Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Παπάδες ένοπλοι παρακρατικοί, σε παραστρατιωτικά τάγματα θανάτου, ρασοφόρες μονάδες των ΜΑΥ.

Παπάδες ένοπλοι παρακρατικοί, σε παραστρατιωτικά τάγματα θανάτου, ρασοφόρες μονάδες των ΜΑΥ
Παπάδες ένοπλοι παρακρατικοί, σε παραστρατιωτικά τάγματα θανάτου, ρασοφόρες μονάδες των ΜΑΥ (ΜΑΥ = Μονάδες Ασφαλείας Υπαίθρου), στην περιοχή Γρεβενών-Τρικάλων, την περίοδο του εμφυλίου πολέμου, to 1948.

OI ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ-H "'ΘΕΣΜΙΚΗ' ΕΑΑΣ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ, Ο ΥΕΘΑ Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;

Σε μια εποχή που η ηγεσία της ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας είναι κλεισμένη στη φυλακή και ο εισαγγελέας τους στέλνει να δικαστούν με ένα τεράστιο πόρισμα που αποκαλύπτει δολοφονίες, κλοπές, προστασία σε μαγαζιά, ξυλοδαρμούς, βιασμούς και εκμετάλλευση γυναικών, διατυπώνοντας σαφείς υπόνοιες για το βαρύ οπλισμό τους, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού ζητά την στήριξη της Χρυσής Αυγής!
Δεν πρόκειται για καταγγελία αντιφασίστα αγωνιστή, αλλά για ανακοίνωση της “θεσμικής” Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού για την συνάντηση που είχε με την Χρυσή Αυγή, και πιο συγκεκριμένα με τους ευρωβουλευτές της και άλλα στελέχη της, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΕΑΑΚ (7/8-11/2014) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18

Συναγωνιστές, να πάρουμε αποφάσεις-ψηφίσματα σε σχολεία, εργασιακούς χώρους, γειτονιές, σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Να οργανώσουμε εκδηλώσεις και μαζικές εξορμήσεις.
Να παρέμβουμε στα μεγάλα κινηματικά γεγονότα που σημειώνονται και ήδη έχουν προκαλέσει την κρατική καταστολή.
Να διαμορφώσουμε ένα από τα κάτω συγκροτημένο Μέτωπο ενάντια στο ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ-ΠΟΛΕΜΟ-ΦΑΣΙΣΜΟ

ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΡΙΟ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ "ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ";

Πεθαίνοντας στη δουλειά

Ο εργασιακός Μεσαίωνας, που ολοκληρώθηκε επί Μνημονίου, όχι μόνο αφήνει πίσω του πολλά θύματα, αλλά καταφέρνει να τα κρύβει κιόλας...
Εργατικά ατυχήματα στην Ελλάδα
Τι θέλετε να μάθετε για τα εργατικά ατυχήματα; Δεν υπάρχουν πρόσφατα στοιχεία και όσα υπάρχουν δεν είναι αξιόπιστα». Τη φράση αυτή πρωτακούσαμε από επιστημονικό συνεργάτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, όταν ξεκινήσαμε να ερευνούμε το θέμα των εργατικών ατυχημάτων. Πράγματι, τα τελευταία ετήσια στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας χρονολογούνται από το 2012 και του ΙΚΑ από το (προ Μνημονίου) 2009.

Πλυντήρια Γιούνκερ


Γράφει ο mitsos175.
Πλυντήρια Λουξεμβούργου Γιούγκερ. Ξεπλένουν τα πάντα ακόμη και τους δυσκολότερους λεκέδες. Ξεπλένουν χρήμα, συνειδήσεις, εγκλήματα. Με τη εγγύηση του ομώνυμου κατασκευαστή μνημονίων.
Ο βραβευμένος παρακαλώ συνέταιρος του σαμαρά είναι τελικά η σκάφη του κάθε κεφαλαιούχου. Φυσικά επέτρεψε σε τεράστιες επιχειρήσεις να γλιτώνουν δισεκατομμύρια σε φόρους, που διαφορετικά θα αποδίδονταν σε άλλες χώρες, όπως τη δική μας. Συντηρητικός πολιτικός δεν είναι; Δηλαδή αρπάχτρας κι υπηρέτης πλουσίων αφεντάδων.
Είναι ο δεξιός ηλίθιε, όπως θα μπορούσε να πει κι ο Μπογιόπουλος. Γιατί τι άλλο κάνει ένας πολιτικός σαν αυτόν; Εκμεταλλεύεται τους πολλούς επιβάλλοντας λιτότητα, για να ωφεληθούν οι λίγοι που δεν είναι καθόλου λιτοδίαιτοι. Άλλοτε το κάνει από σαδισμό, για νιώσει τη χαρά της καταστροφής, άλλοτε όμως τις περισσότερες φορές, διότι βάζει κι ο ίδιος κάτι στην τσέπη.
Φαιδρό και συνάμα τραγικό δεν είναι; Σίγουρα πάντως είναι προκλητικό να μας λένε οι χορτάτοι, πως να κάνουμε δίαιτα οι πεινασμένοι. Αλλά έτσι είναι, το λέει κι η παροιμία: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Να έρθει τώρα να μας κουνήσει με θράσος το δάκτυλο, αυτό που έβαλε στο μέλι και να μας κάνει παρατηρήσεις επειδή δεν πληρώνουμε τα άδικα χαράτσια που μας επιβάλουν...  

Να τσακίσουμε τους εργοδοτικούς εκβιασμούς-Αλληλεγγύη στον αγώνα των τεχνικών ραδιοφώνου

Η συνδικαλιστική δράση των ενώσεων των τεχνικών ραδιοφώνου (Ε.Τ.Ε.Ρ και Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ) απέναντι στους εργοδότες και τους υπαλλήλους του Κεφαλαίου, για τη διαφύλαξη των ΣΣΕ, και τα ευρύτερα εργασιακά δικαιώματα του κλάδου, βάζει τα δυο αυτά σωματεία στην κατηγορία των μαχητικών συνδικαλιστικών ενώσεων. Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ), πιστή στις παραδόσεις της, δεν έχασε την πολύτιμη ευκαιρία να σύρει τ’ αφεντικά των ιδιωτικών ραδιοσταθμών, στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) κερδίζοντας μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία μια νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα μέλη της. Η Απόφαση Διαιτησίας του ΟΜΕΔ, που εκδόθηκε στις 3 Σεπτέμβρη για τα μέλη της ΕΤΕΡ, καταργούσε στην πράξη τόσο τον θεσμοθετημένο κατώτατο μισθό των 500€ όσο και άλλες αντεργατικές “ρυθμίσεις” και νομοθετήματα των τελευταίων ετών.

Ενας υπεράκτιος... Ελληναράς

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, η ευαισθησία του απέναντι στον τρόπο αντιμετώπισης των offshore, το ενδιαφέρον του για τα εξοπλιστικά και οι συμβουλές του στη μνημονιακή πολιτική. 
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η συγκρατημένη αντίδραση του Γιώργου Καρατζαφέρη στην αποκάλυψη της «Real News», ότι δύο offshore εταιρείες που πιθανόν εμπλέκονται σε σκάνδαλο εξοπλιστικών προγραμμάτων (προμήθεια ελικοπτέρων Super Puma) ανήκουν στον ίδιο.

Μια σημαντική μαρτυρία για το τέλος του Μεγάλου Πολέμου

Η τελευταία επίθεση απώθησης των στρατευμάτων των Κεντρικών Δυνάμεων από το συμμαχικό στρατό της «Εγκάρδιας Συνεννόησης» (Entente Cordiale) πίσω από τη μεθοριακή γραμμή της Γερμανίας ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου 1918. Κι ενώ τα στρατεύματα Βρετανών, Γάλλων κι Αμερικανών προήλαυναν, άρχισε η κατάρρευση της πάλαι ποτέ κραταιάς Γερμανίας και των συμμαχικών της δυνάμεων. Η Τουρκία υπέγραψε τη συνθηκολόγηση στο τέλος Οκτωβρίου και ακολούθησε η Αυστρο-Ουγγαρία στις 3 Νοεμβρίου.

Μάριος Ζέρβας: Δεν μετανιώνω, γιατί υπερασπίστηκα τη γενιά μου



11 Μαρτίου 2010. Ο Μάριος Ζέρβας κατεβαίνει μαζί με τους φίλους του σε μια πορεία διαμαρτυρίας, για να διαδηλώσει ειρηνικά. Ήταν εκείνη ακριβώς την ημέρα που η ζωή του θα άλλαζε άρδην, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με το πιο βίαιο πρόσωπο του νόμου.  Δυνάμεις των ΜΑΤ τον συλλαμβάνουν. Προπηλακισμοί, υβρεολόγιο, προσαγωγή και σύλληψη. Η συνέχεια για εκείνον και τους οικείους του ήταν σκληρή: ένα βαρύ κατηγορητήριο (ρίψη και κατοχή μολότοφ, διατάραξη της κοινής ειρήνης και σκόπιμη σωματική βλάβη), με τις επιβαρυντικές διατάξεις του “κουκουλονόμου”, πέντε ημέρες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και άλλες 39 εγκλεισμός στην α’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, έως την αποφυλάκισή του, με περιοριστικούς όρους.

Τζόαν Κλαρκ: Η γυναίκα που έσπαγε τους κωδικούς των ναζί

Ταξίδια στο χρόνο Το έργο της Τζόαν Κλαρκ που εργάστηκε πάνω στην αποκρυπτογράφηση των στρατιωτικών κωδικών των ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έσωσε πολλές ζωές. Τα ταλέντα της ήταν αρκετά ώστε να της εξασφαλίσουν τον σεβασμό αρκετών λαμπρών μυαλών και προσωπικοτήτων του 20ου αιώνα παρά το σεξισμό που επικρατούσε επί των ημερών της. Ο ήρωας του Μπλέτσλεϊ Παρκ (σ.σ. κέντρο της Βρετανικής Υπηρεσίας Αντικατασκοπείας) Άλαν Τούρινγκ τιμωρήθηκε από τη μεταπολεμική κοινωνία στην οποία η ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη και πέθανε στα 41 του χρόνια. Η ιστορία όμως του φέρθηκε καλύτερα καθώς είναι γνωστός ως ο προϊστάμενος της Ομάδας 8 που αποκωδικοποίησε τη γερμανική κρυπτογραφική συσκευή Enigma.

Ρόδος: Σε κρίσιμη κατάσταση ο διοικητής στρατονομίας

Σε σοβαρή κατάσταση με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, διακομίσθηκε ο διοικητής της στρατονομίας της Ρόδου, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ροδιακής, το ατύχημα συνέβη την ώρα που ο άτυχος υπολοχαγός βρισκόταν εν υπηρεσία, στην περιοχή Τσαΐρι. Την ώρα εκείνη πέρασε από το σημείο τουριστικό λεωφορείο με κατεύθυνση το Φαληράκι. Στεκόταν δίπλα στο στρατιωτικό όχημά του, όταν κατά τραγική σύμπτωση την ώρα που το όχημα περνούσε δίπλα από τον υπολοχαγό, άνοιξε από μόνη της η δεξιά πόρτα αποθήκευσης αποσκευών με αποτέλεσμα να βρει στο κεφάλι τον στρατονόμο και να του προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

This Veteran’s Day, Remembering Tomas Young

BOWPress1
Tomas Young at Ground Zero in 2008 (Photo: BodyofWar.com)
We’ve  just heard that Iraq war veteran Tomas Young, one of the first vets to publicly oppose the war, has died at the age of 34.

Mαχαιρώθηκε νεαρός από 10 φασίστες στην Αργυρούπολη


Screen Shot 2014-11-11 at 6.44.27 AM
Μαχαιρώθηκε νεαρό άτομο από 10 φασίστες στην Αργυρούπολη επειδή φορούσε μπλούζα s.pauli @Threaton #antifa #antireport #rbnews
Σύμφωνα με πληροφορίες μαχαιρώθηκε νεαρό άτομο από 10 φασίστες στην Αργυρούπολη επειδή φορούσε μπλούζα s.pauli
Ανεπίσημες πηγές αναφέρουν ότι τραυματίστηκε με 2 μαχεριές, νοσηλεύεται, και είναι σε καλή κατάσταση, δηλαδή οι τραυματισμοί είναι ελαφριάς μορφής.
Οι πληροφορίες δεν είναι από πρώτο χέρι αλλά η πηγή είναι συνήθως αξιόπιστη και σοβαρη.
@Threaton #antifa #antireport #rbnews
Πηγή:https://athens.indymedia.org/post/1533811/

Αναδρομικά στους ΕΠΟΠ, αλλά τις υπηρεσίες οι φαντάροι: το παράδειγμα του 173 ΜΕΑΠ Ορεστιάδας

Φαντάροι
Στο  173 ΜΕΑΠ στην Λεπτή Ορεστιάδας γίνονται απίστευτα πράγματα και η καταγγελία που έφτασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων αποδεικνύει του λόγου το αληθές .
«Είμαστε φαντάροι που υπηρετούμε στο 173 στην Λεπτή Ορεστιάδας σε μια μονάδα του Έβρου πραγματικά ξεχασμένη.
Η κατάσταση για εμάς που υπηρετούμε εδώ, είναι μία και συγκεκριμένη εδώ και αρκετό καιρό. Λίγα άτομα, πολλές υπηρεσίες. Ελεύθερος χρόνος και ξεκούραση είναι πράγματα άγνωστα για εμάς.

Ποιους καίνε οι διαδρομές της «μίζας» για τα Super Puma


Ποιους καίνε οι διαδρομές της «μίζας» για τα Super Puma
Πίσω από δαιδαλώδεις διαδρομές και υπεράκτιες εταιρίες επιχειρήθηκε να καλυφθούν τα ίχνη 5,5 εκατομμυρίων ευρώ μαύρου χρήματος για ακόμη μια υπόθεση εξοπλιστικών. Στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών έχει μπει προμήθεια τεσσάρων ελικοπτέρων super puma από την Eurocopter, ύψους 64.000.000 ευρώ. Η έρευνα για την προμήθεια του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος ξεκίνησε από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στην Εισαγγελία Διαφθοράς πριν από ένα χρόνο. Από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος, προέκυψε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ της εταιρίας και του ελληνικού Δημοσίου, εμφανίζονται ως μεσάζοντες δύο εταιρείες γνωστών στην ελληνική δικαιοσύνη επιχειρηματιών, οι οποίοι ελέγχονται ποινικά.

Πάνω από 1000 οι νεκροί στο Κομπανί


Πάνω από 1000 οι νεκροί στο Κομπανί
Σημαντικά πάνω από τους 1000 κινείτε ο αριθμός των νεκρών στις συγκρούσεις στο Κομπάνισύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τις μεγαλύτερες απώλειες μετρούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που επιτέθηκαν εναντίον αυτής της κουρδικής πόλης στη βόρεια Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία. «Τουλάχιστον 1.013 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις μάχες στο Άιν αλ Άραμπ (η αραβική ονομασία του Κομπάνι) από την έναρξη της επίθεσης» την 16η Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Πετρέλαιο: Χαμηλές τιμές ίσον γεωπολιτικές συνέπειες

Από τα μέσα Ιουνίου η τιμή του πετρελαίου Brent έχει πέσει κατά 25%, φτάνοντας από τα 115 δολάρια το βαρέλι στα 87. Υπολογίζεται δε ότι οι χαμηλές τιμές θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος του 2015. Οι υπολογισμοί αυτοί έχουν υποχρεώσει διάφορες επενδυτικές τράπεζες να κρατήσουν χαμηλή την προοπτική της τιμής του πετρελαίου για το άμεσο μέλλον.
ΤΙΤΛΟΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ: «Lower Oil Prices Carry Geopolitical Consequences»(Χαμηλότερες τιμές πετρελαίου συνεπάγονται γεωπολιτικές συνέπειες)
ΠΗΓΗ: STRATFOR, 3 Νοεμβρίου 2014
ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας

Στην τελική ευθεία η πώληση της ΕΛΒΟ

Με βάση πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που αναρτήθηκε στη δικτυακή πύλη της εταιρίας στις 21 Οκτωβρίου 2014, η πώληση του ενεργητικού της πολύπαθης εταιρίας εισέρχεται στην τελική ευθεία.

Με βάση την πρόσκληση ενδιαφέροντος το στοιχεία που συνιστούν το ενεργητικό της εταιρίας με την επωνυμία «Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων Ανώνυμος Βιομηχανική Εταιρεία – Υπό Ειδική Εκκαθάριση» είναι τα ακόλουθα:

Aναδιοργάνωση Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Τις τελευταίες εβδομάδες διεξάγεται ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ίδρυση της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών, 44 χρόνια μετά τη σύστασή της, με συνοπτική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 4 Σεπτεμβρίου, 1970. Έκτοτε, παρά το γεγονός ότι η ΚΥΠ υφίσταται εκ των πραγμάτων, εντούτοις δεν έχει υπαχθεί σε νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα διασφαλίζει τη διαφάνεια και τον έλεγχο επί των εργασιών της και τον καθορισμό καθεστώτος λογοδοσίας των υπηρετούντων στην Υπηρεσία.

Η παρούσα ανάρτηση πρόκειται να σχολιάσει συνοπτικά την απόπειρα εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνά Νικολάου, για προσθήκη σχετικής πρόνοιας που θα επέτρεπε στον τελευταίο να ελέγχει, ουσιαστικά, τις αποσπάσεις από την Αστυνομία προς την ΚΥΠ, προκαλώντας σχετικές αντιδράσεις.

Ποιοι είναι οι Εθνικοί Κανόνες Εμπλοκής (ΕΚΕ)

Στα μέσα της δεκαετίας του 60 και κάτω από τις ψυχροπολεμικές συνθήκες που επικρατούσαν διαπιστώθηκε, σε Νατοϊκό πλαίσιο, η ανάγκη ύπαρξης συγκεκριμένων οδηγιών προς τους ναυτικούς διοικητές και κυβερνήτες πλοίων, για αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων ανάλογα με την τακτική εικόνα, σε συνδυασμό με πιθανή αδυναμία αποκατάστασης επικοινωνιών με το οικείο Επιτελείο ή Διοίκηση.

Όλο το κείμενο της Διακήρυξης του Καΐρου


Image
Δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα από το Υπουργείο Εξωτερικών το πλήρες κείμενο της Διακήρυξης του Καΐρου της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Αιγύπτου, Ελλάδος και Κύπρου (που υπεγράφη στο Κάιρο, 08.11.2014), στα ελληνικά. 
Το κείμενο είναι είναι το εξής:
«Εμείς, ο Abdel-Fattah Al-Sisi, Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, ο Νίκος Αναστασιάδης, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Αντώνης Σαμαράς, Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, έχοντας επίγνωση των τεράστιων προκλήσεων ως προς τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία της Ανατολικής Μεσογείου και της ανάγκης για συντονισμένη και συλλογική απάντηση, συναντηθήκαμε στο Κάιρο της Αιγύπτου, στις 8 Νοεμβρίου 2014, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτές τις προκλήσεις και να ενισχύσουμε περαιτέρω την τριμερή συνεργασία μας στα επόμενα χρόνια, αξιοποιώντας τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί έως τώρα.

Ειρήνη στο Αιγαίο, καμιά σταγόνα αίμα για τα πετρέλαια

samaras-anastasiadis-sisi
Πολεμοχαρής συμφωνία Σαμαρά- Αναστασιάδη με τον τύραννο της Αιγύπτου
Την επίσπευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου και Αιγύπτου για την οριοθέτηση των μεταξύ τους ΑΟΖ αποφάσισαν οι ηγέτες των τριών χωρών στην τριμερή Σύνοδο Κορυφής στο Κάιρο στις 8/11.
Με την κίνηση αυτή η ελληνική κυβέρνηση δεν σηματοδοτεί μια διαφορετική πολιτική από αυτή που υλοποιεί στο εσωτερικό της χώρας: όπως είναι σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του πληθυσμού η εσωτερική πολιτική, το ίδιο είναι και η εξωτερική. Εξηγούμε γιατί:
Η ελληνική (και η κυπριακή) πλευρά έχει προχωρήσει σε μια ισχυρή συμμαχία με τις πιο μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στον πλανήτη, κύρια τις ΗΠΑ και τις πολυεθνικές τους, αλλά και με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ και κάνει ό,τι απαιτούν οι δυνάμεις αυτές προκειμένου να αποσπάσει για λογαριασμό της ελληνικής κυρίαρχης τάξης ένα κομμάτι από τα μελλοντικά κέρδη από την άντληση υδρογονανθράκων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ

Δεν θα περάσει η ποινικοποίηση της αντιρατσιστικής & αντιφασιστικής δράσης
385706_278017302295426_1016026620_n1Στις 12 Νοεμβρίου 2014, δικάζεται εξ’ αναβολής στο Δ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο Θανάσης Κούρκουλας, μέλος της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από προκλητική και ανυπόστατη μήνυση από υποστηρικτή της χρυσαυγανακτισμένης «επιτροπής κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα». Ο μηνυτής τον κατηγορεί πως «καθοδηγούσε ομάδα ροπαλοφόρων» που του επιτέθηκε, το βράδυ της Κυριακής 24 Μαϊου 2009. Πρόκειται για μια πέρα για πέρα προκλητική συκοφαντική και ανυπόστατη δίωξη που εντάσσεται στην απόπειρα στοχοποίησης και εκφοβισμού ανθρώπων και συλλογικοτήτων που τότε είχαν αγωνιστεί με ανοιχτό και μαζικό τρόπο στο φως της ημέρας για να μην μετατραπεί σε άβατο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής η πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και το κέντρο της Αθήνας.

Ο Φασισμός και η Ευρώπη: από το Άουσβιτς στο Κίεβο κι από εκεί στο Παρίσι, του Πέτρου-Ιωσήφ Στανγκανέλλη

 5.0.3Ο ιστορικός, ξεκινώντας από το 1989, κοιτάζει τον χάρτη και βλέπει να αναδύεται, σχεδόν ανεπαίσθητα, η Ευρώπη του Μεσοπολέμου, κράτη που δεν πρόφθασαν καλά καλά να εκδώσουν γραμματόσημα. Από τις οθόνες του υπολογιστή ή της τηλεόρασης προβάλλουν ονόματα ξεχασμένων κομητειών της αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας. Ονόματα πόλεων που άλλαζαν, ξανά, όπως το Μπόλεχιβ/Μπόλεχοβ, για το οποίο υπάρχει το χαρακτηριστικό ανέκδοτο για τον άνθρωπο που γεννήθηκε στην Αυστρία, πήγε σχολείο στην Πολωνία, παντρεύτηκε στη Γερμανία και απέκτησε παιδιά στη Σοβιετική Ένωση χωρίς να απομακρυνθεί από τη γειτονιά του. Σήμερα, αν ζούσε, θα βρισκόταν στην Ουκρανία.

Μόνο στα χέρια που δεν πιάστηκαν ο Σέρβος με τον Αλβανό πρωθυπουργό! (ΒΙΝΤΕΟ)



- Αλβανός πρωθυπουργός: "Το Κόσοβο είναι ανεξάρτητο κράτος και αυτό αποτελεί μία πραγματικότητα που δεν αλλάζει"

- Οργισμένη η απάντηση του πρωθυπουργού της Σερβίας: "Το Κόσοβο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Σερβίας και δεν επιτρέπω σε κανέναν να μας ταπεινώνει μέσα στο Βελιγράδι"
- Επέμεινε ο Αλβανός πρωθυπουργός: "Αποδεχθείτε αυτό που έχουν αποδεχθεί τόσες χώρες σε όλο τον κόσμο!"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΝΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ