Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Και πωλητής όπλων το ελληνικό κράτος...ελληνικά F-16 στη Βουλγαρία


http://s.kathimerini.gr/resources/2014-10/11s1f16100-thumb-large.jpgΠΑΝΑΓΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
Σε διαβουλεύσεις με τη Βουλγαρία και τις ΗΠΑ βρίσκεται η κυβέρνηση με αντικείμενο την πώληση ενός αριθμού ελληνικών μεταχειρισμένων αεροσκαφών τύπου F-16 στη Σόφια. Η Πολεμική Αεροπορία επιδιώκει να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί μέσω leasing ισάριθμων αεροσκαφών του ιδίου τύπου από τις ΗΠΑ. Για την επιδιωκόμενη συμφωνία υπάρχει ήδη ένα προηγούμενο, η αγορά πoρτογαλικών F-16 από τη Ρουμανία τον Οκτώβριο του 2013. Τόσο η Ρουμανία όσο και η Βουλγαρία είναι μέλη του ΝΑΤΟ από το 2004, το στρατιωτικό τους υλικό όμως είναι σοβιετικής προέλευσης και απαρχαιωμένο. Τον περασμένο Φεβρουάριο το ΝΑΤΟ ζήτησε από τη Σόφια να αναβαθμίσει τις Ενοπλες Δυνάμεις της, ζητώντας επιτακτικά την αγορά μαχητικών δυτικού τύπου, καθώς η Σόφια διέθετε μόνο Mig-21 ηλικίας άνω των 30 ετών.

Frédéric Encel: «Το Ισλαμικό κράτος μοιράζεται το ίδιο όραμα για τον κόσμο όπως και οι Σαουδάραβες»

http://www.naftemporiki.gr/fu/p/828843/638/399/0x0000000000bc53c9/2/saoudiki-arabia-stratos-arxeiou.jpgO Γάλλος Frédéric Encel, διδάκτωρ γεωπολιτικής, καθηγητής διεθνών σχέσεων στο ESG Management School, συγγραφέας δώδεκα βιβλίων κυρίως για τη Μέση Ανατολή, στο τελευταίο του έργο με τίτλο «Géopolitique du printemps arabe» («Γεωπολιτική της Αραβικής Άνοιξης»), περιγράφει την θέση της Σαουδικής Αραβίας στην Αραβική Άνοιξη, καταλήγοντας ότι το Ισλαμικό κράτος μοιράζεται το ίδιο όραμα για τον κόσμο με τους Σαουδάραβες - και ότι η Γαλλία με την πολιτική της ενισχύει το ριζοσπαστικό Ισλάμ.
Η προσέγγισή του είναι μια προσπάθεια κατανόησης και ερμηνείας των παραγόντων, τους τρόπους σκέψης με τους οποίους δρουν στον κόσμος τους. O Frédéric Encel ασχολείται με το ερώτημα γιατί η Σαουδική Αραβία, η οποία παραμένει το κέντρο του μουσουλμανικού κόσμου, γλίτωσε η ίδια από την Αραβική Άνοιξη;

ΟΗΕ: Τους 3.682 έφτασαν οι νεκροί στην ανατολική Ουκρανία

http://www.hellasforce.com/wp-content/uploads/2014/10/OUKRANIA2-620x412.jpgΠενήντα πέντε νεκροί προστέθηκαν την τελευταία εβδομάδα στη θλιβερή λίστα των θυμάτων των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) των Ηνωμένων Εθνών, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 3.682, ενώ ο αριθμός των τραυματιών τους 8.871. Τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας του ΟΗΕ περιλαμβάνουν και τα θύματα της συντριβής του μαλαισιανού Boeing στην ανατολική Ουκρανία. 
Σύμφωνα πάντα με την έκθεση του ΟΗΕ, αύξηση σημειώθηκε και στους εσωτερικούς μετανάστες, με τον αριθμό να φτάνει τους 402.000, από 379.000 που ανέφερε προηγούμενη έκθεση. Ίδιος παρέμεινε ο αριθμός των προσφύγων: 427.000 έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν καταφύγει στη Ρωσία. Όπως αναφέρει το OCHA, περίπου 5.100.000 άνθρωποι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε περιοχές όπου μαίνονται οι συγκρούσεις.
Πηγή:gr.rbth

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ

4b70fdc3697cb1804f099e930ec1d455Παλιά ήταν οι αντάρτες του Σαλβαντόρ, τώρα το YPG !

Γερμανοί αριστεροί και αντιφασίστες που άρχισαν καμπάνια δωρεών για να μπορέσουν να αγοραστούν όπλα για το YPG που πολεμά τις συμμορίες της ISIS, συγκέντρωσαν μέσα σε 6 μέρες 23 χιλιάδες ευρώ. Πηγή έμπνευσης για την καμπάνια ¨Όπλα για το YPG¨, ήταν η καμπάνια που άρχισε στην Γερμανία το 1980 για τους αντάρτες του Σαλβαντόρ, όταν είχαν συγκεντρωθεί 5 εκατομμύρια μάρκα. Ονομασία της καμπάνιας τότε ήταν ¨Στείλε στο Σαλβαντόρ τον μισθό μιας ώρας¨. Στην Γερμανία τότε, αριστερές οργανώσεις, συνδικάτα ακόμη και άτομα, είχαν αρχίσει τότε την καμπάνια εκεί για να εξοπλιστούν οι αντάρτες που μάχονταν κατά του δικτατορικού καθεστώτος. Η κεντρική ιδέα της καμπάνιας που κατά την πρώτη εβδομάδα είχε συγκεντρώσει 1 εκ. μάρκα ήταν πως για την διαφύλαξη της ειρήνης και της ελευθερίας πρέπει να εξοπλιστούν οι επαναστάτες του Ελ Σαλβαντόρ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΤΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΕΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΜΑΝΩΛΑ

ImageΝομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να αφήσουμε κατά μέρος τις άθλιες διαρροές των Επιτελείων και του ΥΠΕΘΑ που έφτασαν στο χείριστο επίπεδο απανθρωπιάς προκειμένου να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για το φονικό στο Βόλο, θέτοντας ζήτημα ανθρώπινου λάθους.
Μάλιστα έκαναν λόγο για μοιραίο 13ο βλήμα όλμου που μπήκε στο όπλο ενώ δεν είχε εκτοξευτεί το προηγούμενο, λόγω του στρες της άσκησης με τα διαδοχικά πυρά.
Εμείς ΑΓΕΣ Αντιστράτηγε Μανωλά θέλουμε να σας θέσουμε τρία απλά ερωτήματα, γνωρίζοντας ότι οι υπηρεσία αναζητούν απαντήσεις:
1.       Τι ειδικότητα είχε ο άτυχος 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλος; Ήταν ολμιστής; Αν όχι, είχε περάσει ειδική εκπαίδευση για την χρήση αυτού του φονικού όπλου, όπως κατέληξε για τον ίδιο και τους συναδέλφους του;   
2.       Ο Φώτης Ανδρικόπουλος είχε αιτηθεί επανειλημμένα αδείας και δεν του χορηγούνταν;

ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Σαββάτο 11/10, στις 07.00 π.μ. ΘΕΜΑ: «Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ, ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ»

Συγκλονιστική φωτογραφία: Λύγισαν τα παλικάρια μας στην κηδεία του 19χρονου πεζοναύτη!!!
Καλημέρα Συνάδελφοι.

Από τη Γκατζολία, μέχρι την ΕΛΔΥΚ.
Όπου και να μας ακούτε. Στην σκοπιά, στην αγγαρεία…
Βαρύ το πένθος, παιδιά. Αβάστακτος ο πόνος των γονιών. Μεγάλο το Φονικό στο Βόλο.
Προσέξτε. Μην Ψαρώνετε. Μην υποχωρείτε. Μην υπακούετε τυφλά στον κάθε παραλογισμό.
Γιατί ο Στρατός σκοτώνει.
Εχθρούς και Φίλους.
Σε Πόλεμο και Ειρήνη.
Τρία παιδιά τα γύρισαν κομματιασμένα μέσα σε ένα φέρετρο, σκεπασμένο με την ελληνική σημαία.
Τους έδωσαν και παράσημο.
Ουσιαστικά, παράσημο απανθρωπιάς και άρνησης ανάληψης ευθυνών, πήρε η διοίκηση στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών. Πήρε το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΟΛΟΧΑ

H ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ καταγγέλλει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την αυθαίρετη κλήση σε προανάκριση του συντρόφου Στέφανου Μολόχα μέλους της ν.Κ.Α. και του Κεντρικού της Συμβουλίου. Ο σύντροφος κλήθηκε στις 19/09/2014 από την ασφάλεια Βόλου σε προανάκριση!
Η ενέργεια αυτή αποτελεί μια ακόμη χυδαία κίνηση τρομοκράτησης αγωνιστών και κινημάτων που στο πρόσωπο του συναγωνιστή θέλουν να τσακίσουν την συνέπεια και συνέχεια της αντικαπιταλιστικής αμφισβήτησης και της διεκδίκησης ενός καλύτερου μέλλοντος για τον κόσμο της εργασίας.

ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΞΙΣΩΝΕΙ ΤΟ ISIS ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Οι ένοπλες δυνάμεις της καθυστέρησης

Αν θέλει κανείς να πάρει μια γεύση της κουλτούρας των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτος του Ιράκ και της Συρίας» (ISIS), αυτών που

Γιατί οι ΗΠΑ τήρησαν διαφορετική στάση έναντι των Κούρδων της Συρίας;


Image
Η πτώση της Κομπάνι είναι ένας μικρόκοσμος που αντικατοπτρίζει μια πολιτική που μοιάζει να είναι μοιραίο να οδηγηθεί σε αποτυχία. Είναι μια αναπόφευκτη τραγωδία. Καθώς παρακολουθούμε του μαχητές της ISIS να πλησιάζουν όλο και περισσότερο στην κατάκτηση της πόλης, που είναι στρατηγικής σημασίας για την Συρία, η εξέλιξη των γεγονότων στην πόλη Κομπάνι μοιάζει με ταινία δράσης γεμάτη σασπένς και πικρό τέλος.
Ανόμοια με άλλες κεντρικές συριακές πόλεις που καταλήφθηκαν δίχως το θέμα να πάρει διαστάσεις, η κατάρρευση της Κομπάνι γίνεται δημοσίως και όλοι έχουν στρέψει την προσοχή τους εκεί. 

Τάνκς κατέβασε στους δρόμους η κυβέρνηση της Άγκυρας

4 diyarbakir asker
Είναι η πρώτη φορά από το πραξικόπημα του στρατηγού Εβρέν τη δεκαετία του ’80, που στρατιώτες περιπολούν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης για τη διαφύλαξη της τάξης-Τζόν Κέρι: Η αποτροπή της πτώσης του Κομπάνι στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι στρατηγικός στόχος των ΗΠΑ

Ανακοίνωση των νεολαίων του ΚΚΕ (μ-λ) για τον θάνατο των τριών οπλιτών


Βόλος: Τρεις νεκροί από έκρηξη σωλήνα όλμου
Οι τρεις οπλίτες που σκοτώθηκαν από έκρηξη στο πεδίο βολής των Γλαφυρών του Βόλου δεν είναι ένα άτυχες γεγονός, είναι θύματα της πολιτικής του συστήματος. Η ίδια πολιτική που σπρώχνει τη νεολαία στην ανεργία και τη βαρβαρότητα των μνημονίων και του καπιταλισμού, η ίδια πολιτική που στέλνει τους μαθητές από το σχολείο στον στρατό για να τους δημιουργήσει τη σάπια συνείδηση του στρατού και του συστήματος, η ίδια πολιτική που προσφέρει, τάχα σαν χέρι σωτηρίας την επαγγελματική θητεία, είναι αυτή που στέρησε σήμερα τη ζωή από τους τρεις άτυχους νέους. Ο 19χρονος οπλίτης άλλα και οι δυο ΕΠΟΠ 33 και 34 ετών  που πέθαναν άδικα κατά τη διάρκεια ασκήσεων με πραγματικά πυρά, είναι ο απολογισμός ενός διαρκούς εγκλήματος που συντελείτε μέσα στις ένοπλες δυνάμεις με θύμα τη νεολαία. Πρόκειται για δολοφονίες και όχι πεσόντες στο καθήκον όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Πρόκειται για ασκήσεις ενταγμένες στην συνολικότερη πολεμική ένταση που πυροδοτείται από τους ιμπεριαλιστές στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην Ουκρανία.

Μαρτυρίες ΣΟΚ! «Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν δύο χιλιόμετρα μακριά από τους τζιχαντιστές»

Μαρτυρίες ΣΟΚ! «Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν δύο χιλιόμετρα μακριά από τους τζιχαντιστές»
Η Σερίν Τάντρος (Sherine Tadros), δημοσιογράφος ανταποκρίτρια του SkyNews στη Μέση ανατολή, στην πολεμική της ανταπόκριση για το αμερικανικό κανάλι φιλοξενεί τις δηλώσεις του Αμπού Ιμπραχίμ (Abu Ibrahim), διοικητή του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ο οποίος πολέμησε για μερικές ημέρες στο πλευρό των Κούρδων υπερασπιστών της Κομπάνι. Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός είναι η λεγόμενη «μετριοπαθής αντιπολίτευση» την οποία στηρίζουν οι ΗΠΑ.

Συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα στο Mega καταγγέλλει η Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα στο Mega καταγγέλλει η Μαριάννα Βαρδινογιάννη
Σάλος έχει ξεσπάσει από ρεπορτάζ της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας Espressο, το οποίο δημοσιεύει αυτούσια την επιστολή της Ελληνίδας πρέσβειρας Kαλής Θελήσεως της Unescο, Μαριάννας Βαρδινογιάννη, προς τη γενική γραμματεία του σώματος επιθεώρησης εργασίας (ΣΕΠΕ).
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής, η κ. Βαρδινογιάννη καταγγέλλει με λεπτομέρειες, στοιχεία και ονόματα, ότι το μεγάλο κανάλι επί σειρά ετών την εξαναγκάζει να διοργανώνει και μάλιστα με δικά της έξοδα "βραδιές μυσταγωγίας στο Μέγαρο Μουσικής", με μοναδικό σκοπό να "γεμίσουν" 2-3 λεπτά τηλεοπτικού χρόνου στο μεσημβρινό και το βραδινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. 

Κομπάνι: Οι Κούρδοι χρησιμοποίησαν ένα "κόλπο" του Κόκκινου στρατού στο Στάλινγκραντ και εξουδετέρωσαν 100 τζιχαντιστές μαχητές

tzixad_89Περικυκλωμένοι για εβδομάδες από τους τζιχαντιστές, οι περίπου 1500 Κούρδοι μαχητές που έχουν απομείνει στο Κομπάνι, προσπαθούν να κρατήσουν την πόλη με τακτικές  που σύμφωνα με τους επιτελείς τους προέρχονται από την αντίσταση του Κόκκινου Στρατού στο Στάλινγκραντ.
Οι 1500 αυτοί Κούρδοι  δεν έχουν μεγάλο απόθεμα από πολεμοφόδια. Οι περισσότεροι διαθέτουν ένα Καλάσνικοφ, και τίποτα άλλο. Ο στρατός των τζιχαντιστών διαθέτει όλμους, άρματα μάχης όπως και τεθωρακισμένα άρματα μάχης.

Interpol: Η Ελλάδα είναι από τις πιο αστυνομοκρατούμενες χώρες του κόσμου [χάρτης]

Στα κόκκινα του παγκόσμιου χάρτη βρίσκεται η Ελλάδα ως προς την αστυνόμευσή της. Τα στοιχεία είναι από την Ιnterpol (μάλιστα είναι επικαιροποιημένα και περιλαμβάνουν το 2014) και δείχνουν πόσοι αστυνομικοί αντιστοιχούν ανά 10.000 πολίτες.
Interpol: Η Ελλάδα είναι από τις πιο αστυνομοκρατούμενες χώρες του κόσμου [χάρτης]Ο παγκόσμιος χάρτης, δια χειρός του γραφίστα Ramiro Gomez, βρίσκεται στο αμερικάνικο Vox και δείχνει με χρωματικές ενδείξεις, όλες τις χώρες του κόσμου και πόσο αστυνομοκρατούμενες είναι. Το κόκκινο χρώμα είναι η ένδειξη ότι οι συγκεκριμένες χώρες βρίσκονται ψηλά στη λίστα και ανάμεσα σε αυτές είναι και η Ελλάδα.

Επιχείρηση «Mos Maiorum», η Ευρωπαϊκή καταστολή των μεταναστών χωρίς έγγραφα

Bleri Lleshi (Μετάφραση Barikat)
Στις 13 Οκτωβρίου, η Ευρωπαϊκή αστυνομία ξεκίνησε μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας, στοχεύοντας στους μετανάστες χωρίς έγγραφα. Πρόκειται για άλλη μια ποινικοποίηση διωκόμενων ανθρώπων.
Έχει πλέον μετατραπεί σε παράδοση. Κάθε φορά που μια χώρα αναλαμβάνει τη προεδρία της ΕΕ, δρομολογεί και μια μεγάλης κλίμακας ενέργεια ενάντια στους μετανάστες. Σύμπτωση ή μη, με λατινικές ή αρχαιοελληνικές ονομασίες. Αεροδρόμος, Αφροδίτη, Perkunas είναι τα ονόματα των επιχειρήσεων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Λιθουανίας αντίστοιχα κατά τη διάρκεια των θητειών τους στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ραγίζουν καρδιές με το τραγούδι που έγραψε ο πατέρας του αδικοχαμένου οπλίτη: «Αχ Παληκάρι μου, σου είχα υποσχεθεί πως θα…»!!!

90b77913c877b5710cadfb3b5285dea0
Αβάσταχτος είναι ο πόνος των οικογενειών των άτυχων παληκαριών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης στο στρατόπεδο του Βόλου. Ο πατέρας του 34χρονου ΕΠΟΠ λοχία, Αναστάσιου Μεζάλη, αδυνατεί να πιστέψει ότι έχασε τόσο άδικα το μοναχοπαίδι του. Ο κ.Δημήτρης Μεζάλης, ο οποίος πριν από λίγο καιρό έχασε και τη γυναίκα του, ξεσπά στο facebook με μια ανάρτηση απευθυνόμενη στο Χάρο.
Στα μάτια όμως κοίτα με…. Ίσια βαθιά στα μάτια».

Ανταπόκριση από το Κουρδιστάν: Το Κομπανί συνεχίζει να αντιστέκεται

Με μαχητικά αεροσκάφη να πετούν από πάνω και με το ξέσπασμα των βίαιων συγκρούσεων μεταξύ Τούρκων αστυνομικών και Κούρδων διαδηλωτών, ο Γιόρις Λέβερινκ* στέλνει ανταπόκριση από το Κουρδιστάν.
KurdishFighters-main.pngΚούρδοι μαχητές

Η δίκη της δίτροχης καταστολής

Της Αφροδίτης Τζιαντζή
 «Να μην αφήσουμε να εκδικαστεί η επίθεση ως τροχαίο, αλλά ως απόπειρα ανθρωποκτονίας», τονίζει το ΕΕΚ εν όψει της δίκης του αστυνομικού της ομάδας ΔΕΛΤΑ που τραυμάτισε βαρύτατα την Αγγελική Κουτσουμπού.




Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες στην ΕΣΗΕΑ το Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα, εν όψει της δίκης του αστυνομικού της ομάδας ΔΕΛΤΑ Θεμιστοκλή Ποιμενίδη, που δικάζεται τη Δευτέρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο για «τροχαίο ατύχημα».