Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Πόρτα από την Αυστραλία στον χρυσαυγίτη Επιτήδειο Ανεπιθύμητος

Ο ευρωβουλευτής της νεοναζιστικής οργάνωσης, Γιώργος Επιτήδειος, ακύρωσε την προγραμματισμένη του επίσκεψη στην Αυστραλία καθώς οι αρχές της χώρας «καθυστερούσαν αδικαιολόγητα» να του χορηγήσουν βίζα. «Δεν χορηγούμε βίζα σε όσους αναπτύσσουν απαράδεκτες δραστηριότητες», ανέφερε Αυστραλός αξιωματούχος. Όπως αναφέρει η εφημερίδα της ομογένειας «Νέος Κόσμος» ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής μαζί με τον Μιχάλη Γιανάγκονα αναμένονταν την Κυριακή στην Αυστραλία. «Ασκήθηκε τρομερή πίεση στην αυστραλιανή κυβέρνηση να μην επιτρέψει την επίσκεψη. Πίεση από ελληνικές και εβραϊκές οργανώσεις, αλλά και από άτομα» είπε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία, Ιγνάτιος Γαβριηλίδης, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς η πίεση απέδωσε».

ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΝΩ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Η ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει ξανά το πόσο αδίστακτη είναι. Αποδεικνύει ότι για να διατηρηθεί στην εξουσία και να συνεχίσει να εφαρμόζει την ταξική πολιτική που γδέρνει τον εργαζόμενο λαό και ικανοποιεί τις απαιτήσεις των τοκογλύφων και του ελληνικού αστικού κόσμου θα χρησιμοποιήσει κάθε μέθοδο.
Αυτοί λοιπόν που προπαγανδίζουν ως εκσυγχρονισμό και μεταρρύθμιση τη δουλοποίηση του λαού μας, το ξεπούλημα της κοινωνικής περιουσίας στους διεφθαρμένους και διαπλεκόμενους επιχειρηματίες, έρχονται τώρα και ενώ έχουμε μπει σε άτυπη προεκλογική περίοδο, να επιχειρήσουν την εξαγορά των στρατιωτικών.

"Καθάρισε" και ο Γιάννος Παπαντωνίου με το ανακριβές "ποθεν έσχες" του - Την εμπλοκή του με τις μίζες των πολεμικών εξοπλισμών την έχει φάει το σκοτάδι

«Ελαμψε».γι’ ακόμα μια φορά σήμερα η «αδέσμευτή, ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη» αστική δικαιοσύνη με την απόδοση «παραδειγματικής τιμωρίας» στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου, αποδεικνύοντας, το πολιτικό σύστημα, ότι διαθέτει τους μηχανισμούς «αυτοκάθαρσης» του.
Θυμάστε υποθέτουμε τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν όταν δημοσιοποιήθηκε η λίστα Λαγκάρντ όπου διαπιστώθηκε ότι το ζεύγος Παπαντωνίου είχε καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό 1,3 εκατ. ευρώ τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία. (Αρχικά ο Παπαντωνίου έκανε τον «Κινέζο» δηλώνοντας άγνοια για την ύπαρξη των καταθέσεων, μετά άφησε να εννοηθεί, ότι η σύζυγός του δεν του το είχε αποκαλύψει καθώς  αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της από τον προηγούμενο γάμο της…).
Η υπόθεση είχε πάρει την δικαστική της διάσταση, Ο Γιάννος Παπαντωνίου και οι σύζυγός του απολογήθηκαν σε ανακριτή  για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες και μετά αφέθηκαν ελεύθεροι καταβάλλοντας εγγύηση 50.000 ευρώ ο Γιάννος και 20.000 ευρώ η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου.
Σήμερα, λοιπόν που βρέθηκε στο σκαμνί του κατηγορουμένου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες το ζεύγος Παπαντωνίου, «εισέπραξε»  καταδίκη τεσσάρων ετών με αναστολή, ποινή που είναι εξαγοράσιμη  με  δέκα ευρώ την ημέρα και έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Στο εφετείο, λογικά αναμένεται να πέσει και άλλο η ποινή τους.

Το Πολυτεχνείο ζει παρά την καταστολή. |Αθήνα |17/11/2014 "7.000 μπάτσοι Ομόνοια - Σταδίου, τρέμετε το φάντασμα του Πολυτεχνείου..."

_MG_5642
Το Περιοδικό - Φωτο-Booth - 18/11/2014
«Ψηλά το κεφάλι» έγραφε το κεντρικό πανώ των φοιτητικών συλλόγων στο χώρο του ΕΜΠ κατά τη διάρκεια του «τριήμερου εορτασμού» για την εξέγερση του Νοέμβρη του ’73. 

ΚΥΠΡΟΣ-Aστυνομική Βία στο Βορρά: Καταστολή διαδηλωτών Αντιρρησιών Συνείδησης πριν ανοίξουν το πανό

10389496_10152809252687278_2546428965503775036_nΤρείς διαδηλωτές απο την Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Συνείδησης αντιμετωπίστηκαν βίαια από τις αρχές κατα την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στο Βορρά. Οι ακτιβιστές της πρωτοβουλίας αντιρρησιών συνείδησης Rahme Veziroğlu, Hazal Yolga και Halil Karapaşaoğlu συνελήφθησαν και κρατήθηκαν παρά την θέληση τους στις τουαλέτες του ισογείου του Σταδίου Atatürk επειδή κρατούσαν ένα κλειστό πανό που έγραφε « Το καθήκον μας είναι η ειρήνη, η αντίρρηση συνείδησης είναι δικαίωμα μας». 

Ξαναχτύπησε ο Ντούτσε του πανεπιστημίου!

fortsakis2
Ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα προτείνει ο πρύτανης των ΜΑΤ Φορτσάκης, για να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που προκύπτουν στο πανεπιστήμιο. Κατά συνέπεια, δεν έχει πλέον νόημα η ύπαρξη φοιτητικών συλλόγων και συνελεύσων, καθώς οι αποφάσεις θα παίρνονται από όλους εκείνους που αδιάφοροι για τα ζητήματα που τίθενται (γιατί αν ενδιαφέρονταν θα συμμετείχαν ήδη στις διαδικασίες συζήτησης όπως έχουν καθιερωθεί από τότε που κατοχυρώθηκαν συνταγματικά τα δικαιώματα του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι) θα αποφαίνονται από το σπίτι τους!

ΜΑΤ-ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ ΛΙΓΟΥΡΗΔΩΝ-Βίντεο: Άντρες των ΜΑΤ κλέβουν νερά από περίπτερο και δέρνουν τον υπάλληλο!


videosok2.jpgΣοκάρει το βίντεο που έχει ανέβει τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και δείχνει άνδρες των ΜΑΤ να χτυπούν ανελέητα εργαζόμενο σε περίπτερο και να παίρνουν με το «έτσι θέλω» νερά από τα ψυγεία χωρίς να τα πληρώσουν. Ενώ μάλιστα ο άτυχος νέος ξυλοκοπείται ρωτά τους αστυνομικούς «Θα κλέψετε τα νερά με τη βία», με τον επικεφαλής των ΜΑΤ να μην απαντά και να τον σπρώχνει λέγοντας του να κάνει πίσω. 




«Πρότυπο κέντρο ανομίας» και καψονιού η 124 ΠΒΕ για τους νεοσύλλεκτους σμηνίτες της Πολεμικής Αεροπορίας! ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΨΩΝΙ

Διακλαδικότητα, «πρότυπο κέντρο» για τις Ένοπλες Δυνάμεις και στρατιωτικοποίηση, αυτή είναι η πραγματικότητα στην 124ΠΒΕ της ΠΑ. Αυστηρή εκπαίδευση, κουραστικό και εξαντλητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει η βασική εκπαίδευση στη Τρίπολη και ειδικά το τελευταίο καιρό η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Ήδη από τις πρώτες μέρες κατάταξης της Σειράς Νοεμβρίου, τα πρώτα κρούσματα εξάντλησης των νεοσύλλεκτων έχουν γίνει εμφανή.
Στην Ελλάδα των περικοπών και της καπιταλιστικής κρίσης, οι μειώσεις έχουν «χτυπήσει τη πόρτα» των στρατοπέδων, ακόμα και της Τρίπολης. Οι μειωμένες μερίδες ακόμη και στο πρωινό, η αυστηρή εκπαίδευση ολοκληρώνουν το σκηνικό της σκληρής καθημερινότητας, που είχε και σαν αποτέλεσμα την χθεσινή λιποθυμία ενός νεοσύλλεκτου. Δεν είναι τυχαίο βέβαια και έχει να κάνει με όλα τα παραπάνω, ότι μεγάλο κομμάτι των νεοσύλλεκτων καταλήγει στα ιατρεία.

Β΄ΜΕΡΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΚΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Δεύτερο μέρος από την συνέντευξη του Αντώνη Κακαρά σχετικά με το πολυτεχνείο και την επταετία.


Υπενθυμίζεται πως το πρώτο μέρος εντοπίζεται στο

https://www.youtube.com/watch?v=f-BLdWtVOPw

Γιατί χτυπάς ρε μαλ…: Πολυτεχνείο 1973: Οι ΛΟΚατζήδες που έσωσαν τους εξεγερμένους από τη μανία των δυνάμεων καταστολής και η εκτέλεση από το Δερτιλή

ΣπάρτακοςΤο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θέλοντας να τιμήσει την τεράστια προσφορά της νεολαίας και την ΕΞΕΓΕΡΣΗ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, αλλά και την στάση ηρωικών φαντάρων που αρνήθηκαν να εκτελέσουν τις δολοφονικές διαταγές των ακροδεξιών Χουντικών, σώζοντας φοιτητές από τη μανία των Ασφαλιτών. Την ίδια στιγμή βεβαίως που ο φασίστας στρατιωτικός δολοφονούσε εν ψυχρώ με το υπηρεσιακό του περίστροφο.
Δημοσιεύουμε κείμενο ενός εξίσου σεμνού, αλλά κυριολεκτικά σημαντικού αγωνιστή και διανοούμενου, του απόστρατου του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά όχι του κινήματος, Αντώνη Κακαρά.

Το Πόρισμα του εισαγγελέα Δ. Τσεβά για το Πολυτεχνείο (1974)

 Προς Τον κ. Προϊστάμενον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών

ΘΕΜΑ: «Υποβολή φακέλλου ενεργηθείσης προκαταρκτικής εξετάσεως».
Δια της υπ' αριθμ. 1868 / 5-9-1974 παραγγελίας υμών έλαβον την εντολήν όπως ενεργήσω προκαταρκτικήν εξέτασιν προς διακρίβωσιν τυχόν τελέσεως, αξιοποίνων πράξεων εξ αφορμής των περί το Πολυτεχνείον γνωστών αιματηρών εκδηλώσεων του Νοεμβρίου 1973. Επιληφθείς ούτω της ερεύνης εξήτασα πλήθος μαρτύρων, συνέλεξα έγγραφα, ενήργησα αυτοψίας και αλλάς έρευνας, ήκουσα μαγνητοταινίας και παρηκολούθησα την προβολήν κινηματογραφικών ταινιών, ληφθεισών κατά τας ερευνωμένας εκδηλώσεις. Υποβάλλων ήδη υμίν τον σχηματισθέντα ογκώδη φάκελλον αναφέρω τα ακόλουθα επί των εκ της ερεύνης ταύτης διαπιστωθέντων:

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ...


"Θα φέρουμε τον Παπαδόπουλο και θα κάνουμε πόλεμο στην Τουρκία"! Σχέδια χουντικών το 77


Image
Οι επίδοξοι “πραξικοπηματίες” στα τέλη της δεκαετίας του 70 και στις αρχές του 80 είχαν “υψηλούς εθνικούς στόχους”. Κάποιοι ήθελαν απελευθέρωση Παπαδόπουλου ,κάποιοι άλλοι διατηρούσαν επαφές με τον Ιωαννίδη και άλλοι ήθελαν πίσω το βασιλιά! Σ΄ ένα συμφωνούσαν οι ελάχιστοι ανόητοι που παραμένει άγνωστο πως “πέρασαν” στην Σχολή Ευελπίδων: Όποιος κι ανα αναλάμβανε την “σωτηρία” της χώρας θα την οδηγούσε σε πόλεμο με την Τουρκία! Διαβάστε το έγγραφο που περιγράφει πως ένας από τους “φωστήρες” στους οποίους είχαμε εμπιστευθεί την ασφάλεια της χώρας προσπαθούσε να μυήσει αξιωματικό. Η συζήτηση γίνεται τον Απρίλιο του 1977, όταν τα "ξεφτέρια" προετοίμαζαν ...άλλο ένα κίνημα.

ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΝΤΟΥ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΤΟΝ ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟ; ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; Μόνο την ...διαθήκη του Λιακουνάκου βρήκαν στην έφοδο! Τι είπε στην οικονομική αστυνομία


Image
Γνώριζε ο Θωμάς Λιακουνάκος για την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία και στο σπίτι του; Πολύ πιθανό. Το τι βρέθηκε και τι δεν βρέθηκε στις εφόδους αλλά και τους διαλόγους μεταξύ του επιχειρηματία με το κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας,μεταφέρει ο Δήμος Βερύκιος μ΄ένα “καυτό” ρεπορτάζ από το οποίο προκύπτει ότι το μοναδικό σημαντικό έγγραφο που προέκυψε από τις έρευνες ήταν …η χειρόγραφή διαθήκη Λιακουνάκου!

Οι "δεινόσαυροι" των εξοπλισμών σε πόλεμο! Ποιοι αντίπαλοι του Λιακουνάκου πανηγυρίζουν


Image
Οι εξοπλιστικές συγκρούσεις στην ελληνική αγορά ποτέ δεν μας έλειψαν. Ακόμη και τώρα που “λεφτά δεν υπάρχουν” , δουλειές γίνονται και οι “δεινόσαυροι” των εξοπλισμών παλεύουν. Και είναι φυσιολογικό να πανηγυρίζουν με τα προβλήματα των αντιπάλων.
Αυτή τη περίοδο στο …καναβάτσο βρίσκεται ο Θωμάς Λιακουνάκος. Ποιοι πανηγυρίζουν;
Η AXON του Θ. Λιακουνακου αυτήν την περίοδο συνεργάζεται με την Γερμανική εταιρια Ράϊμενταλ που συμμετέχει στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΟ. Εκείνη που δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση την εμπλοκη των Γερμανών στην ΕΛΒΟ ειναι η ανταγωνιστρια εταιρία ΜΕΤΚΑ του Ευ. Μυτιληναιου.

Όταν ο Αδωνις δήλωνε περήφανος για τις απανωτές ερωτήσεις που κατάθετε για τους «εξοπλισμούς Καρατζαφέρη» (βίντεο)


ΓεωργιάδηςΣήμερα που ο πρώην αρχηγός του Γιώργος Καρατζαφέρης ελέγχεται για 6.000.000 ευρώ, τα οποία φέρεται από δημοσιεύματα πως σχετίζονται με εξοπλισμούς,  ο ίδιος και οι συνάδελφοί του με τους οποίους πήγε μαζί από το ΛΑΟΣ στη Ν.Δ. σφυρίζουν αδιάφορα. Όταν, όμως, ο Αδωνις Γεωργιάδης ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ δήλωνε με το γνωστό του παραληρηματικό ύφος στο δελτίο ειδήσεων του MEGA (29/4/2011) υπερήφανος για τις δεκάδες ερωτήσεις που κατάθετε για τις τορπίλες για υποβρύχια που δεν είχαμε καν παραγγείλει.  Ο κ. Γεωργιάδης, μάλιστα, είχε προβεί σε σκληρή επίθεση στον σημερινό πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον οποίο εγκαλούσε για τις ενέργειές του ως υπουργός Άμυνας.

ΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΝΑΖΙ;


ΠολυτεχνείοΣυνεχίζεται η ένταση στα Εξάρχεια με τις καταγγελίες για την αστυνομική βία που ασκήθηκε να πληθαίνουν.
Βίντεο που κυκλοφορεί δείχνει αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ να παρατούν στην άσφαλτο άντρα, αφού τον έχουν ξυλοκοπήσει.