Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Pax Americana: Δεν έτυχε... απέτυχε


Πηγή: Του Άρη Χατζηστεφάνου - "Unfollow"

Τα ηχεία που είχαν στήσει οι αμερικανοί πεζοναύτες έξω από την πρεσβεία του Βατικανού στην πόλη του Παναμά έπαιζαν στη διαπασών και επαναλαμβανόμενα το I fought the Law των Clash.
Στο εσωτερικό, ο Μανουέλ Νοριέγκα, πρώην πράκτορας της CIA, βαρόνος των ναρκωτικών, νυν πρόεδρος του Παναμά και εντός ολίγου αιχμάλωτος των ΗΠΑ, υπέμενε τα ψυχολογικά βασανιστήρια. Δέκα ημέρες αργότερα θα παραδιδόταν στους πολιορκητές και πρώην συμμάχους του, τερματίζοντας την αμερικανική επίθεση που είχε διατάξει, στα τέλη του 1989, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ ΔΕ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΖΩΑ... Η ταφή του στρατιωτικού σκύλου “Charlie” θα πραγματοποιηθεί εντός των ημερών με τις προβλεπόμενες στρατιωτικές τιμές;;;

Πέθανε o πρώτος εν ενεργεία στρατιωτικός σκύλος του Μηχανικού

Ένας από τους στρατιωτικούς σκύλους που ανήκουν στη δύναμη του επίλεκτου 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού (747 ΕΤΜΧ) πέθανε από παθολογικά αίτια το Σάββατο που μας πέρασε και ενώ βρισκόταν στο ειδικό οίκημά του στο στρατόπεδο της Μονάδος στο Λουτράκι Κορινθίας.
    Πρόκειται για τον Γερμανικό Ποιμενικό αρσενικό σκύλο “Charlie”, ηλικίας μόλις 6 ετών, στην καλύτερη δηλαδή ηλικία της επιχειρησιακής του ζωής, που συνήθως φτάνει τα 10 χρόνια.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑ ΤΟ ISIS ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

ΕΠΙΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΑΜΧΟΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ


ImageΠυρομαχικά στις κουρδικές δυνάμεις στέλνει η Ελλάδα ως στρατιωτική  ενίσχυση της διεθνούς  συμμαχία κατά του ISIS μετά από εισήγηση του Υπ. Αμυνας και του ΓΕΕΘΑ, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών . 

Συγκεκριμένα το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τα εξής περί συμμετοχής της Ελλάδας στη διεθνή συμμαχία κατά του "Ισλαμικού Κράτους" (ISIS)
<<Η Ελλάδα χαιρέτησε τη διεθνή συμμαχία κατά του ISIS, στην οποία μετέχει πολιτικά, μέσω της προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας, και σε στρατιωτικό επίπεδο - μετά και από σχετικήεισήγηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας - με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις>>.

Η απελευθέρωση Τούρκων ομήρων από το ISIS και στρατηγικά παιχνίδια του καθεστώτος της Άγκυρας  Γράφει ο Σεΐτ Αλντογάν*


Τα "Δανεικά Πυρηνικά" και η νατοϊκή άσκηση Ανακόντα στην Πολωνία


Image
Ο πρώην Πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα εξέφρασε την επιθυμία, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, η χώρα του να "δανειστεί" ατομικά όπλα για να απαντήσει στην απειλή που αντιπροσωπεύει, σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν.
"Η Πολωνία πρέπει να φανεί σταθερή έναντι της Ρωσίας. Αφού ο Πούτιν προσπαθεί να μας φοβίσει με το πυρηνικό όπλο του, τότε γιατί να μην έχουμε κι εμείς ένα τέτοιο οπλοστάσιο;", ρωτάει ο ιστορικός ηγέτης του συνδικάτου Αλληλεγγύη από τις στήλες της εφημερίδας "Ρζετσποπόλιτα".

Το πανό της St.Pauli για τον Παύλο Φύσσα


«Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί». Και η κερκίδα έστειλε το μήνυμα με το πανί της St. Pauli να ξεχωρίζει   Της Αλέκας Ζουμη

«Παύλο ζεις, τσακίστε τους Ναζί». Ο Παύλος Φύσσας όμως δεν ζει… Πέρασε ήδη ένας χρόνος από την δολοφονία του από το χέρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά αλλά κανείς δεν τον ξέχασε…

Αντίθετα, παραμένει σύμβολο ενάντια στους ναζί από τους δρόμους και τις πλατείες μέχρι τις κερκίδες και τα γήπεδα. Τις τελευταίες μέρες, μερίδα της κερκίδες έδειξε γι ακόμη μια φορά τα αντανακλαστικά της, τιμώντας την μνήμη του Παύλου Φύσσα και στέλνοντας μήνυμα ενάντια στον φασισμό.

Το πανό της Καμπάνιας για το Ντονμπάς! Our delegation’s banner for Donbass!

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ-

Ιταλία: Από την έναρξη της επιχείρησης Mare Nostrum έχασαν την ζωή τους 499 μετανάστες
Από την έναρξη της ανθρωπιστικής επιχείρησης Mare Nostrum, στις 17 του περασμένου Οκτωβρίου, έχασαν την ζωή τους 499μετανάστες.


Παράλληλα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τα οποία παρουσίασε σήμερα ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, οι αγνοούμενοι από ναυάγια, νότια της Σικελίας, είναι 1.446. Όπως ανέφερε ο Αλφάνο μιλώντας ενώπιον της ιταλικής βουλής «με την ανθρωπιστική αυτή επιχείρηση, μπόρεσαν να σωθούν οι ζωές ενενήντα ενός χιλιάδων ανθρώπων».

H Blackwater, τα λεφτά, οι τζιχαντιστές και ο Ομπάμα



Στο στόχαστρο του πρώην ιδιοκτήτη της εταιρείας μισθοφόρων Blackwater μπήκε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, αναφορικά με τον πόλεμο που κήρυξε ενάντια στους τζιχαντιστές, αποδεικνύοντας μεταξύ άλλων τις στενές σχέσεις της επιχείρισης πολέμου με την αμερικανική κυβέρνηση. Ο Έρικ Πρινς, ένας εκ των ιδρυτών της εταιρείας που είναι γνωστή για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε εμπόλεμες ζώνες κατηγόρησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ότι «κατέστρεψε την παλιά δουλειά» του. Ισχυρίστηκε δε, ότι η εταιρεία του σε διαφορετική περίπτωση θα είχε νικήσει την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η απελευθέρωση Τούρκων ομήρων από το ISIS και στρατηγικά παιχνίδια του καθεστώτος της Άγκυρας

Γράφει ο Σεΐτ Αλντογάν*
evrensel_isisΌπως συνήθως, έτσι και σε αυτή την χρονική περίοδο, η ημερησία διάταξη στην Τουρκία είναι αρκετά μπερδεμένη σε όλα τα επίπεδα. Απ’ τη μία μεριά, οι εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους, όπως υγείας, αυτοδιοίκησης, παιδείας, σχεδόν καθημερινά βρίσκονται στο δρόμο και υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στην κυβέρνηση. Απ’ την άλλη μεριά, οι εξελίξεις στην Μ. Ανατολή σχεδόν κυριαρχούν στα ΜΜΕ αλλά και μέσα στην κοινή γνώμη.
Όπως είναι γνωστό, πριν μερικές μέρες, ο Ερντογάν και η κυβέρνηση πανηγύρισαν και βομβάρδισαν την κοινή γνώμη με δημαγωγίες για την απελευθέρωση των Τούρκων υπαλλήλων της πρεσβείας της Μοσούλης στο Ιράκ. (βλ. σχετικά στην ανάλυση: Μ. Ανατολή: Το ‘ρήγμα’ της περιοχής και ο ‘σεισμός’ του ISIS) Μάλιστα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ήταν αποτέλεσμα μίας σωστής διπλωματικής πολιτικής που πέτυχε την απελευθέρωση των Τούρκων ομήρων.

Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης: σακατεύουν τους φαντάρους στη δουλειά

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ και ΤΑ ΦΘΗΝΑ ΠΙΑΤΑ: Απίστευτη βρωμιά (μεταφορικά/κυριολεκτικά)!
Χαράς Ευαγγέλια για τα βύσματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-στρατιωτικών από Λακωνία/Γύθειο και τα αραχτά στελέχη!
Για μια ακόμη φορά γινόμαστε δέκτες καταγγελιών που αφορούν την κτηνώδη εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων με πρόφαση την επιτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος –της υποχρεωτικής στράτευσης!
Την κατάσταση κάνουν πιο δραματική και άδικη το πελατειακό κράτος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που βολεύουν για μια ακόμη φορά την κομματική τους πελατεία, ενώ τα στελέχη που λόγω επαγγελματικής ιδιότητας θα έπρεπε αυτά να ικανοποιούν τις ανάγκες της Λέσχης, τεμπελιάζουν και λουφάρουν συστηματικά, πάντα εις βάρος των μόνιμων θυμάτων, των φαντάρων που δεν κατάγονται από τις γειτονικές περιοχές.   
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Ρωσία: Ναυτικό με 206 πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα!

Με 80 νέες μονάδες σκοπεύει να ενισχύσει τον Στόλο Μαύρης Θάλασσας η Ρωσία, μέχρι το 2020. Παράλληλα σκοπεύει να δημιουργήσει μια νέα ναυτική βάση στο Νοβόροσισκ, μέχρι το 2013. Τις ρωσικές προθέσεις αποκάλυψε ο αντιναύαρχος Αλεξάντερ Βίτκο, διοικητής των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Ρώσος αντιναύαρχος, προσφωνώντας τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος επιθεώρησε τον εκεί ρωσικό στόλο, είπε ότι το ρωσικό Ναυτικό χρειάζεται οπωσδήποτε μια δεύτερη βάση, πέραν της υπάρχουσας στην Κριμαία, λόγω της επιθετικότητας του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.

Οι επιπτώσεις της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στον συνασπισμό κατά της ISIS έχουν αρχίσει με έναν εντυπωσιακό βομβαρδισμό θέσεων των τζιχαντιστών του Χαλιφάτου, αλλά και θέσεων της οργάνωσης Χορασάν στην ανατολική και τη βόρεια Συρία. (U.S. DoD)
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στον συνασπισμό κατά της ISIS έχουν αρχίσει με έναν εντυπωσιακό βομβαρδισμό θέσεων των τζιχαντιστών του Χαλιφάτου, αλλά και θέσεων της οργάνωσης Χορασάν (προέρχεται από την αλ-Κάιντα) στην ανατολική και τη βόρεια Συρία. Η αεροπορική εκστρατεία ακολουθεί μια ευρύτερη στο Ιράκ τον περασμένο μήνα και έχει στόχο την εξασθένηση της σημαντικής παρουσίας του ισλαμικού κράτους σε αυτές τις περιοχές.

Μετά από μια μη παρέμβαση στη Συρία εδώ και χρόνια, οι ΗΠΑ έχουν υποχρεωθεί τώρα να παρέμβυν σε σημαντικά πιο δύσκολες συνθήκες από ό, τι στο παρελθόν. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα έχει θέσει φιλόδοξους στόχους - όχι λιγότερο από την «καταστροφή» της ISIS, αν και προειδοποίησε ότι η προσπάθεια αυτή θα διαρκέσει χρόνια.

ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΣΤΑΣΙΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥΣ-


Image
“Ταφόπλακα” στις όποιες ελπίδες των στελεχών να ανακουφιστούν στο ελάχιστο οικονομικά ,αποτελεί ο “αναθεωρημένος” νόμος 3883 του 2010 περί Ιεραρχίας και Προαγωγών. Το σχέδιο του επί της ουσίας νέου νόμου -αφού το σχέδιο περιλαμβάνει 40 άρθρα (!)- είναι στα χέρια των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων από χθες. Αποστολέας ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος. 
Γιατί όσοι το διάβασαν το χαρακτήρισαν “ταφόπλακα”; 
Γιατί σε συνδυασμό με την κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών και την εισαγωγή των μισθολογικών κλιμακίων “καταδικάζει” τα στελέχη σε πολύχρονη αναμονή και σε αβεβαιότητα σ΄ ότι έχει να κάνει με τις προαγωγές τους και κατά συνέπεια με τις αυξήσεις των μισθών τους. Το σχέδιο του ΓΕΕΘΑ εισάγει για πρώτη φορά τον όρο … “διατηρητέος υπό προαγωγή”! Τι σημαίνει αυτό;

"Οι Γερμανοί εξάγουν τεράστιες ποσότητες όπλων και υποκρισίας"

ImageΜετάφραση- Επιμέλεια: OnAlert Πηγή: Reuters/Josef Joffe

Ποια χώρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγέας όπλων στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και την Ρωσία; 

Μαντέψατε σωστά. Είναι η Γερμανία, μια χώρα δεσμευμένη νομικά να προμηθεύει μόνο συμμάχους και ειρηνικές δυνάμεις (ουδέτερες) όπως είναι η Ελβετία και η Σουηδία! Εκτός επιτρεπτών ορίων είναι οι “περιοχές εντάσεων” - οι κακόφημες “γειτονιές” που στην τελική είναι αυτές που καταναλώνουν ποσότητες πολεμικού υλικού. Ωστόσο, κατά κάποιο τρόπο, το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία, ενώ και οι δυο χώρες βρίσκονται στην πυριτιδαποθήκη του κόσμου, είναι από τους καλύτερους πελάτες της Γερμανίας. Το ίδιο ισχύει και για την Αλγερία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ: Εγκαινιάστηκε ο συνοροφράκτης της Σαουδικής Αραβίας

Ο φράκτης πολλαπλών στρώσεων εκτείνεται κατά μήκος των βορείων συνόρων - 900 χιλιόμετρα - και αποτελείται από 78 πύργους παρακολούθησης, 8 κέντρα διοίκησης, 10 μονάδες κινητής επιτήρησης, 32 επιχειρησιακά κέντρα και μονάδες συνοροφρουρών άμεσης αντίδρασης.
Στις 11 Σεπτεμβρίου, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Αμπντούλαχ μπιν Αμπντουλαζίζ αλ-Σάουτ, εγκαινίασε την ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος του φράκτη ασφαλείας κατά μήκος των βορείων συνόρων του βασιλείου.
Το σαουδικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι ο φράκτης πολλαπλών στρώσεων εκτείνεται κατά μήκος των βορείων συνόρων - 900 χιλιόμετρα - και αποτελείται από 78 πύργους παρακολούθησης, 8 κέντρα διοίκησης, 10 μονάδες κινητής επιτήρησης, 32 επιχειρησιακά κέντρα και μονάδες συνοροφρουρών άμεσης αντίδρασης. Στα σύνορα έχουν αποσταλεί 60 εκπαιδευτές οι οποίοι έχουν αναλάβει την κατάρτιση από 3.400 συνοριοφύλακες.

Σιίτες αντάρτες έχουν αναλάβει τον έλεγχο της πρωτεύουσας της Υεμένης

Σιίτες αντάρτες έχουν αναλάβει τον έλεγχο της πρωτεύουσας της Υεμένης
Στην Υεμένη επήρθε οργασμός της - για πάνω από μια δεκαετία - σύγκρουσης μεταξύ των από το Ιράν υποστηριζόμενων Σιιτών ανταρτών («Aνσάρ Αλλάχ») που ελέγχουν τις βόρειες περιοχές της χώρας, και την φιλικο-Σαουδική κεντρική κυβέρνηση. Μετά το καλοκαίρι, και όπως οι κυβερνητικές δυνάμεις απώλεσαν τον έλεγχο στο διοικητικό κέντρο της επαρχίας Αμράν στα βόρεια της πρωτεύουσας, ήταν μόνο θέμα χρόνου πότε θα ξεκινήσει η μάχη για την πρωτεύουσα - η πόλη της Σαναά. Η «Aνσάρ Αλλάχ» είναι μια στρατιωτικο-πολιτική ένωση πολλών βόρειων Σιιτών ανταρτών, στο παρελθόν ήδη ένα πολύ σκληρό καρύδι, όπως από το 2004 αντιστάθηκε με επιτυχία σε μια σειρά από στρατιωτικές επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων της Υεμένης, αντιμετωπίζοντας ακόμη και μια άμεση στρατιωτική επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στα τέλη του 2009 - αρχές του 2010, που οδήγησε μόνο σε σοβαρότατες απώλειες των Σαουδαράβων.

Pentagon Supplies School Districts with Assault Rifles and Grenade Launchers

ANDREW EMETT
NATIONOFCHANGE / NEWS REPORT
Published: Monday 22 September 2014
Article image
Federal records confirm that schools throughout the U.S. have received surplus military-grade weapons and vehicles. But is there really a need for military-grade weapons on campus?
Due to public outcry, school districts nationwide are debating whether to keep their Pentagon-issued assault rifles, grenade launchers, and Mine-Resistant Ambush-Protected (MRAP) vehicles. Donated free of charge as part of the Defense Department’s 1033 Program, surplus military equipment has been dispensed throughout law enforcement agencies and school districts for decades. Recent criticisms of excessive police militarization in Ferguson, Missouri, last month has left many school officials questioning the need for military-grade weapons on campus. 

Η ναυτική διπλωματία της Κίνας στον Περσικό Κόλπο

Η ναυτική διπλωματία της Κίνας στον Περσικό Κόλπο (Fars)
Στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014, δύο πλοία του Ναυτικού του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAN),σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, εισήρθαν στο ιρανικό λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς. Ο κινεζικός στολίσκος με αποτελούμενος από το αντιτορπιλικό Changchun κλάσης Type 052C Luyang II και την φρεγάτα Changzhou κλάσης Type 054A Jiangkai II ήρθε για κοινές ασκήσεις στον Περσικό Κόλπο, οι οποίες ξεκίνησαν στις 22 Σεπτεμβρίου. Το αντιτορπιλικό Changchun είναι η ναυαρχίδα της 17ης αποστολής για την καταπολέμηση της πειρατείας στον Κόλπο του Άντεν. Η αποστολή αυτή, Escort Task Group 150, βρίσκεται σε εξέλιξη από το Δεκέμβριο του 2008, αλλά αυτή η τελευταία επανάληψη ειδικότερα, αντανακλά μια σειρά από επιπλέον παράγοντες.

Κατάρριψη συριακού MiG-21 από το κράτος δολοφόνο Ισραήλ που βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει

Το Ισραήλ έχει καταρρίψει πάνω από τα Υψώματα του Γκολάν ένα συριακό στρατιωτικό αεροπλάνο - προφανώς ένα MiG-21. Το αεροσκάφος είχε διεισδύσει νωρίτερα στον ισραηλινό εναέριο χώρο.
Στη συνέχεια εκτοξεύτηκε εναντίον του ένα πύραυλος αεράμυνας Patriot. Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz λέγεται ότι το συριακό αεροσκάφος ήταν ένα MiG-21.
Το περιστατικό συνέβη στα Υψώματα του Γκολάν, τα οποία κατέλαβε το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του Πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967 από τη Συρία και αργότερα τα προσάρτησε κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου. Το αεροσκάφος συνετρίβη σε μια θέση στη συριακή πλευρά των συνόρων.

Έτσι έγινε το "παζάρι" για την απελευθέρωση των Τούρκων από τους ισλαμιστές

Image

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Και η ''νομική φόρμα'' που χρησιμοποιήθηκε για την ανταλλαγή των 49 Τούρκων ομήρων με κρατούμενους, μέλη του <<Ισλαμικού Κράτους>> (ISIL) αποκαλύπτεται την στιγμή που ολοένα και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στην Τουρκία και στο εξωτερικό σχετικά με αυτό που από την πρώτη στιγμή το OnAlert.gr είχε επισημάνει σχετικά με τις συνθήκες απελευθέρωσης των Τούρκων ομήρων από το ISIL: Ότι δηλαδή δεν έγινε κάποια ''ειδική επιχείρηση'' της ΜΙΤ όπως πλάθουν τον μύθο οι κ.κ. Ερντογάν και Νταβούτογλου για διαφόρους λόγους όπως γράψαμε, αλλά ήταν προϊόν διαπραγμάτευσης και συναλλαγής! 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ "ΒΟΛΕΨΕ" ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ-C 27 : "Λύση" υψηλού ρίσκου η επιλογή να μην παραλάβουμε τα 4 τελευταία αεροσκάφη


ImageΩς “λύση υψηλού ρίσκου” χαρακτηρίζεται η επιλογή να μην παραληφθούν τα τέσσερα μεταγωγικά αεροσκάφη C 27 με δυνατότητα εναέριου ανεφοδιασμού από την ιταλική Alenia. Οι μόνοι κερδισμένοι με βεβαιότητα είναι οι ιταλοί οι οποίοι έχουν βρει πελάτες για να πουλήσουν τα τέσσερα αεροσκάφη σε τιμή σχεδόν διπλάσια απ΄ ότι τα είχαμε αγοράσει εμείς! 25 εκατομμύρια για το καθένα ήταν η “ελληνική τιμή”, με 45 εκατομμύρια το καθένα θα τα πουλήσουν στην Λατινική Αμερική -πιθανότατα στο Μεξικό- οι Ιταλοί! Τι αναμένουμε να κερδίσουμε εμείς; Ότι η Alenia θα εξασφαλίσει την πτήση των τεσσάρων από τα οκτώ αεροσκάφη που έχουμε. Από τα οποία πετάει περιστασιακά το ένα! Απ΄ αυτή την άποψη η φωτογραφία που δημοσιεύουμε μπορεί να χαρακτηριστεί...ντοκουμέντο!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ: ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΩΜΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ...

Milano e i bambini che dormono (per terra) alla Stazione Centrale
Un cartone come giaciglio, tra sporcizia e l’indifferenza dei passanti:

Μιλάνο και τα παιδιά που κοιμούνται (επί τόπου) με τον κεντρικό σταθμό ένα χαρτόνι ως καναπές, μεταξύ βρωμιά και την αδιαφορία των περαστικών:http://milano.corriere.it/foto-gallery/cronaca/14_settembre_17/i-bambini-che-dormono-stazione-centrale-289fae06-3e5a-11e4-af68-1b0c172fb9a5.shtml (Μεταφράστηκε από: Bing)

«Το Πεκίνο προμηθεύει με όργανα βασανιστηρίων την Αφρική και την Ασία»

Η Κίνα ευνοεί τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε διάφορες χώρες της Αφρικής και της Ασίας με την παραγωγή και την εξαγωγή όλου του φάσματος των οργάνων που χρησιμοποιούνται για να γίνονται βασανιστήρια, κατήγγειλε σήμερα σε έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία.