Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔIΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25/10 ΣΤΙΣ 7.00 π.μ


Με πρόσχημα την "εθνική άμυνα" χαρίζουν ένα σκασμό εκατομμύρια στον Ταβουλάρη, πολιτικό συνεργάτη και φίλο του Αντώνη Σαμαρά.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

"Το Κομπάνι και η αμερικανική πίεση αλλάζουν τα πάντα" στο Κουρδιστάν


Image
Από ιστορική και γεωγραφική άποψη, το πολιορκημένο Κομπάνι δεν είναι σημαντικό. Η συριακή πόλη όμως παίζει κεντρικό ρόλο στην αναβίωση των κουρδικών φιλοδοξιών για μεγαλύτερη αυτονομία και επιρροή σε μια περιοχή που χαρακτηριζόταν πάντα από συγκρούσεις.
Οι Κούρδοι που είναι σκορπισμένοι σε τέσσερις χώρες της Μέσης Ανατολής αγωνίζονται εδώ και εβδομάδες να υπερασπιστούν αυτή την πόλη, ώστε να μην πέσει στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους. Και καθώς η συμμαχία που πολεμά την εξτρεμιστική οργάνωση αρχίζει να συντονίζει τις ενέργειές της με τους υπερασπιστές της πόλης, οι Κούρδοι εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να παρουσιαστούν ως ένας σύμμαχος-κλειδί της Δύσης με περιφερειακή επιρροή.

Κομπάνι: Ενισχύεται η αντίσταση με 1.300 μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού


Image
Το Κόμμα Δημοκρατικής Ενωσης, στρατιωτική πτέρυγα του οποίου αποτελούν οι Μονάδες Λαϊκής Προστασίας των κούρδων μαχητών της Συρίας, συμφώνησε για τη διέλευση 1.300 μαχητών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, οι οποίοι θα ενισχύσουν την υπεράσπιση της συριακής κουρδικής πόλης Κομπάνι, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
"Το Κόμμα Δημοκρατικής Ενωσης ανακοίνωσε ότι δέχεται τη διέλευση 1.300 ανδρών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και οι ομάδες μας διαπραγματεύονται αυτήν τη στιγμή για το ποιός θα είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσουν", δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ταλίν της Εσθονίας.

Η ιστορία της Σβάστικας όπως δεν την έχετε ξαναδεί! ΦΩΤΟ



Παρά το γεγονός ότι στον δυτικό κόσμο η σβάστικα είναι συνώνυμη με τον φασισμό, η ιστορία της πηγαίνει χιλιάδες χρόνια πίσω ως σύμβολο καλής τύχης για σχεδόν κάθε πολιτισμό παγκοσμίως. Καθώς όλο και περισσότερα τεκμήρια αναδύονται αναφορικά με την μακραίωνη ιστορία του συμβόλου στην προ-ναζιστική Ευρώπη, μπορεί αυτό το αρχαίο σύμβολο να αποτινάξει την τάυτισή του με το κακό; 

Καναδάς: Η τρομοκρατία, το νέο νομοσχέδιο και ...η ντουλάπα!

Image
 Η καναδική κυβέρνηση σκοπεύει να υιοθετήσει πολύ σύντομα νέα νομοθεσία για να αντιμετωπίσει την απειλή της τρομοκρατίας μετά τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν αυτή την εβδομάδα στον Καναδά, με στόχο κυρίως να αποτρέπει τέτοιες δραστηριότητες.

Ο Μακέι επεσήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει πέρα από το νομοσχέδιο που σκόπευε αρχικά να προτείνει και το οποίο θα ενίσχυε τις εξουσίες της καναδικής υπηρεσίες πληροφοριών.

ΑΘΛΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΗΔΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΥ 1974 ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ-ΚΑΤΟΧΗ

Το θράσος του αστικού κόσμου είναι απύθμενο. Χαρακτηριστική η πρόκληση στην ιστορική μνήμη ενός ολόκληρου λαού που βούλιαξαν στον πόλεμο, στην προσφυγιά, στην ατελείωτη κατοχή.
Γράφει ο Φρίξος Δαλίτης: «Σαράντα χρόνια μετά, θα γίνει ομαδική κηδεία για τους πεσόντες καταδρομείς κατά την ημέρα του πραξικοπήματος, οι οποίοι βρίσκονταν θαμμένοι στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία. Πρόκειται για τους καταδρομείς, οι οποίοι ευρισκόμενοι σε διατεταγμένη αποστολή έλαβαν μέρος σε διάφορες μάχες την ημέρα εκδήλωσης του πραξικοπήματος.

ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΛΤΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ... Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ, ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΣ...

Υποδοχή Ιερών Κειμηλίων από την Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στη ΣΜΥ


Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014, η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών είχε την τιμή και ευλογία να υποδεχτεί τεμάχιον του Τιμίου Σταυρού και Ιερό Λείψανο της αριστεράς χειρός της Οσίας Μαρίας της Μαγδαληνής, κειμήλια τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.

Ο Πάνος Χαρίτος στο Barikat.gr για τη Μέση Ανατολή και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

O Πάνος Χαρίτος, δημοσιογράφος με συνεχή παρουσία στην ευρύτερη επικράτεια της Μέσης Ανατολής για σχεδόν μια 15ετία, απαντά στις ερωτήσεις του Barikat για τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στην περιοχή. Μια συζήτηση για όλο το εύρος των θεμάτων, από το ISIS μέχρι το Ιράν, από το Κομπάνι μέχρι την Αραβική Άνοιξη, από τα πετρέλαια της περιοχής μέχρι το ρόλο της Ελλάδας, της Τουρκίας και του Ισραήλ.

"Είπαν πως έχω Έμπολα": Επιβάτες λεοφωρείου ξυλοκόπησαν 26χρονη από τη Γουϊνέα

Γράφει ο Παναγιώτης Κάτσικας

Από τότε που έχει ξεσπάσει ο ιός του Έμπολα σε κάποιες από τις χώρες της Αφρικής, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη με φήμες, δήθεν επιστημονικές πληροφορίες, για την εξάπλωση του ιού, προκαλώντας πανικό στον κόσμο, ο οποίος φοβάται το άγνωστο, το διαφορετικό και το "άλλο".
Οι έμποροι του φόβου, κατασκευάζουν την ταυτότητα του έγχρωμου ανθρώπου, ως δυνητικού φορέα του Έμπολα. Ο ιός του Έμπολα, είναι η ασθένεια της φτώχειας και του τρίτου κόσμου, έννοια που η βιομηχανία των ειδήσεων κεφαλαιοποιείται και αξιοποιεί, συγκροτώντας τους μετανάστες από την αφρικανική ήπειρο ως βέβαιη "απειλή" για τους καθαρούς "λευκούς", ως την ενσάρκωση μιας επιδημίας που εξαπλώνεται και κολλάει μέσω του αέρα.

Τείχος ενάντια στην ισλαμοφοβία, όχι τείχη απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες

του Μάριου Αυγουστάτου και της Έφης Γαρίδη
skitso_latoyf_islamofovia_eeΣύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, η αύξηση των προσφύγων που έφτασαν στα νησιά του Αιγαίου το 2014 μέχρι τον Αύγουστο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013 ήταν 223,22%. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην Ιταλία. Την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύτηκε έκθεση της Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης, που περιέγραφε με πολύ μελανά χρώματα την κατάσταση σχετικά με τη μεταχείριση προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, και μάλιστα το συμπέρασμα ήταν ότι η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά χειροτερεύει συνεχώς. Οι αυξανόμενες ροές μεταναστών και προσφύγων προκαλούνται κυρίως από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της Δύσης, και η απάντηση σε αυτές είναι η βαρβαρότητα. Πώς μπορεί κανείς να δικαιολογήσει αυτήν τη βαρβαρότητα; Το καλύτερο εργαλείο είναι η ισλαμοφοβία.

Στη φυλακή οι εγκληματίες νεοναζί, όχι οι αντιφασίστες αγωνιστές

Screen Shot 2014-10-23 at 6.21.39 PMΑντιφασιστικές Συγκεντρώσεις:

• Τη Δευτέρα 10 Νοέμβρη, στις 9 π.μ. στο Ε τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) για την παραδειγματική καταδίκη 32 νεοναζί «Αυτόνομων Εθνικιστών»
• Την Τετάρτη 12 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στο Δ μονομελές Πλημμελειοδικείο (Ευελπίδων) για την αθώωση του Θανάση Κούρκουλα, μέλους της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό»
Στις αρχές Νοέμβρη, φτάνουν εξ’ αναβολής στο ακροατήριο δύο υποθέσεις με ξεχωριστό ενδιαφέρον: 
Στις 10 Νοέμβρη 2014 μετά από συνεχείς αναβολές, δικάζονται από το Ε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως), τα 32 ενήλικα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης «Αυτόνομοι Εθνικιστές» που στις 23/10/2010 είχαν επιτεθεί με ρόπαλα, σιδηρολοστούς, σιδερογροθιές και πέτρες σε αντιρατσιστική-αντιφασιστική συγκέντρωση τοπικών φορέων, σωματείων, αντιρατσιστικών κινήσεων και κατοίκων στο σταθμό Μετρό Πανόρμου. Ανάμεσά τους ο γνωστός από τη θητεία του στη Χρυσή Αυγή Δημήτρης Παπαγεωργίου, δημοσιογράφος της «Ελεύθερης Ωρας» κι αρχισυντάκτης του «Ελεύθερου Κόσμου», που ήταν ο μόνος παρέμεινε προφυλακισμένος για αρκετούς μήνες, καθώς είχε καταδικαστεί για παλιότερη επίθεση της Χρυσής Αυγής σε μέλη αριστερών οργανώσεων. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΣΟ ΑΙΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΥΘΕΙ;


Επειδή δεν ξεχνούμε τα τρία παλικάρια που κομμάτιασε ο ελληνικός στρατός και η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για χάρη του Ετοιμοπόλεμου-Αξιόμαχου, πραγματοποιώντας συνεχείς ασκήσεις με πραγματικά πυρά. 

Οι ΗΠΑ αποφεύγουν να καταδικάσουν τις παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία


Image
Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να τηρούν μια στάση “ουδετερότητας” που τελικά ευνοεί μόνο την Τουρκία στο θέμα της Κύπρου και των απαράδεκτων προκλήσεων της Άγκυρας. 

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ απέφυγε και πάλι να καταδικάσει τις προκλήσεις των Τούρκων στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ο ανταποκριτής του Mega Μιχάλης Ιγνατίου ρώτησε πιεστικά την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζενιφερ Ψάκι, αλλά εκείνη περιορίστηκε να προσθέσει ότι το μήνυμα για αποφυγή εντάσεων στέλνεται «ευρέως» και ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε στενή επαφή με τον ειδικό σύμβουλο, Εσπεν Μπαρθ Άιντε και στηρίζουν τις προσπάθειές του να επιστρέψουν τα μέρη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Μετά την παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ κατά Ταμείου Εθνικού Στόλου για το Οχυρό στην Πέρδικα Αίγινας

Image

Θέματα:

-Το ξεπούλημα της στρατιωτικής περιουσίας (η περίπτωση των 350 στρεμμάτων, του ΤΕΣ, στην Πέρδικα Αίγινας)

πρόσφατη τραγωδία, σε στρατιωτική άσκηση, στις Γλαφυρέςτου Βόλου
-Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία

Ακολούθως, το συγκεκριμένο ζήτημα ήρθε στη Βουλή καθώς ερώτηση για το Οχυρό του ΠΝ στην Πέρδικα Αίγινας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ .

ΧΑΡΙΖΟΥΝ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ, ΣΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
Έτσι γίνονται οι καλές δουλειές. Από αυτούς που ωρύονται για την "εθνική άμυνα". Τους υπερπατριώτες του ΠΑΣΟΚ κΑΙ της ΝΔ, που είτε με τις μίζες, είτε "κάνοντας χάρες" ΄πάντα για το καλό της χώρας, της διασφάλισης του Ετοιμοπόλεμου και Αξιόμαχου, της εδαφικής ακεραιότητας ντε- βουτούν βαθιά το χέρι στο δημόσιο κορβανά. Και αυτοί που με έφτασαν ως εδώ συνεχίζουν...
Ξελασπώνουν για μια ακόμη φορά τον Ταβουλάρη, χαρίζοντας του 6 εκατομμύρια ευρώ και σκυλιασμένα υπερασπίζονται την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων και κάθε ιδιωτικοποίηση που πάντα βασίστηκε στη διαπλοκή του με το κράτος.
Σημερινά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για:

Μέσα στο "Σχολείο της Τζιχάντ"! - Παιδιά παρακολουθούν βασανιστήρια και αποκεφαλισμούς - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από την φρικιαστική εκπαίδευση

Μέσα στο `Σχολείο της Τζιχάντ`! - Παιδιά παρακολουθούν βασανιστήρια και αποκεφαλισμούς - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από την φρικιαστική εκπαίδευση
Όλοι, ανεξαρτήτως, εθνικότητας, έχουμε μια συγκεκριμένη εικόνα για το σχολείο, μια εικόνα που έχει πολλά ή λίγα κοινά μεταξύ των χωρών και των ηπείρων. Δάσκαλοι, μαθητές, μαθήματα, ασκήσεις στο τετράδιο....

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ για την ΑΜΦΙΠΟΛΗ!- Το ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ από τους ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ το 1916 !!! (Φωτογραφίες ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ)

25

Όπα!!! Μά τί ψαχουλεύουν αυτοί εκεί κάτω;
1916…
Βρέ τούς αρχαιολόγους μας!!! Τί ανακάλυψαν εν έτη 2014!!! Αυτά πού οι εγγλέζοι ήξεραν από τό 1916!!!
Καί τώρα; Τί έχουν νά πούνε; “Ο ΤΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΗΜΕΝΟΣ”

Ο κ. Φορτσάκης και η εκδίκηση των Mικροαστών

Σταύρος Παναγιωτίδης
Ο Μαξίμ Γκόρκι έλεγε στους Μικροαστούς του:
“Φοιτητής σημαίνει μαθητευόμενος κι όχι ρυθμιστής στη ζωή. Αν κάθε νεαρός στα είκοσί του χρόνια θέλει να γίνει κανονιστής της τάξης, τότε όλα θα γίνουν άνω-κάτω. [...] Σπούδασε, γίνε μάστορας στη δουλειά σου και τότε συζήτα... ως τότε όμως, κάθε ένας έχει κάθε δικαίωμα στις συζητήσεις σου να σου πει κάνε μόκο”.1

Μας παρακολουθούν μέσω ίντερνετ! (Επίκαιρα 16-22/10/2014)

wired snowden
Βροχή πέφτουν οι μηνύσεις εναντίον μυστικών υπηρεσιών και αρμόδιων υπουργείων με αφορμή το καθεστώς συνεχούς και καθολικής παρακολούθησης που έχουν επιβάλει στο ίντερνετ, εισβάλλοντας στην προσωπική ζωή εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών σε όλο τον κόσμο.

ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ
Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στο Σαν Φραντζίσκο όπου έχει την έδρα της η εταιρεία που διαχειρίζεται το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ιδιαίτερα αγαπητό στον κόσμο της πολιτικής, της ενημέρωσης και του θεάματος. Η μήνυση που κατατέθηκε στις 7 Οκτώβρη (εδώ η σχετική ανάρτηση) στρεφόταν εναντίον του FBI και του αμερικάνικου υπουργείου Δικαιοσύνης και διεκδικούσε το δικαίωμα να δημοσιεύει τον αριθμό των αιτημάτων που δέχεται από την κυβέρνηση για άνοιγμα και παρακολούθηση λογαριασμών. 

Η ανείπωτη τραγωδία των «ανταρτόπληκτων» του Εμφυλίου Πολέμου Ο ξεριζωμός 700.000 Ελλήνων για τη δημιουργία «ζωνών ασφαλείας» και την απομόνωση του Δημοκρατικού Στρατού

2neb6a
Μια από τις πιο τραγικές πλευρές του Εμφυλίου Πολέμου αποτελεί ο ξεριζωμός εκατοντάδων χιλιάδων ελλήνων χωρικών από τις εστίες τους. Περίπου 700.000 έλληνες ( το 10% του πληθυσμού τότε) ανεξαρτήτως ηλικίας εκτοπίσθηκαν για να φτιάξει Εθνικός Στρατός «νεκρές ζώνες» ώστε να απομονωθούν οι μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, να μην μπορούν να ανεφοδιάζονται , ούτε να κάνουν στρατολογίες. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο ξεκλήρισμα ελληνικών πληθυσμών μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.  

«Ηρθαμε από την «κόλαση» του Κομπανί»! Τρεις μαχητές του YPG, τραυματίες, μιλούν στον «Ημεροδρόμο», για την κατάσταση στο Κομπάνι, τις μάχες κατά του ISIS, τον ηρωϊκό αγώνα του κουρδικού λαού.

kompani
Για τριανταεπτά μέρες το Κομπανί συνεχίζει να αντιστέκεται στις λυσσασμένες επιθέσεις των βαριά εξοπλισμένων φανατισμένων μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους» (ISIS).