Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Το κίνημα για το Στρατό τη Δεκαετία του 1980

tkatintsaros-pganiari-725(Το πλαίσιο, οι Επιτροπές, τα γεγονότα – μια αποτίμηση)
Πόπη Γανιάρη – Τάσος Κατιντσάρος
Οι Επιτροπές Στρατιωτών-Ναυτών-Σμηνιτών, δηλαδή οι αγωνιστικές συλλογικότητες φαντάρων μέσα στα στρατόπεδα, εμφανίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80.
Θυμίζουμε ότι τον Οκτώβρη του ’81 το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις εκλογές και σχηματίζει κυβέρνηση μετά από 7 χρόνια δικτατορίας συν 7 χρόνια Δεξιάς. Ο στρατός στις αρχές του ’80, διατηρεί τα χαρακτηριστικά ενός στρατού που δομήθηκε μέσα στον εμφύλιο, από το ΝΑΤΟ, και επέβαλε 7χρονη δικτατορία στη χώρα. Βασικό του δόγμα είναι ο αντικομμουνισμός και ο από βορρά κίνδυνος. Οι φαντάροι πάνε στο στρατό φακελωμένοι, υφίστανται διακρίσεις με βάση το φρόνημα και συνεχίζουν να φακελώνονται στη διάρκεια της θητείας τους. Λειτουργούν στην ουσία τάγματα ανεπιθυμήτων.

Στόχος τους η πολιτική δράση στο στρατό – Συνέντευξη του Νίκου Αργυρίου

Με ένα μαζικό ρεύμα αλληλεγγύης με δεκάδες ψηφίσματα εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, κινήσεων πόλης, συλλογικοτήτων του αντιμιλιταριστικού-αντιπολεμικού κινήματος και σχεδόν του συνόλου της Αριστεράς απαντάει το κίνημα στη δίωξη του Νίκου Αργυρίου, μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος».
Συνέντευξη στον Κυριάκο Νασόπουλο

Fw: ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ στο ΥΠΟΣΤΕΓΟ "Ο πόλεμος είναι εδώ)‏

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
Από το ISIS έχρι την Ουκρανία ο ρόλος της Ελλάδας
και του ελληνικού στρατού στις διεθνής εξελίξεις.
Νίκος Αργυρίου (επιτροπή αλληλεγγύης στρατευμένων)
Κώστας Φουρίκος (καραβάνι αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Ουκρανίας)
Αχχιλέας Ζάβαλης (δημοσιογράφος)
ΤΡΙΤΗ 21/10 στις 20:00
στον Χώρο Αλληλεγγύης και Δράσης ΥΠΟΣΤΕΓΟ
25ης Μαρτίου 38, Αργυρούπολη
ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ "ΥΠΟΣΤΕΓΟ"
           

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα τη Τρίτη 21/10 στις 6:30μμ

Αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους
Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ, τον Μαρουάν Μπαργούθι και όλους τους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους!
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα τη Τρίτη 21/10 στις 6:30μμ
Η τελευταία επιδρομή των Ισραηλινών στη Γάζα συνοδεύτηκε από άγρια καταστολή, συλλήψεις και απαγωγές Παλαιστίνιων στη Δυτική Οχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τα κατεχόμενα του 1948. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι οδηγήθηκαν στις φυλακές. Αρκετοί από αυτούς είχαν μόλις αποφυλακιστεί, μετά από χρόνια εγκλεισμού στα κάτεργα του Ισραήλ. Η αντίσταση στη βάρβαρη σιωνιστική κατοχή μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά στα μπουντρούμια της Κατοχής, όπου οι Παλαιστίνιοι δίνουν έναν αέναο αγώνα ενάντια στα βασανιστήρια, τον εξανδραποδισμό και την υποδούλωσή τους.

Στενές σχέσεις με την ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν τα sms του Κασιδιάρη

Στενές σχέσεις με αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ. αποδεικνυεται αν είχε ο Ηλίας Κασιδιάρης όπως προκύπτει από τα sms που βρέθηκαν στο κινητό του και περιλαμβάνονται στη δικογραφία της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι στην κατοχή τους είχε βρεθεί παραποιημένη ταυτότητα εν ενεργεία αστυνομικού με το επώνυμο Χαλάστρας.

Ρε τον ψεύτη...

Λουφα κ Παραλλαγη

Έκκληση του PFLP για ενιαίο επαναστατικό μέτωπο αλληλεγγύης στον αγώνα του λαού της Κομπάνι απέναντι στην ISIS


Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης εκφράζει την αλληλεγγύη του στην κουρδική αντίσταση στην Kομπάνι που αγωνίζεται για την υπεράσπιση της ζωής τους και της κοινότητάς τους απέναντι στην αντιδραστική ένοπλη ομάδα ISIS, η παρουσία της οποίας στην περιοχή μας έχει διευκολυνθεί και υποστηριχθεί από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τους υπηρέτες τους. Ο σύντροφος Khaled Barakat δήλωσε ότι «όλες οι παλαιστινιακές και αραβικές επαναστατικές δυνάμεις οφείλουν να ενώσουν τις προσπάθειές τους για την ενίσχυση του αγώνα της κουρδικής αντίστασης στην Koμπάνι κατά της ISIS και των ιμπεριαλιστών που τη στηρίζουν.»

Εργοστάσιο Zuevsky: Η πρώτη εθνικοποίηση επιχείρησης στο Ντονμπάς;

Είδηση απ’ το επίσημο site της ΛΔ Ντονιέτσκ αναφέρει ότι εργάτες απ’ το εργοστάσιο παραγωγής ενεργειακού-μηχανολογικού εξοπλισμού Zuevsky απευθύνθηκαν στον επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου της ΛΔΝτονιέτσκ και γενικό γραμματέα του προσφάτα ιδρυθέντως ΚΚ Ντονιέτσκ, Μπορίς Λιτβίνοφ, με το αίτημα να αναλάβουν οι ίδιοι τη λειτουργία του εργοστασίου.

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ "ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ"

Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας μια καταγγελία και μια διαφήμιση που προκάλεσαν έντονους προβληματισμούς για τον πραγματικό ρόλο και τον σκοπό επιχειρηματιών στους αλληλεδιαπλεκόμενους-αλληλοτροφοδοτούμενους  τομείς άμυνας-ασφάλειας. Πρόκειται για τομείς ιδιαίτερα κερδοφόρους. Που τροφοδοτούνται αφενός από την καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας από την κυρίαρχη προπαγάνδα –άμεσα συνδεδεμένη με την μουσουλμανοφοβία και τη δαιμονοποίηση των μεταναστών- αλλά και την συντεταγμένη ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση συγκεκριμένα των πιο κερδοφόρων πτυχών του δημοσίου.
 Οι εταιρείες άμυνας-ασφάλειας πλέον επεκτείνουν τη δράση τους πέρα από τους παραδοσιακούς τομείς και σε δραστηριότητες εκτός συνόρων –φύλαξη πλοίων ή ακόμη και στην εμπλοκή στον τομέα μεταφορών σε εμπόλεμες ζώνες, ενώ ήδη έχει καταγραφεί η δράση ιδιωτικής εταιρείας που εξασφάλιζε ναρκαλιευτές στο Ιράκ!

Ενημέρωση από το δίκτυο «Σπάρτακος» (Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων)-Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

Κυριακή 19 Οκτωβρίου, 10.30 το πρωί, στο καφέ «Πρόκα»
-Το ξεπούλημα της στρατιωτικής περιουσίας (η περίπτωση των 350 στρεμμάτων, του ΤΕΣ, στην Πέρδικα Αίγινας)
-Η πρόσφατη τραγωδία, σε στρατιωτική άσκηση, στις Γλαφυρέςτου Βόλου
-Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία

Εκλαϊκευμένο μάθημα ιστορίας, απο χρυσαυγίτη - Οπλα και χρυσαυγίτικες απειλές (Βίντεο)

Αν έλεγε κάποιος ότι είναι τρολιά έχει χάσει. Απλώς είναι εκλαϊκευμένο μάθημα ιστορίας από χρυσαυγίτη ο οποίος με αφορμή το δημοσίευμα του «Εθνους», που αναπαράγει η ιστοσελίδα του «Ποντικιού», βάζει τα πράγματα στην θέση τους, απευθυνόμενος σε όλους/ες τους ανιστόρητους, που στερούνται χρυσαυγίτικης παιδείας: 

Υποκλοπές της ΕΥΠ για λογαριασμό επιχειρηματιών – Μια απομάκρυνση και δύο ντοκουμέντα Διαρροές της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αναφέρουν ότι «τις τελευταίες εβδομάδες προέκυψε διακίνηση παράνομων CD με ηχογραφημένες συνομιλίες που έγιναν για λογαριασμό επιχειρηματιών σε απόλυτη παρέκκλιση με τη νόμιμη διαδικασία για την εξάρθρωση ένοπλων ομάδων, εγκληματικών οργανώσεων κ.λπ.»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ η αποκάλυψη αυτή οδήγησε στην αιφνιδιαστική απομάκρυνση του προϊσταμένου του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Ο συγκεκριμένος τμηματάρχης φαίνεται να ήταν προϊστάμενος επί σειρά ετών στην Ειδική Μονάδα Ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και να είχε επαφές με την CIA και άλλες ξένες μυστικές υπηρεσίες. Ο προϊστάμενος της ΕΥΠ φέρεται να μετατέθηκε σε άλλη υπηρεσία της Ασφάλειας.

Απαράδεκτες οι συνθήκες στην Αμυγδαλέζα Τα μέλη του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου επισκέφθηκαν το κέντρο κράτησης

Στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας βρίσκονται περίπου 1.800 κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων 90 ανήλικοι ηλικίας 15 έως 17 ετών, διαπίστωσαν τα μέλη του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου, στη διάρκεια της επίσκεψής τους εκεί. Προσθέτουν μάλιστα ότι οι ανήλικοι στην πλειονότητά τους είναι πρόσφυγες. Προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, τη Νιγηρία και το Πακιστάν.

Τα βίντεο της εκδήλωσης της αντιφασιστικής καμπάνιας για την Ουκρανία στο ΜΑΧ

Oukrania-MAX-4 (1)Τί είδαμε στην Ανατολική Ουκρανία: κεντρική εκδήλωση με τα μέλη της ελληνικής αποστολής του διεθνούς Αντιφασιστικού Καραβανιού.
Από το Ντονμπάς Μέχρι το Κερατσίνι Λευτεριά στο λαό – Θάνατος στο φασισμό
Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο Χημικών στο Πολυτεχνείο, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τηςαντιφασιστικής καμπάνιας για την Ουκρανία μετά την επιστροφή της ελληνικής αποστολής που συμμετείχε στο ΔιεθνέςOukrania-MAX-4 (2)Καραβάνι Αλληλεγγύης στο λαό της Ανατολικής Ουκρανίας.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε μέρος του φωτογραφικού υλικού και των βίντεο που τραβήχτηκαν εκείνες τις μέρες, ενώ μέλη της αποστολής μίλησαν για τις εμπειρίες τους.

ΒΟΜΒΑ ΜΤΣ! Διώκονται για κακούργημα οι πρόεδροι και διευθυντές από το 2000 ως το 2011!


Image
Πόρισμα βόμβα της Εισαγγελίας Διαφθοράς θα κάνει πάρα πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους. Μετά από μακρόχρονη έρευνα που στηρίχθηκε σε οικονομικούς ελέγχους ,εκθέσεις και μαρτυρίες η Εισαγγελία Διαφθοράς βάζει στο στόχαστρο τις διοικήσεις του Μετοχικού Ταμείου Στρατού από το 2000 μέχρι και το 2011!

Το πόρισμα που αποκαλύπτει το Έθνος της Κυριακής καταλήγει ότι “επί σειρά ετών ,διοικήσεις του Μετοχικού Ταμείου Στρατού μοίραζαν στους δικαιούχους κάθε χρόνο χρηματικά ποσά ως “μέρισμα” ,που τα υπολόγιζαν αυθαίρεται χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την πραγματική οικονομική κατάσταση του ΜΤΣ που παρουσίαζε ζημιές”!
Οι επικουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Σέβης που συνέταξαν το πόρισμα μετά από παραγγελία της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ,για το αδίκημα της απιστίας σχετικής με την υπηρεσία,που στρέφεται σε βάρος νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου κατ΄εξακολούθηση.

Μήνυση κατά εφημερίδας κατέθεσε ο πατέρας του 19χρονου πεζοναύτη


Image
Μήνυση για ψευδή δημοσίευση κατέθεσε, στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Πατρών, ο πατέρας του άτυχου πεζοναύτη, Φώτη Ανδρικόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του, στο πεδίο βολής Γλαφυρών, στο Βόλο.
Η μήνυση στρέφεται κατά τοπικής εφημερίδας των Πατρών διότι δημοσίευσε, ψευδώς, ότι έχει υποβληθεί, από την οικογένεια, αγωγή εναντίον του ελληνικού δημοσίου διεκδικώντας, ως αποζημίωση, ποσό μαμούθ.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση ενώ κατασχέθηκε το φύλλο της εφημερίδας με τη συγκεκριμένη δημοσίευση.
Υπενθυμίζεται ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού με χθεσινή ανακοίνωση διέψευσε, ως αναληθή τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που αφορούσαν σε καταγγελίες σχετικά με το 19χρονο δεκανέα.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕhttp://www.onalert.gr/stories/mynisi-kata-efimeridas-katethese-o-pateras-tou-pezonayti