Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Από τα Τάγματα Ασφαλείας στην Απριλιανή Χούντα - Μέρος 2ο: Το κίνημα της Μέσης Ανατολής και η ίδρυση του ΙΔΕΑ

Στην προηγούμενη ανάρτησή μας αναφερθήκαμε στον τρόπο με τον οποίο τα προδοτικά Τάγματα Ασφαλείας όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν από την ελληνική πολιτεία, αλλά εντάχθηκαν στον εθνικό στρατό και πολέμησαν εναντίον του Δημοκρατικού Στρατού στον εμφύλιο.
Αυτό, όμως, ήταν το ένα από τα κεφάλια της ακροδεξιάς Λερναίας Ύδρας. Ένα άλλο κεφάλι, κατά τη διάρκεια της Κατοχής, βρισκόταν στη Μέση Ανατολή μέσα στις τάξεις του ελληνικού στρατού που κάτω από τις διαταγές των Βρετανών πολεμούσε εναντίον των Γερμανών. Μπορεί αυτό το κεφάλι να μη συνεργάστηκε με τους Γερμανούς και να τους πολέμησε, έτρεφε όμως για τους κομμουνιστές το ίδιο μίσος  που έτρεφαν και οι ιδεολογικοί τους συγγενείς των Ταγμάτων Ασφαλείας.  Ήταν οι συνεχιστές της 4ης Αυγούστου, φιλομοναρχικοί και φιλομεταξικοί που είχαν καταφύγει στη Μέση Ανατολή και πάνω απ΄όλα έβαζαν τη μάχη εναντίον του κομμουνισμού.

Χιλιάδες διαδήλωσαν στη Σουηδία εναντίον των φασιστών, μετά και την αύξηση της δύναμής τους στο κοινοβούλιο

Rally against racismRally against racism
We now have a confirmed breakdown of the seats in the Swedish parliament – and the fascist Sweden Democrats have 49 seats, up from 20 in 2010 when they entered parliament for the first time. They are now the third largest party.
- We want to organize immediately. I would not want be home on the couch, sad over election results – that we have fascists and racists who have come into our parliament, says Jazz Munteanu, organizer.

Ο Φρανκεστάιν και ο καθρέφτης του. Γιατί οι νέοι μουσουλμάνοι της Δύσης γοητεύονται από το ISIS;

isisΓράφει: Ελένη Μαυρούλη 
Στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, κυρίως για τη βαρβαρότητα και την αγριότητα με την οποία προκαλεί τρόμο, βρίσκεται τους τελευταίους μήνες η ακραία ισλαμιστική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε» – ISIS.  Αν κάτι καθιστά τη συγκεκριμένη οργάνωση ίσως την πιο επικίνδυνη από κάθε άλλη αντίστοιχη «εκδοχή» είναι, εκτός  της αποδοχής που φαίνεται να έχει σε σημαντικό τμήμα των περιοχών όπου δρα και των λογικών υποψιών για το «ποιόν», τους πραγματικούς στόχους και το ρόλο των ιθυνόντων της, η έλξη που ασκεί σε νέους μουσουλμάνους από δυτικές καπιταλιστικές χώρες.
Με βάση στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από το Διεθνές Κέντρο Μελετών για τη Ριζοσπαστικοποίηση (ICSR), δια μέσου 18 διαφορετικών πηγών (ΜΚΟ που δρουν στην περιοχή, επίσημες εθνικές αρχές, προσωπικό νοσοκομείων και ιατρικών οργανώσεων, μαρτυρίες τόσο ομήρων της οργάνωσης όσο και μελών της που αποχώρησαν, άλλα Κέντρα Μελετών κλπ) στο ISIS υπολογιζόταν μέχρι τα τέλη Μάη ότι συμμετείχαν συνολικά περίπου 10.000 – 13.000 μαχητές από 81 χώρες. Μόλις στις 12 Σεπτεμβρίου, η CIA δημοσιοποίησε ότι κατά την εκτίμησή της από τον Ιούνιο (οπότε κηρύχθηκε η ίδρυση του ισλαμικού χαλιφάτου) μέχρι σήμερα ο αριθμός των μαχητών έχει τριπλασιαστεί πλησιάζοντας ή και ξεπερνώντας τις 30.000. Κατ” αναλογία, η αύξηση αφορά κυρίως μουσουλμάνους από δυτικές χώρες. Εξ αυτών η πλειοψηφία, από τον Ιούνιο, δρα στο Ιράκ και οι υπόλοιποι παραμένουν στις περιοχές που ελέγχει στη  Συρία και όπου διατηρεί στρατόπεδα εκπαίδευσης.

Ο πρώην Αρχηγός του ΓΕΣ Φράγκος Φράγκου, επικεφαλής του κόμματος Μπαλτάκου

Νέο κόμμα παράγοντα εξελίξεων θέλει να κάνει ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος. Ο άνθρωπος που κρατούσε ζεστές τις σχέσεις ΝΔ και Χρυσής Αυγής, θεωρεί πως χρειάζεται ένα παραδοσιακό Δεξιό, πατριωτικό κόμμα που θα ανακόψει τις ψήφους που φεύγουν από το κόμμα του Σαμαρά προς τη Χρυσή Αυγή.
Ο Τάκης Μπαλτάκος δεν προσβλέπει τόσο στη μείωση των ποσοστών του ναζιστικού κόμματος με το οποίο υπήρξε θερμός συνομιλητής, όσο στην ανακοπή του δρόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την εξουσία. «Με ένα 3%,παίρνουμε το ποσοστό εκείνο από τη Χρυσή Αυγή που θα άνοιγε το δρόμο της εξουσίας στον Τσίπρα και καθορίζουμε τη φυσιογνωμία της ΝΔ και την επόμενη μέρα», λέει συνεργάτης του Μπαλτάκου. Πρόθεση του νέου κόμματος είναι το ποσοστό που θα πάρει να προστεθεί με αυτό της ΝΔ μετεκλογικά, αλλά αφού μπουν όροι για συνεργασία. Βασικός όρος είναι η αποχώρηση Σαμαρά.
Επικεφαλής του κόμματος Μπαλτάκου δεν θα είναι ο ίδιος, αλλά ο απόστρατος πρώην Αρχηγός του ΓΕΣ Φράγκος Φράγκου. Ο Φράγκος, θεωρούν οι επιτελείς του υπό ίδρυση κόμματος οι οποίοι συνεδριάζουν στο γραφείο του ποινικολόγου Μιχάλη Δημητρακόπουλου, μπορεί να εξασφαλίσει ψήφους από Στρατό και Αστυνομία, οι οποίες πάνε από ΝΔ για Χρυσή Αυγή λόγω της δυσαρέσκειας των μόνιμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΜΗΝ ΨΑΡΩΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΔΥΚ-ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ

Από την πρώτη μέρα κατάταξης «θα μας την πέσουν» για  να μας πείσουν τι καλά που είναι στην Κύπρο
Δείτε τι μας κρύβουν και αρκεί να θυμηθείτε τα εμετικά ναζιστικά συνθήματα στην 35η Μοίρα Καταδρομών.  
Εμείς ενημερώνουμε υπεύθυνα τους συναδέλφους φαντάρους και τους γονείς τους ότι σύμφωνα με την απόρρητη διαταγή-χωρίς κανένας να καταλαβαίνει γιατί η διαταγή που περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ πρέπει να είναι Απόρρητη- οι όροι είναι οι εξής:
* Ο Φαντάρος πρέπει να είναι έως 25 ετών.
* Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο (νησιά και Έβρος)

* Να μην είναι παιδί χωρισμένων παιδιών και προστάτης οικογένειας.
* Η Σωματική του Ικανότητα να είναι Ι1-Ι2.
Και διάφορα άλλα κοινωνικά κριτήρια. (αποκάλυψη στήλης ΦΑΝΤΑΡΕ ΠΟΥ ΠΑΣ, Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας)

ΜΗΠΩΣ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ, ΑΡΑ ΚΑΙ ΒΑΝΑΥΣΑ ΑΔΙΚΗ; ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ

ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
ΝΑ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.

Αρεοπαγίτης θα προτείνει να αναιρεθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έχει δικαιώσει τις καθαρίστριες. Το χρονικό της υπόθεσης
Ο αρεοπαγίτης Χριστόφορος Κοσμίδης θα εισηγηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να παραμείνουν εκτός του υπουργείου Οικονομικών και των Δ.Ο.Υ. οι 393 απολυμένες καθαρίστριες. Ειδικότερα, ο αρεοπαγίτης θα προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών και να αναιρεθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έχει δικαιώσει τις καθαρίστριες.

Εκεί που δεν εμπλέκεται η Αμερική και η Τουρκία υπάρχουν επιτυχίες κατά του Χαλιφάτου

Οι Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (Yekîneyên Parastina Gel: YPG) είναι η αμυντική δύναμη της Δημοκρατικής Διοίκησης της Ρογιάβα στη βορειοανατολική Συρία.
Ενώ το αυτοαποκαλούμενο Χαλιφάτο, το Ισλαμικό Κράτος (IS), σαρώνει στην Μέση Ανατολή, μια λιγότερο γνωστή ομάδα αγωνίζεται τον δικό της πόλεμο εναντίον της εξτρεμιστικής ομάδας, και το έχει κάνει εξαιρετικά καλά μέχρι τώτα. Η επιτυχία της οφείλεται στο ότι δεν λαμβάνει στρατιωτική βοήθεια και δεν ελέγχεται από την Δύση, ενώ το μόνο εμπόδιο είναι η Τουρκία - ο άτυπος σύμμαχος του Χαλιφάτου, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να σέρνουν την Άγκυρα στην συμμαχία που σφυρηλατούν κατά των τζιχαντιστών. Οι Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (Yekîneyên Parastina Gel: YPG) είναι η αμυντική δύναμη της Δημοκρατικής Διοίκησης της Ρογιάβα: η ντε φάκτο αυτόνομη κουρδική περιοχή που έχει διαμορφωθεί στη βορειοανατολική Συρία από το ξέσπασμα της σύγκρουσης στην εν λόγω χώρα το 2011. Σήμερα μάχεται τους ακραίους ισλαμιστές σε πέντε μετωπικές γραμμές σε όλη τη βόρεια Συρία, και είναι ίσως μία από τις μόνες δυνάμεις που ξέρει πώς να καταπολεμήσει τους εξτρεμιστές με τα δικά τους μέσα.

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ-Rapid Trident: Άσκηση ΝΑΤΟ στην Ουκρανία - ΦΩΤΟ

Image

Στρατιωτικά γυμνάσια υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο των ΗΠΑ άρχισαν στην Ουκρανία, σήμερα, Δευτέρα, ενώ συνεχίζονται οι μάχες στις ανατολικές επαρχίες μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων ανταρτών, παρά την κήρυξη εκεχειρίας.

Μαζικές ανθρωποκτονίες χωρίς τέλος στη Μεσόγειο

Συνεχίζεται η μαζική ανθρωποκτονία στα νερά της Μεσογείου. Τουλάχιστον 700 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο πενθήμερο. Διακόσιοι χάθηκαν κοντά στις ακτές της Λιβύης και πεντακόσιοι ανοιχτά της Μάλτας.
italy-migrants-refugees-asylum-seekers-11410793424
Σύμφωνα με την εκτίμηση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΜΟ), στο τραγικότερο ναυάγιο των τελευταίων ετών, ανοιχτά της Μάλτας, το σκάφος των προσφύγων φέρεται να βύθισαν εσκεμμένα οι ίδιοι οι διακινητές τους.

Ευρωπαϊκές χώρες αγοράζουν πετρέλαιο από την οργάνωση IS ή ISIL ή ISIS

Η Πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ιράκ, Jana Hybášková, δηλώνει ότι ευρωπαϊκές χώρες αγοράζουν πετρέλαιο από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (IS ή ISIL ή ISIS). 
Οι δηλώσεις της Hybášková έγιναν  κατά τη διάρκεια ομιλίας της (Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014) ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η Hybášková αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητα των κρατών μελών της ΕΕ που χρηματοδοτούν την οργάνωση αγοράζοντας το πετρέλαιο, κάλεσε όμως τους βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου να ασκήσουν πίεση στους ομολόγους τους στο Ιράν, το Κουρδιστάν, την Τουρκία και το Ιράκ προκειμένου οι χώρες τους να σταματήσουν αυτό το εμπόριο.

7η ΕΚΠΟΜΠΗ «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ» ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΑΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΑΙΝΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ-ΝΑΖΙ-ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ»
Θέτουμε το ερώτημα:
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ;
ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΜΠΑΜΑ: ΑΝΑΘΕΡΜΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Αν ο Ομπάμα στην φάση της διεκδίκησης της αμερικανικής προεδρίας μεταμορφώθηκε σε «περιστέρι της ειρήνης» και τόνισε την ανάγκη αναθεώρησης της πολιτικής του Μπους και των νεοσυντηρητικών γερακιών του, υποσχόμενος την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, λαμβάνοντας το Νόμπελ ειρήνης.

ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ, ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤ' ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ

ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΟΛΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ! 
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ-ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ ΚΑΤ΄ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ
ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ-ΚΑΤ΄ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΛΟΙ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ-ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ:
Κατ’ εξαίρεση μεταθέσεις για κοινωνικούς λόγους από το army.gr
 
Είναι δυνατή η μετάθεση των οπλιτών όλων των κατηγοριών (Ολοκλήρου Θητείας, ΥΠΕΚ 8μηνου, ΥΠΕΚ 6μηνου, ΥΠΕΚ 3μηνου) εκτός της προβλεπόμενης διαδικασίας για κοινωνικούς λόγους.
 
Η διαδικασία και τα κριτήρια για τις κατ' εξαίρεση μεταθέσεις για κοινωνικούς λόγους αφορούν στους οπλίτες που αντιμετωπίζουν ένα ή περισσότερα «όλως εξαιρετικά» κοινωνικά προβλήματα....

Στο φως νέα ντοκουμέντα για τη δολοφονία Φύσσα και το ρόλο Ρουπακιά στη Χρυσή Αυγή

Ο Ρουπακιάς όχι μόνο «χαλαρή» σχέση δεν είχε με τη νεοναζιστική οργάνωση, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, αλλά φέρεται να ανήκε και στον στενό ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια
Λίγες μόλις ημέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, έρχονται νέα ντοκουμέντα στο φως για τη δράση και τον ρόλο του προφυλακισμένου Γιώργου Ρουπακιά μέσα στη Χρυσή Αυγή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η εφημερίδα «Real News», ο άνθρωπος που αφαίρεσε με μαχαίρι τη ζωή του Παύλου Φύσσα όχι μόνο «χαλαρή» σχέση δεν είχε με την οργάνωση, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, αλλά φέρεται να ανήκε και στον στενό ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Συγκεκριμένα, σε έγγραφο που δημοσιεύει η κυριακάτικη εφημερίδα, το όνομά του φιγουράρει δίπλα σε εκείνο του πυρηνάρχη Γιώργου Πατέλη, κάτι που μαρτυρά ότι ήταν «δεύτερος τη τάξει» μέσα στην τοπική της Νίκαιας.

"Οι κρίσεις Αρχηγών γεννούν παραφροσύνη"! Αλήθειες που πρέπει να ειπωθούν εκ των προτέρων


Image
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Δύο πράγματα δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ. Το πρώτο να ανατείλει ο ήλιος από τη δύση και το δεύτερο να γίνουν στην Ελλάδα κρίσεις Αρχηγών στις Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς “βυζαντινές ίντριγκες”, παρεμβάσεις και πολιτικά “παιχνίδια”. Ίσως το πρώτο να είναι πιθανότερο να συμβεί! 
Τα όσα ακούγονται,διαδίδονται και λέγονται για τις κρίσεις Αρχηγών Γενικών Επιτελείων που αργά ή γρήγορα έρχονται προκαλούν πάλι ερωτήματα . Και καλό είναι αυτή τη φορά να τα γράψουμε πριν γίνουν κι όχι αφού αποφασιστούν και ανακοινωθούν, όπως κάνουμε μέχρι τώρα οι δημοσιογράφοι προσπαθώντας να διατηρήσουμε “ισορροπίες” και να έχουμε καλές σχέσεις …μ΄ όλους. Επειδή στο Onalert καταφέραμε να μην έχουμε καλές σχέσεις …με κανένα από τους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων , έχουμε και την άνεση να γράψουμε ακριβώς πως έχει η κατάσταση και να επικαλεστούμε την δική σας βοήθεια στην αναζήτηση της λογικής. Είναι πολύ δύσκολη “αποστολή” στην Ελλάδα …

Η τέχνη του τρόμου

Του Αρη Χατζηστεφάνου

Μπορεί να υπάρχει κάποια καλλιτεχνική αξία στα βίντεο της 11ης Σεπτεμβρίου και των αποκεφαλισμών δύο Αμερικανών δημοσιογράφων από το κράτος του Ισλάμ; Ενας Αμερικανός κριτικός κινηματογράφου αποτόλμησε να αξιολογήσει τις δύο «παραγωγές». Και το αποτέλεσμα ήταν άκρως πολιτικό.


Στόχος της τρομοκρατίας είναι να αναδείξει την αληθινή, χειροπιαστή βία απέναντι στην αόρατη βία της ασφάλειας.
Ζαν Μποντριγιάρ

Τα φονικά σύνορα της Ευρώπης Fortress

Κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου, Ελλάδας και Τουρκίας, Ουγγαρίας και Σερβίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναπτύσσει βίαιες μεθόδους για να κρατήσει μακριά τους πρόσφυγες. Χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη καταλήγουν στον θάνατο.Επιμέλεια: Μαρία Αγγελοπούλου

ΤΙ ΠΡΟΤΑΣΣΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ: ΠΗΓΗ: STRATFOR Ουκρανία, Ιράκ, στρατηγική στη Μαύρη Θάλασσα και η ‘μαύρη τρύπα’ Τουρκία

Οι ΗΠΑ σήμερα αντιμετωπίζουν τις κρίσεις σε Ιράκ-Συρία και Ουκρανία χωρίς να έχουν ξεκάθαρη απάντηση. Δεν έχουν ιδέα τι αντιπροσωπεύει η επιτυχία ή αν τυχόν αποτυχία θα είναι διαχειρίσιμη. Το σημαντικότερο για τις ΗΠΑ είναι να προετοιμάσουν ένα σχέδιο διαχείρισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ανοικτά μέτωπα για τους Αμερικανούς. Στην Ουκρανία και στην περιοχή του Ιράκ και της Συρίας. Αν και φαίνεται πως δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο αυτών πολεμικών θεάτρων τελικά υπάρχει.
Του George Friedman ΠΗΓΗ: STRATFOR ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας

ΕΜΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ!

ΠΟΙΟΣ ΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙ;
http://www.defence-point.gr/news/?p=111310

Οι Σουηδοί Σοσιαλδημοκράτες επικράτησαν στις βουλευτικές εκλογές στη χώρα, χωρίς όμως να κατορθώσουν να αποσπάσουν την απόλυτη πλειοψηφία, με αποτέλεσμα ο σχηματισμός κυβέρνησης να περιπλέκεται σημαντικά.
Οι Σοσιαλδημοκράτες, επικεφαλής συνασπισμού κομμάτων της ευρύτερης κεντροαριστεράς, έλαβαν το 43,6% των ψήφων, με τον κυβερνητικό συνασπισμό να ακολουθεί με 39,5%. Σημαντικό αποτέλεσμα των εκλογών, είναι και ο υπερδιπλασιασμός του ποσοστού κόμματος με κεντρικό θέμα στην ατζέντα το μεταναστευτικό πρόβλημα, λαμβάνοντας τελικά το 13% των ψήφων, έναντι 5,7% στις προηγούμενες εκλογές.

Παύλος Φύσσας: Εν ψυχρώ εκτέλεση δια χειρός Χρυσής Αυγής

???????????????Ένα πρωτοφανές σοκ και θλιβερές μνήμες παλιότερων εποχών τάραξαν τις συνειδήσεις όλου του δημοκρατικού κόσμου τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 όσο διαδιδόταν η είδηση της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Η εν ψυχρώ δολοφονία του Αμφιαλιώτη ράπερ από τον επαγγελματία, εντολοδόχο εκτελεστή της Χρυσής Αυγής δεν συνέβη εν βρασμώ ψυχής. Δεν ήταν πρωτοβουλία κάποιων θερμοκέφαλων.

Το ΝΑΤΟ αχρείαστο όσο ποτέ


Του Θόδωρου Παρασκευόπουλου
«Αν η Ελλάδα δεν ήταν στο ΝΑΤΟ, πώς θα μπορούσα να πω στον Ερντογάν ότι υπάρχει μόνο μία Κύπρος;», αναρωτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη δική του ομιλία εκεί, υπογράμμισε ότι στη διάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι 58 κρατών, που είναι κατά διάφορους τρόπους συνδεδεμένα με το ΝΑΤΟ. Ο Σαμαράς, μάλιστα, είπε ότι και η Κύπρος θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ, πράγμα απολύτως ανακριβές, γιατί ο πρόεδρος Αναστασιάδης  θέλει να βάλει τη χώρα του στον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη», αλλά είναι αμφίβολο αν αυτό περνάει από την κυπριακή Βουλή. 

Απαρχάιντ και στον τάφο

254588-EV_17032009_KOROBESHS_low
Του Περικλή Κοροβέση

Φέτος κλείνουν εκατό χρόνια από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είχαμε νικητές και ηττημένους. Θεωρητικά θα έπρεπε ο εικοστός αιώνας να ήταν ειρηνικός. Οχι μονάχα δεν ήταν, αλλά είχε και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά ούτε αυτός έφερε την ειρήνη. Ο πόλεμος συνεχίστηκε σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, ιδίως σε Αφρική, Ασία, Μέση Ανατολή, αλλά ακόμα και στην ίδια την Ευρώπη (επέμβαση της ΕΣΣΔ στην Ουγγαρία το 1956, στην Τσεχοσλοβακία το 1968 και της Ε.Ε. στην Γιουγκοσλαβία το 2000). Μην τυχόν ακόμα η ανθρωπότητα πληρώνει τις συνέπειες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ή ακόμα αυτός ο πόλεμος δεν έχει λήξει και τους μεσοπολέμους τους παίρνουμε για ειρήνη; Οπως και να έχει, η λεγόμενη πολιτισμένη ή αναπτυγμένη ανθρωπότητα είναι ακόμα βάρβαρη, μια που δεν μπορεί να λύσει τις διαφορές της με τον λόγο (διπλωματία), αλλά προτιμάει τη βία (πόλεμος). Και όσο υπάρχουν νικητές και ηττημένοι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη. Γιατί απλά θα υπάρξει αντίσταση.

Η αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους και η ανεξαρτησία

Δημοψήφισμα της Σκωτίας: Το έθνος θα γίνει και κράτος;-1 του Ταρίκ Αλίμετάφραση:Δημήτρης Ιωάννου

scotland1Η Σκωτία αποτελεί έθνος εδώ και πολύ καιρό. Σύντομα θα μάθουμε εάν οι πολίτες της επιθυμούν το έθνος αυτό να γίνει και κράτος. Ελπίζω πως το επιθυμούν. Όχι μόνο διότι  κάτι τέτοιο θα ανοίξει νέες δυνατότητες για τη χώρα τους, αλλά και διότι θα διασπάσει το ατροφικό, παρακμάζον βρετανικό κράτος, ελαττώνοντας την αποτελεσματικότητά του ως εντολοδόχου των ΗΠΑ. Εξού και οι εκκλήσεις του Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον υπέρ του «Όχι», με τις οποίες συμφωνεί απολύτως και ο Τόνι Μπλερ — άλλο αν δεν το παραδέχεται, φοβούμενος ότι τυχόν παρέμβασή του θα επηρέαζε το αποτέλεσμα προς την αντίθετη κατεύθυνση. 

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ-Έργα και ημέρες των φασιστών στο Ντονμπάς (Βίντεο)

image003Είναι η καλύτερη απάντηση στην καθεστωτική προπαγάνδα που θεωρεί υπεύθυνους του εμφυλίου τους αντάρτες, τους οποίους σήμερα ταυτίζει με τους μουσουλμάνους του ISIS! 
Βίντεο με αγγλικούς υπότιτλους με έργα και ημέρες των φασιστών στο Ντονμπάς και η απάντση των πολιτοφυλάκων – «τρομοκρατών»
Γράφει ο : Ν.Α
Η δημοκρατία του Ομπάμα και των ΗΠΑ, της Μέρκελ, του Ολάντ του Σαμαρά και της Ε.Ε. εξάγεται σε όλο τον κόσμο. Ο τρόπος είναι γνωστός, χιλιάδες άνθρωποι, άμαχοι κατά κύριο λόγο δολοφονούνται, παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς, βασανίζονται. Για να εξυπηρετήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια δεν έχουν κανένα ενδοιασμό. Οι φασίστες και ναζιστές οπλίζονται με τα πιο σύγχρονα όπλα από τους ιμπεριαλιστές και τις μαριονέτες του Κιέβου για να επιτελέσουν το έργο τους. Η σκηνή με το άδειασμα των πτωμάτων μέσα από τα οχήματα μεταφοράς προσωπικού είναι συγκλονιστική(27′), μόνο που δεν θα την δείξει το CNN, το FOX, BBC, DW. Όχι ούτε τα δικά μας ΜΜΕ. Ούτε τα βρέφη και τους γέρους που δολοφόνησε η ¨αντιτρομοκρατική¨ αεροπορία του ολιγάρχη Ποροσένκο.
Το βίντεο των 45 λεπτών δείχνει την θηριωδία όχι μόνο των φασιστικών ομάδων αλλά και του Ουκρανικού στρατού.