Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Κάντο όπως οι αντιφασίστες στην Cable Street

Screenshot_1
1936: Η Ευρώπη βρίσκεται σε αναταραχή. Ανήμπορη να ξεφύγει από την οικονομική κρίση του 1936, οι πολεμικοί ανταγωνισμοί εντείνονται, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ολοένα και αυξάνουν τα μέτρα ενάντια στην εργατική τάξη σε Ιταλία και Γερμανία ήδη ο φασισμός έχει γίνει καθεστώς.

Στην Αγγλία, η εργατική τάξη έδειχνε να μην έχει αναρρώσει ακόμη από την ήττα της Γενικής Απεργίας του 1926 και τη συνακόλουθη αποσύνθεση μέρους της Αριστεράς.
Οι φιλελεύθεροι Τόρυς στην κυβέρνηση βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος της επίθεσης στην εργατική. Εκτός όμως από την κεντρική πολιτική σκηνή, μια άλλη δύναμη έκανε την εμφάνισή της, οικειοποιούμενη χαρακτηριστικά του εργατικού κινήματος (πχ. διαδηλώσεις, βία στο δρόμο): οι φασίστες.

ΑΠΑΛΛΑΞΑΝ ΜΕ Ι5 ΕΦΕΔΡΟ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΝΥΠΟΤΑΞΙΑΣ

Η επιστολή καταγγελίας που λάβαμε όχι μόνο αποτελεί μνημείο γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, αλλά ουσιαστικά αποκαλύπτει όλη τη φορομπηκτική και ληστρική ουσία του Προστίμου Ανυποταξίας. Ένα πρόστιμο που τιμωρεί και εκδικείται τα αντιμιλιταριστικά αισθήματα της νεολαίας αλλά και θέτει σκληρά διλήμματα στους νέους που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.
Η   κυβέρνηση ωθεί στη μετανάστευση δεκάδες χιλιάδες νέους για να ζήσουν συχνά τις φτωχές οικογένειες τους και ακολούθως απαιτεί να εγκαταλείψουν την εργασία τους στο εξωτερικό για να υπηρετήσουν στον στρατό απειλώντας με πρόστιμο 6000 ευρώ τους Ανυπότακτους.

Ανυπότακτοι χάνουν περιουσίες από το χαράτσι Βενιζέλου

Από 180 ευρώ ο πρώην υπουργός Αμυνας ανέβασε το πρόστιμο στις 6.000 το 2011. Φοιτητές και εργαζόμενοι στο εξωτερικό οι περισσότεροι δεν έχουν να το πληρώσουν και η εφορία απειλεί με κατασχέσεις.
Του Κώστα Ζαφειρόπουλου
EUROKINISSI
EUROKINISSI
Σε μια περίοδο που χιλιάδες νέοι ετοιμάζονται να φύγουν στο εξωτερικό ή έχουν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα εξαιτίας της ανεργίας και της ανέχειας που προκαλεί η ασκούμενη πολιτική, η πατρίδα, ο στρατός και κυρίως η εφορία δεν τους ξεχνά. Τρία χρόνια μετά την απόφαση του τότε υπουργού Αμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου να θεσπίσει το εξοντωτικό πρόστιμο των 6.000 ευρώ για τους ανυπότακτους, πληθαίνουν οι περιπτώσεις νέων ανθρώπων που απειλούνται σήμερα έως και με κατασχέσεις περιουσίας. Η «Εφ.Συν.» κατέγραψε τις αφηγήσεις τους, που επιβεβαιώνουν πως η συνέχιση της εφαρμογής του κοινωνικά ανάλγητου μέτρου επιβαρύνει σοβαρά την ήδη δεινή οικονομική θέση της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Ανταπόκριση από το Kobani: Η «συμμαχία» μας έχει αφήσει μόνους.

Βρισκόμαστε σε πολιορκία: Η ISIS μας επιτίθεται από τρεις διαφορετικές πλευρές. Κανείς δεν βοηθά.
Του Boštjan Videmšek (DELO)
Περίπου 1500 Κούρδοι της Τουρκίας πέρασαν τα σύνορα με τη Συρία και έφτασαν μέχρι μια περιοχή κοντά στο Kobani η οποία βρίσκεται σε απόλυτο αποκλεισμό από τους μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους».  Οι Κούρδοι της Τουρκίας που στην αρχή απλά διαδήλωναν ειρηνικά ενάντια στην «φιλική» πολιτική της Τουρκίας σε σχέση με τους Σουνίτες εξτρεμιστές (τους οποίους έβλεπαν ως χρήσιμο εργαλείο για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας) δεν εμποδίστηκαν από τον στρατό ή την αστυνομία παρά την ισχυρή τους παρουσία στα σύνορα. Οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας απλά παρακολουθούσαν την χαοτική κατάσταση όντας εντελώς παθητικοί.

Χωρίς κανένα στοιχείο σε βάρος του η ελληνική αστυνομία συνέλλαβε Τούρκο πολιτικό πρόσφυγα


Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατουμένους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν  προχτές, 3 Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη είχαμε την σύλληψη άλλου ένα πολιτικού πρόσφυγα του Μουσταφά Λαφτσί.
Κατηγορείται και αυτός για την υπόθεση της Τριανδρίας! Είναι ένας βιοπαλαιστής (χαρακτηριστική φιγούρα της πόλης  που πουλάει κουλούρια) και η περίπτωση του είναι ίδια ακτριβώς με του Τσετίν (Hasan Kosar), ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ.  (Διαβάστε αυτή μας την ανάρτηση)
Εδώ να αναφέρουμε ότι η τουρκική εφημερίδα «Vatan» με πρωτοσέλιδο της μάλιστα, «κάρφωσε» την ελληνική κυβέρνηση για την  «άτυπη συμφωνία» που έκαναν Σαμαράς-Ερντογκάν στις αρχές Μάρτη στην Κωνσταντινούπολη , όπου και οι δυο τους έκαναν λόγο για «κοινή δράση ενάντια στην τρομοκρατία», και φυσικάο χαρακτηρισμός «τρομοκρατία»  περιλαμβάνει κάθε μορφή αντίστασης.
ΠΗΓΗ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Το φτυάρι της εξουσίας

Γράφει ο ΙΟΣ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το φτυάρι της εξουσίας

Οι εξελίξεις στον χώρο της Αμφίπολης ξανάφεραν στη μνήμη μας μια από τις παλιότερες μορφές διαπλοκής μεταξύ επιστήμης και κυβερνήσεων. Η πολιτική υστεροβουλία της μετάθεσης της επικαιρότητας από την πολιτική των μνημονίων στους αρχαίους ημών προγόνους, δεν άφησε αλώβητη τη δημόσια εικόνα.

Από τα μέσα Αυγούστου, όταν οι ανασκαφές στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης αναβαθμίστηκαν επικοινωνιακά με την οικογενειακή επίσκεψη εκεί του πρωθυπουργού και το μιντιακό μπαράζ που ακολούθησε, ο δημόσιος λόγος στη χώρα μας άρχισε ξαφνικά να περιστρέφεται γύρω από μακρινές αλλά ένδοξες εποχές. Η οφθαλμοφανής πολιτική υστεροβουλία της μετάθεσης του άξονα της επικαιρότητας από την επώδυνη πολιτική των μνημονίων στους αρχαίους ημών προγόνους δεν άφησε όμως τελικά αλώβητη τη δημόσια εικόνα (και, σε μια δεύτερη φάση, το κοινωνικό κύρος) της αρχαιολογίας.

Μπαλτάκος και Κασιδιάρης, στήνουν την "σοβαρή" Χρυσή Αυγή, απομονώνοντας τον Μιχαλολιάκο


Ας κρατήσουμε την πληροφορία που δημοσιεύει το «Εθνος της Κυριακής» σύμφωνα με την οποία Μπαλτάκος και Κασιδιάρης βρίσκονται σε συνεχή επαφή για να δημιουργήσουν την «σοβαρή» Χρυσή Αυγή, ένα καινούργιο ακροδεξιό κόμμα που θα εμφανιστεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στο αμέσως προσεχές διάστημα. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το προφυλακισμένο πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου έχει διαφοροποιηθεί από τον «πολιτικό πατέρα» του («Εκτός του νέου σχήματος θα τεθεί ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος», αναφέρεται χαρακτηριστικά) και διατηρεί τον δικό του «στρατό» στις οργανώσεις του κόμματος.

Μήνυμα από το Ντονμπάς: No Pasaran!

Ανταπόκριση από το Αντιφασιστικό Καραβάνιτου Κ.Φουρίκου (από το Αντιφασιστικό Καραβάνι στο Ντονμπάς)
Το Αντιφασιστικό Καραβάνι στην Ουκρανία, που έλαβε χώρα από τις 25 του Σεπτέμβρη έως την 1η του Οκτώβρη, αποτέλεσε ουσιαστικά την πρώτη (από τότε που ξεκίνησε η ένοπλη σύγκρουση) συλλογική προσπάθεια προσέγγισης (με αλληλέγγυα χαρακτηριστικά) της εξεγερμένης περιοχής της Ανατολικής Ουκρανίας, από κατοίκους χωρών του δυτικού κόσμου.
Και ενώ κανείς θα περίμενε μια τέτοια ενέργεια να έχει προκύψει μέσα από κάλεσμα, σχεδιασμό και υλοποίηση κάποιας οργάνωσης (ή και περισσότερων) της ευρωπαϊκής Αριστεράς, η πρωτοβουλία πάρθηκε τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού από ένα μουσικό συγκρότημα: τους «σκληρούς» του ιταλικού σκα πανκ Banda Bassotti.

Ομαδικός τάφος φοιτητών στο Μεξικό

Αστυνομικοί φρουρούν την περιοχή που βρέθηκε ο ομαδικός τάφος.
Αστυνομικοί φρουρούν την περιοχή που βρέθηκε ο ομαδικός τάφος.
Ένας ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε στα περίχωρα της Ιγκουάλα, στη νότια πολιτεία του Μεξικού Γκερέρο, όπου 43 σπουδαστές που διαδήλωναν για να υποστηρίξουν τα δικαιώματα των αγροτικών δασκάλων, εξαφανίστηκαν στις 27 του Σεπτέμβρη. Οι αρχές διεξάγουν ιατροδικαστική έρευνα σε πάνω από 20 καρβουνιασμένα πτώματα σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουν αν τα πτώματα ανήκουν στους σπουδαστές.

48ωρη απεργία στον ραδιοσταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

Μετά την άρνηση της διοίκησης του ραδιοσταθμού «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» να παραστεί στο δημόσιο διάλογο στον ΟΜΕΔ το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την πραγματοποίηση της  εξαγγελθείσας 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για αυτή τη Δευτέρα 06/10/2014 από τις 05:00 π.μ. έως τις 05:00 π.μ. της Τετάρτης 08/10/2014 με αίτημα:

* την εξόφληση των δεδουλευμένων των μηνών Αυγούστου 2014 και Σεπτεμβρίου 2014 στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού.

* Καλούμε την Διοίκηση του ραδιοσταθμού «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» να προχωρήσει στην άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων.

Σημεία και τέρατα για το εσωτερικό της ναζιστικής οργάνωσης αποκαλύπτονται μέσα από τους διαλόγους Λαγού - Δεβελέκου

Αν και η αίσθηση δυσοσμία από τον νεοναζιστικό βόθρο ήταν έντονη παρακολουθώντας τα χθεσινά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων τους τηλεφωνικούς διαλόγους που είχαν ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός με τον οδηγό και εξ απορρήτων του Μιχαλολιάκου Σωτήρη Δεβελέκου, διαβάζοντας την έντυπη έκδοση του «Κυριακάτικου Εθνους» αυτή μετατράπηκε σε τάση για εμετό.
Η αποκάλυψη της τηλεφωνικής συνομιλίας των δυο στελεχών του ναζιστικού μορφώματος φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε στις 9/9/2013 και πραγματικά είναι συγκλονιστική. Κάποια σημεία της υπάρχουν στο βίντεο που παραθέσαμε απ’ τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

Για να μην «κάψουμε» την αποκάλυψη που κάνουν οι Μαρία Ψαρά και ο Λευτέρης Μπιντέλα, παραθέτουμε μόνο το εισαγωγικό μέρος του δημοσιεύματος: 

Τα κρυφά σκοπευτήρια των ταγμάτων εφόδου - Ο Ρουπακιάς και τα όπλα του - Νέα ντοκουμέντα για την εγκληματική δράση της Χ.Α (Βίντεο)


Τα κρυφά σκοπευτήρια των ταγμάτων εφόδου

Η "ΤΥΦΛΗ" ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΦΡΑΓΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


Image
Ο Εισαγγελέας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου άσκησε τελικά έφεση για λογαριασμό του πρώην Α/ΓΕΣ και πρώην ΥΕΘΑ Φράγκου Φραγκούλη, κατά του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου του Στρατοδικείου Αθηνών (αριθ. 610/14) με το οποίο αυτός παραπέμπεται να δικαστεί για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Υπόθεση, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, αφορά στην άρνηση του κ. Φράγκου ως Α/ΓΕΣ να χορηγήσει αντίγραφα από μία ΕΔΕ που είχε γίνει σε βάρος ενός απόστρατου πλέον στρατιωτικού οδοντίατρου. 

'Χάσαμε τον φάκελο στοπ"! Ο Κωνσταντίνος Φράγκος γράφει για τα απίστευτα των εξοπλισμών


Image
Η σιωπή και τα χαμόγελα των αγαλμάτων*
Tου Κων. Φράγκου
Η σιωπή δεν κάνει ποτέ γκάφες
Μπέρναρ Σω
Έχω εκδηλώσει πολλάκις την άποψη ότι περιττεύει ν' ασχολούμεθα με τυμβωρυχία θαμένων υποθέσεων εξοπλισμών. Αναπαύονται σε μαυσωλεία υπό την σκέπη της OMERTA και Ατιμωρησίας. Μόνο αυτοί που επωφελήθησαν τις θυμούνται. Οι οικονομισάριοι... Μερικές όμως, απ' αυτές δεν μ' αφήνουν ν' αγιάσω. Επανέρχονται, ως βρυκόλακες, στο προσκήνιο.... 
Με την επάνοδο του έντιμου (πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για πολιτικό) κ. Γιάννη Λαμπρόπουλου στο Υφυπουργείο Άμυνας αναζωπυρώθηκε η υπόθεση της "απώλειας" του θρυλικού φακέλλου του... υπερσκανδαλώδους σκανδάλου του Ηλεκτρονικού Πολέμου Στρατού (ΗΠΣ) - που τώρα, έστω αργά, ελέγχεται από δικαστικούς - κατά την πρώτη θητεία του στο ΥΕΘΑ (2006 - 2009). 

Ένα βίντεο για τα παιδιά της Συρίας που συγκλονίζει!



ImageΟ χρόνος πίσω δεν γυρνά ποτέ. Το κάθε λεπτό είναι μοναδικό. Αυτή η σκληρή πραγματικότητα γίνεται αφόρητη για τον χρόνο που κυλά με αδυσώπητη γρηγοράδα στις πολλές -δυστυχώς- φλεγόμενες περιοχές του κόσμου. Η Συρία είναι μια απ΄ αυτές.
Εκεί που κάθε λεπτό ,κάθε ώρα ανθρώπινες ζωές χάνονται άδικα κι ανόητα. Και δυστυχώς ανάμεσα στους νεκρούς πολλά παιδιά . 
Το βίντεο προσπαθεί να νικήσει τον χρόνο. Να τον γυρίσει λίγα λεπτά πίσω. Για να γλιτώσουν τα παιδιά που έπαιζαν μπάλα ανάμεσα στα ερείπια . Για να  μην "σκάσει" ο όλμος εκεί ακριβώς που έπαιζαν. Δυστυχώς η ζωή όμως δεν είναι βίντεο για να να την "γυρίζουμε" πίσω με τηλεκοντρόλ.

Γερμανίδα μηνύει την Ελλάδα για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Γερμανίδα μηνύει την Ελλάδα για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας
Η Γερμανίδα Sarah Luzia Hassel-Reusing έχει καταθέσει μήνυση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατά αγνώστων «με την υποψία του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, εξαιτίας της συστηματικής και ευρείας κλίμακας βλάβης στην υγεία του Ελληνικού πληθυσμού από πρόθεση».

Εξακολουθεί η αντίσταση των Κούρδων στην πόλη Κομπάνι

image002
Γράφει ο Σεΐτ Αλντογάν*
Από κάποια ειδησεογραφικά μέσα και κάποια κανάλια όπως το ΣΤΑΡ, αναφέρεται η πληροφορία ότι η πόλη Κομπάνι της Συρίας έπεσε στα χέρια του ISIS. Όμως μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία για κάτι τέτοιο. Οι Κούρδοι της Συρίας διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι το ISIS έχει ήδη μπει στην Κομπάνι, ανακοινώνουν ότι όντως υπάρχουν πολύ σφοδρές συγκρούσεις, το ISIS πιέζει πολύ, δηλώνουν όμως ότι είναι έτοιμοι, έχουν πάρει τα μέτρα τους, στενό με στενό, σπίτι το σπίτι, θα αντισταθούν μέσα στην Κομπάνι.

Λογοκρισία στην Τουρκία - Απαγόρευσαν και το σήριαλ Homeland!!!


Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

ImageΑπαγόρευση προβολής επιβλήθηκε στην Τουρκία στο γνωστό τηλεοπτικό σήριαλ «Homeland», αμερικανικής παραγωγής, λόγω της επικείμενης προβολής επεισοδίου αναφορικά με σκάνδαλο

ξεπλύματος χρήματος στο οποίο εμπλέκονταν οι ιρανοί επιχειρηματίες Reza Zarrab και Babak Zanjani. Η εμπλοκή της Τουρκίας και λογοκρισία οφείλεται στο ότι οι δυο αυτοί ιρανοίεπιχειρηματίες  
φημολογείται ότι είχαν στενές σχέσεις με την τουρκική κυβέρνηση, αναφέρει η εφημερίδα Taraf.