Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ-ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ: Βίντεο-σοκ: Μακελειό στη Ράκα, "πρωτεύουσα" του Ισλαμικού Κράτους!-


Image
Ανέβηκε ραγδαία ο απολογισμός των θυμάτων του σφοδρού βομβαρδισμού που πραγματοποίησε ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας στην Ράκα "πρωτεύουσα" του "Ισλαμικού Κράτους". 

Συγκλονιστικές καταγγελίες για την αναλγησία του ελληνικού κράτους, από Σύρους πρόσφυγες, απεργούς πείνας. Διώχνουν τους αρρώστους τα νοσοκομεία αν δεν έχουν λεφτά!.


Είναι συγκλονιστικές οι καταγγελίες που κάνουν οι Σύροι πρόσφυγες, απεργοί πείνας που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος. Δεν είναι μόνο η αδιαφορία που αντιμετωπίζουν από το ελληνικό κράτος για το δράμα που βιώνουν, αλλά δέχονται τέτοια αναλγησία από την επίσημη πολιτεία που σε εξοργίζει.
Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλει ο εκπρόσωπος τους Αμπντούλ Νταργούιτζ από τότε που ξεκίνησαν την απεργία πείνας έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία 17 άτομα με λιποθυμικά επεισόδια. Το εξωφρενικό είναι σύμφωνα με την καταγγελία –που τεκμηριώνεται με επίσημα έγγραφα απ’ τα νοσοκομεία- «πρώτα απ’ όλα ζητάνε λεφτά» για να τους κάνουν εξετάσεις.

Ο ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Κατηγοριστε λίγο ακόμα τους φοιτητές... Αυτά βέβαια δεν θα σας τα πουν..,μέρες Φορτσακη

20 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

FERGUSON, MISSOURI - 8:15 p.m., or shortly thereafter: Michael Brown's family requests a four-and-a-half minute moment of silence after the announcement exonerating Officer Darren Wilson for killing their son. 

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

O εχθρός είναι στο Μαξίμου και στα γραφεία της Ε.Ε., είναι στις τράπεζες και τα υπουργεία...
βροντοφωνάζουν οι διαδηλωτές στην Ελλάδα. 
Στην άλλη ακτή του Ατλαντικού, ένας αμερικανός στρατιώτης στέκεται με πλακάτ έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ;
"Πήγα να πολεμήσω στο Αφγανιστάν για να προστατεύσω την Αμερική, αλλά ο αληθινός εχθρός ήταν εδώ, στην πατρίδα.
η ιδιωτική παρανομία είναι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ...

ΓΟΝΕΙΣ, ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΨΜ: ΕΣΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ!

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΚΨΜ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ


Όπως είχαμε επισημάνει η προβαλλόμενη από τον πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο ως  «ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ» της ιδιωτικοποίησης των ΚΨΜ στα Κέντρα Εκπαίδευσης ήταν το πρόσχημα για τη μόνιμη καταλήστευση των νεοσύλλεκτων και των οικογενειών τους.  Τα ΚΨΜ από χώροι αναψυχής και εναλλακτικής πηγής προϊόντων που προσφέρονται σε τιμές κόστους στους φαντάρους, μετατρέπονται σε χώρους κέρδους, με τους ιδιώτες να επιβάλλουν τιμές που δεν συναντάς ούτε στα αντίστοιχα πολυσύχναστα καταστήματα των αστικών κέντρων.
Σήμερα, αποκαλύπτουμε τους ακριβείς τιμοκαταλόγους των ιδιωτικών ΚΨΜ που στα χέρια του επιχειρηματία στο ΚΕΝ Θήβας μετατρέπεται σε χρυσορυχείο, ματώνοντας τις τσέπες των στρατευμένων.    
Φυσικά, ο νέος ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας ακολουθεί πιστά την εχθρική για τους φαντάρους πολιτική του προκατόχου του, καθώς η ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ αποτελεί συνέχεια της επιλογής της κυβέρνησης να περάσουν στα χέρια των ιδιωτών σειρά λειτουργιών των ενόπλων δυνάμεων που μπορούν εύκολα να επιφέρουν τεράστια κέρδη.
Η ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ είναι μια πραγματική κλοπή των φαντάρων, του μόνιμου προσωπικού και των γονιών" και θυμίζουμε τις τιμές που ίσχυαν μέχρι τώρα:

ΟΗΕ - ΚΥΠΡΟΣ: Η ομοσπονδία θα διαχειρίζεται τους υδρογονάνθρακες!

Image
Κύπρος: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα διαχειρίζεται τους υδρογονάνθρακες, δήλωσε ο σύμβουλος του γ.γ.του ΟΗΕ Έσπεν Άιντε 
Στην αρμοδιότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε μια επανενωμένη Κύπρο και όχι στις δύο κοινότητες θα ανήκει η διαχείριση των υδρογονανθράκων, δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Άιντε. Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση», ο κ. Άιντε είπε ότι προσπάθησε να δώσει ιδέες για να γεφυρώσει τις διαφορές, με πλήρη σεβασμό στην θέση των Ελληνοκυπρίων ότι δεν μπορούν να τεθούν υπό διαπραγμάτευση οι υδρογονάνθρακες τώρα, αλλά και στην τουρκοκυπριακή θέση ότι δεν γίνεται να μείνουν έξω από τη διαδικασία. Η πρόταση, είπε ο κ. Άιντε, δεν αφορούσε τη διαχείριση των υδρογονανθράκων σήμερα, αλλά όταν θα επιτευχθεί λύση.

Θεωρίες συνομωσίας και γεωπολιτικά παιχνίδια για την πτώση του πετρελαίου

Πόλεμος τιμών για το πετρέλαιο


Θεωρίες συνομωσίας και γεωπολιτικά παιχνίδια για την πτώση του πετρελαίου

Η κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου καθιστά τη σημερινή Σύνοδο του ΟPEC στη Βιέννη μια από τις πιο ενδιαφέρουσες των τελευταίων ετών. Μέχρι στιγμής δεν διαγράφεται κοινό μέτωπο των χωρών-μελών.
Όπως μια υψηλή τιμή ικανοποιεί τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες και πονά τους καταναλωτές, έτσι μια χαμηλή τιμή φέρνει σε δύσκολη θέση τους παραγωγούς και χαροποιεί τους οδηγούς αυτοκινήτου

Ο Αμερικανικός τρόπος βίας και αδικίας

7700578477005783
αναδημοσίευση από socialistworker.org
Αναδημοσιεύουμε το κύριο άρθρο του socialistworker.org, της οργάνωσης International Socialist Organization, γραμμένο μετά την ανακοίνωση της αθώωσης του Ντάρεν Γουίλσον.
Να κηρύσσεις ειρήνη και να ασκείς βία- αυτή είναι η ουσία του αμερικανικού πολιτικού και δικαστικού κατεστημένου. Ο εισαγγελέας της περιφέρειας Σεντ Λιούις, Ρόμπερτ ΜακΚάλοκ, πήρε θέση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες τη Δευτέρα βράδυ και εξήγησε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πώς ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον διέπραξε νόμιμο φόνο -και μετά κάλεσε τους ανθρώπους του Φέργκιουσον να αντιδράσουν ειρηνικά.

Η πρόταση της Χρυσής Αυγής την ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: οι γυναίκες να στρατεύονται!


Screen Shot 2014-11-26 at 5.49.27 PMΚατά την ομιλία του χτες, ο χρυσαυγίτης βουλευτής Αβράμης Αρβανίτης είπε, μεταξύ άλλων, για το θέμα της επιστημονικής έρευνας:
Αντιγράφουμε από τα πρακτικά της Βουλής:
ΑΒΡΑΜΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ:Και περαίνων: Η συμβολή στην προώθηση της ισότητας των φύλων με την ισότιμη ενσωμάτωση του γυναικείου φύλου στην έρευνα. Μα είναι δυνατόν ποτέ να έχει κανείς αντίρρηση γι’ αυτό; Είναι δυνατόν ποτέ; Αλίμονο! Υπάρχουν γυναικείοι εγκέφαλοι, γυναίκες πολύ ανώτερες από τους άντρες. Ποιος θα μπορούσε; Εκ περισσού έχει τεθεί αυτό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ετέθη. Είναι αυτονόητο. Εντελώς αυτονόητο.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Γιώργος Ρούσσος Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, η εταιρεία διανομής New Star παρουσιάζει ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ αλληλεγγύης στο Titania Cinemax. Στο πλαίσιο του Αφιερώματος θα προβάλλονται καθημερινά οι εξής τρεις (3) ταινίες για την Παλαιστίνη: «Το Αλάτι της Θάλασσας», «Κάτω από τις Βόμβες» και «Palestine Blues». Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, μέχρι και την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου. Οι ώρες προβολής, καθώς και οι ταινίες που θα παρουσιαστούν, είναι αναλυτικά οι εξής:

In America, black children don’t get to be children

Demonstrators in St. Louis protest the fatal shooting of unarmed teenager Michael Brown, who was black, by a white police officer. (Eric Thayer/The Washington Post)
Stacey Patton, a senior enterprise reporter at the Chronicle of Higher Education, is the author of the memoir “That Mean Old Yesterday.”
Black America has again been reminded that its children are not seen as worthy of being alive — in part because they are not seen as children at all, but as menacing threats to white lives.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Image

Οι φορτισμένες από φυλετικές εντάσεις διαδηλώσεις στο Φέργκιουσον έχουν αυξήσει εκθετικά τις πωλήσεις όπλων μεταξύ κυρίως των λευκών σ' ένα από τα κύρια σκοπευτήρια της χώρας το οποίο βρίσκεται κοντά σ' αυτή τη μικρή αμερικανική πόλη.

Στο σκοπευτήριο "Ultimate Defense Firing Range and Training Center" στο Σεντ Πίτερς, κοντά στο Σεντ Λούις της Πολιτείας του Μιζούρι, ο αριθμός των όπλων που πωλούνται καθημερινά ανέρχεται πλέον σε 20 με 30, από 3 ως 5 την ημέρα που ήταν προηγουμένως.
"Τα όπλα χειρός γίνονται ανάρπαστα, ακριβώς επειδή οι άνθρωποι φοβούνται μ' αυτά που συμβαίνουν στο Φέργκιουσον", δήλωσε ο Πολ Μπάστιν, ιδιοκτήτης του σκοπευτηρίου και εν ενεργεία αστυνομικός.

"Κίνημα" υποστήριξης του ναυάρχου! Τα παράλογα επιχειρήματα ...εύκολα "καίγονται"

Image
“Κίνημα” υποστήριξης του ναυάρχου που δεν δέχτηκε τον απαιτούμενο έλεγχο στην πύλη τουΥΠΕΘΑ από υπαξιωματικό.

Το επιχείρημα; “Ήταν υποχρεωμένος ο υπαξιωματικός να αναγνωρίσει τον ναύαρχο”!
Έχουμε και λέμε:
•Δεν ήταν υποχρεωμένος να τον γνωρίζει. Ο υπαξιωματικός του ΠΝ υπηρετεί στο ΓΕΕΘΑ και δεν έχει υπηρετήσει ποτέ με τον ναύαρχο, ο οποίος δεν είναι…διάσημος ούτε εντός του προσωπικού του ΓΕΝ αφού αποφεύγει τις επαφές με το προσωπικό ακόμη και για ευχές Χριστουγέννων που λέει ο λόγος.
•Όχι δεν υπήρχε φωτογραφία του στην πύλη. Το λέμε αυτό γιατί διαβάσαμε το επιχείρημα ότι υπάρχουν φωτογραφίες των προσώπων που πρέπει να αναγνωρίζονται . Στον χώρο που έκανε έλεγχο ο υπαξιωματικός ΔΕΝ υπάρχουν φωτογραφίες. Κι όπου υπάρχουν ο ναύαρχος δεν υπάρχει. 
•Όσοι είναι θερμοί υποστηρικτές των θεσμών, των κανονισμών και των διαταγών και τώρα υποστηρίζουν ότι “για όλα φταίει” ο υπαξιωματικός δεν ενοχλούνται με το γεγονός ότι ο ναύαρχος δεν φορούσε την στολή του όπως προβλέπεται; 

Κρήτη:ένα νεκροταφείο για τις επίλεκτες δυνάμεις του Χίτλερ-ένα νησί που δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι

20 ΜΑΙΟΥ 1941.Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ
Γράφει ο Βενιζέλος Λεβεντογιάννης
ImageΟ Κωστής Μανουσιδάκης χάιδεψε το παλιό του όπλο. Τον “Γκρά”. Περίμενε χωμένος μέσα σε θάμνους όλο το βράδυ μαζί με άλλους κρητικούς. Σε λίγο θα ξημέρωνε και τίποτε δεν είχε φανεί ακόμη στον κρητικό ουρανό που εκείνη τη στιγμή, έπαιρνε ένα υπέροχο σκούρο γαλάζιο χρώμα. Ήθελε να σηκωθεί να ξεμουδιάσει και να τινάξει από το μαύρο πουκάμισο του και τη καφετιά κρητική βράκα του τα αγκάθια. Δεν το έκανε. Ίσιωσε στο κεφάλι,το μαντήλι του και κούνησε λίγο τα στιβάνια του, τις μαύρες δερμάτινες μπότες του. Έστριψε ένα τσιγάρο με επιδεξιότητα και το άναψε. Από το βάθος του ουρανού πέρα από τη θάλασσα, ακούστηκε ένας υπόκωφος βόμβος που συνεχώς γινόταν εντονότερος. Εκατοντάδες αεροπλάνα πλησίαζαν... Κοίταξε τριγύρω του. Οι άλλοι κρητικοί του χαμογέλασαν δίχως να πάρουν τα μάτια τους από ψηλά. Ο Μάικ ο Αυστραλός δίπλα του με τα κοντά παντελονάκια και το ανοιχτόχρωμο πουκάμισο του έσφιξε τον ώμο. “Έρχονται” του είπε και όπλισε.

Κρίμα στα γαλόνια σου

Πατέρας τεσσάρων παιδιών ξεψύχησε στην άσφαλτο λόγω έλλειψης ασθενοφόρου στη Σάμο
Πρώτα ένας νέος άνθρωπος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, πέθανε αβοήθητος, μετά από δυστύχημα, επειδή το ΕΚΑΒ δεν είχε να στείλει ασθενοφόρο. Ύστερα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, πρώην αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού -πλάκα τα γαλόνια-, παραιτήθηκε. Ακριβέστερα, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της κυβέρνησης που τον διόρισε. Ζήτησε μάλιστα και συγνώμη για το τραγικό συμβάν από την ορφανεμένη οικογένεια του θύματος.
Νά κι ένας άνθρωπος με ευαισθησία, έσπευσαν να πουν πολλοί. Παραβλέποντας το γεγονός ότι ο κύριος αντιναύαρχος, με την επιστολή της παραίτησής του, εμφάνιζε τον εαυτό του όχι μόνο αθώο του αίματος, αλλά και περίπου ως τιτάνα, που έδινε μάχες για να ξεπεραστούν οι αδυναμίες του ΕΚΑΒ. Μέχρι και στα πόδια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είχε προσπέσει για να εξασφαλίσει χρήματα. Ενώ στις αναμετρήσεις του με τους μανδαρίνους της γραφειοκρατίας στάθηκε επίμονος και ανυποχώρητος.

ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ: ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!

citypatras_ef30
Πρωταθλήτρια στην ανεργία η Ξάνθη – Μεταναστεύουν μαζικά στο Κατάρ για ένα μεροκάματο
Τον δρόμο της ξενιτιάς παίρνουν μαζικά οικογένειες ανέργων από τον Νομό Ξάνθης αναζητώντας ένα μεροκάματο είτε σε κάποια άλλη πόλη της χώρας είτε στο εξωτερικό, με τον μακρινό Κατάρ να φαντάζει για αρκετούς μια ιδιαίτερη ενδιαφέρουσα εναλλακτική επιλογή.
Τα τελευταία χρόνια η ανεργία στην περιοχή έχει χτυπήσει κόκκινο, με τα επίσημα ποσοστά να ξεπερνούν 37% και τα ανεπίσημα να κάνουν λόγο για ποσοστά άνω ακόμη και το 40%!

Ξεκίνησαν οι καταλήψεις πανεπιστημίων στη Βρετανία

της ΒlackCat
Από τις 6 το πρωί είναι σε κατάληψη τμήμα του πανεπιστήμίου στην πόλη Birmingham από 40 φοιτητές. Η διοίκηση του πανεπιστημίου, τους θυμισε γραπτώς την δικαστική εντολή που εξασφάλισε πέρσι το πανεπιστήμιο (με διάρκεια ισχύως ένα έτος), που απαγορεύει την κατάληψη κτιριακών εγκαταστάσεων, οι ίδιοι όμως έχουν νομική κάλυψη αφού η εντολή αφορούσε συγκεκριμένα άτομα που συμμετείχαν στην περσινή κατάληψη. Δύο αστυνομικοί προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εισέλθουν στο κτίριο το πρωί ενώ η ιδιωτική ασφάλεια του πανεπιστημίου παραμένει έξω από το κτίριο. Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της οργάνωσης Defend Education Birmingham στο twitter, στο προαύλιο του κτιρίου υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, περιπολικά και κλούβες. Ακολουθεί η ανακοίνωση των φοιτητών.

Ετσι δίκαζε η αστική δικαιοσύνη το 1945. Σήμερα;

image002
«Το Β’ δικαστήριο Δοσιλόγων που δίκαζε το κτήνος, το χιτλερικό Μπουραντά έβγαλε χτες την απόφαση του καιαθώωσε τον Μπουραντά. Η μεταδεκεμβριανή Δικαιοσύνη μπήκε ποιο βαθιά στην λάσπη. Το δικαστήριο δίκασε σύμφωνα με την αγόρευση του μοναρχικού Τσουκαλά: «Καταδίκη του Μπουραντά θα εσήμαινε καταδίκη της Δεξιάς»»    Ριζοσπάστης 27 Νοέμβρη 1945
Να συμπληρώσουμε ότι στην απολογία του στο Δικαστήριο δοσίλογων ο Ν. Μπουραντάς είπε κυνικά: «Εγώ τρώγω ένα ξεροκόμματο βουτηγμένο στο αίμα! Αλλά ρέει στις φλέβες μου άφθονο ελληνικό αίμα».

VIDEO: Η δολοφονία 12χρονου από αστυνομικό


κλίβελαντ
Το video από τη δολοφονία του 12 χρονου Ταμίλ Ράις από αστυνομικό έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ.

Ο αστυνομικός, που επιβαίνει στη θέση του συνοδηγού ενός περιπολικού, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στο αγόρι να αντιδράσει καθώς το πυροβολεί σε δευτερόλεπτα από τη στιγμή που το όχημα φτάνει στην περιοχή. Η εκτέλεση γίνεται από απόσταση σχεδόν ενός μέτρου. Ο μικρός Ταμίλ έπαιζε με ένα αεροβόλο παιχνίδι με πλαστικές σφαίρες όταν κάποιος γείτονας κάλεσε την αστυνομία.