Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΚΡΟΣ ΚΟΥΡΔΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ


ImageΈνας άνδρας σκοτώθηκε σήμερα στο Μους στη νοτιοανατολική Τουρκία κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης που πραγματοποίησαν Κούρδοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την άρνηση της τουρκικής κυβέρνησης να επέμβει στρατιωτικά προκειμένου να εμποδίσει την κατάληψη της συριακής πόλης Κομπάνι, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι συνθήκες του θανάτου του 25χρονου άνδρα δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί.

Οι μάχες στο Κομπανι μέσα από ΒΙΝΤΕΟ των μαχητών!





Image
Σφοδρές οδομαχίες διεξάγονται ανάμεσα στους κούρδους μαχητές που υπερασπίζονται την πόλη Κομπάνι και τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.
Έπειτα από πολυήμερη πολιορκία, η κουρδική πόλη της Συρίας κινδυνεύει να πέσει στα χέρια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, παρά τις αεροπορικές επιδρομές των δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού, που κρίνονται ανεπαρκείς από τους Κούρδους.
Οι πρωταγωνιστές των σφοδρών εχθροπραξιών στην στρατηγικής σημασίας πόλη Κομπανί, ανέβασαν βίντεο από σημεία που κανείς δημοσιογράφος δεν τολμά να πλησιάσει.
Δείτε όλα τα τελευταία βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από μαχητές που πρόσκεινται και στις δυο πλευρές.

Να μην επαναληφθούν στο Κομπανί τα εγκληματα του Σενγκάλ



Άλλο ένα «ειδησεογραφικό ενδιαφέρον» των διεθνών ΜΜΕ… Άλλος ένας πόλεμος που παρακολουθείται ζωντανά από τις τηλεοράσεις: «η αντίσταση του Κομπανί». Πράγματι, το Κομπανί δέχεται την αντεπαναστατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους. Ό, τι γίνεται σήμερα στην πόλη αυτή, η οποία ακούστηκε για πρώτη φορά στον κόσμο και είναι ένα από τα τρία καντόνια της Ροζάβα, είναι ένα απρόβλεπτο αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία. Η Ροζάβα είναι μια αυτόνομη περιοχή στην οποία το κουρδικό έθνος είχε αρχίσει να οργανώνεται με άξονα τα εθνικά του αιτήματα, πριν από τον εμφύλιο πόλεμο που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστές στη Συρία. Η περιοχή αυτή αποτελείται από τρία καντόνια: το Κομπανί, Αφρίν και Τζιζίρε. 

Ποιοι είναι οι τρεις νεκροί Πεζοναύτες από την έκρηξη όλμου στον Βόλο

Image


Το ΓΕΣ ανακοίνωσε τα ονόματα των τριών νεκρών από την έκρηξη όλμου στο πεδίο βολής της Μαγνησίας.
Νεκροί είναι:
•Γεώργιος Ορφανίδης ΕΠΟΠ Λοχίας 33 ετών
•Αναστάσιος Μεζάλας ΕΠΟΠ Λοχίας 34 ετών
•Φώτιος Ανδρικόπουλος Δεκανέας 19 ετών.
Ο υπολοχαγός που τραυματίστηκε χειρουργήθηκε και είναι ενθαρρυντικό ότι όπως είπαν οι γιατροί δεν έχει πειραχτεί κάποιο ζωτικό του όργανο.

Δημήτρη Αβραμόπουλε, τα παιδιά κομματιάστηκαν στην άσκηση με πραγματικά πυρά που εσύ τα έστειλες!

Αβραμόπουλος: Έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος
Στο στρατό βιώνουμε άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες γιατί εσύ κάνεις περικοπές.
Γιατί εσύ στέλνεις στρατό εκτός συνόρων, εσύ δίνεις 16 δις ευρώ στο ΝΑΤΟ μόνο το διάστημα 2011-2013!
Γιατί εσύ διέταξες την ένταση των ασκήσεων με πραγματικά πυρά, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο θανατηφόρου δυστυχήματος!
Πριν ακόμη βγει το πόρισμα ακόμη και αυτής της προσχηματικής ΕΔΕ, ενώ κυβέρνηση και ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος εμφανίζονται από τα φιλικά ΜΜΕ ως "λευκές περιστερές" λες και αυτοί δεν έχουν τη μεγαλύτερη πολιτική ευθύνη για το τρομερό φονικό στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών στο Βόλο.
Άρχισαν τα κροκοδείλια δάκρυα και τα συνηθισμένα εθνικιστικά λογύδρια...
Ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος δήλωσε:   
«Αυτά τα παιδιά έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος. Γιατί το καθήκον δεν εκτελείται μόνο στον πόλεμο αλλά και καθημερινά. Τα παλικάρια μας των Ενόπλων δυνάμεων εκπαιδεύονται για να είναι έτοιμα όταν χρειαστεί. Και στους τρεις αυτούς άτυχους νέους αποδίδουμε τον σεβασμό και την τιμή που τους αναλογεί», κατέληξε στην δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Δηλαδή μια μέρα πένθους στον κάθε νεκρό συνάδελφο!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ...

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Νέα τραγωδία με τρεις στρατιώτες νεκρούς (σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο ΕΠΟΠ κι έναν οπλίτη θητείας) και έναν βαρύτατα τραυματισμένο υπολοχαγό σε πεδίο βολής του Βόλου… Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν έσκασε βλήμα μέσα σε σωλήνα εκτόξευσης όλμου, κατά τη διάρκεια άσκησης στο πεδίο βολής Γλαφυρών Βόλου.

Λίγο μετά τραγωδία - ΔΕΙΤΕ το πρώτο ΒΙΝΤΕΟ από το στρατόπεδο που σκοτώθηκαν οι οπλίτες στο Βόλο

Αυτό είναι το στρατόπεδο στο Βόλο όπου δύο επαγγελματίες οπλίτες Πεζικού και ένας οπλίτης θητείας... 
βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από έκρηξη όλμου.
Οι τρεις άνδρες έχασαν τη ζωή τους στις 13:30 στο πεδίο ασκήσεων «Γλαφυρων» Μαγνησίας, όταν κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών βαρέων όπλων Πεζικού, με όλμους 81 χιλ, διερράγη ο σωλήνας όλμου όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Δείτε το βίντεο από το AstraTV

Ποια η αναγκαία αιτία για την κυβέρνηση της φονικής έκρηξης στον Βόλο που σκότωσε πεζοναύτες;

Image
Το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ  αφήνουν να διαρεύσει ότι σε αστοχία του πυρομαχικού οφείλεται πιθανότατα η έκρηξη όλμου που σκότωσε δύο ΕΠ.ΟΠ. έναν στρατιώτη κι έχει τραυματίσει βαριά έναν υπολοχαγό.

Αυτές είναι οι πρώτες ενδείξεις για την τραγωδία.
Φυσικά βγάλαν από τη μέση τις πληροφορίες για την ευθύνη του όπλου... γιατί τότε θα αναδεικνύονταν η πραγματική κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό στρατό.
Έθαψαν την εκδοχή του ανθρώπινου λάθους που επίσης αρχικά οι ίδιοι πρόβαλαν γιατί σε προεκλογική περίοδο θέλουν να τα έχουν καλά με τους στρατιωτικούς!
Από την άλλη μεριά κανείς δεν κάνει κουβέντα για τις 
περικοπές και τις άθλιες-επικίνδυνες  συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα, ενώ δαπανούν δις για το ΝΑΤΟ και άχρηστα όπλα. 

Οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά σκοτώνουν, ΝΑ ΑΠΑΓOΡΕΥΤΟΥΝ ΤΩΡΑ

Από την πρώτη στιγμή της 20χρονης πορείας του Δικτύου Σπάρτακος απαιτούμε την απαγόρευση των ασκήσεων με πραγματικά πυρά. Όμως οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων γράφουν τις εκκλήσεις μας στα παλιά τους τα παπούτσια.
Ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Αβραμόπουλου, επανέφερε την πραγματοποίηση παρελάσεων και την κλιμάκωση των στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά. Πρέπει να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του success story και οι ανάγκες του "θεαθήναι" για να βγάλουν φωτογραφίες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εθνικής άμυνας χωρίς να υπολογίζουν το τεράστιο οικονομικό κόστος, χωρίς να υπολογίζουν τα τεράστια οικολογικά εγκλήματα και την επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών, περιφρονώντας τους κινδύνους θανατηφόρου ατυχήματος. 
Τώρα μαζεύουμε νεκρούς και κομματιασμένους συναδέλφους από τo πεδίo βολής.
Τέρμα στα κροκοδείλια δάκρυα.
Φτάνει πια ο εμπαιγμός των προσχηματικών ΕΔΕ.
Πρέπει τώρα να απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
Απαιτούμε τώρα την παραίτηση του συνόλου της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων που βαρύνονται με αυτό το τεράστιο έγκλημα. 
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των νεκρών συναδέλφων. 
Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος
Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com 

Τραγικό δυστύχημα στο 505 τάγμα πεζοναυτών στο Βόλο με τρεις νεκρούς - Συνεχής Ενημέρωση

Λίγο μετά τη 13:30 σημειώθηκε σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες έκρηξη σε σωλήνα όλμου 81 χιλιοστών ο οποίος διερράγη. Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στο πεδίο βολής "Γλαφυρών" του 505 τάγματος πεζοναυτών στο Βόλο. Δύο ΕΠΟΠ και ένας στρατιώτης έχασαν τη ζωή τους ενώ σοβαρά τραυματισμένος είναι ένας υπολοχαγός. Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για το τραγικό γεγονός.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων εκφράζει τα συλλυπητήρια της στους συγγενείς των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος.

Kurdish mother Nasreen, left two children behind & died fighting against ISIS in Kobane

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Dash-Cam Captures Shells Hitting Civilians

http://russia-insider.com/sites/insider/files/styles/380x210/public/field/image/10300444_10152758527188659_7378780834346465900_n.jpg?itok=-_j3JknXWe are already familiar with frequent news about Ukrainian indiscriminate shelling of civilian areas. Two days ago member of Red Cross and Swiss citizen was killed by one of these Ukrainian missiles.
The video filmed from car dash camera itself is shocking since it is one of the rare videos catching the precise moment of shelling civilians in Donetsk by Kiev's Hurricane missiles. Date of video is 30th September...from russia-insider
As usual, pro-Western Kiev regime is denying all accusations and claiming that the Resistance forces shelled their own people.
What is the likelihood that Novorossiya forces actually shell their own families and friends?
Very unlikely. Trajectory of missiles clearly shows that they are coming from Ukrainian controlled areas.

ΣΤΟ ΚΕΝ ΣΠΑΡΤΗΣ «ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ» ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ. Εύγε!

Αποθήκη Φωτογραφίας - αμερικανός, κατσαρίδα. Fotosearch - Αναζήτηση φωτογραφιών, τοιχογραφιών-φωτογραφιών, εικόνων και εικόνων ClipartΛίγες ημέρες μετά τα απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στην ΛΑΦΣ στο ΚΕΝ Σπάρτης, άλλη μια καταγγελία έρχεται στο φως από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.
Αυτή την φορά την καταγγελία την δεχτήκαμε από τους νεοσύλλεκτους συναδέλφους στο εν λόγο ΚΕ .
‘’Ήδη τρεις φορές μας έχουν σηκώσει από την ώρα της ξεκούρασης και μας τρέχουν να παρακολουθήσουμε τις παρουσιάσεις βιβλίων, των γνωστών πλέον πλανόδιων πωλητών στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.…
Και ενώ γνωρίζουν πως δεν υποχρεωτική η παρουσία μας εκεί αφού δεν αποτελεί μέρος της εκπαίδευσης, μας παραβιάζουν κάθε έννοια ελεύθερου χρόνου που έχουμε’’.
Και συνεχίζουν οι συνάδελφοι με μια ακόμη καταγγελία η οποία είναι τρομακτική.
‘’Μέρες τώρα ακούγαμε από συναδέλφους μας ότι στο φαγητό που μας δίνουν βρήκαν κατσαρίδες και ότι στις αγγαρείες στα μαγειρεία που έκαναν,  επικρατεί ένα χάος καθώς κάνουν βόλτα ανάμεσα σε σκεύη, ανθρώπους, πάγκους κλπ αμέτρητες κατσαρίδες.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΗΣ "ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


Ποινική δίωξη κατά της Eπιτροπής Aλληλεγγύης Στρατευμένων
Kυβέρνηση και κρατικός μηχανισμός, επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τη δράση της ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  και σέρνουν στα δικαστήρια ένα μέλος της, τον σ. N.A. 
Η υπόθεση ξεκινά τον Δεκέμβριο του 2009. Tότε, στην ιστοσελίδα της Επιτροπής, δημοσιεύεται επιστολή στρατευμένων στο ΚΕΝ Γρεβενών, οι οποίοι καταγγέλλουν απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στο στρατόπεδο, σοβαρότατα προβλήματα υγιεινής, ατομικά και συλλογικά καψώνια από αξιωματικούς, καθημερινή προσβλητική συμπεριφορά προς τους φαντάρους και καταχρηστικές ποινές που έπεφταν βροχή. Μετά τη δημοσίευση, ο διοικητής του στρατοπέδου, Δ. Βούτσης, συγκέντρωσε τους φαντάρους (διώχνοντας όλους τους αξιωματικούς) και αφού πρώτα τους τρομοκράτησε, κατόπιν τους κάλεσε να μπουν στο διαδίκτυο και να γράψουν στην ιστοσελίδα της Επιτροπής, ότι «τι καλά που περνάμε». Κατόπιν, ο διοικητής που μέχρι τότε «δεν ήξερε τίποτε» για τις καθημερινές παραβιάσεις κάθε συνταγματικού και ανθρώπινου δικαιώματος των φαντάρων στο στρατόπεδο που διοικούσε, κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση!

TO Κ.Ψ.Μ-ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΈΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΎΣ ΤΟΥ ΚΊΣΣΙΝΓΚΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΣΤΡΑΤΟΎ

που απολαμβάνει τη φιλοξενία του Plateiaradio.gr
Καταγράφοντας την ανάπτυξη κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στο πόλεμο, τον εθνικισμό και το Φασισμό.

-Παγκόσμιος στρατός κατά της τρομοκρατίας και Χένρι Κίσιγκερ
-Σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Ουαλία και αναπροσαρμογή του ελληνικού στρατού στο ιμπερεαλιστικό δόγμα
-Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και καταγγελίες για ανάρμοστες συμπεριφορές από στρατιωτικούς γιατρούς

Εκδήλωση στη Λέσχη Εργαζομένων Βόλου για το κίνημα μέσα στον στρατό από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα

1264198_343416875835107_8507295853453917442_o-e1412342744559
ΕΚΔΗΩΣΗ:
“Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα:
Το κίνημα μέσα στον στρατό και η απάντηση του κράτους”
ΤΕΤΑΡΤΗ 8/10 ΣΤΙΣ 20:00
Στην Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου (Μεταμορφώσεως 19)
Την εκδήλωση διοργανώνουν:
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Συνέντευξη Τύπου - Εκδήλωση της ελληνικής αποστολής στην Αν. Ουκρανία


H ελληνική αποστολή εκπροσώπησε την ελληνική Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία στο διεθνές καραβάνι αλληλεγγύης που έφτασε μέχρι το εξεγερμένο Ντονμπάς και βρίσκεται πλέον πίσω στην Ελλάδα. Εξαντλώντας κάθε δυνατότητα επαφής με κατοίκους, πολιτοφύλακες και πολιτικούς εκπροσώπους των λαϊκών δημοκρατιών, τμήμα της αποστολής βρέθηκε στο Ντονιέτσκ, όπου ήρθε σε επαφή με έλληνες οπλαρχηγούς και πολιτικούς επιτρόπους, επισκέφτηκε περιοχές που βομβαρδίστηκαν τις μέρες της επίσκεψης καταγράφοντας μαρτυρίες για τη φρίκη του πολέμου και τις ναζιστικές θηριωδίες και συμμετείχε σε τελετές μνήμης για τους νεκρούς των τελευταίων μηνών και τιμής στην μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών στο Β’ Π.Π.

ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ-Όταν τα στελέχη της ΝΔ "πυροβολούσαν" τη συμφωνία Βενιζέλου για τον Σκαραμαγκά


Image
Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για όποιον δεν το ΄χει καταλάβει είναι επί της ουσίας κλειστά. Κι αυτό προέκυψε μετά από την συμφωνία - νόμο Βενιζέλου, με βάση τον οποίο ο Ισκαντάρ Σάφα διεκδικεί με αξιώσεις περίπου 1 δις ως αποζημίωση για χρήματα που δεν του έχουμε δώσει για υποβρύχια που δεν έχει καν ξεκινήσει να φτιάχνει!
Αυτή είναι με απλά λόγια η κατάσταση και γι΄ αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη “φουρτούνα” από χθες η αποστροφή της ομιλίας Σαμαρά στην τελετή για τον ΠΙΠΙΝΟ. Τα “εύσημα” στον νόμο - συμφωνία Βενιζέλου που η ΝΔ ποτέ δεν πίστεψε έχουν προκαλέσει από απορία ως οργή.

Το "ημερολόγιο" του ΠΙΠΙΝΟΥ! Όλη η περιπέτειά του μέχρι να πέσει στο νερό


Image
Ο ΠΙΠΙΝΟΣ έπεσε στο νερό. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και μεγάλο ρίσκο. Όλη η ιστορία χρονολογικά ξεκινώντας από την συμφωνία Βενιζέλου - Σάφα που περισσότερο περιέπλεξε την κατάσταση παρά έδωσε λύσεις.
Την 18 Μαρτίου 2010 υπογράφηκε η Συμφωνία Πλαίσιο (Framework Agreement) μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών TKMS,HDW,ADM και ΕΝΑΕ, σχετικά με τον τελικό διακανονισμό όλων των θεμάτων που σχετίζονται με τις Συμβάσεις.

Πρωινή αναφορά της πολιτοφυλακής της Μακίεφκα, στα περίχωρα του Ντονιέτσκ.

Πρωινή αναφορά της πολιτοφυλακής της Μακίεφκα, στα περίχωρα του Ντονιέτσκ. Καθημερινοί άνθρωποι που άφησαν τις δουλειές τους, πιτσιρίκια και γερόντια, μερικοί χοντρούληδες, άλλοι κοντοί, άλλοι ψιλοσακάτηδες, λίγες αλλά υπαρκτές γυναίκες, οι περισσότεροι/ ες άσχετοι από πόλεμο μέχρι πριν κανα εξάμηνο, χωρίς καν ενιαία στρατιωτική φορεσιά. Δε φοράνε τρομερές νεκροκεφαλές και άγριες ενδυμασίες, δε βγάζουν φωτογραφίες σε σχηματισμούς ούτε επιδεικνύουν τις τρομερές τους δυνάμεις, σαν τους εχθρούς τους του Δεξιού Τομέα. Κι όμως, αυτοί ελέγχουν την πόλη τους και τα φασιστάκια το μόνο που κάνουν είναι να σκοτώνουν αμάχους και να κλαίγονται για βοήθεια από το ΝΑΤΟ. Το πιο σημαντικό μήνυμα από τους εξεγερμένους του Ντονμπάς. Ο φασισμός δεν είναι άτρωτος. 
Ο λαός μπορεί να νικήσει...

Οργίλος Μπεν Άφλεκ κατά τηλεπαρουσιαστή (video) Τον εξόργισε ο παραλληλισμός του Ισλάμ με τη μαφία


image
Επίθεση στον τηλεπαρουσιαστή Μπιλ Μέιχερ εξαπέλυσε ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός –και βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης- Μπεν Άφλεκ για τα σχόλια του πρώτου κατά του Ισλάμ –το οποίο παρομοίασε με τη μαφία- κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που μεταδόθηκε την Παρασκευή στο αμερικανικό δίκτυο HBO.
Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης ο Μέιχερ ισχυρίστηκε ότι το Ισλάμ ως θρησκεία είναι δυσανεκτική, αλλά μετά έγινε πιο επιθετικός, λέγοντας ότι το Ισλάμ είναι «η μόνη θρησκεία που δρα σαν τη μαφία -. Που γ****να θα σε σκοτώσει αν πεις το λάθος πράγμα, αν ζωγραφίσεις τη λάθος εικόνα, αν γράψει το λάθος βιβλίο». Απαντώντας, ο Άφλεκ ρώτησε τους ομιλητές: «Ποια είναι η απάντησή σας; Να καταδικάσουμε το Ισλάμ; Εμείς έχουμε σκοτώσει πολύ περισσότερους μουσουλμάνους από ό,τι αυτοί Δυτικούς». Στη συνέχεια ανέφερε σαρκαστικά: «Κατά λάθος εισβάλλαμε στο Ιράκ. Σου λέω ξεκάθαρα ότι διαφωνώ με ό,τι πιστεύεις». Ο Άφλεκ αποδοκίμασε όμως και τον συγγραφέα Σαμ Χάρις, ο οποίος ήταν επίσης καλεσμένος στο τηλεοπτικό πάνελ, όταν υποστήριξε ότι η μουσουλμανική θρησκεία είναι η «μητέρα όλων των κακών ιδεών».

ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΥ: 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΔΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΛΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΥ

αγγελικη-κουτσουμπου-300x230
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
Ύστερα από σχεδόν 5 χρόνια, και λίγο πριν την παραγραφή, καλείται να εκδικαστεί, ως τροχαίο ατύχημα, στο Πλημμελειοδικείο Aθήνας, η υπόθεση του βαρύτατου τραυματισμού της Aγγελικής Kουτσουμπού από αστυνομικό της ομάδας ΔEΛTA.

Nα θυμήσουμε την υπόθεση που τότε είχε συγκλονίσει τον κόσμο, καθώς οι τηλεοράσεις αναμετέδιδαν τη σκηνή με τον εποχούμενο αστυνομικό να τινάζει στον αέρα τη γυναίκα-διαδηλώτρια.

Μάχη για Kobane: Η Τουρκία εξαπολύει δακρυγόνα στους ακτιβιστές που προσπαθούν να εισέλθουν στη Συρία (VIDEO)Ο

Turkey’s security forces have fired tear gas at dozens of Turkish and Kurdish activists trying to cross into Syria. On the other side of the border, a major city in Syrian Kurdistan is under increased assault from Islamic State militants.
Authorities used tear gas in the town of Suruc, Sanliurfa province, on Saturday as activists ignored calls to disperse, Turkey's Hurriyet daily reported.

ΝΕΕΣ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΣΜΙΡ

Συγκρούσεις, Κασμίρ,sygkrouseis, kasmir
Δεκάδες χωρικοί εγκατέλειψαν τις εστίες και τα χωριά τους στο Κασμίρ των Ιμαλαΐων, καθώς μαίνονται συγκρούσεις, που είναι οι χειρότερες σε βιαιότητα από το 2003 που είχε επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Και οι δυο πλευρές, Ινδία και Πακιστάν, άρχισαν να ανταλλάσουν πυρά πυροβολικού,αμέσως μετά την κατάρρευση των συνομιλιών που οδήγησαν σε αναζωπύρωση της βίαςστην περιοχή. Υπενθυμίζεται, ότι οι δυο χώρες έχουν πολεμήσει μεταξύ τους τρεις φορές για το Κασμίρ, με τις τοπικές αποσχιστικές δυνάμεις να στοχοποιούν από το 1989 τις ινδικές δυνάμεις.

ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΘΕΛΚΥΣΗΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ "ΠΙΠΙΝΟΥ": ΟΠΩΣ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠ' ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ



Οι εργαζόμενοι με τις φόρμες εργασίες παρακολουθούν την τελετή αλλά σκέφτονται το αύριο. Που εξακολουθεί να είναι αβέβαιο.

Η Exxon Mobil βάζει στο στόχαστρο τα κοιτάσματα της Κρήτης

Η Exxon Mobil βάζει στο στόχαστρο τα κοιτάσματα της Κρήτης
Η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο, ένας οικονομικός γίγαντας τα μεγέθη του οποίου προκαλούν δέος, βάζει στο στόχαστρό του τα πιθανά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κρήτης. Ο λόγος για την αμερικανική ExxonMobil, που όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Κεφάλαιο είναι η τρίτη εταιρεία που αγόρασε το σεισμικό πακέτο των δεδομένων της PGS, αξίας άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Έχουν προηγηθεί η γαλλική Total αλλά και ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων, οι οποίοι είχαν προαγοράσει τα πακέτα ήδη από πέρυσι. Όμως η απόκτηση των πακέτων από το παγκόσμιο νούμερο ένα του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου, διαφέρει καθώς έγινε μετά τη δημοσιοποίηση μεμονωμένων στοιχείων από τις μελέτες που διενέργησε η νορβηγική εταιρεία PGS. Δηλαδή οι ειδικοί γεωλόγοι και γεωφυσικοί της Exxon αφού αξιολόγησαν τα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν στα πετρελαϊκά συνέδρια που έγιναν τους προηγούμενους μήνες στην Αθήνα, το Λονδίνο και το Χιούστον, αποφάσισαν να δώσουν το πράσινο φως και να αγοραστεί το συνολικό πακέτο των ερευνών. Υπογραμμίζεται ότι η αγορά των δεδομένων αποτελεί προϋπόθεση για να συμμετάσχει μια εταιρεία στον ελληνικό γύρο παραχωρήσεων που αναμένεται να ξεκινήσει και τυπικά τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Εξεγείρονται οι Κούρδοι στην Κωνσταντινούπολη - Εισέβαλαν στο ολλανδικό Κοινοβούλιο

Κινητοποιήσεις σε Παρίσι, Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Αυστρία
Επιμέλεια: Κλειώ Ιωάννου
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters η σημαία των τζιχαντιστών κυματίζει στο Κομπανί από το μεσημέρι της Δευτέρας. Το Κομπανί είναι μία πόλη στα σύνορα της Τουρκίας όπου κατοικείται από Κούρδους. Οι Κούρδικες δυνάμεις ύστερα από πολυήμερη πολιορκία φαίνεται είναι δύσκολο να κρατήσουν την πόλη από το αμερικανοκίνητο εξοπλισμένο Ισλαμικό κράτος, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονται. Διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει σε Παρίσι, Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Σουηδία και Αυστρία, ενώ η Τουρκία με επίκεντρο την Κωνσταντινούπολη κυριολεκτικά φλέγεται.