Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ MADE USA: ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΚ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΚ: Ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται για «εισβολή» στη Νέα Υόρκη και άλλες μεγαλουπόλεις
Η μητρόπολη του καπιταλισμού αναδεικνύεται και σε μητρόπολη του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.
Καθώς αναμένουμε τη δημοσιοποίηση «του σχεδίου του Προέδρου  Ομπάμα για την αντιμετώπιση του ISIL», δηλαδή την επικαιροποίηση του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας", που σε μια κίνηση με τεράστια συμβολική και όχι μόνο σημασία, θα παρουσιαστεί την παραμονή της επετείου από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου!
Αξίζει να θυμόμαστε ότι το 2001, πριν οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ εκστρατεύσουν κατά των λαών των Μέσης Ανατολής, είχαν επιτεθεί αρχικά στην εργατική τάξη των καπιταλιστικών μητροπόλεων με πατριωτικούς νόμους και ευρωτρομονόμους, εξαπλώνοντας παράλληλα σε παγκόσμιο επίπεδο τις παράνομες συλλήψεις-βασανιστήρια-προληπτικούς πολέμους-Γκουντάναμο, στο πλαίσιο των δογμάτων άμυνας-ασφάλειας του αστικού καθεστώτος, εναντίον των «ασύμμετρων απειλών» –κοινωνικά κινήματα, μετανάστες κλπ-, καταργώντας εργατικά δικαιώματα και λαικές ελευθερίες, προχωρώντας σε μεγάλα συμβόλαια με τη βιομηχανία πολέμου-ασφάλειας
Έχοντας θέσει το δίλημμα «ασφάλεια ή δημοκρατία και δικαιώματα» για να επιτεθούν
Είναι ένα ανυπέρβλητο πολιτικό συμπέρασμα για κάθε αγωνιστή, για κάθε συνιστώσα του κινήματος του κόσμου της εργασίας που αποκτά άλλη βαρύτητα καθώς Έκθεση ΣΟΚ αναφέρει ότι  "Ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται για «εισβολή» στη Νέα Υόρκη και άλλες μεγαλουπόλεις «Ο στρατός μπορεί να κληθεί να δράσει σε κάποιο από αυτά τα μέρη ακόμα και αύριο»"!

Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟΝ ΥΕΘΑ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ-Ρωσικό άρθρο κόλαφος για την ΠΑ: "Δεν έστειλαν την μπάντα γιατί δεν είχαν 200 ευρώ για εισιτήρια"


ImageΗ Μόσχα δεν μπορεί να “χωνέψει” την ελληνική στάση στο θέμα των κυρώσεων της Δύσης εναντίον της και δεν χάνει ευκαιρία να το δείχνει.Τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόφαση του ΓΕΑ να μην στείλει την μπάντα της στο στο Φεστιβάλ Σπάσκαγια Μπάσνια, στην Κόκκινη Πλατεία . Όπως γράφουν ρωσικά ΜΜΕ η Ελληνική ΠΑ δεν έστειλε την μπάντα γιατί δεν είχε να πληρώσει ούτε τα 200 ευρώ που κόστιζε το κάθε αεροπορικό εισιτήριο!
Η Άννα Λιάτσου συγκέντρωσε σ΄ ένα κείμενο για την Σύγχρονη Ρωσία, όλα όσα έχουν γραφτεί για το θέμα. Και δεν είναι και τόσο ευχάριστα. Γράφει λοιπόν:

Ντοκουμέντο: Οι παραστρατιωτικές επιχειρήσεις της CIA στην Ελλάδα Το πρώτο από μία σειρά ντοκουμέντων για την δράση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στην Ελλάδα μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

CIA large (2)_1
Στις 30 Αυγούστου 1949 καταλήφθηκε από τις δυνάμεις του εθνικού στρατού το Κάμενιτς, μ΄ αποτέλεσμα να λήξουν και επίσημα οι πολεμικές επιχειρήσεις του Εμφύλιου Πολέμου.

Αστυνομοκρατία στα σχολεία – Επιτήρηση από ΔΙΑΣ όλο το 24ωρο

diasΤην επιβολή καθεστώτος αστυνομοκρατίας στα σχολεία και σχολικά συγκροτήματα της χώρας επιδιώκει η κυβέρνηση, φοβούμενη επερχόμενες κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που πυροδοτούνται από τα εκρηκτικά προβλήματα στο χώρο της παιδείας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, «έχουν δοθεί σε όλες τις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες της χώρας ειδικότερες εντολές και οδηγίες, που αποσκοπούν κυρίως:

11 δις δολάρια από την Κίνα στην Αργεντινή



Χείρα βοηθείας ενός δισ. ευρώ προσφέρει, όπως όλα δείχνουν, η Κίνα στην Αργεντινή, η οποία συνεχίζει να «μάχεται» με κερδοσκοπικά hedge funds ώστε να αναστρέψει την δικαστική απόφαση για χρεοκοπία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, θα ενεργοποιηθεί άμεσα η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών που θα επιτρέψει στην Αργεντινή να ενισχύσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα και να πληρώσει τις κινεζικές εισαγωγές με ισοτιμίες γιουάν.

ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΖΥΜΒΟΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ukrainian soldiers with Nazi symbols on their helmets, including the swastika.
Germans were confronted with images of their country’s dark past on Monday night, when German public broadcaster ZDF showed video of Ukrainian soldiers with Nazi symbols on their helmets in its evening newscast. In a report on the fragile cease-fire in eastern Ukraine, Moscow correspondent Bernhard Lichte used pictures of a soldier wearing a combat helmet with the "SS runes" of Hitler’s infamous black-uniformed elite corps. 

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΜΠΑΜΑ: ΑΝΑΘΕΡΜΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αν ο Ομπάμα στην φάση της διεκδίκησης της αμερικανικής προεδρίας μεταμορφώθηκε σε «περιστέρι της ειρήνης» και τόνισε την ανάγκη αναθεώρησης της πολιτικής του Μπους και των νεοσυντηρητικών γερακιών του, υποσχόμενος την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, λαμβάνοντας το Νόμπελ ειρήνης. Τώρα, στο πλαίσιο της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και της έντασης των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, γίνεται αυτός ο κήρυκας της κλιμάκωσης «του πολέμου κατά της τρομοκρατίας», των νέων εκστρατειών, που απαιτούν εξοπλισμούς, μισθοφόρους, «ένταση της συνεργασίας». Και αν η Αλ Κάιντα και ο Λάντεν ήταν οι αρχικοί φίλοι και μετέπειτα εχθροί της αμερικανικής υπερδύναμης προκειμένου να υλοποιηθεί η νατοική επίθεση-κατοχή σε Αφγανιστάν και Ιράκ, τώρα είναι και πάλι οι ακραίοι μουσουλμάνοι του ISIS, πρώην σύμμαχοι των ΗΠΑ-Ε.Ε.-αραβικών σκοταδιστικών καθεστώτων, που μετατρέπονται σε απόλυτο εχθρό προκειμένου να δικαιολογηθεί η νέα ιμπεριαλιστική συμμαχία και εκστρατεία.

CIA: Ως τα «πρόθυρα του θανάτου» τα βασανιστήρια…

Η CIA, η αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, βασάνισε υπόπτους της αλ-Κάιντα «ως τα πρόθυρα του θανάτου», αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ» επικαλούμενη πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

Τουλάχιστον δύο ύποπτοι, μεταξύ των οποίων ο θεωρούμενος εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ,υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια που προχώρησαν πολύ περισσότερο από την εξομοίωση πνιγμού που αναγνωρίζεται από τη CIA, γράφει η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία η αμερικανική Γερουσία πρόκειται να δημοσιεύσει προσεχώς μια έκθεση για το θέμα αυτό η οποία «θα προκαλέσει μεγάλο σοκ» στην κοινή γνώμη.

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΠΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-Η Γερμανία προσφέρει στην Ινδία 126 Eurofighter Typhoon

«Οι Ινδοί έχουν δύο προτάσεις» - «τώρα θα πρέπει να αποφασίσουν ποια προσφορά είναι η καλύτερη».
Η Ινδία μπορεί να αγοράσει από τη Γερμανία 126 μαχητικά, ανέφερε τη Δευτέρα η εφημερίδα Handelsblatt με αναφορά προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Νέο Δελχί, στις συνομιλίες μεταξύ της Ινδίας και της Γερμανίας συζητήθηκε αυτή η συναλλαγή. Το 2012 η Ινδία είχε προγραμματίσει να συνάψει μια συμφωνία για την αγορά του μαχητικού Rafale της γαλλικής εταιρείας Dassault, όμως λόγω της έλλειψης των ευνοϊκών συνθηκών, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Με τη λήξη της κατάπαυσης πυρός ξεκινά ο επόμενος γύρος για την Ουκρανία

«Έφτασε μια εκεχειρία - ο πόλεμος συνεχίζεται». (Getty Images)
To πρωτόκολλο που υπογράφηκε στο Μινσκ για την κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία προκάλεσε θύελλα επικρίσεων από όλες τις πλευρές. Στη Ρωσία, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το πρωτόκολλο είναι μια σχεδόν παράδοση της αποκαλούμενης Νέας Ρωσίας, και στο Κίεβο - μια προετοιμασία για την απώλειά της. Σε αυτή την περίπτωση, το ίδιο το πρωτόκολλο είναι η συνέχιση της ουκρανικής κρίσης - τα περισσότερα σημεία του «εργάζονται» για τη συνέχεια της κρίσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ζώντας στα ερείπια μιας γκρεμισμένης γειτονιάς στη Γάζα

 
Οι Παλαιστίνιοι αγωνίζονται να επιβιώσουν ανάμεσα στα χαλάσματα της γειτονιάς τους, στην Shujaiyeh, που ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ κατά τη διάρκεια των επιθέσεων του περασμένου μήνα.
Φωτογραφίες από: Anne Paq και Βασιλεία Yazouri / Activestills.org 

Κείμενο: Anne Paq (Μετάφραση – επιμέλεια Sylvia)

ΣΥΛΛΗΨΗ 7χρονου ΠΑΙΔΙΟΥ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ-ΑΠΛΩΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ...

Η «Οδύσσια» του «ακατάλυπτου» «ανθελλινισμού»

Αν σου λένε ό,τι θέλεις ν’ ακούσεις («είμαστε και οι πρώτοι, μάγκα μου»), και ολίγον «ακαταλύπτως» να...
KATHIMERINI.GR

Από πομπό σε πομπό έφτασε και στον δικό μου υπολογιστή ένα ακράδαντο τεκμήριο ότι τα γονίδιά μας είναι γνησίως ελληνικά και γραμματιζούμενα. Δεν μπορεί, έλεγα βλέποντάς το και μειδιώντας, κάποιος το κατασκεύασε για να προβοκάρει, τραβολογώντας ώς τα άκρα το αρχικό αυθεντικό υλικό. Διάβολε, δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι σε ένα κείμενο που θέλει τάχα να υμνήσει τα ελληνικά (υπό τον πρωτότυπο υπότιτλο «Το θαύμα των θαυμάτων είναι ένα και μοναδικόν Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ»), έβαλε την ουρίτσα του όχι μόνο ένας δαίμονας του τυπογραφείου αλλά λεγεώνα ολόκληρη.

Ιρλανδία για τα περιθώρια του ΝΑΤΟ, να μοιράζονται τις ευθύνες για τον πόλεμο

will probably surprise many people to know that at least seven Irish Government officials, including one military officer, attended events related to the NATO Summit in Newport, Wales this week. It didn't get much coverage in the mainstream Irish media, probably because the government told them not to cover it, but it's something that should be highlighted and challenged.
In answer to a question from Clare Daly TD, Simon Coveney who is our Minister for Agriculture and other stuff that the government doesn't think is very important (food, the marine and defence), explained that Ireland was invited to attend two meetings at Newport, one for contributors to the NATO-led International Security Assistance Force (ISAF) in Afghanistan, and one for Defence Ministers from what are called "Partner" countries.

Historical Origins of the Islamic State (ISIS): Who Was Abu Musab Al-Zarqawi?

zarqawi_a01This article was first published by Global Research on June 11, 2004.
The US intelligence apparatus has created it own terrorist organizations. And at the same time, it creates its own terrorist warnings concerning the terrorist organizations which it has itself created. In turn, it has developed a cohesive multibillion dollar counterterrorism program “to go after” these terrorist organizations.
Counterterrorism and war propaganda  are intertwined. The propaganda apparatus feeds disinformation into the news chain. The terror warnings must appear to be “genuine”. The objective is to present the terror groups as “enemies of America.”

Εγκρίθηκαν οι νέες κυρώσεις από την ΕΕ - θα δοθεί όμως χρόνος στη Μόσχα να προωθήσει την εκεχειρία Από Palmografos.com: Palmografos.com - Εγκρίθηκαν οι νέες κυρώσεις από την ΕΕ - θα δοθεί όμως χρόνος στη Μόσχα να προωθήσει την εκεχειρία

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο(αριστερά) σε παλαιότερη φωτογραφία.
imageΗ Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε το βράδυ της Δευτέρας στις νέες κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Ρωσία για τη στάση της στην ουκρανική κρίση, όμως θα περιμένει «μερικές ημέρες» προτού να τις εφαρμόσει ώστε να δοθεί χρόνος στη Μόσχα να συνεχίσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

«Οι κυρώσεις θα τεθούν σε εφαρμογή (...) εντός των επόμενων ημερών. Έτσι θα υπάρξει χρόνος για την αποτίμηση της εφαρμογής της συμφωνίας εκεχειρίας (στην Ουκρανία) και του ειρηνευτικού σχεδίου» ανέφερε στην ανακοίνωσή του μετά την έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των 28 χωρών-μελών της ΕΕ.

ΤΟ SUCCES STORY ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Τουρκία: εργατική διαδήλωση από το χώρο των κατασκευών για τις συνθήκες εργασίας



workersturk1Μια ομάδα από εργάτες ξεκίνησαν μια διαμαρτυρία για τις κακές συνθήκες εργασίας, στη γειτονιά Halkalı της Istanbul, με επίσχεση της εργασίας τους και μπλοκάροντας ένα πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο.
Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι πολλοί από αυτούς έχουν προβλήματα υγείας λόγω των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας.
Είπαν επίσης ότι δεν λαμβάνουν κανονικά  τους μισθούς τους  και πρόσθεσαν ότι το γεύμα τους περιείχε παράσιτα και σκουλήκια.

Μπαράζ αντιφασιστικών διαδηλώσεων στις 18 Σεπτέμβρη, στο ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για τον αντιφασιστικό Σεπτέμβρη στο ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα....
Προγραμματίζονται μεγάλες διαδηλώσεις και συναυλίες στις 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι, σε όλη την Ελλάδα και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έξω από ελληνικές πρεσβείες.

Στις 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι στις 6μμ στον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, καλείται Παναττικό συλλαλητήριο και θα γίνει πορεία που θα πλημμυρίσει τους δρόμους με  χιλιάδες κόσμου.

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΕΙ..Συνελήφθη ταλιμπάν, με ατσάλινη θωράκιση στο πέος του! Δεν θα πιστέψετε το γιατί…


Αν δεν ήταν πράγματι τόσο σοβαρό, θα ήταν απολύτως γελοίο…
Ένας βομβιστής αυτοκτονίας των Ταλιμπάν σε έλεγχο της αστυνομίας του Πακιστάν, βρέθηκε με μια μεταλλική ασπίδα γύρω από το πέος του…!
Ερωτηθείς σχετικά με τον σκοπό της προστασίας αυτής, η απάντησή του ήταν: «θέλω να κρατήσω το πέος μου ανέπαφο μετά την έκρηξη, έτσι ώστε να μην έχουν σεξουαλικά προβλήματα οι 72 παρθένες που θα έρθω σε επαφή στον παράδεισο!”
Δεν χωρούν σχόλια για την ποιότητα της εγκεφαλικής λειτουργίας και το επίπεδο ιδεολογικής μάχης που δίνουν οι φανατικοί – εξτρεμιστές ισλαμιστές.