Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΞΑΝΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΡΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

Ξαναδικάζονται τρεις αξιωματικοί για το θάνατο στρατιώτη
Την αθωωτική απόφαση του Πενταμελούς Αναθεωρητικού Δικαστηρίου αναίρεσε ο Άρειος Πάγος για την υπόθεση του θανάτου ενός φαντάρου που πέθανε από ηλεκτροπληξία στο Στρατόπεδο Μακεδονομάχων στην Κοζάνη. Για την υπόθεση κατηγορούνταν τρεις αξιωματικοί οι οποίοι θα δικαστούν και πάλι στο Πενταμελές Αναθεωρητικό Δικαστήριο για το ίδιο αδίκημα. Στο Στρατόπεδο Μακεδονομάχων στις 18 Αυγούστου 2008 βρήκε τραγικό θάνατο φαντάρος λόγω προβλήματος στο σύστημα κεντρικής γείωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Από άγνωστη αιτία, διέρρευσε ηλεκτρικό ρεύμα στο ηλεκτρολογικό δίκτυο του στρατοπέδου το οποίο διοχετεύτηκε προς τη γη μέσω του σώματος του άτυχου φαντάρου, την ώρα που έκανε μπάνιο, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία.

Αστυνομικοί σκότωσαν 12χρονο που κρατούσε ψεύτικο όπλο!

Αστυνομικοί σκότωσαν 12χρονο που κρατούσε ψεύτικο όπλο!















Δύο αστυνομικοί εστάλησαν το Σάββατο το απόγευμα στο σημείο έπειτα από μια κλήση στην άμεση δράση σχετικά με έναν ύποπτο που κράδαινε ένα πιστόλι και απειλούσε διερχόμενους, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης του Κλίβελαντ που ερευνά τη χρήση αυτή θανατηφόρας βίας. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν το αγόρι, τραυματίζοντάς το στον κορμό

Στα «σκουπίδια της Ιστορίας» ― Η δοσιλογική - φασιστική οργάνωση "Χ"

Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά, που οι "υμνωδοί" του Γ. Γρίβα επιχειρούν να παρουσιάσουν την πασίγνωστη φασιστική και δοσιλογική οργάνωση, τη "Χ", σαν πατριωτική, αντιστασιακή και να σκεπάσουν, έτσι, την τρομοκρατική εγκληματική δράση της στα χρόνια της Κατοχής, τότε που εξορμούσε σε λαϊκούς συνοικισμούς, παρέα με τους Γερμανούς και τα φουσάτα τους ταγματασφαλίτες.
Μ' αυτήν την επιδίωξη, είδαμε συχνά και πολιτικά πρόσωπα, που το σόι τους έδρασε με τα Τάγματα Ασφαλείας και που δοξολογούσαν για τη διάσωση του Φίρερ, όταν έγινε η γνωστή απόπειρα, να παρουσιάζονται, με παρεμβάσεις τους, υπερασπιστές της.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/11 ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 ΣΤΙΣ 7.00 μ.μ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΤΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΥ

Συναυλία για την ημέρα των Ενόπλων ΔυνάμεωνΤι ρίψεις με αλεξίπτωτα και πτήσεις με F16.
Τι επισκέψεις σχολείων σε Στρατιωτικές Σχολές, σε Πολεμικά Αεροδρόμια και Πλοία. 
Τι Στρατιωτικές Μπάντες στις πλατείες και αυθόρμητες εθνεγερτικές ομιλίες αεροπόρων με διαταγή ΓΕΕΘΑ.
"Σημαίες να αναρτηθούν και φώτα να ανάψουν στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία» είναι η διαταγή του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, του μισαλλόδοξου και ρατσιστικού ΔΙΚΤΥΟΥ 21.
Όλοι πρέπει να γιορτάσουν τη Γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Παραγιουδάκης προς Κωσταράκο: "Λάθος η παρουσία σου στο γερμανικό νεκροταφείο"


Βόμβα του Επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ Μανούσου Παραγιουδάκη για την παρουσία του Μιχαήλ Κωσταράκου σημερινού Α/ΓΕΕΘΑ στο γερμανικό νεκροταφείο του Διονύσου όπου είναι θαμμένοι κοντά στους 10.000 γερμανούς στρατιώτες.
ImageΟ κ.Παραγιουδάκης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης ,το Κρήτη TV δεν “μάσησε τα λόγια” του.
“Κατά παράδοση ποτέ Α/ΓΕΕΘΑ δεν πήγε…Μας προσκαλούσαν αλλά πάντα το βάζαμε στην άκρη. Δεν επιτρέπεται…
Για τον συνάδελφο θα του πω τηλεφωνικά ότι δεν έπραξε σωστά. 
Δεν είναι μόνο οι κανονισμοί. Είναι οι παραδόσεις μας που τις τηρούμε αυστηρά . Έχουμε κώδικα παραδόσεων που τον τηρούμε όχι για την ειρήνη αλλά για τον πόλεμο. Να τρέξεις να συνδράμεις τον στρατιώτη , το τάγμα σου ,τον συνάδελφο που χάνεται δίπλα σου", είπε μεταξύ άλλων ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ.

Οι Γερμανοί που Προσπάθησαν να «Ρίξουν» τον Φράχτη του Έβρου


​Η είδηση πέρασε στα ψιλά των ελληνικών μίντια, προκάλεσε ωστόσο μεγάλη κινητοποίηση των αρχών ασφαλείας στη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια κι έγινε πρωτοσέλιδο σε διεθνή μέσα ενημέρωσης: 100 ακτιβιστές της γερμανικής οργάνωσης ​Center for Political Beauty – CPB (στα γερμ. Zentrum für Politische Schönheit), ανήμερα της επετείου της Πτώσης του Τείχους του Βερολίνου στις 9 Νοεμβρίου, ταξίδεψαν με λεωφορείο από τη γερμανική πρωτεύουσα ως το «τελευταίο τείχος της Ευρώπης», επιχειρώντας να το γκρεμίσουν.

Αποφασισμένοι στο Σύνταγμα

Σύροι - πλατεία Συντάγματος
Στοιχειώδεις συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης ζητούν οι Σύροι που πραγματοποιούν, για πέμπτη κατά σειρά ημέρα, καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος. | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Από το μεσημέρι της Τετάρτης, το πεζοδρόμιο της πλατείας Συντάγματος απέναντι από τη Βουλή έχει μετατραπεί σε κέντρο αγωνιστικής διεκδίκησης Σύρων που διεκδικούν στοιχειώδεις συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης στην Ελλάδα, όπου έχουν βρεθεί με κίνδυνο της ζωής τους, αφήνοντας πίσω συγγενείς, σπίτια και περιουσίες, για να ξεφύγουν από ένα καταστροφικό πόλεμο.

Ράγιο Βαγιεκάνο: Ένα «γαλατικό χωριό» στο σύγχρονο ποδόσφαιρο

ryoΗ Ράγιο Βαγιεκάνο πληρώνει το σπίτι της 85χρονης που έμεινε στο δρόμο και ο Θάνος Σαρρής γράφει για το «γαλατικό χωριό» της Μαδρίτης, που μάχεται πάντα υπέρ των κατοίκων του.
Η είδηση έκανε το γύρο αρκετών διεθνών ΜΜΕ, αποτυπώνοντας τη σκληρή πραγματικότητα στις χώρες του Νότου. Μια γυναίκα 85 ετών, που ζει εδώ και 50 χρόνια στο Βαγιέκας, ένα προάστιο της Μαδρίτης, αναγκάστηκε με πόνο ψυχής να αφήσει την κατοικία της. Της έγινε έξωση, επειδή είχε μπει εγγυήτρια σε δάνειο του γιου της. Μετά από μια ολόκληρη ζωή, βγήκε στο δρόμο, καθώς το σπίτι της πήγε στην τράπεζα. Η λύση δεν δόθηκε από τον Δήμο ή κάποια οργάνωση αλληλεγγύης. Ο σύλλογος της Ράγιο Βαγιεκάνο, που εκπροσωπεί τις αξίες της συνοικίας της Μαδρίτης, ανέλαβε δράση. 

Βιέννη: ένα μνημείο αφιερωμένο στους 20.000 λιποτάκτες που την περίοδο της ναζιστικής κατοχής της Αυστρίας είχαν καταδικαστεί σε θάνατο και οι 15.000 από αυτούς είχαν εκτελεστεί άμεσα.

Ο άλλος Νοέμβρης






Συντάκτης: 


Πολλές φορές έχει επιχειρηθεί να συγκριθεί η φοιτητική εξέγερση που κορυφώθηκε τον Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο με την παγκόσμια νεολαιίστικη έκρηξη του 1968-69. Είναι γεγονός ότι τα μηνύματα του «Μάη» είχαν περάσει –με κάποια καθυστέρηση- και στην ελληνική νεολαία, παρά τα φράγματα της ελεγχόμενης πληροφόρησης που είχε εγκαθιδρύσει το στρατιωτικό καθεστώς και παρά το γεγονός ότι κάθε συλλογική δραστηριότητα ήταν απολύτως απαγορευμένη. Και ήταν ένας άλλος Νοέμβρης, αυτός του 1970, που συνέβαλε όσο τίποτα άλλο στη μετάδοση αυτών των μηνυμάτων.

η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ: Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ...ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 5η ΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

«Θα ρίξεις ή θα ρίξω;» - Όλοι οι διάλογοι των δραστών της διπλής δολοφονίας στη Μάνη

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα στοιχεία από τη δικογραφία της διπλής δολοφονίας στη Μάνη. Μέσα από τις απολογίες των δύο δραστών αποκαλύπτονται όλα όσα διαδραματίστηκαν πριν και μετά το φονικό, ενώ συγκλονίζει η στιχομυθία μεταξύ των 18χρονων κατηγορουμένων λίγο πριν τους μοιραίους πυροβολισμούς: «Εάν γίνει κάτι θα ρίξεις ή θα ρίξω;» ρώτησε ο Νίκος Μοσχανδρέου, για να πάρει την απάντηση «δεν μπορώ να ρίξω εγώ», από τον Παναγιώτη Μήτσου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Έθνους της Κυριακής»

Πώς προσπάθησε να σβήσει τα «ίχνη» ο Γ. Καρατζαφέρης

Σε μία σειρά από κινήσεις  προέβη ο Γιώργος Καρατζαφέρης για να καλύψει τα... νώτα του μόλις πληροφορήθηκε ότι άρχισαν οι έρευνες σε βάρος του, σύμφωνα με νέα στοιχεία που αποκαλύπτει δημοσίευμα εφημερίδας. Νιώθοντας να σφίγγει ο κλοιός,  ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη του χρήματος, αλλάζοντας πιστωτικά ιδρύματα, φορολογικούς παραδείσους, επωνυμίες στην υπεράκτια εταιρεία του, εκπροσώπους της και κατευθύνοντας τελικά τα χρήματα από την offshore σε trustf. Δείτε το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου για τον Γιώργο Καραταφέρη στην εφημερίδα «Καθημερινή»:

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ: ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23/11 ΣΤΙΣ 16.00 Μ.Μ. ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων την Παρασκευή 21/11 στη  υπό κατάληψη Νομική Σχολή, με θέμα: ''Για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα στο Σήμερα - Η Απάντηση του Κινήματος στην κρατική καταστολή''.
Το πραγματικό επίδικο της συνάντησης, το να δώσουμε δηλαδή όλοι μαζί τη μάχη ενάντια στη βάρβαρη ταξική πολιτική της κυβέρνησης και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ αλλά και την κρατική τρομοκρατία, συστατικό κομμάτι της αστικής πολιτικής,  απαντήθηκε από περισσότερους των 300 αγωνιστών και κινημάτων.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την παρουσία φοιτητικών συλλόγων, των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, των Σύρων προσφύγων, των Κούρδων-Τούρκων πολιτικών προσφύγων, ΚΕΕΦΑ, των εργαζόμενων της ERTOPEN, το ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, τους σχολικούς φύλακες, από τη ΔΕΗ, το εμπόριο, ΟΤΑ, τις υπηρεσίες, την οικοδομή, αλληλέγγυους του Ρωμανού και των συλληφθέντων αντιφασιστών αγωνιστών, μαχόμενους δημοσιογράφους, πανεπιστημιακούς και δικηγόρους, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, την ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.

124 ΠΒΕ: Νέες απίστευτες καταγγελίες φτάνουν ξανά στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων για το ΚΕΝ Τριπόλεως – η θρασύδειλη διοίκηση παραβιάζει τον Κανονισμό και επιχειρεί να κλείσει το στόμα των νεοσύλλεκτων!

Ας δούμε αναλυτικά τι λένε όμως οι συνάδελφοι εκεί:
‘’Από την πρώτη μέρα που μπήκαμε το πρόγραμμα ήταν τόσο φορτωμένο από τη εκπαίδευση και τόσο σκληρό που η έννοια ξεκούραση ελεύθερος χρόνος κλπ ήταν άπιαστο όνειρο . Μάλιστα παραβιάζοντας  σε καθημερινό επίπεδο το πρόγραμμα των Επιτελείων και τις σχετικές διαταγές . Ούτε πότε έπρεπε να ξυριστούμε δεν ξέραμε ούτε τουαλέτα δεν προλαβαίναμε να πάμε.

ΛΑΡΙΣΑ, 1η ΣΤΡΑΤΙΑ: ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ «ορντινάτσα ΣΚΥΛΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ»

Στην 1η Στρατιά στην Λάρισα αναβιώνουν οι παλιές καλές εποχές προνομιών για τους στρατοκράτες, μετατρέποντας τους συναδέλφους φαντάρους σε ορντινάτσα το  σκύλου του Στρατηγού.
Ο Υποστράτηγος Δ.Ρ., έχει επιβάλλει ένα καθεστώς βολικό για τον ίδιο, αλλά που παραβιάζει τα δικαιώματα των φαντάρων και την σχετική νομοθεσία για τα τετράποδα. Καθημερινά, επισκέπτεται το γραφείο του μαζί με τον σκύλαρο του, διατάζοντας τους στρατευμένους να αναλάβουν τη φροντίδα του.
Καταλαβαίνεται λοιπόν τι γίνεται στο γραφείο. Ένα θεόρατο σκυλί τα κάνει όπου βρει και οι φαντάροι τρέχουν να μαζέψουν κάτουρα και ακαθαρσίες…

Συμπαρασταθείτε τους αγωνιστές που από την Τουρκία ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

Οι λαοί της Τουρκίας συνεχίζουν να αντιστέκονται και να αγωνίζονται εναντία στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό. Η κυβέρνηση του Σαμαρά με τις συμφωνίες που συνάπτει με τον Ταγίπ Ερντογάν ασκεί διώξεις ενάντια στους αγωνιστές του Λαίκου Μετώπου δυναμώνοντας έτσι το χέρι του φασισμού της Τουρκίας. Ο  Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός επιτίθεται στους αγωνιστές του Λαίκου Μετώπου παντού σε ολο τον κόσμο. Μετα από συνεργασίες αυτές προφυλακίστηκαν 13 αγωνιστές και προσφυγές στην Ελλάδα. 
Μέσα σε ένα μηνά θα ξεκινήσει η δική για την υπόθεση Xίου. Στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης 9 αγωνιστές από την Τουρκιά βρίσκονται στις Ελληνικές φυλακές.
Στις 30 Ιουλίου του 2013 έχουν συλληφθεί 2 αγωνιστές ο Hasan Biber και ο Mehmet Yayla  σε φουσκωτό στη Χίο.   Στο κέντρο  της  Χίου  συνελαμβανουν και έναν άλλο πρόσφυγα και τον συνδέουν στην υπόθεση αυτή..

Ομιλία του Νταβούτογλου για το αέριο της Κύπρου


ImageΗ ενέργεια δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί από κανένα ως όπλο, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, προσθέτοντας πως αυτό θα είναι το μεγαλύτερο χτύπημα για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, προσθέτοντας ότι όσο καθυστερεί η ειρήνη στην Κύπρο το κόστος αυξάνεται. 

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να υπάρξει λύση αμέσως, σημειώνοντας ότι αν οι διαπραγματεύσεις θα καθυστερήσουν, τότε Ε/κ και Τ/κ να ιδρύσουν μια κοινή επιτροπή για τη διαχείριση του φυσικού αερίου.
Στη ομιλία του στη Σύνοδο του Ατλαντικού Συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε πως "στην Κύπρο, εάν όλοι μείνουν σύμφωνοι ότι οι φυσικές πηγές γύρω από την Κύπρο ανήκουν σε ολόκληρο το νησί και χρησιμοποιήσουν αυτή την ενέργεια με ένα κοινό όραμα προς την κατεύθυνση της ειρήνης, τότε όλοι θα κερδίσουν".

Συνεργασία Κύπρου, Ισραήλ, Τουρκίας, Αιγύπτου και Ελλάδας για το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο

Για συνεργασία των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, του Ισραήλ, της Τουρκίας, της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Κύπρου, ακόμη και του Λιβάνου μίλησε ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, λέγοντας ότι η ενέργεια είναι ένα σημαντικό μέσο συνεργασίας. Ο κ. Μπάιντεν είπε ότι η Τουρκία ετοιμάζεται τώρα με το φυσικό αέριο να παίξει ένα μεγαλύτερο ρόλο, επισημαίνοντας ότι άλλωστε είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Στην ομιλία του στη Σύνοδο του Ατλαντικού Συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη, ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στη συνεργασία των χωρών της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής και πρόσθεσε ότι και για την Κύπρο είπε το ίδιο πράγμα. «Μόνο όταν ολόκληρη η Ανατολική Μεσόγειος συναντηθεί και εργαστεί από κοινού μπορούν να μετατραπεί σε ένα διεθνές κέντρο ως μια σημαντική αγορά φυσικού αερίου», υπέδειξε ο κ. Μπάιντεν. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ανέφερε πως «η ενεργητική προοπτική της Ανατολικής Μεσογείου είναι πολύ σημαντική, μπορούν να φέρουν οικονομικά οφέλη στην Ευρώπη.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ, ΑΓΡΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Τα δύο παρακάτω δημοσιεύματα δεν αποκαλύπτουν απλώς την τεράστια κοινωνική αδικία ότι λαμβάνουν επιστροφές και αυξήσεις όσοι απαρτίζουν τους μηχανισμούς του Βαθέως Κράτους ενώ οι εργαζόμενοι υφίστανται νέες μειώσεις, αλλά κυρίως το γιατί: για να επιβάλλουν τους μισθούς πείνας, την εξαφάνιση εργατικών δικαιωμάτων, την πλήρη δουλοποίηση του κόσμου της εργασίας. 

Οι νέες αποδοχές για τους απόστρατους (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ)

ΑΠΟ 59 ΕΩΣ 371 ΕΥΡΩ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΙΚΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 
Επιστροφές και αναδρομικά έξι μηνών που ξεκινούν από 354 ευρώ και φτάνουν ως τα 2.226 ευρώ θα λάβουν στις 22 Δεκεμβρίου οι απόστρατοι Στρατού Ξηράς, Αεροπορίας, Ναυτικού, Λιμενικού Σώματος, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, με την επιστροφή του 50% των περικοπών 
οι οποίες επιβλήθηκαν με μνημονιακούς νόμους και στη συνέχεια κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όσον αφορά τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ και τους δικαστικούς.

Βελισσάριος: Οι "κόκκινοι"! Παρακολουθήσεις αριστερών μαζί με τα "σταγονίδια" της χούντας


ImageΜαζί με τα “σταγονίδια” οι υπηρεσίες ασφαλείας του στρατού είχαν στο στόχαστρο -στην μεταπολίτευση πλέον- και τους “συνήθεις ύποπτους αριστερούς. Ή όσους εκείνοι θεωρούσαν ότι είναι αριστεροί.

Στα έγγραφα και στις αναφορές των υπηρεσιών ασφαλείας ,υπάρχουν πολλοί “αξιωματικοί στόχοι” οι οποίοι είτε είχαν “σχέση με το ΚΚΕ εξωτερικού” ,όπως γράφουν , είτε διάβαζαν οδηγητή, είτε είχαν κάνει το λάθος σ΄ ένα καφενείο του Έβρου να εκφράσουν την αποψη ότι η στρατιωτική δύναμη της Σοβιετικής Ένωσης τότε ,ενδεχομένων να είναι μεγαλύτερη απ΄ αυτή του NATO! 

Ο Μπαλτάκος, οι "περίεργες" αθωωτικές αποφάσεις δικαστηρίων για χρυσαυγίτες και οι "180"


Του Γ.Γ.
Θα θυμάστε φανταζόμαστε τα όσα είχαν αποκαλυφθεί με την συνομιλία που είχε, ο –κατά δήλωση του- αντικομμουνιστής, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, και σύμβουλος εξ απορρήτων του Α, Σαμαρά Tάκης Μπαλτάκος.
Θα είχατε διαβάσει και ακούσει τότε την καθεστωτική προπαγάνδα ότι ο Μπαλτάκος είχε αυτονομηθεί από την Ν.Δ., έκανε του κεφαλιού του, γι’ αυτό απομακρύνθηκε από την θέση του …

Η διαφθορά, οι μίζες, και οι μηχανισμοί συγκάλυψης λαμογιών είναι αναπόσπαστο στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος.

Του Γ. Γ.
«Ο περί ου ο λόγος Υπουργός γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα, εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή…» 
Εμμανουήλ Ροΐδης
Σύμφωνα με τα όσα γράφει πρωτοσέλιδα το «Βήμα», το οποίο επικαλείται έρευνα ανακριτών και εισαγγελέων οι μίζες που ενθυλάκωσαν οι «αρμόδιοι» μεσάζοντες για την προμήθεια πολεμικών εξοπλισμών τα τελευταία 15 χρόνια φτάνουν το αστρονομικό ποσό του 1.000.000.000 ευρώ.
Αυτό φυσικά είναι μια διαπίστωση. Η διαφθορά και οι μίζες είναι αναπόσπαστο στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος και είναι επόμενο ένα τέτοιο διεφθαρμένο σύστημα να στελεχώνεται από ανάλογης ποιότητας άτομα.

Μίζες μαμούθ 153 εκατομμυρίων και 14 νέους "παραλήπτες" έδωσε ο Ευσταθίου


Image
Ποσά που “ζαλίζουν” αποκαλύπτονται από το απολογητικό υπόμνημα του Πάνου Ευσταθίου. 153 εκατομμύρια ευρώ είχε μοιράσει ο Ευσταθίου ,αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Atlas.
Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύει η Real News τα ποσά αυτά διακινήθηκαν από το 2002 έως και το 2011 και τουλάχιστον ένα μέρος από αυτά προοριζόταν για μίζες,προκειμένου το ελληνικό κράτος να προτιμήσει τα εξοπλιστικά προγράμματα που προωθούσε ο Π.Ευσταθίου.
Τα χρήματα μοιράστηκαν μέσω δύο λογαριασμών στις τράπεζες Dresder και BNP Paribas οι οποίοι ανήκουν στην εταιρεία Ironhelm Ltd. του Π.Ευσταθίου. Υπάρχουν και οι κωδικές ονομασίες για τους παραλήπτες των πληρωμών:

Δικαστικοί κύκλοι:"Ο Άκης κι ο Γιώργος είχαν κι άλλον πολιτικό παρέα στις μίζες"

ΚαρατζαφέρηςΟ Ακης Τσοχατζόπουλος κι ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν είναι οι μόνοι πολιτικοί αναμεμειγμένοι με μίζες για εξοπλιστικά. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναμένεται να ανοίξουν πολλοί ακόμη λογαριασμοί που θα οδηγήσουν σε ένα ακόμα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο συνδέεται με  γαλλογερμανικό εξοπλιστικό πρόγραμμα. Δικαστές και εισαγγελείς έχουν ήδη ανοιχτές τουλάχιστον οκτώ δικογραφίες και σε μερικές από αυτές πέφτουν πάνω σε κοινά πρόσωπα, όπως για παράδειγμα στο πρόσωπο του επιχειρηματία Σ. Κομνόπουλου, ο οποίος καταγγέλθηκε από τον Αντώνη Κάντα ως ο άνθρωπος που τού έδωσε 400.000 ευρώ για τους πυραύλους Exocet. Είναι, επίσης, το ίδιο πρόσωπο που καταθέτει στην οφσόρ Catalina του κ. Καρατζαφέρη 1,5 εκατομμύριο ευρώ.http://www.koutipandoras.gr/article/127640/dikastikoi-kykloio-akis-ki-o-giorgos-eihan-ki-allon-politiko-parea-stis-mizes

Ύμνοι Παπαχελά για Καρατζαφέρη!

ΚαρατζαφέρηςΣήμερα κάνουν πως δεν τον ξέρουν. Μέχρι πριν λίγο καιρό, και ειδικώς την εποχή που συμμετείχε στην τρικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου, έγραφαν όμως ύμνους για τον ίδιο και το κόμμα του. Διαβάστε, για παράδειγμα, το άρθρο του Αλέξη Παπαχελά για τον Γιώργο Καρατζαφέρη στην «Καθημερινή» της 11ης Μαρτίου 2011 και θαυμάστε συνέπεια…“Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ένα κόμμα που κερδίζει σε δημοτικότητα και απήχηση είναι ο ΛΑΟΣ. Μπορεί να απωθεί πολλούς η ιδέα αισθητικά, ιδεολογικά, αξιακά ή δεν ξέρω πώς αλλιώς, αλλά είναι σαφές ότι υπάρχει ένα «φαινόμενο ΛΑΟΣ». Εχει λοιπόν ενδιαφέρον να δει κανείς τι κάνει σωστά ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Κατ' αρχάς ψήφισε το Μνημόνιο αγνοώντας τον μεγάλο κίνδυνο να χάσει ένα σημαντικό κομμάτι από την πελατεία του, μεγάλο τμήμα της οποίας έχει βιώσει στο πετσί της τις συνέπειες της δημοσιονομικής προσαρμογής. Δεν λογάριασε το ρίσκο της απώλειας ψήφων, αλλά πόνταρε στο ότι θα κερδίσει περισσότερες από μια υπεύθυνη στάση.