Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Πολεμά Έλληνας εθελοντής στο Κομπανί

Ο πρώτος Έλληνας εθελοντής στο πλευρό των Κούρδων μαχητών είναι γεγονός όπως ανακοινώθηκε από τις δυνάμεις του YPG και των Κούρδων του Ιράκ Πεσμεργκά που πολεμούν στην μαρτυρική πόλη Κομπανί.
Σημειώνεται ότι η κουρδική αυτή πόλη βρίσκεται υπό πολιορκία από τους ισλαμιστές εγκληματίες της ISIS για σχεδόν ένα τρίμηνο και ενώ όλοι την θεωρούσαν χαμένη, οι Κούρδοι μαχητές αν και ελάχιστοι κατάφεραν να την κρατήσουν.
Ο αγώνας του κουρδικού λαού για ελευθερία όπως είναι φυσικό ενέπνευσε και τον λαό μας.
Την είδηση ότι ο πρώτος Έλληνας εθελοντής μπήκε στην πολιορκημένη Κομπάνι και πολεμά με τους Κούρδους του YPG ενάντια στην ISIS, τη μετέδωσαν οι Κούρδοι μέσω Twitter στις 26 Νοεμβρίου.

Θέμα χρόνου ο θάνατος Ρωμανού αν δεν αντιδράσουμε


απεργία πείναςΕπείγον κάλεσμα, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του Ν.Ρωμανού, απευθύνει ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης με δελτίο τύπου που εξέδωσε την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου.
Καθώς οι γιατροί που τον παρακολουθούν κάνουν λόγο για λιποθυμικά επεισόδια και επιδείνωση της όρασης, ο Φ.Ραγκούσης προειδοποιεί για επερχόμενη ανακοπή για την οποία όπως λέει θα έπρεπε να φωνάζουμε αντί να ψιθυρίζουμε. “O Nίκος Ρωμανός” διαβάζουμε στο δελτίο Τύπου “κρατούμενος και απεργός πείνας από τις 10 Νοεμβρίου δίνει στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς την πιο οδυνηρή μάχη απέναντι στην αναλγησία της κρατικής εξουσίας που τόσο πολέμησε ενάντιά της.

Τα Drones σκοτώνουν 28 αθώους πολίτες για κάθε ένα θάνατο τρομοκράτη

http://www.topontiki.gr/photos/570x/drone1417082427.jpg
Έρευνα της Βρετανικής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Reprieve» υπολόγισε ότι για κάθε ένα τρομοκράτη που σκοτώνεται από τα μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη αναλογούν 28 ζωές αθώων πολιτών.
Η βρετανική οργάνωση έδωσε τα στοιχεία της έρευνας στον Guardian που υπολόγισαν τις παράπλευρες απώλειες από τις επιθέσεις των drones σε Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία και Υεμένη.
Οι προσπάθειες των Αμερικανών να χτυπήσουν την τρομοκρατία με αεροπορικούς βομβαρδισμούς έχει επιφέρει το θάνατο 41 τρομοκρατών και έχει κοστίσει τη ζωή σε 1.147 πολίτες και οικογένειες.
Σύμφωνα με την αμερικανική ρητορική οι επιθέσεις από Drones είναι ακριβείς, αλλά είναι τόσο ακριβείς όσο οι πληροφορίες που τους δίνουν. Έτσι η ακρίβεια των πληροφοριών έχει αποτέλεσμα να σκοτώνονται 28 αθώοι για κάθε ένα τρομοκράτη που «εξολοθρεύουν» τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

ΕΛΒΟ για την κοινωνία - Όχι για το κεφάλαιο και την εξουσία Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΕ ΕΛΒΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΙΟΜΕ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 
Οι ρυθμοί ανάκαμψης και η "ανάπτυξη" των οικονομικών δεικτών ήρθε, όπως φαίνεται, να συνεχίσει το καταστροφικό έργο της «κρίσης». Σε αυτά τα μεγαλόπνοα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για ανάπτυξη, εντάσσεται το κλείσιμο και το ξεπούλημα του εργοστάσιου της ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων) όπως αποδεικνύεται από τη δημοσιευμένη εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πώλησή της.
Η κυβέρνηση διέταξε την εκκαθάριση της εταιρείας και ανέθεσε στην εταιρεία ERNST&YOUNG την αξιολόγηση και εκποίηση των περιουσιακών της στοιχείων, καθώς επίσης και την απόλυση των εργαζομένων, η οποία θα έρθει να προσθέσει άλλους 350 ανθρώπους στη μάζα των δύο εκατομμυρίων ανέργων.

Rethinking the cost of Western intervention in Ukraine

Samantha Power, the U.S. ambassador to the United Nations, recently cautioned Americans against intervention fatigue: “I think there is too much of ‘Oh, look, this is what intervention has wrought’ . . . one has to be careful about overdrawing lessons.” Say what? Given the calamities wrought in Iraq, Libya and now Ukraine, one would think that a fundamental rethinking and learning of lessons is long overdue. The United States needs a sober look at the actual costs of supposed good intentions divorced from realism.

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για τους «περήφανους φασίστες» της Σχολής Αξιωματικών

Δύο μήνες μετά την υποβολή του αιτήματός μας να πληροφορηθούμε το αποτέλεσμα της διερεύνησης των καταγγελιών σχετικά με τους «περήφανους φασίστες» δοκίμους της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, πήραμε επιτέλους απάντηση… 
assets_LARGE_t_420_54209063
Στο τεύχος Ιουνίου του UNFOLLOW, δημοσιεύσαμε το ρεπορτάζ με τίτλο «Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ: Φυσικά είμαστε φασίστες. Υπάρχει κανένα πρόβλημα;», με συνέντευξη της καθηγήτριας εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Paris ΧΙ και πρώην συμβούλου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επί υπουργίας Χρήστου Παπουτσή, Αναστασίας Τσουκαλά. 

ΟΙ «ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΜΑΙΑΝΔΡΙΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ» Στοχοποιούν συμπολίτες από την Τουρκία

Οι «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές», που δεν χάνουν ευκαιρία να δοξάζουν τον γνωστό Περίανδρο στα συνθήματά τους, έχουν ήδη επιτεθεί κατά καιρούς με φθορές και αναγραφή συνθημάτων σε στέκια, συλλογικότητες, γραφεία αριστερών οργανώσεων, αλλά και σε σπίτια αναρχικών και μεταναστών.
Τελευταία άμεση στοχοποίηση με φωτογραφία στο ομώνυμο ιστολόγιό τους είναι γνωστός Τούρκος αγωνιστής, μέλος της κολεκτίβας «Λέιλιμ λέι».
Κάτω από τη φωτογραφία ενός μέλους της συλλογικότητας γράφουν: «Στα τέλη Αυγούστου του 2014 επιλέξαμε να «χτυπήσουμε» και να «στοχοποιήσουμε» το Εστιατόριο-Πολιτιστικό Κέντρο «Λέιλιμ λέι-Τούρκικη Κουζίνα» στην οδό Βαλτινών.

ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΑΤΟ-ΝΑΖΙ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ! ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

Φωτογραφίες από τη δημοσίευση του Petri Krohn στην ομάδα "IOUCO-International Observatory of Ukrainian Conflict"

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ, Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΟΟΥ

ΤΙ ΖΗΤΑ Ο ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ;
ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΥΕΝΕΔ ΤΗΣ... 
Εκπομπή για Σχολή Ευελπίδων-Ικάρων-Δοκίμων: θα δείξουν καψόνια-αναβολικά που παίζουν εκεί;
ImageΌπως επισημάναμε πρόσφατα, με αφορμή τον εορτασμό της «Γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων», το τελευταίο χρονικό διάστημα και ενώ τόσο το γόητρο της κυβέρνησης, όσο και του συνόλου των αστικών οικονομικών-πολιτικών-προπαγανδιστικών θεσμών καταρρέει, συντελείται μια πολύ καλά οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια διάδοσης του μιλιταρισμού. Η ακροδεξιά κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη να παραμείνει στην εξουσία και να εφαρμόσει την σκληρή ταξική της πολιτική με κάθε μέσο. Σκαρφαλώνει λοιπόν στα άρμα του εθνικισμού και μιλιταρισμού απαιτώντας από την εργατική τάξη και την νεολαία "εθνική συμφιλίωση", προπαγανδίζοντας ότι το succes story των Μνημονίων και των τραγικών κοινωνικών αδιεξόδων των τελευταίων ετών πρέπει να βρει την συνέχεια του στη νέα Μεγάλη Ιδέα της ΑΟΖ και της εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων, στην αναβάθμιση του ιμπεριαλιστικού της ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο.  

Η "Εξέγερση του Δεκέμβρη" σε πρώτη προβολή από τις 4/12 στους κινηματογράφους

...΄Ενας αθώος και ανυπεράσπιστος 15χρονος μαθητής πέφτει νεκρός από τα δολοφονικά πυρά ενός αστυνομικού​. 
Εφτά εγκλωβισμένοι σε ένα υπόγειο σινεμά τέχνης φοβούνται να βγούν έξω στην σκληρή πραγματικότητα. 
Η εξέγερση του Δεκέμβρη αρχίζει! 

Σενάριο-σκηνοθεσία: Δημήτρης Βόρρης.Cast: Λουκία Λαιμού, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαρία Φλωράτου, Βίβιαν Ιωάννου, Κώστας Ανταλόπουλος, 
Νίκος Γιαννίκας, Αρης Παπάς, Νάσος Παπάς, Aris Athan, Michael Angels, Louise Rheas, Duncan Skinner, Χριστίνα Μάνη (αφηγήτρια).
Φιλική συμμετοχή: Hλίας Λογοθέτης, Τόνυ Δημητρίου.
Η ταινία Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ είναι μια πραγματικά ανεξάρτητη παραγωγή, χωρίς τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη κανενός Κέντρου και ...παράκεντρου. 

ΗΠΑ – ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ CHELSEA MANNING

Η στρατιώτης του Αμερικανικού Στρατού Chelsea Manning καταδικάστηκε σε κάθειρξη 35 ετώνστις 21 Αυγούστου 2013, επειδή δημοσίευσε απόρρητο υλικό της κυβέρνησης των Η.Π.Α. στον ιστότοπο Wikileaks. Ορισμένα από τα έγγραφα έκαναν λόγο για πιθανές καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παραβιάσεις του ανθρωπιστικού δικαίου από τα στρατεύματα των Η.Π.Α. στο εξωτερικό, καθώς και από τις Αφγανικές και Ιρακινές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται παράλληλα με τον αμερικανικό στρατό και τη CIA.
Η Chelsea αναφέρει πως προσπαθούσε να δώσει το έναυσμα για έναν ουσιαστικό διάλογο σχετικά με το τίμημα του πολέμου και να ευαισθητοποιήσει όσο αφορά την συμπεριφορά των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Ωστόσο, δεν της επετράπη στην υπεράσπισή της να δηλώσει πως ενεργούσε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Επιπλέον, της απαγγέλθηκαν πρόσθετες περιττές κατηγορίες όπως αυτή της «συνεργασίας με τον εχθρό». Οι κατηγορίες αυτές φάνηκε να είναι μια προσπάθεια αποθάρρυνσης μελλοντικών πληροφοριοδοτών που θα προσπαθήσουν να αποκαλύψουν λανθασμένες πρακτικές της κυβέρνησης.

FT: Γιατί η Τουρκία μένει στην απομόνωση



Αίγυπτος και Κύπρος εμβαθύνουν την ενεργειακή τους συνεργασία καθώς είναι προφανές ότι δημιουργείται αντιτουρκικό μπλοκ στην ανατολική Μεσόγειο, υπονομεύοντας ενδεχομένως τις αμερικανικές ελπίδες ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη χαλάρωση των εντάσεων.

Η Δίκη των Αεροπόρων. Η απόλυτη σκευωρία και πως κατέπεσε



ImageΈμεινε στην ιστορία ως η μεγαλύτερη σκευωρία κατά στρατιωτικών στην Ελλάδα. Σαν σήμερα το 1953 ολοκληρώθηκε η Δίκη των Αεροπόρων.
Η περίφημη ιστορία που οδήγησε στη Δίκη των Αεροπόρων ,σε βαριές καταδίκες και τελικά στην αμνήστευσή τους,αφού πρώτα αποδείχτηκε η σκευωρία.
Όλα ξεκίνησαν στις 13 Σεπτεμβρίου 1951 στη Σχολή Ικάρων ,μ΄ ένα ατύχημα σε εκπαιδευτικό αεροπλάνο τύπου Χάρβαρντ.  Λίγες μέρες αργότερα, σε αίθουσα της σχολής βρέθηκε γραμμένο στον τοίχο σύνθημα υπέρ του ΚΚΕ. 
Ο τότε αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Εμμανουήλ Κελαϊδής διατάσσει ένορκο προανάκριση για «ενδείξεις δολιοφθοράς σε πολεμικό αεροσκάφος της Σχολής Αεροπορίας».

Γερμανοί βιομήχανοι: «Θέλουμε τα λιμάνια, τα αεροδόμια και όλη την δημόσια περιουσία της Ελλάδας»

Τα λιμάνια στο στόχαστρο των Γερμανών βιομηχάνωνΤα λιμάνια στο στόχαστρο των Γερμανών βιομηχάνων“ Γερμανοί βιομήχανοι εισηγούνται εκ νέου την υπαγωγή ελληνικών περιουσιακών στοιχείων στον ESM ως εγγύηση σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λαό των ΗΠΑ από μέλη του Μποροτμπά

bor1
 Στις 27 Νοέμβρη 2014 στη Συμφερούπολη της Κριμαίας αγωνιστές της Ένωσης Μποροτμπά (Αγώνας) της Ουκρανίας και του Ενωμένου Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας έκαναν συγκέντρωση υποστήριξης του λαού των ΗΠΑ στον αγώνα του κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Ο Ντένις Λεβίν, ένας συντονιστής του Μποροτμπά, δήλωσε: «Ήρθαμε εδώ για να υποστηρίξουμε όλους εκείνους που τις τελευταίες ημέρες υψώνουν το λάβαρο ενάντια στο ρατσισμό και την αστυνομική κτηνωδία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δείτε όλους εκείνους που βγήκαν στους δρόμους στο Φέργκιουσον, το Ντιτρόιτ και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, οι οποίοι διαμαρτύρονται κατά κύριο λόγο για την αστυνομική βαρβαρότητα και βία, τις προκαταλήψεις και τις κοινωνικές ανισότητες. 


Φυλακές Δομοκού : Εξοπλίζουν την αστυνομική φρουρά με στρατιωτικού τύπου οπλισμό

Τι είναι οι φυλακές «τύπου Γ» -Αυστηρότερες συνθήκες κράτησης, ειδικά κελιά για
Βαρύς εξοπλισμός μάχης θα βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών που θα αναλάβουν το σύνολο της φύλαξης των φυλακών Δομοκού. Αυτό είναι μια από τις τελευταίες ενέργειες για την μετατροπή τους σε φυλακές τύπου Γ.
Αλλά μας κάνει και αναρωτιόμαστε:
Τι ετοιμάζονται να πολεμήσουν? Τους ίδιους τους κρατούμενους, που θα βρίσκονται περιορισμένοι στα λευκά κελιά τους, 23 ώρες το 24ώρο και θα παρατηρούνται από κάμερες?