Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Έβγαλαν όπλα αστυνομικοί σε σχολεία στην Καισαριανή

Δευτέρα, 22/9. Αστυνομικοί, με την απειλή όπλων μπαίνουν στην κατάληψη σχολείων της Καισαριανής και υπό την απειλή των όπλων οδηγούν σιδηροδέσμιους μαθητές στο κρατητήριο.
Ο λόγος; Σας παραπέμπουμε ευθύς αμέσως στην ανακοίνωση των ίδιων των μαθητών.
Η πλευρά μας: Σχολεία ανθρώπινα, εξοπλισμένα, αξιοπρεπή, φιλικά προς τους μαθητές και τη γνώση.
Η πλευρά τους: Όπλα και κρατητήρια σε όποιον αντιδρά επειδή δεν του φτάνουν τα κοντέινερ κι οι φωτοτυπίες.
Αλληλεγγύη - αγώνας - αξιοπρέπεια.

Διάσημος Ρουμάνος δημοσιογράφος αποκάλυψε τη "διπλή" ταυτότητα του!


Image
Σοκ στην κοινή γνώμη της Ρουμανίας και ερωτήματα για τον ρόλο των ΜΜΕ στη ρουμανική κοινωνία προκάλεσε η αποκάλυψη Ρουμάνου δημοσιογράφου της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου ότι εργάστηκε επί χρόνια ως μυστικός πράκτορας του στρατού.
Ο δημοσιογράφος Ρόμπερτ Τουρτσέσκου παραδέχθηκε σε ζωντανή σύνδεση, πριν από τρεις μέρες, στο blog του ότι εργάστηκε ως αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού.
"Ναι, ήμουν μυστικός αντισυνταγματάρχης... Επέλεξα να μην προδώσω τον Θεό και να κάνω αυτή τη δημόσια εξομολόγηση. Αρνούμαι να είμαι Ιούδας ενώπιον του Χριστού, ακόμη και σήμερα εκείνοι που θα δουν ή θα διαβάσουν αυτή την εξομολόγηση δεν θα κατανοήσουν πολύ καθαρά τι συμβαίνει" ανέφερε ο δημοσιογράφος στη δημόσια εμφάνισή του το βράδυ της Κυριακής.

Στρατιωτική μονάδα-φάντασμα για παιδιά πολιτικών και επωνύμων – Έκαναν θητεία από το σπίτι – Επανεξετάζονται όλες οι αποσπάσεις εθνοφρουρών

Καταγγελίες στο Υπουργείο Άμυνας για εξόφθαλμες καταχρήσεις και εύνοια ημετέρων
- Αποσπάσεις «σημαινόντων» εθνοφρουρών σε συγκεκριμένη Μονάδα χωρίς να καταγράφεται ακριβής λόγος και χρόνος αποθεραπείας
- Συνήθης η τακτική με τις 6μηνες απαλλαγές για λόγους υγείας σε παιδιά επωνύμων 

Επανεξετάζονται όλες οι αποσπάσεις στρατιωτών ύστερα από καταγγελίες που έγιναν στο Υπουργείο Άμυνας για εξόφθαλμες καταχρήσεις και εύνοια ημετέρων σε περιπτώσεις παιδιών πολιτικών προσώπων και «επωνύμων» ευρύτερα, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Χαραυγή»

ΜΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΙΟ ΟΙ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΩΝΑ


Άθλιες συνθήκες υγιεινής επικρατούν στα περισσότερα ΚΕΝ εξαιτίας των περικοπών και των προβλημάτων που πηγάζουν από τη διοίκηση των ΚΕΝ.
Καταγγελίες από το ΚΕΤΘ Αυλώνα αναφέρουν ότι σε αρκετούς θαλάμους νεοσυλλέκτων στα τεθωρακισμένα, δεν λειτουργούν τα boiler, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μπάνιο με το παγωμένο νερό της γεώτρησης.
Έτσι λοιπόν η διοίκηση του ΚΕΤΘ "κάνει άνδρες" τους νεοσύλλεκτους φαντάρους.
Αναρωτιόμαστε με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζει την προσωπική του υγιεινή και ο διοικητής;

Η κραυγή του Carlos Latuff για την Παλαιστίνη

10553351_384291905042766_8174774244570457924_n
  • Carlos Latuff είναι ένας σύγχρονος βραζιλιάνος σκιτσογράφος , διάσημος για την αιχμηρή του πένα και την και την ενασχόληση του με το πολιτικό σκίτσο. Ο Latuff δουλεύει ανεξάρτητα από τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης και διανέμει κυρίως δωρεάν τη δουλειά του στο ίντερνετ. Προτεραιότητά του αποτελεί η ανάδειξη των καπιταλιστικών αντιθέσεων και ο καυτηριασμός της παγκόσμιας πολιτικής σκακιέρας με μια σαφή αντί-ιμπεριαλιστική χροιά. Ως αριστερός , όπως ο ίδιος δηλώνει , μάχεται μέσα από την τέχνη του για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία καταπατώνται και εκμηδενίζονται μέσα στο υπάρχον πολιτικό σύστημα.

Γάλλοι αγρότες καίνε εφορίες και ασφαλιστικές εταιρείες σε ένδειξη διαμαρτυρίας… …κατά της κυβερνητικής αδράνειας στην πτώση του βιοτικού επιπέδου τους, που είναι απόρροια της κακής εσοδείας και της ρωσικής απαγόρευσης εισαγωγής τροφίμων

10538580_860569820622352_8880823668702566534_n
Γάλλοι αγρότες- παραγωγοί λαχανικών έβαλαν φωτιά σε φορολογικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής αδράνειας στην πτώση του βιοτικού επιπέδου τους, που είναι απόρροια της κακής εσοδείας και της ρωσικής απαγόρευσης εισαγωγής τροφίμων.

Κομμουνιστές κι αντιφασίστες στις τάξεις των πολιτοφυλακών του Ντονμπάς (φωτογραφίες και βίντεο)

zarq
Πολλές φορές ακούμε ή διαβάζουμε ότι στην Ουκρανία μάχονται δυο εθνικισμοί, ότι απ’ τη μια πλευρά είναι οι Ουκρανοί εθνικιστές και ναζί κι απ’ την άλλη οι Ρώσοι ή ρωσόφιλοι αντίστοιχοί τους.
Εδώ μερικές φωτογραφίες και βίντεο (στο μπλογκ και στο facebook της Καμπάνιας έχει ανέβει κι άλλο αντίστοιχο υλικό παλαιότερα) που αποδεικνύουν ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.

ΗΠΑ: Επιχειρήσεις «με διάρκεια» οι βομβαρδισμοί στη Συρία ‒ Πρόσχημα οι μισθοφόροι του ΙΚ (2 VIDEO)

  Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τους βομβαρδισμούς στη Συρία με πρόσχημα τους μισθοφόρους του ΙΚ
Με πρόσχημα τη δράση των τζιχαντιστών μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ) που οι ΗΠΑ, μαζί με τους Δυτικούς και Άραβες συμμάχους τους δημιούργησαν σαν εργαλείο ανατροπής μη αρεστών κυβερνήσεων, αμερικανικά βομβαρδιστικά και πύραυλοι Τόμαχοκ που εκτοξεύονται από δυνάμεις του αμερικανικού στόλου στην ανατολική Μεσόγειο, ξεκίνησαν σήμερα, λίγο μετά τις 4.30 πμ, αεροπορικούς βομβαρδισμούς και στη Συρία.

Άμεση ανταπόκριση της διοίκησης του ΚΕΝ Θήβας στις καταγγελίες για την υπερχείλιση βόθρου- 30’ λεπτά μετά την ανακοίνωση άρχισαν οι εργασίες

Πραγματικά, η διοίκηση του ΚΕΝ Θήβας αποδεικνύει ότι τα αντανακλαστικά λειτουργούν πολύ καλά, σε αντίθεση με τους βόθρους και τα καζανάκια του ΚΕΝ. Δεν πέρασαν ούτε 30’ λεπτά από την καταγγελία των φαντάρων που δημοσίευσε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και ένα συνεργείο έχοντας επικεφαλή υψηλόβαθμο στρατιωτικό της μονάδας άρχισε τα έργα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά


Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους τους οποίους το Ισραήλ καταζητούσε για την απαγωγή και δολοφονία τριών νεαρών Ισραηλινών στη Δυτική Οχθη τον Ιούνιο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας αναζητούσαν επί μήνες τον Μαρουάν Καουάσμε και τον Αμαρ Αμπού Αΐσα από την περιοχή της Χεβρόνας, αφού τους κατονόμασαν ως δράστες της απαγωγής και της τριπλής δολοφονίας κοντά στο εβραϊκό οικισμό στις 12 Ιουνίου.

Οι δύο Παλαιστίνιοι εντοπίσθηκαν την νύκτα σε σπίτι στη Χεβρόνα το οποίο δέχθηκε επίθεση από τους ισραηλινούς στρατιώτες και πράκτορες του Σιν Μπετ, της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας.
Κάτοικοι της Χεβρόνας ανέφεραν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις περικύκλωσαν σπίτι στην πόλη πριν από τα ξημερώματα και ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Ισραηλινός πύραυλος κατέρριψε συριακό αεροσκάφος

Ισραηλινός πύραυλος Patriot κατέρριψε σήμερα συριακό αεροσκάφος, το οποίο πετούσε στον εναέριο χώρο που ελέγχεται από το Ισραήλ, πάνω από τα Υψίπεδα του Γκολάν, επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο στρατός, χωρίς να αναφερθεί στον τύπο του αεροσκάφους που κατερρίφθη.

"Πριν από λίγα λεπτά, ένα συριακό αεροσκάφος παραβίασε τον ισραηλινό εναέριο χώρο. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) αναχαίτισαν το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας το αντιαεροπορικό σύστημα Patriot. Οι συνθήκες του περιστατικού εξετάζονται", αναφέρει στρατιωτική ανακοίνωση.

Το Ισραηλινό Ραδιόφωνο μετέδωσε ότι επρόκειτο για ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου MiG-21, το οποίο κατερρίφθη πάνω από τα υπό ισραηλινή κατοχή Υψίπεδα του Γκολάν, όπου έχουν εξαπλωθεί οι συγκρούσεις από τον εμφύλιο στη Συρία. Η ίδια πηγή μετέδωσε ότι ενδεχομένως να πρόκειται για συριακό μαχητικό.

Οι συλλογικοί αγώνες νικούν (εφημερίδα ΠΡΙΝ, 21-9)

Οι σκληρές κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες στην Ελλάδα της κρίσης δυσχεραίνουν ιδιαίτερα την ζωή των φαντάρων με τις συνεχείς περικοπές να μετακυλύουν το κόστος της θητείας στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών.
Ταυτόχρονα όμως στον στρατό, στον αμείλικτο αυτό μηχανισμό προώθησης των πιο άγριων πρακτικών των τάσεων υποταγής γεννιούνται κοινωνικές δυναμικές με σημαντικές δυνατότητες. Οι αντιστάσεις στη βάση των κοινωνικών αναγκών συμβαίνουν και επιφέρουν ‘’καρπούς’’. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο στρατός πέρα από τις περικοπές των χορηγούμενων ειδών έφτασε στο σημείο να δίνει μεταχειρισμένα είδη ένδυσης στους στρατευμένους ενώ το κλίμα συνηγορούσε ότι σχεδιάζεται ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των παροχών των ειδών.

ΑΘΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ-τα νερά του βόθρου περικύκλωσαν τους φούρνους!

Μόλις (15) μέτρα από την κεντρική πύλη του ΚΕΝ Θήβας έχει ξεχειλίσει βόθρος και τα βρώμικα νερά όχι απλώς λιμνάζουν και αποτελούν σοβαρή εστία μόλυνσης, αλλά πλέον έχουν προχωρήσει και περικυκλώσει τους αρτοκλίβανους!  Δηλαδή, γύρω από τους φούρνους που εξυπηρετούν καθημερινά τις ανάγκες των χιλιάδων του προσωπικού και των νεοσύλλεκτων συναδέλφων υπάρχουν τα βρωμόνερα του βόθρου…
Το γεγονός αυτό είναι όμως η κορυφή του παγόβουνου όχι μόνο των επιλεκτικών περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και της διοίκησης της μονάδας. Όπως μας καταγγέλλουν φαντάροι και γονείς αντιστοιχούν σε 240 νεοσύλλεκτους 10 τουαλέτες και 10 ουρητήρια. Ακόμη όμως και σε αυτά τα καζανάκια δεν δουλεύουν και έχουν αντικατασταθεί από κουβάδες.
Τα στελέχη προβάλλουν τη δικαιολογία της έλλειψης πίεσης στο νερό λόγω της μεγάλης χρήσης, αλλά η απάντηση αυτή καταρρέει καθώς ούτε στις 5.00 π.μ., με την πλειοψηφία των συναδέλφων να κοιμάται δε δουλεύει τίποτε!

Αναβολικά στη Σχολή Ευελπίδων

Γιατρός κληρωτός καταγγέλλει στην «Εφ.Συν.» ότι μεγάλος αριθμός υποψήφιων αξιωματικών λαμβάνουν παράνομα κρεατίνες και νιτρώδη χάπια για να αυξήσουν τις επιδόσεις τους στον στίβο μάχης.
Του Κώστα Ζαφειρόπουλου
«Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία πως η συντριπτική πλειονότητα των υποψήφιων αξιωματικών στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων παίρνουν συστηματικά αναβολικά με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους. Μόνο 5-6 άτομα από τους άνδρες γνώριζαν με βεβαιότητα πως δεν παίρνουν αυτά τα σκευάσματα». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Π. (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας), γιατρό κληρωτό που πέρασε έναν χρόνο μέσα στη σχολή και αποκαλύπτει στην «Εφ.Συν.» μια πτυχή των Ενόπλων Δυνάμεων για την οποία υπάρχει ομερτά εδώ και χρόνια.

Με ποια "κατηγορία" στέλνει αξιωματικός ναύτη στο Ναυτοδικείο - Πρέπει να υπάρχει μέτρο

Image
Στέλνει ναύτη στο ναυτοδικείο αξιωματικός του ΠΝ . Ποιο είναι το αδίκημα που ζητά να αξιολογηθεί από το ναυτοδικείο; Όταν λέει του έκανε παρατήρηση για την εμφάνισή του εκείνος “κινήθηκε απειλητικά εναντίον του”… “απειλώντας τον λεκτικά”. Πως τον απείλησε;

Τον ρωτούσε -ο ναύτης τον αξιωματικό- αν τον ειρωνεύεται πράγμα που σημαίνει ότι ο αξιωματικός μάλλον το παράκανε . Βεβαια αν όσα ισχυρίζεται ο αξιωματικός για τον ναύτη είναι αληθή -ότι θα πάρει ο μπαμπάς του …τον υπουργό- του αξίζει μια πολύ γερή καμπάνα! Αλλά …νατοδικείο; Η υπερβολή όχι μόνο δεν συνετίζει αλλά έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.
Που έγιναν όλα αυτά; Σε…ευγενέστατη υπηρεσία του ΠΝ που ανήκει στον χώρο ευθύνης του υπαρχηγού ΓΕΝ που μάλλον θα πρέπει να επέμβει και να βάλει τα πράγματα στην θέση τους.

Η Πολωνία θα μπορούσε να καταλάβει το Καλίνινγκραντ μέσα σε 48 ώρες

 Η Πολωνία θα μπορούσε να καταλάβει το Καλίνινγκραντ μέσα σε 48 ώρες  (dziennikzbrojny.pl)
Ο αρχισυντάκτης της πολωνικής στρατιωτικής διαδικτυακής πύλης "Dziennik Zbrojny" Mariusz Cielma δημοσίευσε ένα σχόλιο με τον χαρακτηριστικό τίτλο: "W 48 godzin możemy być pod Kaliningradem" ("μέσα σε 48 ώρες μπορούμε να είμαστε στο Καλίνινγκραντ").

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα εκθέσεις γύρω από τις συνομιλίες του Οκυρανού Προέδρου Ποροσένκο με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, είχαν αναφέρει πρόσφατα ότι ο τελευταίος έκανε μια αξιοσημείωτη δήλωση για τη Ρωσία. Σε ελεύθερη μετάφραση φέρεται να είπε ότι αν θέλει, τότε σε δύο ημέρες τα ρωσικά στρατεύματα θα είναι στη Βαρσοβία. Ο Mariusz Cielma σχολιάζει τις δηλώσεις του Ρώσου ηγέτη ως συναισθματικές, και λέει ότι εάν ο Πολωνός Πρόεδρος είχε συνομιλίες με ξένους εταίρους, όπως με τον Πρόεδρο Πούτιν, θα μπορούσε να πει: "μέσα σε 48 ώρες μπορούμε να είμαστε στο Καλίνινγκραντ". Και θα ήταν πολύ πιο αξιόπιστη δήλωση.

Tvxs Καταγγελία: Νεοναζί έβγαλαν πάλι μαχαίρι στη γειτονιά του Φύσσα Στο Κερατσίνι

Ακροδεξιοί έβγαλαν και πάλι μαχαίρι στο Κερατσίνι, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ευτυχώς αυτή τη φορά δεν πρόλαβαν να καταφέρουν κάποιο δολοφονικό χτύπημα. Το περιστατικό, όπως καταγγέλλει στο Tvxs.gr ένα από τα θύματα της επίθεσης, σημειώθηκε στο περιθώριο της μεγάλης αντιφασιστικής πορείας στο Κερατσίνι, την ίδια ημέρα που στο Περιστέρι τα τάγματα εφόδου των νεοναζί χτυπούσαν με κατσαβίδι έναν φίλο του Παύλου Φύσσα,  ο οποίος επέστρεφε από τη διαδήλωση.

ΕΠΕΙΓΟΝ!! Ελληνική αποστολή με το Καραβάνι Αλληλεγγύης στο Ντονμπάς!

solidarityantifascistukraineΕλληνική αποστολή στο διεθνές καραβάνι αλληλεγγύης στο Ντονμπάς!
Μετά την επιτυχία τόσο της διαδήλωσης αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα του λαού στην Αν. Ουκρανία όσο και της εκδήλωσης με το μέλος της οργάνωσης «Μποροτμπά» Σ. Κιριτσούκ, η Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία ανακοινώνει πλέον, όχι απλά τη στήριξη, αλλά και τη συμμετοχή ελληνικής αποστολής στο διεθνές καραβάνι αλληλεγγύης που θα επισκεφτεί προσφυγικούς καταυλισμούς και περιοχές του εξεγερμένου Ντονμπάς την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Η γερμανική SIEMENS σε μεγάλη εξαγορά στις ΗΠΑ…

Πλατφόρμα για την εμπλοκή της στον τομέα του εξοπλισμού που απαιτείται για τις εγκαταστάσεις άντλησης – εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου αναζητούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες η γερμανική SIEMENS, με σκοπό να εισέλθει στην εν λόγω αγορά και τη βρήκε.
Όπως μεταδίδεται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η SIEMENS προχωρά στην εξαγορά της εταιρίας Dresser-Rand, μιας από τις μεγαλύτερες και πιο καταξιωμένες εταιρίες του κλάδου παγκοσμίως, σε μια συμφωνία που η αξία της ανέρχεται στα 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια!

Η Ολλανδία μειώνει περαιτέρω την αεροπορική της δύναμη

Το Πολεμικό Ναυτικό του Περού αγόρασε από την Ολλανδία δύο στρατιωτικά αεροσκάφη Fokker 50, που είναι ένα ακόμη βήμα στη διαδικασία μείωσης των Ολλανδικών Ενόπλων Δυνάμεων. Τα αεροσκάφη που αγοράστηκαν από το Περού ορίστηκαν ως U-05 (20253) και U-06 (20287). Στις Κάτω Χώρες αυτά χρησιμοποιούνταν στην 334 Μοίρα στην αεροπορική βάση στο Αϊντχόβεν για μεταφορές VIP. Επί του παρόντος σταθμεύουν στο αεροδρόμιο Λέλιστατ.

Ξεκίνησαν οι αμερικανικές επιδρομές στη Συρία κατά των τζιχαντιστών

Ξεκίνησαν οι αμερικανικές επιδρομές στη Συρία κατά των τζιχαντιστών
Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν τα ΗΑΕ, η Ιορδανία και το Μπαχρέιν, άγνωστο ακόμη σε ποιο βαθμό   (Φωτογραφία:  Reuters )
Ουάσινγκτον
Ο κύβος ερρίφθη: Οι επιδρομές των αμερικανικών μαχητικών επεκτάθηκαν και στις θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία, με τη συμμετοχή αραβικών χωρών. 
Πρώτος στόχος ήταν θέσεις της ISIS στη Ράκα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, και σε σημεία κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ. 
Η Δαμασκός περιορίστηκε να αναφέρει ότι είχε νωρίτερα ενημερωθεί ο απεσταλμένος της Συρίας στον ΟΗΕ. 
Στις επιχειρήσεις εμπλέκονται, σύμφωνα μ ε αξιωτούχους που επικαλείται το Reuters, και η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία και το Μπαχρέιν. Ο βαθμός εμπλοκής τους -με παραχώρηση βάσεων ή με ακόμη ενεργότερη συμμετοχή- είναι ακόμη άγνωστος.

Ο Λίβανος προμηθεύεται 18 Bell UH-1H Huey ΙΙ από τις ΗΠΑ

Η πώληση 18 ελικοπτέρων Bell UH-1H Huey ΙΙ στο Λίβανο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, όπως αποκαλύφθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου. Η πώληση αξίας 180 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των ελικοπτέρων, υποστήριξης και κατάρτισης, εγκρίθηκε δύο ημέρες πριν από την ανακοίνωση του γραφείου στρατιωτικής συνεργασίας DSCA του Πενταγώνου των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την DSCA, η πώληση θα παράσχει τον Λίβανο τις δυνατότητες κινητικότητας που απαιτούνται για την πραγματοποίηση αποστολών εσωτερικής ασφάλειας, να επιβάλει αποφάσεις του Ψηφίσματος 1559 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (για να διατηρήσει την κυριαρχία των συνόρων του) και το Ψήφισμα 1701 (τον αφοπλισμό όλων των ένοπλων ομάδων στη χώρα), και για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών.

Κλιμάκωση πολέμου: ΤΟΜΑΧΟΚ εναντίον των τζιχαντιστών από αμερικανικά πλοία


Image
Τουλάχιστον 20 στόχοι των τζιχαντιστών στο συριακό έδαφος επλήγησαν από αμερικανικούς πυραύλους τύπου Τόμαχοκ τους οποίους οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις εκτόξευσαν από πολεμικά πλοία όπως ανέφερε αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς. 
Η πηγή που μίλησε ζητώντας να τηρηθεί ο όρος της ανωνυμίας διευκρίνισε ότι οι πύραυλοι Τόμαχοκ εκτοξεύτηκαν από τουλάχιστον ένα πολεμικό πλοίο των Ηνωμένων Πολιτειών. Στις αεροπορικές επιθέσεις κατά των θέσεων των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους τις αμερικανικές δυνάμεις ενίσχυσαν και αραβικά κράτη. 

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΠΕΤΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ: 3,7 εκατομμύρια σε Ισπανούς για "σέρβις" σε Super Puma κι έκανε 2 αναγκαστικές επιστρέφοντας Ελλάδα!


Image
Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν με το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο κάποιοι αποφάσισαν να στείλουν στην Ισπανία για την 12ετή συντήρησή του. Το έστειλαν τον Σεπτέμβριο του 2011 για να το πάρουμε σ΄ έξι μήνες και με κόστος 1.259.766,66 ευρώ. Μόνο που πληρώσαμε 3,7 εκατομμύρια, έχουμε ήδη 2014 (!!!) και το ελικόπτερο όταν πριν από περίπου 20 ημέρες ξεκίνησε από την Ισπανία για να επιστρέψει στην Ελλάδα έκανε …δύο αναγκαστικές προσγειώσεις!
•Η μία έγινε στην Ίμπιζα. Το ελικόπτερο έμεινε εκεί μια εβδομάδα και C 130 με προσωπικό και εργαλεία πήγαν να διορθώσουν την βλάβη που προκαλούσε διαρροή λαδιών!

Υπηρεσιακή Τοποθέτηση Επαγγελματιών Οπλιτών

ΠΡΟΣ: Αναπληρώτρια Υπουργό Εθνικής Άμυνας,
           κα Φώφη Γεννηματά
Τη 19-9-2014 καταθέσατε προσθήκη - τροπολογίαστο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Ρυθμίσεις θεμάτων Εφοδιαστικής», αφορώσα στις γυναίκες Επαγγελματίες Οπλίτες, οι οποίες δεν έχουν μονιμοποιηθεί και επιστρέφουν από άδεια κύησης – τοκετού.

Το ανεπαρκές - αλλά σε κάθε περίπτωση ευνοϊκότερο από τα γενικώς περί μεταθέσεων ισχύοντα - καθεστώς σχετικά με την τοποθέτηση γυναικών που επιστρέφουν από άδεια κύησης – τοκετού στον τόπο προτίμησής τους στηρίζεται, κατά την άποψή μας, στην αντισυνταγματική, παράνομη, καταχρηστική και αλυσιτελή εξαίρεση των μη μονιμοποιημένων ΕΠΟΠ από τον ορισμό της έννοιας "στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων"... Διαβάστε περισσότερα

"Νεκροταφείο" πολεμικών αεροσκαφών το Αιγαίο!

Image

Ένας ιστορικός θυσαυρός βρίσκεται στα βάθη του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου πελάγους. Πρόκειται για τα “κουφάρια” των αεροσκαφών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα οποία είτε είχαν καταρριφθεί ,είτε είχαν πέσει από μηχανική βλάβη.
Αεροσκάφη των Συμμάχων αλλά και των Γερμανών.

Συρία- Κομπάνι: 150.000 εκτοπισμένοι, οι 130 χιλ στην Τουρκία!



ImageΚούρδοι μαχητές της Συρίας σταμάτησαν μια προέλαση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στα ανατολικά της κουρδικής πόληςΚομπανί, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν φθάσει περισσότεροι από 130.000 Κούρδοι της Συρίας που προσπαθούν να διαφύγουν από τους τζιχαντιστές.
"Οι συγκρούσεις συνεχίζονται, αλλά η προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στα ανατολικά του Κομπανί σταμάτησε από την περασμένη νύκτα", δήλωσε μέσω Skype ο Ρεντούρ Τζελίλ, εκπρόσωπος της κύριας ένοπλης οργάνωσης των Κούρδων της Συρίας, της YPG.