσωπα των ξεριζωμένων από τις χώρες τους βλέπει «λαθρομετανάστες»; Φυσικά μια εθνικιστική κορώνα που θα «γαργαλήσει» το αίσθημα του… περήφανου και ευλογημένου έθνους.

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ Φώτο: Διαταγή της αστυνομίας για 24ωρη φύλαξη των Τρέμη, Κοσσιώνη και Παπαδημητρίου με τα δικά μας λέφτα!

Αυτή είναι η διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την 24ωρη φύλαξη των μνημονιακών δημοσιογράφων, Όλγας Τρέμη, Σίας Κοσσιώνη και Μπάμπη Παπαδημητρίου. Και δεν φτάνει αυτό....Διατάζουν και την φύλαξη των καναλιών, εφημερίδων που εργάζονται.

Ο Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης στο Πέραμα στις 13 Σεπτέμβρη


 Κινήματα Ένας χρόνος έχει περάσει από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και αντιφασιστικές συλλογικότητες της περιοχής κάνουν τον Σεπτέμβρη μήνα αντιφασιστικής δράσης στις γειτονιές, ξεκινώντας απο την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, στις 13 Σεπτέμβρη.   Το πρώτο μεγάλο ραντεβού του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη δίνεται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη, όπου θα γίνει συζήτηση και αντιφασιστική συναυλία.

Χτυπά το κράτος τον ρατσισμό;

του Σπύρου Μαρκέτου στο ΠΡΙΝ
Χτυπά το κράτος τον ρατσισμό;
Είναι παράδοξη φαντασίωση η ιδέα ότι σήμερα, μέσα στην οικονομική κρίση, θ’ αντιμετωπίσει τον φασισμό ένας κρατικός μηχανισμός που ελέγχεται από καπιταλιστές και στους κρίσιμους τομείς της αστυνομίας και της δικαιοσύνης στελεχώνεται από ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες. Το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο φυσικά, παρά την ευφάνταστη ονομασία του, κάτι σαν τον Ξένιο Δία, δεν φτιάχτηκε για να χρησιμοποιηθεί εναντίον των ρατσιστών ή των ναζί, αν γίνει νόμος, αλλά αντίθετα ανοίγει δρόμο σε κάποιους άλλους νόμους που αύριο θα ποινικοποιούν κάθε αμφισβήτηση. Η συγκρότηση και οι παραδόσεις των κατασταλτικών μηχανισμών το εγγυούνται αυτό, πόσω μάλλον όταν τούς ελέγχει μια ακροδεξιά και σε μεγάλο βαθμό φιλοφασιστική κυβέρνηση.