Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΩΘΕΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΑΡΒΥΛΕΣ

Image
ΤΟ ΓΕΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ-ΒΓΕΙΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ-ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ:
ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΡΒΥΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝ ΑΥΛΩΝΑ: O ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑΝΚΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ-ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ-ΧΑΡΙΖΟΥΝ 12.5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ!

Δημοψήφισμα και Αριστερά στη Σκωτία

Δημοψήφισμα και ΑριστεράΚΙΜΩΝΑΣ ΜΠΟΥΚΑΣ,
ΧΑΡΑ ΧΑΡΣΟΥ, Σκωτία
Στις 18 Σεπτεμβρίου με ένα τεράστιας σημασίας δημοψήφισμα οι κάτοικοι της Σκωτίας (στην οποία λειτουργεί κοινοβούλιο με περιορισμένες αρμοδιότητες από το 1999) θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν στη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, αφήνοντας πίσω τους την ένωση με τη Μεγάλη Βρετανία. Όποια κι αν είναι η έκβαση του δημοψηφίσματος, είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό, καθώς κάποια απ’ τις δύο πλευρές θα υποστεί ιστορική ήττα. Με την πλευρά του «Όχι» στην ανεξαρτοποίηση τάσσονται τα τρία μεγαλύτερα βρετανικά κόμματα, τα οποία μαζί με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ έχουν επιδοθεί σε ένα όργιο τρομοκρατίας προειδοποιώντας για τις δυσμενείς οικονομικές συνέπειες της ανεξαρτησίας.

Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΕΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ISIS ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΕΙ...[ΣΚΛΗΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ]

Σαουδική Αραβία: Προχώρησε στον δέκατο αποκεφαλισμό κρατουμένου το 2014
ΟΛΗ  Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑλΙΣΤΩΝ
ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΚΑΤΑΡ-ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ στρέφονται κατά του ISIS που χρηματοδότησαν-εξόπλισαν-εκπαίδευσαν για να προπαγανδίσουν τον νέο γύρο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, προβάλλοντας εικόνες εκτελέσεων που είναι ο κανόνας στις ίδιες τις αυταρχικές-σκοταδιστικές-πάμπλουτες μοναρχίες συμμάχους της Δύσης και βασικούς καταναλωτές των πολεμικών τους βιομηχανιών  

ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ, ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΦΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΚΨΜΙΤΖΗΣ ΓΔΕΡΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ!


Οταν ο ελληνικός στρατός βάζει πλάτη στον ιδιώτη για να κονομήσει εις βάρος των φαντάρων και των οικογενειών 
Συνάδελφοι, πάρτε μαζί σας είδη –καφέ, ζάχαρη- για να φτιάχνετε μόνοι σας τον καφέ σας, να κερνάτε και τα φιλαράκια, γιατί τα ΚΨΜ της Θήβας είναι ιδιωτικά και γδέρνουν.  
Αν σας που τίποτε στην πύλη την ώρα κατάταξης επικοινωνήστε κατευθείαν μαζί μας να τους βγάλουμε καταγγελία.
Ο επιχειρηματίας και πιο συγκεκριμένα οι αφοι Κομπατσιάρη μπορεί να μετρούν τρελά κέρδη από την υπερεκμετάλλευση των νεοσύλλεκτων φαντάρων στο ΚΒΠ Θήβας, προκαλώντας στους συναδέλφους και γονείς τους τεράστια αγανάκτηση. Και αυτό γιατί συνειδητοποιούν ότι όχι μόνο το ΥΠΕΘΑ, το ΓΕΣ και η διοίκηση του ΚΕΒΠ δεν υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους, αλλά ουσιαστικά το πιλοτικό πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης των ΚΨΜ που άρχισε από το ΚΕΝ Θήβας, παραχωρώντας το στους αφοί Κομπατσιάρη, ουσιαστικά αποσκοπεί στην απογείωση των κερδών του επιχειρηματία, που μονοπωλεί την οικονομική αφαίμαξη τους.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ: Ο ΥΕΘΑ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ

NATO Secretary General visits Greece on the occasion of the 60th anniversary of the accession of Greece to NATOΟλοκληρώθηκε πρόσφατα στο Μιλάνο το διήμερο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ. Συμβούλιο που γίνεται στον απόηχο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, εν μέσω όξυνσης της αντιπαράθεσης του των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με τη Ρωσία και τις εξαγγελίες Ομπάμα για την ανατροφοδότηση του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, τόσο στην ιμπεριαλιστική περιφέρεια, όσο και εντός των καπιταλιστικών μητροπόλεων. Ουσιαστικά αποφάσισε την συνέχιση και επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων και ιμπεριαλιστικών αποστολών της ΕΕ, με την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπούμενη από τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο να απαιτεί ενίσχυση του πολεμικού της ρόλου, να προαναγγέλλει ουσιαστικά πλήρη συμμετοχή και στήριξη στους νέους βάρβαρους πολέμους που προδιέγραψε το πολεμικό ανακοινωθέν του αμερικανού προέδρου, καθώς  συνεχίζει τις προσπάθειες για γεωστρατηγική αναβάθμιση της εγχώριας αστικής τάξης μέσω βαθύτερης εμπλοκής στους επικίνδυνους για το λαούς, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. 

Ο ολέθριος Αλ Μαλίκι και η άνοδος των τζιχαντιστών Ο «προστατευόμενος»

Μπορεί, απέναντι στη βάρβαρη επέλαση των τζαχαντιστών του ΙΚΙΛ, το Ιράν και οι ΗΠΑ να συναίνεσαν τελικά στην καθαίρεση του, μέχρι χθες προστατευομένου τους, Ιρακινού πρωθυπουργού Νουρί Αλ-Μαλίκι όμως η παροιμιώδης διαφθορά και ανικανότητα που διέκριναν την περίοδο της διακυβέρνησής του υπονόμευσαν τα εύθραυστα θεσμικά θεμέλια της χώρας, οδηγώντας την στο σημερινό χάος. Και αυτό δεν αποτελεί αποκλειστικό κατόρθωμα του Αλ-Μαλίκι : ένας τέτοιος τρόπος άσκησης της εξουσίας μάλλον αποτελεί τον κανόνα στην αποσταθεροποιημένη Μέση Ανατολή των αρχών του 21ου αιώνα. Μετάφραση: Θανάσης Κούτσης

Τα παιδιά στη Γάζα επιστρέφουν στο σχολείο

Μετά από πενήντα ημέρες εχθροπραξιών τα παιδιά που ζουν στη Γάζα επέστρεψαν καθυστερημένα στις σχολικές αίθουσες σήμερα στα κατεστραμμένα κτήρια. Πολλά παιδιά όμως δεν βρίσκονταν πια ανάμεσα στους συμμαθητές τους.
Ο υπουργός Παιδείας της Γάζας, Ziad Thabet ότι από τους 230.000 μαθητές των δημόσιων σχολείων οι 200.000 θα συνεχίσουν σε σχολεία που λειτουργούν υπό την προστασία του ΟΗΕ. Η έναρξη της σχολικής χρονιάς καθυστέρησε για δύο εβδομάδες εξαιτίας των εκτεταμένων ζημιών στα σχολικά κτήρια αλλά και επειδή τα κτήρια του ΟΗΕ είχαν μετατραπεί σε καταυλισμούς κατά την διάρκεια της Ισραηλινής επίθεσης.

Ενώ βρίζουν τη Βουλή, έπεσαν σαν κοράκια στα βουλευτικά δάνεια-ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνα διάλυσης εμφανίζει η Χρυσή Αυγή στον Νομό Λάρισας. Η πρώτη πράξη του «εσωκομματικού» δράματος παίχτηκε όταν ο βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος αποχώρησε από το φασιστικό μόρφωμα με αιχμές κατά της ηγεσίας και των βουλευτών του.

Ενώ βρίζουν τη Βουλή, έπεσαν σαν κοράκια στα βουλευτικά δάνεια
Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», εδώ και περίπου τρεις μήνες μαίνεται ένας νέος «εμφύλιος» πόλεμος μεταξύ των στελεχών του «Πυρήνα Θεσσαλίας» και των κεντρικών γραφείων στην Αθήνα.

Η αυτοκρατορία (του Ηνωμένου Βασιλείου) αντεπιτίθεται Μια ιδιότυπη διαμαρτυρία με υπόκρουση τη μουσική του «πολέμου των άστρων» περίμενε τους 104 Άγγλους βουλευτές και υπουργούς που επισκέφθηκαν την Γλασκώβη.

yes no1
Μια αντιπροσωπεία από 104 βουλευτές και ευρωβουλευτές, με επικεφαλής τον ηγέτη Εντ Μίλιμπαντ και τους: Λόρδος Πρέσκοτ, Yvette Cooper, Jack Straw, ο Peter Hain, Ivan Lewis και ο Gordon Brown, επισκέφθηκαν την Γλασκώβη σε μια προσπάθεια να στηρίξουν την ένωση της Σκωτίας με το Ηνωμένο Βασίλειο. Μια ιδιότυπη διαμαρτυρία τους περίμενε όταν ομάδα ατόμων υπέρ της ανεξαρτησίας είχαν βάλει μεγάφωνα σε ένα καρότσι με ποδήλατο, και με την μουσική της ταινίας «ο πόλεμος των άστρων» πήραν στο κατόπι τους βουλευτές φωνάζοντας.

Δημήτρης Ψαρράς: “Το κατηγορητήριο κατά της Χρυσής Αυγής είναι συντριπτικό, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει”

psaras(Συνέντευξη στον Στρατή Μπουρνάζο, Ενθέματα της Κυριακάτικης Αυγής, 14/09/2014)
Έχεις υποστηρίξει επανειλημμένα, και το έχεις τεκμηριώσει, ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία εναντίον της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Θα ήθελα να μας το εξηγήσεις, δίνοντάς μας μερικά παραδείγματα.
Η υπόθεση είναι «δεμένη» εδώ και χρόνια. Σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η οργάνωση, η άσκηση των διώξεων και οι πρώτες συλλήψεις των στελεχών της δεν ήταν πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ή του ίδιου του πρωθυπουργού. Ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Τόσα χρόνια ήταν η εκάστοτε πολιτική ηγεσία (τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης), αλλά και η ίδια η Βουλή που οχυρώνονταν πίσω από την έλλειψη στο Σύνταγμά μας ειδικής πρόβλεψης για την απαγόρευση πολιτικού κόμματος. 

Ο φασισμός επιστρέφει στην Ευρώπη

Στο τέλος μιας μακράς περιόδου μετάβασης, που ξεκίνησε πριν από ένα τέταρτο του αιώνα με την πτώση του τείχους του Βερολίνου, μπορούμε σήμερα να διακρίνουμε τα γνωρίσματα της ιστορικής περιόδου, να αποκαταστήσουμε τη διαλεκτική της διάρκειας και να αναγνωρίσουμε τις σχέσεις ανάμεσα στην εποχή, την περίοδο και τη συγκυρία. Η περίοδος που άρχισε το 1989-1990 και παρουσιάστηκε ως το τέλος της Ιστορίας και  μη αναστρέψιμος θρίαμβος του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού έχει πια φτάσει στο τέρμα της. Από το 2001, ή σύμφωνα με άλλους το 2008,  έχουμε βρεθεί μέσα σε ένα από εκείνα τα «ενδιάμεσα διαστήματα», ανάμεσα σε ό,τι δεν υπάρχει πια και ό,τι δεν έχει γίνει ακόμα.[1]

ΔΕΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΔΥΝΑΜΗ-Το αθλητικό βίντεο που έκανε εκατ. ανθρώπους να δακρύσουν


Ένα εξαιρετικό βίντεο με πολύ δυνατές εικόνες, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δίνει ένα μάθημα ζωής και αθλητισμού. Δείτε το:

Τα βίντεο από την εκδήλωση για την Ουκρανία στο Πολυτεχνείο

image003Δράσεις αλληλεγγύης προς τον Ουκρανικό λαό πραγματοποίησε αυτή τη βδομάδα η «Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία», στις οποίες ξεχώρισαν, η μεγάλη πορεία την Τετάρτη 10/9 προς την Ουκρανική πρεσβεία και οι εκδηλώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με το στέλεχος της επαναστατικής οργάνωσης “Borodba», Σεργκέι Κιριτσούκ.
Στην μαζική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη στο Πολυτεχνείο στην αίθουσα Γκίνη, παραβρέθηκε πλήθος αγωνιστών από το αντιφασιστικό κίνημα και τις αριστερές οργανώσεις στην Ελλάδα,χαιρέτησε εκπρόσωπος των αγωνιστικών συνδικάτων του Καζακστάν και διαβάστηκε συγκλονιστικός χαιρετισμός από κομμουνιστές πολιτοφύλακες του Ντόνιετσκ της νοτιανατολικής Ουκρανίας.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΑΠΛΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΑΛΗΤΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ...

Τα τάγματα εφόδου της ναζιστικής συμμορίας εξακολουθούν να ληστεύουν και να βιοπραγούν σε μετανάστες.


Αν και μέρος της ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης του Μιχαλολιάκου βρίσκεται προφυλακισμένο, το αποκλειστικό δημοσίευμα που υπογράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης στον «Ελεύθερο Τύπο» μας δείχνει ότι τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή το εγκληματικό τους έργο, ληστεύοντας και βιοπραγόντας σε βάρος μεταναστών.
Και όμως, τα φασιστικά τάγματα εφόδου ένα χρόνο μετά το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα δολοφονίας του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, «περιπολούν» με την ίδια μανία στις γειτονιές της Αθήνας.
Παρά τα όσα αποκαλυπτικά είδαν το φως της δημοσιότητας για την εγκληματική ταυτότητα της Χρυσής Αυγής,σήμερα, όπως δείχνουν τα στοιχεία που φέρνει στο φως ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, το ρατσιστικό μίσοςδεν έχει καταλαγιάσει: Κάθε μήνα το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. καταγράφει κατά μέσο όρο τρεις ρατσιστικές επιθέσεις, συνήθως με «πρωταγωνιστές» τις ίδιες (όπως και στην ενέδρα κατά του Φύσσα) μαυροντυμένες ομάδες...

ΠΑΛΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΤΑ ΧΑΚΙ...ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΥΡΑΝΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, ΑΠΛΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
Επειδή συχνά οι διοικητές των μονάδων και οι αξιωματικοί που αυθαιρετούν εις βάρος των συναδέλφων φαντάρων, αντί να αναλογιστούν τις ευθύνες και τις αρνητικές συνέπειες των πράξεων τους, επιτίθενται με χαρακτηρισμούς, τόσο απέναντι στους φαντάρους όσο και στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ –με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μήνυση από διοικητή ΚΕΝ και σημερινού Ταξίαρχου μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών που αφορούσαν την αχαρακτήριστη διοίκηση του-  παρουσιάζουμε την παρακάτω επιστολή.
Η ιδιότητα του αποστολέα, γονιός φαντάρου και απόστρατος αστυνομικός, δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις.
Εμείς απλώς ενημερώνουμε τους στρατιωτικούς, το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας, ότι αν πιστεύουν ότι τρομοκρατούμαστε από τις διώξεις τους και ότι θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τους συναδέλφους, απλώς κάνουν ΛΑΘΟΣ…

Ε, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ISIS...Ο αποκεφαλισμός Αυστραλού λοχία από τον Ιάπωνα αξιωματικό, σε έναν «πόλεμο χωρίς έλεος»...



LeonardGSiffleet24 Οκτωβρίου 1943. Παπούα Νέα Γουινέα Ο αξιωματικός του ιαπωνικού στρατού, Γιασούνο Τσικάο, σηκώνει το σπαθί του για να αποκεφαλίσει τον αιχμάλωτο πολέμου, Λέοναρντ Στίφλιτ. Πριν από την εκτέλεση είχε ζητήσει από έναν στρατιώτη να τον φωτογραφίσει. Η εικόνα βρέθηκε ένα χρόνο μετά, στις τσέπες ενός νεκρού Γιαπωνέζου ταγματάρχη από Αμερικανούς στρατιώτες. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό LIFE και μέχρι στιγμής, είναι η μοναδική απεικόνιση εκτέλεσης δυτικού αιχμαλώτου πολέμου από Γιαπωνέζο. Λέοναρντ Στίφλιτ Ο υπαξιωματικός Λέοναρντ Στίφλιτ κατατάχτηκε στις ειδικές δυνάμεις τον Σεπτέμβριο του 1942 και γρήγορα ξεχώρισε για τις ικανότητές του. Μέσα σε ένα χρόνο είχε προαχθεί σε λοχία και δεν υπήρχε επικίνδυνη αποστολή που να μη συμμετείχε. Τον Ιούλιο του 1943, η ομάδα ξεκίνησε αποστολή αναγνώρισης στο βορειοανατολικό τμήμα της Νέας Γουινέας. Έπεσαν σε ενέδρα ιθαγενών, οι οποίοι τους αιχμαλώτισαν και τους παρέδωσαν στους Ιάπωνες. Μετά από πολύωρες ανακρίσεις και βασανιστήρια, ο Αντι... 


Οι μουσουλμάνοι που βοήθησαν εβραίους και πολέμησαν τους Ναζί Ενάντια στο Ράιχ

Η Νουρ Ινάγιατ Καν έζησε μια ασυνήθιστη ζωή. Γεννήθηκε το 1914 από πατέρα Ινδό Σούφι ευγενικής καταγωγής και μητέρα Αμερικανίδα. Σε παιδική ηλικία έφυγε με τους γονείς της από τη Μόσχα εν μέσω της επανάστασης σε μια άμαξα που ανήκε στον γιο του Τολστόι. Επιμέλεια: Μαρία Αγγελοπούλου

Μεγαλωμένη στο Παρίσι σε ένα αρχοντικό γεμάτο με μαθητές του μουσικού πατέρα της, η Καν έγινε δεξιοτέχνης της άρπας και της παραδοσιακής κιθάρας, ντυνόταν με δυτικά ρούχα, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης και δημοσίευσε ένα βιβλίο με ιστορίες για τα παιδιά. Όλα αυτά πριν τα 25 της χρόνια.

Μητέρα Φόλεϊ: Η κυβέρνηση μας απειλούσε να μην δώσουμε λύτρα Πολιτική Ομήρων

Η οικογένεια του δολοφονημένου από τους τζιχαντιστές αμερικανού δημοσιογράφου, Τζέιμς Φόλεϊ, ανέφερε μιλώντας σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ την απείλησε ότι θα ασκούνταν ποινικές διώξεις για τρομοκρατία σε περίπτωση που έδινε τα λύτρα στους τζιχαντιστές, οι οποίοι τελικά αποκεφάλισαν τον Φόλεϊ.

ΟΙ ΗΠΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ "ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ" ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΟ ISIS!

Μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να δημιουργήσει, στο έδαφός της, στρατόπεδο εκπαίδευσης των «μετριοπαθών» αντικαθεστωτικών ανταρτών της Συρίας, ο πρόεδρος Ομπάμα πιέζει το Κογκρέσο να εγκρίνει κονδύλι ύψους 500 εκατ. δολαρίων, το οποίο θα διατεθεί για τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», ο οποίος, παρόλα αυτά, ούτε ελεύθερος, ούτε συριακός, ούτε καν στρατός δεν είναι.
Του Julian Pecquet, «Congress may finally vote to arm Syrian rebels ΠΗΓΗ: http://www.al-monitor.com

Γαλλία και Βρετανία φρενάρουν την αύξηση του προϋπολογισμού του ΝΑΤΟ λόγω της γερμανοφοβίας τους

«Αυτός ήταν ο γερμανικός συμβιβασμός που απαιτούνταν για να υπογράψουν όλοι οι 28 συμμάχοι τη δήλωση. Διαφορετικά, μόνο 10-12 σύμμαχοι ήταν διατεθειμένοι να διατηρηθεί η αναφορά στην λέξη [δέσμευση]». (via AFP)
Παρά τις κρίσεις σε θέματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ένα από τα περισσότερα δύσκολα θέματα συζήτησης του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής το διήμερο 4-5 Σεπτεμβρίου στην Ουαλία ήταν σκόπιμα και το τελευταίο στην ημερήσια διάταξή της: πώς να αυξηθούν οι εθνικές αμυντικές δαπάνες. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η φόρμουλα που συμφωνήθηκε ήταν ένα μισογεμάτο/μισοάδειο ποτήρι: μια μη δεσμευτική υπόσχεση από τους συμμάχους με «στόχο» να εκπληρώσουν τις συνιστώμενες κατευθυντήριες γραμμές του ΝΑΤΟ από 2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) - σε μια δεκαετία.

Το πρώτο Mistral βγήκε στην θάλασσα με ρωσικό πλήρωμα

Το πρώτο Mistral βγήκε θάλασσα με ρωσικό πλήρωμα
Με το που έπεσε η αυλαία της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, νωρίς το πρωί στις 13 Σεπτεμβρίου 2014 το ελικοπτεροφόρο (DVKD) "Βλαδιβοστόκ" κλάσης "Μιστράλ" κατασκευασμένο για το Ρωσικό Ναυτικό στο γαλλικό ναυπηγείο STX France στη Σαίντ-Nαζαίρ, βγήκε στη θάλασσα με ρωσικό πλήρωμα επί του σκάφους, ως μέρος του προγράμματος προπαρασκευής του ρωσικού πληρώματος. Το πλοίο αναχώρησε από το το ναυπηγείο STX Γαλλία στις 03:30 τοπική ώρα, με την βοήθεια δύο ρυμουλκών έως και περίπου 7:20 τοπική ώρα. Επί του σκάφους του πλοίου, εκτός από το γαλλικό πλήρωμα και εκπροσώπους του ναυπηγείου, υπάρχουν περίπου 200 Ρώσοι ναυτικοί. Όπως είναι αναμενόμενο, το πρώτο ταξίδι με το ρωσικό πλήρωμα θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

Η Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας παρέλαβε τα "αφρικανικά" άρματα μάχης T-64B1M

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2014 το εργοστάσιο κατασκευής τεθωρακισμένων Malyshev στο Χάρκοβο παρέδωσε στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας τα πρώτα δέκα εκσυγχρονισμένα Τ-64B1M και Τ-64BM1M. Τα άρματα μάχης σχεδιάζεται να εξοπλίσουν την 1η Ταξιαρχία, η συγκρότηση της οποίας ανακοινώθηκε τον Ιούλιο.
Το T-64B1M αντιπροσωπεύει την εκσυγχρονισμένη έκδοση T-64B και ήταν για παράδοση στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ), ως μέρος μιας σύμβασης που είχε συναφθεί από την Ukroboronservice στο τέλος του 2013, για συνολικά 50 μονάδες. Αυτή ήταν η πρώτη "επίσημη" σύμβαση για την πώληση με στόχο την εξαγωγή της οικογένειας των Τ-64, τα οποία δεν είχαν προηγουμένως εξαχθεί σε χώρες εκτός της επικράτειας της πρώην ΕΣΣΔ.

ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ-Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία αγοράζουν μαζί ραντάρ

Κοινοπραξία για την αντικατάσταση των σοβιετικής κατασκευής ραντάρ επιτήρησης P-37 που επιχειρούν οι ένοπλες δυνάμεις των χωρών τους συνέστησαν εταιρίες από τις Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία.
Σε επιχειρησιακό επίπεδο η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην επίτευξη υψηλού επιπέδου διαλειτουργικότητας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των τριών χωρών και φυσικά τηνεπίτευξη υψηλού επιπέδου προστασίας των νέων ραντάρ από τυχόν ρωσικά αντίμετρα, που στα P-37 που σήμερα χρησιμοποιούνται θα πρέπει να θεωρείται ότι δεν υφίσταται.

Σε ανάκριση ο Αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων! Γιατί ελέγχεται



ImageΤο Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας ζητάει άδεια από τον Τούρκο Πρωθυπουργό για τηδιεξαγωγή ανάκρισης εναντίον του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων. στρατηγού Νετζντέτ Οζέλ, με την αιτιολογία ότι το 2012 «προέβη σε πολιτικές δηλώσεις και προσπάθησε να επηρεάσει τη δικαιοσύνη». 
Αφετηρία της εξέλιξης είναι το γεγονός ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί κατέθεσαν μήνυση, στις 23 Ιανουαρίου 2012, προς την Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου, μετά από δηλώσεις του στρατηγού Οζέλ, αναφορικά με το κουρδικό, τη στρατιωτική δικαιοσύνη και τη χρησιμοποίηση της κουρδικής γλώσσας στο θεσμικό τομέα και στην παιδεία.

"Η Τουρκία "παίζει" με τρομοκράτες ισλαμιστές" αποκαλύπτει ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα!


Image
Επιμέλεια : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Κόλαφο για την Άγκυρα και τον Ερντογάν αποτελούν οι εντυπωσιακές αποκαλύψεις για την βοήθεια ή ανοχή της Τουρκίας στις ακραίες ισλαμιστικές /τρομοκρατικές οργανώσεις που δολοφονούν σε Ιράκ και Συρία που έκανε ο πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, κ. Ricciardone, μιλώντας σε διάλεξη στην Ουάσιγκτον!
Ο κ.  Ricciardone - που είχε πολλές φορές συγκρουστεί με την Άγκυρα για την αντιδημοκρατική πολιτική της σε διάφορους τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ - είπε μεταξύ άλλων ότι κατά την περίοδο που ήταν Πρέσβης στην Άγκυρα, είχαν προειδοποιήσει την Τουρκία, λέγοντας <<να μην παρέχει βοήθεια στην οργάνωση Αλ Νούσρα>>, αλλά η Τουρκική Κυβέρνηση παράβλεπε στη διέλευση από τα σύνορα μαχητών του Μετώπου Αλ Νούσρα και της οργάνωσης Ahrar-u Sam, γράφει είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNNTurk, με τον τίτλο «Εντυπωσιακές δηλώσεις από τον πρώην Πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία, Ricciardone, για την Τουρκία».

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ-ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ...

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ “ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ” ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ..

Αυτοί θα είναι οι νέοι μισθοί των ενστόλων - Αναλυτικοί Πίνακες
ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ “ΚΑΠΟΙΟΙ” ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ “ΠΑΙΔΙΑ” ΤΟΥ ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΥ  ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ “ΑΥΞΗΣΕΙΣ” ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ………

Σχέδιο που προβλέπει την αύξηση των μισθών και των συντάξεων του 40-50% της διαφοράς μεταξύ των τωρινών αποδοχών τους και των αποδοχών που ελάμβαναν τον Ιούλιο του 2012 προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, το οποίο παρουσιάζει σήμερα ο “Ελεύθερος Τύπος”, οι αυξήσεις στους βασικούς μισθούς των ενστόλων θα κυμανθούν από 1,1% έως και 12,4% ενώ οι αναπροσαρμογές στα επιδόματά τους θα κυμανθούν από 4,3% έως και 17,9%…

Ποιος αποκεφαλίζει περισσότερους ανθρώπους: Isis ή η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας;


Barack Obama King Abdullah

Barack Obama with King Abdullah of Saudi Arabia (Picture: Getty)

This week Private Eye reported that in the 21 months between James Foley’s capture in November 2012 and his subsequent beheading by Isis militants on August 19 2014, Saudi Arabia beheaded 113 people.

Ντοκουμέντο: Παραστρατιωτικές επιχειρήσεις της CIA στην Ελλάδα Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας απέδωσαν τη «μεγάλης κλίμακας κιντοποίηση των αρχών» σε τυχαίο γεγονός, το οποίο δεν θα έπρεπε να επηρεάσει την πορεία των επιχειρήσεων. Η εκτίμηση αυτή, ωστόσο, υπήρξε λανθασμένη, καθώς σύντομα θα αποδειχθεί ότι πίσω από αυτή την κινητοποίηση, «υποκρυπτόταν» ένα από τα μεγαλύτερα κατασκοπευτικά παιχνίδια της μεταπολεμικής περιόδου

CIA large (2)_1
Οι παραστρατιωτικές επιχειρήσεις της CIA με επίκεντρο την Ελλάδα, όπως  και κάθε πολεμική επιχείρηση και πράξη δολιοφθοράς, είχαν σκαμπανεβάσματα και ανατροπές,  εξαρτούνταν από απρόβλεπτους παράγοντες και επηρεάζονταν από υποκειμενικές αδυναμίες , ακόμη και  από την τύχη. 

Πάνω από 10,5 εκατ. δολάρια την ώρα! του Ν. Μπογιόπουλου

Το τί και το πώς συνέβη εκείνο το πρωινό στη Νέα Υόρκη, τί προηγήθηκε, πώς σχεδιάστηκε, ποιες είναι οι πραγματικές διαστάσεις της επιχείρησης και των μηχανισμών που την έφεραν σε πέρας, ίσως δεν αποκαλυφθούν ποτέ στην ολότητά τους.
Ωστόσο στα 13 χρόνια που συμπληρώθηκαν χτες από την τραγική «επέτειο» του χτυπήματος της 11ης Σεπτέμβρη του 2001 στους Δίδυμους Πύργους τα γεγονότα που ακολούθησαν δεν επιτρέπουν καμία αμφιβολία: Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιήσει σαν πρόσχημα το αίμα ακόμα και του αμερικανικού λαού, όπως συνέβη με τα σχεδόν 3.000 θύματα της επίθεσης στη Νέα Υόρκη, για να επεκτείνει τη θηριωδία του.
 Έχει πια αποκαλυφθεί στην ολότητά του:...Η 11η Σεπτέμβρη 2001 ήταν η αφορμή για την επιβολή μιας παγκόσμιας χούντας, που στα κελιά της, στο Γκουαντανάμο, στο Αμπού Γκράιμπ, στις μυστικές φυλακές της CIA, επιβλήθηκε ο νόμος των «Αουσβιτς» της νέας τάξης.

Αργεντινή: «Ρελάνς» του Μπουένος Άιρες στα «αρπακτικά» επενδυτικά κεφάλαια

Της Μαρίας Λίλα

Η Βουλή της Αργεντινής ψήφισε νόμο που παρακάμπτει την περιώνυμη απόφασης του δικαστηρίου των ΗΠΑ, που διέτασσε την εξόφληση των λεγόμενων επενδυτών-«αρπακτικών» στην ονομαστική αξία του χρέους, ενώ τα χρεόγραφα είχαν αγοραστεί σε υποδεκαπλάσια αξία πριν από 13 χρόνια.
Εκμεταλλευόμενοι την υπαγωγή των ομολόγων τους στο αμερικανικό δίκαιο, οι επονομαζόμενοι και επενδυτές-γύπες είχαν καταφέρει να οδηγήσουν το Μπουένος Άιρες στην κήρυξη «επιλεκτικής χρεοκοπίας» στις 31 Ιουλίου, μετά την χαριστική για τα κερδοσκοπικά κεφάλαια απόφαση του δικαστή Τόμας Γκρίζα, που επιδίκασε προς όφελός τους την πληρωμή 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.