Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΩ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΠΑΛΑ

dimpenews.com

Φωτιές σε Βέλγιο, Αγγλία – σκ**α στη Γαλλία.


1-vendetta-guy-fawkes-mask-on-black-849146
Μαχητικές κινητοποιήσεις σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις ξεκίνησαν τα τελευταία 24ωρα.

Τουλάχιστον 100.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, κατέβηκαν από το πρωί της Πέμπτης στους δρόμους των Βρυξελλών, καταγγέλοντας την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Ο Γιώργος Βασσάλος από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται, μετέδιδε από το facebook τις παρακάτω πληροφορίες.

ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ –ΙΝΣΠΟΛ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ΥΒΡΕΙΣ-ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ-ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ!


Million Mask March protesters in Trafalgar Square, LondonΓια μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες του πως εννοούν το διάλογο και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, μόνο των δικών τους ιδεών, η Δεξιά, οι αντιδραστικοί απόστρατοι στρατιωτικοί και οι συντηρητικές δεξαμενές σκέψεις
 Σε πρόσκληση που δεχτήκαμε, το Ινστιτούτο Συντηρητικής Πολιτικής μας ενημέρωσε ότι στον χώρο εκδηλώσεων των εκδόσεων Εν Πλω, διοργανώνει την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 στις 19.00 εκδήλωση με θέμα: «Εθνική Άμυνα σε Άμυνα – Η διαμόρφωση των αναγκών της Εθνικής Άμυνας και η δυνητική απειλή». Ομιλητές ήταν οι Βασίλειος Μαρτζούκος (Αντιναύρχος Π.Ν., ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.), Αναστάσιος Μπασαράς (Σμήναρχος Π.Α., ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.), Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος (Αντιστράτηγος Ε.Σ., ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.), Χρήστος Μηνάγιας (Ταξίαρχος Ε.Σ., ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.), με συντονιστή το δημοσιογράφο-διεθνολόγο Γιάννης Νικήτας.
Επειδή, εμείς δεν έχουμε τίποτε και κανέναν να φοβηθούμε, παρευρεθήκαμε στην εκδήλωση και μάλιστα, ακούσαμε τις τοποθετήσεις τόσο των ομιλητών, όσο και των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γ.Νταβρή (πρώην στρατιωτικός και αυτός), αλλά και του γνωστού Τζήμερου.

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18

Μαζική εξόρμηση στα Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που έγιναν την Πέμπτη 6/11/2014 στην Αθήνα πραγματοποίησε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Ενημερώνοντας τους αγωνιζόμενους μαθητές και φοιτητές για τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς της ακροδεξιάς κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των στρατοκρατών που προβλέπουν:
  • Αύξηση της θητείας
  • Στράτευση στα 18
  • Προαιρετική Στράτευση των γυναικών.

Το Ισλαμικό Κράτος πουλά μικρά κορίτσια προς $172 το ένα – Δείτε τον τιμοκατάλογο

Το Ισλαμικό Κράτος πουλά μικρά κορίτσια προς $172 το ένα – Δείτε τον τιμοκατάλογο
Στη φωτογραφία ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε βλέπετε γυναίκες αιχμάλωτες από το Ισλαμικό Κράτος να πορεύονται με τα χέρια ψηλά.

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια, στη φωτογραφία αριστερά, η γυναίκα τζιχαντίστρια που ένοπλη προσέχει τις αιχμάλωτες.
Οι γυναίκες που βλέπετε είναι χριστιανές (Ασσύριες) και Γιαζίντι (Κούρδισσες) και οδηγούνται στα σκλαβοπάζαρα.

Σοβαρά επεισόδια στην καρδιά της Ευρώπης ανάμεσα σε εργάτες και αστυνομικούς (ΦΩΤΟ)

1455922_10203514626815306_560206278196154955_n
Διαδήλωση κατά της λιτότητας στις Βρυξέλλες έχει εξελιχθεί σε πραγματική μάχη ανάμεσα στις δυνάμεις καταστολής και τους συμμετέχοντες, κυρίως εργάτες. 

Μεγάλη στρατιωτική άσκηση Τουρκίας, ΗΠΑ, Βρετανίας, Πακιστάν

Μεγάλη στρατιωτική άσκηση στην ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Βρετανίας και του Πακιστάν, θα πραγματοποιήσει από σήμερα και μέχρι τις 12 Νοεμβρίου το τουρκικό πολεμικό ναυτικό. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ στην άσκηση η Τουρκία θα συμμετάσχει με εννέα πολεμικά πλοία και δύο αεροσκάφη, ως απάντηση στην Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία διεξάγει έρευνες φυσικού αερίου στην περιοχή.

Νταβούτογλου: Με ''μέτωπο'' και στο εσωτερικό ο Τουρκικός Στρατός!

Image

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Αλλαγή της δομής των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν και απειλές μέσα στην ίδια την χώρα προανήγγειλε ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ Αχμέτ Νταβούτογλου μετά την επίσκεψή του χθες στο Αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων όπου του δόθηκε πλήρης ενημέρωση από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Νεζντέτ Οζέλ διαρκείας πλέον των 4 ετών.Στη συνάντηση έλαβαν μέρος και οι Αρχηγοί Ξηράς, Αέρος, Θαλάσσης και Στρατοχωροφυλακής. 'Τον τελευταίο καιρό βλέποντας τις εξελίξεις στην περιοχή και τις συγκρούσεις μέσα στη χώρα είδαμε πως μπορεί όλα αυτά να μετατραπούν σε απειλή. Εντός του δημοκρατικού συστήματος της Τουρκίας, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δρουν νόμιμα μέσα στο κράτος. Η αύξηση της επικινδυνότητας στην περιοχή καθιστά αναγκαία την εξέταση της δομής των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, δικαιολογημένα''δήλωσε μετά την συνάντηση προς τους δημοσιογράφους, δίνοντας το στίγμα των απειλών και μέσα στην χώρα.

“Παιδιά, μίλησε ο Άδωνις”: Αποστομωτική απάντηση μαθητή στον Άδωνι Γεωργιάδη

Και οι μαθητές τα βάλανε με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Μετά από ένα μήνυμα του στον twitter όπου έγραφε: “Καταλήψεις σε σχολεία; Η λύση απλή. Κάθε μέρα κατάληψης θα μετράμε τις απουσίες. Μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός, περάστε το επόμενο έτος” μαθητής που συμμετέχει στις καταλήψεις, δεν άντεξε και στη σελίδα της “Πανελλήνιας Κατάληψης” έγραψε κι έδωσε την εξής αποστομωτική απάντηση: Παιδια,μιλησε ο Αδωνις.. Εχει στειλει τα παιδια του στα καλυτερα ιδιωτικα της χωρας, θα τα κανει μεγαλοεπιστημονες ενω αυτα θα ξυνονται ολη μερα μονο και μονο γιατι εχει ολες τις ακρες, την ιδια στιγμη που εμεις αντι να προσπαθησουμε για ενα πιο δικαιο αυριο, διαβαζουμε ατελειωτες ωρες, δινουμε αμετρητα λεφτα στην παραπαιδεια και στα φροντιστηρια μονο και μονο γιατι; Για να καλυψουμε τις αναγκες ενος δουλοπρεπους εκπαιδευτικου συστηματος που μοναδικος του σκοπος ειναι το χαντακωμα και η αποτυχια ολο και περισσοτερων νεων παιδιων…

Καλέσματα Σε Μαθητικές – Πανσπουδαστικές Πορείες Την Πέμπτη 06/11

3/11 Εμπρός για καταλήψεις στα σχολεία
6/11 Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο 12:00 Προπύλαια
7/11 Πανεργατικό Συλλαλητήριο στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ
Η οικονομική κρίση τους χειροτερεύει ακόμη περισσότερο όσο και αν τα παπαγαλάκια τους μιλάνε συνεχώς για ανάπτυξη στον ορίζοντα. Οι πολιτικές τους φέρνουν 6.500 νέες απολύσεις μέχρι τον Δεκέμβρη, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, περισσότερη διάλυση της Παιδείας και της Υγείας, περισσότερο ρατσισμό, αυταρχισμό και πόλεμο.

Οι περικοπές της κυβέρνησης για την Παιδεία συνεχίζονται στο τραγικά χαμηλό ποσοστό του 1,9% του ΑΕΠ.

Κάλεσμα ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε συνάντηση των νεοσύλλεκτων της Σειράς Νοεμβρίου Παρασκευή 7/11, στις 19.30 μ.μ., στο χώρο παρέμβασης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο αμφιθέατρο ΜΑΧ (Κάτω Πολυτεχνείο)

Συνάδελφοι,  σε λίγες μέρες και η ΕΣΣΟ Νοεμβρίου θα διαβεί τις πύλες των στρατοπέδων.

Οι νεοσύλλεκτοι φαντάροι, θα αφήσουν πίσω τα αδέλφια τους και τους φίλους τους μαθητές που κυνηγούν οι χρυσαυγίτες των ΔΕΛΤΑ-ΜΑΤ, χτυπούν οι χαφιέδες της Ασφάλειας, απειλούν με συλλήψεις οι καλοπληρωμένοι δικαστές, γιατί τόλμησαν να αγωνιστούν. Τόλμησαν να αμφισβητήσουν το σχολείο εξεταστικό κάτεργο. Τόλμησαν να κάνουν όνειρα που πάνε πολύ πιο πέρα από ένα Μέλλον που σχεδίασε για εμάς χωρίς Εμάς η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, που μας κρατά μια θέση μεταξύ των εκατομμυρίων ανέργων, αστέγων, φτωχών, νέων μεταναστών.

Γιατί κρίνονται ιδιαίτερα πολύτιμες οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο

Γιατί κρίνονται ιδιαίτερα πολύτιμες οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο
Σημαντικής στρατηγικής σημασίας χαρακτηρίζονται οι βρετανικές αεροπορικές βάσεις στην Κύπρο. Μάλιστα η άρνηση των Τούρκων να επιτρέψουν στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τις βάσεις στο Ιντσιρλικ έβαλε για τα καλά την Κύπρο σε ένα παιχνίδι γεωστρτηγικής. Εφτά και πλέον ώρες συνεδρίαζε το βρετανικό Κοινοβούλιο στο Λονδίνο, την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, για το ζήτημα της πολεμικής εμπλοκής της Μεγάλης Βρετανίας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (IS) στο Ιράκ, και πιθανόν στη Συρία. Η τελική απόφαση, με 524 ψήφους υπέρ και 43 εναντίον (πλειοψηφία 481 ψήφων), εξουσιοδότησε τη χρήση των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον του IS οι οποίες, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός David Cameron, θα είναι μακροχρόνιες. Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν αποκαλυφθεί οι ακριβείς διαστάσεις της βρετανικής συμμετοχής στο στρατιωτικό συνασπισμό που σχηματίζεται υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες, από τις 27 Σεπτεμβρίου έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται καθημερινά πολεμικές αποστολές της RAF από την αεροπορική βάση (ΑΒ) Ακρωτηρίου.

Γιατί στέλνουν ειδικούς εκπαιδευτές στο Ιράκ


Γιατί στέλνουν ειδικούς εκπαιδευτές στο Ιράκ
Την αποστολή ειδικών εκπαιδευτών που θα αναλάβουν να εκπαιδεύσουν τις ιρακινές δυνάμεις ώστε αυτές να αντιμετωπίσουν στο πεδίο της μάχης τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σχεδιάζει η Βρετανία. Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί Βρετανοί αξιωματικοί θα μεταβούν στην έδρα των αμερικανικών δυνάμεων στη Βαγδάτη για να συμβουλεύσουν και να εκπαιδεύσουν τον ιρακινό στρατό. Οι Βρετανοί εκπαιδευτές, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, ενδεχομένως να βρεθούν και στην αυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν.

Η Τουρκία μπορεί να προσαρτήσει τη βόρεια Συρία

Ένα λευκό περιστέρι πάνω στο πολυβόλο! Φωτογραφία σύμβολο από το Κομπάνι!


ImageΜια φωτογραφία χίλιες λέξεις. Είναι από το Κομπάνι,όπου οι ηρωϊκοί μαχητές του πολεμούν από σπίτι σε σπίτι,από δρομο σε δρόμο για να κρατήσουν μακρυά τους εγκληματίες τζιχαντιστές. Ένας υπερασπιστής του Κομπάνι είναι “ταμπουρωμένος” σ΄ ένα σπίτι με το πολυβόλο του. Και πάνω σ΄ αυτό ένα λευκό περιστέρι!
Παγκόσμιο σύμβολο της ειρήνης το λευκό περιστέρι βρέθηκε και …φωτογραφήθηκε σ΄ αυτήν την πιο “καυτή” γωνιά του πλανήτη αυτή τη περίοδο. Εκεί που το αίμα ρέει κάθε ώρα και η αξία της ανθρώπινης ζωής έχει εκμηδενιστεί. Με τους τζιχαντιστές να μην σέβονται ούτε τους βασικούς κανόνες του πεδίου μάχης το λευκό περιστέρι μοιάζει τελείως παράδοξο στον χώρο και στο χρόνο που φωτογραφηθηκε.
Ανεξάρτητα από το αν είναι “στημένη” ή όχι η φωτογραφία ας ελπίσουμε ότι σύντομα το λευκό περιστέρι θα επικρατήσει στο Κομπάνι.
ΠΗΓΗ: Liberal Demokrat

Noble:δεν έχουν εντοπιστεί αρκετές ποσότητες Φ.Α στην κυπριακή ΑΟΖ



Κύπρος: H Noble ανατρέπει τα δεδομένα για το φυσικό αέριο 
Ανατροπή στα μέχρι τώρα δεδομένα για το φυσικό αέριο της Κύπρου προκαλούν οι δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή της Noble Energy στην Κύπρο, Τζον Τόμιτς, ο οποίος τόνισε σήμερα ότι δεν έχουν εντοπιστεί αρκετές ποσότητες φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, που να επιτρέπουν τη δημιουργία ενός τερματικού υγροποίησης. Σύμφωνα με τον Τζον Τόμιτς, η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η δημιουργία περιφερειακών αγωγών. 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ; 1075 νεκροί μέσα 2 χρόνια στα ανθρακωρυχεία της Τουρκίας!

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Image
Δραματικά στοιχεία για τις ελλείψεις μέτρων προστασίας και ασφάλειας στα ανθρακορυχεία της Τουρκίας παρουσίασε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Τουρκίας και Πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος CHP κ. Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με αφορμή το τελευταίοδυστύχημα στα ορυχεία του Ερμενάκ αλλά και το ...Σαράι του Ερντογάν των 1.000 δωματίων!
Κατά την χθεσινή του ομιλία στην ΚΟ του κόμματός του, ο κ. Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τόνισε μεταξύ άλλων :
1.075 νεκροί σε δύο χρόνια
''Τραγωδίες σε ανθρακωρυχεία δεν έχουμε μόνο εμείς. Η Γερμανία είναι παγκοσμίως πρώτη σε αποθέματα άνθρακα, η Τουρκία έρχεται στην 28η θέση. Αλλά τα τελευταία 30 χρόνια, η Γερμανία μετράει 3 θανάτους σε εργασίες κάτω από τη γη, ενώ η Τουρκία, μόνο τη χρονιά 2003-2004 αριθμεί 1.075 θανάτους. Είναι η μοίρα μας; Γιατί στη Γερμανία δεν πεθαίνει κόσμος και πεθαίνει σε μας; (…) Προτείναμε προσθήκη στο νόμο που θα προβλέπει τη δημιουργία στα ανθρακωρυχεία ''χώρου διατήρησης στη ζωή'', η οποία απορρίφθηκε από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ''.

Είναι αυτός ο πεζοναύτης που έριξε τη χαριστική βολή στον Μπιν Λάντεν; Αντιδρούν οι πρώην συνάδελφοί του

Του Μάριου Καλογερόπουλου

Ο 38χρονος Ρομπ Ο'Νιλ αναμένεται να αποκαλύψει λεπτομέρεις της επιχείρησης σε συνέντευξη στο Fox -  Έχει λάβει μέρος και σε άλλες δύο επιχειρήσεις που στη συνέχεια έγιναν ταινία - Τι τον οδήγησε να μιλήσει δημόσια

Η επιχείρηση που οδήγησε στη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι μια από τις ιστορίες που μέχρι σήμερα δεν έχουν πρωταγωνιστή με την έννοια ότι κανείς δεν γνωρίζει ποια ήταν τα πρόσωπα που στις 2 Μαΐου του 2011 πραγματοποίησαν έφοδο σε σπίτι στην πόλη Αμποταμπάντ και τελικά σκότωσαν τον αρχηγό της Αλ Κάιντα.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΩΣ ΠΛΑΣΙΕ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΠΙΡΑΤΑ


Image
Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία αξιωματούχων των προμηθειών, του Υπ. Άμυνας των ΗΑΕ (UAE), μετά απo πρόσκληση της ΓΔΑΕΕ/ΥΕΘΑ, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία (15 και πλέον) εταιρειών της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ).
Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες των Ελληνικών Εταιρειών, ορισμένες εκ των οποίων έχουν ήδη προμηθεύσει τις Ε.Δ. των ΗΑΕ με υλικά αξίας δεκάδων εκατομμυρίων € (όπως π.χ. η ΘΕΩΝ Αισθητήρες Α.Ε., με πωλήσεις άνω των 20.000τμχ  Ηλεκτροπτικά-Μονόκυαλα ή η ΕΛΜΟΝ ΑΕ με άνω των 30.000τμχ αλεξίσφαιρων και λοιπών υλικών προστασίας).

Διεθνής άσκηση κυβερνοασφάλειας "Cyber Europe 2014" στην Αθήνα


Περισσότερες από 200 οργανώσεις και 400 επαγγελματίες του τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο από 29 ευρωπαϊκές χώρες, δοκίμασαν την ετοιμότητά τους για την αντιμετώπιση επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, σε ολοήμερη προσομοίωση που διοργανώθηκε στην Αθήνα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και πληροφοριών γνωστή και ως ENISA.



Γονείς καταγγέλλουν τον ξυλοδαρμό 14χρονου μαθητή από αστυνομικούς σε Λύκειο του Χολαργού (video)

Ένας 14χρονος μαθητής στο Χολαργό έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, σύμφωνα με τις καταγγελίες γονέων. Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν, έγιναν προληπτικά 7 προσαγωγές μαθητών. Οι δύο από αυτές έγιναν έξω από ένα Γυμνάσιο. Ο ένας από τους δύο μαθητές κατά τη διάρκεια της προσαγωγής δέχθηκε γροθιές και κλωτσιές από αστυνομικό, ενώ του είχαν περάσει χειροπέδες. Όταν οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, ο 14χρονος μαθητής ξαναχτυπήθηκε. Από την πλευρά τους, στην ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν, πως το βράδυ και αφού πρώτα έγινε καταγγελία από περίοικο στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, πως νεαροί επιχειρούσαν διάρρηξη στο σχολείο, στο σημείο έσπευσαν περιπολικά και προχώρησαν στην προσαγωγή των νεαρών στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν λουκέτα κλπ. που πιθανόν να ήθελαν για την πραγματοποίηση κατάληψης.

ΛΟΒΕΡΔΟ ΚΥΝΗΓΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΤΣΙ...Ηράκλειο: Ασύλληπτο το νούμερο με τους μαθητές που δεν έχουν ούτε για κουλούρι… (έγγραφο)

Ηράκλειο: Ασύλληπτο το νούμερο με τους μαθητές που δεν έχουν ούτε για κουλούρι… (έγγραφο)
Το πρόβλημα ήταν γνωστό από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί είχαν διαπιστώσει ότι πολλοί μαθητές δεν είχαν χρήματα για να αγοράσουν έστω  ένα κουλούρι προκειμένου να αντέξουν στη δύσκολη μαθητική τους μέρα.
Αρχικά έκαναν  λόγο για δεκάδες μαθητές.
Το νούμερο όμως που έρχεται στη δημοσιότητα είναι ασύλληπτο…
398 μαθητές αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα σίτισης.
398 μαθητές ΜΟΝΟ των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του Ηρακλείου.

Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων σε όσους διαμαρτύρονται


Ακούμε στο ΚΟΚΚΙΝΟ
 Μιλάει στο Κόκκινο η δικηγόρος, Χρύσα Πετσιμέρη, συνήγορος των τριών διαδηλωτών που καταδικάστηκαν σήμερα από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων με πρωτοφανείς αυστηρές ποινές για συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις του 2011. 5ετή κάθειρξη και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, επέβαλε την Τετάρτη το τριμελές εφετείο κακουργημάτων, στους τρεις νεαρούς κατηγορούμενους για την συμμετοχή τους σε επεισόδια κατά την διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων στο πλαίσιο της 48 ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 28 Ιουνίου το 2011.

Τι συμβαίνει με τις καταλήψεις; Έστειλαν εγκύκλιο "σκιάχτρο" αντί να ακούσουν τους μαθητές

186 σχολεία πανελλαδικώς σταμάτησαν τις καταλήψεις, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις που ξαφνιάζουν. Αντί να ακουστούν τα αιτήματα των μαθητών μέσα από αυτή την πρωτόγνωρα συντονισμένη κινητοποίηση, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απέστειλε εγκύκλιο προς όλες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών της χώρας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία των σχολείων. Έτσι, αυτή τη στιγμή τελούν υπό κατάληψη τα 364 από τα 500 σχολεία που αρχικά είχαν λάβει μέρος στις κινητοποιήσεις.