Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΑΘΛΙΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΙΣΧΡΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ!

Τα τελευταία 24ωρα, έχει εκδηλωθεί μια άθλια και εξίσου χυδαία επίθεση στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Σκοτεινές Υπηρεσίες και άθλια υποκείμενα τους επιχειρούν να κάμψουν το ηθικό μας και να τρομοκρατήσουν τα μέλη μας με επαναλαμβανόμενες τηλεφωνικές κλήσεις και αποστολή μηνυμάτων πορνοδιαστροφικού περιεχομένου.    
Όχι μόνο απασχολούν το χρησιμότατο μέσο επικοινωνίας με τους συναδέλφους φαντάρους και τις λαϊκές τους οικογένειες, αλλά επιχειρούν να μας εμπλέξουν, με προβοκατόρικο τρόπο, σε «κόλπα» που συνήθως αναμειγνύονται τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά τους, ο αστικός κόσμος της Διαπλοκής και της Διαφθοράς.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο μπαρ ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ σας καλούν το Σαββάτο 18 Οκτωβρίου στις 19.00 σε εκδήλωση

"Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, το κίνημα μέσα στο στρατό και η απάντηση του κράτους"‏

Θα μιλήσουν:

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΑΦΝΗΣ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΕΚ
ΝΙΚΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ, Εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος
Θα ακολουθήσει ΠΑΡΤΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων
για τη δίωξη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΥΤΕΜΕΝΩΝ

στο μπαρ ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ
[Μπόταση 7 & Σολωμού Εξάρχεια - κοντά στο Πολυτεχνείο]

"Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, το κίνημα μέσα στο στρατό και η απάντηση του κράτους"‏

STRATIOTESPOLYTEXNEIO-630x388Η Εργατική Λέσχη Περιστερίου σας καλεί την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στις 20.00 σε εκδήλωση με θέμα:
"Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, το κίνημα μέσα στο στρατό και η απάντηση του κράτους"
Θα μιλήσουν: 
ΤΑΣΟΣ ΚΑΤΙΝΤΣΑΡΟΣ, μέλος της επιτροπής για το στρατό (Οργάνωση πολιτών στήριξης των επιτροπών φαντάρων - σμηνιτών - ναυτών 1982-1986).
ΝΙΚΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ, Εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος
Αλεβίζος Γιώργος, φαντάρος που αρνήθηκε την συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό στρατηγείο της Λάρισας για την επέμβαση στην κεντροαφρικανική δημοκρατία  
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ 227, 1ος όροφος
τηλέφωνο επικοινωνίας 6930246452 ergatikilesxiperisteriou.blogspot.gr

Η ΕΛΛΑΔΑ "ΧΩΝΕΤΑΙ" ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ!

ImageΝΑ ΠΩΣ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΙΜΠΕΡΙΛΑΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
«Καταστροφικές συνέπειες» περιμένουν τις βουλγαρικές ένοπλες δυνάμεις, αν δεν "απογαλακτιστούν" σύντομα από την εξάρτηση τους στον παλιό ρωσικό εξοπλισμό, συνεπώς και τις επισκευές του, όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στο Βρετανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας Βελιζάρ Σαλαμανοβ. Ο Σαλαμανόβ έκανε τις δηλώσεις αυτες στο BBC, καθώς όπως φαίνεταιεχει ξεσπάσει ένας πολεμος λέξεων μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ρωσίας για τη συμμετοχή της Ρωσίας στην Ουκρανική κρίση και τη ρωσική πίεση για να επιταχυνθούν οι εργασίες για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, ο οποίος θα διασχίζει τη Βουλγαρία. 

Ουκρανία: Σοβαρά επεισόδια από ακροδεξιούς και φασίστες έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου

Από τις συγκρούσεις στο Κίεβο (Φωτο ΑΡ)
Μέλη των ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων, που πρωταγωνιστούν πλέον στην πολιτική ζωή της Ουκρανίας μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση που οδήγησε στην ανατροπή του εκλεγμένου Προέδρου της χώρας, συγκρούστηκαν με την αστυνομία σήμερα έξω από τη Βουλή της Ουκρανίας, την οποία έπληξαν με πέτρες, καπνογόνα, αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες και βολίδες αεροβόλων.
Ένας φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς είδε τους -κυρίως νεαρούς- διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους φορούσαν μάσκες και ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα και αλυσίδες, να συγκεντρώνονται έξω από την κεντρική είσοδο της Βουλής και κατόπιν να αρχίζουν να εκτοξεύουν αντικείμενα προς το κτίριο. Τα περισσότερα από τα παράθυρα στον πρώτο όροφο έσπασαν από τα αντικείμενα αλλά και από τις βολίδες των αεροβόλων που είχαν ορισμένοι από τους διαδηλωτές, σύμφωνα με τον φωτοειδησεογράφο.

Όπως και στο Κουρδιστάν: Γυναίκες του Ντονμπάς στην πρώτη γραμμή του αγώνα!

Κάνουμε μια επιλογή από αφιερώματα και βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά με τις γυναίκες που αγωνίζονται στο Ντονμπάς είτε με το όπλο στο χέρι, είτε από άλλα πόστα, τόσο στις απελευθερωμένες, όσο και στις κατεχόμενες περιοχές.
Πρώτα δείτε το παρακάτω βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους για το πώς αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και τα παιδιά τον ουκρανικό φασιστικό στρατό στην κωμόπολη Debalcevo του Ντονμπάς:

Η ύστατη έκκληση από την Κούρδισσα στρατηγό της Κομπάνι (βίντεο)

Η ύστατη έκκληση από την Κούρδισσα στρατηγό της Κομπάνι (βίντεο)
Με το χαμόγελο στα χείλη οι Κούρδοι μαχητές της ηρωικής Κομπάνι περιπολούν και μάχονται την ώρα που είναι πολιορκημένοι από τους δολοφόνους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Στο βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα οι τζιχαντιστές με τα τανκς να είναι μέσα στην πόλη και να προωθούνται.
Μαζί με το βίντεο που δημοσιοποίησε η Κούρδισσα στρατηγός Ναλίν Αφρίν υπάρχει και ένα ύστατο μήνυμα στον ΟΗΕ και σε όλη την Δύση.

Το πρώτο μήνυμα το στέλνει στον ΟΗΕ:

Εκδήλωση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, Πάτρα 17/10, στις 18.00 μ.μ. (αίθουσα ΕΒΕ)


Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, την Παρασκευή 17/10, στις 18.00 μ.μ. πραγματοποιεί εκδήλωση στην Πάτρα, στην αίθουσα ΕΒΕ (πλ. Όλγας, Αράτου 21), με τίτλο :  
«Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα το κίνημα μέσα στον στρατό και η απάντηση του κράτους».
Ομιλητής :
Αργυρίου Νίκος, εκπρόσωπος της επιτροπής αλληλεγγύης στρατευμένων και του δικτύου ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος

«Προδότης» ο Κ. Καραμανλής σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης



Αναδημοσίευση από την «Εφημερίδα των Συντακτών»
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Ψαρράς 
Τις ακροδεξιές απόψεις του νέου γενικού γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης και νέου συνεργάτη της Σοφίας Βούλτεψη, Στέφανου Αναγνώστου, αποκαλύπτει δημοσιογραφική έρευνα. Σε βιβλίο του, ο Αναγνώστου κατηγορεί τον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή για ηθική αυτουργία σε προδοσία, για τα γεγονότα του 1974 στην Κύπρο.
Σύμφωνα λοιπόν με την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο δημοσιογράφος Στέφανος Αναγνώστου, όπως αναφέρει στο επίσημο βιογραφικό του, υπήρξε μεταξύ άλλων συντάκτης του φιλοχουντικού «Ελεύθερου Κόσμου», αλλά και συγγραφέας δύο βιβλίων. 

Εξοργισμένος ο Φαήλος με τις Κούρδισσες που βγάζουν «αναμνηστική» σε τανκ τζιχαντιστών που κατέλαβαν-ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ότι ο πόλεμος είναι ¨ανδρικό σπόρ"!

Κούρδισσες βγάζουν «αναμνηστική» σε τανκ τζιχαντιστών που κατέλαβαν
Οι Κούρδισσες αντάρτισσες του YPJ (ο στρατός γυναικών του YPG) κατέλαβαν τανκ τζιχαντιστώνκαι βγάζουν όλες μαζί αναμνηστική φωτογραφία.

Το που τραβήχτηκε η εικόνα δεν είναι γνωστό, ούτε πότε. Ωστόσο, κυκλοφόρησε την Τρίτη στο twitter ενώ οι κουρδικές πηγές αναφέρουν αποχώρηση – απώθηση των τζιχαντιστών από την Κομπάνι.

Mos Majorum!!! (Ήθη των Προγόνων)


Της Αλέκας Ζορμπαλά 
Mos Majorum!!!
Ηχεί σαν μελωδία.
Ακούγεται τόσο όμορφα, σαν τίτλος εξωτικού τραγουδιού.
Όμως είναι ένα νέο κυνήγι μαγισσών μέσα και στα σύνορα της Ε.Ε.
Όμως είναι μια «πολεμική» επιχείρηση των σιδηρόφρακτων ορδών της Ε.Ε. ενάντια στους μετανάστες, με τον κωδικό Mos Majorum,
(Ήθη των Προγόνων)
Από 13/10/2014-26/10/2014 οι αστυνομικές αρχές όλων των κρατών μελών σε συνεργασία με την FRONTEX, σε μια συντονισμένη στρατιωτικού τύπου, υπερ-επιχείρηση, εξαπολύουν πογκρόμ συλλήψεων, κρατήσεων και απελάσεων κατά των μεταναστών.

Επίθεση με νεκρούς σε ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας

https://elliniadis.files.wordpress.com/2011/06/67a-ceb5ceafcf83cebfceb4cebfcf82-cf83cf84ceb7-cebcceb1cf81ceb9cebfcf8dcf80cebfcebbceb7-cf86cf89cf84cf8c-cf83cf84-ceb5cebbcebbceb7cebd.jpgΕπίθεση με ρουκέτα δέχτηκε ελληνική κοινότητα κοντά στη Μαριούπολη της Ουκρανίας με αποτέλεσμα τουλάχιστον 7 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 17 να τραυματιστούν.
Η ρουκέτα έπεσε δίπλα από το νεκροταφείο στο χωριό Σαρτανά, το οποίο απέχει 10 χλμ από τη Μαριούπολη, την ώρα που δεκάδες πολίτες βρίσκονταν εκεί για μία κηδεία.
Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων μίλησε με τον πρόεδρο της Κοινότητας Στεπάν Μαχσμά, ο οποίος ανέφερε ότι ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν και άτομα ελληνικής καταγωγής...πηγή:topontiki

Οι Κούρδοι "ανακατέλαβαν" στρατηγικό σημείο στο Κομπάνι



http://www.enikos.gr/images/resized/590_ac308b0efe87166a8bf7e98b0170c27b.jpgΑνώτερος αξιωματούχος των Κούρδων του Ιράκ δήλωσε σήμερα ότι η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν έχει στείλει στρατιωτική βοήθεια στις συριακές κουρδικές δυνάμεις που πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι.
Ο Χαμίντ Νταρμπάντι, αξιωματούχος της KRG, αρμόδιος για τις υποθέσεις των Κούρδων της Συρίας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο, δήλωσε: "Τους βοηθήσαμε σχεδόν σε κάθε πεδίο. Τους στείλαμε βοήθεια, στην οποία περιλαμβάνεται και στρατιωτική".
Ωστόσο δεν έδωσε διευκρινίσεις για τον τρόπο παράδοσης των πολεμοφοδίων στην συριακή πόλη που συνορεύει με την Τουρκία προς βορρά ενώ πολιορκείται από τους τζιχαντιστές του ΙΚ από ανατολικά, νότια και δυτικά.

PKK: Είμαστε σε πόλεμο με την Τουρκία




http://www.tribune.gr/wp-content/uploads/2014/10/pkk-630x365.jpgΜε έκτακτη ανακοίνωσή της η κεντρική διοίκηση του PKK κατηγόρησε την Τουρκία ότι παραβίασε την κατάπαυση του πυρός με τους βομβαρδισμούς στην επαρχία Χακαρί. «Η Τουρκία παραβίασε την κατάπαυση του πυρός που είχε συμφωνηθεί με την έναρξη του διαλόγου μεταξύ των δύο μερών πριν από δύο χρόνια» σημειώνεται στην ανακοίνωση που ουσιαστικά επισημοποιεί την έναρξη του πολέμου και από την πλευρά των Κούρδων.
Πριν από δύο χρόνια άρχισε το διπλό παιχνίδι της Τουρκίας.
Από την μία πλευρά ξεκίνησε διάλογο με το PKKκαι τους υπόλοιπου Κούρδους στην Τουρκία και τους υπνώτισε σε μακρόσυρτες διαπραγματεύσεις που δεν κατέληγαν πουθενά, ωστόσο εμφάνιζαν την Τουρκία σε επικοινωνιακό επίπεδο να είναι το «περιστέρι» της ειρηνικής συνύπαρξης των δύο λαών.
Την ίδια ώρα όμως ξεκινούσε να εκπαιδεύει και να οπλίζει τους τρομοκράτες της Αλ Νούσρα και βασικά του Ισλαμικού Κράτους που όπως αποδείχθηκε ο στόχος τους δεν ήταν να ρίξουν τον Άσαντ αλλά να εξολοθρεύσουν τους Κούρδους.
Τώρα που το σχέδιο αποκαλύφθηκε η Τουρκία απομονωμένη κήρυξε τον πόλεμο στους Κούρδους βομβαρδίζοντας τις θέσεις τους στην επαρχία Χακαρί ενώ ταυτόχρονα στήνει προβοκάτσια και στο Τουνσελί.
Ο πόλεμος άρχισε και οι Κούρδοι με την έκτακτη ανακοίνωσή τους αποδέχονται την πρόκληση αφού οι Τούρκοι παραβίασαν την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.
πηγή:tribune

Θέσεις του PKK βομβάρδισε η Τουρκία



http://www.thetoc.gr/images/articles/1/article_41773/theseis-tou-pkk-bombardise-i-tourkia.w_l.jpgΤουρκικά MME αναφέρουν πως η πολεμική αεροπορία της χώρας είχε πλήξει την Κυριακή θέσεις του PKK στο νοτιοανατολικό τμήμα.
Εάν ευσταθεί, θα είναι η πρώτη σημαντική επιχείρηση κατά των κούρδων ανταρτών από την έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας πριν από δύο χρόνια.
H Hurriyet ανέφερε την Τρίτη στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι πλήγματα προκάλεσαν «σημαντικές ζημιές» στο PKK. Είχαν προηγηθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα, τριήμερες επιθέσεις του ΡΚΚ σε φυλάκιο στο Χακιάρι. O στρατός δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα.
Η εξέλιξη, εάν επιβεβαιωθεί, θα βαρύνει το ήδη πολύ δύσκολο κλίμα στην ειρηνευτική διαδικασία Άγκυρας και ΡΚΚ εξαιτίας του Κομπάνι...πηγή:thetoc

ΣΤΟ ΚΕΝ ΣΠΑΡΤΗΣ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ: ΤΟ «ΣΚΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΡΩΤΕ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ» ΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ «ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΣΚΗΣΗ»

Στο ΚΕΝ Σπάρτης οι αξιωματικοί συμπεριφέρονται σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα την τελευταία εβδομάδα…business as usual
Καθώς η καταγγελία για κατσαρίδες στο φαγητό δεκάδων συναδέλφων που υπηρετούν εκεί, συνέπεσε χρονικά με την κρατική δολοφονία των δύο ΕΠΟΠ και ενός φαντάρου Πεζοναύτη στον Βόλο, νόμιζαν ότι το ζήτημα θάφτηκε και μάλιστα προσπάθησαν να  τσουβαλιάσουν τα δύο γεγονότα με τον χειρότερο τρόπο.
Πιο συγκεκριμένα, στη πρόβα για την παρέλαση δύο μέρες πριν τη διεξαγωγή της ορκωμοσίας, στελέχη του στρατοπέδου επιχείρησαν να απαντήσουν στις καταγγελίες και να διασπείρουν την προπαγάνδα της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας σχετικά με τη δολοφονία στο Πεδίο Βολής του Βόλου, που ενοχοποιούσε όλους τους άλλους εκτός από το διοικητή του 505 Τάγματος Πεζοναυτών, το ΓΕΣ-ΓΕΕΘΑ και του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο. Δηλαδή τους καθόλα υπεύθυνους για τις περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες, την συντήρηση των μέσων-πυρομαχικών-εγκαταστάσεων, την κλιμάκωση των πολεμικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά, τρομακτική απειλή για το προσωπικό και τις τοπικές κοινωνίες.

Αναιρέσεις: Τα βίντεο της εκδήλωσης του Δικτύου Σπάρτακος για το Στρατό


spartakos-stratos725Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014, στη Λέσχη των Αναιρέσεων στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική εκδήλωση του Δικτύου Σπάρτακος για το Στρατό με τίτλο:
«Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, το κίνημα μέσα στον στρατό και η απάντηση του κράτους».
Ομιλητές ήταν οι:
-Πόπη Γανιάρη, μέλος της Επιτροπής για το Στρατό (Οργάνωση πολιτών στήριξης των επιτροπών φαντάρων – ναυτών – σμηνιτών 1982-1986)
-Τάσος Κατιντσάρος, μέλος της Επιτροπής για το Στρατό (Οργάνωση πολιτών στήριξης των επιτροπών φαντάρων – ναυτών – σμηνιτών 1982-1986)
-Γιώργος Αλεβίζος, φαντάρος που αρνήθηκε την συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό στρατηγείο της Λάρισας για την επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
-Νίκος Αργυρίου, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος
Παρακολουθήστε στα βίντεο που ακολουθούν τις τέσσερις ομιλίες. Παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, όχι μόνο από κινηματική και πολιτική αλλά και από ιστορική σκοπιά.