Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Έκτακτο – επείγον : Βρυξέλλες – Παρίσι : Αυτοπυρπολήσεις διαδηλωτών ενάντια στο Πανευρωπαϊκό Προγκρόμ (13-26/10/14) κατά των μεταναστών χωρίς χαρτιά !!!

Βρυξέλλες – Παρίσι (3/10/14): Κατά την διάρκεια διαδηλώσεων, ενάντια στο Πανευρωπαϊκό Πογκρόμ κατά των μεταναστών χωρίς χαρτιά που θα εξαπολύσει το Φασιστικό ιμπέριουμ της Ε.Ε. από τις 13 έως και τις 26 Οκτωβρίου 2014,   2 διαδηλωτές επέλεξαν ως τρόπο ύστατης διαμαρτυρίας την αυτοπυρπόληση !

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

ImageΜόλις χθες δύο διαφορετικές ειδήσεις από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ήρθαν να αποκαλύψουν την αισχρή πραγματικότητα που διαμορφώνει η αστική πολιτική για το λαό μας.
Η πρώτη αφορούσε καταγγελίες των φαντάρων από το ΚΕΝ Σπάρτης ότι ο διοικητής της μονάδας και ο ελληνικός στρατός τους ταϊζουν κατσαρίδες.
Ναι, το 2014, στο φαγητό των νεοσύλλεκτων βρέθηκαν να επιπλέουν τα ζωύφια.  
Την ίδια μέρα χαρά και πανηγύρια για την κυβέρνηση που σε μια χολυγουντιανή τελετή έριξε στη θάλασσα το υποβρύχιο "ΠΙΠΙΝΟΣ".
Μάλιστα, τα υποβρύχια γίνονται η προίκα για να στεριώσει ο δεσμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Όπως γράφει το onalert.gr:

ΣτΕ: Στις στρατιωτικές σχολές με την ιθαγένεια και όχι με το γένος

Δεκτοί θα γίνονται οι υποψήφιοι για τις στρατιωτικές σχολές, που μπορεί να μην έχουν ελληνική καταγωγή αλλά έχουν ελληνική ιθαγένεια, σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το ΣτΕ απέρριψε σχετική προσφυγή απόστρατων αξιωματικών και Έλληνα πολίτη. Η προσφυγή ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του 2011 του υπουργού Εθνικής Άμυνας η οποία όριζε στα προσόντα συμμετοχής στον διαγωνισμό για την εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ότι πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, χωρίς να απαιτείται να είναι Έλληνες το γένος, καθώς και η απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία κυρώθηκαν οι πίνακες επιτυχόντων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Κομπάνι: Τι σημαίνει η πτώση του. (Βίντεο)


Γράφει ο mitsos175.
(Βίντεο με το πως παρουσίασαν το συγκεκριμένο θέμα τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων του Mega και Σκάι)
Οι μισθοφόροι και κρυφοί σύμμαχοι των ΗΠΑ άλωσαν την κουρδική πόλη Κομπάνι, έπειτα από σκληρότατες μάχες τριών εβδομάδων με τις πολιορκημένες και φτωχά εξοπλισμένες κουρδικές δυνάμεις που υπερασπίζονταν την πόλη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Ήταν δυστυχώς αναμενόμενο. Οι ΗΠΑ μέσω φασιστικών καθεστώτων εξόπλισαν τους μανιακούς δολοφόνους και άφησαν επίτηδες τους ηρωικούς υπερασπιστές αποκλεισμένους, χωρίς καμία υποστήριξη. Ήταν όμως το θάρρος των σχεδόν άοπλων νέων παιδιών, ανδρών και γυναικών, που στοίχισε ακριβά στα καθάρματα που καπηλεύονται το Ισλάμ. Παράδειγμα γενναιότητας και αυτοθυσίας η μόλις 19 χρόνων Ceylan Ozalp που αυτοκτόνησε με τη τελευταία σφαίρα, για να μην πέσει ζωντανή στα χέρια σαδιστών μακελάρηδων.

Ποιές ειναι οι κούρδισσες μαχήτριες πεσμεργκά του YPJ; ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

ImageΕπιμέλεια- Μετάφραση: OnAlert
Πηγή: marie claire
Συριακό Κουρδιστάν: Μια ομάδα 7.500 στρατιωτίνων πολεμούν επί 2 χρόνια, σε ανυπολόγιστα επικίνδυνες συνθήκες . Κάθε μέρα, συνεχίζουν να μάχονται, παρά τον αυξημένο κίνδυνο να τραυματιστούν, ακόμη και να χάσουν τη ζωή τους. Αντιμετωπίζουν δυνάμεις ανώτερες από τις δικές τους, με εχθρικό οπλισμό που είναι μεγαλύτερος και βαρύτερος από το δικό τους, κατά ενός αδυσώπητου εχθρού: του Ισλαμικού Κράτους. Και όμως συνεχίζουν να μάχονται. Η ομάδα στην οποία αναφερόμαστε είναι η YPG, και είναι η Γυναικεία Μονάδα Προστασίας του συριακού Κουρδιστάν, μια αμιγώς γυναικεία, εθελοντική κουρδική στρατιωτική φράξια της Συρίας που ιδρύθηκε το 2012, με σκοπό την άμυνα του κουρδικού πληθυσμού από τις θανάσιμες επιθέσεις πολλών εχθρών: του Σύριου προέδρου, Μπάσαρ αλ-Άσσαντ, του Μετώπου Νούσρα (που είναι παρακλάδι της αλ- Κάιντα) και του “Ισλαμικού Κράτους”

ΣΤΟ ΚΕΝ ΣΠΑΡΤΗΣ «ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ» ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ. Εύγε!

Αποθήκη Φωτογραφίας - αμερικανός, κατσαρίδα. Fotosearch - Αναζήτηση φωτογραφιών, τοιχογραφιών-φωτογραφιών, εικόνων και εικόνων ClipartΛίγες ημέρες μετά τα απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στην ΛΑΦΣ στο ΚΕΝ Σπάρτης, άλλη μια καταγγελία έρχεται στο φως από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.
Αυτή την φορά την καταγγελία την δεχτήκαμε από τους νεοσύλλεκτους συναδέλφους στο εν λόγο ΚΕ .
‘’Ήδη τρεις φορές μας έχουν σηκώσει από την ώρα της ξεκούρασης και μας τρέχουν να παρακολουθήσουμε τις παρουσιάσεις βιβλίων, των γνωστών πλέον πλανόδιων πωλητών στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.…
Και ενώ γνωρίζουν πως δεν υποχρεωτική η παρουσία μας εκεί αφού δεν αποτελεί μέρος της εκπαίδευσης, μας παραβιάζουν κάθε έννοια ελεύθερου χρόνου που έχουμε’’.
Και συνεχίζουν οι συνάδελφοι με μια ακόμη καταγγελία η οποία είναι τρομακτική.

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ-ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΟΥ 1821, ΤΗΣ ΕΑΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΑΛΙΓΚΡΑΝΤ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ:
οι Κούρδοι ,πάντα γενναίοι ήταν και παλεύουν σαν λιοντάρια
ολόκληρες οικογένειες παλεύουν και αντιστέκονται ενάντια στους τζιχαντιστές του ISIS
Αν η πόλη πέσει,θα δολοφονηθούνε όλοι .. Στο Κομπάνε και στη γύρω περιοχή διεξάγονται μάχες στήθος με στήθος....
Entire families are fighting against #IS (#ISIS) to defend #Kobane, if the city falls they will all be killed. pic.twitter.com/QJig4Kc9wc
TWITTER.COM|ΑΠΟ ANONYMOUS

ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Ποινική δίωξη κατά της Eπιτροπής Aλληλεγγύης Στρατευμένων
Kυβέρνηση και κρατικός μηχανισμός, επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τη δράση της ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  και σέρνουν στα δικαστήρια ένα μέλος της, τον σ. N.A. 
Η υπόθεση ξεκινά τον Δεκέμβριο του 2009. Tότε, στην ιστοσελίδα της Επιτροπής, δημοσιεύεται επιστολή στρατευμένων στο ΚΕΝ Γρεβενών, οι οποίοι καταγγέλλουν απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στο στρατόπεδο, σοβαρότατα προβλήματα υγιεινής, ατομικά και συλλογικά καψώνια από αξιωματικούς, καθημερινή προσβλητική συμπεριφορά προς τους φαντάρους και καταχρηστικές ποινές που έπεφταν βροχή. Μετά τη δημοσίευση, ο διοικητής του στρατοπέδου, Δ. Βούτσης, συγκέντρωσε τους φαντάρους (διώχνοντας όλους τους αξιωματικούς) και αφού πρώτα τους τρομοκράτησε, κατόπιν τους κάλεσε να μπουν στο διαδίκτυο και να γράψουν στην ιστοσελίδα της Επιτροπής, ότι «τι καλά που περνάμε». Κατόπιν, ο διοικητής που μέχρι τότε «δεν ήξερε τίποτε» για τις καθημερινές παραβιάσεις κάθε συνταγματικού και ανθρώπινου δικαιώματος των φαντάρων στο στρατόπεδο που διοικούσε, κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση!

Ξεσηκωμός για τη Χρυσή Αυγή στο Βέλγιο! Ζητούν την απαγόρευση εκδηλώσεων με τη συμμετοχή της

Ξεσηκωμός για τη Χρυσή Αυγή στο Βέλγιο! Ζητούν την απαγόρευση εκδηλώσεων με τη συμμετοχή τηςΜε επιστολές τους προς τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Έλιο ντι Ρούπο, και τον δήμαρχο των Βρυξελλών, Ιβάν Μαγιέρ, τα τέσσερα μεγαλύτερα γαλλόφωνα βελγικά συνδικάτα ζητούν να μην επιτρέπονται στο Βέλγιο δημόσιες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής.
Αφορμή για τη σύνταξη της επιστολής στάθηκε η δημοσιοποίηση πληροφοριών για διάσκεψη νεοναζιστικών οργανώσεων με θέμα «Χρυσή Αυγή: ο πολιτικός αγώνας και η στρατηγική της έντασης», που πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου στο Βέλγιο σε μυστικό τόπο συνάντησης.

Χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου στο πλευρό Ουκρανών ναζί

xrisi-augi-oukrania
Φωτογραφίες-ντοκουμέντα που φέρνει στο φως η «Εφ.Συν.» αποδεικνύουν τους ισχυρούς δεσμούς των χρυσαυγιτών με τους ομοϊδεάτες τους ναζί της Ουκρανίας.

Είναι Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013 στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας. Περίπου 300 άτομα κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης κι ανάμεσά τους ξεχωρίζει μια μικρή ομάδα. Τα μέλη της είναι ντυμένα ομοιόμορφα. Φορούν λευκές κουκούλες, λευκά γάντια και μαύρα μπουφάν. Το παρουσιαστικό τους παραπέμπει σε τάγμα εφόδου ναζιστικής οργάνωσης, αλλά είναι άραγε ουκρανική;

Οι Τζιχανιστές κατέλαβαν το Κομπάνι (:) με "Συμφωνία της Τουρκίας και των ΗΠΑ"



Άφησαν το Κομπάνι στο Έλεος του Αλλάχ οι σύμμαχοι ενώ οι Τούρκοι αν και ήταν έτοιμοι όπως αποδεικνύουν και οι σχετικές εικόνες απο τα Τουρκικο-Συριακά  σύνορα όχι μόνο δεν βοήθησαν τους Κούρδους...
ImageHandler.ashxαλλά εμπόδισαν με δακρυγόνα τους Κούρδους που είχαν περάσει τα σύνορα να επιστρέψουν για να βοηθήσουν στη μάχη της Πόλης!

ΝΤΡΟΠΗ! Ούτε ένα δάκρυ αλληλεγγύης για τα παιδιά των Κούρδων

Την ακόλουθη φωτογραφία αναρτήστε τη στα Social Media, μήπως και ευαισθητοποιηθεί κανείς…
kourdoi

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ-ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ISIS ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΤΟΥΡΚΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ - Αναρτήθηκε απο τον χρήστη shmayah στο Twitter. Ο άντρας σύμφωνα πάντα με την πηγή ειναι τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους και το θύμα κουρδισα μαχήτρια. Η πηγή δεν εχει επιβεβαιωθεί. 

Πράκτορας των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και του Ισραήλ ο ηγέτης των ισλαμοφασιστών της ISIS

ΙΣΙΣΕίναι ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάτι. Ο ηγέτης της ισλαμοφασιστικής δολοφονικής οργάνωσης ISIS, που αφού ξαμολύθηκε για να συμβάλλει στην ανατροπή του Άσαντ στη Συρία, τώρα τραβάει τον δρόμο της, σπέρνοντας τον τρόμο και χύνοντας αίμα πέραν των ορίων που καθόρισαν τα αφεντικά της.

ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ 35η ΜΟΙΡΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Για μια ακόμη φορά το ζήτημα της ΕΛΔΥΚ έρχεται στο προσκήνιο εξαιτίας της απελπισίας που νοιώθουν οι φαντάροι και οι γονείς τους. Αιτία οι τρομερές πιέσεις που ασκούνται, τα ψέματα λέγονται και οι απειλές που δέχονται οι στρατευμένοι.
Η καταγγελία που έφτασε πρόσφατα στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αναφέρεται στο ΚΕΝ των Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο. Όταν το ειδικό κλιμάκιο του ΓΕΣ επισκέφτηκε τη μονάδα  και συνάντησε τους συναδέλφους στο πλαίσιο της προεπιλογής, τους έλεγαν ψέματα ότι «και να αρνηθούν να δηλώσουν ότι επιθυμούν να πάνε ΕΛΔΥΚ θα πάνε υποχρεωτικά γιατί όλοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους στις Ειδικές Δυνάμεις» και επίσης ότι «αν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εθελοντών πάλι θα πάνε υποχρεωτικά όσοι έχουν αρνηθεί».       
Και ενώ το ρεπερτόριο των ψεμάτων βλέπουμε ότι ανανεώνεται, από την άλλη μεριά χωρίς έμπνευση είναι οι απειλές για δήθεν δυσμενή μετάθεση όσων δε δεχτούν να πάνε ΕΛΔΥΚ.

Αναστέλλεται η 48ωρη απεργία στον ραδιοσταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»


Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας αναστέλλεται η 48ωρη απεργία στον ραδιοσταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»


Μετά την καταβολή ενός εκ των δύο χρεωστούμενων μισθών σε όλους τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και την έγγραφη διαβεβαίωση της Διοίκησης του εν λόγω ραδιοσταθμού για πλήρη αποπληρωμή όλων των οφειλόμενων στους τεχνικούς «μέχρι τις 15 Οκτώβρη» το Διοικητικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την αναστολή της κηρυχθείσας για αύριο 48ωρης απεργίας στον ραδιοσταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ».

Χάρβαρντ: Και για ‘παράνομη κατοχή’ μίλησε ο Μπάιντεν

Συγγνώμη Μπάιντεν σε ΕρντογάνΜπορεί οι αναφορές του Μπάιντεν, για το τι του είπε στη συνάντησή τους ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σε σχέση με την ανάπτυξη του ISIL στη Συρία, να μονοπώλησαν το διεθνές ενδιαφέρον, γύρω από την παρουσία του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ σε φόρουμ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, όμως σ’ αυτήν υπήρχαν και αναφορές στο κυπριακό. Απαντώντας σε ερώτηση του υποψηφίου διδάκτορα, Κωνσταντίνου Παπαλουκά, πρόσφυγα από την Αμμόχωστο, ο κ. Μπάιντεν αναφέρθηκε στις προοπτικές λύσης του κυπριακού και σε συνομιλία που είχε για το θέμα με τον Ταγίπ Ερντογάν.
Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗ ΠΗΓΕΣ: CNA-ΚΥΠΕ, http://mignatiou.com/

Πλοία "ρομπότ" ετοιμάζουν οι αμερικανοί!


Image
Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό πρόκειται σύντομα να αναπτύξει ένοπλα, ρομποτικά περιπολικά σκάφη επιφανείας, τα οποία δεν θα είναι επανδρωμένα, για να συνοδεύουν και να προστατεύουν τα πολεμικά του πλοία σε δυνητικά επικίνδυνα ύδατα.
Αυτή η τεχνολογία, που βασίζεται εν μέρει στα ρομπότ που χρησιμοποιεί η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος NASA στον Άρη, σηματοδοτεί τεράστιες αλλαγές στον τρόπο που επιχειρεί το ΠΝ των ΗΠΑ, αλλά παράλληλα θέτει νέα ερωτήματα για τον αυξανόμενο ρόλο των ρομπότ σε καταστάσεις κρίσεις καθώς και σε εμπόλεμες ζώνες.

Enemy tactics: Kurdish female suicide bomber ‘attacks ISIS jihadists’ in Kobane

Kurdish female fighters of the Women Protection Unit (YPJ) squat as they discuss military strategies at a training field near Qamishli.(Reuters / Massoud Mohammed)
In a desperate battle for the Islamic State-besieged Syrian border town of Kobane, a Kurdish woman has reportedly used tactics usually employed by radical Islamist militants, blowing herself up to kill several jihadists.

Πυρά δέχεται η τουρκική κυβέρνηση για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων


Image
Μπαράζ επικρίσεων από τον αντιπολιτεύομενο τύπο της Τουρκίας δέχθηκε η κυβέρνηση  για την απόφαση της Βουλής, που έδωσε το πράσινο φως στην Άγκυρα για την διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων εκτός συνόρων, σε Συρία και Ιράκ. Όπως είναι γνωστό η κυβέρνησητου ΑΚΡ Με την υποστήριξη του εθνικιστικού κόμματος ΜΗΡ, κατόρθωσε να περάσει (με 298 ψήφους υπέρ και 98 κατά) το κυβερνητικό έγγραφο (tezkere), παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης . 
Η αντιπολιτευόμενη Cumhuriyet δικαιολογεί την απόφαση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης CHP λέγοντας ότι το κυβερνητικό έγγραφο εξουσιοδοτεί «δυσανάλογα» την κυβέρνηση. Η αριστερή Birgun αναφέρει ότι το κυβερνητικό ΑΚΡ και το εθνικιστικό ΜΗΡ θα μείνουν στην ιστορία ως «οι δούλοι των Αμερικανών», ενώ η κουρδική Evrensel κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συμμάχησε για πόλεμο «παραβλέποντας τους ανθρώπους».

Ανεβαίνει το θερμόμετρο της έντασης στην Κύπρο - Πρόκληση Τούρκων απάντηση Λευκωσίας


Image
Με σοβαρές επιπτώσεις στη διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό, εάν οι τουρκικές προκλήσεις συνεχιστούν στην Κυπριακή ΑΟΖ και υπάρξει παρενόχληση των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, προειδοποιεί η κυπριακή κυβέρνηση,απαντώντας έτσι σε προκλητική αναγγελία (NAYTEX)  αλλά και ανακοίνωση της Αγκυρας. 

O κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «η παρενόχληση, με οιονδήποτε τρόπο, της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν είναι σε καμία περίπτωση συμβατή με την ομαλή διεξαγωγή των συνομιλιών».

Τα πράγματα λειτουργούν λίγο διαφορετικά στην Αγγλία

Things work a bit different in England

Οι ταξικοί ανταγωνισμοί της κίνησης ομπρέλα του Χονγκ Κονγκ

Post image for The class antagonisms of Hong Kong’s umbrella movement
Despite the politeness, short-sighted demands and bitter populism of the protests, it is at least clear that after this Hong Kong will not be the same.
BLACK VERSUS YELLOW:
The Class Antagonisms of Hong Kong’s Umbrella Movement

Η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ Ο γνωστός - Αγνωστος Στρατιώτης

Γερμανός στρατιώτης κι έλληνας τσολιάς φρουρούν αδελφωμένοι τον Αγνωστο Στρατιώτη. Φωτογραφία του ναζιστικού προπαγανδιστικού περιοδικού «Signaal» (1.6.1941).Γερμανός στρατιώτης κι έλληνας τσολιάς φρουρούν αδελφωμένοι τον Αγνωστο Στρατιώτη. Φωτογραφία του ναζιστικού προπαγανδιστικού περιοδικού «Signaal» (1.6.1941).
Οπως όλοι θυμούνται, η μεμονωμένη αυτή (κι άσχετη προς το σκοπό της διαδήλωσης) ενέργεια είχε αξιοποιηθεί επικοινωνιακά από την κυβέρνηση Καραμανλή, για τη «νομιμοποίηση» της κτηνώδους καταστολής του συλλαλητηρίου από τα ΜΑΤ.

Με ρεπορτάζ μας στον «Ιό» (18/3/07) είχαμε, τότε, συγκρίνει τη γενικευμένη υστερία των ΜΜΕ απέναντι στην «προσβολή» του μνημείου με την ψύχραιμη διαχείριση ενός παρόμοιου περιστατικού πριν από δέκα περίπου χρόνια. Εκτιμούσαμε δε ότι η υπερπροβολή του συγκεκριμένου συμβάντος εμπεριείχε τον κίνδυνο δημιουργίας μιας νέας «παράδοσης», ανάλογης με το κάψιμο των σημαιών, «στοχοποιώντας» το ίδιο το μνημείο.

O παράγοντας ISIS: Μία συζήτηση του Ταρίκ Αλί με τον Πάτρικ Κόκμπερν

Των Tariq Ali και Patrick Cockburn
H επέλαση του Iσλαμικού Κράτους, αποτελεί τον παράγοντα που τοποθετεί νέα δεδομένα στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Το Barikat μεταφράζει και παρουσιάζει – σε βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους και σε κείμενο - τη συζήτηση του Ταρίκ Αλί με τον ανταποκριτή του Independent στη Μέση Ανατολή, Πάτρικ Κόκμπερν για την εμφάνιση του ISIS, τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή και την αμηχανία της Δύσης απέναντι στο σκηνικό που διαμορφώνεται. Οι παραπομπές προστέθηκαν από το Barikat προς βοήθεια των αναγνωστών, ειδικά όσον αφορά πρόσωπα, έννοιες ή εν προκειμένω θρησκευτικές διαφορές που παραμένουν θολές στον πέραν της Μέσης Ανατολής πληθυσμό.

Παπούλιας: Ο τέταρτος πιο ακριβοπληρωμένος ηγέτης του κόσμου

Ο Κάρολος ΠαπούλιαςΟ Κάρολος Παπούλιας “ Δείτε τον μισθό του ”Ο τέταρτος πιο ακριβοπληρωμένος ηγέτης του κόσμου φέρεται να είναι ο Έλληνας πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας με 461.600 δολάρια! Σύμφωνα με τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη στη Βουλή στις 13/9/2011, ο Κάρολος Παπούλιας εισέπραξε το 2010 ως αμοιβή 277.469 ευρώ και άλλα 77.593 ευρώ ως έξοδα παραστάσεως.