Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ένα διαφορετικό είδος ιμπεριαλισμού και αποικιοκρατίας, πολύ χειρότερο από τα προηγούμενα

Της Έφης Κωτσάκη
Οι δυτικές επεμβάσεις, με πυρήνα τις ΗΠΑ, σε τρίτες χώρες μεταπολεμικά κατηγοριοποιούνται από την άποψη των συνεπειών τους σε τρεις ομάδες: η πρώτη αναφέρεται στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, στις χώρες της Ευρώπης (δυτικής ιδίως) και της Άπω Ανατολής (Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Ταϊβάν, Σιγκαπούρη). Η δεύτερη, στις πολυάριθμες επεμβάσεις σε τριτοκοσμικά κράτη, συχνά συγκεκαλυμμένες με τη μορφή πραξικοπήματος σχεδιασμένου από τη CIA, στα χρόνια του ψυχρού πολέμου, όπως στο Ιράν (1953), στη Γουατεμάλα (1954), στην Ινδοκίνα (1950-1975), στο Κονγκό (1960-1), στη Βραζιλία (1964), την Ελλάδα (1967), τη Χιλή (1973), την Αργεντινή (1976), τη Νικαράγουα (1979-1990) κ.λπ. 

Ταυτοποιήθηκε στελεχος των νεοναζί και του ευρωμαιντάν που συμμετείχε στη σφαγή στην Οδησσό.

Busted! Viral Video IDs Man Committing Atrocity During Odessa Massacre (cc, 5 min)

Ok, this is a big deal, we think.
This video seems to very convincingly positively identify a man brutally beating people who were lying prostrate who had just fallen 3 stories out of a burning building during the Odessa massacre.  
It has English subtitles.

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/10, ΕΚΠΟΜΠΗ «ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ» του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5

Θέμα: «πολιτικές διώξεις και κυριαρχία του πελατειακού κράτους στις Ένοπλες Δυνάμεις»
ImageΑγαπητοί ακροατές καλημέρα σας.
Ελπίζουμε το ξυπνητήρι «να τα έδωσε όλα» και τώρα φρέσκοι φρέσκοι, να μας ακούτε.
Για να μοιραστούμε την ευχάριστη είδηση ότι «ο ΑΓΕΝ Αποστολάκης σταμάτησε τη πολιτική δίωξη στελέχους του Πολεμικού Ναυτικού, που ουσιαστικά έπεσε θύμα του πελατειακού κράτους. 
Ο υπό μετάθεση … “συριζαίος”, που όμως δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έπρεπε κάτι να βρεθεί για να φύγει από την θέση του και να τοποθετηθεί ο “εκλεκτός” συγκεκριμένων κύκλων», Δικαιώθηκε!

Ο στρατός αναγνωρίζει τις υπηρεσίες του Σπάρτακου και στήνει αυτί...

Ναύαρχος θρύλος τα “΄χώνει” σε Σαμαρά – Βενιζέλο! “Μας διαλύσατε”…

Ναύαρχος θρύλος τα “΄χώνει” σε Σαμαρά – Βενιζέλο! “Μας διαλύσατε”…
Με μια επιστολή καταπέλτη ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Ιωάννης Θεοφιλόπουλος τα “χώνει” για τα καλά στην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για την κατάντια στην οποία έφεραν τους στρατιωτικούς. Ο ναύαρχος έστειλε την επιστολή στην Καθημερινή και το κείμενό της θα “τσούξει” πολύ και το Μέγαρο Μαξίμου αλλα και τον …πολύ  “Μπένι” που οι στρατιωτικοί δεν πρόκειται ποτέ να τον ξεχάσουν. Ειδικά μπροστά στην κάλπη.

Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί των στρατιωτικών (πίνακας)

Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί των στρατιωτικών (πίνακας)
Αυξήσεις στους βασικούς μισθούς και στα επιδόματα των ένστολων από τον Νοέμβριο προβλέπει η τελική ρύθμιση της κυβέρνησης η οποία θα περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού. Η κυβέρνηση προχωρά σε σταδιακή… αποκατάσταση των ένστολων, με τις πρώτες αυξήσεις αποδοχών να αποτυπώνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015, το οποίο κατατίθεται την ερχόμενη Δευτέρα 6 του μήνα, στη Βουλή.

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχουν έτοιμο το τελικό σενάριο των αυξήσεων που θα τεθούν σε ισχύ από τον Νοέμβριο και το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει ότι οι βασικοί μισθοί θα αυξηθούν από 4 έως 232 ευρώ τον μήνα ανάλογα και με τον βαθμό για στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες.

Η συνοριακή Ζώνη Τουρκίας και Συρίας, πολιτικά & επιχ/σιακά

Στις 02-10-2014, η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση υπερψήφισε, με 298 ψήφους υπέρ και 98 ψήφους κατά, το σχετικό υπόμνημα προκειμένου να εξουσιοδοτηθεί η κυβέρνηση να αναθέσει στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις τη διεξαγωγή επιχειρήσεων πέραν των συνόρων εντός του ιρακινού και συριακού εδάφους.
Του Χρήστου ΜηνάγιαΠΗΓΗ: http://www.geostrategy.gr/

Στον Ειρηνικό το 60% των αεροναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ

Το 60% των αμερικανικών ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων, εκτός ΗΠΑ, θα σταθμεύουν στην περιοχή του Ειρηνικού, μέχρι το 2020, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σε εκδήλωση στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Στόχος των ΗΠΑ, είπε, είναι να επιβάλει σταθερότητα στην περιοχή. Στην πραγματικότητα στόχος τους είναι ο περιορισμός της κινεζικής δυναμικής στη νοτιοανατολική Ασία.Για τον σκοπό αυτό οι Αμερικανοί σκοπεύουν να ενισχύουν και τους εκεί συμμάχους, αλλάκαι να τους ζητήσουν να συνεισφέρουν περισσότερο στα της κοινής άμυνας, υλικά και πολιτικά, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις.

Ποιες είναι οι διαθεσιμότητες των Eυρωπαικών Ενόπλων Δυνάμεων;

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014» (ΓΕΕΘΑ)
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το ΝΑΤΟ και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμός Άμυνας, οι δαπάνες συντήρησης του στρατιωτικού εξοπλισμού των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι περίπου 20 φορές μεγαλύτερες από αυτές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με τα προ ημερών στοιχεία του Ελεγκτικού Συνδερίου στην Γαλλία, η διαθεσιμότητα του στρατιωτικού εξοπλισμού της γαλλικής στρατιωτικής δύναμης είναι ανησυχητική. Έτσι, αν οι διαθεσιμότητες στην Γαλλία και την Γερμανία είναι χαμηλές, τότε στην Ελλάδα είναι άκρως ανησυχητικές - το πρώτο συμπέρασμα επί τη βάσει των τελευταίτων  εκθέσεων από την Γαλλία και από την Γερμανία.

ΚΟΥΤΣΟΙ ΣΤΡΑΒΟΙ ΑΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ...

Οι «μνηστήρες» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρόντες στον Έβρο

Ενώ έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της αποχώρησης του Δημήτρη Αβραμόπουλου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τις Βρυξέλλες, οι φερόμενοι υποψήφιοι να τον διαδεχτούν στον υπουργικό θώκο, έδωσαν το παρών στην τελική φάση της άσκησης «Παρμενίων 2014», όπου την παρακολούθησε και ο πρωθυπουργός.
Μεταξύ των «γαλάζιων μνηστήρων» ,στο παρατηρητήριο «Αετός» του πεδίου ασκήσεων του ακριτικού Έβρου
βρέθηκαν και επιχείρησαν να υπογραμμίσουν την παρουσία τους στον Αντώνη Σαμαρά, ο Γιάννης Μιχελάκης, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο Κώστας Μαρκόπουλος.

ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΜΥΝΑΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


Image


Interpol - Europol: Νέα συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία για τις ψηφιακές απειλές


Η εταιρεία παροχής λύσεων ασφάλειας για υπολογιστές Kaspersky Lab υπέγραψε συμφωνία με την Interpol και ένα μνημόνιο συνεργασίας με τη Europol για την επέκταση του πεδίου της συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας και των διωκτικών αρχώνστον κοινό τους αγώνα εναντία στο ψηφιακό έγκλημα.
Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, ο Γιουτζίν Κασπέρσκι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kaspersky Lab, και ο Ρόναλντ Νομπλ, γενικός γραμματέας της Interpol, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας, βάσει της οποίας, η εταιρεία θα παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες πληροφόρησης και συνεχούς υποστήριξης στο κέντρο Global Complex for Innovation (IGCI) της Interpol στη Σιγκαπούρη.

ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ-ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Ανακοίνωση της ΛΕΦΕΔ

''Αιδώς Αργείοι'' 
Συνάδελφοι Πολίτες Οπλίτες και ''λοιποί'' τελευταία  μας ενημέρωσαν και στην συνέχεια διαπιστώσαμε από μια μικρή έρευνα που κάναμε στο διαδίκτυο, ότι διάφοροι ,άγνωστοι προς εμάς ,αναπαράγουν συνέχεια ψηφιακό υλικό που βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας καθώς και στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης μελών μας στο διαδίκτυο ,φυσικά αυτό από μόνο του δεν είναι κάτι ενοχλητικό ακόμα και αν συνοδεύεται από αρνητικές κρίσεις και σχόλια (μας βοηθάνε να γίνουμε καλύτεροι..).Παρόλα αυτά γνωστοποιούμε στους φίλους και όχι μόνο, ότι δεν θα επιτρέψουμε προσπάθειες να χαρακτηριστούμε  σε κάτι που δεν είμαστε.
Ακόμα μια φορά  αναφέρουμε ότι :Α) η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων είναι μια κίνηση συνειδητοποιημένων πολιτών με μοναδικό σκοπό την συνεισφορά στην Εθνική άμυνα μέσω της προετοιμασίας και διατήρησης σε αποδεκτό επίπεδο του εφεδρικού δυναμικού της χώρας, σε περίπτωση δε εμπόλεμης σύρραξης διαλύεται και τα μέλη της επιστρατεύονται μέσω της νομίμου διαδικασίας 

Ουκρανία: Η εκεχειρία "έχει παραβιαστεί χίλιες φορές"


Image
Η συμφωνία για την εκεχειρία που υπέγραψαν οι αντάρτες και εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Κιέβου την 5η Σεπτεμβρίου στο Μινσκ αμφισβητείται όλο και περισσότερο τις τελευταίες ημέρες, καθώς έχουν σκοτωθεί σε εχθροπραξίες δεκάδες άμαχοι και στρατιωτικοί αλλά και ένας εργαζόμενος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στο Ντονέτσκ χθες.
H ρωσική κυβέρνηση κατηγόρησε σήμερα τις ουκρανικές δυνάμεις ότι ευθύνονται για τον θάνατο ενός Ελβετού εργαζόμενου στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος σκοτώθηκε χθες σε ένα βομβαρδισμό στο Ντονέτσκ, το προπύργιο των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία.

Η Σουηδία θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος


ImageΗ Σουηδία θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης της χώρας κ. Στέφαν Λέφβεν, καθιστώντας τηην χώρα του το πρώτο από τα παλαιότερα κράτη μέλη της ΕΕ, που θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης. Τη δήλωση αυτή την έκανε ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Σουηδίας κατά την πρώτη του ομιλία στο κοινοβούλιο της χώρας όπου παρουσίασε τα μέλη της νέας κεντροαριστερής κυβέρνησης.