Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Μακεδόνες ως Οθωμανοί: Πώς οι «βάρβαροι» Μακεδόνες ενσωματώθηκαν στο εθνικό αφήγημα Από το Jungle Report

«(Τα ευρήματα στην Αμφίπολη) είναι μια ακόμα επιβεβαίωση για την Ελληνική ταυτότητα της Μακεδονίας μας. Κάποιοι χτίζουν σύγχρονα αγάλματα-καρικατούρες, τάχα για τους αρχαίους Μακεδόνες και προσπαθούν να οικειοποιηθούν την Ιστορία μας. Όμως, εδώ, στη Μακεδονία, μιλούν οι ίδιοι οι αρχαίοι Μακεδόνες, μιλάει η ίδια η Μακεδονική γη και αναδεικνύει την οικουμενική δόξα του Ελληνισμού!».[1]

ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ" ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΜΑΧΟΥΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ...


ImageΔεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και άμαχοι, ενώ ακόμα 13 τραυματίστηκαν εξαιτίας αεροπορικής επιδρομής που πραγματοποίησε το ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε σήμερα Αφγανός αξιωματούχος, μόλις λίγους μήνες πριν από την αποχώρηση των μάχιμων ξένων δυνάμεων από τη χώρα.
Ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι καταδίκασε τους θανάτους, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του αναφέρεται ότι η επιδρομή πραγματοποιήθηκε από αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος. Οι θάνατοι αμάχων βρίσκονται στον πυρήνα των συνεχιζόμενων εντάσεων μεταξύ των κυβερνήσεων του Αφγανιστάν και των ΗΠΑ.

Για μια πολιτική δολοφονία επιβάλλεται να μιλάμε πολιτικά – των Social Waste

social-waste-killahpΚατ’ αρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Παύλος ούτε «έφυγε», ούτε «πέθανε», ούτε «χάθηκε»- δολοφονήθηκε. Και δε δολοφονήθηκε ούτε γιατί επιτέθηκε σε κανένα, ούτε γιατί έκλεβε. Ούτε κλεφτοκοτάς ήταν ο Παύλος, ούτε εγκληματίας. Δολοφονήθηκε γιατί μέσα από τα τραγούδια και τη γενικότερη στάση ζωής του εξέφραζε ελεύθερα απόψεις που δεν «άρεσαν» στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που είχαν αρχίσει να επεκτείνονται επικίνδυνα στις γειτονιές του Παύλου.


Ο Τ.Κλιφ, το "αντισταλινικό αντάρτικό" και οι συνεργάτες των Ναζί

Τα μέλη του φασιστικού Σβόμποντα και το εικόνισμα του Μπαντέρα
Πριν από μερικούς μήνες έλαβε χώρα στην Ουκρανία ένα ενορχηστρωμένο από την ΕΕ και τις ΗΠΑ πραξικόπημα μέσω του οποίου ανετράπει ο νόμιμα εκλεγμένος πλην όμως φιλορώσος πρόεδρος της χώρας Β.Γιανουκόβιτς. Μετά τις αποτυχίες στο Ιρακ και στο Αφγανιστάν αλλά και προς αποφυγήν ενός θερμού επεισοδίου με τη Ρωσία οι Νατοϊκοί εφήρμοσαν την νέα προσφιλή τους τακτική. Αντί να επιχειρήσουν στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, φούσκωσαν και πήραν υπό τον έλεγχό τους το κίνημα που ξέσπασε στην πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου. Πολιορκητικός κριός σε αυτή την προσπάθεια στάθηκαν οι δύο φασιστικές οργανώσεις, το κόμμα Σβόμποντα και η οργάνωση Δεξιός Τομέας. Όσοι γκουγκλάραμε για να πληροφορηθούμε τι είναι αυτές οι οργανώσεις πέσαμε πάνω σε ένα όνομα, αυτό του Στεπάν Μπαντέρα, τον οποίο τα μέλη τους(και όχι μόνο αυτές οι οργάνωσεις καθώς ο πρόεδρος της Ουκρανίας και επικεφαλής της πορτοκαλής επανάστασης τον ανακύρηξε εθνικό ήρωα) θεωρούν εθνικό ήρωα.

Συναυλία Reggae στην Παραλία του Ελληνικού, Σάββατο 19/7

10417758_10152549687774894_3090248755606658975_nTo Ελληνικό και η Παραλία μας ανήκουν,
Αγώνας για την Γη και την Ελευθερία!
Σάββατο 19/7, ώρα 21.00 
Συναυλία Reggae στην Ελεύθερη Παραλία του Ελληνικού!

Όλοι στη διαδήλωση στην Ουκρανική πρεσβεία την Τετάρτη 10/9 με συγκέντρωση στις 18.30 στο μετρό της Πανόρμου

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ 

Το αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό κίνημα αλληλεγγύης πρέπει να έχει σαφή πρόσδεση με τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και αντικυβερνητικό - αντικαπιταλιστικό - αντιμπεριαλιστικό περιεχόμενο. Ο κόσμος της εργασίας και οι κοινωνικές-πολιτικές απελευθερωτικές δυνάμεις έχουν τεθεί στο στόχαστρο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, τον παγκόσμιο ταξικό πόλεμο της Νέας καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων. Σαφής απόδειξη είναι οι απειλές εισβολής του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ στη Βοσνία για να καταστείλει την σημαντικότατη κοινωνική εξέγερση, αλλά και η αμερικανική ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑ που κατεβαίνει στους δρόμους ενάντια στους διαδηλωτές.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ Ουκρανία: Ένας πόλεμος μεταξύ τριών πλευρών και δύο στρατών

Φωτογραφία του χρήστη Donbass Revolution.Η Ουκρανία εδώ και καιρό έχει γίνει το κέντρο των παγκόσμιων εξελίξεων για τις λεπτές ισορροπίες που οι αναλυτές ωρύονται πως υπάρχουν μεταξύ των “μεγάλων” αυτού του κόσμου. Όχι άδικα βέβαια μιας και οι εικόνες της καταστροφής, των ωμών -πέρα από τα όρια κυνισμού- δολοφονιών μαζί με την φτώχεια και την εξαθλίωση που τις πλαισιώνουν, αποτελούν την σκληρή πραγματικότητα. Αυτή που λέει πως όλη αυτή η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν είναι ένα διεστραμμένο remake του παρελθόντος, ούτε μια εφιαλτική προβολή του μέλλοντος αλλά ακόμα χειρότερα είναι το σήμερα, το παρόν του πλανήτη που τραντάζεται από την καπιταλιστική κρίση.

Ο ΥΕΘΑ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΝΕΙ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΑΛΛΑ 'Εμεινε "ξυλάρμενο" υποβρύχιο του Στόλου ανοιχτά της Ψυττάλειας


Image
Ανοιχτά της Ψυττάλειας στο λεγόμενο σημείο Αστήρ, “έμεινε” από μηχανικό πρόβλημα το υποβρύχιο ΤΡΙΤΩΝ, το πρωί της Δευτέρας. Το υποβρύχιο ρυμουλκήθηκε ξανά στην βάση υποβρυχίων στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.
Πως το υποβρύχιο “‘εμεινε” δεν έχει διευκρινιστεί. Και ασφαλώς βλάβες προκύπτουν παντού. Όμως όπως και να ΄χει μετά από την αποστρατεία του υπαρχηγού του Στόλου αντιναύαρχου Κονιδάρη, ειπώθηκαν και ακούστηκαν πάρα πολλά. Περισσότερα απ΄ όσα είχαν ακουστεί κατά τη διάρκεια της συμμετοχής πλοίων του Στόλου στην επιχείρηση που έγινε στην Κεφαλονιά μετά από τον σεισμό.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πάρα πολλά περιστατικά με κανονιοφόρους, κανόνια  που δεν δουλεύουν και υδροφόρες που έμειναν "καραβοφάναρο". Όλα αυτά ήταν περίπου αναμενόμενα με τόσο σκληρές και αλόγιστες περικοπές . Το ερώτημα είναι γιατί η μοναδική αγωνία μας είναι πως δεν θα βγουν όλα αυτά στο φως ,μήπως και κάποιος ταρακουνηθεί και κάτι διορθωθεί.

Ελλάδα-Κίνα συζητούν πλέον και για τα στρατηγικά μέταλλα…

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Zou Xiaoli, ο οποίος συνοδευόταν από υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία Αξιωματούχων και ειδικών της χώρας του είχε το μεσημέρι ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με αντικείμενο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και επιστημονικών γνώσεων για την αξιοποίηση των σπάνιων γαιών, στο πλαίσιο της στρατηγικής που έχει διαμορφώσει η Ε.Ε. επενδύοντας στην έρευνα και ανάπτυξη.

ΟΙ ΗΠΑ ΔΙΝΟΥΝ ΒΑΡΥ ΟΠΛΙΣΜΟ ΣΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

H ρωσόφωνη δαδικτυακή πύλη «Νέα Ρωσία» με αναφορά στους κατοίκους της περιοχής ανέφερε ότι στο αεροδρόμιο στο Χάρκοβο προσγειώθηκαν δύο αμερικανικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 Hercules, τα οποία έφεραν την Ουκρανία πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων. Μιλάμε για τον τύπο LAROM (Ρουμανία) και Τeruel 3 (Ισπανία), σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές. Έχει αναφερθεί ότι εκτός από τα συστήματα MLRS, ξεφορτώθηκαν και πυρομαχικά. Στη συνέχεια, τα MLRS κινήθηκαν με τη δική τους ισχύ προς την κατεύθυνση της Σταρομπέλσκα.

Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου πραγματοποίησε το Ισραήλ στη Μεσόγειο

Το αμυντικό σύστημα Arrow 2 αποτελεί μέρος μιας πέντε επιπέδων κλιμακωτής αεράμυνας, η οποία αποσκοπεί την πλήρη κάλυψη του Ισραήλ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, Τζόνστσν Μοσέρι, το σύστημα Arrow 2 έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια και προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για απειλές μεγάλου βεληνεκούς. (Jerusalem Post)
Tην Τρίτη στις 11:31 Ώρα Ελλάδος εντοπίστηκε εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στη Μεσόγειο Θάλασσα. Η πτήση του πυραύλου διήρκησε περί τα 40 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τροχιά του πυραύλου παρατηρήθηκε από το κεντρικό τμήμα της Μεσογείου, ανοιχτά της Κύπρου, στην κατεύθυνση της ανατολικής ακτής της Μεσογείου. Η περιοχή - 300 χιλιόμετρα βόρεια του Τελ Αβίβ (Ισραήλ).

Σύμφωνα με το ρωσικό στρατιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου και Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοβ, ανέφερε ότι η εκτόξευση εντοπίστηκε από το ρωσικό κέντρο ραντάρ στο Αρμαβίρ (περιοχή Κρασνοντάρ) στη νοτιοδυτική Ρωσία. 

Τουρκικά όπλα στα χέρια των τζιχαντιστών! Ο ρόλος της Άγκυρας προβληματίζει την Δύση


Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
ImageΣε μια σημαντική αποκάλυψη για τον πραγματικό ρόλο της Τουρκίας σε σχέση με την ακραία ισλαμιστική -τρομοκρατική οργάνωση <<Ισλαμιστικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε>>(ISIL) προχώρησε η τουρκική εφημερίδα Taraf , με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, κ. Chuck Hagel , στην Άγκυρα και οι συναντήσεις που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο κ. Erdogan, τον Τούρκο Πρωθυπουργο κ. Davutoglu, τον Υπουργό Άμυνας κ. Yilmaz και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Ozel : 
Γράφει λοιπόν συγκεκριμένα ότι μετά τις συγκρούσεις μεταξύ των μαχητών της ISIL και των δυνάμεων των Πεσμεργκέ στο Έρμπιλ του Βόρειου Ιρακ, αποκαλύφθηκε ότι στον οπλισμό της ISIL βρίσκονται πυρομαχικά από την τουρκική εταιρεία αμυντικών συστημάτων MKE! Η εφημερίδα σχολιάζει ότι μένει να εξακριβωθεί πώς οι τζιχαντιστές προμηθεύτηκαν τον οπλισμό, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να καταθέσουν στην Άγκυρα σχετικό φάκελο με τις έρευνες τους!Ήδη πάντως, πηγές των ΗΠΑ κάνουν λόγο για παθητικό ρόλο της Τουρκίας όσον αφορά τα επόμενα βήματα κατά του ISIL, γράφει η εφημερίδα Haberturk.

Αυτός είναι ο οπλισμός του Ισλαμικού Κράτους ! -ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ

ImageΜετάφραση – Επιμέλεια: Onalert.gr
Πηγές: Guardian, Conflict Armament Research, ΑΠΕ
Πηγές Φωτογραφιών στο τέλος του άρθρου: Κοινωνικά Δίκτυα

 
To Ισλαμικό Κράτος πολεμά με αμερικανικά όπλα τα οποία άρπαξε από τον ιρακινό στρατό ή προορίζονταν για τη μετριοπαθή αντιπολίτευση που μάχεται εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, αναφέρει μία έκθεση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.
Η οργάνωση Conflict Armament Research, η οποία διεξήγε την έρευνα, στηρίζει την ανάλυσή της στα όπλα που κατάσχεσαν οι κουρδικές δυνάμεις από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 10 ημερών τον Ιούλιο. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έκθεση ( 18 σελίδων στα αγγλικά) ΕΔΩ. 

Οι εκπαιδευτικοί υπεράριθμοι-οι μπάτσοι «μόνιμοι» στα σχολεία!

diasΤρεις μόλις μήνες από τα «πετυχημένα» εγκαίνια της τράπεζας θεμάτων, που άφησε χιλιάδες συμμαθητές μας πανελλαδικά στην ίδια τάξη, υποδεχόμαστε άλλη μια «έκπληξη». Δεν θα μπορούσε βέβαια να είναι πρόσληψη εκπαιδευτικών. Άλλωστε αυτοί κρίθηκαν υπεράριθμοι εδώ και καιρό. Ούτε προφανώς, η επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων που έχουν ήδη εδώ και ένα χρόνο απολυθεί. Απεναντίας αυτό που κρίθηκε αναγκαίο είναι η φύλαξη των σχολείων από αστυνομικούς.
Ας γίνουμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένοι:

ISIS 6: Η «μοναδική αλήθεια» για τη τζιχάντ

του Γιάννη Κιμπουρόπουλου από την Αυγή (07.09.2014)
ISIS[...] Δεν έχω αμφιβολίες ότι ο στρατός του IS είναι ένα συνονθύλευμα 10.000-15.000 (κατά τους «δυτικούς» υπολογισμούς) ισλαμοφασίστες, τυφλωμένους από μια αιματηρή καρικατούρα του σουνιτικού ισλάμ. Τα γεμάτα τρόμο βλέμματα των Γεζιντί, που φτάνουν ακόμη και στη χώρα μας, μαρτυρούν πολλά για τη δράση τους.  Ωστόσο, οφείλουμε να παρατηρήσουμε ταυτόχρονα ότι τα περισσότερα από όσα μαθαίνουμε καθημερινά για το ακραίο στρατιωτικό – θρησκευτικό μόρφωμα είναι φιλτραρισμένα από καλά ελεγχόμενους διαύλους ενημέρωσης. Δυτικούς φυσικά. [...]

Ο Ομπάμα δεσμεύεται ότι οι ΗΠΑ θα οδηγηθούν σε πόλεμο κατά της Ρωσίας για την υπεράσπιση των χωρών της Βαλτικής


In a series of speeches and press conferences in connection with last week’s NATO summit in Wales, President Barack Obama publicly declared that the United States military will maintain a permanent presence in the Baltic states of Estonia, Lithuania and Latvia, which border Russia. He vowed that US air and ground forces will remain poised forevermore to respond to claims of Russian aggression by the governments of these countries by attacking Moscow.

Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη. Μια συζήτηση

15
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη. Μια συζήτηση

Νόαμ Τσόμσκι: Ο πραγματικός λόγος που το Ισραήλ "κουρεύει το γκαζόν" στη Γάζα

A Palestinian girl walks on the rubble strewn ceiling of her family's home after she and other members of her family returned on August 27, 2014 to Gaza City's Shejaiya neighbourhood

ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ-Ε.Ε.!

Ο χρήστης Donbass Revolution πρόσθεσε 4 νέες φωτογραφίες.
The Ukrainian Nazi Army, the Face of the West. Ukrainian Battalion Azov of Euromaidan-Junta, financed by IMF, supported by Sanctions of the Governments of the European Union and equipped by NATO.
Video: http://www.youtube.com/watch?v=8fZKkBXEG-g

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Αποσπάσματα από άρθρο του Ελισαίου Βαγενά στην ΚΟΜΕΠ #4 του 2008
Νομίζω πως η ανάγνωση του κάτω από το φως των σημερινών εξελίξεων στην Ουκρανία είναι παραπάνω από χρήσιμη.
(Η μορφοποίηση του κειμένου έγινε από το Fadomduck2)
...Τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες μιας νέας όξυνσης που σχετίζεται με την αλλαγή του παγκόσμιου συσχετισμού δύναμης, την εμφάνιση στο προσκήνιο και άλλων ισχυρών οικονομικών δυνάμεων, όπως της Ρωσίας, η αστική τάξη της οποίας διεκδικεί μια τέτοια θέση στις παγκόσμιες εξελίξεις, που να αντιστοιχεί στην αυξανόμενη οικονομική και στρατιωτική ισχύ της.

Έγχρωμο βίντεο από όταν οι Αμερικανοί "ράντιζαν" τους στρατιώτες τους με πυρηνική ακτινοβολία

nebada
Εντυπωσιακό βίντεο ηλικίας 60 ετών με Αμερικανούς στρατιώτες που εκτίθεντο στην έρημο της Νεβάδα σε πυρηνικές εκρήξεις απελευθερώθηκε από τον αμερικανικό Στρατό.
Πρόκειται για αφελείς Αμερικανούς στρατιώτες που ποτέ δεν ειδοποιήθηκαν για τις συνέπειες της ραδιενέργειας. Το έμαθαν αργά όταν πέθαιναν από καρκίνο.