Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ: ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΠΟΥ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ



Ο συνάδελφος Φλ. Γιάννης [3η Μοίρα Α΄Πυροβολαρχία] που είχε την ατυχία να απολαύσει όλη την καλομεταχείριση του ελληνικού στρατού, με συνέπεια να λιποθυμήσει στην νυχτερινή αναφορά στις 12.00 μ.μ. είναι μια χαρά. 

Αισθανόμαστε την ανάγκη να προβούμε σε αυτή την ανακοίνωση καθώς από την στιγμή της αρχικής ανάρτησης γονείς που τα παιδιά τους παρουσιάστηκαν στο ΚΕΝ Θήβας και αδυνατούσαν να επικοινωνήσουν μαζί τους, αναζητούσαν περισσότερες πληροφορίες.
Ελπίζουμε να τους ενημερώσαμε.
Περαστικά στο συνάδελφο.
Θυμίζουμε τι είχε γίνει:

ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ: ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΒΡΑΔΥ!

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ της Thyssen D.Spethmann προειδοποιεί για πόλεμο...

Dieter Spethmann
Αυτό το φθινόπωρο δεν είναι όπως κάθε άλλο. Μέσα στην ατμόσφαιρα πλανάται ο πόλεμος. Αυτό το φθινόπωρο μου θυμίζει το φθινόπωρο του 1939, το οποίο θυμάμαι ζωηρά. Ήμουν τότε 13 χρονών. Ο πατέρας μου είχε επί χρόνια προβλέψει, ότι αυτός ο πόλεμος θα μας έφερνε 7 εκατομμύρια νεκρούς, θα κατέστρεφε την χώρα και θα μας περιόριζε στο ήμισυ του Ραιχ.  
Έτσι όπως και τώρα. Όταν η κ. Μέρκελ έγινε Καγκελάριος, αύξησε αρχικά τον φόρο υπεραξίας στο 19%. Χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις τότε καταστράφηκαν. Σήμερα μας παραρηγορεί δια  της κ. Nahles(υπουργός εργασίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ,ΘΛ), ότι θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας. Αυτό όμως βοηθά μόνο φαινομενικά, επειδή η αγοραστική δύναμη καθενός από μας μειώνεται. Γιαυτό το λόγο έγινε στο μεταξύ ο Σόιμπλε( που στο παρελθόν έπρεπε να ντρέπεται εξαιτίας μιας υπόθεσης διασπάθησης δημοσίου χρήματος) ο δεύτερος παρηγορητής. 

Μ'αυτούς δε συνδιαλέγεσαι... Τους πολεμάς!

Η ακόλουθη ανάρτηση (υπό το συγκεκριμένο τίτλο) ανέβηκε χτες, Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, στην επέτειο ενός χρόνου από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, στο blog του zougla.gr... Παρατίθεται αυτούσια:

______________________________________

 

Η ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΥ
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014, 11:14
Είτε μας αρέσει είτε όχι στήθηκε ένα σχέδιο, ένα κόλπο όπου η Χρυσή Αυγή έπρεπε να αποδυναμωθεί, να ανακοπεί η δύναμη της. Η ακραία στοχοποίηση της Χρυσής Αυγής, η μεθοδευμένη λασπολογία, η σκόπιμη και κατασκευασμένη κατά συρροή παραπληροφόρηση, η προσπάθεια να την συνδέσουν με τον Ναζισμό, τον φασισμό δαιμονοποίησαν την Χρυσή Αυγή.

Η EPT3 απέδειξε ότι τα MME δεν ενημερώνουν


Της Ματίνας Παπαχριστούδη – «Δρόμος της Αριστεράς»

Παρακολουθώντας τους τελευταίους μήνες το «πρόγραμμα» της ertopen και της ΕΡΤ3, μέσω Διαδικτύου βέβαια, συνειδητοποιώ πως υπάρχουν δυο χώρες δυο πραγματικότητες, δυο επικαιρότητες. Η «πραγματικότητα» των ιδιωτικών περιφερειακών, ραδιοφωνικών σταθμών και ΝΕΡΙΤ και η πραγματικότητα της κοινωνίας. Καμία σχέση μεταξύ τους, πέρα από τη λυσσαλέα επιχείρηση των ιδιωτικών Μέσων να καταστείλουν την οποιαδήποτε σκέψη αμφισβήτησης προκαλώντας ακόμη και καθημερινά σοκ πανικού για οτιδήποτε περνάει ή σκέφτεται η κυβέρνηση. 
Η λειτουργία της ΕΡΤ3, ένα απίστευτο θαύμα που συνεχίζεται επί 15 μήνες εξαιτίας της αποφασιστικότητας και του πάθους μιας ομάδας εργαζομένων, απέδειξε πια με στοιχεία και ντοκουμέντα, πως η κοινωνία δεν ενημερώνεται από τα άλλα Μέσα.

Συμφωνία για αποστρατικοποίηση μεταξύ Κιέβου και φιλορώσων Ανατολική Ουκρανία

Σε κατάπαυση του πυρός και τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης πλάτους 30 χιλιομέτρων στην ανατολική Ουκρανία, συμφώνησαν σήμερα εκπρόσωποι του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών. Λίγες ώρες αργότερα ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν  σε εργοστάσιο πυρομαχικών, που ελέγχεται από τους φιλορώσους αντάρτες κοντά στο προπύργιο των αυτονομιστών του Ντονέτσκ. «Έχουμε υπογράψει ένα μνημόνιο» δήλωσε προς τους απεσταλμένους του Τύπου στο Κίεβο, ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Λεονίντ Κούτσμα, μετά από επτά ώρες διαπραγματεύσεων στο Μινσκ.

«Με είπε Μπαλτάκος...»

Πολύ θα ήθελαν ορισμένοι να καταπιούν τα κινητά τους, αν ήταν εφικτό, μήπως εξαφανιστούν τα εις βάρος τους στοιχεία, μια και δεν είχαν φροντίσει να καταπιούν τη γλώσσα τους όταν αυτό θα τους ωφελούσε. Ο κ. Τάκης Μπαλτάκος, για παράδειγμα. Ο γραμματέας της κυβέρνησης, με τις αυξημένες αρμοδιότητες που του εκχωρήθηκαν κατόπιν ειδικών ρυθμίσεων, αφού ο ρόλος του απλού γραφειοκράτη τον περιόριζε στην άσκηση του πατριωτικού του καθήκοντος. Τώρα μαθαίνουμε από τα SMS στελεχών της Χ.Α., που έδιναν αναφορά στον οιονεί Νο 2 κ. Κασιδιάρη, ότι ο Κύριος Γραμματεύς έδινε γραμμή σε χρυσαυγίτες βουλευτές τι να ψηφίσουν σε κρίσιμα νομοσχέδια.

ΤΙΜΗ... Στο 19χρονο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΧΟΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΣΑΜΙΝΑ ΣΩΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ

Ήταν 22.15 το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου του 2000 όταν το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σάμινα» προσέκρουσε στο σύμπλεγμα βραχονησίδων Πόρτες, δύο ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πάρου.

ΣΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΜΕ ΟΜΠΡΕΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ

ΠΙΕΣΗ–ΚΑΨΟΝΙΑ–ΦΩΝΕΣ–ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ: Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΓΕΕΘΑ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ
ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος φέρει προσωπική ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν καθώς το ΚΕΝ Τρίπολης έχει επιθεωρηθεί από τον ίδιο και προβλήθιηκε ως προσωπικό του έργο!
Συνεχείς είναι οι καταγγελίες των νεοσύλλεκτων και των γονιών τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Τρίπολη.
Στην 124 ΠΒΕ, στο «ορφανό» Διακλαδικό Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων μετά τη φυγή των νεοσύλλεκτων ναυτών, ουσιαστικά εντοπίζεται η χειρότερη δυνατή σύνθεση των πιο αρνητικών μεθόδων εκπαίδευσης του Πεζικού με την χαρακτηριστική «στρατιωτικοποίηση» της Πολεμικής Αεροπορίας.  

ΤΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΤΣΟΥΡΜΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΠΗ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ" ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΤΟ 1916;

Ο χρήστης Panos Canellopoulos πρόσθεσε 3 νέες φωτογραφίες.
Ξάφνου θυμήθηκε η ελληνική πολιτεία τον τάφο της Αμφίπολης, όταν το 1916 οι Βρετανοί στρατιώτες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή και άνοιξαν ορύγματα, επιδείκνυαν τα κρανία που έβρισκαν εκεί! (φωτογραφίες από τα βρετανικά στρατιωτικά αρχεία - Amphipolis 1916 and macedonian tombs).

ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ Χ.Α. ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΝΤΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥ...

δεν ξεχναμε την ''ξανθια-νεα-και ''μοντερνα''Ναντια Αλεξιου που δικαιολογει απολυτα τον μισθο της ως καθεστωτικο παπαγαλακι της αστυνομιας (ανομιας)και της ΧΑ ..(συγκοινωνουντα δοχεια ως γνωστον)..να θυμηθουμε την αντιδραση της (και την αποπειρα χειραγωγησης της κοινης γνωμης)για τη δολοφονια του Παυλου απο τον φασιστα μπραβο της ΧΑ ..
Δεν ξεχνούμε το δημοσιογραφικό πλυντήριο της ΧΑ την @NantiaAlexiou την στοχοποιημένη #KillahP #antinaziGr #antireport pic.twitter.com/Gvy5WOIcRM
TWITTER.COM|ΑΠΟ SOUIDOS

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Ανοιχτή επιστολή σε γονείς και νεοσύλλεκτους συναδέλφους: ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ, ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Αγαπητοί γονείς, η εικόνα που θα αντικρίσετε στο πρώτο επισκεπτήριο θα είναι σε μεγάλο βαθμό πλασματική. Τα παιδιά σας θα έχουν πάρει σαφείς οδηγίες να είναι καθαροί, σιδερωμένοι, να μην πουν κάτι που θα σας ανησυχήσει. Στα επισκεπτήρια και στις επιθεωρήσεις προσπαθούν να σουλουπώσουν και να κρύψουν τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα περισσότερα στρατόπεδα της χώρας.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε και τη συζήτηση για τα ατυχήματα, τους τραυματισμούς, τις αυτοκτονίες. Θεωρούν τους γιους σας αναλώσιμους και δωρεάν εργατική δύναμη, μετατρέποντας μας σε Υπηρέτες στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις για να κάνουν φθηνές διακοπές, στις Λέσχες Αξιωματικών για να τρώνε και να πίνουν ακόμη φθηνότερα, να σβήνουμε φωτιές, να ανοίγουμε δρόμους, να καλύπτουμε τα κενά κράτους και Δήμων.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ



Έναν  χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η Νατάσα Μποφίλιου μίλησε για τον φασισμό αλλά κια για την επικίνδυνη άνοδο ακροδεξιών κομμάτων.Διαβάστε το μήνυμά της στο facebook:


«Ένα χρόνο πριν δολοφονήθηκε από τους φασίστες ο Παύλος Φύσσας. Δεν είναι ο πρώτος και δυστυχώς δε θα είναι κι ο τελευταίος που πεθαίνει για τις ιδέες του και με ένα όραμα απραγματοποίητο. Όσο κι αν λυπηθούμε, όσο κι αν ντραπούμε, όσο κι αν οργιστούμε, όσο κι αν πενθήσουμε, δε θα γυρίσει πίσω. Μπορούμε όμως να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε, να ουρλιάζουμε όχι στο φασισμό και να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε...... Δεν επιτρέπεται ποτέ να ξεχνάμε, μέσα σε αυτό το βάλτο που λέγεται, εμείς κι ο κόσμος μας, εκείνους που σήκωσαν και σηκώνουν στην πλάτη τους με τη ζωή τους, τη ζωή μας. Αν στερέψουμε από σθένος, από ήρωες κι από αγώνες είμαστε όλοι τελειωμένοι. Όσοι έφυγαν ας γίνουν το λάβαρο, το καθήκον κι η έμπνευση μιας καθημερινής προσωπικής επανάστασης. Για να σταματήσουμε πια να μετράμε τα χρόνια με το αίμα και τα κορμιά. Κι ίσως να γίνουμε όλοι αδερφοί. Κάποτε».

ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ: ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΒΡΑΔΥ!

Ένα ασθενοφόρο κλήθηκε να παραλάβει άτυχο συνάδελφο φαντάρο, καθώς δεν άντεξε την ατελείωτη ταλαιπωρία στην οποία υπέβαλε τους νεοσύλλεκτους ο αρμόδιος Λοχαγός.
Έχοντας μια ατελείωτη μέρα, που όλοι όσοι έχουν υπηρετήσει κατανοούν τι σημαίνει για τους νεοσύλλεκτους, σχεδόν νηστικοί, αφού η προσφερόμενη μερίδα φαγητού ήταν ελάχιστη,  διατάχθηκαν σε νυχτερινή αναφορά στις 12.00 μ.μ.
Ε και ο συνάδελφος δεν άντεξε και λιποθύμησε.
Έτσι απλά κύριε διοικητά του ΚΕΝ Θήβας.
Αυτή είναι η δέσμευση σας για σεβασμό των δικαιωμάτων μας; Αυτή την αξία έχουν οι υποσχέσεις σας;
Άραγε, πως θα κοιτάξετε τους γονείς του παιδιού την Κυριακή στο Επισκεπτήριο…
[Μην μας πει κανείς ότι τους επέτρεψε να δουν ποδόσφαιρο, γιατί αυτό συνέβη και το προηγούμενο βράδυ χωρίς νυχτερινή αναφορά στις 12.00 μ.μ. και φυσικά χωρίς λιποθυμίες]
Υπάρχει τρόπος για όλα… Μυαλό χρειάζεται… Ακόμη περισσότερο, Ανθρωπιά...
Αυτή απουσιάζει από το ΚΕΝ Θήβας: αφού έφυγε το ασθενοφόρο με τον συνάδελφο που είχε καταρρεύσει, η Αναφορά συνεχίστηκε κανονικά!!! 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
Diktiospartakos.blogspot.co

Πριν από 100 χρόνια άρχισε ο 1ος παγκόσμιος πόλεμος

Στις 28 Ιουνίου 1914 στην βοσνιακή πρωτεύουσα Σαράγιεβο σκοτώθηκαν σε μια απόπειρα δολοφονίας ο αυστριακός διάδοχος του θρόνου αρχιδούκας Φραντς Φέρντιναντ και η γυναίκα του Σοφία φον Χόενμπουργκ. Η απόπειρα δολοφονίας καταλογίστηκε αμέσως στην κυβέρνηση του βασιλείου της Σερβίας. Στη Βιέννη αποφασίστηκε ένα «ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την Σερβία». «Τώρα ή ποτέ!», σχολίασε μια αναφορά από τη Βιέννη ο Βίλχελμ ΙΙ, κάνοντας λόγο για ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τη Σερβία. 
Σ΄ ένα περίπλοκο, μυστικό παιχνίδι διαπραγματεύσεων που διεξήχθη μεταξύ Βερολίνου και Βιέννης τον Ιούλιο, προετοιμάστηκε και ξέσπασε άμεσα ο πόλεμος. Στους πολιτικά υπεύθυνους σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ήταν καθαρό ότι μια στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ Αυστροουγγαρίας και Σερβίας θα προκαλούσε αμέσως την επέμβαση της Ρωσίας και έτσι ο ευρωπαϊκός πόλεμος θα ήταν γεγονός. Η απόπειρα δολοφονίας όμως ήταν μόνο η πρόφαση: Ο πόλεμος αυτός είχε προετοιμαστεί ήδη προ πολλού. Κατά τη διάρκεια της κρίσης του Ιουλίου η Κεντρική Επιτροπή της γερμανικής Σοσιαλδημοκρατίας παρέμεινε σχεδόν τέσσερις εβδομάδες αδρανής.

Η ιστορική προοπτική της σφαγής στη Γάζα το 2014

Για την «Επιχείρηση Protective Edge» του Ισραήλ ενάντια στη κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας
του Ilan Pappé

Οι άνθρωποι στη Γάζα και σε άλλα μέρη της Παλαιστίνης είναι απογοητευμένοι από την έλλειψη σαφών διεθνών αντιδράσεων για την αιματοχυσία και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τη νέα ισραηλινή επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας[1]. Η αδυναμία ή ακόμη και η απροθυμία να γίνει κάτι ώστε να εμποδιστεί αυτό, εξηγείται κατά κύριο λόγο απ΄ το γεγονός, ότι οι ισραηλινές αιτιολογήσεις για την κρίση στη Γάζα έχουν γίνει γενικά αποδεκτές. Το Ισραήλ παρουσίασε όντως τις αιτίες για την τωρινή σφαγή στη Γάζα πολύ πειστικά.
Η τραγωδία [παρουσιάστηκε ότι] προκλήθηκε από μια αναίτια επίθεση με πυραύλους από τη Χαμάς στο εβραϊκό κράτος, στην οποία το Ισραήλ έπρεπε να αντιδράσει για λόγους αυτοάμυνας. 

ΗΠΑ: ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ-‘Mea Culpa’ από τις μυστικές υπηρεσίες για το ISIS

Οι ΗΠΑ επανέλαβαν το ίδιο λάθος με το Βιετνάμ στην αξιολόγηση του ISIS, υποτιμώντας τη βούληση του εχθρού, τόνισε ο James Clapper, διευθυντής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σε τηλεφωνική του συνέντευξη προς τον David Ignatius, που δημοσιεύει η WASHINGTON POST υπό τον τίτλο «James Clapper: We under estimated the Islamic State’s ‘will to fight’». ΠΗΓΗ: http://mignatiou.com/Όπως αναφέρει ο David Ignatius, ο James Clapper απάντησε σε μια σειρά ερωτημάτων που σχετίζονται με θέματα πληροφοριών, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της νέας Εθνικής Στρατηγικής Πληροφοριών που δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα.

Ρήξη Ομπάμα-στρατού για τη στρατηγική κατά του ISIS – Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος

Ρήξη Ομπάμα-στρατού για τη στρατηγική κατά του ISIS – Διαψεύδει ο Λευκός ΟίκοςSeptember 19, 2014 1:02 pm Category: WashingtonΑμερικηΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ Leave a commentΔιευρύνεται η ρήξη μεταξύ του Προέδρου Ομπάμα και ηγετικών στελεχών του αμερικανικού στρατού σχετικά με την στρατηγική που ανακοίνωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος κατά του ISIS, καθώς θεωρούν ότι ο αποκλεισμός της χρήσης χερσαίων δυνάμεων, έστω και ως απειλή, υπονομεύει την όλη προσπάθεια, αναφέρει ο Craig Whitlock σε άρθρο του στην WASHINGTON POST με τίτλο «Rift widens between Obama, U.S. military over strategy to fight Islamic State». Όμως, ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή αμφισβήτησε έντονα τις συζητήσεις περί τριβής μεταξύ του Προέδρου Ομπάμα και του Πενταγώνου για τη στρατηγική για την αντιμετώπιση τωνμαχητών του ISIS.

Σκόπια: Το όραμα του Σαμαρά για την Ελλάδα

Όταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνει, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, πως ο βασικός στόχος της πολιτικής του είναι η μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών κερδών στο 15%, με παράλληλη συγκράτηση και συμπίεση του εργατικού κόστους, ώστε να ”ανακτηθεί” η πολύκλαυστη ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, τότε ο νους μου πάει κατευθείαν στη γειτονική Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), στη διαμάχη για το όνομα της οποίας έστησε ο σημερινός πρωθυπουργός μεγάλο τμήμα της πολιτικής του σταδιοδρομίας. Η γειτονική μας χώρα, το όνομα της οποίας αποτελεί “κόκκινο πανί” για τους περισσότερους Έλληνες, έχει κάτι το οποίο αποθεώνει ο κύριος Σαμαράς: το χαμηλότερο συντελεστή φορολόγησης επιχειρήσεων στην Ευρώπη!

Ένας γαλλοσκωτσέζος ιστορικός αναλύει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Σκωτία

Ένας γαλλοσκωτσέζος ιστορικός αναλύει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Σκωτία«Δεν εξεπλάγην τόσο από τη νίκη του ΟΧΙ όσο από τη διαφορά των δέκα μονάδων σε σχέση με το ΝΑΙ. Η στροφή προς το ΟΧΙ δεν μπορεί στην πραγματικότητα να εξηγηθεί παρά με βάση τους φόβους που καλλιεργήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες. Η καταστροφολογική εκστρατεία του ΟΧΙ, που επικρίθηκε ακόμη και από τους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, φαίνεται πως απέφερε καρπούς. Αυτό που μου φαίνεται αξιοσημείωτο, όμως, είναι η άνοδος του ΝΑΙ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Από 25,30% έφτασε στο 45%. Το ΝΑΙ έκανε ένα ποιοτικό και ποσοτικό άλμα».

Σερβία: Έρευνες των αρχών για τη δημιουργία σελίδας "Στρατός του Σαντζάκ" στο Facebook

Η σερβική εισαγγελία για εγκλήματα με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας παρήγγειλε στην αστυνομία τη συγκέντρωση στοιχείων και πληροφοριών, με αφορμή την εμφάνιση σελίδας στο Facebook, μέσω της οποίας απευθύνεται κάλεσμα για συγκρότηση "Στρατού του Σαντζάκ".

Σερβία: Έρευνες των αρχών για τη δημιουργία σελίδας `Στρατός του Σαντζάκ` στο Facebook Μέσω της ιστοσελίδας, με τίτλο "Απελευθερωτικός Στρατός του Σαντζάκ", απευθύνεται έκκληση προς τους νέους μουσουλμάνους της περιοχής της νοτιοδυτικής Σερβίας "να προετοιμαστούν για δημιουργία Στρατού του Σαντζάκ".
"Εμείς θέλουμε το Σαντζάκ να γίνει Δημοκρατία. Τίγρεις του Σαντζάκ ενωθείτε" είναι μερικά από συνθήματα που δημοσιεύονται στη συγκεκριμένη σελίδα.
Ο εισαγγελέας για τα εγκλήματα με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας, Μπράνκο Σταμένκοβιτς είπε στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Βελιγραδίου Β92 ότι άνοιξε φάκελος προανάκρισης, ότι η σερβική αστυνομία συλλέγει πληροφορίες και ότι όταν συγκεντρωθούν τα στοιχεία, θα γίνουν ανακοινώσεις.

Επεισοδιακό φινάλε για μια συναυλία που κάποιοι δεν την ήθελαν αντιφασιστική

Επεισοδιακό φινάλε για μια συναυλία που κάποιοι δεν την ήθελαν αντιφασιστική
Να ανοίξουμε την καρδιά μας στους ναζί; Όχι ευχαριστώ! 
Τον Ιανουάριο του 2013 δύο χρυσαυγίτες με 7 μαχαιριές δολοφόνησαν τον 27χρονο Σαχζάτ Λουκμάν επειδή ήταν Πακιστανός και πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατο. Πριν ένα χρόνο ναζί ανοίξανε την καρδιά του Παύλου Φύσσα με μαχαίρι.  Στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου μας είπαν ότι οι ναζί (επαναλαμβάνω ΟΙ ΝΑΖΙ, ούτε καν κάποιοι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής που και καλά  «δεν ήξεραν τι έκαναν»)  πρέπει να ξυπνήσουν, να μορφωθούν…

The Responsibility of Intellectuals in the Shadow of the Atomic Plague

the atomic bomb
~
Seventy years after the horror of Hiroshima, intellectuals negotiate a vastly changed cultural, political and moral geography. Pondering what Hiroshima means for American history and consciousness proves as fraught an intellectual exercise as taking up this critical issue in the years and the decades that followed this staggering inhumanity, albeit for vastly different reasons. Now that we are living in a 24/7 screen culture hawking incessant apocalypse, how we understand Foucault’s pregnant observation that history is always a history of the present takes on a greater significance, especially in light of the fact that historical memory is not simply being rewritten but is disappearing.1 

Τα φιλοβασιλικά ζόμπι στη δεξίωση του ζεύγους των ανάκτων....

(Τα φιλοβασιλικά ζόμπι στη δεξίωση του ζεύγους των ανάκτων.

«Οργανωμένο σχέδιο διάλυσης» της αντιφασιστικής διαδήλωσης καταγγέλλει ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας



Για «οργανωμένο σχέδιο» και «καταδρομικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την πόλη» από όσους «ενοχλεί το μήνυμα του Παύλου», κάνει λόγο ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής διαδήλωσης. 
«Με οργανωμένο σχέδιο και καταδρομικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την πόλη, εκείνοι που τους ενοχλεί το μήνυμα του Παύλου προσπάθησαν να διαλύσουν την πορεία και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο», αναφέρει, ενώ καταγγέλλει ότι «στο μέσο της διαδρομής πολυποίκιλες ομάδες “μαυροντυμένων” άρχισαν να σπάνε κτήρια του Δήμου (ΚΕΠ, Δημαρχείο), να βάζουν φωτιές και να χτυπάνε τους διαδηλωτές».

Μεγαλειώδης αντιφασιστική συναυλία για τον Παύλο Φύσσα στο Σύνταγμα

Μεγαλειώδης ήταν η συμμετοχή στην αντιφασιστική συναυλία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, στο Σύνταγμα, που διοργάνωσαν οι φίλοι του δολοφονημένου μουσικού. 

CIA παραδέχεται την πλήρη παρακολούθηση του Facebook και άλλα κοινωνικά δίκτυα

Most people use social media like Facebook and Twitter to share photos of friends and family, chat with friends and strangers about random and amusing diversions, or follow their favorite websites, bands and television shows.

Η γυναίκα που μιλούσε με τον Φόβο

«Ένας πλάνης, αυτό είναι, ένας ζητιάνος,» έλεγε ήσυχα η γυναίκα που μιλούσε με το φόβο.
Την είχα συναντήσει το πρωί στην πόρτα του σχολείου.
“Το νου σας μακριά από φόβο,” είπε στα παιδιά της και χαμογέλασε στην έκπληκτη όψη μου.
Συστήθηκε και με προσκάλεσε σπίτι της το απόγευμα.
«Έρχεται στο κατώφλι του νου και ζητιανεύει τον οβολό του: την υποταγή μας.
Έρχεται κρυμμένος μέσα σε παραινετικές συνταγές. “Πρόσεχε!” είναι η λέξη που αποτελεί το θεμελιώδες,
παραπλανητικό συστατικό του.
Έρχεται, μικρούλης κι ασθενικός, μια τόση δα σκιά – και θρέφεται με την αγωνία, την έγνοια, τον κόπο, τον πόνο, το μόχθο.

Περί δικαστών και ενστόλων. Του Χρήστου Λάσκου

Αφορμή για το μικρό σχόλιο, που ακολουθεί, αποτελεί το γεγονός πως υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι αρκετοί σύντροφοι, που εκπροσωπούν (;) το ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεόραση είναι εξαιρετικά γαλαντόμοι σε ό,τι αφορά το θέμα των αμοιβών δικαστών και ενστόλων. «Χθες» να ρυθμιστεί το ζήτημα, ισχυρίζονται με παρρησία αρκετοί εξ αυτών των συντρόφων.

Αναρωτιέμαι, λοιπόν; Υπάρχει τέτοια θέση του κόμματος; Υποστηρίξαμε στη Βουλή την “εφαρμογή των σχετικών δικαστικών αποφάσεων”. Νομίζω όχι.
Και δεν το κάνουμε για προφανείς κοινωνικούς λόγους. Αν είναι να διατεθούν επιπλέον ποσά για βελτίωση της οικονομικής θέσης κάποιων κοινωνικών κατηγοριών, υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες κατηγορίες πριν φθάσουμε στους δικαστικούς και τους ενστόλους. Εκ του προχείρου θα σκεφτόμουν τους ανέργους ή τους χαμηλοσυνταξιούχους π.χ.