Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΞΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ: Στις 21 Νοεμβριου σημαιοστολίζουν αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

ΣΤΙΣ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ "ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ" για να ξεχάσουμε τις μίζες και τη διαφθορά τους, να αποδεχτούμε το Ισραήλ των Βαλκανίων και να υποταχθούμε σε νέα "εθνική συμφιλίωση"-  "ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Η κυπριακή ΑΟΖ τμήμα της ευρύτερης γεωπολιτικής αναδιάταξης

Φυσικό αέριο: ευλογία ή κατάρα;
Η εμπειρία εδώ και χρόνια έχει δείξει πως ειδικά ο ενεργειακός πλούτος είναι σκέτη κατάρα για τους λαούς που έχουν την ατυχία να ζουν κοντά σε ενεργειακές πηγές. Τα παραδείγματα πάμπολλα και αποδεικνύουν όχι μόνο τα δεινά του πολέμου που υφίστανται σε τέτοιες περιπτώσεις μια σειρά λαοί, μα ταυτόχρονα τη φτώχεια και την οπισθοδρόμηση που είναι σύνηθες αποτέλεσμα του λυσσαλέου ανταγωνισμού που αναπτύσσεται γύρω από τις πηγές ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς της. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μικρές και εξαρτημένες από τους ιμπεριαλιστές χώρες. Η μοιρασιά ποτέ και πουθενά δε γίνεται με βάση την ισχύ του δικαίου αλλά πάντα με βάση το δίκιο του ισχυρού.

Τι σημαίνει το νέο δόγμα ασφαλείας της Τουρκίας

του Κώστα Ράπτη

τουρκιαΗ συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (MGK) της Τουρκίας την περασμένη Πέμπτη, με αντικείμενο την αναθεώρηση του “Κόκκινου Βιβλίου” στο οποίο καταγράφονται οι στρατηγικές προκλήσεις της γειτονικής χώρας, ήταν η πρώτη στην οποία παρέστησαν ο μεν Tayyip Erdoğan με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ο Ahmet Davutoğlu με την ιδιότητα του πρωθυπουργού. Ήταν επίσης η μακρότερη συνεδρίαση στην ιστορία του θεσμού, με διάρκεια, ούτε λίγο ούτε πολύ, 10 ωρών και 25 λεπτών…

Θησαύρισε σαν μεσάζοντας σε πολεμικές προμήθειες ο Καρατζαφέρης;


Αν και φαντάζει εντυπωσιακή η αποκάλυψη που κάνει η εφημερίδα Realnews αυτής της Κυριακής, πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί στην κατάληξη που έχουν αυτές οι ειδήσεις.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα γράφει η ιστοσελίδα του Ν. Χατζηνικολάου με τίτλο: "Ψάχνουν δύο offshore του Καρατζαφέρη" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει εισαγγελικό αίτημα στη Βουλή για τον έλεγχο του πόθεν έσχες του Προέδρου του ΛΑΟΣ με αφορμή εμβάσματα «ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από μεσάζοντες των ελικοπτέρων Super Puma».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, "τα δύο εμβάσματα προέρχονται από την εταιρεία Premium Properties του Αλέξανδρου Τσάτσου, ο οποίος -μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο- μεσολάβησε στη σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου με τη γαλλική εταιρεία Eurocopter για προμήθεια των ελικοπτέρων".

ΑΟΖ: Μέτωπο Ελλάδας Κύπρου Αιγύπτου πάμε για οριοθέτηση! Τι συμφωνήθηκε στο Κάϊρο


ImageΤην επίσπευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου και Αιγύπτου για την οριοθέτηση των μεταξύ τους ΑΟΖ αποφάσισαν οι ηγέτες των τριών χωρών κατά την σημερινή τριμερή Σύνοδο Κορυφής στο Κάιρο.
Συγκεκριμένα το ανακοινωθέν αναφέρει : “οι τρεις χώρες υπογραμμίζουμε την καθολική ισχύ της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και αποφασίζουμε να προχωρήσουμε το ταχύτερο τις διαπραγματεύσεις μας για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας όπου αυτό δεν έχει ακόμη γίνει”. 

Προς τιμή της ηρωικής νεοελληνικής συνταγής των επάλληλων στρώσεων ψευδών: Ένα Μνημείο για την Αμνησία (αναδημοσίευση)

Πόσο μπορεί να αντέξει η συνταγή των επάλληλων στρώσεων ψεμάτων; Με το κάθε επόμενο να επιχειρεί να συγκαλύψει το προηγούμενο; Και το ένα πάνω στο άλλο να θέλουν να “θάψουν” σε βάθη απροσμέτρητα την αλήθεια, τις αρχές της;

Επ’ άπειρον; Ως και τη Δευτέρα Παρουσία, τη στιγμή της Μεγάλης Κρίσεως και της ανάστασης νεκρών; Γιατί όχι αν έτσι νομίζετε, αν είστε αμετανόητα πιστός ή πιστή της μεταφυσικής, νιώθοντας βαθιά προστατευμένος μέσα στην ασφάλεια της “αλήθειας” της.

Για όλους τους άλλους και άλλες, αυτούς που για παράδειγμα θέτουν ως χρονικό όριο αντοχής του όποιου φρικτού ψέματος το δικαίωμα στην αλήθεια της ερχόμενης γενιάς και γενεών, ας μας επιτραπεί να αναδημοσιεύσουμε ένα αιρετικό κείμενο – αποκαλυπτική μαρτυρία της γήινης αλήθειας. Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης (στον διαδικτυακό τόπο του ΑΠΘ) 6 Νοεμβρίου 2014, posted by:Mayor Rishon

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

 “Από τη Δευτέρα 10/11/2014, οι νεοσύλλεκτοι συνάδελφοι της Σειράς Νοεμβρίου θα αρχίσουν να περνούν τις πύλες των Κέντρων Κατάταξης…
Κρίνουμε ότι πρέπει να συμβάλουμε ώστε οι συνάδελφοι να είναι ενήμεροι για τα δικαιώματα τους και πως μπορούν να τα διεκδικήσουν.
Καταρχήν συνάδελφοι μην πληρώσετε ούτε ένα ευρώ για να πάτε στα ΚΕΝ –και φυσικά ούτε λόγος να μετακινηθεί ολόκληρη η οικογένεια για να πάει το φαντάρο στον Στρατό.
Ο στρατός είναι υποχρεωμένος να καλύψει το κόστος μετακίνησης στα ΚΕΝ-δείτε τη γράφει το έντυπο κατάταξης.
Πηγαίνετε λοιπόν στο Φρουραρχείο της πόλης σας ώστε να σας καλύψουν τα έξοδα είτε μετακινηθείτε με ΚΤΕΛ είτε με τρένο του ΟΣΕ.

Ο Ομπάμα στέλνει κι άλλους στρατιώτες στο Ιράκ κατά των τζιχαντιστών



ImageΟ αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα ενέκρινε την αποστολή ακόμη 1.500 στρατιωτών στοΙράκ μέσα στους επόμενους μήνες.
Την απόφαση ανακοίνωσε το Πεντάγωνο . Οι αμερικανοί στρατιώτες θα αναλάβουν να συμβουλεύουν και να υποστηρίζουν τις ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το επιτελείο του υπουργού Άμυνας Chuck Hagel ένας αριθμός του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού, θα αναπτυχθεί ειδικά στην επαρχία Ανμπάρ.
“Ο υπουργός έκανε αυτή την εισήγηση προς τον Πρόεδρο Ομπάμα ανταποκρινομενος στο αίτημα της κυβέρνησης του Ιράκ, αναφέρει το Πεντάγωνο στην ανακοίνωσή του.
Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου θα ζητήσει από το Κογκρέσο για 5,6 εκατομμύρια δολάρια για τις επιχειρήσεις , συμπεριλαμβανομένου του 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό ιρακινών στρατευμάτων.

Στερεότυπα και καταπίεση. Η οπτική της Δύσης.

credits:  _Faraz της Μαριάννας Ρουμελιώτη
«Στη σύλληψη υπόπτων για μια σειρά επιθέσεων με οξύ σε γυναίκες, οι οποίες «δεν φορούσαν σωστά την ισλαμική μαντήλα», προχώρησαν οι αρχές του Ιράν»
«Εκτός εαυτού βγήκε ένας Αιγύπτιος ιμάμης, όταν η δημοσιογράφος με την οποία συζητούσε σε τηλεοπτική εκπομπή έβγαλε τη μαντήλα της!
Ισλάμ, τζιχαντιστές, ISIS, Κοράνι, μουσουλμάνοι, Osama Bin Laden, μαντίλα, Πακιστανοί. Όλα ένας τεράστιος χυλός. Από τη μια οι οπισθοδρομικοί, φανατικοί, φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι άντρες και από την άλλη οι καταπιεσμένες, δειλές και υποτακτικές μουσουλμάνες γυναίκες. Από τη θρησκεία που είναι η ίδια πολέμια της χειραφέτησης των γυναικών και το φάντασμα του Osama Bin Laden μέχρι τους τζιχαντιστές και τους «επικίνδυνους» Πακιστανούς που ζουν στην Ελλάδα. Τα στερεότυπα φαίνεται να κυριαρχούν.

ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Ισλαμικά μαθήματα θα παρακολουθεί, από δω και μπρος, το προσωπικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, για πρώτη φορά. Παράλληλα, απαγορεύτηκε να παρακολουθεί «άσεμνα» προγράμματα και θεάματα!

Στον κατάλογο των «άσεμνων» θεαμάτων εντάχθηκε δε και η πασίγνωστη σειρά φαντασίας «Game of Thrones»! Τέσσερις Τούρκοι αξιωματικοί, εκδιώχτηκαν ήδη από το στράτευμα, γιατί επέτρεψαν στους εκπαιδευόμενους άνδρες τους να παρακολουθήσουν την εν λόγω σειρά το 2012, πριν καν η απαγόρευση καταστεί επίσημη. Ο νέος κανονισμός εκπαίδευσης προσωπικού αναφέρει, ότι το προσωπικό θα υφίσταται στοιχειώδη θρησκευτική εκπαίδευση, θα μελετά το Κοράνι και τον βίο του προφήτη Μωάμεθ… Ετοιμάζουν μήπως «ημισελινο… φορίες» (κατά το «σταυροφορίες»);

Κούρδισσα στρατηγός: Ελέγχουμε την Κομπάνι, να επιστρέψουν όλοι

Κούρδισσα στρατηγός: Ελέγχουμε την Κομπάνι, να επιστρέψουν όλοιΤην κατάσταση από την πολιορκία στην Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος ανέλυσε η Κούρδισα στρατηγός, Μέισα Έμπντο (Meysa Ebdo), την ώρα που οι επιθέσεις των τζιχαντιστών στην κουρδική πόλη συνεχίζονται αδιάκοπα από τις 15 Σεπτεμβρίου.
Η επικεφαλής του YPG, γνωστή με το αντάρτικο ψευδώνυμο Ναλίν Αφρίν, μιλώντας στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων σημείωσε ότι οι Κούρδοι έχουν καταφέρει μεγάλα χτυπήματα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στα τρία μέτωπα που έχει ανοιχτά η Κομπάνι τις τελευταίες ημέρες.

ΓΙΑ ΜΑΧΕΣ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΕΩΝ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ

Προκεχωρημένο Σχολείο Μαχητή από την ΠΕΝΕΦΥΟ

Στα πλαίσια του Προκεχωρημένου Σχολείου Μαχητή, την Κυριακή 02.11.2014, οι εκπαιδευόμενοι, ασκήθηκαν σε σύγχρονες τεχνικές Ατομικής Τακτικής και MOUT/CQB.

Οι μπούρδες του Στέλιου Ράμφου και τα Ποταμίσια ΤΟΥΒΛΑ που τον άκουγαν… ψαρωμένα (νέο video)

Σήμερα έφτιαξα ένα σύντομο νέο video (διάρκειας κάτω από 2 λεπτά) για την εκδήλωση του “Ποταμιού” στις 2-11-2014:
Ο Στέλιος Ράμφος ξεκίνησε τη μνημονιακή μπουρδολογία του με έναψέμα, το δήθεν “μηδενικό χρέος της χούντας”.

Γιουνκέρ κερνούσε, Λάτσης, Wind κι όχι μόνο έπιναν: Πώς το Λουξεμβούργο έγινε ο αγαπημένος φορολογικός παράδεισος των εγχώριων κροίσων

ΛάτσηςΠροκαλούν οι αποκαλύψεις ότι το Λουξεμβούργο υιοθέτησε, επί πρωθυπουργίας του σημερινού προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ φορολογικό σύστημα το οποίο επιτρέπει σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες να πληρώνουν ελάχιστο έως και μηδενικό φόρο. Όπως αποκαλύφθηκε από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων, μετά από μελέτη 28.000 σελίδων από έγγραφα των φορολογικών αρχών, 340 μεγάλες εταιρίες, ανάμεσα στις οποίες η Apple, η Credit Agricole, η Ikea και η Amazon, επωφελήθηκαν από μυστικές συμφωνίες με τις αρχές του Λουξεμβούργου.

Η Σμύρνη πύλη εισόδου για τους τζιχαντιστές

Image
Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Mέσω του λιμανιού της Σμύρνης μπαίνουν με πλοία στην Τουρκία τζιχαντιστές και από εκεί κατευθύνονται στο Ιράκ και στην Συρία, αναφέρουν πληροφορίες  της Interpol.
 Η  είδηση για τη διέλευση τζιχαντιστών από την Τουρκία  αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού καναλιού της Τουρκίας NTV  και αποδίδεται σε αναφορά της Interpol.Εξαιτίας της ενίσχυσης του ελέγχου στα χερσαία σύνορα της χώρας τους τελευταίους τρεις μήνες, οι '‘ξένοι μαχητές’' επιλέγουν τον θαλάσσιο δρόμο, αναφέρει η Interpol,  στην πληροφορία της.

Γερμανία: Μικρά τα κέρδη των τζιχαντιστών απο το πετρέλαιο


Image
Η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) δεν συγκεντρώνει τόσα χρήματα από τις πωλήσεις αργού στην μαύρη αγορά όσα έχουν αναφερθεί σε δημοσιεύματα των ΜΜΕ, έγραψε σήμερα μια γερμανική εφημερίδα.
Σύμφωνα με μια ανάλυση της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών (BND), οι εκτιμήσεις για τα πετρελαϊκά έσοδα των τζιχαντιστών του ΙΚ είναι «εξωπραγματικές» και «πολύ υπερβολικές», έγραψε η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Το πετρέλαιο πιστευόταν μέχρι τώρα πως είναι η βασική πηγή χρηματοδότησης των ισλαμιστών, ανέφερε ακόμη η εφημερίδα, καθώς ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ δήλωσε τον περασμένο μήνα πως το ΙΚ εισπράττει έως και $1 εκατ. την ημέρα πωλώντας αργό στην μαύρη αγορά από τον Ιούνιο.

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα που αποφασίστηκαν μεταξύ Αναστασιάδη και Σαμαρά είναι τα ακόλουθα:
- Διπλωματική προσπάθεια σε διεθνές επίπεδο για άσκηση πίεσης στην Τουρκία ώστε να τερματίσει τις προκλήσεις της στην κυπριακή ΑΟΖ
- Οι ενέργειες της Κύπρου να μεταφερθούν στην Ευρώπη καθώς και σε γειτονικά κράτη 
- Μετά την τριμερή Σύνοδο Αιγύπτου-Ελλάδας-Κύπρου να υπάρξει ανάλογη πρωτοβουλία με τη συμμετοχή του Ισραήλ και άλλων κρατών που έχουν ενοχληθεί από τις παραβιάσεις της Άγκυρας
- Ενδυνάμωση των επαφών προς κάθε κατεύθυνση ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση και να είναι εφικτή η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=155810&catid=9

ΟΧΙ ΣΑΜΑΡΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΗΕ ΓΙΑ ΑΟΖ-ΚΥΠΡΙΑΚΟ-ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

Τι προβλέπει η φόρμουλα Άιντα για τους υδρογονάνθρακες - Ποια η θέση Τουρκίας και Έρογλου
- Απέρριψε την πρόταση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ενημέρωσε Σαμαρά και αρχηγούς κομμάτων 
- Έρογλου: Δεν θα δεχθώ άλλους όρους για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων
- Το «ρεαλιστικά αισιόδοξο» μήνυμα Άιντα στο Twitter
Φόρμουλα για επανέναρξη των συνομιλιών προσπαθεί να βρει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντα, με τον Νορβηγό αξιωματούχο να έχει χθες συναντήσεις με Αναστασιάδη και Έρογλου και σήμερα με τον Κύπριο ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη καθώς και τους δύο διαπραγματευτές της ε/κ και τ/κ πλευράς κ.κ. Μαυρογιάννη και Ολγκούν αντίστοιχα.