Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Τι θα γίνει με τα ρούχα στο ΚΕΝ Αυλώνα; Όμως οι Φαντάροι μαθαίνουν να διεκδικούν!

Από την πρώτη μέρα κατάταξης των νεοσυλλέκτων στο ΚΕΝ Αυλώνα είχαμε γίνει δέκτες των παραπόνων τους σχετικά με τα είδη ένδυσης-υπόδησης που χορηγούνταν. Δηλαδή σε πολλούς συναδέλφους είχαν δοθεί ακατάλληλα είδη όσον αφορά το μέγεθος, με την υπόσχεση όμως ότι γρήγορα θα αντικατασταθούν.
Καθώς όμως έχουν περάσει ήδη (10) μέρες και αν αφαιρέσεις το σετ παραλλαγής, όλα τα υπόλοιπα  – πουλόβερ, αρβύλες κλπ-, παραμένουν ως έχουν, οι νεοσύλλεκτοι αναρωτιούνται τι θα γίνει, πότε θα δοθούν. Ανησυχούν μήπως το διάστημα της παραμονής στο ΚΕΝ ολοκληρωθεί χωρίς τα είδη να αντικατασταθούν, με αποτέλεσμα να φύγουν με μετάθεση στις μονάδες, με αυτά που τους έχουν χορηγηθεί! 

Συνέντευξη της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης με τον Σεργκέι Κιριτσούκ*


*στέλεχος της Ουκρανικής αριστερής οργάνωσης Borobta (Αγώνας)

Η συνέντευξη που ακολουθεί είναι ένα αναγκαίο βήμα κατά την γνώμη μας για την κατανόηση της κατάστασης στην Ουκρανία και την ανάπτυξη δράσεων που θα στηρίζουν την αντικυβερνητική-αντιφασιστική μάχη των εξεγερμένων Ουκρανών και του δικαιώματος των προλετάριων στην κοινωνική και πολιτική αυτοδιάθεση απ’ τη σκοπιά της κοινωνικής απελευθέρωσης. Οφείλουμε να διδαχθούμε από την εμπειρία των εκεί συντρόφων και να εκφράσουμε την μεγαλύτερη αλληλεγγύη μας που δεν είναι άλλη από την ανάπτυξη κινήματος εδώ. Ο δικός μας πόλεμος είναι εδώ και είναι ταξικός. Η κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην αστική πολιτική, η πάλη για την ανατροπή κάθε κυβέρνησης και επίδοξου διαχειριστή της ίδιας αντεργατικής πολεμικής πολιτικής, ο αγώνας για τη διάλυση ΝΑΤΟ, Ευρωστρατού και Ε.Ε είναι η αναγκαία διεθνιστική αλληλεγγύη.

"ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ" Φιλί ζωής στο A-10 Thunderbolt από τους τζιχαντιστές

Φιλί ζωής στο A-10 Thunderbolt (Getty Images)
Οι Αμερικανοί αναμένεται να στείλουν στις αρχές του Οκτωβρίου ορισμένα αεροσκάφη επίθεσης A-10 Thunderbolt στη Μέση Ανατολή, στον αγώνα ενάντια στις δυνάμεις του ISIS στη Συρία και το Ιράκ.

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μπορεί να αποτρέψει την οριστική καθήλωση των αμερικανικών αεροσκαφών A-10 στο εγγύς μέλλον. Έτσι αλλάζουν τα σχέδια που αποκαλύφθηκαν νωρίτερα και προέβλεπαν την απόσυρση από τη πρώτη γραμμή των 300 αυτών αεροσκαφών. Αυτά τα σχέδια ήταν να εξοικονομήσουν στο Πεντάγωνο περί τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα πέντε χρόνια. Η απόφαση αυτή υποστηρίχθηκε επίσης από την ηλικία των αεροσκαφών A-10, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από τέσσερις δεκαετίες ως ένα ιδανικό μέσο για την καταπολέμηση των σοβιετικών τανκς.

Μετά τις αεροπορικές επιδρομές τι θα ακολουθήσει;

Μετά τις αεροπορικές επιδρομές τι θα ακολουθήσει;  (U.S.DoD)
Oι αεροπορικές επιδρομές είναι απίθανο να ανακόψουν την προέλαση του «Ισλαμικού Κράτους» στο Ιράκ και να αμβλύνουν τις συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης. Εντοπίζονται τρία ζητήματα που εγείρουν αμφιβολίες σχετικά με την στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους.

Κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να συγκεντρώσει έναν διεθνή συνασπισμό κατά του «Ισλαμικού Κράτους». Αυτή η συμμαχία θα πρέπει να κάνει μια συντονισμένη προσπάθεια για να περιορίσει την άνοδο του «Ισλαμικού Κράτους» στο Ιράκ ή και την απόκρουσή του, και να αμβλύνει τις ανθρωπιστικές συνέπειες.

Αίγυπτος: "Ο Ερντογάν στηρίζει την τρομοκρατία" !


ImageΗ Αίγυπτος κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι στηρίζει την τρομοκρατία και προσπαθεί να προκαλέσει χάος στη Μέση Ανατολή, μετά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κατά την οποία αμφισβήτησε τη νομιμότητα του αιγυπτίου προέδρου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι.
Οι σχέσεις μεταξύ 'Αγκυρας και Καΐρου έχουν ενταθεί έπειτα από την ανατροπή πέρυσι του εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, στελέχους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, από τον τότε αρχηγό του στρατού Σίσι ύστερα από μαζικές διαδηλώσεις κατά της πολιτικής του.

Τα Βαλκάνια γίνονται βάση για τη στρατολόγηση τζιχαντιστών


Image
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι τα Βαλκάνια γίνονται, όπως είπε,βάση για τη στρατολόγηση μαχητών για το παγκόσμιο τζιχάντ.
"Οι μαχητές από τα Βαλκάνια ομαδοποιούνται στις τάξεις του ISIS και της Τζαμπάτ αλ Νούσρα για την εξαγωγή της ιδεολογίας του τζιχάντ πίσω στις πατρίδες τους και έτσι εξυπηρετούν τους ευρύτερους στόχους των τζιχαντιστών. Μερικοί βρίσκονται εκεί τρία χρόνια, άλλοι στρατολογούνται τώρα, κάποιοι θα μείνουν εκεί, αλλά ορισμένοι θα επιστρέψουν στα Βαλκάνια και όταν επανέλθουν θα φέρουν μαζί το μίσος από την καταστροφική ιδεολογία τους, θα δηλητηριάσουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τις χώρες" πρόσθεσε ο κ. Ιβάνοφ.

Αλγερία: 3.000 στρατιώτες κατά τζιχαντιστών - Μετά την εκτέλεση του Γάλλου


ImageΟι στρατιωτικές δυνάμεις της Αλγερίας πραγματοποιούν σήμερα μεγάλη επιχείρηση για τηνανεύρεση της σορού του Ερβέ Γκουρντέλ και την "εξουδετέρωση" της Ζουντ Αλ Χαλίφα,της οργάνωσης των τζιχαντιστών που τον δολοφόνησε, σύμφωνα με πηγή των αλγερινών δυνάμεων ασφαλείας.
"Το "χτένισμα" της ζώνης θα συνεχιστεί νύχτα και μέρα μέχρι την ανεύρεση της σορού"του Ερβέ Γκουρντέλ και την "εξουδετέρωση των εγκληματιών", πρόσθεσε η ίδια πηγή. Δύναμη 3.000 στρατιωτών συμμετέχει την επιχείρηση, σύμφωνα με τοπική πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας "στην περιοχή της Τίκζντα, ανάμεσα στο Τιζί Ουζού και τη Μπούιρα, και την περιοχή Ακφαντού, ανάμεσα στο Τιζί Ουζού και την Μπεζάγια", σε απόσταση 110 και 160 χιλιομέτρων αντίστοιχα από το Αλγέρι.

Βρώμικη επίθεση του φασιστικού ΣΤΟΧΟΥ με χαφιεδίστικη μέθοδο στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ- Μια σελίδα για να αποδείξουν ότι είναι τα Τσιράκια Σαμαρά και Βενιζέλου

Για μια ακόμη φορά το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στοχοποιήθηκε από τους ΝΑΖΙ όπως «δεκάδες φορές» μας ενημερώνει ο «ΣΤΟΧΟΣ», το γνωστό γραφικό φασιστικό έντυπο, σε πρόσφατο άρθρο του.

"ΚΨΜ" στο plateiaradio.gr κάθε Τετάρτη στις 19.00 μ.μ. το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ανοίγει "ΚΨΜ" στο σταθμό plateiaradio.gr που μπορείτε να βρείτε στο ίντερνετ.
Ουσιαστικά δηλώνουμε παρόν στο κάλεσμα των συναγωνιστών και αναλαμβάνουμε να μεταφέρουμε στους ακροατές, μέσω της νέας μας εκπομπής, την σκοτεινή πλευρά των στρατοπέδων.
Δίνοντας βήμα στους φαντάρους, σε Ελλάδα και Τουρκία, προβάλλοντας τις προσπάθειες αντίστοιχων κινημάτων όπως η "ΓΕΣ ΒΟΥΛ" και "ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ", στο Ισραήλ.
Αλλά και την ελπίδα που γεννά η αμφισβήτηση, η συλλογική διεκδίκηση και η πάλη για τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Η ανάπτυξη κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στο πόλεμο, τον εθνικισμό και το Φασισμό. 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Πηδάνε από τα παράθυρα στο Πεντάγωνο για να προλάβουν να παραιτηθούν


Πηδάνε από τα παράθυρα στο Πεντάγωνο για να προλάβουν να παραιτηθούν
“Πηδάνε” από τα παράθυρα στο Πεντάγωνο αλλά και σ΄ όλες τις μονάδες της χώρας με όσα διέρρευσαν ως “σχέδιο του ΓΕΕΘΑ” για αλλαγές στον νόμο περί ιεραρχίας και προαγωγών. Η πρώτη κίνηση του Κωσταράκου μετά από την απώλεια της θέσης του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ ήταν να στείλει στα επιτελικά γραφεία των αρχηγών το σχέδιό του για τις αλλαγές στις προαγωγές. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν:
•Προστατεύει όλους τους ανωτάτους δινοντάς τους την ασφάλεια της τριετούς παραμονής στον βαθμό τους! Ότι θα υπάρξει τραγικός συνωστισμός παρακάτω δεν ενεδιαφέρει κανέναν πολύ περισσότερο τους ανωτάτους.

Η συγκλονιστική μαρτυρία ενός μετανάστη από το ταξίδι του θανάτου Στη Μεσόγειο

Νωρίτερα το Σεπτέμβριο ένα ακόμη πλοίο γεμάτο με μετανάστες βυθίστηκε στη Μεσόγειο παρασύροντας στο βυθό περίπου 500 ανθρώπους. Πρόκειται για το πιο πολύνεκρό ναυάγιο του καλοκαιριού. Ελάχιστοι μετανάστες κατάφεραν να σωθούν μεταξύ αυτών και ο Σουκρί Αλ Ασούλι, ο οποίος διηγήθηκε στο Spiegel την ιστορία του από το ταξίδι του θανάτου, αλλά και το αποτρόπαιο έγκλημα καθώς το πλοίο βυθίστηκε από τους διακινητές, που έβλεπαν εκατοντάδες ανθρώπους να χάνονται στα νερά της Μεσογείου.

F 35: Οι Ιταλοί αποφάσισαν 50% μείωση αλλά συνέχιση του προγράμματος!


Image
Η ιταλική βουλή ενέκρινε σήμερα  ψηφισμάτων του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος», της «Νέας Κεντροδεξιάς», της «Φόρτσα Ιτάλια» και της κεντρώας «Επιλογής Πολιτών» για την συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς των καταδιωκτικών αεροσκαφών F-35, αλλά και για μείωση κατά 50% της συνολικής προβλεπόμενης δαπάνης.
Τα ψηφίσματα δεν είναι δεσμευτικά και η τελική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί, μέχρι τις αρχές του 2015, από την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι, στα πλαίσια της συνολικής αναθεώρησης των στρατιωτικών δαπανών.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ DEFENCE-POINT ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ "ΑΒΑΝΤΑΡΟΝΤΑΣ" ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟ

ImageΣυχνά έχουμε αποκαλύψει την χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων από την ηγεσία τους προκειμένου να εξυπηρετήσει τις προπαγανδιστικές ανάγκες της κυβέρνησης.
Όμως η πολιτική εκμετάλλευση των Ειδικών Δυνάμεων για την οικοδόμηση του πολιτικού προφίλ κυβερνητικών πολιτικών και Επιτελικών στρατιωτικών έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Δείτε πως σχολιάζει την συγκεκριμένη άσκηση το onalert.gr

ISIS, ISIL και Ισλαμικό Κράτος - Είναι το ένα και το αυτό;


Image
Σύγχυση υπάρχει σχετικά με το όνομα της τρομοκρατικής ομάδας τζιχαντιστών που ευθύνεται για την πολύμηνη κρίση στην Μέση Ανατολή και είναι εύλογο το ερώτημα κατά πόσο οι όροιISIS (ελλ: ΙΚΙΣ), ISIL (ελλ: ΙΚΙΛ) και Ισλαμικό Κράτος είναι το ένα και το αυτό. 
Οι τρεις όροι χρησιμοποιούνται εξίσου από τα παγκόσμια ειδησεογραφικά δίκτυα και πολλοί αναγνώστες μπερδεύονται ως προς το κατά πόσο είναι μία εξτρεμιστική ομάδα ή τρεις. Άλλα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε αυτήν ως ISIS. Ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ την αποκαλούν ISIL. Οι ίδιοι οι τζιχαντιστές προτιμούν εμφανώς το Ισλαμικό Κράτος. Αν και τα τρία ονόματα σημαίνουν το ίδιο και το αυτό, τίθεται το εύλογο ερώτημα ως προς το γιατί αναφέρονται με τρεις διαφορετικούς τρόπους.

Η ΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΩΝ: Η στάση της Ελλάδας εξυπηρετεί την Τουρκία στην Εγγύς και Μέση Ανατολή

Η στάση της Ελλάδας εξυπηρετεί την Τουρκία στην Εγγύς και Μέση Ανατολή  (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Διεύθυνση Ενημέρωσης)
Το ερώτημα δεν είναι αν έρθει, αλλά πώς θα τελειώσει - ο μεγάλος πόλεμος της Εγγύς και Μέσης Ανατολής. Το κύριο ενδιαφέρον της Τουρκίας στις μεσανατολικές πολιτικές ίντριγκες συνεχίζει να είναι να βρει έναν τρόπο για να αντικαταστήσει τον Μπασάρ αλ-Άσαντ στην εξουσία στην Δαμασκό. Οι επιλογές υπάρχουν, όπως όμως και οι μεγάλοι κίνδυνοι που ελοχεύουν: η Άγκυρα είναι σε μια στάση αναμονής και δεν θα ήθελε να εμπλακεί πολεμικά στην Μέση Ανατολή, τουλάχιστον όσο διάστημα το μεγαλύτερο μέρος του στρατού της παραμένει μακριά από την Εγγύς και Μέση Ανατολή.

Δεν θα αποστρατεύονται πριν τα 58 οι στρατιωτικοί - Στα 53 θα επιλέγουν «καριέρα»

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης
Ριζικές αλλαγές δρομολογούνται στην καριέρα των στρατιωτικών και αναμένονται προσεχώς να κατατεθούν στη Βουλή, υπό μορφή σχεδίου νόμου, που θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια.
Σύμφωνα με αυτές τις αλλαγές, κανένας αξιωματικός -στις τακτικές και έκτακτες ετήσιες κρίσεις- δεν θα κρίνεται «ευδοκίμως τερματίσας» τη σταδιοδρομία, από τα Συμβούλια των Κλάδων, σε ηλικία μικρότερη των 58 ετών. Επίσης στα 53 τους έτη οι αξιωματικοί θα έχουν τη δυνατότητα και το δικαίωμα να επιλέξουν σε ποια «δεξαμενή» θα μπαίνουν. Η μία θα αφορά αυτούς που θα επιθυμούν να παραμείνουν στάσιμοι έως το βαθμό του Συνταγματάρχη και να αποστρατεύονται με το βαθμό του ταξιάρχου και η άλλη δεξαμενή στην οποία θα εντάσσονται όσοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι μπορούν να ανέλθουν στα ανώτατα αξιώματα και να φτάσουν έως και αρχηγοί του Κλάδου τους. Την επιλογή αυτή θα την κάνουν έχοντας γνώση της μέχρι τότε σταδιοδρομίας τους και το πώς θα έχουν πάει στις σχολές που έχουν φοιτήσει.

Εποχές μετεμφυλιακής αστυνομοκρατίας: Ομάδα ΔΕΛΤΑ στα γραφεία του ΝΑΡ!

ομαδα ΔΕΛΤΑ 11
Ομάδα ΔΕΛΤΑ εγκαταστάθηκε σήμερα το απόγευμα, ακριβώς έξω από τα γραφεία του ΝΑΡ και του «Πριν» στην Αθήνα. Όπως καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, «περίπου 10 αστυνομικοί της «Δέλτα» βρίσκονταν με τις μηχανές τους ακριβώς μπροστά στην είσοδο των γραφείων, επιχειρώντας μια απροκάλυπτη προσπάθεια τρομοκράτησης. 
Μάλιστα, όταν διαμαρτυρήθηκαν μέλη και στελέχη του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την κατάφωρα αντιδημοκρατική ενέργεια και ζήτησαν την απομάκρυνσή τους από το χώρο, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απάντησαν με απειλές, ελέγχους ταυτότητας κλπ. 

Βεβήλωση μνημείου θυμάτων του ναζισμού στο Κίεβο: ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

μνημειο
Ζωγράφισαν τον αγκυλωτό σταυρό πάνω στο μνημείο των εβραίων θυμάτων του ναζισμού. Την παραμονή του εβραϊκού νέου έτους επέλεξαν οι ουκρανοί φασίστες στο Κίεβο, για να βεβηλώσουν το μνημείο για τους Εβραίους που δολοφονήθηκαν στο Μπάμπι Γιαρ. Το Μπάμπι Γιαρ υπήρξε τόπος μαζικών εκτελέσεων αμάχων, κυρίως Εβραίων, Ρομά, Καραϊτών (τουρκικό φύλο της Κριμαίας), και σοβιετικών αιχμαλώτων πολέμου, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους ουκρανούς συνεργάτες τους το 1941. Υπολογίζεται πως εκεί βρήκαν τον θάνατο περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι, από τους οποίους οι 150.000 ήταν Εβραίοι. ΠΗΓΗ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ....

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ!

Η συναυλία της χρονιάς το Σάββατο στην Ιερισσό

ιερισσός
Όταν η αναμενόμενη κοσμοπλημμύρα συναντά ένα σημαντικό κοινωνικό αγώνα μια συναυλία μπορεί να χαραχτεί για χρόνια στη συνείδηση των ανθρώπων. Και αυτό ακριβώς πρόκειται να συμβεί το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στη μεγάλη συναυλία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Σε ανακοίνωσή τους οι επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, αναφέρουν: Και να που ήρθε η ώρα να σμίξουμε γι΄ άλλη μια φορά. Αυτοί που ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο. Αυτοί που πιστεύουμε στην αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες. Στον πολύχρονο αγώνα ενάντια στις καταστροφικές μεταλλευτικές δραστηριότητες, συναντηθήκαμε με τόσους πολλούς ανθρώπους, συλλογικότητες, κοινωνικά κινήματα. Ο καθένας με τα δικά του προβλήματα κι αγώνες. Ο καθένας με τη δική του ιδεολογία και θεώρηση των πραγμάτων. Συνειδητοποιήσαμε όμως πως, στην ουσία του, το πρόβλημα είναι κοινό: Η βάναυση εκμετάλλευση των ανθρώπων και της φύσης, από λίγους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το χρήμα και η εξουσία.