Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: ΟΜΗΡΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/naypigia-1.jpg

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ-ΟΜΗΡΟΥ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ως ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ έχουμε παρέμβει στο ζήτημα των Ναυπηγείων Ελευσίνας-Σύρου αναδεικνύοντας το ζήτημα της στενής πολιτικής σχέσης του επιχειρηματία Ταβουλάρη με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τα δεινά της ιδιωτικοποίησης των ναυπηγείων τόσο για τον αγρίως φορολογούμενο εργαζόμενο-άνεργο λαό μας, όσο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων που βιώνουν ένα απάνθρωπο καθεστώς ομηρείας, απλήρωτοι για μήνες. 
Πρόσφατα μάλιστα τονίσαμε τις εξαιρετικά χαριστικές ρυθμίσεις προς τον επιχειρηματία:

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΤΗΝ ΑΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ; Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ή ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ=ΑΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ;

«Διαβεβαιώσαμε τους αρχηγούς των όπλων, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ότι περιβάλλονται από εμπιστοσύνη, διότι το κράτος θα έχει συνέχεια και η ασφάλεια της χώρας είναι πρώτη προτεραιότητα». ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Και  όπως επισημαίνει ένας αρθρογράφος στο ίντερνετ:
«Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο και τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων. Με ύφος πρωθυπουργήσιμου, περιστοιχισμένος από αρκετούς στρατηγούς, με πλήθος γαλονιών.
Όσο ζούμε μαθαίνουμε. Τι μάθαμε στις 21 Οκτώβρη που πήγε ο Τσίπρας στο «Πεντάγωνο»; Πως το κράτος θα έχει συνέχεια, ανεξάρτητα από το εάν θα έχουμε κυβέρνηση της Αριστεράς… συγγνώμη σωτηρίας, με κέντρο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλαδή δεν τίθεται θέμα σύγκρουσης, ρήξης και ανατροπής του κράτους, που για να μην ξεχνιόμαστε είναι αστικό, αντιδραστικό και σύγχρονα ολοκληρωτικό; Θα έχει συνέχεια απαντά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα τι αριστερή κυβέρνηση θα είναι αυτή; Κυβέρνηση διαχείρισης μυρίζει και σε αυτό το θέμα.

ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25/10 ΣΤΙΣ 7.00 π.μ

Έτσι γίνονται οι καλές δουλειές από αυτούς που ωρύονται για την "εθνική άμυνα".
Τους υπερπατριώτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που είτε με τις μίζες, είτε "κάνοντας χάρες" πάντα για «το καλό της χώρας, της διασφάλισης του Ετοιμοπόλεμου και Αξιόμαχου, της εδαφικής ακεραιότητας ντε», βουτούν βαθιά το χέρι στο δημόσιο κορβανά.
Και αυτοί που μας έφτασαν ως εδώ, συνεχίζουν...
Ξελασπώνουν για μια ακόμη φορά τον Ταβουλάρη, φίλο του Αντώνη Σαμαρά καλέ, χαρίζοντας του 6 εκατομμύρια ευρώ.

M.O.U.T. - Στρατιωτικές Επιχειρήσεις σε Αστικοποιημένο Έδαφος: Η στρατιωτικοποίηση της αστυνόμευσης και της καταστολής στις δυτικές μητροπόλεις

Στο κείμενο του Ashworth[1], το οποίο προηγείται, γίνεται μια σύντομη αναφορά σε ταραχές που συγκλόνισαν πολλές πόλεις κυρίως τους δύο προηγούμενους αιώνες, αιώνες ραγδαίας ανάπτυξης και επέκτασης του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη οδήγησε σε έκρηξη της αστικοποίησης. Οι πόλεις έγιναν περισσότερες και μεγαλύτερες μέσα σε αυτούς τους δύο αιώνες, ώστε σήμερα περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους να ζουν σε αυτές. Οι πόλεις στον καπιταλισμό υπήρξαν πάντα συσσωρεύσεις πλούτου αλλά και φτώχειας. Οι γειτνιάζουσες αντιθέσεις εντός τους και η κοντινή απόσταση από τα κέντρα λήψης αποφάσεων τις κάνουν προνομιακό πεδίο εκδήλωσης της ταξικής πάλης και του κοινωνικού ανταγωνισμού εν γένει, οδηγώντας πολλές φορές σε γενικευμένες ταραχές, εξεγέρσεις και επαναστάσεις.
Για πολλά χρόνια και μέχρι περίπου τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο, η καταστολή τους ήταν έργο του στρατού ή του στρατού και της αστυνομίας μαζί. Ο στρατός, πάντα αποτελούσε το βασικό όπλο όταν η κατάσταση σοβάρευε ιδιαίτερα, όταν δηλαδή η δράση των εξεγερμένων δεν μπορούσε να ανακοπεί με άλλο τρόπο. Αυτό επιβεβαιώνεται από γεγονότα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους και σε πόλεις τόσο ποικίλες, όπως η εξέγερση του 1848 στο Παρίσι, τα γεγονότα του Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη και τα Δεκεμβριανά στην Αθήνα.

Το ρωσικό κεφαλαιο-κράτος και η δυναμική του στον ευρασιατικό χώρο

Συγχαιρω τον Δ του blog cosmoidioglossia, απο το οποίο αναδημοσιεύω το παρακάτω κείμενο, για τη συνολική του προσφορά στο διαδίκτυο. Προσθέτω ετήσια έκθεση της ελληνικής πρεσβείας για τη Ρωσία με τα βασικά οικονομικά της μεγέθη για το έτος 2012 την οποία μπορείτε να τη βρείτε εδώhttp://www.agora.mfa.gr/agora/images/docs/rad49A4CANNUAL%20REPORT%202012.pdf 
και ένα σύνδεσμο  για παραδείγματα συνεργασίας Ρωσίας-Κίνας εδώ http://greek.ruvr.ru/tag_22548585/

Κινεζικό κεφαλαιοκράτος

-Πρεσβεία της Ελλάδος στο Πεκίνο-Ετήσια Έκθεση 2012 για την οικονομία της Λ.Δ. Κίνας και τις διμερείς Οικονομικές & Εμπορικές Σχέσεις Ελλάδας-Λ.Δ Κίνας 
http://agora.mfa.gr/agora/images/docs/radEF821%CE%95%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%B1%20%CE%88%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%202012.pdf

Iνδικο κεφαλαιο-κρατος


-Σημαντική γεωστρατηγική αναβάθμιση ινδικού-ρωσικού-κινεζικού κεφαλαιο/κράτους

http://cosmoidioglossia.blogspot.gr/2014/09/21-11-2014-11-2001.html
''Στις 29/7-1/8 έγινε στο Ντουσανμπέ η σύνοδος των χωρών του ΟΣΣ, η οποία αποφάσισε να καλέσει και να δεχτεί ως μέλη του Οργανισμού τις Ινδία, Πακιστάν, Μογγολία, Αφγανιστάν και Ιράν. Αυτή η απόφαση αποτελεί τη σπουδαιότερη γεωπολιτική εξέλιξη του 21ου αιώνα και ο απόηχός της θα φτάσει μέχρι την Ουάσινγκτον και την Ε.Ε. Κατ’ αρχάς αποτελεί καίρια αλλαγή της κινεζικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία θεωρούσε την Ινδία Δούρειο Ιππο των ΗΠΑ εάν συμμετείχε στον ΟΣΣ. Πρέπει να γνωρίζουμε πως ο Μόντι είχε γίνει δεκτός στο Πεκίνο τρεις φορές πριν αναλάβει πρωθυπουργός. Μέχρι να δει τον Ομπάμα θα έχει ήδη συναντηθεί με τον πρόεδρο Σι δύο φορές. Στη συνάντησή τους στη Φορταλέζα της Βραζιλίας συζητήθηκε το θέμα της συμμετοχής της Ινδίας στον ΟΣΣ. Εκεί συνάντησε και τον πρόεδρο Πούτιν''

Γήπεδο ΑΕΚ: «Συνιστώσες ημίχρονο, Αλέξης… τελικό»!

aek-ghpedoΓράφει ο kokkiniotis
Οι παρατάξεις Δούρου – Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικήςψήφισαν από κοινού τον προϋπολογισμό, που στο μεγαλύτερο μέρος του είχε διαμορφώσει τον Σεπτέμβριο ο Σγουρός!
Ιδιαίτερα κατατοπιστική η αναλυτική ανακοίνωση τηςΑντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, η περιφερειακή σύμβουλος της οποίας Δέσποινα Κουτσούμπα καταψήφισε τον προϋπολογισμό.
Εστιάζουμε σε ένα σημείο της:

Τρομοκρατική πράξη η επίθεση με το τσεκούρι

Τρομοκρατική πράξη η επίθεση με το τσεκούρι
Ο άνδρας που επιτέθηκε με τσεκούρι την Πέμπτη σε τέσσερις αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη είχε ασπαστεί το Ισλάμ και πιστεύεται ότι ενήργησε μόνος του, ανακοίνωσαν οι αρχές χαρακτηρίζοντας την επίθεση ως τρομοκρατική πράξη μετέδωσε το Πρακτορείο REUTERS.

Ο ύποπτος, Ζάλε Τόμσον, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικούς, είχε αναρτήσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλά σχόλια που εξέφραζαν την αποστροφή του για τη Δύση, ενώ είχε επισκεφτεί ιστοσελίδες που σχετίζονταν με διάφορες ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Τουρκία βυθίζεται στον αυταρχισμό



Για εκ νέου στροφή  της Τουρκίας στον αυταρχισμό ανησυχούν παρατηρητές εντός και εκτός της χώρας  καθώς θεωρούν ότι η Άγκυρα  θα εκμεταλλευτεί τις προ λίγων ημερών ταραχές στις μεγάλες πόλεις που προκλήθηκαν λόγω των αντιδράσεων των Κούρδων στην πολιτική της έναντι του ISIL για να περάσει νέα μέτρα.
ImageΉδη ο σηματοδοτώντας αυτόν τον αυταρχισμό, ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου προανήγγειλε  σκλήρυνση της νομοθεσίας σε θέματα ασφαλείας, με νέο''πακέτο'' μέτρων που παρουσίασε στην Κ.Ο. του κόμματος ΑΚΡ, αλλά και φραστικής σκλήρυνσης με απειλές : «Αν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αναβιώσουν αυτά τα γεγονότα, το κράτος και το έθνος έχουν την ισχύ να τους βάλουν στη θέση τους», είπε. «Όταν παίρνεις μία μολότοφ στο χέρι, το δικαίωμα στη διαμαρτυρία τελειώνει και ξεκινά η πράξη βίας. Κάθε ενέργεια που καταφεύγει στη βία θα θεωρείται έγκλημα», πρόσθεσε. 

Kαι ο ελληνοτουρκικός εξοπλιστικός ανταγωνισμός συνεχίζεται ανερμάτιστος: αντίμετρα στα υποβρύχια

To τουρκικό  Ναυτικό στον αγωγό νερού που κατασκευάζεται από τα τουρκικά παράλια προς τα Κατεχόμενα ζήτησε την άδεια για την τοποθέτηση ανθυποβρυχιακών αισθητήρων προκειμένου να δημιουργήσει ένα "τείχος" έγκαιρης προειδοποίησης βασικά για τα ελληνικά υποβρύχια σε ολόκληρο το βόρειο πέρασμα ανάμεσα στην Κύπρο και την Τουρκία.

Κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε περίπτωση αποστολής ελληνικών υποβρυχίων στην περιοχή σε περίοδο πολεμικών επιχειρήσεων προκειμένου να δημιουργήσουν ρήγμα στις ενισχύσεις που θα αποστέλλονται διά θαλάσσης από την Τουρκία στα Κατεχόμενα.

Ηδη ανακοινώθηκε ότι ζητήθηκε από την εταιρεία κατασκευής του αγωγού να τοποθετήσει σε συνεργασία με το τουρκικό Ναυτικό τους υποβρύχιους αισθητήρες.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΣΙΝΑ ΑΠΟ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Τουλάχιστον 33 αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε επίθεση που σημειώθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη χερσόνησο του Σινά, μία από τις πλέον φονικές επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν τουλάχιστον 27στρατιώτες.

 Τριάντα στρατιώτες σκοτώθηκαν στην πρώτη επίθεση η οποία διεπράχθη στην περιοχή Ελ Καρούμπα, βορειοδυτικά του Ελ Αρίς κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Ελικόπτερα του στρατού μετάφεραν τους νεκρούς και τους τραυματίες στο Κάιρο.

ΤΟ ISIS ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ-ΜΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Οδομαχίες ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στην Τρίπολη του Λιβάνου μεταξύ τζιχαντιστών και του στρατού του Λιβάνου. Νεκρός είναι ο επικεφαλής της ομάδας των τζιχαντιστών και τραυματίες δύο Λιβανέζοι στρατιώτες. 
Όπως γράφει η Daily Star του Λιβάνου, η μάχη άρχισε όταν περίπου 20 τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε ένα φυλάκιο του στρατού στη συνοικία Καν Αλ Ασκάρ (Khan al-Askar) στις 20.30 τοπική ώρα.
Μετά την επίθεση, οι τζιχαντιστές αποτραβήχτηκαν από τη συγκεκριμένη συνοικία και κατευθύνθηκαν προς την παλιά πόλη, όπου μέσα στα στενά δρομάκια δεν μπορούσαν να τους πλησιάσουν τεθωρακισμένα οχήματα του στρατού.