Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΟΣ ΥΕΘΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ: Η ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΑΜΥΝΑΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ImageΗ ακροδεξιά κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όχι μόνο είναι αποφασισμένη να κρατηθεί στην εξουσία, αλλά κυρίως να εφαρμόσει μέχρι τέλους τους πιο επιθετικούς αντεργατικούς σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης και της Ε.Ε., των Ελλήνων και ξένων τοκογλύφων. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την περίοδο ουσιαστικά η κυβέρνηση με αιχμή του δόρατος τον άθλιο και διαπλεκόμενο πρύτανη Φορτσάκη επιχειρεί την πλήρη καθυπόταξη του φοιτητικού κινήματος, ταυτόχρονα με τον νέο αντεργατικό νόμο που απαγορεύει την ίδια την έννοια της απεργίας και του εργατικού συνδικαλισμού, ενώ ακολουθεί η πλήρη ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση της υγείας-ασφάλισης. Από αυτή την άποψη  πρέπει να δούμε τι σημαίνει ότι με απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Υπουργός Άμυνας αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Δένδιας.  Ο οποίος θυμίζουμε ότι διετέλεσε Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από τον Ιούνιο του 2012 ως τον Ιούνιο του 2014 και Υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο του 2009 έως τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Η υπουργοποίηση του Νίκου Δένδια στο ΥΠΕΘΑ στέλνει τρομοκρατικό μήνυμα στα κινήματα για την πιο βίαιη εφαρμογή των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας  κατά των «ασύμμετρων απειλών» και του εχθρού λαού. 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ; ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙ.....Απίστευτο: Απέκλεισαν γυναίκα από τη γραμματεία Στρατοδικείου επειδή ήταν ελαφρά παχύσαρκη Πηγή: Απίστευτο: Απέκλεισαν γυναίκα από τη γραμματεία Στρατοδικείου επειδή ήταν ελαφρά παχύσαρκη

Ακόμη και τα αυτονόητα φαίνεται πως μερικές φορές στην Ελλάδα χρειάζονται γνωμοδότηση Ανώτατου Δικαστηρίου, καθώς, τη Γ' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απασχόλησε μια ιδιαίτερα περίεργη υπόθεση.
Απίστευτο: Απέκλεισαν γυναίκα από τη γραμματεία Στρατοδικείου επειδή ήταν ελαφράΟ λόγος για την προσφυγή γυναίκας υποψήφιας για τη θέση γραμματέα σε Στρατοδικείο, η οποία αποκλείστηκε επειδή ήταν ελαφρά παχύσαρκη. Η γυναίκα αποκλείστηκε από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή του Στρατού.
Η πενταμελής σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ' αριθμ. 3671/2014 απόφασή της, έκρινε ότι η ελαφρά παχυσαρκία δεν μπορεί να αποκλείει τον διορισμό σε θέση γραμματέως του Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατοδικείο) καθώς ο αποκλεισμός αυτός δεν συνάδει με συνταγματική αρχή της αξιοκρατίας και της αναλογικότητας, αλλά και δεν δικαιολογείται από αποχρώντα λόγο δημοσίου συμφέροντος.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ...Τουρκική ακταιωρός της Ακτοφυλακής ''χτύπησε'' ελληνικό αλιευτικό!


ImageΤουρκική ακταιωρός της Ακτοφυλακής ''χτύπησε'' ελληνικό αλιευτικό το οποίο ψάρευε στα ελληνικά χωρικά ύδατα,ανοιχτά των εκβολών του Εβρου (στο Δέλτα του Εβρου) προκαλώντας του μικροζημιές.
Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού στις 11. 45 ο καπετάνιος του ελληνικού αλιευτικού ''Τρια αδέλφια'' ( με πλήρωμα δυο Ελληνες και 4 Αιγύπτιους) ενημέρωσε με τον ασύρματο το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης και του είπε ότι ενώ ψάρευε επί της οριογραμμές των ελληνοτουρκικών θαλάσσιων συνόρων, αλλά επί της ελληνικής πλευράς, τον πλησίασε τουρκική ακταιωρός και του ζήτησε να του κλάνει έλεγχο. 

"Πρωτοφανής" ο αριθμός ξένων τζιχαντιστών που πολέμησαν στη Συρία και το Ιράκ


ImageΠερί τους 15.000 ξένοι τζιχαντιστές από 80 χώρες μετέβησαν τα τελευταία χρόνια στη Συρία και το Ιράκ για να πολεμήσουν στις τάξεις οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος, "πρωτοφανής" αριθμός, προειδοποιεί έκθεση του ΟΗΕ την οποία επικαλείται σήμερα η εφημερίδα The Guardian.
Σύμφωνα με σημερινό άρθρο της εφημερίδας Washington Post, ξένοι μαχητές εξακολουθούν να πηγαίνουν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών, με ρυθμό που φτάνει τους 1.000 κάθε μήνα,παρά τις αεροπορικές επιδρομές που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ και ο διεθνής συνασπισμός εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτος, 

ΝΕΟ ΜΑΖΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 27 τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο που μετέφερε υπεράριθμούς εργάτες ανετράπη και έπεσε σε χαντάκι στη νοτιοδυτική Τουρκία. Πολλοί εκ των τραυματιών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το δυστύχημα προκλήθηκε από βλάβη στα φρένα του λεωφορείου. Στο λεωφορείο μετέβαιναν 46 εργάτες γης, στην πλειονότητά τους γυναίκες, αν και οι θέσεις του οχήματος δεν υπερέβαιναν τις 27. Οι εργάτες και οι εργάτριες μεταφέρονταν σε αγρόκτημα όπου καλλιεργούνται μήλα.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο μετά την εξέγερση Revolution 2.0

Την παραίτηση του προέδρου της Μπουρκίνα Φάσο, Μπλεζ Κομπαορέ, ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας, έπειτα από τις βίαιες διαδηλώσεις που ξέσπασαν εχθές, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον τριάντα ανθρώπους. Οι πολίτες της Μπουρκίνα Φάσο βγήκαν, χθες Πέμπτη, στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Μπλεζ Κομπαορέ, ο οποίος κατείχε την εξουσία εδώ και 27 συναπτά έτη. Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο Κοινοβούλιο και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια, εκφράζοντας την οργή τους για την προσπάθεια του Κομπαορέ να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα, προκειμένου να επιδιώξει νέα θητεία.

ΑΠΟ ΤΟ ISIS ΓΛΥΤΩΣΕΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΝΑΖΙ;

ΟΤΑΝ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΕΓΙΝΕ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ...

Ένας απόστρατος αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων ο Νίκος Παπαναστάσης μ΄ ένα μικρό κείμενό του σχολιάζει τα όσα έγιναν στην Θεσσαλονίκη με την προτροπή του πιλότου του F 16 , να κρατήσουμε όλοι ψηλά το κεφάλι. Ένα κείμενο που είμαστε βέβαιοι ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις αν και πολλά απ΄ όσα επισημαίνει ο κ.Παπαναστάσης είναι πράγματι αυτονόητα.
Γράφει ο Νίκος Παπαναστάσης Αντισυνταγματάρχης ε.α.
Ένας καταδρομέας σχολιάζει το "Ψηλά το κεφάλι" και θα προκαλέσει αντιδράσειςΦωτιά στο Twitter και το Facebook από τον πιλότο του F-16
Αμέσως μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, αναπαράγεται από κάθε ηλεκτρονικό και έντυπο Μ.Μ.Ε., λυσσωδώς το γεγονός της εκφώνησης του «εμψυχωτικού» μηνύματος του πιλότου του ακροβατικού F-16.

ΛΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΣΤΗΝ 124 ΠΒΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ

poreia_ypetha (2)poreia_ypetha (7)
ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥΣ
ΑΝΑΓΚΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ-ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΕΠΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ- ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ
ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ: Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ-ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ-ΑΣΚΗΣΗ ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ [ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΠΙΟ ΝΗΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ


Οκτωβρίου 2014, στο πλαίσιο άσκησης ¨Πυρπολητής 8/14¨, συγκροτήθηκε η Δύναμη «Δ» για εκτέλεση επιχειρήσεων αποτροπής κατάληψης μικρονήσου Αν. Αιγαίου και σε περίπτωση αποτυχίας, εκτέλεση αμφίβιας ενέργειας για ανακατάληψη της, με σκοπό την εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. 

Με πανίσχυρα αρπακτικά της θάλασσας τα ZUBR να σπάνε κάθε ρεκόρ ταχύτητας πετώντας κυριολεκτικά πάνω απο τα κύματα! 
Τεράστια κινητοποίηση Αεροναυτικών Δυνάμεων και εφαρμογή σχεδίου ανακατάληψις νήσου με συνεργασία Ναυτικού Στρατού και Αεροπορίας με συμμετοχή όλων των Ειδικών Δυνάμεων της Ταχείας αντίδρασης του ΓΕΕΘΑ

Σύμφωνα με το Σενάριο! 

ΦΑΗΛΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ: ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟΓΩΝΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΒΟΘΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΟΝΑLERT.GR

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΟΙΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ONALERT.GR ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 80%, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ-ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ...
Image
Πραγματικά αξίζει να παρακολουθήσει κανείς την συνέντευξη του πρωθυπουργικού συμβούλου και φίλου, Φαήλου Κρανιδιώτη. 
Αφού πάρεις βαθιά ανάσα για να αντέξεις τη δυσοσμία, βλέπεις όχι μόνο τη ποιότητα  των αστών πολιτικών που κυβερνούν, αλλά αποκαλύπτεται μπροστά σου όλο το εύρος της πολιτικής κενότητας τονίζοντας την έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων, ενώ καταβαραθρώνεται μια ακροδεξιά αποκρουστική φιγούρα, σε απροσπέλαστα τάρταρα μίσους, εθνικιστικής και ρατσιστικής καφρίλας.

Η Σουηδία αναγνώρισε το Παλαιστινιακό κράτος

Η  Σουηδία αναγνώρισε σήμερα επίσημα την Παλαιστίνη ως κράτος, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών, Μάργκοτ Βάλστρεμ.«Κάποιοι λένε ότι αυτή η απόφαση έρχεται πολύ νωρίς, αλλά φοβάμαι πως έρχεται πολύ αργά», δήλωσε η ίδια.  
default-flag-feature-image1-1220x600
«Αποφασίσαμε σήμερα να αναγνωρίσουμε την Παλαιστίνη κρίνοντας ότι πληροί τα κριτήρια» ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών Μάργκοτ Βάλστρεμ, τονίζοντας πως η Στοκχόλμη ευελπιστεί πως η κίνηση θα δώσει βάρος στην παλαιστινιακή πλευρά και ώθηση στην επιδίωξη συνομιλιών με το Ισραήλ. «Είναι ένα σημαντικό βήμα που επιβεβαιώνει το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην αυτοδιάθεση», υποστήριξε.

Μερική πρόσβαση στο Όρος του Ναού επιτρέπει το Ισραήλ - Παραμένει η ένταση

Συνεχίζεται η ένταση που έχει ξεσπάσει από το πρωί στην Ιερουσαλήμ ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, με αφορμή την απαγόρευση πρόσβασης στο Όρος του Ναού, μετά την απόπειρα δολοφονίας ενός υπερεθνικιστή εβραίου. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ανοίγει πάλι την Πλατεία των Τζαμιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ, απαγορεύοντας όμως την πρόσβαση στους άνδρες κάτω των 50 ετών. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για την ανάπτυξη «ισχυρών αστυνομικών ενισχύσεων» και κατηγόρησε τον πρόεδρο του Κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς για «υποκίνηση των εντεινόμενων ταραχών» στην Ιερουσαλήμ. Ο Μαχμούντ Αμπάς είχε δηλώσει το πρωί ότι το κλείσιμο της Πλατείας των Τζαμιών συνιστά «κήρυξη πολέμου».

Ο αριστερός Παύλος Τσίμας

Παύλος Τσίμας
Ο Παύλος Τσίμας, στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε «νοσηρό» να ανακρούεται ο ύμνος του ΕΑΜ στην μαθητική παρέλαση. Περίεργη άποψη για έναν αριστερό -όπως πλασάρεται ο ίδιος- δημοσιογράφο. Η Εθνική Αντίσταση -δηλαδή και το ΕΑΜ- έχουν αναγνωριστεί από την πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, πριν από 32 χρόνια. Δεν είναι νοσηρό το ΕΑΜ. Ο Παύλος Τσίμας είναι νοσηρός.

Ο Παύλος Τσίμας ήταν στο παρελθόν συντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ στον Ριζοσπάστη, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «902 Αριστερά στα FM» και είχε εκπομπή στο «Στο Κόκκινο»

Τι απέγιναν τα εξαιρετικά Οθωμανικά Μνημεία στην Ελλάδα, Αργύρης Μπακιρτζής

Τι απέγιναν τα εξαιρετικά Οθωμανικά Μνημεία στην Ελλάδα, Αργύρης ΜπακιρτζήςΤο Χαμζάρ Μπέη Τζαμί ή πιο γνωστό ως Αλκαζάρ στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '80 ήταν κινηματογράφος και μάλιστα ταινιών πορνό. 
Στοιχεία από τον Αργύρη Μπακιρτζή, κείμενα της Δήμητρας Μυρίλλα, από άρθρο στο enet.gr

«Οταν το 1982 μας ζήτησαν από τα «Δημήτρια» να συμμετάσχουμε στο φεστιβάλ με τους «Χειμερινούς Κολυμβητές», δεχτήκαμε, με τη συμφωνία η συναυλία να γίνει στο Αλκαζάρ. Πράγματι παίξαμε και μετά ο κινηματογράφος συνέχισε το πρόγραμμά του με μια ταινία».

Tο Συνθετικό Ναρκωτικό που Έχει «Γονατίσει» την Ρωσία

Ο Ilya στέκεται δίπλα σε ένα παγκάκι, κοντά στην πλατεία Pushkin της Μόσχας και βάζει ένα κομμάτι μιας πράσινης ουσίας στην άκρη του τσιγάρου του. Καπνίζοντάς το, ο Ilya «χάνεται» για τα επόμενα 15 λεπτά, γνωρίζοντας μια εμπειρία που μοιάζει με το μεθύσι, καθώς χάνει την αίσθηση του χώρου, του χρόνου, της ομιλίας και των άκρων του.