Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Α. Χατζηστεφάνου: "Ποια Εκεχειρία;"

Ο ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΝΕΤΣΚ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
Όταν φτάσαμε τον βρήκαμε να κάθεται δίπλα σε ένα καπνισμένο λάκκο στην αυλή του σπιτιού του, στη Μακεγέφσκα, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη τουΝτονέτσκ. ''Πριν από λίγη ώρα'' ,μας είπε ο Αντρέι ''με κάλεσαν να επιστρέψω γιατί ένας όλμος χτύπησε το σπίτι μου και σκότωσέ τη μητέρα μου''.
Δεν πρόλαβε να τη δει. Στο σπίτι υπήρχαν μόνο μέλη της ''αστυνομίας'' της αυτοανακηρυγμένης Λαικής Δημοκρατίας του Ντονέσκ, που πραγματοποιούσαν μια πρόχειρη αυτοψία. ''Αυτό συνιστά το τέλος τηςεκεχειρίας''; ρώτησα με αφέλεια έναν πάνοπλο πολιτοφύλακα πού στεκόταν δίπλα μου, ενώ την ίδια στιγμή ακούγαμε ισχυρές εκρήξεις σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων. ''Ποια εκεχειρία''; μου απάντησε με ύφος ειλικρινούς απορίας σαν να μην είχε ακούσει ποτέ ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν αποφασίσει κατάπαυση πυρός με τις ένοπλες ομάδες της περιοχής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΥΠ!

Παραθέτουμε ασχολίαστη την ανακοίνωση του Σύριζα:
«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον Δημήτρη Τσουκαλά Βουλευτή, υπεύθυνο ΕΚΚΕ Προστασίας του Πολίτη και τον Κώστα Ήσυχο, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνο Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, συναντήθηκε σήμερα στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με την Ομοσπονδία Εργαζομένων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, μετά από αίτημα της ομοσπονδίας.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέλυσε τις θέσεις του κόμματος για τη θεσμική αναδιοργάνωση της ΕΥΠ με σκοπό οι υπηρεσίες της να τεθούν υπό πλήρη διαφάνεια και κοινοβουλευτικό έλεγχο, προκειμένου να προασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Ο πρόεδρος υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη κατοχύρωσης των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων. Τέλος, επεσήμανε ότι αυτός ο νευραλγικός τομέας της πολιτείας πρέπει να πάψει να αξιοποιείται για μικροκομματικά συμφέροντα της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας». Τους θυμίζουμε τα εξής: 

Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών: "Έρχονται χακί κατάσκοποι" να καλύψουν το κενό της ΕΥΠ που δεν προλαβαίνει να παρακολουθεί τον εσωτερικό εχθρό!

H “ψυχροπολεμική” ετοιμότητα του ρωσικού ναυτικού - BINTEO


Image
Μπορεί στην Ελλάδα να νοιώθουμε τα πρώτα κύματα δροσιάς του Φθινοπώρου, στην Ρωσία όμως, και ειδικότερα στην Βόρεια αρκτική Θάλασσα Λάπτεφ, ο καιρός είναι ήδη παγωμένος. Σε αυτήν την τοποθεσία πραγματοποιήθηκαν εντυπωσιακά στρατιωτικά γυμνάσια του ρωσικού ναυτικού σε συνθήκες αρκτικού ψύχους! 
Μπορεί ο ρωσικός Χειμώνας να μην έχει ακόμη δείξει “τα δόντια” του, αλλά οι “ψυχροπολεμικές” διπλωματικές σχέσεις της Ρωσίας με τις χώρες της Δύσης αλλά και το ΝΑΤΟ επιτάσσουν τα ρωσικά στρατεύματα να βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα. 
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, παραγωγής Reuters, την “ψυχροπολεμική” ετοιμότητα του ρωσικού ναυτικού.

Πολιορκείται το Κομπάνι σπό τζιχαντιστές που επελαύνουν σε όλα τα μέτωπα, αλλά οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν Αμάχους!


ImageΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS/Murad Sezer / / Τουρκικά τανκς σε θέση μάχης στα τουρκοσυριακά σύνορα, στοχεύουν προς την πολιορκούμενη κουρδική πόλη Κομπάνι της Συρίας.
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απέχουν μόλις 5 χλμ. από την κουρδική πόλη της Συρίας Άιν αλ-Άραμπ (Κομπάνι στα κουρδικά), στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ τουρκικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα έχουν πάρει σήμερα θέσεις σε λόφο που δεσπόζει της πολιορκημένης πόλης, καθώς οβομβαρδισμός της από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχει ενταθεί και μια οβίδα έπεσε σε τουρκικό έδαφος.

Δείτε τα "Mad Max" Τανκς των Κούρδων! - ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Image
Επιμέλεια- Μετάφραση: OnAlert
Πηγή: Daily Mail
“Πενία τέχνας κατεργάζεται” έλεγαν οι πρόγονοι μας και το άρθρο αυτό έρχεται να τεκμηριώσει το αρχαίο ρητό στην περίπτωση ...των Κούρδων. 
Η φράση συνοψίζει την κατάσταση όπου η ευρηματικότητα και οι έξυπνες λύσεις είναι το δημιουργικό αντίβαρο στις δυσκολίες και στην ανεπάρκεια των μέσων, τότε ακόμη και λεωφορεία, ή αγροτικά μηχανήματα μπορούν να μετατραπούν σε ...ΤΑΝΚΣ! 
Το γεγονός ότι οι Κούρδοι του Ιράκ και της Συρίας μέχρι να ξεκινήσουν να εξοπλίζονται από δυτικές χώρες παρουσίαζαν ένα έλλειμμα σε δύναμη ισχύς έναντι του Ισλαμικού Κράτους είναι γνωστό. Έπρεπε να αντιμετωπίσουν τζιχαντιστές που διέθεταν σημαντική υπεροπλία σε στρατιωτική δύναμη και εξοπλισμό, καθώς ο ιρακινός στρατός, κατά την διάρκεια της άτακτης υποχώρησης του, είχε εγκαταλείψει αμερικανικό στρατιωτικό οπλισμό βαρέως τύπου, που πλέον βρίσκεται στη διάθεση των δυνάμεων των εξτρεμιστών! (Διαβάστε σχετικό παλαιότερο άρθρο εδώ...)

Ποια είναι η «Λευκή Χήρα» (Σαμάνθα Λέθγουαϊτ) που πολεμά με το Ισλαμικό Κράτος

Ποια είναι η «Λευκή Χήρα» (Σαμάνθα Λέθγουαϊτ) που πολεμά με το Ισλαμικό Κράτος
Η πλέον καταζητούμενη τρομοκράτης, η περιβόητη Σαμάνθα Λέθγουαϊτ (Samantha Lewthwaite), γνωστή και ως «Λευκή Χήρα» («White Widow») θεωρείται ότι βρίσκεται στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και εκπαιδεύει προσωπικά η ίδια γυναίκες βομβιστές αυτοκτονίας. Η 30χρονη Βρετανίδα τρομοκράτισσα, που είναι ίσως η πιο καταζητούμενη γυναίκα στον πλανήτη, πιστεύεται ότι εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος.

Παραμυθιά: 71 χρόνια απο την ναζιστική θηριωδία - Συγκλονιστική μαρτυρία!

Image
«Ήταν 7 το πρωί, 29 Σεπτέμβρη του 1943. Απανωτές ριπές, κροτάλισμα πολυβόλων, ακούστηκαν σε όλη την Παραμυθιά. Θρήνος στην κάθε γειτονιά». Με συγκίνηση, ο κ. Αντώνης Δρίμτζιας, θυμάται όσα βίωσε σαν παιδί, πριν από 71 χρόνια, όταν οι Γερμανοί κατακτητές, εκτέλεσαν 49 προσωπικότητες της Παραμυθιάς, ανάμεσα τους και τον πατέρα του.
Η συνάντηση με τον κ. Δρίμτζια, έγινε στην μαρτυρική πόλη της Παραμυθιάς, με αφορμή τις τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν σήμερα με επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στον τόπο της θυσίας.

Άρθρο γροθιά στο στομάχι από το Al Jazeera - Η Ελλάδα προπύργιο του ρατσισμού στην Ευρώπη και με την ανοχή του κράτους

Άρθρο γροθιά στο στομάχι από το Al Jazeera - Η Ελλάδα προπύργιο του ρατσισμού στην Ευρώπη και με την ανοχή του κράτους- Το άρθρο του Al Jazeera αναφέρει δύο περιστατικά άγριας ρατσιστικής επίθεσης στην Αθήνα και τον Πειραιά
- Χαρακτηρίζουν παραπλανητική τη μείωση του ρατσισμού μετά τις διώξεις της Χρυσής Αυγής επικαλούμενοι το ποσοστό στις ευρωεκλογές
- Με μαρτυρίες προσφύγων στοιχειοθετούν πως η Ελληνική Αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια στις διώξεις κατά μεταναστών
- Βαρύ κατηγορώ και για τους δικαστικούς που αθώωσαν τους γαιοκτήμονες στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας

Ένας Χρόνος από τη Μέρα των Μεγάλων Συλλήψεων της Χρυσής Αυγής

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Κατσής
Πέρασε ένας χρόνος ακριβώς από εκείνο το ασυνήθιστο σαββατιάτικο πρωινό που οι τηλεοπτικές μας οθόνες μετατράπηκαν για κάμποση ώρα σε πεδίο προσομοίωσης ενός πολιτικόαστυνομικού θρίλερ με αντίστροφη πλοκή. 

Γιατί το ΓΕΣ υπολογίζει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Μόλις πριν από λίγες μέρες σχετική ανάρτηση του onalert.gr με τίτλο «Ο Α/ΓΕΣ Μανωλάς έκανε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων εργαλείο του;» αποκάλυπτε ότι:
«Σε εξαιρετικά χρήσιμο “εργαλείο” έχει μετατρέψει ο Α/ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς το “μισητό” για τους διοικητές των μονάδων Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων. Πως; Ο Μανωλάς που έχει υπηρετήσει σε μονάδες μάχιμες κι όχι μόνο σε αστικά κέντρα μπορεί εύκολα να καταλάβει ποιες “καταγγελίες” έχουν βάση και ποιες είναι υπερβολικές. Έχουμε ξαναγράψει ότι τα όσα υποστηρίζει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι πραγματικά και όσα μπορεί να έχουν μια δόση υπερβολής έχουν κάποια βάση. 
Ο Μανωλάς φαίνεται ότι έχει στήσει ένα κανονικό δίκτυο παρακολούθησης του Δικτύου! Για να μην παρεξηγηθούμε εννοούμε παρακολούθησης των όσων δημοσιοποιεί στο διαδίκτυο. Πριν η όποια καταγγελία κάνει το γύρο του διαδικτύου ,έχει ήδη ελεγχθεί από… το δίκτυο Μανωλά κι έχουν δοθεί κατευθύνσεις λύσης! 

O Λαβρόφ ζητά «reset», Ρωσία-ΗΠΑ βρήκαν τεράστιο κοίτασμα (Αρκτική)

Αλλάζει δυνητικά το σκηνικό του παγκόσμιου καταμερισμού ισχύος, παρά τα γεγονότα στην Ουκρανία, αφού μια κοινή έρευνα της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rosneft και της ExxonMobil, αποκάλυψε ένα τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου στην Αρκτική, στη θάλασσα Κάρα.
Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών,κατά… διαβολική σύμπτωση την ίδια μέρα, έκανε λόγω για «επανεκκίνηση» (reset) των σχέσεων Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο έναν όρο που χρησιμοποιήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά απέτυχε οικτρά να οδηγήσει σε χειροπιαστά αποτελέσματα.

Η βρετανική MI6 διαπραγματεύεται με τον Άσαντ στη Συρία!

Η βρετανική εφημερίδα «Sunday Mirror» αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της, ότι πράκτορες της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας MI6, βρίσκονται εδώ και μήνες στη συριακή πρωτεύουσα, διεξάγοντας διαπραγματεύσεις με ανώτατους αξιωματούχους του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ…

Στόχος είναι να αποσπάσουν κάθε δυνατή πληροφορία για τους βρετανικής υπηκοότητας κρατούμενους του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ),καθώς υποπτεύονται, ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Συρίας, δεν μπορούν παρά να έχουν πληροφορίες από τα δίκτυά τους, οι οποίες θα ενδιέφεραν πολύ τους Βρετανούς.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΒΑΖΕΙ ΜΑΝΤΙΛΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!

Οι μαντήλες έρχονται το μέικ απ φεύγει, μαζί με την υποψηφιότητα της Τουρκίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ή σε κάθε περίπτωση, ό,τι είχε μείνει από αυτήν, αφού ο νόμος που ψήφισε η ισλαμιστική κυβέρνηση της χώρας, είναι στην κυριολεξία ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ.
Με νόμο λοιπόν που ψήφισε η τουρκική βουλή, τα κορίτσια, από 10 ετών και πάνω, έχουν πλέον το δικαίωμα να φορούν την ισλαμική μαντήλα, αυτή δηλαδή που είχε καταργήσει ο Κεμάλ Ατατούρκ. Με το ίδιο νομοσχέδιο οι μαθήτριες και οι σπουδάστριες απαγορεύεται να φορούν μέικ απ, να κάνουν τατουάζ ή piercing.

Η Ιταλία θα επανεξετάσει την προμήθεια του F-35

Το κοινοβούλιο της Ιταλίας αποφάσισε να αναθεωρήσει το πρόγραμμα προμήθειας των αμερικανικού μαχητικού F-35.
Η κάτω βουλή του ιταλικού κοινοβουλίου ενέκρινε μια τροπολογία που προτάθηκε από το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα και υποστηρίχθκε από την αντιπολίτευση, «Forza Italia», για την αναθεώρηση του προγράμματος προμήθειας του αμερικανικού μαχητικού F-35.
Το κοινοβούλιο, όπως αναμένονταν, υποχρεώνει την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, προκειμένου να μειώσει τον προϋπολογισμό που προβλεπόταν αρχικά.

ΟΛΟ το σχέδιο νόμου του ΓΕΕΘΑ για τις προαγωγές! Ποιοι το λένε "ρατσιστικό"

Το σχέδιο νόμου του ΓΕΕΘΑ για τις προαγωγές των στελεχών των ΕΔ χαρακτηρίζεται ήδη “ρατσιστικό” για τους υπαξιωματικούς. Ο χαρακτηρισμός προέρχεται από στελέχη που έχουν γνώση του κειμένου. 
Το 
onalert.gr έχει στην διάθεσή του όλο το σχέδιο του ΓΕΕΘΑ το οποίο μπορείτε να διαβάσετε λέξη ,λέξη ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ. Έτσι θα μπορέσετε να έχετε προσωπική άποψη για το τι προβλέπει. 
Σε γενικές γραμμές:

ΣΤΙΣ 28/9/2000 ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

# Today is the 14th anniversary of the beginning of AlAqsa Intifada 28th Sept 2000.

ΦΩΤΟ-Όταν ο Λένον και ο Τσε έπαιζαν μαζί κιθάρα

Μία σπάνια φωτογραφία του Τζον Λένον και του Τσε Γκεβάρα, κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Οι δύο άνδρες, κρατούν τις κιθάρες του και παίζουν παρέα, ενώ ο Τσε Γκεβάρα φαίνεται να τραγουδά. 
 Πηγή φωτογραφίας:  History In Pictures 

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ του δασκάλου ΘΑΝΑΣΗ ΑΓΑΠΗΤΟΥ και των δημοτικών υπαλλήλων ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ και ΘΩΜΑ ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ του δασκάλου ΘΑΝΑΣΗ ΑΓΑΠΗΤΟΥ και των δημοτικών υπαλλήλων ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ και ΘΩΜΑ ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ
Συγκέντρωση Αλληλεγγύης Σωματείων, Συλλόγων Εκπαιδευτικών, πολιτικών και κοινωνικών φορέων 
Πέμπτη 2/10, 11 πμ στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Θεσσαλονίκης

Διαδήλωση του Occupy Central στο Χονγκ Κονγκ


 Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις στο Χονγκ Κονγκ  το Φιλοδημοκρατικό κίνημα ανυπακοής Occupy Central που διαμαρτύρεται για την απόφαση της Κίνας να περιορίσει τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών στην πρώην βρετανική αποικία.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Συρίας, καταδικάζει τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη Συρία.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Συρίας, καταδικάζει τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη Συρία.
Ντροπή για την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ