Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

3000 ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟ 2014 ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Φωτογραφία: REUTERS/HANDOUT
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
Δημόσιο Έγγραφο
Θάνατοι στη θάλασσα
Μεταξύ του 1988 και της 15ης Σεπτεμβρίου 2014, υπολογίζεται ότι 21,344 άνθρωποι έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην Ευρώπη. Το 2011 ο αριθμός των θανάτων ήταν περίπου 1,500, το 2012 περίπου 500 και το 2013 πάνω από 600.

ΠΑΛΙ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ!

ΤΑΜΣ "ΑΧΙΛΛΕΑΣ 3/14" ΤΗΣ ΠΕΝΕΦΥΟ

Η έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου για την ΠΕΝΕΦΥΟ έγινε με την καθιερωμένη Άσκηση Επιχειρησιακής Αξιολόγησης "ΑΧΙΛΛΕΑΣ", την τρίτη για το τρέχον έτος (3/14). Έτσι την Κυριακή 21/9 τα μέλη της Ενώσεως (αυτο)αξιολογήθηκαν σε αντικείμενα μικρών κλιμακίων με έμφαση στην Περίπολο Αναγνωρίσεως. Τα αντικείμενα που η Περίπολος εκλήθη να διαπραγματευθεί περιελάμβαναν την διέλευση υδάτινου κωλύματος, την κίνηση σε δύσβατο, πυκνόφυτο δρομολόγιο όπου έπρεπε να προβεί σε Ενέργειες Αμέσου Αντιδράσεως σε τυχαία επαφή με τον εχθρό, την εγκατάσταση παρατηρητηρίου, την Αίτηση Πυρών Υποστηρίξεως, τις Πρώτες Βοήθειες Πεδίου Μάχης κ.ά.

Σφοδρές μάχες μεταξύ κούρδων και τζιχαντιστών στο Ιράκ



ImageΟι κουρδικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα στο βόρειο Ιράκ μια επίθεση σε τρία μέτωπαεναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσαν αξιωματικοί των πεσμεργκά (οι κούρδοι μαχητές).
Οι επιχειρήσεις, οι οποίες άρχισαν πριν από τα χαράματα, διεξάγονται βορείως της πόλης της Μοσούλης, που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές, νοτίως της πετρελαϊκής πόλης του Κιρκούκ και εναντίον μιας πόλης στα συριακά σύνορα, διευκρίνισαν. Ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός διευκρίνισε πως οι πεσμεργκά εισήλθαν στην πόλη Ράμπια, στα συριακά σύνορα, αφού κατέλαβαν δύο χωριά, το Ας-Σαουντίγια και το Μαχμουντίγια. "Οι στρατιώτες δίνουν μάχη στο κέντρο της Ράμπια", που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χλμ. βορείως της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, διευκρίνισε.

Χαλάνδρι: Δεν τόλμησαν να κατεδαφίσουν τον καταυλισμό των Ρομά

xal-roma 1Η μαχητική κινητοποίηση των κατοίκων του καταυλισμού των Ρομά στο Νομισματοκοπείο, στο Χαλάνδρι, απέτρεψε την προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί κατεδάφιση των καταλυμάτων τους.
xal-roma-2Οι κάτοικοι του καταυλισμού βρίσκονταν σε διαρκή κινητοποίηση από χθες βράδυ, καίγοντας λάστιχα αυτοκινήτων και στήνοντας οδοφράγματα, ενώ από τα ξημερώματα βρέθηκαν στο πλευρό τους και πολλοί αλληλέγγυοι.

Οι Ρομά αρνούνται τη μετεγκατάστασή τους στο όρος Πατέρας, επισημαίνοντας ότι είναι εγγεγραμμένοι κάτοικοι του Δήμου Χαλανδρίου και δικαιούνται, σύμφωνα και με την ελληνική νομοθεσία, να στεγαστούν στο Χαλάνδρι.

Εμπειρογνώμονας ΟΗΕ: Ούτε ένα παιδί ανεπηρέαστο από την επίθεση στη Γάζα

gaza
Δεν υπάρχει ούτε ένα παιδί που να μην έχει επηρεαστεί αρνητικά από την πρόσφατη επίθεση στη Γάζα, όπου πλέον τα παιδιά υποφέρουν από ενούρηση, δυσκολίες στον ύπνο, εφιάλτες, απώλεια της όρεξης ενώ εμφανίζουν και πιο επιθετική συμπεριφορά στο σχολείο, όπως ανέφερε σήμερα ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Στο τέλος της πρώτης του αποστολής στην περιοχή ο Makarim Wibisono, ο ειδικός εισηγητής για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα παλαιστινιακά εδάφη, σήμανε συναγερμό ως προς το τρομακτικό τίμημα που πλήρωσαν οι άμαχοι Παλαιστίνιοι, ιδιαίτερα τα παιδιά στη Γάζα, ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ διάρκειας 50 ημερών φέτος το καλοκαίρι.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 24 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μου αρέσει!Γεμίζουν τις κοιλάρες τους
Ψηφίζουν τα Μνημόνια
Και μας πουλούν εθνικιστικό αέρα κοπανιστό
ΡΕ ΟΥΣΤ

"Βέτο" για τον Αβραμόπουλο από Αριστερή Ιταλίδα ευρωβουλευτή

Τη διαφωνία της για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της Μετανάστευσης από τον Έλληνα Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, εξέφρασε η ευρωβουλευτής Μπάρμπαρα Σπινέλι που ανήκει στο πολιτικό group GUE και ήταν υποψήφια του ιταλικού ψηφοδελτίου "Η άλλη Ευρώπη με τον Αλέξη Τσίπρα".  H ίδια χαρακτηρίζει την Ελλάδα ξενοφοβική και τονίζει ότι έχει καταδικαστεί αρκετές φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων"O ορισμός του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας,στη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Μετανάστευση και ΕσωτερικώνΥποθέσεων (ο συνδυασμός αυτών των δυο χαρτοφυλακίων ακούγεται ανησυχητικός) στην πραγματικότητα δείχνει ότι οι μετανάστες χαρακτηρίζονται ως κίνδυνος από τον οποίο η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΝ ΡΟΚΑΜΠΙΛΑ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΞΕΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ 1991, ΟΤΑΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ: ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ

Ο Κώστας Κατσούλης έχασε τη ζωή του μετά την εγκληματική επίθεση που δέχτηκε στη διάρκεια του αγώνα Ηροδότου – Εθνικού Πειραιά για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ξεσκονίζοντας τη μνήμη του, ο συναθλητής του στη δίκοπο άνευ πηδαλιούχου Μόσχος Κοντιζάς μίλησε στο "Έθνος" κάνοντας λόγο για έναν χαρισματικό άνθρωπο. "Επρόκειτο για υπόδειγμα αθλητή και χαρακτήρα. Παρότι πιτσιρικάς τότε, 15 – 16 ετών, ήταν πολύ συνειδητοποιημένος. Είχε πολύ ταλέντο και μυαλό ξυράφι. Δυστυχώς, μετά χαθήκαμε. Ο καθένας τράβηξε το δικό του δρόμο. Μεσολάβησε και η μετακόμισή του στην Κρήτη…". Η αγάπη του για τον αθλητισμό και τα ιδεώδη που αυτός πρεσβεύει τον έφεραν αργότερα στο χάντμπολ. Τα σωματικά του προσόντα διέκρινε ο τότε γυμναστής του στο Ζάννειο Πειραματικό Σχολείο Πειραιά, Δημήτρης Δοξάξης, που έχει αγωνιστεί ως τερματοφύλακας στην Α’ Εθνική με τη φανέλα της Ρόδου, του Εθνικού και του Ιωνικού.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΚΟΒΕΙ 4 C 27 KAI ΧΑΡΙΖΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝIA

Πριν από λίγες μέρες και πιο συγκεκριμένα στις  24.09.2014, το onalert.gr επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα με ένα ακόμη τεράστιο σκάνδαλο που αφορά τους πολεμικούς εξοπλισμούς. Στην ανάρτηση με τίτλο «C 27: "Λύση" υψηλού ρίσκου η επιλογή να μην παραλάβουμε τα 4 τελευταία αεροσκάφη», αναφέρονται τα εξής:
Ως “λύση υψηλού ρίσκου” χαρακτηρίζεται η επιλογή να μην παραληφθούν τα τέσσερα μεταγωγικά αεροσκάφη C 27 με δυνατότητα εναέριου ανεφοδιασμού από την ιταλική Alenia. 

Μόνο το ΓΕΑ δεν έχει ακόμη άποψη για τον Ταξίαρχο που παραιτήθηκε


Image
Άπαντες οι συνάδελφοί του λένε τα καλύτερα λόγια για τον Ταξίαρχο Ιωάννη Θεοδοσουλάκη, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη Παρασκευή διαβάζοντας την τελευταία ημερήσια διαταγή ως διοικητής του ΚΕΑ. 
Κι αν αυτό κάποιοι το αποδίδουν σε “συναδελφική αλληλεγγύη” πως να εξηγηθεί ότι για τον Ταξίαρχο μιλούν με θερμά λόγια ακόμη και από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων! 
Ένα από τα σημαντικά μέλη του Δικτύου επικοινώνησε με το Onalert για να μας πει την άποψή του για τον αξιωματικό, υπό τις διαταγές του οποίου υπηρέτησε στην Ελευσίνα. 
Με λίγα λόγια η άποψή του είναι ότι “πρόκειται για αξιωματικός με …άλφα κεφαλαίο”. 
Τελικά άποψη και κουβέντα για το θέμα μόνο το ΓΕΑ δεν έχει ακόμη εκφράσει.
http://www.onalert.gr/stories/mono-to-gea-den-exei-akomi-apopsi-gia-ton-taxiarxo

Εδώ ο κόσμος χάνεται και κάποιοι ανακαινίζουν γραφεία στο Πεντάγωνο


Εδώ ο κόσμος χάνεται και κάποιοι ανακαινίζουν γραφεία στο Πεντάγωνο
Εδώ ο κόσμος χάνεται βαρκούλες αρμενίζουν… Ανακαίνιση στον προθάλαμο του γραφείου του έκανε ανώτατος αξιωματικός Γενικού Επιτελείου ο οποίος πιστεύει ότι σύντομα θα “αναβαθμιστεί”. Εκτός από το γεγονός ότι καλό θα είναι τέτοιες δύσκολες εποχές να αποφεύγονται τέτοιες ανακαινίσεις το ερώτημα είναι γιατί την έκανε. Αν αναβαθμιστεί όπως πιστεύει ο ίδιος τι θα κάνει; Θα πάρει τις καρέκλες μαζί του; Κι αν πάει σπίτι του όπως λένε οι πληροφορίες θα χαρεί την ανακαίνιση ο διάδοχος; Μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι οι εξελίξεις που έρχονται είναι ραγδαίες …http://armynews.gr/?p=25625

Θα πιάσει και προσλήψεις ΕΠΟΠ η έρευνα για τις "παράτυπες προσλήψεις"; ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ


Image
Η έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά που χρησιμοποιήθηκαν για προσλήψεις στον δημόσιο τομέα μπορεί να φθάσει μέχρι και τις Ένοπλες Δυνάμεις; Πληροφορίες αναφέρουν πως ναι. Ποιους μπορεί να αφορά; Μόνο τις προσλήψεις ΕΠΟΠ για τις οποίες πάντα υπήρχε καχυποψία σχετικά με τα κριτήρια που ίσχυαν. 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σε εξέλιξη ένας έλεγχος για την “φουρνιά” των προσλήψεων που έγιναν το 2009. Πολλά είχαν ακουστεί και γραφτεί τότε για τα πιστοποιητικά προϋπηρεσίας που είχαν ζητηθεί κι έδιναν μόρια. Και υπήρξαν λένε οι πληροφορίες μέχρι και πιστοποιητικά από “οβελιστήρια” είχαν γίνει δεκτά τότε ως απόδειξη “προϋπηρεσίας”.

"Αξιωματικοί κομάντος" στα στρατιωτικά νοσοκομεία



ImageΑξιωματικοί του Οικονομικού με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» αναλαμβάνουν, μετά την ολοκλήρωση της εξειδίκευσής τους στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας,  έργο στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, με στόχο , όπως ανακοίνωσε η  Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας  κ,. Φώφη Γεννηματά, να συμβάλλουν στο << νοικοκύρεμα των οικονομικών και την αποφυγή συσσώρευσης νέων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, χωρίς περικοπή υπηρεσίων προς τους ασφαλισμένους>>.
Πρόκειται για 6 Αξιωματικούς Οικονομολόγους  οι οποίοι μετά την υπογραφή σχετικού Μνημονίου ανάμεσα στο ΥΠΕΘΑ και τη Σχολή Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, έξι  συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» με κατεύθυνση «Οικονομική Αξιολόγηση». Σήμερα έγινε η έναρξη των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών της Σχολής  στην τελετή της οποίας , συμμετείχε η κ Γεννηματά..

Η Τουρκία είναι μια μεγάλη απογοήτευση

Άρθρο-κόλαφος με τίτλο "Η Τουρκία είναι μια μεγάλη απογοήτευση" φιλοξενεί η γερμανική συντηρητική εφημερίδα "Die Welt" στην κυριακάτικη ηλεκτρονική έκδοσή της. Για τον Ερντογάν. Για την ίδια την Τουρκία. Εδώ στο fox2magazine σας έχουμε ετοιμάσει μία μετάφραση.

Ο Ερντογάν θα μπορούσε να ενσωματώσει με επιτυχία τη χώρα του στη Δύση. Δεν ήθελε. Σήμερα είναι περισσότερο εχθρική προς την Ευρώπη και την Αμερική από ό, τι ποτέ πριν. Τι άλλο απομένει εκτός από την δυσπιστία;

Χονγκ Κονγκ διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας συγκρούονται με την αστυνομία- ΦΩΤΟ


The normally calm streets of Hong Kong resembled a war zone on Sunday night as police tried to quell thousands of pro-democracy protesters on the city's streets.

ΤΟ "ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ" ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ (εφημερίδα των συντακτών, Πέτρος Ζερβός)

Ινστιτούτο Τρούμαν και Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, δεν είναι «αθώες περιστερές της ειρήνης» αλλά «γεράκια», εγκληματίες πολέμου και τεχνοκράτες του ισραηλινού απαρτχάιντ

Intifada_logo
Λίγες μόνο εβδομάδες μετά την προσπάθεια να ωραιοποιήσει το ισραηλινό απαρτχάιντ μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ίδρυμα Κακογιάννης, το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, μέσω του Ιδρύματος Τρούμαν («The Harry S. Truman Research Institute for the Advancement of Peace») το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιό του, και με πλήθος καθηγητών του, προσπαθεί να πλασάρει τις ισραηλινές γεωπολιτικές επιδιώξεις μέσα από συνέδριο που συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, και με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Θυμίζουμε καταρχήν ότι το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ αποτελεί στόχο του διεθνούς ακαδημαϊκού μποϊκοτάζ διότι:

14 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ – ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

26 Σεπτέμβρη του 2000 ήταν όταν 81 άνθρωποι πνίγονταν στη θάλασσα στις «Πόρτες» της Πάρου μετά τη βύθιση του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ. Παρά τις ποινές σε μέλη του πληρώματος που εμπλέκονταν στο ναυάγιο, οι αιτίες του ναυαγίου παραμένουν ανέγγιχτες. Ήταν ένα έγκλημα του εφοπλιστικού κεφαλαίου και του πολιτικού προσωπικού που το υπηρετείΤο ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ ήταν ένα πλοίο 34 ετών και σύμφωνα με την τότε κείμενη νομοθεσία τον επόμενο χρόνο θα έπρεπε να αποσυρθεί. Ταξίδευε παρά τις καταγγελίες πρώην μελών του πληρώματός του ότι ήταν αναξιόπλοο και χωρίς έγκυρο πιστοποιητικό ασφαλείας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΜΗΝΙΤΗ ΑΡΓΥΡΙΟΥ Ν.: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑ

Η απάνθρωπη απόφαση της συγκυβέρνησης και των φερέφωνων της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όχι μόνο εκφράζει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που περιμένουν σαν τα κοράκια να πέσουν σε αυτή την περιοχή φιλέτο μεταξύ Αγ.Παρασκευής-Χαλανδρίου, πίσω ακριβώς από το Μετρό στάση Νομισματοκοπείο, αλλά επίσης αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο της άσκησης της ναζιστικής ατζέντας από το ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έχοντας την Χρυσή Αυγή στη φυλακή.
Γιατί οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της πρώην αμερικανικής βάσης στο όρος Πατέρα που δεν πληροί καμιά προϋπόθεση για να ζήσει άνθρωπος, δεν αποτελούν απλώς ένα ακόμη στρατόπεδο συγκέντρωσης, αλλά αποδεικνύουν όλη την αντιλαϊκή-ρατσιστική-κτηνώδη ουσία της αστικής πολιτικής του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού.