Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Σημαντική καταγγελία για αναβολικά στον στρατό, ενώ οι φαντάροι πεινάνε (Βίντεο)

Σημαντική καταγγελία για αναβολικά στον στρατό,ενώ οι φαντάροι πεινάνε
Μία μητέρα καταγγέλλει ότι ο γιος της στο στρατόπεδο πεινάει εξαιτίας των μικρών ποσοτήτων φαγητού.
Τα λεφτά πηγαίνουν στις Πολυεθνικές και στα στρατόπεδα έχουμε περικοπές.
Απόστρατοι, κηρύσσουν ξανά το φασιστικό μίσος και κάνουν πλάτες στην Χρυσή Αυγή. Και τέλος, μια καταγγελία ταράζει τα νερά για αναβολικά μέσα στην Ευελπίδων.
Στην παρουσίαση της εκπομπής ο Σταύρος Πανούσης και ο Χρήστος Αβραμίδης

ΠΗΓΗ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Εκπομπή του δικτύου Σπάρτακος σήμερα στις 9 μμ στον ρ/σ


Στα πλαίσια της μόνιμης συνεργασίας που έχουμε με το δίκτυο ελεύθερων φαντάρων «Σπάρτακος» είναι και η σειράς εκπομπών που κάνει αυτή η συλλογικότητα από τον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό.
Συντονιστείτε σήμερα στις 9 το βράδυ στο σταθμό μας και ακούστε μια ωριαία  εκπομπή που αναφέρετε στις διεθνείς εξελίξεις, στην εμπλοκή της χώρας μας σε τυχοδιωκτικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, καθώς και τις παρεμβάσεις που έχει η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής μέσα στις ένοπλες δυνάμεις.
Θα ακολουθήσει άλλη μια δοκιμαστική "ζωνταντή" εκπομπή με επιλεγμένη ξένη μουσική ενώ στα μικρόφωνα του σταθμού μας θα βρίσκονται ο Γιώργης και ο Ηρακλής.


ΠΗΓΗ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Η Ελλάδα στην συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους Κατά του Χαλιφάτου

Θετικά ανταποκρίθηκε η Ελλάδα στην ιδέα «δημιουργίας μιας παγκόσμιας συμμαχίας κρατών», που θα συντονίζει τις αντιδράσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους οι ενέργειες του οποίου προκαλούν «τον αποτροπιασμό και την ομόθυμη καταδίκη όλου του πολιτισμένου κόσμου». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η «πολιτική υποστήριξη» της Αθήνας στη συγκεκριμένη διεθνή πρωτοβουλία έρχεται ταυτόχρονα με την «αλληλεγγύη» της προς την Ιρακινή κυβέρνηση, τους χριστιανούς, τις εθνικές και θρησκευτικές κοινότητες της περιοχής «που υπέστησαν τα πάνδεινα από την πρωτόγονη και βάρβαρη δράση του λεγόμενου "Ισλαμικού Χαλιφάτου", μιας ακραίας τζιχαντιστικής οργάνωσης, που πρέπει να εξαλειφθεί».

Ενα νέο φιάσκο περιμένει την Αμερική-Ο αμερικανικός Τύπος σχολιάζει την νέα πολεμική επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών

Ενα νέο φιάσκο περιμένει την Αμερική Υπάρχει κανένας που να αμφιβάλει ότι σε φιάσκο θα καταλήξει και αυτή η επιχείρηση εναντίον των τζιχαντιστών που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αναρωτιέται ο Ρεντ Ντρέιερ ένας από τους σοβαρότερους αμερικανούς πολιτικούς αναλυτές. Και το «New Yorker» υπενθυμίζει με νόημα ότι όλοι οι αμερικανοί πρόεδροι των τελευταίων 25 χρόνων βομβάρδισαν το Ιράκ αλλά χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Η σειρά του Μπαράκ Ομπάμα τώρα.
Βροχή τα αρνητικά σχόλια, πολλά με δόση ειρωνείας, σε Αμερική και Ευρώπη για τη «στρατηγική επιχείρηση» εναντίον των τζιχαντιστών που κήρυξε ο αμερικανός πρόεδρος. «Ο Ομπάμα έχει ρεκόρ στο να εξαγγείλει προθέσεις – κάτω από πολιτική πίεση – τις οποίες αργότερα ανακαλεί ή τις αφήνει να ξεχαστούν»,  σχολιάζει το «New Yorker».

Αρνητές-Στρατιωτικοί πράκτορες του Ισραήλ: Όχι στην κατασκοπεία Παλαιστινίων



Σαράντα τρεις αξιωματούχοι μιας από τις πιο μυστικές στρατιωτικές μονάδες πληροφοριών του Ισραήλ υπογράφουν δημόσια επιστολή στην οποία δηλώνουν ότι αρνούνται να υπηρετήσουν στα παλαιστινιακά εδάφη λόγω της ευρείας παρακολούθησης των αθώων κατοίκων που λαμβάνει χώρα στην περιοχή.
Στους υπογράφοντες περιλαμβάνονται αξιωματικοί, εκπαιδευτές και ανώτεροι υπαξιωματικοί της Μονάδας 8200 (Yechida Shmoneh-Matayim στα εβραϊκά) που είναι υπηρεσία αντίστοιχη αυτή της NSA των ΗΠΑ, ή της GCHQ της Βρετανίας. Αυτό που δηλώνουν στην επιστολή τους είναι ότι η μονάδα τους συγκεντρώνει πλήθος πληροφοριών για τους Παλαιστίνιους πολίτες που χρησιμοποιούνται για πολιτικές διώξεις αλλά και για τη διαίρεση της παλαιστινιακής κοινωνίας.
Η Μονάδα 8200, η μεγαλύτερη μονάδα πληροφοριών στρατού παρακολουθούν τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων των e-mail, τις τηλεφωνικές κλήσεις και τα social media με στόχευση στους στρατιωτικούς και τους διπλωμάτες. Ωστόσο, οι υπογράφοντες τονίζουν ότι ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς τους ήταν άσχετο με την ασφάλεια ή την άμυνα του Ισραήλ και ήταν ειδικά σχεδιασμένο για να διαιωνίσει την κατοχή «διεισδύοντας και ελέγχοντας όλες τις πτυχές της παλαιστινιακής ζωής».

Η Τουρκία δεν πολεμά το Ισλαμικό Κράτος – Ο Κέρι στην Άγκυρα


Η Τουρκία δεν πολεμά το Ισλαμικό Κράτος – Ο Κέρι στην ΆγκυραΣτην Τουρκία βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για να πείσει το καθεστώς Ερντογάν να συμμετάσχει στον συνασπισμό που συγκροτείται με πρωτοβουλία των ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Η κυβέρνηση Ερντογάν έχει κατηγορηθεί από την τουρκική αντιπολίτευση ότι στηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, ενώ δεν είναι λίγες οι φωνές εντός και εκτός Τουρκίας που αναγνωρίζουν στις επιδιώξεις των τζιχαντιστών για τη δημιουργία Ισλαμικού Χαλιφάτου τις… γεωπολιτικές ιδεοληψίες του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Εξάλλου δεν είναι μυστικό, η εφημερίδα Mirror το απέδειξε με επιτόπιο ρεπορτάζ της, ότι οι ξένοι τζιχαντιστές φτάνουν στη Συρία και το Ιράκ μέσω Τουρκίας, ενώ στις παραμεθόριες πόλεις της Τουρκίας με τη Συρία γίνεται εφοδιασμός του τζιχαντιστών με τα «απαραίτητα» για πόλεμο. (Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ).

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ 1500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΑ ΚΨΜ

Η αμαρτωλή ιστορία των ΚΨΜ έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά δεν είναι τα ιδιωτικά ΚΨΜ του ΚΕΝ Θήβας που ο ιδιώτης γδύνει τους συναδέλφους με τα πανάκριβα προιόντα, ενώ  το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να του βάζουν πλάτη.
Αλλά είναι το ΚΨΜ στους Πεζοναύτες του 505 Τάγματος που γίνεται η αιτία να απαιτήσουν από τους συναδέλφους που κατά διαστήματα εργάστηκαν σε αυτό, 1500 ευρώ.
Ουσιαστικά όλοι γνωρίζουν ότι τα ΚΨΜ είναι μια αμαρτωλή ιστορία καθώς οι διοικητές των μονάδων και οι οικονομικές υπηρεσίες είτε είναι ανάξιες είτε κάνουν τα στραβά μάτια στην κάκιστη διαχείριση τους, που για κάποιους φυσικά σημαίνει σημαντικά κέρδη.
Όμως όλα θα είχαν αντιμετωπιστεί  πολύ εύκολα αφού στα ΚΨΜ ο εφοδιασμός θα μπορούσε να καταγράφεται λεπτομερώς, να πουλούν σε τιμές κόστους και να υπάρχουν ταμειακές μηχανές.

Λαγός: «Λιώσαμε τους κομμουνιστές στο Πέραμα»


(Αναδημοσίευση από το www.efsyn.gr)
Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από τη δολοφονική επίθεση Τάγματος Εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα με στόχο ομάδα αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ. Η επίθεση είχε καταλήξει στον τραυματισμό τουλάχιστον δέκα στελεχών του ΠΑΜΕ. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, χτυπημένος στο κεφάλι από αιχμηρό αντικείμενο. Αργότερα κατασχέθηκαν σε έρευνα στα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής ρόπαλα με αυτοσχέδιες μεταλλικές απολήξεις.

«Καλή και αγωνιστική θητεία»: οδηγίες προς νεοσύλλεκτους από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος»

Από τη Δευτέρα 15/9/2014, οι νεοσύλλεκτοι συνάδελφοι της Σειράς Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να περνούν τις πύλες των Κέντρων Κατάταξης.
Κρίνουμε ότι πρέπει να συμβάλουμε ώστε οι συνάδελφοι να είναι ενήμεροι για τα δικαιώματα τους και πως μπορούν να τα διεκδικήσουν.
Καταρχήν συνάδελφοι μην πληρώσετε ούτε ένα ευρώ για να πάτε στα ΚΕΝ –και φυσικά ούτε λόγος να μετακινηθεί ολόκληρη η οικογένεια για να πάει το φαντάρο στον Στρατό.
Ο στρατός είναι υποχρεωμένος να καλύψει το κόστος μετακίνησης στα ΚΕΝ-δείτε τη γράφει το έντυπο κατάταξης.
Πηγαίνετε λοιπόν στο Φρουραρχείο της πόλης σας ώστε να σας καλύψουν τα έξοδα είτε μετακινηθείτε με ΚΤΕΛ είτε με τρένο του ΟΣΕ.

Εκδήλωση συζήτηση με τον Κιριτσούκ για την Ουκρανία. Παρασκευή, 12/9, 7μμ, Γκίνη Πολυτεχνείο

Η Ουκρανία εδώ και καιρό έχει γίνει το κέντρο των παγκόσμιων εξελίξεων για τις λεπτές ισορροπίες που οι αναλυτές ωρύονται πως υπάρχουν μεταξύ των “μεγάλων” αυτού του κόσμου. Όχι άδικα βέβαια μιας και οι εικόνες της καταστροφής, των ωμών -πέρα από τα όρια κυνισμού- δολοφονιών μαζί με την φτώχεια και την εξαθλίωση που τις πλαισιώνουν, αποτελούν την σκληρή πραγματικότητα. Αυτή που λέει πως όλη αυτή η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν είναι ένα διεστραμμένο remake του παρελθόντος, ούτε μια εφιαλτική προβολή του μέλλοντος αλλά ακόμα χειρότερα είναι το σήμερα, το παρόν του πλανήτη που τραντάζεται από την καπιταλιστική κρίση.
Οι όποιες ανακοινώσεις για εκεχειρία ήδη με τα γεγονότα σε Μαριούπολη και Ντόνετσκ, αλλά και τις αποφάσεις της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουαλία δείχνουν πως είναι απλές ψηφίδες σε ένα ψηφιδωτό που για την ερμηνεία του, ως τώρα, επιστρατεύονται πολλά και διάφορα εργαλεία ανάλυσης. Από την γεωπολιτική και πομπώδεις στρατιωτικές αναλύσεις ως τα σενάρια συνωμοσίας και αναλύσεις για τις δράσεις των πολυπλόκαμων μα πάντα πολυάσχολων μυστικών υπηρεσιών. Όμως, μας διαφεύγει η ταξική πάλη. Αυτή που τόσο καιρό σφραγίζει τις όποιες ιστορικές εξελίξεις και ίσως είναι η μόνη που μπορεί να μας προσφέρει πειστικές απαντήσεις για το πως μια τεράστια χώρα-ενεργειακό πέρασμα για την Ευρώπη, και με μεγάλη βιομηχανία, βρέθηκε στη δίνη της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και  ΕΕ-ΗΠΑ. Γιατί υπάρχει ένα ισχυρό νήμα που ενώνει την Παλαιστίνη, το Φέργκιουσον, την Αραβική Άνοιξη, τις εξεγέρσεις στην νοτιανατολική Ασία και τη Λατινική Αμερική με την Ευρώπη που βράζει.

Γερμανία και Βρετανία αντιδρούν στο διάγγελμα Ομπάμα για Συρία Για το Ισλαμικό Κράτος

Οι πρώτες αντιδράσεις στο διάγγελμα του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος ανακοίνωσε συντονισμένη δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και την Συρία ήρθε από την Δαμασκό. Ο Ομπάμα που απέκλεισε την άμεση συνεργασία με τον Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε την πρόθεσή του για ενίσχυση της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης που μάχεται τους τζιχαντιστές ακόμη και με αεροπορικές επιδρομές. «Η οποιαδήποτε ξένη επέμβαση στη Συρία θα θεωρηθεί επιθετική ενέργεια αν δεν έχει την έγκριση της κυβέρνησης της Δαμασκού», προειδοποίησε σήμερα ο Σύρος υπουργός Εθνικής Συμφιλίωσης Άλι Χαϊντάρ. «Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τη Συρία και συντονισμός με τη Συρία και πρέπει να υπάρχει η συριακή έγκριση για οποιαδήποτε ενέργεια, στρατιωτική ή μη», πρόσθεσε. Αυτή είναι μια θέση της Δαμασκού εδώ και αρκετές εβδομάδες αλλά δεν έχει γίνει αποδεκτή από τους δυτικούς. 

Στην Πολωνία 18 ελικόπτερα των Αμερικανών αποπροσανατολίστηκαν - και σταμάτησαν να ρωτήσουν για τον δρόμο

«Δόξα τω Θεώ ήταν Αμερικανοί ...  εμένα ακόμη τρέμουν τα γόνατά μου από το σοκ»
Στην Πολωνία, 18 ελικόπτερα του στρατού των ΗΠΑ χάσαν τον "δρόμο" τους αυτή την εβδομάδα - και αναγκάστηκαν να κάνουν μια αναγκαστική προσγείωση για να ρωτήσουν τους κατοίκους των γύρω χωριών. Κοντά σε δύο χωριά ζήτησαν πληροφορίες για το ταξίδι της επιστροφής, ενώ έβγαλαν ομαδικές φωτογραφίες με τους ντόπιους.

Ήταν στο δρόμο από τη Λιθουανία στην δυτική Πολωνία, αλλά εκεί έφτασαν τελικά με μεγάλη καθυστέρηση. Δώδεκα ελικόπτερα έχασαν τον δρόμο τους τη Δευτέρα, έξι περισσότερα αποπροσανατολίστηκαν την Τρίτη, σύμφωνα με την πολωνική εφημερίδα "Gazeta Wyborcza". Όλα τα ελικόπτερα προσγειώθηκαν σε χωράφια κοντά στα μικρά χωριά της περιοχής, πριν να συνεχίσουν τις πτήσεις τους.

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-Rheinmetall: Από τον Β’ ΠΠ στο σήμερα (ΦΩΤΟ)

Rheinmetall_history_14
Την επέτειο των 125 χρόνων ζωής του εόρτασε ο γερμανικός όμιλος Rheinmetall που με την ευκαιρία της επετείου έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση τύπου και σειρά φωτογραφιών από διάφορες χρονικές περιόδους.

Υπενθυμίζεται, ότι ο όμιλος Rheinmetall δραστηριοποιείται σε δύο κύριους τομείς, την άμυνα και την αυτοκινητοβιομηχανία. Ειδικότερα η KSPG AG, που αποτελεί τον βραχίονα του ομίλου που δραστηριοποιείται στην αυτοκινητοβιομηχανία, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συστημάτων και εξαρτημάτων κινητήρων που εφοδιάζει τις μεγάλες παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες.
Ο όμιλος ιδρύθηκε ως ανώνυμη εταιρία το 1889 και από τότε η μετοχή της ήταν γενικά εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Μάλιστα για τα γερμανικά επιχειρηματικά δεδομένα αποτελεί μία από τις λίγες περιπτώσεις ανωνύμων εταιριών που η ζωή της αριθμεί περισσότερο από έναν αιώνα, ειδικότερα αν ληφθεί υπόψιν ότι με το πέρας των δύο παγκοσμίων πολέμων, το 1918 και το 1945, ουσιαστικά ο όμιλος ξεκίνησε από το μηδέν.

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥΛΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ-100 αζερο-ισραηλινά UAV για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ!

Κοινοπραξία εταιριών από το Αζερμπαϊτζάν και το Ισραήλ θα παραδώσει στην Ατλαντική Συμμαχία μέχρι 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως προέκυψε από τα λόγια του Αζέρου υπουργού Άμυνας, στην έναρξη της διεθνούς έκθεσης αμυντικού υλικού ADEX 2014.

Οι σχέσεις του Αζερμπαϊτζάν με το Ισραήλ είναι πλέον ένα «κοινό μυστικό», αφού οι δυο χώρες αντιμετωπίζουν απειλή από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, κάτι που έφερε τις δυο χώρες κοντά, με αποτέλεσμα και την ανάπτυξη των συναλλαγών στον εξοπλιστικό τομέα. Υπενθυμίζεται, ότι το Αζερμπαϊτζάν είναι μια χώρα που προσπαθεί να ισορροπήσει τις σχέσεις του με την Ουάσιγκτον και τη Μόσχα…

Οι Ρώσοι εξασκήθηκαν στο βύθισμα αμερικανικών πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα

Οι Ρώσοι εξασκήθηκαν στο βύθισμα αμερικανικών πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα  (© The Russian Defense Ministry)
Στις 9  Σεπτεμβρίου 2014 κατά τη διάρκεια ασκήσεων - "ρουτίνας" σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας που ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS, παράκτια πυραυλικά συγκροτήματα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας πραγματοποίησαν βολές κατά ναυτικών στόχων, χρησιμοποιώντας το πιο πρόσφατο κινητό πυραυλικό σύστημα K300P "Bastion-P", το οποίο είναι εξοπλισμένο με το υπερηχητικό βλήμα κατά-πλοίων 3M55E "Yakhont". Η βολή του "Bastion-P» διεξήχθην από την περιοχή της Σεβαστούπολης (προφανώς την ιστορική Μπαλακλάβα). Ο πύραυλος έπληξε το στόχο - παροπλισμένο πλοίο, σε απόσταση άνω των 90 χιλιομέτρων στο κεντρικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας.

Μετά την εκεχειρία μπορούμε μόνο να μαντέψουμε την μοίρα της Ουκρανίας

Μετά την εκεχειρία μπορούμε μόνο να μαντέψουμε την μοίρα της Ουκρανίας  (Getty Images)
Η κατάπαυση του πυρός που είναι σε ισχύ στα ανατολικά της Ουκρανίας είναι η πρώτη σοβαρή διαπραγμάτευση μεταξύ των εμπόλεμων μερών σχετικά με την πορεία προς μια ειρηνική διευθέτηση. Ωστόσο, η επεξεργασία των λεπτομερειών και η διαπραγμάτευση - η οποία είναι αποδεκτή από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, για ένα μελλοντικό καθεστώς για την περιοχή, θα είναι ένα δύσκολο έργο που απαιτεί τον συμβιβασμό από όλες τις πλευρές.

Η κατάπαυση του πυρός στα ανατολικά της Ουκρανίας είναι ένα πολυαναμενόμενο βήμα που έχει θέσει ένα τέλος σε μια βάναυση και άσκοπη αιματοχυσία. Ωστόσο, αυτό έχει φέρει τις πλευρές πιο κοντά στην λύση μέσω μιας πολιτικής διαδικασίας που πρέπει να προκύψει μετά από συμφωνίες, και είναι πιθανό να είναι μια πολύ δύσκολη εξέλιξη.

Η αμφίβολη επιτυχία της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία

Η αμφίβολη επιτυχία της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία
Η πρόσφατη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία αποκάλυψε ότι οι σύμμαχοι είναι απρόθυμοι να διακινδυνεύσουν λόγω της κρίσεως στην Ουκρανία μια σημαντική ρήξη στις σχέσεις με τη Ρωσία.

Το διήμερο 4-5 Σεπτεμβρίου η Ουαλία φιλοξένησε την πιο πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Αλλά αντί να αντιμετωπίσει τα πραγματικά ζητήματα που σχετίζονται με την απόσυρση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν και τις κρίσεις στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη, η εμμονή των συμμάχων ήταν επικεντρωμένη στην μυθική ρωσική απειλή. Η Μόσχα, η οποία κυκλοφόρησε ένα σχέδιο ειρήνης για την νοτιοανατολική Ουκρανία την ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, δεν είχε προσκληθεί να συμμετάσχει στις συζητήσεις, ενώ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ήταν εκεί. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ο Ουκρανός Ποροσένκο ήταν περιχαρής με την απλή υπόδειξη των στενότερων δεσμών με τη Δύση, ακόμη και αν αυτό σημαίνει μεγάλες εδαφικές απώλειες, μία οικονομία σε ελεύθερη πτώση και την εξαθλίωση της χώρας του.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ ΠΕΤΑ ΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ...

Μετά τον Ευ.Βενιζέλο που πέταξε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και χρέωσε το δημόσιο με 100000 ευρώ για να μην χάσει τις διακοπές του.
ImageΤον ΑΓΕΝ Αποστολάκη που με  πτήση ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού έφτασε  στις εορταστικές εκδηλώσεις τη Τήνου, προκειμένου να φωτογραφηθεί στο πλαίσιο της διεκδίκησης της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Απαιτήθηκε πτήση Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας ώστε  ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος να φωτογραφηθεί και να παίξει μπάσκετ στον αγιασμό σχολείου στους Λειψούς.
Αυτές οι τεράστεις σπατάλες για το θεαθήναι δεν ενοχλούν καθόλου τον Λοβέρδο που πετά τους αιώνιους φοιτητές από τα ΑΕΙ -που δεν κοστίζουν τίποτε-, κλείνει σχολεία, σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ και διατηρεί κενές χιλιάδες θέσεις εκπαιδευτικών.
ΓΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣ...ΒΕΒΑΙΩΣ...

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ:παρέχει νοσηλεία σε κορυφαίο στέλεχος του Ισλαμικού κράτους!

The Anti-Media Can anyone here dispute the fact that US foreign policy is directly responsible for the rise of ISIS? And if you agree to this, do you think the answer to 'fixing' Iraq is more US foreign policy?

Από την μία Ερντογάν και Νταβούτογλου υποδέχονται στην Άγκυρα Χέϊγκελ και Κέρι παριστάνοντας τα “καλά παιδιά” και από την άλλη “παίζουν” με τους φανατικούς ισλαμιστές! Η νέα αποκάλυψη και μάλιστα από τουρκικές εφημερίδες μεγαλώνει τον προβληματισμό για τον ρόλο της Τουρκίας.

Τεράστιο πλήθος σχεδόν δύο εκατομμυρίων στους δρόμους της Βαρκελώνης φωνάζοντας υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας

Ένα τεράστιο πλήθος κατέκλυσε σήμερα τους δρόμους της Βαρκελώνης διεκδικώντας το δικαίωμα να ψηφίσει για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας από την Ισπανία, κατά το παράδειγμα της Σκωτίας

ΤΤΙΡ: Το εταιρικό deal της εικοσαετίας


Η TTIP, η νέα εμπορική συμφωνία που διαπραγματεύονται μυστικά ΕΕ και ΗΠΑ, είναι ένα εκκολαπτόμενο πραξικόπημα που απειλεί να αλλάξει τον κόσμο

Η "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΟΥΒΑ" ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΦΟΡΤΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!!!!

ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΠΑΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ




Στηματαίωση ενός ερασιτεχνικού αγώνα προέβη για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ποδοσφαιρική Ένωση του Αμβούργου έπειτα από την απόφαση της SC Sternschanze να μην αγωνιστεί κόντρα στην SC Osterbek σε παιχνίδι που αφορά το πρωτάθλημα Leistungsklasse B, Staffel III της Γερμανίας. 

Αιτία αποτέλεσαν οι φασιστικές τάσεις που επέδειξαν αρκετοί ποδοσφαιριστές της δεύτερης κατά την διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος, όταν τραγούδησαν τον πρώτο στίχο του εθνικού ύμνου της Γερμανίας (είναι απαγορευμένος από την εποχή των Ναζί).

Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΜΠΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΟΤΑΝ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ=ΚΕΡΔΟΣ!

Σπουδές τεχνολογίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας με "δάσκαλο" τον Πέτρο Κόκκαλη!
του Κώστα Τσαούση
Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης είναι επικεφαλής του ATH/TECH – Athens Tech College, ενός νέου εγχειρήματος στο χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης που συνδυάζει άμεσα την  τεχνολογία με την επιχειρηματικότητα. Και αυτό γιατί στη δημιουργία του ATH/TECH  συνέβαλε με αποφασιστικό τρόπο ένας ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος με ισχυρό αποτύπωμα στην αγορά, την τεχνολογία και την οικονομία, ο όμιλος της INTRACOM HOLDINGS. Ο όμιλος της INTRACOM αλλά και ο ίδιος ο κ. Κόκκαλης δεν είναι η πρώτη φορά που συνδέεται με εκπαιδευτικές προσπάθειες υψηλών προδιαγραφών και διεθνών οριζόντων. Πιο συγκεκριμένα, η INTRACOM πήρε τη πρωτοβουλία και ίδρυσε ένα υψηλής τεχνολογίας ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο, το Athens Information Technology (AIT)- ένα κέντρο αριστείας που κλείνει φέτος 12 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και έχει καταφέρει να κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στο διεθνή ερευνητικό και εκπαιδευτικό χάρτη αλλά και να αποτελεί ένα απόλυτα θετικό παράδειγμα ερευνητικών διακρίσεων και μεταπτυχιακών σπουδών με διεθνοποιημένο ακροατήριο για την ελληνική πραγματικότητα. 

Welcome to Guatemala: gold mine protester beaten and burnt alive Indigenous people speak out against the Marlin mine run by Canadian company Goldcorp

The Marlin mine in western Guatemala owned by Canadian firm Goldcorp. Photograph: David Hill
The Marlin mine in western Guatemala owned by Canadian firm Goldcorp.
“They took him and poured gasoline all over him. Then they struck a match and lit him.”
Doña A – not her real name, for security reasons – was standing up, arms crossed, lightly leaning against a ladder, and speaking in her language, Maya Mam, while a friend, a relation by marriage, translated into Spanish. There were 20 or so Mams in the room – mostly women, some children, one elderly man – and we were in an adobe-brick house in the highlands of far western Guatemala, not far from the border with Mexico, and just around the corner from an open sky and underground gold- and silver-mine called Marlin.