Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΕ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ-ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΠΛΑ-ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 1100 ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Ποια είναι η ταξική και μνημονιακή αστική πολιτική και το βάρβαρο τρόπο επιβολής της αποδεικνύει η σύγχρονη ειδησιογραφία. Από τη μια μεριά, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει την απόφαση των καλοπληρωμένων δικαστών –που έχουν βγάλει όλες τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, που εφορμούν κατά των μαθητών και φοιτητών ώστε να επιβάλλουν την ανεμπόδιστη εφαρμογή των νόμων που μας μετατρέπουν σε δούλους του 21ου αιώνα, στρατιωτάκια και σκλαβάκια ακούνητα/αγέλαστα/παραγωγικά, την ελεύθερη διακίνηση των αστικών ιδεών και τους νόμους του κέρδους-, καθώς έχουμε την εξαγγελία αυξήσεων και χορήγηση αναδρομικών στους ένστολους: μπάτσους και στρατιωτικούς.
Γιατί πρέπει το αστικό σύστημα εξουσίας να ξεχωρίσει τους Πραιτοριανούς του Βαθέως Αστικού Κράτους, αυτούς που θα ικανοποιήσουν ένοπλα τα αστικά συμφέροντα του κράτους διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, εντός και εκτός συνόρων, είτε κατά του εχθρού αγωνιζόμενου εργαζόμενου λαού, είτε μοιράζοντας ΑΟΖ και ενεργειακά κοιτάσματα, συμμετέχοντας στις βάρβαρες εκστρατείες των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

Χυδαία προβοκάτσια του Ινστιτούτου Συντηρητικής Πολιτικής ΙΝΣΠΟΛ εις βάρος του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Από χθες το βράδυ, Παρασκευή 6/11/2014, ένα ανώνυμο σχόλιο, χωρίς κανένα επίσημο στοιχείο, συνοδεύει την σχετική /ανάρτηση τουdiktiospartakosblogspot.com επιχειρώντας να αποκρύψει τις τεράστιες ευθύνες του Ινστιτούτου Συντηρητικής Πολιτικής ΙΝΣΠΟΛ, συγκαλύπτοντας τους τραμπουκισμούς και ότι έφεραν το χωροφύλακα για να απομακρύνουν από το χώρο της εκδήλωσης τον εκπρόσωπο του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ! Βλέπεις το ψεύδος και η προβοκάτσια πάνε χέρι χέρι με την λεκτική βία, τη βία του περιεχομένου της αστικής πολιτικής που υπερασπίζεις καθώς αποτελεί συνέχεια του τραμπουκισμού. Και όταν αυτός δεν είναι αρκετός, καλείς την αστυνομία σου, για να επιβάλλει τον Νόμο και την Τάξη σου.

«Λοβέρδο δεν κάνεις, ούτε για τσοπάνης»: Παθιασμένοι οι μαθητές στην πορεία των Χανίων – Δέσμευση αντιπεριφερειάρχη για στήριξη αιτημάτων των μαθητών και αποστολή σχετικής επιστολής στον Υπουργό Παιδείας | φωτός

Παλιότερα έλεγαν στους νέους ανθρώπους, εννοώντας ότι η ζωή τους τώρα αρχίζει και είναι γεμάτη ευκαιρίες και ελπίδες, ότι «έχουν το μέλλον μπροστά τους». Όμως, πλέον, αυτό το μέλλον είναι τρομακτικό. Κι η διαπίστωση αυτή γίνεται εφιαλτική.
Οι νέοι όμως είναι νέοι, χαμογελούν, ελπίζουν και αγωνίζονται όσο αντίξοες και αν είναι οι συνθήκες. Και σήμερα στα Χανιά πολλές εκατοντάδες νέων, μαθητών των σχολείων των Χανίων βγήκαν στους δρόμους, για να διαδηλώσουν για τα αιτήματα τους

Εκατοντάδες μετανάστες στα σύνορα Ελλάδας - FYROM

Παραμονεύουν κρυμμένοι πίσω από συστάδες δένδρων και θάμνων τις κινήσεις των συνοριοφυλάκων, αναζητώντας τη στιγμή που θα διαφύγουν της προσοχής τους και θα κάνουν ένα ακόμα βήμα προς το όνειρο για μια καλύτερη ζωή, που ευελπιστούν ότι θα γίνει πραγματικότητα σε μια από τις πλούσιες χώρες της δυτικής Ευρώπης ή και του ευρωπαϊκού βορρά...
Στριμώχνουν τα λιγοστά τους υπάρχοντα σε μικροσκοπικά σακίδια, φορούν το ένα ρούχο πάνω στο άλλο, αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ-οδοιπορικό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Κρατούν σφιχτά στο χέρι τα παιδιά τους και περιμένουν να ξεγελάσουν τους φρουρούς για να "δρασκελίσουν" τη συνοριογραμμή.
Μεθόριος Ελλάδας - πΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης του Κιλκίς...

Δήλωση του Ηλία Σμήλιου για τα γεγονότα στον Εύοσμο

smiliosΤώρα που ξελασκάραμε κάπως από τις εκλογικές διαδικασίες, ας ασχοληθούμε και με τα παρατράγουδά τους και την προσωπική μου εμπλοκή σ” αυτά. Για τη συμμετοχή του φασιστικού ψηφοδελτίου στις εκλογές της Δυτικής Θεσ/νίκης ο λόγος και τα επεισόδια που προκάλεσε. Σε ό,τι με αφορά είναι γνωστή η θέση μου, ότι δεν υπάρχει καμιά θέση για τους φασίστες στην εκπαίδευση και τα σωματεία μας, την οποία φυσικά εξέφρασα και την ημέρα των εκλογών (και ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ, που έχει σχετική απόφαση).

Διευθυντής Γυμνασίου: "Οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια (κατάληψη) ... θα χτυπηθεί αμείλικτα"


Μια απαράδεκτη κατά τη γνώμη μας -για παιδαγωγό και εκπαιδευτικό- επιστολή έστειλε στους γονείς και κηδεμόνες ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Δάφνης κ. Κ. Σάλτας με αφορμή απόπειρα κατάληψης που έγινε από μαθητές του σχολείου. Με γραφή και ύφος που θυμίζει άλλες εποχές ο κ. Κωνσταντίνος Σάλτας ενημερώνει τους γονείς του σχολείου ότι κάλεσε την Αστυνομία και δόθηκαν ονόματα 10 μαθητών που θεωρούνται υπαίτιοι. Χαρακτηρίζει τους μαθητές αυτούς τουρίστες και αποφασίζει "ότι οι μαθητές αυτοί είναι παρελθόν για το σχολείο, δεν αξίζουν να λέγονται μαθητές του 4ου Γυμνασίου Δάφνης. Στο επόμενο διάστημα θα γίνουν οι αναγκαίες κινήσεις και ενέργειες για την απομάκρυνσή τους". 

Με 70% έκπτωση χαρίστηκε το Ελληνικό στον Λάτση


Πηγή: Λεωνίδας Βατικιώτης - "Επίκαιρα" 

Οχι 915 εκατ. ευρώ, όπως συμφώνησε να πουλήσει την έκταση του Ελληνικού στον Λάτση το ΤΑΙΠ ΕΔ, αλλά σε 3 δις ευρώ υπολογίζει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) την αξία «του καλύτερου οικοπέδου της Ευρώπης», όπως επανειλημμένως έχει χαρακτηριστεί η προς πώληση έκταση. Μείωση... 70%! Ούτε να 'κλείνε το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα 'δίνε τέτοια έκπτωση!

ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ-ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΗΣ Χ.Α. ΝΑ ΚΥΡΦΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ-Γκάφα του ΕΟΤ: Έβαλαν εικόνες από την Χιτλερική Ολυμπιάδα σε σποτάκι για την Ελλάδα! - Το epic fail βίντεο που το υπουργείο τουρισμού θέλει να ξεχάσει

Απίστευτη γκάφα από τον ΕΟΤ. Στο φιλμάκι που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες με τίτλο «Gods, Myths, Heroes» στα πλαίσια της ελληνικής τουριστικής καμπάνιας για το 2015 είχαν συμπεριληφθεί σκηνές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο ναζιστικό Βερολίνο του Αδόλφου Χίτλερ.
Την αποκάλυψη έκανε ο Guardian με δημοσίευμα του στο οποίο χαρακτήρισε το φιλμάκι πρσβλητικό και αναφέροντας ότι στα πλάνα περιέχονται εικόνες από την τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας του Χίτλερ. 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ η βρετανική εφημερίδα,, στο βίντεο, ένας ξανθός, γαλανομάτης αθλητής- στα ιδανικά της προπαγάνδας του Χίτλερ- εμφανίζεται να κρατά την Ολυμπιακή δάδα ενώ ανεβαίνει τα σκαλιά για να ανάψει το βωμό. Πρόκειται για κομμάτι από υλικό της Λένι Ρίφενσταλ, της αγαπημένης προπαγανδίστριας του Χίτλερ.

Στο 173 MΕΑΠ στην Λεπτή Ορεστιάδας βάζουν τους φαντάρους για να γίνει η άσκηση και τους αφήνουν χωρίς έξοδο!


ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΤΡΑΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ, ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18 ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!
Στο  173 ΝΕΑΠ στην Λεπτή Ορεστιάδας γίνονται απίστευτα πράγματα  και η καταγγελία που έφτασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων αποδεικνύει του λόγου το αληθές .
‘’Είμαστε φαντάροι που υπηρετούμε στο 173 στην Λεπτή Ορεστιάδας σε μια μονάδα του Έβρου πραγματικά ξεχασμένη.
Η κατάσταση για εμάς που υπηρετούμε εδώ, είναι μία και συγκεκριμένη εδώ και αρκετό καιρό. Λίγα άτομα, πολλές υπηρεσίες. Ελεύθερος χρόνος και ξεκούραση είναι πράγματα άγνωστα για εμάς.
Η αναλογία υπηρεσιών-εξόδων  είναι περίπου σταθερή γύρω στο 7 μέσα και 1 έξοδο. Ενώ συνάδελφος μας έχει μείνει και 13 μέρες μέσα. Το ίδιο συμβαίνει και με τους συναδέλφους μας που έχουν υπηρεσία σε φυλάκιο. Ενώ σε άλλη μία περίπτωση συνάδελφος που ήρθε από προηγούμενη σειρά δεν είχε έξοδο για μήνες και μόνο 4 μέρες άδεια… Οι υπηρεσίες δεν γίνονται κάθε έξι ώρες όπως συνηθίζεται και είναι διαταγή, αλλά κάθε τέσσερις και για όσους έχουν υπηρετήσει γνωρίζουν καλά τι σημαίνει αυτό.

ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ το Ινστιτούτο Συντηρητικής Πολιτικής ΙΝΣΠΟΛ συγκαλύπτει τους τραμπουκισμούς και ότι έφεραν το χωροφύλακα στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ!

Τελικά, πάντα η λεκτική βία και η βία του περιεχομένου της αστικής πολιτικής που υπερασπίζεις βρίσκει την συνέχεια της στον τραμπουκισμό και όταν αυτός δεν είναι αρκετός, καλείς την αστυνομία σου, για να επιβάλλει τον Νόμο και την Τάξη σου.
Το Δ.Σ. του ΙΝΣΠΟΛ όχι μόνο απαγόρευσε το διάλογο, ουσιαστικά οργάνωσε μια συζήτηση με σαφές ακραίο μιλιταριστικό και εθνικιστικό περιεχόμενο, αλλά στράφηκαν με ακραίο τρόπο κατά της νεολαίας και των στρατευμένων εκφράζοντας ακραίες θέσεις, ταυτιζόμενοι με τις θέσεις της ναζιστικής και δολοφονικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, απαιτώντας στράτευση ανδρών-γυναικών όταν γίνουν 18 χρονών και για 18 μήνες.
Είναι όλοι τους και πιο συγκεκριμένα το Δ.Σ. του ΙΝΣΠΟΛ υπεύθυνο για τους τραμπουκισμούς και τις ύβρες, τη βωμολοχία πεζοδρομίου από τους γραβατωμένους συντελεστές της εκδήλωσης τους.
Δεν έχουν ούτε καν το θάρρος –αυτοί που μιλούν για στρατιωτική τιμή και καθήκον- να αναλάβουν την ευθύνη για το κάλεσμα της ΕΛ.ΑΣ. και την στοχοποίηση του εκπροσώπου του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Δίνουν αυξήσεις και αναδρομικά σε καραβανάδες και μπάτσους ... ζητάν απ' τους εκπαιδευτικούς να δουλέψουν δωρεάν!!!


Δεν είναι δυνατόν να διαβάσεις το σημερινό πρωτοσέλιδο στα «ΝΕΑ» και να μην αναρωτηθεί: Είναι στα καλά τους οι άνθρωποι; Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα το υπουργείο Παιδείας διαπιστώνει ότι υπάρχουν στα σχολεία όλης της χώρας 1000 κενές  θέσεις εκπαιδευτικών και  επειδή «είναι αδύνατον να καλυφθούν με άλλο τρόπο, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εξετάζει από χθες την ύστατη λύση: να απευθυνθεί στον ανώνυμα εκπαιδευτικό ζητώντας του να εργαστεί εθελοντικά»! Να βρεθούν δηλαδή εκπαιδευτικοί που θα δεχθούν να δουλέψουν χωρίς να πληρώνονται.  Σαν ανέκδοτο δεν ακούγεται αυτό;

Αθώοι λιμενομπάτσοι που κατηγορούταν για βασανιστήρια, μέσω των μεθόδων του αποκλεισμού της αναπνοής ως τα όρια του πνιγμού και της ασφυξίας και της εικονικής εκτέλεσης, σε βάρος ενός πρόσφυγα. Διαχρονική η ατιμωρησία των λιμενομπάτσων


Το Νοέμβρη του 2013 δυο λιμενομπάτσοι είχαν καταδικαστεί ο ένας σε έξη χρόνια φυλακή και ο άλλος σε 3 –με αναστολή-, για βασανιστήρια, μέσω των μεθόδων του αποκλεισμού της αναπνοής ως τα όρια του πνιγμού και της ασφυξίας και της εικονικής εκτέλεσης, σε βάρος ενός πρόσφυγα.
Χτες έγινε η δίκη των λιμενομπάτσων σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Αναθεωρητικό δικαστήριο και οι δύο λιμενικοί αθωώθηκαν πανηγυρικά, οπότε μπορούν να συνεχίσουν το «θεάρεστο» έργο τους.
Δεν μας εντυπωσιάζει το γεγονός. Σχεδόν πάντοτε οι λιμενομπάτσοι, «λευκά περιστέρια» αποδίδονται στην κοινωνία όταν κάποιες σπάνιες φορές καλούνται να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα τους. Και δεν αναφερόμαστε μόνο όταν αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δουλεμπόριο και ληστείες μεταναστών.
Τι να πρωτοαναφέρουμε για την ασυδοσία και ατιμωρησία τους…

Τουρκία: Το «βιβλίο» με τις ήττες Ερντογάν, να πως διέλυσαν τα πάντα…


Μετά την «Αραβική Άνοιξη» οι Τούρκοι ανακάλυψαν ένα σχέδιο το οποίο θα τους επέτρεπε να καταστήσουν την πατρίδα τους νέα Οθωμανική αυτοκρατορία. Την ώρα που ηθελημένα και συστηματικά ανταγωνιζόταν το Ισραήλ, η Άγκυρα θα ανέτρεπε το σιιτικό καθεστώς Άσαντ στην Συρία και θα το αντικαθιστούσε με ένα φιλικό προς αυτή, σουνιτικό. 

Του Burak Bekdil, «Erdogan’s Book of Defeat»
ΠΗΓΗ: The Gatestone Institute, October 31, 2014
URL: http://www.meforum.org/4878/erdogan-book-of-defeat
ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας / defence point 

Θεσσαλονίκη, Κυριακάτικη Αργία: ΜΑΤ κατά απεργών και αλληλέγγυων

Thessaloniki-KyriakatikiargiaΘεσσαλονίκη:
Για άλλη μια φορά σήμερα, οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης υπερασπίστηκαν αγωνιστικά το εργατικό δικαίωμα στην Κυριακάτικη αργία που εποφθαλμιά η βουλιμία του κεφάλαιου και των αφεντικών. Έξω από το Attica επικράτησε ένταση από επέμβαση των ΜΑΤ που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας κοπέλας και την προσαγωγή ενός αγωνιστή.
Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Συντονισμός Δράσης Ενάντια στην Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας Θεσσαλονίκης:

Εξελέγη η πρώην αντισυνταγματάρχης που ευνούχιζε γουρούνια στις ΗΠΑ

Μόνο στην Αμερική συμβαίνουν κάτι τέτοια. Η Τζόνι Ερνστ έγινε διάσημη όταν κοίταξε κατάματα την κάμερα και είπε, με υπερηφάνεια, ότι ευνούχιζε γουρούνια στο αγρόκτημα όπου μεγάλωσε, στην Αϊόβα. «Ετσι, όταν πάω στην Ουάσιγκτον, ξέρω πώς να πετσοκόψω...».
Υστερα από αυτή την εισαγωγή, η υποψήφια υποσχέθηκε να κόψει το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ομπάμα και να περικόψει, επίσης άγρια, τις δημόσιες δαπάνες. Και όλα αυτά την ώρα που τα πλάνα έδειχναν φοβισμένα γουρούνια.

Η Χριστίνα Σιδέρη και τα συγκοινωνούντα δοχεία ΝΔ και Χρυσής Αυγής (photos)

Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τακτική των τηλεοπτικών συχνοτήτων της Digea να αντιμετωπίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά γνώμες και απόψεις βουλευτών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Για παράδειγμα ο βουλευτής Καστοριάς Διαμαντόπουλος του Σύριζα μιλάει για "Γουναράδικα" και τα φερέφωνα πολυτελείας των καναλιών του Μπόμπολα, του Ψυχάρη και του Αλαφούζου πέφτουν με λύσσα να τον φάνε διαστρεβλώνοντας ανατριχιαστικά το νόημα των λεγομένων του. Ομοίως και με τον βουλευτή Μπάρκα και πάλι του Σύριζα. Απόψεις βουλευτών, στελεχών και απλών φίλων της αξιωματικής αντιπολίτευσης περνάνε από κόσκινο, αναλύονται, ξανα αναλύονται και επιδιώκεται να ξεζουμιστούν μέχρι να βγάλουν αυτό το οποίο θέλουν να βγάλουν ο Πρετεντέρης, ο Πορτοσάλτε και οι παρέες τους με εντολή των αφεντικών τους βεβαίως βεβαίως.

Διευθυντής Γυμνασίου διδάσκει τη ρουφιανιά και τον ραγιαδισμό

δαφνηΛέγεται Κωνσταντίνος Σάλτας και είναι διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Δάφνης. Εκπαιδευτικός, δηλαδή, στον οποίο οι γονείς έχουν εμπιστευτεί τη μόρφωση των παιδιών τους. Μόνο που η μόρφωση που παρέχει είναι η διδασκαλία του χαφιεδισμού, της υποταγής, της οσφυοκαμψίας, του ραγιαδισμού και της ρουφιανιάς.

Ο Τζορτζ Σόρος λέει “επίθεση!” και ο ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει παιδική χαρά στο Ντονμπάς

"Επίθεση" προστάζει ο μεγαλοεπιχειρηματίς Τζορτζ Σόρος






“ΞύπναΕυρώπη” (http://www.nybooks.com/articles/archives/2014/nov/20/wake-up-europe/) ονομάζεται το άρθρο παρέμβασης του Αμερικανού μεγιστάνα Τζορτζ Σόρος που θα δημοσιευτεί στο νέο τεύχος του New York Review. Το άρθρο διαπνέεται απ’ την εμφανή αγωνία του Σόρος να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση -αλλά και τμήμα του αμερικανικού κατεστημένου- να ξαναρχίσει τον πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία.